|
[ Izvoljski @ 09.05.2010. 21:52 ] @
| 2008 u jan dobio sam americku vizu na tri godine multi. Taj plavi pasos vise ne vazi i precvikana mu je samo korica, a viza nije ostecena i na njoj ima moj foto i sve. Da li ta viza i dalje vazi, da li neko ima iskustva ? Pokusao sam da zovem konzulat u Firenci ali tamo se javlja samo masina.
Ima li iko slican problem ? |
[ Ivan Dimkovic @ 09.05.2010. 21:57 ] @
Vazi - meni je USA viza i dalje u nevazecem plavom pasosu i nekoliko puta sam bio u USA bez ikakvih problema.
Pecat lupe u novom pasosu i napisu "VIPP" (Visa in Previous Passport) ispod.
[ Izvoljski @ 09.05.2010. 22:01 ] @
hvala, dobro je.
Posto cesto putujes, imas li kakav recept za jeftine karte do Njujorka ?
[ Ivan Dimkovic @ 09.05.2010. 22:22 ] @
Hmm...
Zavisi sta tacno hoces.
Ako ides poslovno, i nemas puno fleksibilnosti, jedino resenje su ti price-search sajtovi tipa Expedia (ja koristim flug.de ovde, verovatno u IT ima neki slican servis)
Ako ides iz cistog zezanja, i imas fleksibilnost onda mozes da potrazis neki charter let - obicno ih nude ili turisticke agencije, ili mozes da ih pretrazujes isto tako preko price-search sajtova (ja koristim L'Tur ovde - www.ltur.de, ali on je dosta fokusiran na DE, a valja pogledati i UK i holandske ponude takodje i, naravno, tu u Italiji sta imaju - sigurno ima neki ekvivalent)
Nekada same avio kompanije nude promotivne cene - prosetaj se po njihovim sajtovima (Alitalia, BA, Lufthansa, Air France) i vidi da li imaju neke promo cene do NYC-a. Ja sam prosle godine leteo za ~350 EUR do NYC-a i nazad, a bilo je cak i jeftinijh opcija.
[ Izvoljski @ 09.05.2010. 22:31 ] @
Citat: Ja sam prosle godine leteo za ~350 EUR do NYC-a i nazad, a bilo je cak i jeftinijh opcija.
da da video sam to, jednom si pricao. Idem, ovog puta bez obaveza. Moram da vidim Njujork svi kazu da je zanimljiv.
[ ventura @ 09.05.2010. 22:42 ] @
Citat: Izvoljski: da da video sam to, jednom si pricao. Idem, ovog puta bez obaveza. Moram da vidim Njujork svi kazu da je zanimljiv.
Ako ti nije bitno vreme, a možeš da putuješ bilo kada počevši od sutra pa u naredna tri mesea, povratna karta ne bi trebalo da te košta više od 400 evra... Regularne cene su 500-800 evra...
[ Suns @ 10.05.2010. 10:58 ] @
Što se udobnosti tiče, Airfrance preporuka
[ 1vi @ 12.05.2010. 21:23 ] @
Ivan je u pravu. Njihova Ambasada u Beogradu kaže:
"Svaki putnik koji ima važeću vizu u pasošu čija je važnost istekla, a koji ima u isto vreme i novi važeći pasoš iz iste zemlje može zatražiti ulazak u SAD dajući na uvid oba pasoša. Ovi putnici će moći da uđu u SAD pod uslovom da nemaju nikakvu drugu nepodobnost za ulazak u zemlju, sve do isteka validnosti vize. Nije neophodno imati još jednu viza u novom pasošu."
[ miloshzorica @ 14.05.2010. 21:11 ] @
putovah s vizom u starom pasosu (B1/B2, E2 i L1) bez frke. ali, nije u pitanju pasos srbije. sad pitanje je kako ce onaj baja na aerodromu gledati na promenu imena zemlje u pasosu.
ja karte kupujem preko edreams.com, kayak.com i cheapflights.co.uk
[ Izvoljski @ 20.05.2010. 15:54 ] @
Americke vize ubuduce ce vaziti 10 godina !
http://www.blic.rs/Vesti/Polit...radjane-Srbije-na-deset-godina
da li to vazi i za ranije izdate a jos uvek vazece ?
