Gale, ajde ovde cu malo da ti napisem o svojim rezultatima Hijerarhije Zakona, posto si izgleda jedini zainteresovan. Ne smem na forumu nauke, cim progovorim, pun buljson simika. Izgleda da sam navukao na sebe bes forumskog lobija.
Necu da pisem o detaljima, da ne bih izazvao sugestivan efekat, zbog toga sto me zanima kako ce izgledati nezavisno dobijeni rezultati. Dacu ti samo naznake osnovnih ideja. Dakle da ne detaljisem, ako se uspostavi Hijerarhija Zakona, nekom cudnom kalkulacijom, dolazi se do prezumcije sledecih formulacija zakona kako bi trebalo da izgledaju. Necu reci ni koji postulati bi bili temelj, zato sto me stvarno zanimaju nezavisni rezultati.. Ali ono sto me je potpuno sludelo, je geometrijska formulacija. Skroz sam zbunjen. Sa matematickom formulacijom imam ogromnih problema, olaksalo bi jedino ako bi se napisala neka potpuno nova matematika =). Zanima me i sta ti mislis o ovoj suludoj ideji, i naravno, zanimaju me i misljenja ostalih.
[Ovu poruku je menjao boxxter dana 21.05.2010. u 17:30 GMT+1]
[ salcin @ 21.05.2010. 15:33 ] @
Pozdrav! Moram vam reci da ne znam o cemu ste pisali jer nisam imao prilike da to procitam,pa ako nekako mozete da mi to trznete na moj E mail,jer i ja koliko sam shvatio imam neke ideje o hijerarhiji,pomnogim zakonitostima,pa da to malo pogledam.
[ boxxter @ 21.05.2010. 16:35 ] @
Procitaj moje i Galetove postove na temama o Teoriji Relativnosti u zadnjih mesec dana da bi stekao uvid o cemu se radi. Nije nista posebno, vec samo neka od pitanja koja smo razmatrali, a poneka smo i postavili. Koliko znam to nije zabranjeno.
Ne bih ti slao na mail, zbog nezavisnosti rezultata do kojih bi neko dosao svojim putem. Stvar je u tome sto dobijam iste rezultate kojim god putem isao, tako da mi je to prosto neverovatno. Zato mi je i interesantno da vidim razlicita razmisljanja i formulacije na istu temu i ideju.
[ boxxter @ 21.05.2010. 17:14 ] @
Zanima me i koji ce zakon svako od nas postaviti kao temelj. Zato sto priznajemo hijerarhiju u svemu, a nemamo hijerarhiju zakona. Mogao bi i Spreca da da neki komentar na ovu temu, i neki svoj matematicki okvir i vidjenje, ako bude imao vremena za gubljenje, a i ostali kad im bude bilo dosadno, mogli bi da se ukljuce.
Citat:
salcin:,jer i ja koliko sam shvatio imam neke ideje o hijerarhiji,pomnogim zakonitostima,pa da to malo pogledam.
A za ovo, samo da znas, kad se bude delila nagrada za fizicko, nemoj da sanjas o tome. To je moja originalna ideja i ne postoji nigde objavljen takav rad u naucnoj literaturi. Konsultovao sam se sa naucnicima i predstavnicima zvanicnih institucija koji su mi potvrdili da je tako.
[ boxxter @ 22.05.2010. 08:55 ] @
Odustajem od nagrade, ipak ovo treba da bude "open source". Za tebe i one koji nisu pratili, evo ovde je pisano o tome.
boxxter: Zanima me i koji ce zakon svako od nas postaviti kao temelj. Zato sto priznajemo hijerarhiju u svemu, a nemamo hijerarhiju zakona.
Ovo je klasična filozofija.U naše vrijeme postoje nauke (i fakulteti) koje se bave samo istorijom filozofije.Uglavnom one antičke,dok se za savremene smatraju Hegel,Niče i još neki koji su živili prije 200 godina.Ta nauka je zamrla,a neću da kažem zašto.
Evo da predložim temelje.Aristotel je tvrdio da je sve u prirodi stvoreno kombinacijom malog broja elemenata.Zemlja, voda,vatra i vazduh činimi se.Ovdje imamo dva temeljna principa:Složeno nastaje od prostih nerasčlanjivih elemenata i broj ovih nerasčlanjivih je konačan tj ograničen.
Pa bi to moglo da se podigne na današnji nivo poznavanja prirode i zaključi:
1)Osnovni zakon prirode je da postoji hijerarhija zakona i da priroda te zakone nikad ne mijenja niti remeti hijerarhiju.
2)Priroda je sačinjena kombinovanjem konačnog broja osnovnih fizikalnih pojmova.
-Osnovni fizikalni pojmovi su Prostor,Vrijeme,Sila,Materija,koji se ne mogu klasično definisati jer nisu uporedivi ni sa čim osim sa samim sobom.
Ovdje moram malo zastati jer imamo jedan problem,a to je Informacija.Izgleda da bi trebala ući u osnovni skup jer ako je pokušamo napraviti kombinacijom preostala 4 neophodna nam je neka informacija.
[ salcin @ 23.05.2010. 13:16 ] @
[ zzzz @ 23.05.2010. 13:25 ] @
Malo ću pojasniti prethodnu poruku.
Sve napisano je uglavnom moj izbor među mnoštvom fragmenata tuđih teorija.Uglavnom anonimaca.To sam donekle prilagodio da se uklopi u okvir teme.Nemam ja razrađenu teoriju o ovom.
Za osnovne fizikalne pojmove može se umjesto definicije napraviti subjektivni opis,ali neophodno je uvesti jezik opisivanja.Matematika je ta pomoću koje se to najbolje može uraditi.A potom se može krenuti na opis kombinacija osnovnih pojmova i zakona veze među njima slažući ih po hijerarhiji dalje.
[ galet@world @ 23.05.2010. 15:43 ] @
Uzmimo jednostavan primer - sa koliko se alata čovek služi.
To su poluga, klin, sudar, hidraulički uređaji, kombinacije tih alata i ... ima li još?
Zakon je da dužim kretanjem i manjom silom dobijamo manje kretanje a veću silu.
Prema tome zakon poluge je nižeg ranga od tog zakona jer se i drugim alatima
može postići to što se postiže polugom.
Ako neki šraf zatežemo tako da ključ udaramo čekićem onda koristimo čak tri
alata istovremeno: klin (navoj šrafa), polugu (ključ) i sudar (čekić) - sva tri
alata su u funkciji postizanja veće sile između predmeta koje spajamo.
Možda sam neki od alata prevideo, ali u svakom slučaju nema ih mnogo.
Uzmimo drugi primer - iz matematike (koji je zaključan)
Ako neka prava rotira tako da na nekoj kružnici odseca sve tetive počev od 2r
pa dok ne postane tangenta te kružnice t.j. kad više ne preseca kružnicu u
dve tačke nego je dodiruje u jednoj - ja tvrdim da su na taj način zastupljene
sve moguće dužine tetiva, od maksimalne 2r[m] do minimalne 0[m], međutim,
tetiva je duž koja spaja dve tačke, a matematičari kažu da ne postoji minimalna
tetiva jer se između dve ma kako bliske tačke može postaviti beskonačno tačaka.
Šta da uvažimo:
1. Rotacijom prave oko neke tačke na kružnici dobijaju se sve moguće dužine
tetiva u intervalu od 2r[m] pa do 0[m]
ili
2. Ne postoji granična minimalna tetiva jer od svake male tetive može biti još manja.
Ali ako uvažimo tvrdnju 2 postavlja se pitanje kako je prava mogla postati tangenta?
[ boxxter @ 24.05.2010. 11:42 ] @
Evo prenecu ovde osnovne ideje, da ne bismo lutali. Bitno je i da se ne shvate olako naucne discipline koje je potrebno proucavati i uciti godinama. Tako da je i za poznavanje hijerarhije zakona potrebno veliko i sasvim posebno znanje.
Citat:
Hvala Spreco. Volim da razgovaram sa ljudima koji imaju siroko obrazovanje. Ovaj slucaj je samo uvreda za ljude koji imaju pravo formalno obrazovanje, i pokaz kakvo je stanje sa formalnim obrazovanjem u ovoj zemlji. To je jedan pogled na ljude koji u nedostatku argumenata agresivno napadaju, a ne znaju osnovne stvari, i kako im sopstveno neznanje izaziva bes. Ali taj bes ispoljavaju prema drugima.
Ti i galet@world ne napadate biser mudrosti, vec vam smeta sto vas teraju da klecite pred njihovom ikonom. Jer su se osilili, i misle da su iznad svega.
Ali to su njihovi instrumenti izmerili, i teraju vas da se poklonite njihovoj agresivnoj fizici. Ali vi znate, da ako su otkrili, nisu stvorili. Njihova nauka se odrzava uz bezbroj kompromisa, a vi na to ne zelite da pristanete.
Njihova agresivna matematika i fizika su doneli more bede I uzasa, tone radioaktivnog otpada, i pretnju od samounistenja covecanstva. Zato sto njihova matematika provaljuje kroz prozor kao lopov, ne postujuci hijerarhiju.
To je zato sto imaju nedostatak u obrazovanju. Ovde bih obratio paznju na neka vekovna znanja, i velike naucnike, koji su imali sasvim drugaciji pristup od ovog bahatog ponasanja danas.
Predocicu neke Platonove zapise koji su stari preko dve hiljade godina. U njima Platon govori o njegovim idejama o obrazovanju.
“Plato wrote The Republic in around 375 BC, so about 75 years before Euclid wrote The Elements. In this work Plato sets out his ideas about education. For this, he believes, one must study the five mathematical disciplines, namely arithmetic, plane geometry, solid geometry, astronomy, and harmonics. After mastering mathematics, then one can proceed to the study of philosophy.”
Izvinjavam se svima, sto nisam preveo na Srpski, ali mislim da cete naci ovaj tekst i sa dobrim Srpskim prevodom. Dakle ja cu se osvrnuti na poslednju disciplinu, harmoniju, koja je danas potpuno zaboravljena, i daleka i nedostupna danasnjim naucnicima, i cesto izvrnuta ruglu i podsmehu. Dakle obratite paznju da postoji hijerarhija u disciplinama, i da je harmonija na poslednjem, najvisem mestu.
Citat:
Evo sta Platon govori o tome:
Plato argues the merits of harmonics:
'Motion,' I said, 'has many forms, and not just one. Two of them are obvious enough even to brains no better than ours; but there are others, as I imagine, which may be left to experts.'
'But what are the two?'
'There is a second,' I said, 'which is the counterpart of the one already named.'
'And what is that?'
'The second,' I said, 'would seem to relate to the ears in the same way that the first relates to the eyes. For I believe that as the eyes are designed to look up at the stars, so are the ears are designed to hear movements of harmony, and these are sister sciences - as the Pythagoreans say, and we, Glaucon, agree with them?'
'Yes,' he replied.
'But this,' I said, 'is a long and difficult study, and therefore we had better go and consult them on the subject and they will tell us whether there are any other applications of these sciences. At the same time, we must not lose sight of our own higher principles.'
'What is that?'
'There is a level which all knowledge ought to reach, and which our pupils ought also to attain, and not to fall short of, as I was saying that they did in astronomy. For in the science of harmony, as you probably know, the same thing happens. The teachers of harmony compare the sounds and consonances which are audible, and their labour, like that of the astronomers, is in vain.'
'Yes, by heaven!' he said, 'and its as good as a play to hear them talking about their condensed notes, as they call them. They put their ears close alongside of the strings like people trying to hear a sound through their neighbour's wall - some of them declaring that they can distinguish an intermediate note and have found the least interval which should be the unit of measurement, while the others insist that there is no difference between the two notes - both lots are putting their ears before their understanding.'
'You mean,' I said, 'those gentlemen who tease and torment the strings and twist them on the pegs of the instrument. I might continue the metaphor and speak after their manner of the blows which the plectrum gives, and make accusations against the strings, both of backwardness and forwardness to sound - but this would be tedious, and therefore I will only say that these are not the men, and that I am referring to the Pythagoreans, of whom I was just now proposing to enquire about harmony. For they too are in error in the same way as the astronomers. They investigate the numerical relationships between the harmonies which are heard, but they never get as far as formulating problems - that is to say, they never reach the natural harmonies of number, or reflect why some numbers are harmonious and others not.'
'That,' he said,' would be a fearsome job.'
'Nevertheless, a thing,' I replied, 'which I would rather call useful, that is, if investigated with a view to the beautiful and good. But if pursued in any other spirit, it is useless.'
'Very true,' he said.
Mozda nije vreme da se govori o svemu, imajuci u vidu takve bahate i agresivne naucnike. Ali mislim da takvima vise znanje nije ni dostupno. Nedohvatljivo je za njih.
U samoj hijerarhiji zakona, po mom misljenju moraju da se ispostuju neke stvari. Dakle vreme, brzina, masa, i prostor, moraju da imaju istu definiciju. I zakon, da sto je u malom, to je i u velikom, isto tako mora da se ispostuje. Vreme je promena. Harmonija sama namece svoje zakone, i mi ih ne mozemo zaobici. Ovde ne bih izvodio matematicku formulaciju, zato sto je po sadasnjim matematickim standardima, izuzetno komplikovana. Ali ne sadrzi compromise, i ponudjena resenja, kao u slucajevima Aristotelove fizike, i Russelovog paradoksa, koji je ustvari izvorno Ernst Zermelov. Posto ovaj post pisem na forumu fizike, vama i svim ljudima dobre volje, smatram da je moj rad objavljen u naucnim krugovima . =)
boxxter: Problem je sto ja sasvim drugacije racunam i belezim matematiku. Za mene je geometrijska i matematicka formulacija jedno isto. Ja ne koristim znakove matematickih operacija, nego pozicija broja to odredjuje. I ako posmatramo trodimenzionalno ovaj crtez, mogu za jednu matematicku tvrdnju, da imam vise razlicitih rezultata, kada se gleda iz razlicitih dimenzija. Ja jedan ovaj crtez zovem harmonija xD. Tako da je moguce spajati vise harmonija, sabirati ih i mnoziti. Tako mogu da svedem i izracunam neke matematicke formulacije, koje se racunaju danima, za samo par minuta. Nekom je bzvz i komplikovanije, ali meni je tako lakse :P.
Ovde sam ti dao osnovni, prosti, i malo komplikovaniji oblik. Ali namerno sam stavio pogresno brojeve i forumulacije, da se ne bi neki bednici kitili tudjim perjem i pravili mnogo pametni. Matricu je nemoguce provaliti, da se ne trudite dzabe. Dalje ne treba da ti pricam da formulacija hijerarhije zakona zauzima skoro celu stranu ovde gde pisemo. Izuzetno je kompleksno. I neverovatno. Mislim da bi ipak trebalo da nastavimo razgovor na UltraMad Zone, da nas oni ne isutiraju tamo. Bolje je da odemo sami.
[ Onaj @ 27.05.2010. 00:50 ] @
Citat:
zzzz: Ovo je klasična filozofija.U naše vrijeme postoje nauke (i fakulteti) koje se bave samo istorijom filozofije.Uglavnom one antičke,dok se za savremene smatraju Hegel,Niče i još neki koji su živili prije 200 godina.Ta nauka je zamrla,a neću da kažem zašto.
Eto kad svako misli da zna nesto o filozofiji... Pre svega - filozofija nije nauka (i to bi ti potvrdio svaki filozof pa cak i svaki interpretator istorije filozofije tj. profesor filozofije). Filozofija je nesto sto eventualno moze izroditi odredjenu nauku a kako se koja nauka izrodi iz filozofije onda ona vise nije problem filozofije. I nije tacno da je filozofija zamrla.
[ boxxter @ 27.05.2010. 08:35 ] @
Citat:
Onaj: Eto kad svako misli da zna nesto o filozofiji... Pre svega - filozofija nije nauka (i to bi ti potvrdio svaki filozof pa cak i svaki interpretator istorije filozofije tj. profesor filozofije). Filozofija je nesto sto eventualno moze izroditi odredjenu nauku a kako se koja nauka izrodi iz filozofije onda ona vise nije problem filozofije. I nije tacno da je filozofija zamrla.
Zamolio bih te, posto vidim da si upucen, da postavis ovde srpski prevod Platonovih navoda koje sam citirao. Ne znam koliko kvalitetno bih ja sam to uradio. Nadam se da imas neko izdanje sa kvalitetnim prevodom.
[ salcin @ 27.05.2010. 22:04 ] @
Pozdrav.Ja se nebih upustao u dugu raspravu,a ovo sto cu ukratko jest slijedece:Glavna i osnovna istina -je--HAOS je pravilo i osnova svega.HARMONIJA je DEFEKT u HAOSU.Svaki oblik i stepen harmonije je osudjen na nestanak u haosu.U haosu nema nikakvih pravila jer haos sam po sebi je dovoljan samom sebi.Svijest se samo javlja u harmoniji i da bi opstala i nakratko ona mora ona je prinudjena da kalkulise i da se dovija na svaki nacin da opstane i da produzi svoje trajanje.Covjek je svjestan svoga beznadja i on sa svojom svjescu jedino moze pobjeci u iracionalno,a ono je mladji brat haosa.U toj iracionalnosti izvor je svih BOGOVA i vjerovanja,oni su i ono je djete i djeca ocaja i nadanja i nenadanja.Naravno da ce ova istina nekome izgledati suluda,ali istina nije nikada ugodna,ona je uvjek,uvjek,uvjek bolna i teska i istina nikada neoslobadja,ona ubija zato mnogi bjeze od nje kao djavo od krsta.
[ galet@world @ 28.05.2010. 03:47 ] @
Citat:
salcin: Pozdrav.Ja se nebih upustao u dugu raspravu,a ovo sto cu ukratko jest slijedece:Glavna i osnovna istina -je--HAOS je pravilo i osnova svega.HARMONIJA je DEFEKT u HAOSU.
Kako se ovaj problematičan stav uklapa u kauzalnost a i u predodređenost.
Ako smatramo da uzrok prethodi posledici onda nema slučajnog događanja.
Ako nema slučajnog događanja onda nema ni haosa - postoje samo izuzetno
složene posledice koje nam izgledaju haotično, ali sve se događa po nekoj
zakonitosti i sve složenije.
Ako se zaista ništa ne dešava slučajno - onda već sada postoje uslovi za
sve što će se dogoditi u budućnosti - i postoji samo jedna jedina mogućnost
po kojoj će se sve stvari u budućnosti dogoditi. DOKAZ: sve stvari u prošlosti
dogodile su se samo na jedan način i to onaj način za koji su postojali uslovi.
SUDBINA izgleda, prema ovome, POSTOJI i verovanje u nju nije nikakva
religiozna zanesenost već, izgleda, sasvim realna činjenica. Na primer - svi
znamo da ćemo umreti, ali ne znamo kada iako će se i to dogoditi onda kad
budu ispunjeni svi uslovi za to i to je već sada u uzročno posledičnom procesu.
Kako definisati slučajnost? Samo kao događanje bez uzroka - a takvo iskustvo
nemamo. Haos bi trebalo da bude posledica slučajnosti - a ako verujemo da
slučajnog događanja nema - onda moramo verovati da nema ni haosa.
