|
[ AMD guy @ 19.05.2010. 18:52 ] @
| http://www.pressonline.rs/sr/v...%20selu%20kod%20Leskovca!.html
U selu Gornje Stopanje pojavio se vampir, tvrde meštani ovog naselja u blizini Leskovca! Ljudi već sedam noći ne spavaju u strahu od duha koji se, kako objašnjavaju, pojavio u jednoj od ulica u ovom mestu pored reke Jablanice. Neobjašnjivo lupanje kapija, prozora, vrata, pomeranje kontejnera, lomljenje staklenih flaša i tegli i grebanje po zidovima teraju meštane Gornjeg Stopanja da se već sa prvim sumrakom zatvaraju u kuće i ne izlaze do jutra.
Preplašeni ljudi pričaju da se čudna i zastrašujuća pojava događa noću, i da vampir tada šeta po selu. Zbog njega se, kažu, uznemire i domaće životinje, a psi ne prestaju da laju sve dok zora ne svane.
Čovek u crnom odelu
- Lepo sam videla kako ide neka senka k'o čovek i drma mi kapiju, ali ne može da je otvori. Komšika i ja uzmemo letve i ono se odmakne od kapije, ali počne da gađa u pleh pored vrata. Pršti na sve strane kao sa šoder da nas gađa, zamalo da nam glave pocepa, da ne ulegosmo unutra, svašta bi bilo - objašnjava Ljiljana Stefanović.
Mlađi i hrabriji momci u ovom naselju organizovali su se i noću čuvaju stražu, sakriveni u nekom žbunju ili u dvorištima. Čak su se toliko osmelili da su fotoaparatom pokušali i, kako tvrde, uspeli da snime senku duha.
- Prvo se senka pojavila po sredini ulice, zatim samo krug kao glava poče da leluja na jedno tri metra visine i skoči na krov. Zatim sa krova prelete na komšijsku krušku i tu ostade jedno pet minuta, mada se nama činilo da je to trajalo čitavu večnost. Moj rođak iz Slovenije je slikao aparatom. Evo, vidite ovu okruglu senku kako je na svakoj fotografiji na različitom mestu, e to je duh ili vampir, kako ga mi zovemo - uverljivo pričaju dva momka iz Gornjeg Stopanja.
Stariji stanovnici koji su pre sedam, osam decenija od svojih roditelja i baba slušali priče o vampirima nisu iznenađeni ovom pojavom.
- Ja baš dobro ne čujem, ali vidim, k'o kroz dim, kako ide čovek u crnom odelu sa kačketom po sokaku. Pogleda levo, desno, pa skoči na odžak - objašnjava baba Cveta. |
[ Isak666 @ 19.05.2010. 19:55 ] @
Citat: Pogleda levo, desno, pa skoči na odžak
O yeah! :D
[ Ivan Dimkovic @ 19.05.2010. 20:03 ] @
Citat:
U selu Gornje Stopanje...
Hahahahahaahahah dalje nisam vise mogao da citam - boli me stomak :)
Ono, kakvu vest covek moze ocekivati posle uvoda "U selu Gornje Stopanje...." hahahahah
[ Isak666 @ 19.05.2010. 20:46 ] @
To je odma' kod Donje Brijanje, pa ti vidi kakav je kraj u pitanju :D
Ko je u blizini bi trebao da ode tamo i dozivi to sve.
Svedocenja obecavaju akciju -
Citat: Komšika i ja uzmemo letve i ono se odmakne od kapije, ali počne da gađa u pleh pored vrata. Pršti na sve strane kao sa šoder da nas gađa, zamalo da nam glave pocepa, da ne ulegosmo unutra, svašta bi bilo - objašnjava Ljiljana Stefanović.
[ gojnik @ 19.05.2010. 20:56 ] @
Jel ovo za njih duh? Ovaj krug beli. Haha
Citat: Da bi se odbranili od duhova ili vampira, meštani su počeli da koriste i posebne trave. Sasušeno parče trave koje tera zle čini i mladi i stari nose oko pojasa. Ovi ljudi veruju da će trave oterati zlog duha ako želi da se useli u nečije telo.
Hmm, ja mislim da pored nošenja oko pojasa rade još nešto sa tom travom.
[ Isak666 @ 19.05.2010. 21:03 ] @
Na svu srecu, u komentarima ispod vesti se pojavio i strucnjak za ovu oblast -
Citat: Ovakve stvari postoje, to je duh u svojoj najranijog fazi, trenutno je nevidljiv i veoma ranjiv. Kasnije postaje mnogo opasniji. U ovoj fazi dovoljno je da se nabode na ekser ili trn i od njega će samo ostati povelika pihtijasta masa.
Većina autora šaljivih komentara ne bi izdržala ni 5 minuta u onoj ulici sa slike kad krene lom noću.
Znaci, Gornjostopanjci treba da se spreme na jos gore.
