Vašington i Brisel pripremaju različite scenarije raspleta odnosa Beograda i Prištine, za dan nakon što Međunarodni sud pravde u Hagu iznese mišljenje o kosovskoj nezavisnosti. I dok je plan EU nedefinisan, usmeren pre svega na pritisak na Srbiju da počne praktičnu saradnju sa vlastima Kosova, i o njemu će se raspravljati na ministarskom sastanku 10. maja, Vašington već skoro dva meseca priprema plan da od Beograda, u zamenu za brži pristup EU i njenim fondovima, traži pristanak za ukidanje Rezolucije 1244 i učvršćivanje nezavisnosti Kosova.
[ vidan kv @ 06.05.2010. 13:34 ] @
.....a jel to nešto novo?!....stara praksa poznata pod nazivom "štap i šargarepa" iliti po narodski."uteruju neupljuvan".......teško nama......
[ a1200 @ 06.05.2010. 14:54 ] @
Ako tako kaze najveca imperija na svetu, pa tako mora da bude... jer zna se: sila boga ne moli. A takodje, sila ne postuje zakone, niti sam UN - osim u slucaju kad im to odgovara, tj. ako ide u na ruku njihovim ciljevima...
Elem vadavina "prava" u svetu se trenutno svodi na: Naguzi se zato sto ti mi tako kazemo (jer smo najaci i najuticajniji), ili ces biti naguzen - bez obzira na UN, neka tamo medjunarodna prava i sl. stvari...
A posle je nekome cudno sto nezavavisne zemlje pokusavaju na sve nacine da dodju do nuklearnog naouruzanja, sto je terorizam u porastu, sto je sve vishe ratova po svetu...
[ New Village DC @ 06.05.2010. 15:57 ] @
Upravo tako. Mislim, sta reci, ovo uopste nije neocekivano.
[ NoneVi @ 06.05.2010. 16:09 ] @
Samo napred!
[ Count Zero @ 06.05.2010. 16:17 ] @
Ne znam da l' sam u životu čuo neku sintagmu više puta od "dvanaest-četrdeset-četiri", a da je od nje imalo manje vajde
[ Kovacevic Vladimir @ 06.05.2010. 16:33 ] @
Citat:
Count Zero: Ne znam da l' sam u životu čuo neku sintagmu više puta od "dvanaest-četrdeset-četiri"
Onda ja nisam dobro čuo, jer mi je zvučalo kao "dvanaes-četresčetir" Istrošen sluh, profesionalno
Pozdrav
[ Challenger @ 06.05.2010. 16:42 ] @
Citat:
a1200: Ako tako kaze najveca imperija na svetu, pa tako mora da bude... jer zna se: sila boga ne moli. A takodje, sila ne postuje zakone, niti sam UN - osim u slucaju kad im to odgovara, tj. ako ide u na ruku njihovim ciljevima...
Elem vadavina "prava" u svetu se trenutno svodi na: Naguzi se zato sto ti mi tako kazemo (jer smo najaci i najuticajniji), ili ces biti naguzen - bez obzira na UN, neka tamo medjunarodna prava i sl. stvari...
A posle je nekome cudno sto nezavavisne zemlje pokusavaju na sve nacine da dodju do nuklearnog naouruzanja, sto je terorizam u porastu, sto je sve vishe ratova po svetu...
Jbg. Tako to ide. Cisto sumnjam da bi se neko drugi ili npr. mi drugacije ponasali da smo imperija.
U potpunosti se slažem s tim - samo napred.... do propasti!
[ Izvoljski @ 06.05.2010. 16:55 ] @
Citat:
u zamenu za brži pristup EU i njenim fondovima
kojim fondovima hahaha. Amerikanci budite realni, uskoro pakujete kofere i idete sa Kosova da branite Arizonu od Meksikanaca.
[ a1200 @ 06.05.2010. 17:04 ] @
Citat:
Jbg. Tako to ide. Cisto sumnjam da bi se neko drugi ili npr. mi drugacije ponasali da smo imperija.
Nemogucnost da se uci iz istorije, kao i da se postuju medjunarodni zakoni, rezolucije, institucije i propisi, pa makar oni bili protiv trenutnih interesa imperije - upravo dovodi do novih ratova, povecavanja napetosti i na kraju verovatno i do WW3... ukratko, dovodi do one cuvene izreke: istorija se ponavlja.
Pitanje je da li je vecina zemalja dovoljno svesna da to na neki nacin spreci... ali ocigledno je da nije.
Bedak je sto ce WW3 verovatno biti poslednji svetski rat, tj. nece biti popravnog posle toga... a pobeda u njemu ce biti po svim standardima Pirova.
[ Challenger @ 06.05.2010. 17:10 ] @
Ili nije dovoljno svesna, ili je svesna da bi se isto (ili gore) ponasali da su na njihovom mestu. USA je jos i umerena kakvi bi neki drugi bili.
Sta se sekiras, nece biti WW3, propustili smo sansu a 2012-a sve blize
Ko ne veruje, evo dokaza: http://www.elitemadzone.org/t398144-2-Odbrojavanje-do
[ Izvoljski @ 06.05.2010. 17:17 ] @
Citat:
USA je jos i umerena kakvi bi neki drugi bili.
ma hajde. Stvarno ?
Nema tacke na kugli zemaljskoj gde nisu sjebali, a da su mogli. Jos kako bi oni marsirali i po Sibiru i prodavali NVO fore po Kini, ali tu je malo tvrdje. Bas bih voleo da probaju, samo kad bi smeli.
[ Challenger @ 06.05.2010. 17:30 ] @
Ozbiljno. Cekaj bracu Kineze da se rasire a ostanu pri ovom sadasnjem stanju svesti... A da ne pricamo sta-bi-bilo-kad-bi-bilo da je neka S. Koreja ili sl. talibani imperija.
Da se razumemo, nisam fan USA spoljne politike, ali daleko od toga da su toliko losi koliko im mogucnosti dozvoljavaju
[ Izvoljski @ 06.05.2010. 17:33 ] @
Citat:
Ozbiljno. Cekaj bracu Kineze da se rasire a ostanu pri ovom sadasnjem stanju svesti... A da ne pricamo sta-bi-bilo-kad-bi-bilo da je neka S. Koreja ili sl. talibani imperija.
Da se razumemo, nisam fan USA spoljne politike, ali daleko od toga da su toliko losi koliko im mogucnosti dozvoljavaju
Mislis da bi Kinezi bombardovali Srbiju ?
[ Challenger @ 06.05.2010. 17:35 ] @
Mozda ne Srbiju ali neku drugu "Srbiju" sigurno. Nije uopste bitna neka tamo Srbija vec interes.
[ Isak666 @ 06.05.2010. 17:38 ] @
Pa ne bi Srbiju, ali bi neku drugu zemlju koja nece da igra kako muzika svira.
Svaka imperija se siri zarad sebe i mora imati neku ideologiju po kojoj bi ravnala sve oko sebe. Neko kao demokrata, neko kao komunista, neko nacista, neko francuski revolucionar, neko Rimljanin i tako...