[ boxxter @ 28.05.2010. 18:31 ] @
Ovaj..Onaj, doktore filozofije, oces da dostavis prevod sa onim Platonovim citatima, ili ces samo da filozofiras? Budi malo koristan.
[ salcin @ 28.05.2010. 20:43 ] @
Moram Ti reci da sam zadivljen nacinom i konciznoscu kojom razmisljate i izlazete svoju misao.Ja nebih pobijao tvoje glediste,jer gledista su cvrsta i tesko se mjenjaju,tamam kao religija.Nebi ni imalo svrhe,ali drago mi je da ste dali komentar,za mene vise rezignacija.Nemislim da se upustam u odbranu moje hipoteze,a i nebi se uklapala u moj stav.Svakako bih volio da sa vremena na vrijeme procitam ponesto od vas,svidja mi se.
[ salcin @ 28.05.2010. 20:53 ] @
Moram Ti reci da ne znam na koje citate mislis,a da sve odreda citiram,ako je i od mene-bili bi previse.Vjerujem da ste citali PARMENID-a,a ako niste onda bi ipak trebalo,a bogami i ODBRANU SOKRATA,nebi bilo na odmet.U svakom slucaju te cjenim i postivam,jer si produhovljen sto je ocigledno.
[ zzzz @ 28.05.2010. 20:55 ] @
Citat:
Onaj: Eto kad svako misli da zna nesto o filozofiji... Pre svega - filozofija nije nauka (i to bi ti potvrdio svaki filozof pa cak i svaki interpretator istorije filozofije tj. profesor filozofije). Filozofija je nesto sto eventualno moze izroditi odredjenu nauku a kako se koja nauka izrodi iz filozofije onda ona vise nije problem filozofije.
Filozofiranje o filozofiji treba napraviti na temi "Da li je filozofija nauka".
Ako mi mozes vjerovati da nemam niti jedno platonovo djelo,za vrijrme rata u Bosni sve sam rasprodao da bih se prehranio,jer ovdje u Sarajevu smo svi mislili da nam vise nista nece trebati,ali eto ostalo je ponesto u sjecanju.Sada mi je vazan HAJDEGER,SOREN KIERKEGOR,povremeno MARX.Bez obzira na tvoju potrebu da me testiras(oprastam)zelim i dalje da citam sve sto pisete.Naravno ako smatras da zavredjujem tvoju paznju.Topli pozdrav iz Sarajeva.
[ boxxter @ 29.05.2010. 12:07 ] @
Citat:
salcin: Ako mi mozes vjerovati da nemam niti jedno platonovo djelo...
Ne,ne...nisam mislio na tebe. Nisam se obracao tebi. Pogresno si razumeo. Obracao sam se korisniku koji ima nadimak "Onaj".
Citat:
Onaj: Eto kad svako misli da zna nesto o filozofiji... Pre svega - filozofija nije nauka (i to bi ti potvrdio svaki filozof pa cak i svaki interpretator istorije filozofije tj. profesor filozofije). Filozofija je nesto sto eventualno moze izroditi odredjenu nauku a kako se koja nauka izrodi iz filozofije onda ona vise nije problem filozofije. I nije tacno da je filozofija zamrla.
Doprineo je dinamici razgovora, ali mislim da bi mogao i da doprinese prevodima Platonovih citata koje sam naveo u mojim postovima. Ako mu dozvoli njegov ponos, posto ima interesantan clanski broj na ovom forumu .
[ boxxter @ 30.05.2010. 22:07 ] @
U roku od par sati, obrisano mi je 27 poruka . Dakle sve sto sam napisao tokom ovog meseca. Jel moze neko da mi izadje na crtu, a? Jel ima neko vecu cifru? Jel se zna rekord? Mora da sam ubedljivo na prvom mestu.
[ boxxter @ 31.05.2010. 11:26 ] @
Malo mi je smesno sto im je trebalo toliko vremena da provere, da li ipak ima nesto u toj, za njih, gomili gluposti.
“Ko bude video na trenutak, neka se ne zadrzava. Nepodnosljivo je. Zasto bi neko jeo ukvareno i otrovao se.”
Jel ima neko taj prevod, ili vam je svima Platon vec prevazidjen?
[ boxxter @ 06.06.2010. 19:25 ] @
Evo da ponovim ovde, posto su mi poruke izbrisane i cenzurisane.
Citat:
boxxter: Problem je sto ja sasvim drugacije racunam i belezim matematiku. Za mene je geometrijska i matematicka formulacija jedno isto. Ja ne koristim znakove matematickih operacija, nego pozicija broja to odredjuje. I ako posmatramo trodimenzionalno ovaj crtez, mogu za jednu matematicku tvrdnju, da imam vise razlicitih rezultata, kada se gleda iz razlicitih dimenzija. Ja jedan ovaj crtez zovem harmonija xD. Tako da je moguce spajati vise harmonija, sabirati ih i mnoziti. Tako mogu da svedem i izracunam neke matematicke formulacije, koje se racunaju danima, za samo par minuta. Nekom je bzvz i komplikovanije, ali meni je tako lakse :P.
Ovde sam ti dao osnovni, prosti, i malo komplikovaniji oblik. Ali namerno sam stavio pogresno brojeve i forumulacije, da se ne bi neki bednici kitili tudjim perjem i pravili mnogo pametni. Matricu je nemoguce provaliti, da se ne trudite dzabe. Dalje ne treba da ti pricam da formulacija hijerarhije zakona zauzima skoro celu stranu ovde gde pisemo. Izuzetno je kompleksno. I neverovatno. Mislim da bi ipak trebalo da nastavimo razgovor na UltraMad Zone, da nas oni ne isutiraju tamo. Bolje je da odemo sami.
[ Nedeljko @ 16.06.2010. 14:22 ] @
Citat:
boxxter: Tako mogu da svedem i izracunam neke matematicke formulacije, koje se racunaju danima, za samo par minuta.
Da vidimo neki primer onoga što se računa danima, za samo par minuta tvojom metodom.
[ salcin @ 16.06.2010. 14:45 ] @
Ma pre svega da Vas pozdravim i da Vam kazem da upadam sa strane.Naisao sam na svome E-mailu Vasu poruku,Nedeljku,ali zaista to sto tvrdite je meni se cini genijalno.Daj bolan nebio to nekako objavi da se verifikuje,znas koliko djece i studenata muce muku oko te jebene matematike,to bi8 zaista donjelo revoluciju,ne samo u skolstvu nego i u svim oblastima znanosti u kojima je matematika neophodna disciplina.Dobro ja sam penzioner i moji su svi zavrsili skole,ali radi ostalog naroda -Dragi nepoznati genije objavi to i postavi pravila i teze.Mene kao penzionera sa po prilicno skromnom penzijom,zanima bi li se moglo na taj matematicki nacin moglo nekako da predvidi dobitna kombinacija na LOTU.ja i moj prijatelj vec godinama radimo i koristimo kompjutere po tom pitanju,ali sa mrsavim rezultatima.Pa bre SRBINE juris na taj problem,javi ako sto uspijes,ili barem meni posalji metodu po kojoj bi to trebalo raditi-eventualni dobitak djelimo napola-fifty fifty.
[ boxxter @ 16.06.2010. 14:47 ] @
Nedeljko! Long time no see! Nice to see you!
Znam da si probao, i da znas da je teorijski moguce. A i znas da sam zainteresovan za tudja, prakticnija i bolja resenja, zato sto postoje izuzetno talentovani ljudi sa divnim razumom. Jesam upotrebio prejaku recenicu, ali u nekim slucajevima stoji. Moje resenje bi bilo suvise sugestivno, a ja zelim da vidim tudju inspiraciju. Pricali smo vec o tome, i znas to.
[ boxxter @ 16.06.2010. 14:54 ] @
Citat:
salcin: .Mene kao penzionera sa po prilicno skromnom penzijom,zanima bi li se moglo na taj matematicki nacin moglo nekako da predvidi dobitna kombinacija na LOTU.ja i moj prijatelj vec godinama radimo i koristimo kompjutere po tom pitanju,ali sa mrsavim rezultatima.Pa bre SRBINE juris na taj problem,javi ako sto uspijes,ili barem meni posalji metodu po kojoj bi to trebalo raditi-eventualni dobitak djelimo napola-fifty fifty.
Mozda si primetio iz mojih postova, da me zanima iskljucivo etika naucnog istrazivanja. Trudim se da onemogucim pristup zbog licne koristi i zloupotrebe. To je pogresan put. I vodi u propast. I mislim da uspevam u tome, i da je esencija ideje i razgovora sacuvana. Mada mi je opet izbrisano oko 30 postova. Time drzim nedostizan rekord na ovom forumu :). Znam da ima dosta sale u tvom postu, ali ako se pravilno postavi, novi nacin zapisivanja matematike ce biti pregledniji, kompleksniji, i sustinski ce pravilnije razvijati razum mladjih a i starijih generacija, i nase shvatanje prirode, cija je sustina, pristojnost, i ljubav. I lepota.
[ salcin @ 16.06.2010. 15:41 ] @
Ma dragi "boxxtere"U ovom vasem napisu,evidentna je snaga vasega finog duha i samo radi tog i samo radi toga ponavljam--osjecam da ste jedna divna produhovljena osoba.Volio bih da zivim u Bg. i da vas vidim uzivo.Svidja mi se Vas pogled na etiku pa i Vas odnos prema zivotu,koji naslucujem iz ostalih Vasih postova.A to sto sam danas pisao,naravno dobro ste primjetili da ima velika doza dobronamjerne sale,ali mogu Vam reci da sam i pasionirani igrac LOTA i iskreno-nebi mi smetalo malo dobitka,jer bez obzira na sve teorije ovaj je svjet materijalan,tvrd i okrutan i pa i najmanja olaksica bi dobro dosla.Oprostite na mojoj intimnosti,ali ipak smo na neki nacin generacija i nema nas vise bas mnogo i svaki dan nas je sve manje.Veliki pozdrav iz Sarajeva i iskreno izvinjenje-----Salcin
[ boxxter @ 16.06.2010. 16:29 ] @
Pa dobro, nismo bas generacija, daleko sam ja od penzionera xD, ali nema potrebe za izvinjenjem, a i za persiranjem =). Drago mi je da ima dobre volje, a i interesantno mi je da uopste neko cita ovo, mislio sam da nikog ne zanima xD.
Da vidimo neki primer onoga što se računa danima, za samo par minuta tvojom metodom.
Ti znas da je za mene teorija hijerarhije zakona vec dokazana. Zasto ne mozes da pretpostavis da imam razvijenu harmoniju kao sto je Mendeljev periodni sistem elemenata? I zasto ne mozes da poverujes da postoji takav sistem i u drugim granama nauke kao sto je fizika, ili cak univerzalni? Takva harmonija je ogromna, i kompleksna.
Pristajem i na to da se harmonije izucavaju kao napredniji nivo znanja. To bi se poklopilo sa stepenima edukacije koje postujem. A to je da harmonija bude najvisi stepen poznavanja matematike.
[ Odin D. @ 16.06.2010. 19:48 ] @
Kao i za sva druga podrucja nauke, postoje i za matematiku odredjeni casopisi i odredjeni instituti sa svrhom da bi ljudi mogli javno objavljivati radove bez bojazni da ce to neko iskoristiti i zloupotrebiti. Uostalom, citav normalan naucni svijet radi tako i citav svijet se time sluzi, od Antarktika do Arktika, samo tebi izgleda nesto tu "ne stima".
Posalji svoj rad istovremeno na 3 mjesta i nema sta da se sekiras da ce ti ga neko "ukrasti".
A kad ga posaljes tamo, onda mozes i ovdje mirnog srca da predocis svoje ideje, tako da mozemo i mi da vidimo o cemu se radi.
A ako ti objave rad, obezbedices sebi besmrtnost u srpskoj matematici, a mozda i u svjetskoj.
A ovako ti mozes ovdje pricati u nekim zakukuljenim kukama kako je sve to sjajno i bajno, ali jedina publika ce ti biti ljudi koji pokusavaju matematicki pogoditi loto kombinaciju.
Ne vidim u cemu je poenta hvaliti se da si nesto izmislio ili otkrio sto niko ne smije da vidi.
Dok ne nadjes nacin da to prikazes javnosti, bolje cuti, jer ovako navlacis oblak sumnje na ispravnost svog razuma.
Mislim, ta prica da imas neko epohalno otkrice, a da ne smijes da ga objavis, jer se bojis da ce ti ga neko ukrasti... mislim uozbilji se.
[ boxxter @ 16.06.2010. 20:16 ] @
Citat:
Odin D.: Ne vidim u cemu je poenta hvaliti se da si nesto izmislio ili otkrio sto niko ne smije da vidi.
Dok ne nadjes nacin da to prikazes javnosti, bolje cuti, jer ovako navlacis oblak sumnje na ispravnost svog razuma.
Mislim, ta prica da imas neko epohalno otkrice, a da ne smijes da ga objavis, jer se bojis da ce ti ga neko ukrasti... mislim uozbilji se.
Pa mi smo na Ultra MadZone! . A i onako je opste poznato da sam ja krejzi lol. Tako da ispravnost mog razuma nije sporna. Lud sam kao trofazna struja :P. I izgleda da nisi bas pratio. Ja se ne bojim da ce mi neko nesto ukrasti. Ja nemam nista. Moze da udje svako. Na vrata.
I ja nisam pricao da imam neko epohalno otkrice. To su drugi tako protumacili. Ja samo razgovaram na forumu.
Citat:
Odin D.: Kao i za sva druga podrucja nauke, postoje i za matematiku odredjeni casopisi i odredjeni instituti sa svrhom da bi ljudi mogli javno objavljivati radove bez bojazni da ce to neko iskoristiti i zloupotrebiti. Uostalom, citav normalan naucni svijet radi tako i citav svijet se time sluzi, od Antarktika do Arktika, samo tebi izgleda nesto tu "ne stima".
Posalji svoj rad istovremeno na 3 mjesta i nema sta da se sekiras da ce ti ga neko "ukrasti".
Ja nisam uopste zainteresovan da objavim neki rad. Da, ponovim, ja nisam sujetan. Rad moze da objavi recimo tim naucnika iz Srbije, naravno u saradnji sa naucnicima iz bilo koje zemlje. Postoje ljudi koji bi to uradili daleko bolje od mene. I ja postujem dostojanstvo naucnika, njihovo obrazovanje i rad. I veruj mi da se uopste ne sekiram da ce mi neko nesto ukrasti, a jos me je manje briga za besmrtnost u srpskoj matematici ili slavu takve vrste. Sto se tice zloupotrebe, od hiljade onih koji ce se pojaviti i prodavati maglu i laz, i navoditi u propast, moguce je prihvatiti samo jedan nacin i put. Verujem u to.
"Zar da covek ne seje zito zato sto ce i grabljivice da jedu? I zar nece prvo da postavi strasila za grabljivice, a ako to ne pomogne, zar nece da ih unisti sve da mu ne bi upropastile rod?
Ali sta da radi ako svi postanu grabljivice? Zar seje neko zito i povrce da bi hranio grabljivice?"
Pravo da ti kazem ja nisam ni zainteresovan da pisem vise o tome, ali nije mi ni jasno, zasto me ljudi stalno zapitkuju oko necega sto su lupetanja jednog ludaka :S.
[ Odin D. @ 16.06.2010. 21:44 ] @
Pa sam si otvorio temu, nije te valjda neko prisiljavao.
EDIT: Izbrisao sam prvobitnu poruku, cini mi se da sam 'prejako' reagovao. Sorry.
[Ovu poruku je menjao Odin D. dana 17.06.2010. u 08:59 GMT+1]
[ boxxter @ 16.06.2010. 22:39 ] @
Dobro .
[ Onaj @ 17.06.2010. 14:05 ] @
Citat:
boxxter: Doprineo je dinamici razgovora, ali mislim da bi mogao i da doprinese prevodima Platonovih citata koje sam naveo u mojim postovima. Ako mu dozvoli njegov ponos, posto ima interesantan clanski broj na ovom forumu
Istina je - imam takav clanski broj na ovom forumu da bi mi i Pitagora pozavideo! Medjutim, cini mi se da to nije tema.
[ boxxter @ 17.06.2010. 16:44 ] @
Pa daj onda kvalitetan prevod dela Platonove " Republike" koji sam naveo .
[ boxxter @ 17.06.2010. 16:48 ] @
Citat:
Odin D.: Pa sam si otvorio temu, nije te valjda neko prisiljavao.
EDIT: Izbrisao sam prvobitnu poruku, cini mi se da sam 'prejako' reagovao. Sorry.
[Ovu poruku je menjao Odin D. dana 17.06.2010. u 08:59 GMT+1]
Dobro .
Temu sam stavio ovde, zato sto je izbacena iz foruma nauke. Izgleda da joj je i mesto ovde xD. Ali ne mogu da razumem zasto ova tema izaziva toliki bes. Niko do sada nije rekao " nije tacno to sto govoris...to nije istina, to su gluposti i nisi u pravu zbog toga i toga...". Svi kazu " daj jos...daj nam resenje, objasni nam.." :S.
[ boxxter @ 17.06.2010. 18:10 ] @
Citat:
Odin D.: Kao i za sva druga podrucja nauke, postoje i za matematiku odredjeni casopisi i odredjeni instituti sa svrhom da bi ljudi mogli javno objavljivati radove bez bojazni da ce to neko iskoristiti i zloupotrebiti. Uostalom, citav normalan naucni svijet radi tako i citav svijet se time sluzi, od Antarktika do Arktika, samo tebi izgleda nesto tu "ne stima".
Mislim da nisi u pravu u ovome. Nije me briga sta ce neko ukrasti, ali moje ideje su vec objavljene na forumu, dok je tema jos uvek bila na forumu nauke, tj, dok nije prabacena u Ultra MadZone. Dakle moje ideje su toliko originalne, da nema ni pominjanja slicnih ideja nigde u literaturi. Ako pogledas konstrukciju onoga sto sam napisao, videces da je to zaokruzena celina i ideja, u kojoj su konkretno predocene osnovne ideje, ukljucujuci i samu sustinu novog zapisivanja matematike, harmonijama. Bez obzira sto su mi obrisani postovi, osnovna ideja je sacuvana.
Tako da ako neko linkuje ili pominje u daljem istrazivanju teoriju hijerarhije zakona, ili harmonije, jednostavno ce biti vezan za nase razgovore i prvo pominjanje tog pojma u svetu nauke. Tako da ako se budes raspitao, videces da je prvo pominjanje, i prvo razmatranje i studija ovog pojma, naucno validno. Pogotovo zato sto je bilo podlozno kritici predstavnika formalnog obrazovanja na jednom naucnom forumu. Ti si jedan od retkih pored Nedeljka i jos nekih, koji su bili ukljuceni u ceo tok razgovora od pocetka. Tako da poznajes sustinu onoga sto sam govorio, a i jednostavno si obezbedio sebi mesto u istoriji rofl :D.