[ Ivan Dimkovic @ 19.05.2010. 21:26 ] @
Osim ako se ne nagutaju i eksera - onda ce biti brzi od njega :-)
[ jerryrain @ 19.05.2010. 22:12 ] @
ma kakav vampir, to je neki gari iz komsiluka ;)
[ Count Zero @ 19.05.2010. 22:17 ] @
Blejd wannabe
[ fanfon @ 19.05.2010. 22:34 ] @
I onda ce za koji dan greskom da roknu slucajnog prolaznika misleci da je vampir. Kao ono tipa-ubijen u unakrsnoj vatri u lovu...
[ glackop @ 20.05.2010. 00:35 ] @
Ciste gluposti i lazi.
[ 3way @ 20.05.2010. 00:50 ] @
[ dava @ 20.05.2010. 13:34 ] @
Da nisu mozda oni na nekim kiselinama tipa dietilamid lizergične. :)
[ Ankalagon the Black @ 20.05.2010. 13:42 ] @
Da li neko prepoznaje ovaj "krug" kao neki efekat pri fotografisanju ? Znam da ovde na forumu ima dosta ljudi koji se bave fotografijom pa pretpostavljam da ce neko znati ako je o tako necemu rec.
Osim toga, vec sam video slican efekat ali ne u kontekstu vampira nego tzv orba na fotografijama.
Kao na primer na ovoj fotografiji.
Ili recimo na video snimku u infra red
http://ramtha.tv/newsletter/AUGUST08/OrbsIr.html
ili ovde
http://www.cyberspaceorbit.com/jeforbs.html
http://www.exopoliticsinstitute.org/conference-sem-Article-4.pdf
Ako neko zna sta su ovi orbovi, bilo bi lepo da to podeli sa ostalima. Vampiri sigurno nisu.
[ 3way @ 20.05.2010. 14:44 ] @
To je prasina osvetljena blicem.
[ barakuda111 @ 20.05.2010. 14:47 ] @
Kao prvo AHAHAAAAHAAA!!!
Mislim da su to cestice prasine blizu kamere i kad se svetlost odbije od njih dobije se ovakav efekat.
[ Onaj @ 20.05.2010. 18:32 ] @
Citat:
Ma strašno, ne znamo šta da radimo, neka neko pomogne ako može, jer ne spavamo već sedam dana
'Oce to kad se tol'ko ne spava...
[ AstralPro @ 31.05.2010. 16:01 ] @
haha ha sava savanovic opet u akciji ;)
[ Onaj @ 27.06.2010. 08:57 ] @
Ne verujem da je Sava Savanović. On je iz Zarožja, daleko mu je da svake noći ide u Leskovac.
[ holononi @ 27.06.2010. 11:44 ] @
Krug na fotografiji
nije prašina već je ponikao iz x 2 + y 2 = r 2 u Paint-u ili nekom sličnom programu.
Usput, da li neko zna za koliko je povećan promet ugostiteljskih usluga u okolini Leskovac ?
[ Onaj @ 27.06.2010. 11:55 ] @
Citat: holononi: za koliko je povećan promet ugostiteljskih usluga u okolini Leskovac ?
Kakve veze sa vampirima ima povećan promet ugostiteljskih objekata?
Pre će biti da je porasla prodaja belog luka.
[ holononi @ 27.06.2010. 12:28 ] @
Khm, khm, nisam napisao "objekata" već "usluga". Od tolike "navale vampira" mogla bi se očekivati i "navala znatiželjnih". A znatiželjima treba izaći u susret pa bi zato cena usluga mogla da skoči. Baš kao vampir na krov.
Za beli luk ne sumnjam da će da "plane". Neki likovi dok objašnjavaju svoje vidjenje sveta da bi delovali što ubedljivije vole da se unose ljudima u lice. Zinu na čoveka kao da su vampiri. Beli luk je u takvim situacijama izvrsno sredstvo "samoodbrane".
[ Onaj @ 27.06.2010. 12:34 ] @
Citat: holononi: Od tolike "navale vampira" mogla bi se očekivati i "navala znatiželjnih". A znatiželjima treba izaći u susret pa bi zato cena usluga mogla da skoči. Baš kao vampir na krov.
Vampriski turizam nije loša ideja mogli bi da osnuju i turističku agenciju "Vamp Turist" ili sl. pa da počnu krvavo da zarađuju.
[ holononi @ 27.06.2010. 12:59 ] @
Jel ovo
dovoljno krvavo ili je marmelada problem ?
[ vlada131 @ 29.06.2010. 07:31 ] @
@holononi
Stavi sledeći put malo veću sliku, ova nije nešto...
[ holononi @ 29.06.2010. 08:40 ] @
Dah takve vampirice treba osetiti neposredno da bi prošli žmarci. Osim toga kako bi polizao marmeladu ?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|