[ HarryTuttle @ 06.05.2010. 19:44 ] @
Refrain:
We're all living in America,
America is wunderbar.
Amerika, Amerika.
When I'm dancing, I want to lead,
even if you all are spinning alone,
let's exercise a little control.
I'll show you how it's done right.
We form a nice round (circle),
freedom is playing on all the fiddles,
music is coming out of the White House,
and near Paris stands Mickey Mouse.
We're all living in America...
I know steps that are very useful,
and I'll protect you from missteps,
and anyone who doesn't want to dance in the end,
just doesn't know that he has to dance!
We form a nice round (circle),
I'll show you the right direction,
to Africa goes Santa Claus,
and near Paris stands Mickey Mouse.
America is wunderbar.
Amerika, Amerika.
Coca-Cola, Wonderbra,
Amerika, Amerika.
This is not a love song,
this is not a love song.
I don't sing my mother tongue,
No, this is not a love song.
Amerika is wunderbar.
Amerika, Amerika.
Coca-Cola, sometimes WAR,
Amerika, Amerika.
Nema tacke na kugli zemaljskoj gde nisu sjebali, a da su mogli. Jos kako bi oni marsirali i po Sibiru i prodavali NVO fore po Kini, ali tu je malo tvrdje. Bas bih voleo da probaju, samo kad bi smeli.
Pa, probali su, nije da nisu. Bila je Koreja, pa Vijetnam, pa Kuba, nedavno Gruzija, i nigde nisu uspeli da pobede u pravom smislu reci.
Americki problem je sto su nastali kako su nastali - na misice, pa se sticajem okolnosti obogatili prekomerno i poceli da misle da su pametni, a nisu. U hodu smisljaju pravila ponasanja za sve ono sto su drugi smisljali vekovima i zato privatno cesto deluju kao klovnovi a kao drzava se ponasaju najcesce kao slon u prodavnici porcelana.
Za razliku od njih, Kina ima tradiciju drzave par hiljada godina, ipak "nije svejedno". Jeste, bio je komunizam i sve je bilo postavljeno tumbe a zar nije isto i u Americi - pa oni jos uvek vezuju Crnce lancem za kamion pa ih vuku putem dok ne ispuste dusu. Nije bas komunizam ali nije ni dobro. Kakav je to drustveni sistem u kome dokazano (tako bar pricaju po njihovim filmovima i serijama njihovi socijalni radnici i policajci) permanentno odredjeni sloj ljudi nikako da stane na noge. Kao "ah, ti Crnci su lenji" pa samo zuje po coskovima, drogiraju se itd. Zasto se u Americi toliko potenciraju ljudska prava - zato da drzava skine odgovornost sa sebe. Evo nedavno se posteno pocerupase oko uvodjenja socijalnog osiguranja za sve.
A posto istim merilima gledaju ceo svet onda i tamo prave greske. Vojno su sigurno jaci od Avganistana a opet je pat pozicija i ukoliko tamo nesto brzo ne urade uskoro ce domaca javnost poceti da kuka i da trazi da se "momci i devojke" vrate svojim kucama i porodicama.
[ Count Zero @ 07.05.2010. 07:06 ] @
"America is the only country that went from barbarism to decadence without civilization in between." (Oscar Wild)
[ NoneVi @ 07.05.2010. 12:13 ] @
Citat:
tdjokic: Kakav je to drustveni sistem u kome dokazano (tako bar pricaju po njihovim filmovima i serijama njihovi socijalni radnici i policajci) permanentno odredjeni sloj ljudi nikako da stane na noge. Kao "ah, ti Crnci su lenji" pa samo zuje po coskovima, drogiraju se itd. Zasto se u Americi toliko potenciraju ljudska prava - zato da drzava skine odgovornost sa sebe.
Misliš kao romi kod nas? A da to je nešto nešto drugo.
Čemu taj kompleks od amerike koju je velika većina vas pljuvača videla samo na filmu.
A kako se Srbija ponaša sa pozicije sile videli smo po raznim srebrenicama sarajevima i kosovima.
Dobro, kosovo je naše, samo ponesite pasoš sledeći put kad budete išli da ga branite.
[ a1200 @ 07.05.2010. 14:22 ] @
Bitno je da ti znas kako je tamo, a i kako je bilo u Sarajevu, Srebrenici i na Kosovu, pa mozes ovde da nas prosvetljavas...
[ Lesli Eldridz @ 07.05.2010. 14:55 ] @
Citat:
NoneVi: Dobro, kosovo je naše, samo ponesite pasoš sledeći put kad budete išli da ga branite.
Ali kako ce kad oni ne mogu da imaju pasos? To ne daju bubuljicarima.
[ NoneVi @ 07.05.2010. 15:13 ] @
Citat:
a1200: Bitno je da ti znas kako je tamo, a i kako je bilo u Sarajevu, Srebrenici i na Kosovu, pa mozes ovde da nas prosvetljavas...
U Sarajevu sam bio. Vrlo dobro se sećam vikend-četnika (dođu petkom popodne autobusima, uglavnom iz CG, malo pucaju iz minobacača pa se vraćaju nedeljom uveče kući. Moraš na posao u ponedeljak), baje malog nindže sa razglasa, oslobađanja sve pokretne imovine i sličnih srbovanja.
Pored toga bio sam i u slavoniji (valjda je to bila RSK), tamo se trčalo u podrume uglavnom kad 'vojska' dobije platu, pa krene da šenluči.
A kada su srbende oslobodile srebrenicu uradile su to na taj način da se pedeset godina neće skinuti ljaga sa države koja nije ni učestvovala u ratu.
Tako da ja sam bio.
Citat:
Lesli Eldridz: Ali kako ce kad oni ne mogu da imaju pasos? To ne daju bubuljicarima.
Na roditeljski? :-)
U međuvremenu mogu da sanjaju na Pavkovića na belom tenku, kako ulazi u srpsku Prištinu.
uglavnom Kosovo je Srbija.
[ a1200 @ 07.05.2010. 15:21 ] @
Pa deo moje rodbine je igrom slucaja ziveo bas u tom Sarajevu (a posle su ziveli su neko vreme kod moga dede kao izbeglice), i zna sta i kako su muslimani postupali sa Srbima - da li si i to video? ili su ti oci bile zauzete gledanjem CNN-a, VOA i slicnih slobodnih medija i emisija.
Takodje, deo je ziveo u hrvatskoj i doshao je u Srbiju posle etnickog proterivanja, a da bi sacuvali zivu glavu - a nisu bili nista drugo nego Srbi, civili... mozda si i to preskocio. A to oko Srebrnice je vrlo zanimljiva tema, da li si mozda bio tamo kad su klali srbe u okolnim selima, nekih 3000 dusha, i to sve iz zasticene razoruzane zone, pod upravom UN-a... nisi, mora da su se Srbi sami poklali, ko Leminzi. Evo kazu Naser Oric je nevin... onda je ok, ako tako kazu - mora da je istina.