Zao mi je i sto je cela tema o teoriji algoritama izbrisana, ne zbog mojih postova, nego zato sto su Nedeljko i Holononi dosta uspesno pisali na njoj. Dotakli smo i rekurzivne funkcije u kontekstu sa mojim harmonijama, tako da nisam stigao da postavim pitanje, kako bi bilo kad bi posmatrali moju harmoniju u ogledalu. I koliko odraza u ogledalu ima, i sta je gore, a sta dole. I kako izgleda kad posmatramo sve odraze sa svih strana. Tako da bi moglo i da se prica o mogucnostima rekurzivnog razunanja Fibonacijevog broja. Sadasnja matematika se pise uglavnom s leva na desno, i tu ima dosta ogranicenja, dok su meni i matrice sporne.
Mislim i da sve ovo treba shvatiti samo kao razgovor, zato sto ja nemam nikakvih ambicija.
[ salcin @ 17.06.2010. 19:33 ] @
Pa pobogu boxxtere,bas si me zbunio rkavsi da nismo generacija i da si daleko od penzije.U tvom profilu vidim da si rodjen 1941,pa mome skromnom poznavanju matematike trebao si biti vec u penziji. Ja sam istina nesto malo stariji od tebe ali sam vec 20 god.u penziji.,Rodjen sam 1936 i imao san 40 god. staza kada sam se penzionisao.Nebih ti ovo ni pisao,ali sam osjetio malo uvrijedjenosti sa tvoje strane sto sam te nazvao generacijom.Pa eto ako se ti jos osjecas taneegerom,onda svaka cast.Ponovo iskreno izvinjenje. Salcin
[ Odin D. @ 17.06.2010. 22:45 ] @
Citat:
boxxter:Ti si jedan od retkih pored Nedeljka i jos nekih, koji su bili ukljuceni u ceo tok razgovora od pocetka. Tako da poznajes sustinu onoga sto sam govorio, a i jednostavno si obezbedio sebi mesto u istoriji rofl :D.
Bice da si me zamjenio sa nekim. Prvi put sam na ovoj temi cuo tu teoriju i prvi put sam se oglasio onom gore porukom. Neznam nista o "hijerarhiji zakona" osim uobicajenih asocijacija i pretpostavki koje bi taj naziv mogao pobudjivati.
Na ovoj temi suvise je malo konkretnih informacija da bi se ista moglo nedvosmisleno zakljuciti, zato sam i izneo svoje negodovanje apropo sadrzaja teme u prvom javljanju.
Elem, ako su ti stare postove obrisali, a "nemas ambicija" kako kazes da tu materiju ponovo ispises, onda ova tema i nema smisla za ikog drugog osim onih koji pamte te izbrisane postove.
Shodno tome,
odjavljujem se i pozdravljam!
[ Onaj @ 17.06.2010. 23:50 ] @
Citat:
Odin D.:
Elem, ako su ti stare postove obrisali, a "nemas ambicija" kako kazes da tu materiju ponovo ispises, onda ova tema i nema smisla za ikog drugog osim onih koji pamte te izbrisane postove.
Mogu misliti kakvi su bili ti postovi kad su svi izbrisani...
[ boxxter @ 18.06.2010. 02:38 ] @
Citat:
salcin: Pa pobogu boxxtere,bas si me zbunio rkavsi da nismo generacija i da si daleko od penzije.U tvom profilu vidim da si rodjen 1941,pa mome skromnom poznavanju matematike trebao si biti vec u penziji. Ja sam istina nesto malo stariji od tebe ali sam vec 20 god.u penziji.,Rodjen sam 1936 i imao san 40 god. staza kada sam se penzionisao.Nebih ti ovo ni pisao,ali sam osjetio malo uvrijedjenosti sa tvoje strane sto sam te nazvao generacijom.Pa eto ako se ti jos osjecas taneegerom,onda svaka cast.Ponovo iskreno izvinjenje. Salcin
A nee...to stoji u profilu tek tako, fabricki xD. Bas mnogo si stariji od mene =). Izvini zbog zabune, al to godiste stoji tako kad se registrujes, a ja nisam menjao :P. Izvini ti jos jednom =).
Citat:
Onaj: Mogu misliti kakvi su bili ti postovi kad su svi izbrisani...
Jao bas mi je drago sto se radujes, zbog toga sto su postovi obrisani, posto znam da ne moze da ti bude dobro, ako nekom nije zlo. Ali zar to nije glupo :D? Meni bas i ne smeta kad mi obrisu postove, to je njihovo pravo, i moderatori ovde valjda i sluze za to. Drago mi je i sto si dotrcao da likujuci cinicno prokomentarises nesto sto nisi ni video ni procitao, ali posto pretpostavljas da si ti ionako iznad svih, i da su ostali nistavni, znaci da je sasvim prirodno da su i ti postovi bili nikakvi, posto su razmisljanje i velicina, iskljucivo tvoja privilegija. To je sasvim jasno, i ti si jednostavno nacisto sa tim. Buducnost je u ljudima kao sto si ti. Grozna.
Bice da si me zamjenio sa nekim. Prvi put sam na ovoj temi cuo tu teoriju i prvi put sam se oglasio onom gore porukom. Neznam nista o "hijerarhiji zakona" osim uobicajenih asocijacija i pretpostavki koje bi taj naziv mogao pobudjivati.
Na ovoj temi suvise je malo konkretnih informacija da bi se ista moglo nedvosmisleno zakljuciti, zato sam i izneo svoje negodovanje apropo sadrzaja teme u prvom javljanju.
Shodno tome,
odjavljujem se i pozdravljam!
Ucestvovao si na temi o teoriji relativnosti. A tamo je prvi put govoreno o tome. Rekao si divnu stvar, a to je da postoje oni koji pamte tok razgovora i izbrisane postove. Tako da sad nije ni bitno da li ce i ove da izbrisu. Razgovor je bio dobar, i plemenitost koja nikne iz dobrog razgovora, daje veliku korist svima.
[ Onaj @ 18.06.2010. 15:23 ] @
Citat:
boxxter:Jao bas mi je drago sto se radujes, zbog toga sto su postovi obrisani
Jao, bas se radujem sto ti je drago sto se ja radujem sto su ti postovi obrisani!
[ boxxter @ 18.06.2010. 16:07 ] @
Citat:
U pravu si. I ko zna kakve su sve te knjige bile koje su zabranjivane, a i ko zna kakvi su to sve ljudi bili koje su hapsili i zatvarali. Ukljucujuci i Dostojevskog, a da i ne pominjem vernike kroz istoriju. Cim su ih hapsili, ko zna kakvi su to ljudi bili. Vazno je da si ti ispravan.
Daleko od toga da se ja poredim sa njima. Bitno je da si ti ispravan, i da sve to treba dovesti u red cvrstom rukom,i jednostavno obrisati sve sa cime se ne slazes.
Moram da napomenem da ovo ne pisem zbog sebe, vec zbog mladjih ljudi, kojima ti unapred uskracujes pravo da razmisljaju i rasudjuju. Meni nisi bitan. Predvidljivo reagujes, i nezainteresovan sam da polemisem s tobom, zato sto si lak.
Na svakoj temi koju pokrenem, dodjes i izlijes otrov svojom zaokom. Eto uspeo si. Stvarno mi je odvratno to, i zlo mi je zbog toga. Znam da je tebi sad dobro. Uspeo si :S.
[ boxxter @ 18.06.2010. 16:29 ] @
Molim i ostale kojima se razum nadima kao kvasac, da paze kako se krecu na ovoj temi. Necu ja da budem kriv ako se ubodu na nesto ostro, i izduvaju se kao balon =).
[ Onaj @ 18.06.2010. 16:43 ] @
Citat:
boxxter: Na svakoj temi koju pokrenem, dodjes i izlijes otrov svojom zaokom
Pa, pa, pa, paranoja... Pa, pa, pa, paranoja...
Citat:
boxxter: Bitno je da si ti ispravan, i da sve to treba dovesti u red cvrstom rukom,i jednostavno obrisati sve sa cime se ne slazes.
Ovaj... Nisam ti ja izbrisao te postove (nisam moderator da bih to mogao) ali posto mislis da nekako jesam evo ja cu ti napisati: izvini zbog svih obrisanih postova.
Pa, pa, pa, paranoja...
[ boxxter @ 18.06.2010. 16:52 ] @
Oh...jos otrova. Sve mi je gore zbog tebe :S. To znaci da je tebi sve bolje .
Citat:
Nisi obrisao postove, ali si vec sudio i presudio onome sto nisi video. Pretpostavio si da, cim su obrisani, mora da su neko zlo. Iako nemas pojma o cemu se radi. Znam takve ljude.
Pazi da se ne ubodes na nesto ostro. Iako si sad divan i veliki u svojim ocima, kad se izduvas bices smesan, mali i smezuran xD.
[ galet@world @ 18.06.2010. 17:24 ] @
Očigledno grešite što se tiče brisanja postova. To je posao moderatora koji neće
ništa da radi kao što je ovaj novi Grk - eto već više od dvadeset dana niko ništa ne
piše o teoriji relativnosti jer Grk se kiti znanjem matematike a ne zna da odgovori na
jednostavno pitanje o kontrakciji dužine. Šta vredi matematika nekom ko ne zna šta
će s njom? On je sebi lepo udesio život - niko se više ne javlja a on je i dalje moderator.
Čega?
Takav moderator može biti svaki kočijaš!
[ boxxter @ 18.06.2010. 20:43 ] @
E Gale, cao! Staro drustvo na okupu xD. Bilo je dobrih borbi na temi o teoriji realtivnosti. Interesantno je da niko nije rekao da je besmisleno to sto pricam, ili da gresim, vec su jednostavno izbrisali postove, cak i one sa linkovima NASA, i Stanford.
Mislio sam da ce jos neko da se ukljuci u razgovor ovde, osim ovog probusenog balona :(.
Voleo bih da razgovor krene o harmoniji geometrije, i ako neko od poznavaoca moze da preporuci neku kvalitetnu literaturu. Mozda i neko ko poznaje dela Branislava Petronijevica, iako nisu zaokruzena, nadam se da ce se javiti neko sa nekim novim vidjenjem i znanjima.
Jel ima na forumu mozda nekog ko postuje nobelovca Bertrand Russell-a? :(.
[ galet@world @ 19.06.2010. 05:38 ] @
Citat:
boxxter: ...nadam se da ce se javiti neko sa nekim novim vidjenjem i znanjima...
Ovde na forumima za matematiku i fiziku je to zabranjeno od strane okovanih umova koji
negiraju nove stvari ne argumentima već nepristojnim bezobrazlukom koji nema veze sa temom. Krajnji
njihov "argument" je zaključavanje teme jer nemaju odgovor na pitanja koja nisu učili ili odgovaraju
zamrznutim frazama koje je neko drugi autorizovao.
Upravo u geometriji sam hteo da uvedem i opravdam zakon o očuvanju odnosa koji jednako važi i za konačne
i za beskonačne veličine bilo da su beskonačno velike ili beskonačno male, ali naišao sam na nerazuman
otpor u vidu verbalnog, neargumentovanog, nekonkretnog i nelogičkog siledžijstva. Taj zakon o očuvanju
odnosa bilo da su oni konstantni ili da se kontinualno menjaju po oređenom pravilu uspostavlja vezu
između konačnih i beskonačnih veličina i on je iznad zakona po kom nisu dozvoljene matematičke operacije
sa nulom i beskonačno.
I ne samo to već je moguće pokazati i da su nule i beskonačnosti međusobno uporedivi i da predstavljaju
beskonačne skupove. To nisu brojevi kao što je neki konkretan konačni broj već su to skupovi različitih
uporedivih vrednosti čiji odnos može biti bilo koji ali određen konkretan broj, ako se poštuje zakonitost
očuvanja odnosa.
No, nažalost, postoji savremeno i dobro čuvano mračnjaštvo koje je nekom u interesu.
[ Odin D. @ 19.06.2010. 08:33 ] @
Umjesto sto pricate sta sve na svijetu postoji i sta se sve moguce pokazati i dokazati, bilo bi bolje da nesto od toga pokazete i dokazete.
Ono sto vama pravi problem je sto iznosite tvrdjenja bez dokaza i onda se pocnete svadjati oko "ogranicenoumlja" onih koji vam traze da to sto tvrdite pokazete i dokazete i rapsrava eksalira u vrijedjanja, zbog cega se teme i zakljucavaju, a ne zbog vasih "naprednih ideja" kako bi vi voljeli to da vjerujete.
Evo @galet, ajde pokazi nesto od ovoga sto si tvrdio u ovoj gore poruci, pa da vidimo kako to radi. Ako ispises ovdje tu teoriju (ovo sto si sad napisao su samo teze bez ikakvih potvrda, primjera itd... golo spekulisanje), onda ce se sigurno rasprava voditi oko toga, a ne oko sila mraka i srednjeg vijeka.
Samo mi nemojte srati sa frazama da je "...sve vec tu za onog ko hoce da vidi..." i slicnim prolivima.
Mislio sam da ce jos neko da se ukljuci u razgovor ovde, osim ovog probusenog balona
Očigledno je da ovde ima više probušenih balona koji ne gledaju šta je ranije rečeno
i šta je dokazano - zato te molim da ne uvažavaš primedbe kojekakvih šalabajzera poput ovog
kome umem da doskočim čak i na njegovom primitivnom nivou, ali to nije, naravno, cilj ove diskusije
stoga ti predlažem da ignorišeš neinvetivne i nekritičke individue koji imaju pravo da ovde samo
nešto besmisleno i neargumentovano kažu.
Ozbiljnost tih "muuuuu" individua vidi se i po tome što ne vide ili neće da vide teme koje su zaključane
zbog nerazumevanja daleko inteligentnijih učesnika na ovom forumu od te "muuuuuu" individue
[ boxxter @ 19.06.2010. 16:40 ] @
Voleo bih da se svi uzdrzimo od preteskih reci, ali ne bih voleo da sputavam brutalnost ultimat fajta ovde, u kome uzivam.
Odine, mislim da si pogresno razumeo, mi smo samo za fer-plej. Cak i u CERN-u postoji citavo jedno odelenje sa brojnim naucnicima koji se bave alternativnim teorijama teoriji relativnosti i unifikacije, i vecina od njih su izlozene sa filozofskog aspekta, i nedokazive su.
Uzmimo samo primer Nedeljka, koji je govorio da je predstavnik formalne nauke koja prihvata teoriju relativnosti, a da smo mi na drugoj strani, a posle izgovorio recenicu da bi ta teorija trebalo da bude prevazidjena.
Nije problem u moderaciji, ili samom brisanju postova, nego u stavu da je nauka iskljucivo necija privilegija, a u stvari imaju sasvim oskudno obrazovanje, i verifikuje samo njihovo znanje kao validno, cak ignorisuci institute kao sto su poznati univerziteti ili centri za istrazivanje.
Sirina obrazovanja, i poznavanje vise naucnih disciplina je nedokuciva. Niko ne moze ovde da se pohvali da je stigao do kraja. Mada ovde ima ljudi koji to tvrde svojim ponasanjem, ali za mene je to ekstremno glupo.
Ustvari stav je ovde da treba ignorisati sve sto se ne slaze sa njima. Dakle treba diskreditovati sve koji govore da mozda oni nisu u pravu. A kad se pokaze nesto kao tacno, prvi ce dotrcati i reci - oduvek smo znali.
Kako da dodjemo do dokazivanja, kad je sam razgovor o tome cenzurisan? Sujeta koja se pojavljuje ovde, je ekvivalent nepojmljivom besu. Puno njih ovde pretpostavlja da zna sve, a ja prvi imam problem da izlozim ovde svoju ideju, zato sto nemaju pojma o muzickim harmonijama, i matematickim i geometrijskim zakonitostima u njima.
U startu je odbacena Pitagorina ideja da je matematicke i geometrijske zakonitosti moguce shvatiti iz muzicke harmonije, ne zato sto je to suludo, nego zato sto nemaju pojma o muzickim harmonijama. Dakle ono sto ne znaju, u startu mora da je glupo, laicki, i da to u stvari tako retardirani ljudi tumace svemir.
Tu se srecemo sa fenomenom, da iskaljuju bes zbog svog neznanja, na one koji su im ukazali na to. To zbunjuje, i srozava razgovor i sam forum na kome se vodi.
U samom pocetku izlaganja mojih ideja, ja pretpostavljam da ne znam nista. I da je vrlo tezak i naporan put uciti po uputstvima velikih naucnika koja su ostavili iza sebe. A onda dolazimo do ljudi s kojima razgovaramo, koji ne da pretpostavljaju, nego jednostavno su sigurni da znaju sve, i to je njima apsolutno jasno, i niko ne moze da ih ubedi u suprotno.
To je isto kao kad bi mene neko ubedio da ne znam nesto, a ja ga bejzbol palicom ubedio u suprotno.
Verovao ili ne ovde postoji forumski lobi, i cak i ako neko izgovori od njih notornu glupost, to se tolerise, a brisu se postovi u kojima se otvaraju nova saznanja, i razmatra se o novim idejama.
Mozda si primetio da ja ne podrzavam Galeta, a ni on mene, i cesto dodjemo u sukob, ali obojica smo za slobodnu i argumentovanu razmenu misljenja. Ali to ovde nije moguce, zato sto su clanovi forumskog lobija predodredjeni za znanje, i ne postoji nista vise sto bi naucili, znanje je u stvari iskljucivo njihova privilegija. Izgleda da su se nauceni rodili.
Ubedjen sam da kad bi ovde dosao cak i Nobelovac Bertrand Russell, i izlozio svoju "Principia Mathematica", da bi bio ismejan i izvrnut ruglu, kao apstraktni pesnik i sarlatan koji ne moze da dokaze svoje tvrdnje.
[ boxxter @ 19.06.2010. 16:56 ] @
Izgleda da su se sad mnogi baloni izbusili, kad su shvatili da ne poznaju matematicke i geometrijske zakonitosti u muzickim harmonijama, i radove o harmoniji geometrije, i nobelovca Bertrand Russell-a. Najbolje je sad da svoj bes usmere prema meni zbog toga. Baloon-ssssss...=).
[ boxxter @ 19.06.2010. 17:35 ] @
Kako su smesni baloni kad ih probusis. Lete nekontrolisano na sve strane, i ispustaju neki cudan zvuk, koji podseca na... xD.