[ Ivan Dimkovic @ 20.05.2010. 16:01 ] @
Bejah u USA od petka do ponedeljka - viza u matorom plavom pasosu.
Naravno, nikakvih problema nije bilo (kao i uvek do sad)
Citat: Izvoljski
da li to vazi i za ranije izdate a jos uvek vazece ?
Naravno da ne :-) Viza vazi onoliko koliko pise na njoj. Nove vize za drzavljane Srbije ce se odobravati na max. 10 godina umesto na dosadasnje 3 godine.
[ Izvoljski @ 20.05.2010. 16:08 ] @
pa kako je bilo u Detroitu ?
[ Suns @ 20.05.2010. 16:18 ] @
Citat: miloshzorica: sad pitanje je kako ce onaj baja na aerodromu gledati na promenu imena zemlje u pasosu.
Ja sam imao pre par godina problem kada sam putovao za Singapur preko Tajlanda. Sve je u redu bilo prilikom dolaska, pošto sam na Tajlandu bio 10-ak dana pa nastavljao put za Singapur.
Na čekiranju sam imao malu neprijatnost da se skupilo 5-6 carinika oko mene i gledaju belo u pasoš. Na pasošu piše Yugolasvija mi smo u to vreme promenili naziv u Srbija i Crna Gora, a na vizi je pisalo Serbia...
Dok sam ja tajcima objasnio da smo mi miki maus država, nasmejaše se ljudi i čekiraše mi kartu...
Sada imam ovaj novi crveni pasoš i nadam se da u skorije vreme nećemo menjati ime Zemlje!?
[ Ivan Dimkovic @ 20.05.2010. 17:26 ] @
pa kako je bilo u Detroitu ?
Detroit je grad za izbegavati :-) To je sve sto mogu da kazem...
Za vreme dok sam bio tamo su panduri upali u pogresan stan nekome i upucali mu klinku od 7 godina....
[ Izvoljski @ 20.05.2010. 17:43 ] @
Citat: Za vreme dok sam bio tamo su panduri upali u pogresan stan nekome i upucali mu klinku od 7 godina....
da to je standardna procedura.
[ Isak666 @ 20.05.2010. 17:53 ] @
Dobro, ko zna sta je klinka radila i u sta je sve bila upetljana.
Ne treba brzati sa zakljuccima.
Little Punks.
[ Ivan Dimkovic @ 20.05.2010. 18:49 ] @
da to je standardna procedura.
Sto kaze moj kolega brit... nije nista strasno sve dok se to pominje u vestima - kad takve stvari prestanu da budu vest, e onda je dotaknuto dno :-)
[ AleksandarNS @ 20.05.2010. 19:33 ] @
Evo, i ja potvrdjujem da imam americku vizu u starom (plavom) pasosu, a da mi je udaren pecat pri ulasku u novi pasos. Isto tako cu putovati i u Julu.
Ispod pecata je (kao sto je Ivan napisao) napisano VIOPP (Visa in other passport).
[ stanko s @ 21.05.2010. 01:04 ] @
Sta se desava Kada imas boravisne i radne papire za Swedsku? Od 2008 godine imam boravak u SWE.,a u svajcarsku sam imao zabranu ulaska do 2011godine,normalno sam putovao dok nije Svajcarska usla u Sengen,od tad me drze po sat vremena na Madjarskoj granici i na Slovenskoj, na granici me posle provere puste da udjem u sengen.I savetuju mi da letim direktno za Svetsku dok zabrana ne istekne. Pitanje: Dali je moguc problem prilikom produzenja radne dozvole i boravisne za Svedsku-u mom slucaju.Hvala.
[ Chieftec @ 21.05.2010. 01:09 ] @
Nisam do sada aplicirao za USA vizu nikada, citao sam na sajtu amasade sta treba itd., ali da pitam iskusnije, da li moze da prodje to sto imam stan na svoje ime, nekoliko automobila, relativno dosta novca na racunima, ali nemam stalni posao?