Samo za to niko nece odgovarati, niti ce se zemlje koje su to ucinile nekome izvinjavati i posipati pepelom, nije bilo na BBC-ju ni CNN-u, znaci nije se ni dogodilo. Ali, bitno da mi imamo ekipicu kao NoneVi, koji znaju istinu...
[ Lesli Eldridz @ 07.05.2010. 15:30 ] @
I sta kazes, i "oni" su "vama" isto radili? Idi? Ma nije moguce.
[ a1200 @ 07.05.2010. 15:33 ] @
Citat:
I sta kazes, i "oni" su "vama" isto radili? Idi? Ma nije moguce.
Naravno da nije moguce, pa valjda se zna da su Srbi glavni koljaci na ovim prostorima, svi ostali su "branili svoje" i bavili se hortikulturom. Bre, ako tako kaze veliki brat preko svojih medija, to je bre tako... ali gotovo sigurno da neces videti nikog ko ce se zainteresovati da malo o tome prica - jer sada valja graditi "dobrosusedske odnose", naravno, sa osudom zlocina ali samo u jednom smeru... bez ispitivanja nekih drugih odgovornosti i dogadjanja koja su im predhodila.
[ NoneVi @ 07.05.2010. 15:51 ] @
Citat:
a1200: Pa deo moje rodbine je igrom slucaja ziveo bas u tom Sarajevu (a posle su ziveli su neko vreme kod moga dede kao izbeglice), i zna sta i kako su muslimani postupali sa Srbima - da li si i to video? ili su ti oci bile zauzete gledanjem CNN-a, VOA i slicnih slobodnih medija i emisija.
Takodje, deo je ziveo u hrvatskoj i doshao je u Srbiju posle etnickog proterivanja, a da bi sacuvali zivu glavu - a nisu bili nista drugo nego Srbi, civili... mozda si i to preskocio. A to oko Srebrnice je vrlo zanimljiva tema, da li si mozda bio tamo kad su klali srbe u okolnim selima, nekih 3000 dusha, i to sve iz zasticene razoruzane zone, pod upravom UN-a... nisi, mora da su se Srbi sami poklali, ko Leminzi. Evo kazu Naser Oric je nevin... onda je ok, ako tako kazu - mora da je istina.
Samo za to niko nece odgovarati, niti ce se zemlje koje su to ucinile nekome izvinjavati i posipati pepelom, nije bilo na BBC-ju ni CNN-u, znaci nije se ni dogodilo. Ali, bitno da mi imamo ekipicu kao NoneVi, koji znaju istinu...
Ja sam u tom Sarajevu rođen i živeo sam sve dok nismo pobegli. Za ono rata što sam ja bio tamo niko nije napravio ni najmanji problem zbog toga što smo Srbi. Znam i gomilu Srba koji su ostali ceo rat u Sarajevu i naravno da su neki od njih imali probleme, ali nije bilo SISTEMSKOG maltretiranja na nacionalnoj osnovi.
O povlačenju srba sa ilidže i ostalih opština koje su držali pred kraj rata ti isto mogu pričati ono što znam. Javna je tajna da su vlasti republike srpske širili paranoju među ljudima u fazonu 'Pobiće vas Turci' i da su ljudi sami palili svoje stanove (znam lično idiJota koji je to uradio, a nije jedini) i bežali i pre nego što su te opštine i prešle u muslimanske ruke.
Što se tiče Oluje to je strašan zločin, o tome uopšte nema dileme. Nažalost krivci nikada neće biti kažnjeni i prava istina će ostati podeljena između poluistina na jednoj i drugoj strani, kao uostalom i ceo ovaj rat.
Sto hiljada ljudi je poginulo, još ko zna koliko je ostalo invalidima, svako ko je mogao pobegao je odavde, ali mi ćemo i dalje se raspravljati 'Ko je počeo rat?'
Ali naravno sve je fabrikovao CNN, rata nije ni bilo.
[ a1200 @ 07.05.2010. 16:03 ] @
Ne CNN je samo objavio jednu stranu medalje... a drugu totalno ignorisao. Tako se to radi, kad ti se moze. A inace ratovi se vode sa motkama koje rastu na njivama... nije nego, ko je dao logisticku podrsku? ko je platio hranu, opremu, municiju? Preko kojih teritorija je to oruzje uopste stiglo u Bosnu i Hrvatsku? Da nije preko teritorija koje kontrolise EU/UN? Ili preko aerodroma pod UN kontrolom (zbog toga je i bila pala Holandska vlada... ako se dobro secam)?
Ja ne znam u kom si ti to virtuelnom Saraj'vu ziveo, ali ljudi koji su Srbi i koji su rodjeni tamo imaju diametralno suprotnu pricu od te tvoje. Valjda je to sve stvar "licne percepcije"... http://www.yurope.com/nasa-borba/arhiva/Nov97/1111/1111_12.HTM
Citat:
"INTERNESENEL HERALD TRIBJUN" O UBISTVIMA KOJA SU MUSLIMANSKE PARAVOJNE FORMACIJE POCINILE 1992. GODINE
Svirepi zlocini nad Srbima u Sarajevu
Pozivajuci se na internu sudsku dokumentaciju Vojnog suda u Sarajevu, list pise da je u vreme organizovanja odbrane grada ubijeno na stotine srpskih civila koji su zakopavani u masovnu grobnicu Kazani na Trebevicu. Sud je vinovnike osudio od sest meseci do sest godina zatvora, a mnogi od njih su pusteni na slobodu...
...Niko od osudjenih medjutim nije kaznjen na vise od sest godina zatvora, dok ih je vecina dobila kaznu od svega nekoliko meseci. Sem toga, dodaje IHT, mnogi su smesta pusteni na slobodu posto je period koji su proveli u pritvoru, cekajuci na sudjenje, bio duzi od kazne...
...kao i za kidnapovanje bracnog para srpske nacionalnosti, Vasilija i Ane Lavriv. Lavrivi su oteti iz stana u Sarajevu, prebaceni u kasarnu i pretuceni. Potom su odvedeni do Kazana, zajedno sa jos jednom zenom, Milenom Draskovic, gde su ih muslimanski vojnici tukli kundacima. "Udario sam Vasilija Lavriva u ledja i on je pao. Onda sam mu zario noz u grlo. Video sam krv", ispricao je na svedocenju Zijo Kubat. Esad Tucakovic koji je, kao i Kubat, osudjen na sest godina zatvora, odvukao je Anu Lavriv nekoliko metara dalje. Onda je, po sopstvenom svedocenju "izvadio noz dugacak 40 centimetara i odrubio joj glavu". "Gurnuo sam njeno telo u jamu, a glavu ostavio da lezi na zemlji. Onda sam otrcao u rov. Bio sam sav krvav. Prao sam se, pa nisam video kako su ubijene druge dve zrtve", ispricao je na sudu....