[ vlada_vlada @ 19.06.2010. 17:54 ] @
Dragi Boxxter,
drago mi je da na ovom forumu postoji jos blistavih umova koji ne dozvoljavaju da ih monotonija svakodnevice poremeti. Verujem da medju nama Srbima ima jos takvih velikana naucne misli kao sto je bio Tesla, ali da zbog neminovnosti vremena u kome zhivimo oni obavezno bivaju utlacheni i potisnuti - obelezheni kao "ludaci" i "osamljenici" od strane ljudi koji ih ne razumeju. Takodje verujem da ce Vas obradovati da cujete da i ja imam rezultate koji znacajno pojednostavljuju dosadasnje uvrezheno misljenje u matematici, filozofiji i nauci uopste. Ja to zovem Teorija Slucajnih Brojeva i verovali ili ne ona se upravo nastavlja na rezultate Spekulativne Teorije Hijerarhijskih Tvrdjenja (Anrold S.) koju vi koristite. Ova slabo poznata i inace ne prihvacena teorija je predmet velikih kontraverzi u naucnim krugovima, pre svega zbog slabog razumevanja onoga sto predstavlja. Teorija Slucajnih Brojeva polazi od elementarnog dogadjaja bacanja novcica i medju skupom mogucih ishoda osim deterministickih rezulata 'pisma' i 'glave' utvrdjuje i kontimum uslovnih stanja kojima se modelira stepen i inherentna slozenost modela dogadjaja. Analiza uslovljenih stanja daje konceptualno novi prilaz koji razlazhe stohasticku prirodu eksperimenta na podskupove koji ukoliko je model dovoljno detaljan mogu izolovati "slucajnost" u jasno merljive velichine - koje su daleko manje od onih koje prikazuje klasicna teorija verovatnoce i statistike. Iznenadicete se ali kasnijom statistickom analizom mozemo doci do strukturalnog modela koji vrlo jasno opisuje mehaniku i unutrasnje interakcije bilo koje pojave. Na ovaj nacin vec duzi niz godina sa znacajnim uspehom uspevam da predvidim rezultate na Loto-u i Sportskoj Prognozi. Razumecete me ako kazem da vam vise ne mogu otkriti. Mislim da je i ovo sto sam vam ispricao dovoljno, da covek vaseg kalibra razume znacaj i vaznost teorije koju iznosim.
Eto cisto da bih vas malo podstakao na razmisljanje dacu vam iskaz jedne od fundamentalnih teorema Teorije Slucajnih Brojeva. Naravno simboli koje sam koristio nisu pravi, vec su zamenjeni elementima svetlosne formule, rezultata jos jednog blistavog velikana Srpske alternativne nauke.
3920 3sS 32 st3C3r = 38 t 3 4s? 3Mb TS318 3 = 3
Iako sam se vec susreo sa ozbiljnom sumnjom, moj rad sam prosledio trima institucijama na verifikaciju, tako da se nadam da cu uskoro moci da kazem vise bez straha o kradji svojih rezultata ovde. Trenutno se detaljnim izucavanjem TSB aktivno bave Adventisticka Crkva, Jehovini Svedoci (Studenti Knjige) i Templari. Iako postoje znacajne paralele izmedju jevrejskog magijskog ucenja o brojevima (Torah) i TSB, jevreji odbijaju da uzmu teoriju u obzir zbog nesuglasica TSB i Starog Zaveta.
Izvinjavam se jos jednom zbog upada na vasu temu, ali bio sam odusevljen sto jos postoje ljudi sposobni da misle svojom glavom - nesputani okovama obrazovanja. Nadam se da cete nastaviti da se borite za svoj rad i da cete uspeti da primite zasluzena priznanja za zivota, jer koliko je velikih ljudi umrlo da bi im tek nakon puno godina ideje bile posthumno uvrstene u najveca dostignuca covecanstva.
Nadam se da cu dobiti odgovore sto pre, jer mi je zelja da sa vama razmenim ideje o TSB. Takodje smatram da je vasa teorija Harmonija vrlo interesantna i da je svakako delo produhovljenog uma. Zaista bi mi bilo drago da saznam i vase misljenje o TSB.
Jos jednom primite moje izvinjenje.
[Ovu poruku je menjao vlada_vlada dana 19.06.2010. u 19:06 GMT+1]
[ Odin D. @ 19.06.2010. 18:11 ] @
@boxxter
Ono sto sam rekao u prethodnoj poruci upravo je na najbolji moguci nacin ilustrovao ovaj korisnik sto ce cesto sluzi mukanjem na ovom forumu.
Nalupao je nekih teorija, a kad je prozvan da ista od toga pokaze ili dokaze poceo je baljezgati o "zatucanosti" onih koji ga o tome propitivaju i o tome kako to sve negdje postoji za one koji hoce da vide:
Citat:
Ono sto vama pravi problem je sto iznosite tvrdjenja bez dokaza i onda se pocnete svadjati oko "ogranicenoumlja" onih koji vam traze da to sto tvrdite pokazete i dokazete i rapsrava eksalira u vrijedjanja,
Citat:
pitanje:Evo @galet, ajde pokazi nesto od ovoga sto si tvrdio u ovoj gore poruci, pa da vidimo kako to radi.
Citat:
srajne:Očigledno je da ovde ima više probušenih balona koji ne gledaju šta je ranije rečeno
i šta je dokazano - zato te molim da ne uvažavaš primedbe kojekakvih šalabajzera poput ovog
kome umem da doskočim čak i na njegovom primitivnom nivou, ali to nije, naravno, cilj ove diskusije
stoga ti predlažem da ignorišeš neinvetivne i nekritičke individue koji imaju pravo da ovde samo
nešto besmisleno i neargumentovano kažu.
Citat:
zahtjevSamo mi nemojte srati sa frazama da je "...sve vec tu za onog ko hoce da vidi..." i slicnim prolivima.
Citat:
jos sranja:ne vide ili neće da vide teme koje su zaključane
Dakle, kao sto vidis, radi se o maloumnom korisniku koji je, sto je najpogubnije za dosadu, bolesno predvidljiv. Nagovijestio sam u svojoj prethodnoj poruci sve sto ce da radi i vidis da sve ide tako. To je kao da igras sah sa bizonom - uvijek znas njegov sledeci potez - ritnuce se i prevrnuti tablu ili se usrati buljeci u nju hipnotisan sarama table.
Druga stvar je sto vi ovaj forum proglasavate mracnim centrom moci svjetske nauke i navodite ga kao razlog i prepreku vasem umovanju, cime sami sebe automatski diskvalifikujete kao ozbiljne individue.
Pa gospodo ima na svijetu milion drugih foruma i strucnih sajtova gdje se okuplja krem danasnje nauke, izmedju ostalih i oni "otpadnici" od zvanicne nauke koje cesto citirate. Pa izvolite objavljujte tamo svoje ideje, tamo sigurno nisu zatucanci i neznalice kao ovdje, a onda ovdje triumfalno postavite linkove koji vode na hvalospjeve i lovorike koje ste tamo pokupili.
Ne znam sta vas sprecava da to radite, ili sta vas prisiljava da samo na ovom forumu mudrujete i njegovu moderaciju predstavljate kao glavnu prepreku razvitku nauke.
No ja sam siguran da bi @galeta ismijali i u ludnici. Koliko glup mora neko biti pa da mu je par moderatora na ES prepreka da svijetu objavi revolucionarne matematicke ideje? I vo ponekad rikne mimo gazdine volje pa se njegov muk cuje i van njegove stale, a @galetove ideje ne mogu dalje od UMZ pa da ga yebes.
Nesumnjivo se radi o vanserijskoj budali kad mu u eri interneta ne uspijeva da se oglasi van UMZ-a i kad mu je moderacija na UMZ nepremostiva prepreka da njegova matematicka "otkrica" dospiju u javnost.
Covjek bi pomislio da sjedi u zatvoru i da ima pristup racunaru sa koga moze slati poruke samo na UMZ!?
Da li je moguce da je toliko glup da nije provalio da se poruke mogu ostavljati na forumima sirom svijeta?!
[ galet@world @ 19.06.2010. 20:22 ] @
Citat:
muuuuu:
No ja sam siguran da bi @galeta ismijali i u ludnici.
Verovatno. Za razliku od tebe koji bi jedino tamo važio kao "pametan", glavni i vrlo uvažen!
Citat:
muuuuu :Ono sto sam rekao u prethodnoj poruci upravo je na najbolji moguci nacin ilustrovao ovaj (čitaj: muuuuu) korisnik sto ce cesto sluzi mukanjem na ovom forumu.
Kad se takvo govedo nadme treba ga terati da trči da ne crkne od gasova - kažu veterinari.
ili
Citat:
"Kako su smesni baloni kad ih probusis. Lete nekontrolisano na sve strane, i ispustaju neki cudan zvuk, koji podseca na... xD"
Kaže boxxter
a onda su "mali i smežurani" opet kaže boxxter
i zanemarljivi i beznačajni - kažu ljudi koji nisu u ludnici.
Vrati se opet tamo gde ćeš biti "pametan", glavni i uvažen!
[ Onaj @ 19.06.2010. 20:41 ] @
Odine pusti ih neka se tripuju i budi bez brige za par dana vratice nadam se ovu dvojicu u ludnicu (pustili ih verovatno malo za vikend kuci).
Na ovaj nacin vec duzi niz godina sa znacajnim uspehom uspevam da predvidim rezultate na Loto-u i Sportskoj Prognozi. Razumecete me ako kazem da vam vise ne mogu otkriti. Mislim da je i ovo sto sam vam ispricao dovoljno, da covek vaseg kalibra razume znacaj i vaznost teorije koju iznosim.
Eto cisto da bih vas malo podstakao na razmisljanje dacu vam iskaz jedne od fundamentalnih teorema Teorije Slucajnih Brojeva. Naravno simboli koje sam koristio nisu pravi, vec su zamenjeni elementima svetlosne formule, rezultata jos jednog blistavog velikana Srpske alternativne nauke.
3920 3sS 32 st3C3r = 38 t 3 4s? 3Mb TS318 3 = 3
Iako sam se vec susreo sa ozbiljnom sumnjom, moj rad sam prosledio trima institucijama na verifikaciju, tako da se nadam da cu uskoro moci da kazem vise bez straha o kradji svojih rezultata ovde. Trenutno se detaljnim izucavanjem TSB aktivno bave Adventisticka Crkva, Jehovini Svedoci (Studenti Knjige) i Templari. Iako postoje znacajne paralele izmedju jevrejskog magijskog ucenja o brojevima (Torah) i TSB, jevreji odbijaju da uzmu teoriju u obzir zbog nesuglasica TSB i Starog Zaveta.
Svidja mi se tvoj post! Jedino si ti ludji od mene na ovom forumu! Svaka cast! Mislim, nije to bas tako lako nadmasiti :P.
Mada se ne slazem sa tvojom teorijom. Nije tacna. Covek baca zreb, a do Boga je sta ce da izadje. Moras malo konkretniji da budes, i da zaokruzis svoju ideju, i da se odreknes prizemne licne koristi.
Ono sto sam rekao u prethodnoj poruci upravo je na najbolji moguci nacin ilustrovao ovaj korisnik sto ce cesto sluzi mukanjem na ovom forumu.
Odmah sam rekao da se ne slazem sa tim. Time ne bih da sputavam energiju nemilosrdne borbe, da nase pisanje ne bi postalo bljutavo i neupotrebljivo.
Voleo bih da se vratimo na konkretne slucajeve, i da razmatramo svaku ideju sa argumentima. Po mogucstvu sa adekvatnim linkovima i citatima.
Gale, ja sam za vatrenost, ali hajde da je konvertujemo u argument i istinu, vezano za konkretnu temu i pojavu. Bokseri u ringu ne shvataju licno udarac u glavu. Niti ga daju. Bore se radi borbe. Verujmo da ono sto govorimo i pisemo, moze biti, i jeste, plemenita vestina. Mislim da sa takvom jakom verom mozemo da nastavimo da pisemo, i da cemo imati ploda.
Molim i tebe o Odine (xD), da doprineses svojom plemenitoscu, koju si nedvosmisleno pokazao u konkretnim situacijama ovde.
[ boxxter @ 19.06.2010. 20:49 ] @
Citat:
Onaj: Odine pusti ih neka se tripuju i budi bez brige za par dana vratice nadam se ovu dvojicu u ludnicu (pustili ih verovatno malo za vikend kuci).
Oh...mala iskompleksirana, frustrirana skorpijica je dosla opet da ubode svojom otrovnom licemernom zaokom. Uh, to je bolelo, jako mi je tesko sad zbog tvojih reci. Nadam se da ti je sad malo bolje zbog toga =).
Pazi da ne ubodes jednog dana samog sebe xD.
[ galet@world @ 19.06.2010. 21:27 ] @
Citat:
boxxter:
Gale, ja sam za vatrenost, ali hajde da je konvertujemo u argument i istinu,..
Važi! Sutra ću ti pokazati jednu moju ideju - sad je već kasno - treba da odmorimo.
Ne treba gubiti vreme na besmislenu raspravu sa govedima ili beznačajnim crvićima -
njima ionako ništa ne znači otkriće neke istine. Smatraću da ne postoje!
[ Odin D. @ 19.06.2010. 21:30 ] @
@boxxter
Ja cu se rado na tom nivou ukljuciti u raspravu kad na ovdje u pismenoj formi bude prezentovan materijal o kome treba da se raspravlja.
A dok god je predmet teme podsmijavanje i vredjanje onih koji ne vjeruju u ono sto nigdje nije vidjeno ili iznosenje tvrdnji bez ikakvih dokaza, niko ne moze nista drugo raditi do li to isto.
Evo sad smo dobili i jednog koji je "oborio" teoriju vjerovatnoce ali - avaj! - iz "razumljivih razloga" ne moze da je prezentuje.
Mada ja licno mislim da se doticni sprda na kvadrat, i nije ga za osudjivati, s obzirom na naucnu "ozbiljnost" ostalih ucesnika.
No svejedno, ne sumnjam da ce i takvim sprdanjem steci ovdje masu sljedbenika "otvorenog" uma...
Elem, poslije par poruka ozbiljnosti, opet slijedi intermeco sa malo zabave - nastup forumske lude.
Izvoli @galet, odigraj svoju tacku. (Ko mora u WC ili tome slicno - sad je najbolji trenutak, posto na repertoaru nema nista novo).
[ vlada_vlada @ 19.06.2010. 21:54 ] @
Citat:
Covek baca zreb, a do Boga je sta ce da izadje.
Arnold S. na pitanje da li Bog baca kockice:
Citat:
Moras malo konkretniji da budes, i da zaokruzis svoju ideju, i da se odreknes prizemne licne koristi.
Arnold-ovi krugovi:
[ mokelet @ 19.06.2010. 22:04 ] @
@boxxter
Mislim da je vlada_vlada bio sarkastičan u onom svom postu sa TSB :-)
[ boxxter @ 19.06.2010. 22:07 ] @
a vlado mnogo su ti nenormalni postovi...pomislice neko da si stvarno lud :S. Pravi se da si normalan kao ostali :D.
Citat:
Odin D.: @boxxter
Ja cu se rado na tom nivou ukljuciti u raspravu kad na ovdje u pismenoj formi bude prezentovan materijal o kome treba da se raspravlja.
Drago mi je zbog toga. Doci cemo naravno i do konkretnih situacija. Za sada jos uvek pobudjujem mladjim ljudima ljubav prema harmoniji i estetici u prirodnim naukama. Zato sto nisam zadovoljan dosadasnjim brutalnim pristupom. Dakle insistiram na etici, i na poznavanju vise naucnih disciplina, i umetnosti, i upucujemo na prave uzore u literaturi i u nauci. Moja saznanja pocivaju na drevnim temeljima nauke, starim hiljadama godina.
Verovao ili ne, na neki cudan nacin mi se svidja dosadasnji tok razgovora. Osim prvobitnih izliva besa, mislim da ce se ljudi osloboditi da kazu sta zaista misle. Vecina agresije dolazi iz straha. Ubedjen sam da cemo od pocetnih sirovih, pomalo i nespretnih rasprava, doci do veoma interesantnih ideja, koncentrisanih, taktickih i preciznih udaraca, i da ce ovde biti odlicnih i kvalitetnih borbi vrhunskih majstora.
"This is the begining of beautiful friendship"
[ boxxter @ 19.06.2010. 22:09 ] @
Citat:
mokelet: @boxxter
Mislim da je vlada_vlada bio sarkastičan u onom svom postu sa TSB :-)
Eee..mokelet, hvala sto si se ukljucio u raspravu, i sto brines da ne ispadnem smesan i glup u drustvu. Tek sad vidim da se on to ustvari kurcobecao. Tnx =).
[ boxxter @ 19.06.2010. 22:17 ] @
Molio bih i ostale koji bi da izloze svoje ideje, da se ne plase pada, i da se oslobode straha. Ako se pokaze da nisu u pravu, onda ce bar dobiti odgovor zasto je to tako.
Ali voleo bih da ideje budu produhovljene, inspirisane pravim uzorima, i da im temelj bude plemenitost, tako da samim prezentovanjem ideje imamo korist, a time i probudimo interesovanje inteligentnih i obrazovanih ljudi.
[ salcin @ 19.06.2010. 22:23 ] @
Hej bre srbine,boxxtere,stvarno se vidi da si ne samo genije nego i ogorceni genije.Ja upadam sa strane kao neko ko prisluskuje,ali silom prilika moram da reagujem jer mi moj e mail zasuse te poruke,a ne znam kako da to iskljucim,ako neko to zna zaboga miloga neka mi to trzne na moj e-mail da se kutarisem te nesrece,mora da sam to negdje pri registraciji omogucio,ali sada ne znam kako da to prekinem.Moram jos jednu stvar da dodam za slavnoga boxxtera,daj bre srbine kada ti to tako dobro ide sto nerjesis problem kvadrature kruga,pa svim nevernim tomama zacepis usta.
[ boxxter @ 19.06.2010. 22:28 ] @
Citat:
salcin: Moram jos jednu stvar da dodam za slavnoga boxxtera,daj bre srbine kada ti to tako dobro ide sto nerjesis problem kvadrature kruga,pa svim nevernim tomama zacepis usta.
Ne da mi ne ide dobro, nego mi ne ide nikako :D.
Ne znam kako se gasi ta opcija, stvarno je nikad nisam koristio. Nadam se da ce se naci neko sa foruma da ti pomogne, ovde ili na pp.
[ salcin @ 19.06.2010. 22:33 ] @
Izvinjavam se u vezi poziva za pomoc u vezi odjave pracenja teme hijerarhije zakona,prosetao sam se malo po ovoj tabeli foruma i ukapirao kako se odjavljuje,tako da mi nije potrebna pomoc u vezi sa tim,Thanks
[ vlada_vlada @ 19.06.2010. 22:34 ] @
Citat:
Ubedjen sam da cemo od pocetnih sirovih, pomalo i nespretnih rasprava, doci do veoma interesantnih ideja, koncentrisanih, taktickih i preciznih udaraca, i da ce ovde biti odlicnih i kvalitetnih borbi vrhunskih majstora.
Arnold S. o taktickim diskusijama:
[ boxxter @ 19.06.2010. 22:58 ] @
Vlado, ti si bas fasciniran tim Arnoldom S...U cemu je koren te fascinacije? Da li si kao mali bio zlostavljan od misicave osobe koja moze da ubije kamilu pesnicom? :P
Dodao bih ovde jedan citat cuvenog boksera Oskara De La Hoye:
"Boxing is a never-ending story. New fighters keep coming along. Opponents keep popping up. The next superstar is always on the way. "
[ maliradojca @ 19.06.2010. 23:10 ] @
boxxter zasto ne bi sakupio materijal i lepo objavo teorije, pa da ima tema ima neke poente umesto ovog sado-mazo sadrzaja? Mada vidim da vam je zabavno, ne bih bas da vas prekidam.
[ mokelet @ 20.06.2010. 00:35 ] @
Sve je on lepo objasnio, samo što smo mi glupi da shvatimo. Znači, uzmeš osnovni oblik harmonije i dalje ga razvijaš. Stvar je prosta.