To sto je napisano deluje ok, treba dokazati da te nesto veze ovde i da neces da emigriras, sto ja svakako necu. Mislim, vise ima razloga da emigrira neko sa 300 eura platom
[ ventura @ 21.05.2010. 01:20 ] @
Citat: Chieftec: Nisam do sada aplicirao za USA vizu nikada, citao sam na sajtu amasade sta treba itd., ali da pitam iskusnije, da li moze da prodje to sto imam stan na svoje ime, nekoliko automobila, relativno dosta novca na racunima, ali nemam stalni posao?
To sto je napisano deluje ok, treba dokazati da te nesto veze ovde i da neces da emigriras, sto ja svakako necu. Mislim, vise ima razloga da emigrira neko sa 300 eura platom :)
Ako stvarno nemaš nameru da emigriraš verovatno ćeš dobiti vizu bez nekih većih poteškoća... Međutim ako imaš i tračak namere za imigracijom, provaliće te odmah...
[ Chieftec @ 21.05.2010. 02:03 ] @
Nemam nameru zaista, samo turizam.
EU vize su resene, to sada koristim, ali ono sto je teze dostupno postaje zelja Moram da vidim NYC
Za EU vize ranije uvek je bila osnova ili student ili stalni posao, ili sam bar stekao takav utisak. Dobijao sam kao student, a posle kao zvanicno nezaposlen nisam ni probao.
A ne bih da probam pa da se zbog neke greske u koracima ispalim i ne dobijem, pa onda automatski postajem sumnjiv i smanjujem sanse za vizu sledeci put. A i kazu da preporucuju da se napravi vremenska pauza do sledece aplikacije :/
[ Izvoljski @ 21.05.2010. 06:49 ] @
Citat: Ako stvarno nemaš nameru da emigriraš verovatno ćeš dobiti vizu bez nekih većih poteškoća... Međutim ako imaš i tračak namere za imigracijom, provaliće te odmah...
wow kako, vudu magijom ili mozda Meri Vorlik baca pasulj ?
[ Suns @ 21.05.2010. 11:06 ] @
Citat: Chieftec: Nisam do sada aplicirao za USA vizu nikada, citao sam na sajtu amasade sta treba itd., ali da pitam iskusnije, da li moze da prodje to sto imam stan na svoje ime, nekoliko automobila, relativno dosta novca na racunima, ali nemam stalni posao?
To sto je napisano deluje ok, treba dokazati da te nesto veze ovde i da neces da emigriras, sto ja svakako necu. Mislim, vise ima razloga da emigrira neko sa 300 eura platom
Nemoj se cimati uopšte, kada te pitaju svrhu posete ti reci turistički + da potrošiš gomilu para u USA.
Ja sam se isto cimao doneo 100 papira bankovni računi, dokazi o nepokretnoj imovini ma sve, onaj u ambasadi me gledao kao budalu što sam doneo te papire, nije hteo čak ni da ih pogleda, samo mi je vratio 40 papira a zadržao onaj gde apliciram za vizu + razlog zašto idem u USA + onaj dodatni papir gde sam sve putovao u zadnjih 10 godina, nešto čačkao na kompu prozvao me da dodjem na šalter pitao usmeno još jednom zašto hoću u USA, (rekoh turistički), dao mi broj i rekao da dodjem za 3 dana po vizu...
[ ventura @ 21.05.2010. 18:08 ] @
Citat: Izvoljski: wow kako, vudu magijom ili mozda Meri Vorlik baca pasulj ?
Tako što 10 godina, 8 sati svakog radnog dana gledaju likove sa druge strane šaltera kako smišljaju kojekakve izgovore i priče ne bi li se dokopali USA.... Ako muljaš, nema šanse da smisliš neku priču koju oni nisu čuli 1000 puta pre tebe...
[ Machiavelli... @ 22.05.2010. 16:02 ] @
ma dobices vizu lagano. A to da ce da te provale - siguran sam :-)... Evo provalili i mene kad sam dolazio da ostanem. Donesi papire da nisi osudjivan, ponesi to o vlasnistvu stana. izvode iz banke i ne brini.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|