Brutalna likvidacija zarobljenika
U sudskoj dokumentaciji spominje se i slucaj kada su muslimanski borci zarobili dvojicu Srba, Duska Jovanovica i Ergina Nikolica, koji su u septembru 1993. pokusali da pobegnu iz Sarajeva. "Caco je poceo glasno da ih ispituje", rekao je Tucakovic na sudu. "U jednom trenutku izvadio je noz i zario ga Jovanovicu u grlo, sest ili sedam puta. Samir Bejtic je izvadio sablju i zario je dva ili tri puta u vrat druge zrtve, a potom jos nekoliko puta po telu". Grupa ljudi pomahnitalo je zarivala noz i sablju u Jovanovicevo bezivotno telo, dodaje IHT prenoseci svedocenje Bejtica. "Caco je dao noz Arminu Hodzicu i rekao mu da ubode 'to odvratno celjade'. Hodzic je to ucinio dva puta. Caco je onda dao noz Sabahudinu Zigi koji ga je takodje ubo", Bejticevo je svedocenje. "Onda je rekao meni da ga ubodem. Ubo sam ga jednom, ili dva puta, u stomak. Bio je vec mrtav", dodao je. Tela zrtava, dodaje IHT pozivajuci se na sudsku dokumentaciju, potom su prebacena u Kazane i raskomadana. "Video sam Samira Bejtica kako otvara Jovanovicevu lobanju", izjavio je Seferovic na sudu. "Video sam kako Caco pocinje da sutira njegovu glavu, dok mu je telo baceno u jamu. I telo Ergina Nikolica takodje je baceno u raku", dodao je pred sudom u Sarajevu ovaj muslimanski borac.
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 07.05.2010. u 17:38 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 07.05.2010. 16:15 ] @
Citat:
a1200
Tako se to radi, kad ti se moze. A inace ratovi se vode sa motkama koje rastu na njivama..
Ne ubija oruzje nego ljudi.
Puske mozda "rastu" u Rusiji i USA - ali bogme neko treba da ih kupi i, najavaznije, da ih upotrebi, a to nije bila moja baba, vec siroti mali hrcki iz Srbije, Hrvatske i Bosne.
Sve su vikali "necu" ... morali da ih teraju da pripucaju... greota, sve sami pacifisti i hipici bili, ali eto... zavadili ih bezobrazni stranci, inace ne bi ni mrava zgazio niko od njih.
Mm... da :)
[ a1200 @ 07.05.2010. 16:22 ] @
Pa ja ne kazem da mi (svi zajedno, Albanci, Muslimani, Srbi i Hrvati) nismo jedna jadna skupina, koju svako vrlo lako moze da izmanipulishe, i "nalozi" da se po nacinalnoj osnovi pokoljemo... ocigledno je da smo dovoljno glupi da iste greske i zlocine ponavljamo. Kazem samo da je to neko veoma lepo iskoristio i medijski pokrio... a u skladu sa ostvarivanjem svojih interesa, kao i da to idalje vrlo uspesno radi.
[ Lesli Eldridz @ 07.05.2010. 16:50 ] @
Znaci projekat je bio OK, samo izvodjaci radova nisu valjali? E pa zato sad imate slobodu pa uzivajte. Svako je dobio sta je trazio, postoji red u univerzumu.
[ a1200 @ 07.05.2010. 16:57 ] @
Ne, ni projekat, a ni izvodjaci radova nisu valjali... a da nije bilo projekta, ne bi bilo ni radova.
[ Lesli Eldridz @ 07.05.2010. 17:06 ] @
OK, ali znas kako je, kad bude kafanska tuca onaj ko poslednji ostane pa ga uhvate taj placa ceh. Tako ti je to. Ko se urcio kako on ne ume da radi zato sto je bio umislio da ume da se bije, pa se ispostavilo da ni to ne ume, jerbo ga nije isprasio samo onaj sa kim se nije ni potukao, i pride se jos smejao kad je Njofra jurio Dž Busa starijeg po vasingtonskim klozetima sad nek trpi i nek cuti, a vreme ce sve da zaleci i sve ce da se zaboravi kad prodje jedno 100 godina. Sta je to u kosmickom smislu, nista.
[ Izvoljski @ 07.05.2010. 17:50 ] @
Citat:
Americki problem je sto su nastali kako su nastali - na misice, pa se sticajem okolnosti obogatili prekomerno i poceli da misle da su pametni, a nisu. U hodu smisljaju pravila ponasanja za sve ono sto su drugi smisljali vekovima i zato privatno cesto deluju kao klovnovi a kao drzava se ponasaju najcesce kao slon u prodavnici porcelana.
e ja se stvarno izvinjavam sto sam napao Amerikance a oni su zapravo mlada imperija, nejac, koja se tek uci kako se otima i unistava tudje. I jos da su oni prvi koji su nas napali, pa Srbiju je toliko njih unistavalo i sravnjivalo sa zemljom, necomo valjda sad sitnicariti zbog Amerikanaca.
Moramo im pomoci da sazru kao imperija. Bolje i to nego da imperija postane madjarska, bugarska, albanija ili nedajboze hrvatka.
[ Count Zero @ 07.05.2010. 18:50 ] @
I šta sad ispada iz ove priče:
- Strane sile nisu pospešivale sukobe u ex-SFRJ
- Dobro je da Amerika ima "palicu", jer ko zna šta bi tek bilo da je ima neko drugi
LOL, ali kiseli LOL
Citat:
a vreme ce sve da zaleci i sve ce da se zaboravi kad prodje jedno 100 godina
Hehe, isto to kaže lik u onoj knjizi "Ne nervirajte se zbog sitnica": samo zamisli kako će se gledati na dati događaj za 100 godina i sve će biti u redu.
Hm, za 100 godina....2110...mmmmm... e, sad mi je stvarno bolje.
[ a1200 @ 07.05.2010. 19:52 ] @
Citat:
I šta sad ispada iz ove priče:
- Strane sile nisu pospešivale sukobe u ex-SFRJ
- Dobro je da Amerika ima "palicu", jer ko zna šta bi tek bilo da je ima neko drugi
Al' samo ako je rec o dubokoj ironiji
[ Lesli Eldridz @ 07.05.2010. 20:50 ] @
Vreme je za sikiricu i panj, vidim ja. Pa da ih na kraju Srbin sve nadmudri.
[ Kovacevic Vladimir @ 07.05.2010. 21:06 ] @
Jel' to nov pojam za nadmudravanje
Ili je finalni deo nadmudravanja...u smislu - nismo se dobro razumeli
Nekako - ne razumem. Koga je Srbin nadmudrio, osim ono između sebe...ali opet, to se ne zove tako.
Jel' može malo prosvećivanje
Pozdrav
[ Emil Ranc @ 07.05.2010. 21:22 ] @
Srbija ima samo dve opcije koje dolikuju jednoj državi koja drži do sebe:
1) da prizna da je izgubila rat i deo teritorije, tj. da prizna državu Kosovo, i krene napred.
2) da povede rat protiv okupatora na svojoj teritoriji, i na taj način pokuša da povrati suverenitet.