[ boxxter @ 20.06.2010. 02:19 ] @
Citat:
maliradojca: boxxter zasto ne bi sakupio materijal i lepo objavo teorije, pa da ima tema ima neke poente umesto ovog sado-mazo sadrzaja? Mada vidim da vam je zabavno, ne bih bas da vas prekidam.
Zasto bi smo zurili? Zar poenta ovog foruma nije kvalitetan razgovor, i osvajanje novih znanja. Ali na pravilan nacin. Nece imati stetu niko ko bude poceo da razmilja u tom pravcu i da shvata matematiku na takav nacin. Cilj je i da se privuku inteligentni i obrazovani ljudi, koji ce dati svoj doprinos i sud. Za sad niko nije osporio ono sto sam rekao i napisao, ali je bilo obilje uvreda. Sam naslov teorije je toliko sugestivan, da nosi odredjenu dubinu i jasnocu. Ako sam pomenuo da predvidjam istu hijerarhiju i red kao u prirodnim elementima, znaci da govorimo o veoma kompleksnoj materiji.
Odmah da ti pomenem da sam za sad zainteresovan samo za razgovor. Dakle da se izvede jedna analiza izvodljivosti. I time bi se tema podigla na nivo koji zasluzuje. Dakle naivno ocekivanje da ce novo shvatanje i zapisivanje matematike kroz harmonije biti objavljeno kroz par postova, je unizavanje nauke.
Ovde sam pisao o tome samo iz postovanja prema ovom forumu, i odlicnim naucnicima koji dolaze ovde. Za samo shavatanje je potrebno poznavanje vise naucnih disciplina, i ja sam zainteresovan da vidim na kakvo shvatanje ce naici kod strucnjaka iz razlicitih oblasti. Mogu ti reci da sam vrlo zadovoljan. Dosta ljudi je pokazalo dobru volju da cuje, i meni je to dovoljno.
Razgovor na ovoj temi se moze voditi samo na nivou koji sama teorija preporucuje. A to je poznavanje matematike kroz pet stepena, od kojih je harmonija najvisi. Ja necu reci nista novo, i temelji ovoga sto pisem, se nalaze u nauci utvrdjenoj vec nekoliko hiljada godina.
Ako se misli da ja na ovom forumu srozavam tu nauku, i unizavam je, onda ne postujemo dovoljno ovaj forum i ljude koji dolaze ovde. Ja nisam veci od ovog foruma, samo sam obican covek, i clan sam foruma koji iznosi svoje ideje, i raspravlja o onome sto je vec napisano.
To sto neko zeli odma sve, cini mi se nezrelo i previse sujetno. Ja upucujem na odredjenu literaturu i pravac razmisljanja, i jasno govorim da postoje daleko sposobniji ljudi koji su naucnici, i koji bi kvalitetno dali istinski rad koji bi obradio tu ideju.
Citat:
mokelet:
Sve je on lepo objasnio, samo što smo mi glupi da shvatimo. Znači, uzmeš osnovni oblik harmonije i dalje ga razvijaš. Stvar je prosta.
Ovo nikad nisam rekao. Uvek sam smatrao sebe glupljim od ostalih. Cinjenica je da su mi stvari koje su za nekog besmisleno proste, meni ekstremno teske. Osnovni oblik harmonije i ideje je dovoljan. Ali ja jos nisam cuo rezultate onih koji su probali, i nasli fantasticne podudarnosti i mogucnosti, da objave nesto do toga. Vec sada imam izgradjenu i proverenu viziju, da moramo doci do istih rezultata.
Siguran sam da ce vremenom razmisljanje na ovu temu dostici potreban nivo. Ali sam i zadovoljan ako se ljudi oslobode od dogmi, i slobodno svoje misli stave na probu pred ocima onih koji znaju, i izdrze udarce zbog svog neznanja ili gluposti. Naucice nesto. A i oni koji su mislili da sve znaju, morace da usvoje jedan novi pogled na sebe same, jer nemoguce je drsko i ponosito govoriti o ovoj temi, jer nas sama njena velicina i dubina ponizava na nista. Ko drcno i sujetno pristupa ovom znanju, promasio i je, i beskorisno mu je da slusa dalje.
Ako te dalje zanima harmonija i njen osnovni oblik, od nje se trazi da pokaze savrsenstvo. To nije jednostavno. Ni ako formulises bilo koji zakon koji poznajemo, a kamo li kako se on ukrsta sa ostalima. Kao i pisati u harmoniji trigonometrijske funkcije, u tri dimenzije, i bilo koje matematicke operacije. Dakle koje su pozicije konstanti, i koje su. Koje su konstante zajednicke, i gde dolazi do ukrstanja. Sam spoj razlicitih naucnih disciplina, i poznavanje harmonije kao pojma, nam omogucava to. To je samo vizija i ideja. Niko nije govorio o izvodljivosti. Nego, daj nam odma na gotovo sve.
Mislim da cete biti razocarani, ako kazem da to uopste nije put kako treba posmatrati ovu materiju. Krenimo od osnovnog, pominjuci adekvatnu literaturu, i dostignuca koja su bliska ovoj ideji, i koja su vec dokazana. I to ponizno sa postovanjem, kako nam to i dolikuje.
[Ovu poruku je menjao boxxter dana 20.06.2010. u 03:31 GMT+1]
[ mokelet @ 20.06.2010. 10:25 ] @
Blablabla... I dalje nisi napisao ništa konkretno, samo se posipaš pepelom.
Citat:
boxxter:
...
Kao i pisati u harmoniji trigonometrijske funkcije
...
Napiši.
[ galet@world @ 20.06.2010. 15:15 ] @
Citat:
(Ko mora u WC ili tome slicno - sad je najbolji trenutak, posto na repertoaru nema nista novo).
Ova stvar se ukratko i Dobro pretstavila kao Izuzetna i do sad neviđena Ništarija
Sad kada znamo šta je ta stvar, odakle potiče i gde joj je mesto - nemojte da zaboravite da posle
upotrebe WC-a pustite vodu jer ta stvar često i nekontrolisano isplivava.
Boxxtere - evo prikazujem jednu od mojih ideja koja ide u prilog tvojoj tvrdnji da matematika ponekad
može biti i jednostavnija. Pogledaj prilog
[ Onaj @ 20.06.2010. 15:21 ] @
Citat:
boxxter: Ovo nikad nisam rekao. Uvek sam smatrao sebe glupljim od ostalih.
Jel ti je sada lakse jer si tu istinu podelio sa nama?
[ mokelet @ 20.06.2010. 16:46 ] @
Mogao bi i ovde uskoro da padne lock ukoliko nastavite sa vređanjem:
Citat:
galet@world: Ova stvar se ukratko i Dobro pretstavila kao Izuzetna i do sad neviđena Ništarija
Citat:
boxxter:
Tek sad vidim da se on to ustvari kurcobecao.
[ Odin D. @ 20.06.2010. 18:11 ] @
@galet!
moram priznati da sam prijatno iznenadjen tvojim trudom!
U jednom nastupu forumske lude dobili smo poetski ispljuvak i matematicku sprdalicu o istom trosku! Nije li to divno!
No, iako bi poetski nastup nekako i mogao pokrenuti neku vijugu u debelom crevu, ova matematicka sprdalica je ipak na nivou razonode za debile.
Ali ne mari, vaznan je trud i vazno je ucestvovati, bice bolje drugi put.
@mokelet
Kao sto i sam znas, uloga dvorske lude je uvijek bila brizno cuvana i pazljivo njegovana u odredjenim strukturama i prilikama.
Njima je bilo dozvoljeno da vredjaju i pricaju gluposti bez bojazni od kazne, a znali su kroz tu sprdnju i da proguraju kakvu istinu koju niko drugi nije smio javno reci.
Jeste da je ova nasa luda taj cjenjeni zanat redukovala samo na ovaj prvi dio - vredjanje i pricanje gluposti - ali bar nas posteno nasmije (doduse kad pokusa da ispadne pametan), pa bi bilo steta da se to njegovo zanimanje sankcionise.
Pogresnom moderacijom sa ovog foruma je otislo dosta luda i sad uveseljavaju korisnike na nekim drugim forumima, a mi se smejemo 10 puta manje nego prije pola godine. Zar to nije velika steta?
Uskoro cemo imati priliku vidjeti jos jedan njegov nastup - ne bas tako brzo jer mu treba dosta vremena da smisli svoje nastupe - ali ne mari, vazno je da se na kraju uvijek pojavi i da svoj posao radi od srca! Vidjeces da ce ti se svidjeti kad malo naviknes na njega...
Pozdrav!
[ galet@world @ 20.06.2010. 21:25 ] @
Stvar je opet isplivala - neko je zaboravio da pusti vodu.
[ Odin D. @ 20.06.2010. 21:47 ] @
Evo vidimo i mi da si se pojavio. Al' ne moras bas da likujes, nisi napravio ko zna sta!
Ali ne sekiraj se nista. Slozili smo se da te ne treba cenzurisati, zbog tvog drustveno korisnog (s)mrada u oblasti uveseljavanja :)
Slobodno ti plivaj i isplivavaj.
[ Isak666 @ 20.06.2010. 22:25 ] @
Jos! Jos!
Nastavite :))
[ Odin D. @ 20.06.2010. 22:29 ] @
Sad ce on, sad ce... Strpi se malo, on je uporan, ali nije bas mnogo "brz"...
[ boxxter @ 21.06.2010. 00:42 ] @
Citat:
mokelet: Blablabla... I dalje nisi napisao ništa konkretno, samo se posipaš pepelom.
Napiši.
Ko kaze da svi mogu da dostignu visine harmonija? Ne slusaju svi Baha, Mocarta, ili Vagnera. I nista manje nece biti uskraceni koji dostignu bilo koju visinu. Bice zadovoljni nagradom. Dovoljno je onoliko koliko je dosta.
Ali neki ce stici veoma daleko, i ko ima pravo da njihove visine i dragocenosti baca u blato, i da li je to uopste moguce? Ili da se postavlja iznad svih, i nauke same, sa svojim oskudnim znanjem.
Oni koji budu dostigli, isto ce biti nerazumljivi. Ali doci ce pravim putem, i bice svedoci da su drugi nacini prevara. Mnogi ce postati cuvari. A ne razbojnici.
Svidja mi se dosadasnji tok razgovora, pun je energije, i nema prikrivenog licemerja. Vidi se paznja i trud onih koji zastupaju svoje ideje, i hrabrost. Dakle ne plase se pada, i u svakom slucaju dobicemo neke odgovore. Ili otvoriti nova pitanja. Jasno i muski se razmenjuju udarci, a ne prikriveno i s ledja, kukavicki. Ali bih voleo da budu precizniji i sa argumentima. I da budu koncentrisani na sasvim odredjenu temu.
Ubedjen sam da ucesnici na temi imaju siroko obrazovanje, i to moramo da postujemo. Voleo bih i da se ukljuce jos neki koji imaju kvalitetna znanja iz ove oblasti.
Za sada moram da se zahvalim svima koji ulazu energiju i iskrenost, i otvoreno govore ono sto misle. Sam naslov teme ce nas izdici iz sirove prepirke, i odvesti na stranu koja je prijatnija za slusanje. A mozda dodjemo i do harmonije u nasim stavovima, koliko god razliciti bili, i koliko god to to nama bilo cudno. Zato sto sustina harmonije i jeste razlicitost. Ne cini je jedan ton. =)
[ Onaj @ 21.06.2010. 00:53 ] @
Citat:
boxxter: Ili da se postavlja iznad svih, i nauke same, sa svojim oskudnim znanjem.
boxxter: Ili da se postavlja iznad svih, i nauke same, sa svojim oskudnim znanjem.
Samoidentifikacija?
Ne mogu sebe da smatram glupljim od ostalih, i da se postavljam iznad svih u isto vreme. Odluci se za sta ces da me optuzis, i da tvrdis za mene, izmedju jednog od ta dva. Dosao si u kontradiktornost. Paradoks.
[ mokelet @ 21.06.2010. 01:45 ] @
Bla bla bla bla...
I dalje čekam da napišeš ovo što si spomenuo:
Citat:
boxxter:
...
...
[Ovu poruku je menjao mokelet dana 21.06.2010. u 03:00 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao mokelet dana 21.06.2010. u 03:01 GMT+1]
Cuo sam za razne postapalice u govoru: "ovaaaj", "onaaaj", "sto'no kazu", "znaci", "brate", "mis'im",.... ali ova tvoja je svakako najorginalnija :)
Mislim, ja pretpostavljam da je postapalica, mada moze biti i da je neki tik... Mukanje, lajanje, blejanje, rzanje i tome slicno su sasvim uobicajeni tikovi za tvoj tip licnosti.
Imam jednog prijatelja veterinara, pa mogu da se raspitam kod njega ako zelis da probas da se oslobodis tog tika.
[ boxxter @ 21.06.2010. 10:16 ] @
Citat:
mokelet: Bla bla bla bla...
I dalje čekam da napišeš ovo što si spomenuo:
Ne znam da li je ispravno shvatiti matematiku kao neki sudoku . A sve ovo shvatiti kao neki trodimenzionalni sudoku :D. Mislim da je to pogresan put, i da harmonija ima vecu dubinu. Ne funkcionise sve kako si navikao, po principu ukrstenih reci. A glupo je matematiku svesti na template i sablon, i to verifikovati kao inteligenciju. Ponekad treba i odbaciti sve sto si znao do sad, da bi naucio nesto novo. Ako i postoji template, koji omogucava brzi i savrseniji put u shvatanju i izracunavanju, nije onakav kakvim ga zamisljas. To je zato sto si navikao tako. Razumem to.
Nekog poneka harmonija ostavlja ravnodusnim, a ponekom dotakne najdublja osecanja. Uglavnom svi prihvatate samo aplikabilnu matematiku, a jos niko se nije javio kome je bliska "pure mathematics". Znam da se matematika uglavnom shvata kao surova i egzaktna. Necu nista da dodam. Kazem samo da znam to xD.
Ocekujes od mene nesto konkretno, ali onako kako ti to zamisljas. A sta ako to nije tako kao sto ti znas i ocekujes? A ja upucujem na put shvatanja. Mada to nikog i ne zanima. =)
Pristojnost je osnova svega. Ako se pojavi devijacija na pocetku, na kraju ce biti kao velika provalija. Mozda i nije lose da okrenemo sve na salu. Ipak je ovo Ultra MadZone. :P
[ vlada_vlada @ 21.06.2010. 10:35 ] @
Citat:
Nekog poneka harmonija ostavlja ravnodusnim, a ponekom dotakne najdublja osecanja. Uglavnom svi prihvatate samo aplikabilnu matematiku, a jos niko se nije javio kome je bliska "pure mathematics". Znam da se matematika uglavnom shvata kao surova i egzaktna. Necu nista da dodam. Kazem samo da znam to xD.
Sjajna ideja - "Pure mathematics" - sto da ne...
Samo treba skupiti oko 10.000 potpisa da se registruje verska zajednica, kako bi drzava priznala ovo ucenje.
Ne bi valjalo da nalepe etiketu sektashenja - mislim da je to cak ilegalno...
Dakle, kako Steave Balmer kaze - Potpisi! Potpisi! Potpisi!
[ boxxter @ 21.06.2010. 10:47 ] @
Voleo bih da se jave ljudi i sa kvalitetnijim obrazovanjem. A ne samo ovi koji i ne znaju o cemu pricaju.
Evo javljam se, reci sta ti treba, pa da to resimo.
[ boxxter @ 21.06.2010. 11:11 ] @
Ma ne treba nista, nego mi nije jasno zasto se stalno javljaju neki, samo da bi se izblamirali, i pokazali koliko ne znaju. A imaju tako samouveren, podsmevacki i sujetan nastup. :S
[ mokelet @ 21.06.2010. 12:07 ] @
Bla bla bla...
Ne znam samo šta te sprečava da budeš konkretan. Sam si napisao:
Citat:
boxxter:
...
...
Dakle, čekam na mi pokažeš KAKO se u "harmonijama" pišu trigonometrijske funkcije.
Tražim previše?
[ Onaj @ 21.06.2010. 12:12 ] @
Citat:
boxxter:
Voleo bih da se jave ljudi i sa kvalitetnijim obrazovanjem. A ne samo ovi koji i ne znaju o cemu pricaju.
@boxxter
Da li i koje obrazovanje ti imas kad toliko lose govoris o obrazovanju svih drugih?
Nista konkretno nisi napisao. Samo vredjas druge i usput se debelo nalupas gluposti pa nisam siguran da li ne znas o cemu pises ili samo zelis da ostavis takav utisak. Zaista bih voleo da pocnes ozbiljno da pises jer u surotnom ne mozes ocekivati da se drugi prema tebi ophode onako kako ti nemas nameru da se ophodis prema njima.
[ Odin D. @ 21.06.2010. 12:37 ] @
@boxxter
Niko se nece javljati dok se ne prikaze konkretan matematicki materijal oko koga bi se pricalo.
Ovo sve sto si dosad napisao je potpuno ekvivalentno pisanjima licnosti koja ima problem u sukobu sa realnoscu, te bijegom u ludilo i iracionalni svijet koji je sama iskonstruisala (u kom je umislila da je neki mudri prosvjetitelj) i u kom pokusava da se sakrije od kojekakvih kompleksa ili promasaja sa kojima ne moze da se nosi na zdrav nacin. I sve to sluzeci se stilom uobicajenim za "prosvjetiteljske alhemicarske pisce" koji svojim romanima o smislu zivota i astralnim ravnima ostavljaju bez daha milione domacica sirom svijeta dok gutaju njihove rijeci pletuci carape i heklajuci musemu za pokrivanje televizora.
Ja ne kazem da je to tvoj slucaj, ali ono sto si dosad napisao je u tom rangu.
Naravno, bilo bi lijepo da ne odgovoris opet nekim takvim tekstom, jer to sto ti pises vec sam ja bezbroj puta vidio i procitao. Ima ljudi koji su upoznati u znacajnoj mjeri sa radovima drevnim mistika i filozofa iz raznih oblasti, pa i matematike, a vjerujem i u potrebnoj mjeri svako drugi koga tako nesto moze da interesuje, tako da su tvoje propovijedi onome ko ima ikakvog pojma o tome zamorne i dosadne, a onome ko nema nikakvog pojma o tome sulude.
Tvoja osnovna pogreska je sto mislis da ako si negdje malo zaceprkao - da niko drugi nije te da mozes da izigravas nekog velikog mudraca pred ostalim svijetom.
Ne gledaju svi po citav dan Farmu i Velikog brata, pa da sa malo zakukuljenih recenica i parola sa misticnim prizvukom mozes da ih ostavis bez daha.
I kao sto ti je vec puta vise puta skrenuta paznja, a ti uporno nastavljas po svome:
-napisi konkretno sta znas pa ce svako procjenjivati koliko je i kakvog kvaliteta to tvoje znanje i da li vredi sa tobom da se prica. A te tvoje price da ti znas nesto specijalno sto bi nekom mogao otkriti ako bude strpljiv dobre su jedino da ih odstampamo na papir i koristimo u wc-u.
...pa mogu da se raspitam kod njega ako zelis da probas da se oslobodis tog tika.
Kod tebe to nije tik već način sporazumevanja sa tebi ravnim u štalama PKB-a.
