[ fanfon @ 17.05.2010. 15:14 ] @
Citam Blic redovno godinama u nazad i nisam mogao da ne primetim kad god je u pitanju neki tekst o studentima, skolarinama i fakultetima da nigde nema Novog Sada i Zrenjanina. Kad god se povede tema oko upisa studenata svake godine, nabroje se svi univerziteti i fakulteti u Srbiji, a samo ne novosadski. Danasnji tekst u kome neimenovani "uspesni" privrednici i profesori preporucuju buducim studentima gde i sta da studiraju i sta su deficitarna zanimanja je po meni prevrsio meru. Nijedan falultet u Novom Sadu i Zrenjaninu na listi od 25 nabrojanih. Neko ce reci da je slucajnost, ali posto pratim ovakve tekstove vec duze vreme i isto se ponavlja svaki put mogu samo da porucim "nacionalistima" iz Blica da treba da ih je sramota!

Evo tekst i uverite se:

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-...rstvo-i--strani-jezici-na-ceni

Zao mi je sto ne mogu pronaci i one ranije tekstove da dam jos par linkova, ali znam sta pisem. Ovo nikako ne moze biti slucajnost svaki put.

P.S. Evo tek u ovom trenutku dok sam pisao ovo video sam i komentare citalaca ispod teksta. Procitajte i njih...
[ Hadžihalef @ 17.05.2010. 15:19 ] @
Čini mi se da je krajnje vreme da počneš da čitaš DNEVNIK...
[ fanfon @ 17.05.2010. 15:25 ] @
Poslednji put kad sam bio na njihovoj stranici imali su neki virus;)
[ Horvat @ 17.05.2010. 16:02 ] @
pazi ti to
bolji je polj. fax u km nego u ns

a i ekonomski (iako ih je pun k.) nigde ni pomena subotickog

a i sam naslov clanka je boli glava
"Menadžerstvo i strani jezici na ceni "

a svaki drugi student studira za "menadzera"
[ the_tosic @ 17.05.2010. 16:10 ] @
To je sada kul reci :). Znas ono mene interesuju mediji, novinarstvo, menadzment, kad porastem bicu PR:) bla bla.
Nego ovog meseca je u SK izasao "Informator za upis u srednje skole, vise skole i fakultete sa informatickim obrazovnim profilima u skolskoj 2010/2011. godini" radjen u saradnji sa ministarstvima telekomunikacija i prosvete. Nabrojali su Fon, Pmf, Raf (to ok) i sve ostale sega mega fakultete i NI JEDNO slovo nisu stavili o ETFu i FTNu.

To dovoljno govori o novinarima a i o ovima odozgo.
[ abitbp6 @ 17.05.2010. 19:52 ] @
U svemu tome ima najmanje vere da je jedna škola bolja od druge ili stvarne brige za dobrobit budućih studenata. U pitanju je samo keš i borba za svakog studenta, jer svaki student donosi školarinu. A otvorilo se i dosta privatnih fakulteta, pa će ljudi i tamo odlaziti, što odliv novca čini dosta velikim. I onda svako tera vodu na svoju vodenicu, i udara u talambase kako je njegova škola najbolja. Tako je i u ovom slučaju. Ko još reklamira konkurenciju?
[ qazqaz @ 17.05.2010. 19:52 ] @
Novinari Blica kao da su u nekoj sprezi sa RTS-om, pa Srbiju dele na Beograd, Vojvodinu i "unutrasnjost". Kao da sam deo neke iznutrice mamu im zlobnu, ne znam kad sam zadji put cuo da pominju Sumadiju, Backu, severoistocnu Srbiju....
[ misahidro @ 17.05.2010. 22:08 ] @
Citat:
fanfon Citam Blic redovno godinama u nazad i nisam mogao da ne primetim kad god je u pitanju neki tekst o studentima, skolarinama i fakultetima da nigde nema Novog Sada i Zrenjanina. Kad god se povede tema oko upisa studenata svake godine, nabroje se svi univerziteti i fakulteti u Srbiji, a samo ne novosadski. Danasnji tekst u kome neimenovani "uspesni" privrednici i profesori preporucuju buducim studentima gde i sta da studiraju i sta su deficitarna zanimanja je po meni prevrsio meru. Nijedan falultet u Novom Sadu i Zrenjaninu na listi od 25 nabrojanih. Neko ce reci da je slucajnost, ali posto pratim ovakve tekstove vec duze vreme i isto se ponavlja svaki put mogu samo da porucim "nacionalistima" iz Blica da treba da ih je sramota!

Evo tekst i uverite se:

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-...rstvo-i--strani-jezici-na-ceni

Zao mi je sto ne mogu pronaci i one ranije tekstove da dam jos par linkova, ali znam sta pisem. Ovo nikako ne moze biti slucajnost svaki put.

P.S. Evo tek u ovom trenutku dok sam pisao ovo video sam i komentare citalaca ispod teksta. Procitajte i njih...: 

Ma takvi članci (kao i velika većina ostalih članaka) su uglavnom naručeni od strane vlasnika koji žele da SVOJ fakultet prikažu kao naj perspektivniji... Nemoj mnogo da se nerviraš
[ Black_eyed @ 18.05.2010. 06:39 ] @
Citat:
Hadžihalef: Čini mi se da je krajnje vreme da počneš da čitaš DNEVNIK...

Od kada znam za sebe taj DNEVNIK je takvo S**NJE od novina da je tesko opisivo. Imaju koncept novina iz 1958 i ne misle da ga menjaju, da nema citulja to verovatno niko ne bi kupovao...(iovako maju ogromnu remitendu). Sramota za Novi Sad i Vojvodinu sto ima takav dnevni list...
[ Java Beograd @ 18.05.2010. 12:11 ] @
Citat:
fanfon: Citam Blic redovno godinama u nazad i nisam mogao da ne primetim kad god je u pitanju neki tekst o studentima, skolarinama i fakultetima da nigde nema Novog Sada i Zrenjanina. ...

U 99% slučajeva to ide otprilike ovako: urednik kaže da bi trebalo da se napiše nešto na tu temu, dodeli to nekome od novinara, i zatraži od dopisnika da pošalju priloge. E sad, ima dobrih i loših dopisnika.