Svaka druga priča nema nikakvog smisla; a s obzirom da trenutno nije u stanju da opciju 2) izvede kako treba (nema međunarodnu podršku za tako nešto - sumnjam da će Rusi i Kinezi da "ulete"), mislim da je opcija 1) jedina prihvatljiva opcija.
[ Ivan Dimkovic @ 07.05.2010. 21:40 ] @
Meni je totalno naivno da "Vasington i Brisel" uopste misle da mogu da rese problem Kosova/Srbije.
Ocigledno nisu dovoljno prostudirali Balkan :-))))
Meni se cini da je bilo kakvo resenje, koje bi smirilo sve strasti, prilicno nemoguce u doglednom roku. Ako pogledamo Kipar, koji vec decenijama predstavlja zaglavljen problem, mozemo pretpostaviti da ce problem Kosova trajati bar toliko, a verovatno i duze.
Posmatrajuci stvari iz perspektive USA i zemalja koje su priznale Kosovo, jedini brzi korak bi bio da se USA&Co nagode sa Kinom i Rusijom da se eliminise rezolucija 1244 i da kupe jos nesto glasova za priznanje do minimalnog broja za UN clanstvo Kosova, cime bi se problem, bar na papiru, "resio".
Sve ostalo ce biti duga agonija bez realnih izgleda za resavanje u skorije vreme:
- Niti su Srbi dovoljno potkupljivi i spremni da se odreknu smatranja Kosova svojom teritorijom
- Niti su Albanci uopste raspolozeni za bilo kakav dil osim onoga sto sada imaju
- Niti su i jedni i drugi dovoljno racionalni i razumni da se sami dogovore
Tako da... nema od toga nista.
[ bttp @ 07.05.2010. 22:07 ] @
Slažem se. Cena za Kosovo će se plaćati u krvi, jer tu nikakav novac ne igra nikakvu ulogu. Ovako mogu samo da kupuju vreme, i da se nadaju da će se desiti nešto što bi borbu za prevlast nad Kosovom i Metohijom učinilo obsolete. Inače... ti nerašćišćeni računi će se nažalost plaćati krvlju.
[ Ivan Dimkovic @ 07.05.2010. 22:14 ] @
Ja licno ne verujem da ce biti nekog placanja krvi u buducnosti - bar ne u nekoj doglednoj.
Srbiju vec danas ne zanima tako nesto niti je potrebno politickim pritiskom sakrivati/smanjivati te teznje, cisto sumnjam da ces naci dovoljan broj ljudi koji bi bili spremni da idu da se rokaju.
A mislim da su jos manje sanse da ce se to menjati u buducnosti - tj. sto Srbija vise i vise bude zauzeta nekim drugim stvarima, to ce ljudima takav scenario biti dalji i manje pozeljan. Na to dodaj i demografsku ekspanziju na Kosovu i obrnutu situaciju u Srbiji.
Ono sto je gotovo sasvim izvesno je blokirana situacija a-la Kipar.. Niko danas ni na Kipru ne pomislja da ratuje ni sa jedne a ni sa druge strane ograde - ali ni situacija se nesto i ne popravlja drasticno. Mislim da ista sudbina ceka i Kosovo/Srbiju... "deadlock" i krize niskog intenziteta u najgorem slucaju.
Prakticno gledano - Kosovo je zapravo i manji problem od Kipra recimo ako posmatramo vreme potrebno za neku normalizaciju. Trgovina izmedju Srbije i Kosova funkcionise vec godinama. Prolaz ljudi takodje.
Dakle, nekih realnih velikih problema koji bi znacajno blokirali region u ekonomskom smislu i nema.
Problem je vise politicke prirode. Dodatni problem moze nastati ako dodje do mogucnosti za prijem u EU - sto je u ovom momentu jos i dalje u nekoj neodredjenoj buducnosti...
[ Pirossi @ 07.05.2010. 22:23 ] @
^ svaka čast za analizu.
na žalost, još ima ljudi koji od moneta za potkusurivanje znaju samo za krv.
[ Izvoljski @ 07.05.2010. 23:00 ] @
Citat:
Posmatrajuci stvari iz perspektive USA i zemalja koje su priznale Kosovo, jedini brzi korak bi bio da se USA&Co nagode sa Kinom i Rusijom da se eliminise rezolucija 1244 i da kupe jos nesto glasova za priznanje do minimalnog broja za UN clanstvo Kosova, cime bi se problem, bar na papiru, "resio".
Wow, Amerika ce da potkupi Rusiju i Kinu. Nisam znao da imaju toliko para i interesa.
Pre svega Americi uopste nije u interesu da se resi problem Kosova i njima sadasne stanje haosa i bezizlaza perfektno odgovara. Na taj nacin Amerikanci (a i Rusi, pa i Kinezi) su osujetili totalno ujedinjenje Evrope sto bi za njih bilo velika glavobolja, zatim osigurali su svoje dalje prisustvo vojno u njoj (Ameri, UK), a sad se spremaju da sahrane i euro sa svojom ergelom trojanskih konja: UK, GR i dr...
Sad u Parizu i Berlinu vide da su se preracunali po pitanju Srbije i da ce ih to kostati Evrope. Zato iz petnih zila i traze da Srbija sto pre prizna Kosovo, da udje u EU i da se pomire i svi da jedu cokoladu i beru cvece, a Ameri da idu kuci. Medjutim sve je dockan, sve se sada kruni i raspada.
[ Lesli Eldridz @ 07.05.2010. 23:06 ] @
Opa bato, vidim da iluzije o sopstvenoj vaznosti jos nisu mrtve. Nije njima lako. U stvari, tipicno za gologuziju i izdrzavana lica. Sve u svemu, sma - ra - nje.
[ stil @ 07.05.2010. 23:09 ] @
Citat:
bttp: Slažem se. Cena za Kosovo će se plaćati u krvi, jer tu nikakav novac ne igra nikakvu ulogu. Ovako mogu samo da kupuju vreme, i da se nadaju da će se desiti nešto što bi borbu za prevlast nad Kosovom i Metohijom učinilo obsolete. Inače... ti nerašćišćeni računi će se nažalost plaćati krvlju.
Problem "Kosovo" ce postojati jos decenijama, i moze se resiti samo skretanjem paznje na probleme tamosnjih Srba, lobiranjem, potplacivanjem, ucenjivanjem i sl. diplomatskim metodama. Znaci - istom taktikom kojom su se sluzili Albanci i njihovi potomci/saradnici. S obzirom da se na vreme nije pocelo s tim, sada ce trajati duze i nesto su manje sanse da ce uspeti. Neka vojna akcija ne dolazi u obzir i samo bi pogorsala stanje.
[ stil @ 07.05.2010. 23:24 ] @
Eh pa ima i onih sto zive u Beogradu a primaju platu kao da rade dole jer su prijavljeni kao da stvarno zive na KiM. O raznoraznim Audijima crkvenih velikodostojnika kojima su puna usta Kosova necu ni da govorim. Njima odugovlacenje najvise odgovara. Resavanje problema sto pre odgovara Srbima koji dole zive al' ko njih sta pita.