[ pitikovski @ 21.06.2010. 14:37 ] @
Citat:
boxxter: Ma ne treba nista, nego mi nije jasno zasto se stalno javljaju neki, samo da bi se izblamirali, i pokazali koliko ne znaju. A imaju tako samouveren, podsmevacki i sujetan nastup. :S
Ja koliko sam primetio, blamiras se samo ti i ovaj @galet, nego napisi nesto konkretno pa da resavamo.
I kao sto ti je vec puta vise puta skrenuta paznja, a ti uporno nastavljas po svome:
-napisi konkretno sta znas pa ce svako procjenjivati koliko je i kakvog kvaliteta to tvoje znanje i da li vredi sa tobom da se prica. A te tvoje price da ti znas nesto specijalno sto bi nekom mogao otkriti ako bude strpljiv dobre su jedino da ih odstampamo na papir i koristimo u wc-u.
Ali ovo je Ultra MadZone! :(. Mislio sam samo da mozemo da razgovaramo o nekim interesantnim stvarima, a i da naucim nesto novo. I da ce se javiti ljudi koji dobro poznaju temu, i alternativne teorije, i matematicari koji bi govorili o analizi izvodljivosti.
Citat:
Odin D.: Ima ljudi koji su upoznati u znacajnoj mjeri sa radovima drevnim mistika i filozofa iz raznih oblasti, pa i matematike, a vjerujem i u potrebnoj mjeri svako drugi koga tako nesto moze da interesuje
Ko zna mozda ce se ksnije javiti takvi, i reci nesto pametno, tako da svi mozemo nauciti ponesto.
Niko se nece javljati dok se ne prikaze konkretan matematicki materijal oko koga bi se pricalo.
Ovo sve sto si dosad napisao je potpuno ekvivalentno pisanjima licnosti koja ima problem u sukobu sa realnoscu, te bijegom u ludilo i iracionalni svijet koji je sama iskonstruisala (u kom je umislila da je neki mudri prosvjetitelj) i u kom pokusava da se sakrije od kojekakvih kompleksa ili promasaja sa kojima ne moze da se nosi na zdrav nacin. I sve to sluzeci se stilom uobicajenim za "prosvjetiteljske alhemicarske pisce" koji svojim romanima o smislu zivota i astralnim ravnima ostavljaju bez daha milione domacica sirom svijeta dok gutaju njihove rijeci pletuci carape i heklajuci musemu za pokrivanje televizora.
Izgleda da si u pravu za ovo. Sta ja znam, izgleda da ocekujete previse od mene. Nisam ja bas tolko pametan.
[ Onaj @ 21.06.2010. 21:02 ] @
Citat:
boxxter: Voleo bih da se jave ljudi i sa kvalitetnijim obrazovanjem. A ne samo ovi koji i ne znaju o cemu pricaju.
Nisi odgovorio konkretno na ranije postavljeno pitanje: da li i koje obrazovanje imas?
Napisi slobodno, ako i nemas bilo kakvo obrazovanje to nije sramota cak je i za divljenje s obzirom da si u odredjenoj meri savladao poznavanje slova i delimicno tehniku sklapanja recenica (taman toliko da pokazes koliko si pametan).
Citat:
boxxter: Sta ja znam, izgleda da ocekujete previse od mene. Nisam ja bas tolko pametan.
Ne vidim da si se bitno drugačije ponašao na [es] forumu, tako da ti to nije opravdanje. Kao što rekoh, gomila "bla bla bla..."
I dalje čekam ono što si obećao:
Citat:
boxxter:
...
...
Izvoli, napiši u harmoniji trigonometrijske funkcije.
[ boxxter @ 22.06.2010. 16:52 ] @
Citat:
Onaj:Nisi odgovorio konkretno na ranije postavljeno pitanje: da li i koje obrazovanje imas?
Napisi slobodno, ako i nemas bilo kakvo obrazovanje to nije sramota cak je i za divljenje s obzirom da si u odredjenoj meri savladao poznavanje slova i delimicno tehniku sklapanja recenica (taman toliko da pokazes koliko si pametan).
Citat:
mokelet:Ne vidim da si se bitno drugačije ponašao na [es] forumu, tako da ti to nije opravdanje. Kao što rekoh, gomila "bla bla bla..."
Ne znam. Cini mi se da ste u pravu. Ovo mi zvuci kao istina. Izgleda da sam se malo zaneo. Mozda bi i ova tema trebalo da se obrise. Ljudi dolaze na forum da bi naucili nesto, a mozda i da bi naucili nesto o sebi. Tako i ja. Hteo sam samo da povedem razgovor o nekim, meni interesantnim stvarima. Sad shvatam da nisam dovoljno inteligentan za to. Bar neka korist od ove teme. Moze brisanje.
[ mokelet @ 22.06.2010. 17:00 ] @
Citat:
boxxter: Ljudi dolaze na forum da bi naucili nesto
Ja dolazim na ovu temu u nadi da ćeš mi napisati ono što već kroz 5 postova tražim od tebe: kako se trigonometrijske funkcije zapisuju u harmonijama. To nije meni palo na pamet, sam si to spomenuo u svojim postovima.
A to što sada izvodiš i posipaš se pepelom je samo klasičan pokušaj da teatralno odeš sa teme a da pritom NIJEDNOM nisi napisao NIŠTA KONKRETNO. Gomila praznog naklapanja, a kada te neko konkretno pita, ti zaobilaziš odgovor. Nisi ništa izmislio, to što radiš se zove "premošćavanje teme".
[ boxxter @ 22.06.2010. 17:25 ] @
Ne zaobilazim odgovor. Nisam takav. Kad me neko nesto ljubazno pita, ja mu odgovorim. Ovu temu sam otvorio, zato sto sam svestan da alternativne teorije nisu za forum nauke.
A to sto nisam napisao kako trigonometrijske funkcije shvatam i pisem u harmonijama, je zato sto mi se cini da ne umem da prenesem svoje znanje na druge. Sto znaci da i nisam bas pametan. I pitanje je kako bi ti to uopste shvatio. Verovatno bi rekao da je to gomila gluposti. Cini mi se da sam se dosta blamirao. Lock & delete!
[ Onaj @ 22.06.2010. 18:13 ] @
Da, da, kako da ne - znas ti boxxter mnooogooo toga, ih, kipi ti mudrost i znanje na sve strane, 'ajde da ti svi verujemo na rec
Al' sto ti da napises bilo sta konkretno (osim ku*cenja i raznih uvreda na racun drugih ucesnika na temi) kad niko drugi nece moci da shvati to silno znanje koje nije za obicne smrtnike Mozda smatras da su tvoje uvrede koje neosnovano upucujes drugima kao i tvoje preterano ku*cenje neuporedivo vredniji od tvog znanja?
Dobro. Rekao sam vec da ste u pravu. Zaneo sam se malo, zeljan razgovora i da naucim nesto. Sutirajte me sad i dok sam na zemlji. Nije mi prvi put, navikao sam.
[ vlada_vlada @ 22.06.2010. 19:06 ] @
Ja mislim da to sto boxxxter opisuje nikad nije ni bila matematika.. vise neki njegov "harmonijski" dozivljaj pojmova iz trigonometrije.
I ti crtezi koje je crtkao su vise neki artisticko-psiholoski izrazaj nego matematika.
Matematika je tu samo trenutna inspiracija...
[ boxxter @ 22.06.2010. 19:28 ] @
Citat:
vlada_vlada: Ja mislim da to sto boxxxter opisuje nikad nije ni bila matematika.. vise neki njegov "harmonijski" dozivljaj pojmova iz trigonometrije.
I ti crtezi koje je crtkao su vise neki artisticko-psiholoski izrazaj nego matematika.
Matematika je tu samo trenutna inspiracija...
Pravo da ti kazem, svidja mi se ovo sto si napisao. Zvuci mi kao istina, i mogu da se slozim sa ovim. Cini mi se da si u pravu.
[ mokelet @ 22.06.2010. 21:49 ] @
Citat:
boxxter: A to sto nisam napisao kako trigonometrijske funkcije shvatam i pisem u harmonijama, je zato sto mi se cini da ne umem da prenesem svoje znanje na druge. Sto znaci da i nisam bas pametan. I pitanje je kako bi ti to uopste shvatio. Verovatno bi rekao da je to gomila gluposti. Cini mi se da sam se dosta blamirao. Lock & delete!
Ništa te ne košta da pokušaš. Uostalom, čemu onda silna ova priča? Napiši, nacrtaj, kako god ti je lakše, pa stavi ovde da diskutujemo.
[ boxxter @ 23.06.2010. 00:05 ] @
Vi to trazite od mene, samo da bi mi se smejali posle.
Citat:
Onaj:Ne cini ti se, ne cini ti se... Stvarno si se dosta blamirao.
[ boxxter @ 23.06.2010. 00:33 ] @
Ja cu da se vratim na temu. Ovde ste se uhvatili harmonija, a one su samo deo teme.
Dakle ako imamo bar jedan zakon u prirodi, koji je u kontradiktornosti sa nekim drugim, onda to jasno govori da je harmonija, ili hijerarhija zakona dokazana, zato sto nista ne bi moglo da postoji da nije tako.
Znaci i ako prihvatimo postojanje paradoksa u bilo kom smislu, matematickom ili filozofskom, a moramo da prihvatimo zato sto ga uopste i pominjemo, opet tvrdimo da je ispravna harmonija zakona, i hijerarhija zakona.
[Ovu poruku je menjao boxxter dana 23.06.2010. u 01:47 GMT+1]
[ mokelet @ 23.06.2010. 00:51 ] @
Citat:
boxxter: Vi to trazite od mene, samo da bi mi se smejali posle.
Ne mislim tako. To ti je poslednja šansa da se predstaviš kao ozbiljan sagovornik. Dakle, nadam se da ćeš mi konačno uslišiti molbu i napisati trigonometrijske funkcije pomoću harmonije.
Citat:
boxxter: Dakle ako imamo bar jedan zakon u prirodi, koji je u kontradiktornosti sa nekim drugim, onda to jasno govori da je harmonija, ili hijerarhija zakona dokazana, zato sto nista ne bi moglo da postoji da nije tako.
Koji zakon je u kontradiktornosti sa kojim zakonom i kakva harmonija kojih zakona je dokazana?
Btw, jedna od velikih grešaka ti je što matematiku vezuješ za prirodu. Mi pojmove u prirodi koristimo samo kao reprezentaciju nekih matematičkih objekata kako bismo lakše mogli da ih razumemo. Uzmi npr. geometriju - u prirodi NE POSTOJE tačka, prava i ravan.
[ vlada_vlada @ 23.06.2010. 06:43 ] @
Citat:
Znaci i ako prihvatimo postojanje paradoksa u bilo kom smislu, matematickom ili filozofskom, a moramo da prihvatimo zato sto ga uopste i pominjemo, opet tvrdimo da je ispravna harmonija zakona, i hijerarhija zakona.
Paradox <=> F
F => ?
[ boxxter @ 23.06.2010. 17:09 ] @
Posto niko nije demantovao ono sto sam napisao, da ako postoji matematicki ili logicki paradoks, to dokazuje harmoniju i hijerarhiju zakona, a bilo je podlozno razmatranju i kritici javnosti sa visokim, i formalnim obrazovanjem, tema moze biti prebacena u forum nauke.
Tema je prebacena iz foruma Ultra MadZone, u forum Nauka.
[ Onaj @ 23.06.2010. 17:32 ] @
Citat:
boxxter:
Tema je prebacena iz foruma Ultra MadZone, u forum Nauka.
A kad to? Vidim da je jos uvek u Ultra MadZone.
[ boxxter @ 23.06.2010. 17:56 ] @
Citat:
Onaj: A kad to? Vidim da je jos uvek u Ultra MadZone.
Pa ne znam kako je to kod tebe. Posto su ucesnici na temi, svi sa visokim obrazovanjem, a govorimo o egzaktnoj nauci, meni izgleda da je tema na forumu nauke.
Ovde nam je Vlada demonstrirao nesposobnost sadasnjeg zapisivanja matematike da opise istinu. Hvala Vlado.
Dakle ovde necemo zuriti sa pisanjem trigonometrijskih funkcija u harmoniji kao sto neki traze, (necu da kazem ko, samo cu da ga pogledam), vec cemo da se osvrnemo na samu sustinu novog zapisivanja i shvatanja matematike harmonijama.
Ako pogledamo osnovni oblik, videcemo da je kao odraz u ogledalu. Ako postoji vise od jedne dimenzije, mora da postoji hijerarhija i harmonija zakona. I videcemo novo vidjenje simetrije, trecu intermediate osu, koja je neshvatljiva.
[ Onaj @ 23.06.2010. 18:02 ] @
Citat:
boxxter: Pa ne znam kako je to kod tebe. Posto su ucesnici na temi, svi sa visokim obrazovanjem, a govorimo o egzaktnoj nauci, meni izgleda da je tema na forumu nauke.
Izvini, mislio sam da tvrdis da su moderatori prebacili temu iz foruma Ultra MadZone u forum Nauka.
[ boxxter @ 23.06.2010. 18:09 ] @
Dobro. Znam da si se uplasio da se to desilo, ali ne boj se, evo pobrinucu se da se to ne desi.
Evo napisacu vam govor koji sam spremio za slucaj ako dobijem oskara za fiziku, za najbolju sporednu musku ulogu. Kod mene je sve nekako naopacke, pa i ovo xD.
"Volim razlicitosti koje postoje medju narodima, i medju ljudima kao unikatnim bicima. I volim kako svet zivi i postoji u harmoniji tih razlicitosti. Time cinimo divnu harmoniju sa prirodom samom. Harmoniju koja govori da je ljubav istina, koja se provlaci kroz sve dimenzije naseg postojanja, i cini jedinost naseg bica."
Govor je kratak, ali zar sustina i istina ne nose jednostavnost u sebi? Eto ostaje ipak u Ultra MadZone. Ne brinite. A i bolje je tako. Na forumu nauke mi brisu postove xD.
[ Onaj @ 23.06.2010. 18:15 ] @
Citat:
boxxter: A i bolje je tako. Na forumu nauke mi brisu postove xD.
Vala, steta bi bila da ti obrisu postove. xD
[ boxxter @ 23.06.2010. 23:00 ] @
Citat:
Onaj: Vala, steta bi bila da ti obrisu postove. xD
Dobro. Zakljucili smo vec da sam glup i lud. Ne moramo da ponavljamo to svaki cas.
[ mokelet @ 23.06.2010. 23:20 ] @
Citat:
boxxter:
Dakle ovde necemo zuriti sa pisanjem trigonometrijskih funkcija u harmoniji kao sto neki traze, (necu da kazem ko, samo cu da ga pogledam), vec cemo da se osvrnemo na samu sustinu novog zapisivanja i shvatanja matematike harmonijama.
Nisi ti ni glup ni lud već izuzetno bezobrazan. Već nekoliko postova te molim da napišeš, a ti me ignorišeš.
Jadan si u toj svojoj maloj mišjoj rupi iz koje uporno tretiraš diskutante na ovoj temi kao potrošnu robu, kao
statiste koji treba da potvrde tvoju navodnu superiornost. Da si zaista lud ili glup, onda bi makar iskreno
nastupao i pokušavao da razviješ svoju teoriju, kakva god da je. Ovako samo podmuklo napadaš ljude i
bilo koji pokušaj konkretizacije teme svodiš na besmisao.
Čovek bi pomislio da si besan na svet oko sebe i da si pretrpeo nekada veliku nepravednu kritiku svog
intelekta, to se prosto može videti po sarkazmu koji prosipaš na račun istog. I svo to posipanje pepela
i kalimero sindroma, mogu samo da ti kažem da iskreno žalim što nisam poslušao Nedeljka i batalio svaki
dalji pokušaj uspostavljanja komunikacije sa tobom. Jer ova tema tebi ne služi za komunikaciju, već kao
očajnički pokušaj da ostaviš trag i daš smisao svom životu. Ali kako si izabrao matematiku kao izuzetno
preciznu disciplinu, nedorečenost ti služi da bi maskirao sopstveno neznanje i odsustvo želje da se ozbiljno
pozabaviš formalnom matematikom pre nego što je napadneš. To možda prolazi kod čitalaca Trećeg oka i
slične literature, ali ovde ćeš verovatno zainteresovati samo slučajnog, u prilike neupućenog, prolaznika i
možda nekog klinca koji je kivan na svog nastavnika matematike pa samim tim i na celu matematiku.
Iskreno, nije ti lako i ne bih voleo da sam u tvojoj koži.
Iskreno te pozdravljam i želim da se oslobodiš svojih demona, ja u tvojoj agoniji više neću učestvovati.
[ boxxter @ 24.06.2010. 09:15 ] @
Dobro. Mogao je taj Nedeljko sto ti je rekao to, da ti prizna da je u istrazivanju harmonija dosao do istih mesta i zakljucaka. Nemoj da te iznenadi ako uskoro pocne da prica slicno kao ja. =)
A i ti takodje.
[ boxxter @ 24.06.2010. 09:30 ] @
Citat:
mokelet: i
možda nekog klinca koji je kivan na svog nastavnika matematike pa samim tim i na celu matematiku.
.
I u pravu su klinci sto su kivni na danasnju matematiku. Ruzna je!
[ boxxter @ 24.06.2010. 09:37 ] @
A harmonije su divne.
[ boxxter @ 27.06.2010. 07:32 ] @
<3
[ boxxter @ 25.07.2010. 21:19 ] @
Teorija hijerarhije zakona
Teorija hijerarhije zakona ili Teorija harmonije zakona je moderna i neformalna alternativa teoriji relativnosti i teoriji unifikacije. Teorija hijerarhije zakona je viđenje prirode i nauke, kroz hijerarhiju i harmoniju, koja nesumnjivo postoji, omogućava postojanje, i proteže se kroz sve dimenzije postojanja. Teorija je prvi put pomenuta na naučnim forumima u Srbiji 2010. godine.
Teorija hijerarhije zakona zastupa stav, da hijerarhija, ili harmonija zakona uređuju samu suštinu prirode, i nudi rešenje kontradiktornostima, i paradoksu, s kojima se susreću savremena fizika i matematika. Oslanja se na Platonove ideje o obrazovanju, pri čemu je poznavanje harmonija, najviši stepen poznavanja matematike, što je suštinski tvrdio i Pitagora.
Teorija se zasniva na tome da prihvatanje postojanja paradoksa u bilo kom smislu, matematičkom, filozofijskom, ili logičkom, je prihvatanje i postojanja hijerarhije ili harmonije zakona, inače ništa ne bi moglo da postoji. Takođe zastupa stav, da ako postoji više od jedne dimenzije, onda postoji i harmonija zakona.
Za razliku od teorije o svemu, nudi rešenje kroz verifikaciju hijerarhije, koja već postoji u fizici i matematici, i u prirodi samoj, čineći harmoniju i razrešenje nedoumicama u kojima se današnja nauka našla.
Oblast matematike
Ovo učenje dalje zastupa stav da je današnja matematika nesposobna da opiše istinu, i definisan je potpuno novi način zapisivanja i viđenja matematike, uz pomoć harmonija. U sklopu teorije hijerarhije zakona, ponuđene su i "harmonije", kao novi način zapisivanja i shvatanja matematike.