[ Ivan Dimkovic @ 07.05.2010. 23:31 ] @
Citat:
Lesli Eldridz
Opa bato, vidim da iluzije o sopstvenoj vaznosti jos nisu mrtve. Nije njima lako. U stvari, tipicno za gologuziju i izdrzavana lica. Sve u svemu, sma - ra - nje
Upravo.
Problem Kosova je globalno gledano vrlo malo bitan sada, kada su na silu (nekada) zaracene strane razdvojene. Najveci problem je zapravo samim Srbima i Albancima, jer predstavlja potencijalni izvor kriza u lokalu i potencijalnu kocnicu za ekonomsku saradnju i prosperitet - mada su se i tu po pitanju kriza izduvali i generalno vise nema sta da se kaze/uradi na tu temu.
Ostatku sveta predstavlja samo jednu od mnogobrojnih komplikacija kakvih ima ohoho na celoj zemaljskoj kugli, i to je jedini razlog zasto postoje inicijative da se ta stvar nekako regulise - jer otezava diplomatske procese i predstavlja prepreku za normalan razvoj. Opet, to uopste nije toliko bitan problem da ce neko da se polomi oko njega.
Kao i Nagorno Karabah, Kipar, itd... cela stvar ce verovatno da se oteze decenijama u nekoj formi statusa quo. Sreca u nesreci je da vise nema nekih izgleda za bilo sta osim politickog sukoba.
[ dejanet @ 07.05.2010. 23:32 ] @
Ne znam, mozda se ne secate 98 i 99-te, trebali su da nas bombarduju jos 98-sme u septembru, a niko nije mogao da predpostavi da ce biti rata, pa ne znam od dakle vam sigurnost da ga nece biti decenijama..
[ Challenger @ 07.05.2010. 23:32 ] @
@ stil: Srbi koji dole zive treba da kukaju za svaku sitnicu, cimaju ove strance, medije i ostale (uz podrsku BG-a i dijaspore) i zivece bolje nego albanci (tj. kao albanci ranije). Ali, dzabe, to je ispod casti i ponosa kukati, a pametno je pusku/sekiru u ruke pa mamicu ti si*tarsku... Ko zna zna, pametniji bolje prolaze a do sada se nismo nesto pokazali
@ dejanet: O kakvom ratu 98/99-e pricas? Srbija vs. kosovari (tj. obrnuto) ili NATO vs. Srbija?
[ Ivan Dimkovic @ 07.05.2010. 23:38 ] @
Citat:
dejanet
Ne znam, mozda se ne secate 98 i 99-te, trebali su da nas bombarduju jos 98-sme u septembru, a niko nije mogao da predpostavi da ce biti rata, pa ne znam od dakle vam sigurnost da ga nece biti decenijama..
Nece ga biti iz prostog razloga sto je na silu eliminisana visedecenijska etnicka tenzija tako sto je jedna strana izgubila u vojnom sukobu kada se drugoj strani pridruzila prilicno jaka vojna alijansa, sto je rezultovalo proterivanjem srpskih vojnih i policijskih snaga, a onda i dobrog dela civilnog stanovnistva.
Cisto sumnjam da bilo ko od civilla koji su proterani odatle ima preteranu zelju da se vraca. A kako vreme prolazi, i ono malo njih sto to sada zeli ce tu zelju izgubiti. Oni ce imati decu, koja ce odrasti u Srbiji a tek oni nece imati ni zelje ni razloga da se sele na Kosovo.
A osim tih ljudi koji su proterani (one koji su otisli na drugi nacin ne racunam, posto su oni vec odavno doneli tu odluku), apsolutno nikom drugom ne pada na pamet da trosi novac ili svoje zivote za nekakav ratni sukob. I, opet, kako vreme prolazi te zelje ce biti sve manje i manje.
Samom eliminacijom te etnicke tenzije, a za ovu diskusiju je nebitno na kakav je nacin to uradjeno, se zapravo drasticno smanjuje mogucnost nekog buduceg sukoba. Svi ti etnicki sukobi imaju glavni katalizator u konstantnim etnickim tenzijama zbog razlicitosti u kulturama ljudi koji zive na istom mestu - a ako je jedna od strana permanentno proterana, onda ne moze ni biti tih tenzija.
[ dejanet @ 07.05.2010. 23:44 ] @
I ja sam covek koji vecinu stvari racionalizuje, ali sam se za ovu konkretnu zaje*o te 98/99-te, tako da po tom pitanju imam crv sumnje...
[ Ivan Dimkovic @ 07.05.2010. 23:56 ] @
Pa mozemo mi da sumnjamo...
Ali za neki sukob moras imati razlog. Moras imati i katalizator sukoba.
Kada si proterao jednu od 2 etnicke grupe, kao i instrumente vlasti te iste etnicke grupe sa neke teritorije... onda vise nemas razloge za sukob na toj teritoriji - bar ne na sukob izmedju te dve grupe.
Jedini potencijalni sukob bi bio da se Srbiji digne ona stvar i da odluci da vojnom ofanzivom zauzme ono sto je izgubila. Osim ove varijante, neka druga varijanta starta sukoba vise nije moguca, jer nedostaje "baza" za to (ljudi na terenu, tj. dovoljan broj ljudi koji imaju neki problem i zbog toga su spremni na rat - kao Albanci 90-tih)
Hajde da razmislimo - koliko je ta varijanta realna?
- Prvo, za takav, hajde da kazemo, "projekat" je neophodna totalna vojna superiornost i enormni resursi. Srbija danas ne poseduje tako nesto, niti postoje izgledi da ce posedovati u nekoj skorijoj buducnosti. I sve to cak i ako zanemarimo varijantu da se u takav sukob (ponovo) ukljuci NATO pakt sto bi znacilo gotovo izvestan poraz
- Drugo, da bi takav "projekat" bio i zapocet, mora postojati neka kalkulacija - koliko god dobra ili losa, da se sve to na neki nacin isplati (bilo teritorijalno bilo finansijski) - sa sadasnjim stanjem stvari, i etnickom slikom na Kosovu posle 1999-te.... tesko da se tu moze naci nesto toliko privlacno da Srbija rizikuje mnogo toga
- I, trece, naravno - tu je risk vs. gain analiza. Da se ne lazemo, ljudi u Srbiji danas su daleko manje sludjeni nego 1988-me i bogatiji za jedno vrlo gadno iskustvo... Svakome je odmah jasno sta bi takav sukob mogao doneti u pogledu posledica. U tom slucaju, ako to uporedimo sa nekim dobitcima koji su "na grani"... tesko da bi tako nesto dobilo siroku podrsku
[ dejanet @ 08.05.2010. 00:08 ] @
Evo razmislite, 98-sme februar ides na skijanje na Brezovicu (Kosovo), 98-prolece pobuna Siptara, 98 septembar opsta evakuacija iz kasarni , 99- 24 mart bombardovanje i ciscenje terorista i u junu kapitulacija..
I sta je tu logicno nista..
[ maliradojca @ 08.05.2010. 00:57 ] @
Velika vecina Srba sa Kosova kupila imovinu(i to solidnu) u Srbiji i zavrsila sa Kosovom za sva vremena.
1) U cije se ime onda se nasi politicari "bore" za Kosovo?
2) Zar politika u ovoj kolicini nije zabranjena na forumu?
[ Izvoljski @ 08.05.2010. 01:20 ] @
Citat:
Opa bato, vidim da iluzije o sopstvenoj vaznosti jos nisu mrtve. Nije njima lako. U stvari, tipicno za gologuziju i izdrzavana lica. Sve u svemu, sma - ra - nje.
svasta, ne radi se ovde o nasem misljenju o velicini vec o igri sudbine, tj volji velikih sila da krse svoje misice na nasoj teritoriji.
[ burex @ 08.05.2010. 02:19 ] @
Citat:
dejanet: Evo razmislite, 98-sme februar ides na skijanje na Brezovicu (Kosovo), 98-prolece pobuna Siptara, 98 septembar opsta evakuacija iz kasarni , 99- 24 mart bombardovanje i ciscenje terorista i u junu kapitulacija..
I sta je tu logicno nista..
Pa ako si se informisao preko RTS-a, u Srbiji samo što nisu počele da padaju ruže sa neba, a i struje ima dovoljno (skoro)... Ako si se pokušao informisati preko HRT-a, u Srbiji svi crkavamo i evo NATO avioni samo što nisu... Ako ti je medij izbora bio BBC, onda su tu bila mešovita mišljenja i kojekakva odugovlačenja jer su se Vuk, Sloba i još ko ne uvek vraćali za pregovarački sto, sve do Marta '99 kada im je već bilo dosadno da sedaju u avion i da pregovaraju, pa su se utripovali da će braća Rusi i Kinezi da nas odbrane ako zapadnjačko plaćenički fašisti napadnu našu rodnu grudu. Dakle - tenzija je bila tu manje-više, samo što mi nismo bili službeno obavešteni :)
[ Lesli Eldridz @ 08.05.2010. 08:38 ] @
Nemojte bre da se przite, sto rece jedan, Srbi vec vekovima beze sa Kosova, i kako koji pobegne, odma' se prodere "nedamo Kosovo". A kad se nesto tako cuje sa TV, onda su to gluposti za mazanje ociju da bi neko krao. Kakva krv kakvi bakraci. Tragicno je to sto jos ima dobrovoljnih davalaca tudje krvi, i sto jos ima onih koji se prze na te mitomanske price. Dobro je sto ih ima sve manje i sve im je slabiji glas. A ovi sa TV, pa mogu oni da laju koliko hoce, na ulici vise nikoga to ne zanima.
Code: Radoje Domanovic - Kraljevic Marko po drugi put medju Srbima
Oko informisanja:
Na zalost, to je moje lično iskustvo..
Da se razumemo rat sa NATO-om, sa Šiptarima ne računam, oni su lako potučeni i to za 5 dana otvorene borbe i služili kao povod za rat..
Apsolutno niko nije predpostavljao rat(6 meseci pre), ni obični ljudi ni režim, mislim da je Sloba bežao od tog rata kako je znao i umeo..
Evo drugog primera rata u Gruziji, gde jedna budala počinje rat protiv Rusa iz čista mira, za vreme Olimpijskih igara...
Činjenica da nam niko ne garantuje da više neće biti rata na ovim prostorima...
Mislim da ni Amerikancima danas nije najjasnije zašto su ratovali zbog Kosova.. znači VRLO IRACIONALNA situacija
[ Lesli Eldridz @ 08.05.2010. 09:06 ] @
Pa to jedino ako se gadjaju kamenjem. Sve je to lepo u teoriji, ustajte braco, plinte u krvi, pustite mene da bezim prvi, ali u stvarnom svetu rat je jedna vrlo skupa zanimacija, narocito ako izgubis, a ja ne sumnjam da bi ovi pobedili, dokazali su to oni kako umeju da se biju iako ne umeju da rade I ko ce to da plati? Ono ranije je bilo zaostalih para iz zle SFRJ, pa ih je bilo za ta izivljavanja, a odakle sad?
BTW, vrlo je jasno zasto su Ameri ratovali zbog Kosova. Zbog sopstvenog kredibiliteta. Ne moze to da se glavnom siledziji u ulici urci neka saka jada i gologuzan i šlus. Ne moze, nije moglo i nece ni moci. Sta bi onda ostali siledzije mislili o njemu?
[ vjamovic @ 08.05.2010. 10:35 ] @
Ameri su ratovali zbog ličnih personalnih interesa
to jest zbog oko 200 miliona $ koje su obezbedili nacionalno svesni albanski tajkuni
pre svega vlasnik OMV Bedzeta Pacoli, najbogatiji Albanac na svetu
preko lobi agencija u džepove Klintona , Olbrajtove i elite itd
Svako na svetu gleda svoj lični interes a država ljudska prava itd su priča
Suma je vrlo skromna za postignuti rezultat i štetu koja nam je naneta bar hiljadu puta više ali mi Srbi smo nacionalne stipse i nikada nebi mogli da se složimo i platimo toliko.
Eto da se sada dogovrimo i skupimo svi po 10 $ nebi bilo nista od ove nove kampanje već bi kroz donacije ova zemlja dobila 10 puta više
jer bi dali u lični džep a oni vratili iz državnog od para svojih gradjana
Ofanziva Bedzeta Pacolija, najbogatijeg Albanca na svetu
Covek koji Srbima otima Kosovo
-Finansira mocnu lobi grupu blisku Beloj kuci
-Ponosan sto je bio Titov gardista
Da li ce Kosovo postati prosirena hacijenda mocnog albanskog biznismena Bedzeta Pacolija? Kako NT saznaje, on poslednjih meseci ozbiljno radi na ostvarivanju tog cilja, i to na mestu gde ce se krojiti buducnost juzne srpske pokrajine - u Vasingtonu.
Pacoli je u americku prestonicu slio ogromne sume novca da bi zauzeo najbolju startnu poziciju u borbi za ekonomsku i politicku nezvisnost Kosova. Kako je NT pisao u proslom broju, Pacolijeva udarna pesnica bice nova politicka grupa The Alliance New Kosovo, u kojoj su se okupila uticajna imena americke i medjunarodne politike, bliska i samoj porodici Bus.
Ko je zapravo covek koji svoje bogatstvo zeli da pretoci u policijski uticaj na rodnom Kosovu i koji medju svoje prijatelje ubraja Bila Klintona i Borisa Jeljcina?
Uzor - deda Osman
[ Pirossi @ 08.05.2010. 10:44 ] @
ratovali za 200 miliona dolara???
čitate li bre svoje postove pre kliktanja na "pošalji"?