Ono po čemu se ova teorija razlikuje od ostalih špekulativnih, i ponekih pseudo-naučnih, je činjenica da prihvata sva dostignuća formalne nauke, temelji se na njima, i jednostavno ukazuje na jedno novo viđenje već postojećih naučnih saznanja.
Harmonije
Za razliku od današnje matematike, koja računa u jednakostima, hijerarhija zakona sadrži taj princip, ali otvara i novi, računanje matematike u harmonijama. Današnji paradoksi u fizici i matematici, samo govore o pogrešnom razumevanju, i nesposobnosti matematike da opiše istinu, a samo postojanje nam svedoči da je to tako. Da je pogrešno shvatanje, a ne postojanje. Predloženo je da se harmonije izučavaju kao napredniji nivo znanja, što bi se poklopilo sa stepenima obrazovanja koje teorija poštuje, a to je da harmonija bude najviši stepen poznavanja matematike.
Pattee, H.. H. (ed.) 1973. Hierarchy theory: the challenge or complex systems
Whyte, L.. L.., A. G. Wilson and D. Wilson (eds.). 1969. Hierarchical structures
Ahl, V. and T. F. H. Allen. 1996. Hierarchy theory, a vision, vocabulary and epistemology. Columbia University Press
This summary was compiled by
Timothy F. Allen, Professor of Botany,
University of Wisconsin Madison
[ boxxter @ 25.07.2010. 21:45 ] @
U stvari vec sam dobio naucnu verifikaciju da je ideja originalna, ukljucujuci i harmonije. Konsultovane su dve najvece univerzitetske biblioteke. Ali zbog strogih kriterijuma physicsforums-a, za objavljivanje, bice potrebno puno vremena da se uradi ozbiljna studija koja bi zadovoljila njihove standarde, koji ukljucuju i reference naucnih publikacija. Za sad je logicki neoboriva.
[ djoka_l @ 25.07.2010. 22:13 ] @
Ovo se zove kružna (rekurzivna) definicija:
boxter je (pod imenom Deephouse) uneo članak o "Teoriji hijerarhije zakona", pa se onda navodi da je izvor elitesecurity. Ovde navodi referencu na Wikipediji koju je on sam pisao.
Logicki neoboriva je i tvrdnja da se izgovaranjem dovoljnog broja puta magicne formule "abrakadabra", pri cemu taj broj puta tezi beskonacnosti, moze kikiriki pretvoriti u ventilator. Pa nikom nista.
Neludi svijet se uglavnom bavi onim sto se moze dokazati, a ne onim sto se ne moze, jer broj teorija koje se ne mogu dokazati tezi beskonacnosti, a broj takvih teorija od kojih u praksi moze biti neke koristi (vidi gornji primjer) tezi nuli.
[ boxxter @ 25.07.2010. 22:42 ] @
Citat:
djoka_l: Ovo se zove kružna (rekurzivna) definicija:
boxter je (pod imenom Deephouse) uneo članak o "Teoriji hijerarhije zakona", pa se onda navodi da je izvor elitesecurity. Ovde navodi referencu na Wikipediji koju je on sam pisao.
Pitam se koliko će im trebati da ga banuju i obrišu članak...
Da, ali ako bude objavljen clanak na physicsforums, po automatizmu ce biti objavljen i na globalnoj wikipediji, kako su me vec obavestili. A onda bi doslo do situacije da postoji clanak na medjunarodnoj wiki, a na nasoj lokalnoj ne.
[ boxxter @ 25.07.2010. 22:48 ] @
Citat:
Odin D.: Logicki neoboriva je i tvrdnja da se izgovaranjem dovoljnog broja puta magicne formule "abrakadabra", pri cemu taj broj puta tezi beskonacnosti, moze kikiriki pretvoriti u ventilator. Pa nikom nista.
Mislio sam na to da ima temelja i u formalnoj naucnoj literaturi.
[ boxxter @ 25.07.2010. 22:58 ] @
A i nisam sam u tome. Valjda ce uskoro biti objavljeno i fenomenoloski obradjeno u jednom stranom zvanicnom naucnom casopisu, od strane jednog zainteresovanog profesora. Tako da ce biti dodata referenca na wikipediji. Ovo je ipak samo razogovor.
E pa cestitamo, kada mozemo da ocekujemo putovanje kroz vreme? Ili bar teleportaciju?
[ Booxxter @ 30.03.2012. 01:55 ] @
Citat:
starkg: E pa cestitamo, kada mozemo da ocekujemo putovanje kroz vreme? Ili bar teleportaciju?
Nije to bas tako lako. Ne razumem zasto ljudi nauku dozivljavaju kao zabavu. (Ovo nije upuceno tebi @starkg). Ali ne razumem i zasto ljudi misle da je to dobro? Da ih ceka nesto dobro u visinama nauke. Da je sve na korist. A nisu ni blizu. Mozda i ne moze da se podnese. Mada je na slobodu svakom. Neko ne moze ni da zamisli toliki napor i bol. Ustvari niko.
In this one-off documentary, David Malone looks at four brilliant mathematicians - Georg Cantor, Ludwig Boltzmann, Kurt Gödel and Alan Turing - whose genius has profoundly affected us, but which tragically drove them insane and eventually led to them all committing suicide.
The film begins with Georg Cantor, the great mathematician whose work proved to be the foundation for much of the 20th-century mathematics. He believed he was God's messenger and was eventually driven insane trying to prove his theories of infinity.
[Ovu poruku je menjao Booxxter dana 30.03.2012. u 03:24 GMT+1]
[ starkg @ 02.04.2012. 13:46 ] @
A tako znaci. E pa to onda menja stvar...
Ma kakva crna zabava, zabavljaju se ovi sto gledaju grand show i razne reality programe.
Tebi je zabava putovanje kroz vreme? Meni nije, mogli bi smo organizovano da odemo u neko vreme kada procenimo da je najbolje i skrenemo paznju ljudima na sta da se usmeravaju, da im pomognemo oko tabu tema (sunce se okrece oko zemlje) i da jednostavno pod nazaorom "razvijemo" to doba, danas bi dalje stigli nego sada, da odemo pre drugog svetskog rata i sprecimo ga, eto te sitnice.
To je bio jedan primer, lici li to na zabavu?
Korist, ja mislim da svi rade za korist, ne zato sto vole vec zato sto im je takav sistem nametnut moraju.Ali ako govorimo o koristi, nije li jedan od najvecih naucnika Tesla posvetio zivot zbog koristi covecanstvu? I ja bi isto to uradio da sam imao osobine da spoznam vise od drugih, isto to. Briga me za licnu korist, vec mi je drago zbog covecanstva.
A inace da znas ja se ne ljutim uopste da je bilo sta u pitanju :) , nego znas sta je UMZ forum to ne treba shvatati za ozbiljno, mozes da pises sto god hoces pa eto pisem.....
[ lucky88 @ 03.04.2012. 01:25 ] @
Ako ovde na ovoj temi ima matematičkih genija, onda sam i ja matematički genije, počevši od osnovne škole.
U prvom postu ovog nepoznatog autora, jer izgleda da nosi više ili mnogo nickova na ovom forumu, a možda i dobija i neki
honorar za animaciju foruma(nek vas ne zavaravaju inostrane IP adrese, postoje jednostavne tehnike a i neki programi čini mi se,
koji će lako zavarati tu identifikaciju), se pominje zaluđivanje matematikom i celom tom idejom.
A zatim u poslednjem postu se navode primeri matematičara koji su poludeli ili izvršili samoubistvo.
A uz to valjda vezano za vrh nauke, putovanje kroz vreme ili teleportaciju, da su su to u najmanju ruku samoubilački poduhvati.
Ali niste to nauučili na fakultetu u prištini(po svemu sudeći). Veći deo od svega je potpuna besmislica.
Propratite neke dokumente o Teslinim eksperimentima, istinskim genijem, ali i praktičnim genijem, a ne samo teoretski,
pa ako imate nešto preostalog zdravog razuma(posle ispiranja mozga po obrazovnim institucijama), možda, ali samo možda,
promenie svoje stavove, Jer, tvrdi ukorenjeni stavovi steknuti na školama i u interakciji sa profesorima, ili
samopouzdanje steknuto dok ste "nekog nabedili u svoje ideje" nisu realni, subjektivni su.
I možemo beskonačno na ovakvim forumima da se raspravljamo, šta je pre nastalo kokoška ili jaje.
(Ovde već se naslućuje odgovor nekih fizičara da je prvo nastala kokoška-:).
Ako pored toga stoji i neka titula a uvom slučaju mislim da takve nema, jer nosioci titula ne pišu ovde, onda je to još tvrđe i teže razbiti. Tesla ih je svojevremeno lako razuveravao. A i danas se možete opametiti u razgovoru sa pojedinim naučnicima.
Dakle nemojte mene da ubeđujete u svoje ludilo, ako je interesantno za publiku onda neka čita svako, koliko mu je volja, i onda dalje svojim putem -:
Dakle Boxter ili koliko vas je na ovom forumu, znam unapred kako će izgledati svaki tvoj odgovor -:). Ali pokušaj, što da ne možda
animiraš još malo publike.
Samo da znaš čitam te ko otvorenu kartu, tebe i još neke na ovom forumu.
A ja nisam forumaš, već tražih i ne nađoh skoro ništa pametno na forumima, bar ovim javnim.I tako to.
Ma kakva crna zabava, zabavljaju se ovi sto gledaju grand show i razne reality programe.
Tebi je zabava putovanje kroz vreme? Meni nije, mogli bi smo organizovano da odemo u neko vreme kada procenimo da je najbolje i skrenemo paznju ljudima na sta da se usmeravaju, da im pomognemo oko tabu tema (sunce se okrece oko zemlje) i da jednostavno pod nazaorom "razvijemo" to doba, danas bi dalje stigli nego sada, da odemo pre drugog svetskog rata i sprecimo ga, eto te sitnice.
To je bio jedan primer, lici li to na zabavu?
Korist, ja mislim da svi rade za korist, ne zato sto vole vec zato sto im je takav sistem nametnut moraju.Ali ako govorimo o koristi, nije li jedan od najvecih naucnika Tesla posvetio zivot zbog koristi covecanstvu? I ja bi isto to uradio da sam imao osobine da spoznam vise od drugih, isto to. Briga me za licnu korist, vec mi je drago zbog covecanstva.
A inace da znas ja se ne ljutim uopste da je bilo sta u pitanju :) , nego znas sta je UMZ forum to ne treba shvatati za ozbiljno, mozes da pises sto god hoces pa eto pisem.....
Moram da priznam da je prijatno diskutovati o nekoj temi sa covekom koji ima dobre volje. Sa hijerarhijom zakona i harmonijama sam zavrsio. Zaokruzio sam celinu. Vec sam presao na nesto drugo, sto se nametnulo kao pitanje samo po sebi, prirodno.
Ali o tim novim stvarima necu da pisem, jer vidim da ljudi to ne vole. U pravu si da UMZ forum ne treba shvatati ozbiljno, ali ljudi se ipak ljute. Tako da necu nikog da nerviram. Bolje je ipak da ostane sve po starom.
[ Booxxter @ 17.05.2012. 06:45 ] @
Citat:
@Sceka: Evo trazim vec neko vreme ali nigde nisam nasao gde to @Ivan Dimkovic potrvrdjuje taj tvoj "zakon hijerarhije i harmonije zakona" kao i da je potvrdio tvoje shvatanje prirode!
Ne kazem da nije ali bi bilo dobro da tacno kazes gde je to ucinio, sta je rekao, na kojoj je to strani ove teme ili bilo koje teme?! Hvala!
Pozdrav!
Na zahtev mnogih koji su trazili da im objasnim “zero knowledge proof”, teorije hijerarhije i harmonije zakona.
Non-Interactive Zero Knowledge Proof
Manuel Blum*
Alfredo De Santist
Computer Science Department
IBM Research Division
University of California
T. J. Watson Research Ctr
Berkeley, CA 94720
Yorktowu Heights, NY 10598
Silvio Micali $
Giuseppe PersianoS
Lab. for Computer Science
Aiken Comp. Lab.
MIT
Harvard University
Cambridge, MA 02139
A Conceptual Scenario: Think of A and B as two mathematicians. After having played "heads and
tails" for a while, or having both witnessed the same random event, A leaves for a long trip along the
world, during which he continues his mathematical investigations. Whenever he discovers the proof of a
new theorem, he writes a postcard to B proving the validity of his assertion in zero-knowledge.
Radi se o "Zero-knowledge proof", a koji je on prihvatio, iako nije ulazio u moje zapisivanje matematike harmonijama.
Citat:
@Dimkovic: Paradoksi u prirodi ne postoje. Paradoks je samo neslaganje prirode sa nekom nasom idejom kako priroda funkcionise. U tom neslaganju samo jedna strana moze biti u krivu, a to je nasa teorija - priroda je jedna i ocigledno funkcionise :)
"Teorija hijerarhije zakona ili Teorija harmonije zakona je moderna i neformalna alternativa teoriji relativnosti i teoriji unifikacije. Teorija hijerarhije zakona je viđenje prirode i nauke, kroz hijerarhiju i harmoniju, koja nesumnjivo postoji, omogućava postojanje, i proteže se kroz sve dimenzije postojanja. Teorija je prvi put pomenuta na naučnim forumima u Srbiji 2010. godine.
Za razliku od današnje matematike, koja računa u jednakostima, hijerarhija zakona sadrži i taj princip, ali i otvara novi, računanje matematike u harmonijama. Današnji paradoksi u fizici i matematici, samo govore o pogrešnom razumevanju, i nesposobnosti matematike da opiše istinu, a samo postojanje nam svedoči da je to tako. Da je pogrešno shvatanje, a ne postojanje."
Booxxter:Na zahtev mnogih koji su trazili da im objasnim “zero knowledge proof”, teorije hijerarhije i harmonije zakona.
...
Ko ti je to trazio i kad ti je to trazeno?! Na sve besmislice koje si do sada izrekao dodajes i izmisljanja koja su neverovatno nepotrebna! Jel' tebi toliko dosadno u zivotu da nemas nista drugo da radis osim da smisljas konstrukcije koje bi pisao ovde?! Citat je iz neke druge teme koja nikakve veze sa ovom nema! A ti koristis drugu temu da bi dobio potvrdu i to tako sto sam to navodis, nicim izazvano i nikako dokazivo!!! :)))
Citat:
Booxxter: "Teorija hijerarhije zakona ili Teorija harmonije zakona je moderna i neformalna alternativa teoriji relativnosti i teoriji unifikacije. Teorija hijerarhije zakona je viđenje prirode i nauke, kroz hijerarhiju i harmoniju, koja nesumnjivo postoji, omogućava postojanje, i proteže se kroz sve dimenzije postojanja. Teorija je prvi put pomenuta na naučnim forumima u Srbiji 2010. godine.
...
Pa ne budi smesan! Tvoje samoproklamovanje necega nije priznanje! Da li je moguce da imas vise od 11 godina zivota? Tesko, mozda imas vise fizicki provedenog vremena na ovom svetu ali intelektualno, duhovno... tu si nezreo i to prilicno, na nivou jedanaestogodisnjaka, ne vise! Na naucnim forumima pomenuta?!?!?!?! :)))))))
Zalosno ali i tuznjikavo!
Pozdrav!
[ Booxxter @ 18.05.2012. 02:07 ] @
Citat:
Sceka: Pa ne budi smesan! Tvoje samoproklamovanje necega nije priznanje! Da li je moguce da imas vise od 11 godina zivota? Tesko, mozda imas vise fizicki provedenog vremena na ovom svetu ali intelektualno, duhovno... tu si nezreo i to prilicno, na nivou jedanaestogodisnjaka, ne vise! Na naucnim forumima pomenuta?!?!?!?! :)))))))
Zalosno ali i tuznjikavo!
Pozdrav!
Zasto ti moras popizdjivati sta god da napisem?!?!?!?
Pa ovo i jeste naucni forum za mene . I kolko vidim niko do sad nije direktno rekao da to nije validan "Zero Knowledge Proof".
[ lucky88 @ 18.05.2012. 04:34 ] @
Ova "harmonija" je besmislena. Ona se može desiti u nečijoj glavi da ne kažem svesti. To je Subjektivna stvar. Možda je primer Komunizma
kao pokušaja da se subjektivne stvari prenesu u realnost dobar primer.
Tu su se desile mnoge naučne Duboke teorije i filozofske doktrine Dijalektičkog Materijalozma. Ali je sve otišlo do đavola vrlo brzo.
Mada je moguće sprovesti ideju Komunizma u svetu, i to je moguća realnost koja nas čeka. Jer današnji Kapitalizam je krenuo
Nizbrdo poprilično. A i šta nedostaje Komunizmu, Kina je dokaz za to. kKada su se pojavili Otporaši, oni su ih Postreljali sve do jednog.
Ionako su to bili ubačeni agenti ili obučeni civili od strane zapada.
Privatna svojina je relativna stvar, neka svako bude SIGURAN U TO!!
Dakle zbog prirode sveta u kome živimo neke besmislenbe teorije su samo dosadni predmet rasprave na forumima.
A izgleda da se neki vlasnici ovog foruma poigravaju sa besposlenim ljudima ili nekim ozbiljnijim koji žele neku raspravu,
i tako privlače učesnike i obezbeđuju reklamni prostor i zaradu i svoj profit.
Nemam ništa protiv toga, dok to ima nekog smisla, ali ako postane providno i očigledno, što bi se moglo desiti uskoro,
ovaj forum će postati prazna "kanta".
Ukoliko nije ovaj tip "Boxter" ili kako se veće preziva, vlasnik ovog foruma, ja bih preporučio da se on izbaci i isključi odavde.
[ Booxxter @ 18.05.2012. 11:22 ] @
Matematičke harmonije su savršena enkripcija.
[ Booxxter @ 18.05.2012. 11:24 ] @
Citat:
lucky88: ja bih preporučio da se on izbaci i isključi odavde.
Ok, znamo svi da cu uskoro biti banovan. Ne razumem zasto ti se toliko zuri da se to desi. Jel bas toliko smetam.
[ lucky88 @ 18.05.2012. 11:32 ] @
Ma ne, mala šala stvarno. Što se mene tiče, što bi te banovali. Nema razloga.
[ Booxxter @ 18.05.2012. 12:18 ] @
Pa dobro, verovatno si u pravu, trebalo bi da napravim pauzu. Nije mi bas prijatno kad me banuju. Nisam dosao ovde da bih iritirao ljude.
[ Sceka @ 18.05.2012. 15:17 ] @
Citat:
Booxxter: Zasto ti moras popizdjivati sta god da napisem?!?!?!?
Pa ovo i jeste naucni forum za mene . I kolko vidim niko do sad nije direktno rekao da to nije validan "Zero Knowledge Proof".
Opet si nekulturan!
Ako je nesto "za tebe" onda to nesto samo tebi znaci i nikome drugome! Tako da trebas da koristis to kao cinjenicu kad pricas o onome sto pricas, moras da to i napises da drugi nebi gubili vreme!