[ vjamovic @ 08.05.2010. 10:55 ] @
Da tačno za 200 milona u ali u lični džep , napraviš Srbima štetu od 200 milijardi
i onda potrošis bombi za par milijardi , pa zaradiš još od lobiranja proizvodžaća oružja
koji treba da popune zalihe ( a koje su zastarele i propale bi ) pa se zaposle radnici u fabrikama oružja itd..
Tako da na kraju svi budu zadovoljni osim srba
Pa i ovde se firme od par stotina miliona dolara prodaju za manje od procenta provizije
Hrvatska kampanja preko medijskih agencija za satanizovanje srba je joštala desetak miliona iamo tome na netu dosta.-
A i Kazastan ne može sa 30 miliona da opere ljagu koju im je Borat naneo
[ Pirossi @ 08.05.2010. 11:08 ] @
"satanizacija srba" te samo dalje diskredituje u diskusiji.
[ vjamovic @ 08.05.2010. 11:19 ] @
Izvinjavam se , da bude politički korektno ( nikavo satanizovanje )
platiš nezavisne medije, posrednike,reklamne agencije da blate tvoje protivnike
a tebe hvale i prave javnu zbrku
Potpuno legalno kao u filmu "Ratom protiv istine" ("Wag the Dog" - 1997)
samo su ovde Albanci krivi jer su prvi po abecednom spisku
[ Pirossi @ 08.05.2010. 11:35 ] @
tja.
RTS beše "satanizovao" kosovske Albance pa sad srednjoškolici (aka "bubuljičari", hvala Lesli) skandiraju "ko ne skače taj je Šiptar" a ne poznaju niti jednog.
kad drugi "satanizuje" to je zločin.
kad sam "satanizuješ" to je ok.
što nas opet vraća na čuvenu pouku o moralu primitivnog plemena u kome je loše kad susedno pleme dođe, ukrade stoku i zapali selo a dobro kad mi to njima uradimo.
[ Izvoljski @ 08.05.2010. 12:39 ] @
5. dete, siromasan studen, radio sve i svasta, hehe zanimljiva pricica, a onda pocinje glavni deo koji se precutkuje kada je prosvercovo 200 kila hiroina i podelio po Hamburgu, a zatim zbrisao u Svicu i postao ugledni gradjanin.
Kao Mr. Cat sa Menhetna !
[ vjamovic @ 08.05.2010. 12:49 ] @
Moj opmiljeni citat
što nas opet vraća na čuvenu pouku o moralu primitivnog plemena u kome je loše kad susedno pleme dođe, ukrade stoku i zapali selo a dobro kad mi to njima uradimo.
Da Srbi su loši kada se brinu o svojoj teritoriji očuvanju zemlje Jugoslavije
a Izraelci su dobri kada proteruju Palestince
Amerikanci su dobri kada otimaju naftu u Iraku i usput pobiju više stotina hiljada ljudi
unište državu , pobiju par miliona u Viejtnamu itd...
Španci pobiše milione u Južnoj americi a tek Englezi krive se za oko par miliona duša u Indiji
ti zločini ne zastarevaju
Zato i krivim nas što lepo neplatismo na vreme pa da budemo dobri momci pobednici žrtve
NEMA BOŽE PRAVDE , NEGO PLATI LOBISTE I NEKUKAJ U PESMAMA
[ Pirossi @ 08.05.2010. 12:55 ] @
zamisli kakve su zločine tek činili stari rimljani.
[ vjamovic @ 08.05.2010. 13:13 ] @
Jeste surovi su bili i Rimljni , Grci kao i svi ostali na svetu
Izgleda da se ništa i nikad neće promeniti.To što u 21 veku daljinski komanduješ Predatorem pa pobiješ stotinak ljudi na svadbi greškom pa tako jedno sto puta pogrešiš ili se igraš iz helikoptera pa upucas novinare Reutersa ne čini te manjim zločincem nego Rimskog vojnika.
Zadnji državnik u Srbiji od odgovornosti je Milan Obrenović podplaćivao i Beć i Istambul, napravio savremenu državu , školstvo , upravu. A onda nam podli zapadnjaci ubaciše Karadjordeviće i od tada nas je sve manj i manje i stalno bespotrebno ratujemo.
A i Tomas Mor je napisao u Utopiji idealna država neratuje , potplaćuješ koga možes a kad nemože ukloniš problematičnog vladara susedne države lično to je jeftinije i pravedbije nego da narod ratuje.
[ Lesli Eldridz @ 08.05.2010. 13:21 ] @
Bu - hu, srce mi se cepa zbog svetskijeh pravdi i nepravdi.
Pa kaze, i jope
Citat:
Ja,krupnih li reci a koristi nikakove. Pre nekih 6X godina bese jedan narod Evrope, vlastitom krivicom oboren na kolena, vojno totalno porazen, radi pocinjenih zlocinstava prezren u celom svetu, vodje mu behu sudjene i delom eksekutirane. Jednom reci, totalna propast nacije i drzave. Granice mu behu ocerupane, perspektive buducnosti nikakve. Narod je reagovao na jedan optimalan nacin. Stegli zube i kaiseve od hlaca, zasukali rukave i latili se posla. Jadikovke behu samo za vlastita cetiri zida (ako ih je bilo). Nisu se mnogo inatili i pozivali na slavnu proslost i kulturu a rezultati su im dali pravo. Ja bi danas pitao svakog, jesu li Srbi stvarno sposobni samo za otrcane "krupne" reci, blesavo inacenje i kukumakanje. Postavite diagnozu i cim pre pocnite sa terapijom, gospodo Narcisi.
[ mrkii @ 08.05.2010. 13:25 ] @
@Pirossi & co
Mogao bi neki argument da izneses kada su ovakve polemike u pitanju.
vjamovic mudro zbori. Po meni, bilo kojoj sili na svetu bi vise odgovaralo da za saveznika ima jacu drzavu (u ovom slucaju Srbiju) nego slabiju (Kosovo). Ali kada ne umemo da stvorimo prijatelja pa to ti je. Samo malo da se slihtas silama a manje da ken.as kako si ti ovo ono. Srbija dobije gomilu ratova i na kraju gore prodje nego gubitnicka ali slihtarska Bugarska.
A ovo za lobiranje, pa to i vrapci znaju kako se za male pare koje idu direktno u dzepove politicara ostvaruju veliki ciljevi.
EDIT:
Kada sam prolazio malo kroz Bugarsku ono u skoro svakom selu spomenik palim antifasistima u II svetskom ratu. Bljaaak (ali pametno sa njihove strane)
[ Lesli Eldridz @ 08.05.2010. 15:24 ] @
Srbija nema drzavu nego ima udruzenje kreatura koje se samo igraju drzave, bez ikakve ideje sta i kako, i kao najvaznije, bez ikakve ideje zasto. Nije dovoljno na tarabi napisati .... rekli smo, nemojte da ste neozbiljni kad se vec igrate omiljene discipline srpskih zgubidana - balavljenje o geopolitici i drzavama.