Znaci "Teorija Hijerarhije Zakona" je to ZA TEBE i nizakoga drugog, pa to treba tako i reci! Znaci, nista ne treba potvrdjivati jer se ne ulazi u to kako ko o necemu sto je samo za njega to sto jeste razmislja! Zato i ne treba da trazis potvrdu necega sto je samo za tebe to sto iznosis! A narocito nemoj da uvlacis druge u navodnu/laznu potvrdu konstrukcije tvojih varijanti razmisljanja jer je to, u najmanju ruku, nepristojno, nekulturno, iritirajuce...!!!
Citat:
Booxxter: ... trebalo bi da napravim pauzu. Nije mi bas prijatno kad me banuju. Nisam dosao ovde da bih iritirao ljude.
Daj Boze da si ovo napisao iskreno, ali sumnjam u to! Ako jesi - samo razmisli o tome da definitivno napustis pojavljivanje, ne samo da pauziras jer posle pauze opet sledi sve sto si i do sada bio/radio pa kao da nista nije bilo! A to nije cilj nikome!!!
Pozdrav!
[ osvetakana @ 18.05.2012. 15:58 ] @
Iz razloga što se radi o originalnoj kovanici "popizdjivanje" je postalo deo teorije hijerarhije zakona. Samo napred. Mnogima je teorija dijalektičko jedinstvo suprotnosti pa me ne bi začudilo da se u teoriju hijerarhije zakona uvede suprotnost od "popizdjivanja". Ali... ne bih se sada bavio muškom anatomijom.
[ Booxxter @ 19.05.2012. 03:39 ] @
Citat:
osvetakana: Iz razloga što se radi o originalnoj kovanici "popizdjivanje" je postalo deo teorije hijerarhije zakona.
Razumem sta si hteo da kazes. Posto cu imati velikog uticaja na nauku, svi ce citirati moje postove i svaku moju rec. Ne bih voleo da neko izvlaci iz konteksta ono sto sam rekao, i da me pogresno razume. Odmah cu to ispraviti, i bicu jasan:
Nemojte govoriti nista ruzno, niti raditi ruzne stvari, budite fini i dobri!
Eto, jasno sam izrazio svoj stav. A ovde na forumu ponekad malo opustenije pisemo, i nadam se da to nece neko zameriti toliko.
Dje si se zalećeo? Još nekako mogu da budem "fin", ali "dobar" nikako.
No, ti se ne sekiraš radi zbog toga jer će me teorija hijerarhije ionako dovesti u red, zar ne?
Inače, kad smo već kod tih novih teorija, pogledaj, tu na obližnjoj temi atelago takodje kuje planove kako da potkuje svet novom teorijom. Zajedničko obema teorijama (atelagovoj specijalnoj teoriji bez naziva i ovoj sa nazivom teorija hijerarhije zakona) je to što nemaju veze sa stvarnošću. Ali to ih ne čini nestvarnim, baš naprotiv. Te teorije su stvarne samo je stvarnost nestvarna te ne može da sagleda stvarnost tih teorija. U tom smislu svet će shvatiti te teorije tek kad se ostvari a u medjuvremenu čekamo ovako nestvarni.
Sve me to (kovanje specijalnih i hijerarhijskih teorija) nekako podseća na Mr. Tumba koji uporno skače po granati koja treba da raznese ceo svet a i šire. Puno sreće!
Poz (nestvaran, ali nestvarno stvaran).
[ Booxxter @ 19.05.2012. 18:09 ] @
Citat:
osvetakana: Još nekako mogu da budem "fin", ali "dobar" nikako.
U osnovi hijerarhije zakona je "dobro" i "fino". Eto pogledaj finu strukturu kosmosa kako je dobra.
Citat:
osvetakana:.. ovoj sa nazivom teorija hijerarhije zakona) je to što nema veze sa stvarnošću .
Kako nema veze sa stvarnoscu? Ti se ne slazes sa ovim sto je Dimkovic rekao?
Citat:
@Dimkovic: Paradoksi u prirodi ne postoje. Paradoks je samo neslaganje prirode sa nekom nasom idejom kako priroda funkcionise. U tom neslaganju samo jedna strana moze biti u krivu, a to je nasa teorija - priroda je jedna i ocigledno funkcionise :)
[ osvetakana @ 19.05.2012. 18:13 ] @
Kladim se na dva razlike za Bayern protiv Chelsea večeras.
[ Odin D. @ 19.05.2012. 21:34 ] @
Najpribliznije ovoj teoriji sto sam nasao u postojecoj naucnoj literaturi je Teorija hijerarhije zaklona, cije su osnovne postavke opisane u sturim crtama u JNA prirucnike za vojnike.
Tamo se kaze da su zakloni hijerarhijski ovako uredjeni (od specificnog ka opstijem):
1. Prirucni zakloni (sve sto se nadje pri ruci, a moze vojniku JNA posluziti kao zaklon: bandera, stablo, zavjesa, traktorska guma,...)
2. Plitki lezeci zaklon sa grudobranom koga vojnik JNA iskopa svojim asovcicem;
3. Duboki stojeci zaklon, tzv. rov;
4. Bunkeri, a koji se dalje dijele na nadzemne i podzemne.
i uspio sam da uglavim prve tri stavke, ali nikako podzemni bunker. Evo kako to izgleda:
Naime, donja zona mi je vec zauzeta sa lijeve strane rovom, a sa desne plitkim lezecim zaklonom, tako da nemam dolje vise mjesta za podzemni bunker.
Uspio sam da u jedan kvadrant uguram nadzemni bunker i prirucni zaklon u vidu ulicne svjetiljke zato sto ta dva elementa ne pripadaju istoj grupi, pa ne prave koliziju, tj. mogu da koegzistiraju na istom prostoru bez preklapanja. Jest da se tako dobija osvjetljeni nadzemni bunker, sto nije bas u skladu sa vojnom taktikom, ali pod odredjenim pretpostavkama (kao sto je npr. osnovana pretpostavka da ulicna svjetiljka nece raditi za vreme ratnih dejstava) - teorija je sasvim odrziva.
E sad me interesuje, da li u toj Booxxterovoj teoriji postoji neki operator inverzije, pa bi ja mogao npr. nacrtati rov iznad zemlje, a potom na njega primjeniti operator inverzije, sto bi znacilo da je ustvari ispod zemlje, a u slobodnom prostoru ispod zemlje koji nastaje preslikavanjem rova u zonu iznad zemlje mogao bih onda smjestiti podzemni bunker.
Medjutim, taj inverzni rov bi se nasao pod udarom svjetla iz lampe, sto bi bilo dobro jer posto je to invertovan rov to bi znacilo da je u njemu ustvari mrak kad ga osvjetlis. Ali to se kosi sa gornjom pretpostavkom da ulicna svjetiljka ne radi kako ne bi osvjetljavala nadzemni bunker, sto nas dovodi do toga da inverzni rov svijetli kada ga ne osvjetljavas, a to nikako nije dobro. Ko bi se skrivao u svjetlecem rovu?
Zapeo sam kod ovog paradoksa, nikako da ga se ratosiljam. Ima li neko ideju kako bi se to moglo prevazici?
[ Booxxter @ 20.05.2012. 00:48 ] @
Citat:
Odin D.: Najpribliznije ovoj teoriji sto sam nasao u postojecoj naucnoj literaturi je Teorija hijerarhije zaklona, cije su osnovne postavke opisane u sturim crtama u JNA prirucnike za vojnike.
Tamo se kaze da su zakloni hijerarhijski ovako uredjeni (od specificnog ka opstijem):
Ovo je pseudo-duhovitost. Molim za verifikaciju. Takozvana - pogledajte-me-ja-sam-nerd-smejte-se-mojim-nebuloznim-salama.
Moja nomenklatura je ultimativna.
[ Booxxter @ 20.05.2012. 00:54 ] @
Citat:
osvetakana: Kladim se na dva razlike za Bayern protiv Chelsea večeras.
Povukao si se iz straha, zato sto ne umes da odgovoris, pravis se duhovit, i skreces temu na drugu stranu.
Ma dobro to, nego imas li ti neki operator inverzije, tako da ja mogu iskopati rov iznad zemlje i pokusati pomocu tvoje nomenklature zapisati ovaj jednostavan slucaj iz svakodnevne prakse - klasifikacije zaklona, tj. hijerarhije zaklona?
[ Booxxter @ 20.05.2012. 01:41 ] @
Odine, nisi smesan osim samom sebi! Dobro, jesi malo smesan i meni, ako cemo iskreno. Zabavan si.
[ Odin D. @ 20.05.2012. 02:10 ] @
Pa dobro, i to malo je sasvim slucajno, jer se ja i ne trudim u tom pravcu, posto nema sanse da budem smijesan kao ti.
Nego, da se vratimo na temu - gdje ja da smjestim podzemni bunker u doticnoj nomenklaturi i kako?
[ Booxxter @ 20.05.2012. 10:57 ] @
Citat:
Odin D.: Pa dobro, i to malo je sasvim slucajno, jer se ja i ne trudim u tom pravcu, posto nema sanse da budem smijesan kao ti.
Sta je sad ovo? Otkud to da pricas samnom, i da me ne vredjas i ne pretis mi? Uz one tvoje redovne primedbe da sam ja zlo za ovaj forum i tako to.
Sumnjivo mi je sve ovo.
Da nije Shadowed zamahnuo sekirom iznad moje glave, svasta bih ti rekao sad. A kolko vidim i Gojko me nanisanio, posto me prozivaju tamo na predlozima i pitanjima.
Zasto ja uvek moram biti ubiven?
Sumnjiv si mi mnogo.
[ Odin D. @ 20.05.2012. 11:36 ] @
Pobogu covjece, kad sam ja to nekom pretio, a i nekog uvredio van samoodbrane?!
Ali ne mogu da vjerujem da si pao na tako niske grane, pa da dopustas sebi da iz tebe izbija tolika kolicina zajedljivosti, zavisti i netrpeljivosti prema kolegama naucnim radnicima, pa da se sluzis cak i necasnim podvalama u vidu iskrivljivanja cinjenica metodom vadjenja iz konteksta. Ccccc...
Namislio si da se u svom "mudrovanju" dovijeka ustolicis na prestolu kvazi-mudraca i cim ti se neko priblizi ti dobijes napade ljubomore i ponasas se poput malog djeteta kome neko oce da otme igracku. Dje je tu kolegijalnosti kolega?
Ocekivao sam daleko zreliji pristup od nekog ko sebe predstavlja u tvom maniru.
Vrlo sam razocaran.
[ osvetakana @ 20.05.2012. 11:46 ] @
Citat:
↑Booxxter
skreces temu na drugu stranu.
Jok be! Navijao sam za Chelsea a znao sam da tajne službe Bayerna prate teoriju hijerarhije zakona te uljuljkani bladgodetima proročanstva fudbaleri Bayerna su se uspavali i bump, ode pehar. Ko kaže da teorija hijerarhije zakona ne deluje?
Takodje, ovi moji drugari što se redovno klade su najavili nameštanje meča da bude nerešeno. No, nisu bili sigurni da li će biti 0:0 ili jedan:jèban. Ali da su znali za teoriju hijerarhije zakona...
Hijerarhijski poz.
[ Booxxter @ 20.05.2012. 11:47 ] @
Sumnjiv si Odine, mnogo si sumnjiv. Spremaš mi neku pakost opasnu. Znam te dobro, ptico trkačico.
[ Odin D. @ 20.05.2012. 12:08 ] @
Eto, sad jos moras brinuti i zbog clanova sa foruma.
Uz svu tu ujdurmu od necasnika u sluzbi vladara iz sjenke sto ti pokusavaju ukrasti tvoju teoriju i njome se okoristiti, jos ti samo fali da neko pokusava da te pregazi automobilom na pjesackom prelazu...
Izdrzi jos malo, ne moze razum dovijeka vladati...
[ Booxxter @ 20.05.2012. 12:42 ] @
Citat:
Odin D.: Eto, sad jos moras brinuti i zbog clanova sa foruma.
Uz svu tu ujdurmu od necasnika u sluzbi vladara iz sjenke sto ti pokusavaju ukrasti tvoju teoriju i njome se okoristiti
Kakvi vladari iz senke? Kakve veze ja imam s tim? Da nisi pogresio temu mozda?
Izvinjavam se, mozda sam te zamjenio sa Boxterom, Booxterom ili Boxxterom...
[ Sceka @ 20.05.2012. 18:11 ] @
Citat:
Booxxter
Pa dobro, verovatno si u pravu, trebalo bi da napravim pauzu. Nije mi bas prijatno kad me banuju. Nisam dosao ovde da bih iritirao ljude.
Sta bi sa ovim?! Ja se ponadao da si bar malo od reci ali neeema sanse!!!
Pozdrav!
[ Nedeljko @ 20.05.2012. 19:10 ] @
Izvini Boxxter, ali moram nešto da ti kažem.
Prvo, nazvao si me svojim neprijateljem, što nisam. Naprotiv, želim da ti dam prijateljski savet.
Prvo, slušaj doktora 100%, a drugo, tek kad shvatiš kolika si budala, počećeš da prestaješ to da budeš. Dobro je što si na forumu anoniman. Ne želim da te vređam, nego da ti pomognem. Ali, avaj, sumnjam da to tebi vredi.
[ Booxxter @ 21.05.2012. 00:30 ] @
Citat:
Nedeljko: Izvini Boxxter, ali moram nešto da ti kažem.
Prvo, nazvao si me svojim neprijateljem, što nisam. Naprotiv, želim da ti dam prijateljski savet.
Prvo, slušaj doktora 100%, a drugo, tek kad shvatiš kolika si budala, počećeš da prestaješ to da budeš. Dobro je što si na forumu anoniman.
Sceka: Sta bi sa ovim?! Ja se ponadao da si bar malo od reci ali neeema sanse!!!
Pozdrav!
Napisem tek poneki post, i ucestvujem samo u par tema, i to tolko smeta?
Dobro pokusacu da ne pisem vise.
[ osvetakana @ 21.05.2012. 01:49 ] @
Ma neeeeeee, nije poenta da ne pišeš, već je poenta da se navikneš na vredjanje. Ne budi malodušan. A o tome ko je glupan tek bi moglo da se razgovara. I pored toga što kritikujem ja ne smatram da si glupav samo zato što si sastavio teoriju blanko papira.
[ plus_minus @ 21.05.2012. 01:56 ] @
Jel' se meni čini ili je ovde u pitanju neka tužna scena.. ? :(
[ Sceka @ 21.05.2012. 11:25 ] @
Citat:
Booxxter: Napisem tek poneki post, i ucestvujem samo u par tema, i to tolko smeta?
Dobro pokusacu da ne pisem vise.
Pokusaj ti sta god hoces, ja samo konstatujem cinjenice koje su napisane!
Citat:
osvetakana: Ma neeeeeee, nije poenta da ne pišeš, već je poenta da se navikneš na vredjanje. Ne budi malodušan. A o tome ko je glupan tek bi moglo da se razgovara. I pored toga što kritikujem ja ne smatram da si glupav samo zato što si sastavio teoriju blanko papira.
Upravo suprotno! Ne treba naviknuti na vredjanje jer je to dokaz posedovanja nezdrave osobine covekove! Treba razumeti vredjanje, ako ga uopste postoji!, pa razmisliti zasto se to dogadja (narocito kad ima vise ljudi koji kritikuju!) pa onda eliminisati razloge/povode za vredjanje/a (ako ih uopste ima!) i nastaviti sa normalnim zivotom/postovanjem!
Ti si dobar primer, pokazni primer!, tih nekih stvari. Kad god napises neku glupost (a bilo je toga dosta) uvek si dobio prilicno veliki broj negativnih postova, kritika... Ovde ni jednom niko da te "uzme u usta" - zasto?! Zato sto ono sto pises nije iritantno nikome! To ti je dupli dokaz! Pod jedan, uvek se reaguje na glupost - pod dva, uvek se reaguje na napisano, nikad na licnost. Samo glupi, neobrazovani, bezobrazni, bezocni, nekulturni, prosti... ljudi atakuju na licnost diskutanta!!!
Pozdrav!
[ osvetakana @ 21.05.2012. 15:02 ] @
A da, shvatio sam. Kad napišem nešto "iritantno" dobijem negativan poen bez obzira da li je to tačno/netačno, smisleno/besmisleno. E pa, zato sam i napisao da se na vredjanje treba naviknuti. Jer u "iritantnim" situacijama je vredjanje samo sebi svrha i lišeno je racionalnih razloga. Za očekivati je da tada "ljudi atakuju na licnost diskutanta!!!". Posebno što istina najviše "iritira".
Pisati u skladu sa onim što je prihavaćeno kao opšte priznata vrednost često (ne uvek) je maska iza koje se skrivaju mnogi nedostatci ličnosti. Ja recimo, smatram za glupost raditi nešto za badava. Neko mi može prigovoriti da mi manjka osobina nesebičnosti. Svakako.
Medjutim, kad je u pitanju teorija hijerarhije zakona, ista nije dokaz da je njen tvorac glupav (nije ni dokaz za nešto suprotno). Medjutim neki polaze od teze da je u pitanju glupa osoba. Ja lično mislim da tu ima dosta elemenata hvalisanja iz razloga što je teorija hijerarhije zakona prazan papir a hvalisanje se implicira podstrakevanjem ubedjenja da je to teorija koja je već uobličena. Mene je iritiralo hvalisanje ne učinjenim radom ali nemam ništa protiv ni tvorca teorije ni protiv same teorije.
A razlog što vas više ne "iritiram" je možda u tome što ste se navikli na gledanje istine "iz drugog ugla". Sada to ne doživljavate kao atak na vaše bitisanje, što nikad nije ni bilo. Tek kao jedno izdvojeno mišljenje što u stvari jeste. A to je većina shvatila kad se "lopta spustila na zemlju" i srasti ohladile.
Inače, ja nikom nisam dao negativan poen zato što me "iritira". Za to ima jednostavan lek - ne učestvujte u diskusiji ako vas nešto iritira.
Poz.
[ Odin D. @ 21.05.2012. 16:21 ] @
Citat:
osvetakana: Inače, ja nikom nisam dao negativan poen zato što me "iritira". Za to ima jednostavan lek - ne učestvujte u diskusiji ako vas nešto iritira.
Kakvi su to apaticni stavovi podvijanja repa?!
Mene kad nesto iritira ja gledam da to unistim.
[ Booxxter @ 21.05.2012. 16:38 ] @
Ovaj Nedeljkov post je najbolja potvrda teorije hijerarhije zakona, i najjasnije definiše njen koncept:
Citat:
@Nedeljko: Pitanje "da li su zakoni isti svuda" nema nikakvog smisla, jer ako nešto ne važi svuda, onda to jednostavno nije zakon. Zakon je po definiciji nešto što važi uvek i svuda, a ne od danas do sutra.
Druga je stvar pitanje kakvi su zakoni koje priroda zadovoljava i kako im se što više približiti. Nauka to radi i niko ne misli da su teorije napisane na papiru idealno tačne u prirodi. Do sada se smatralo da je konstanta fine strukture u celom svemiru ista, to jest, po dosadašnjim teorijama je konstanta, onda se ispostavlja da se menja, pa ništa, tražiće se zakonitosti tih promena, zavisnost od drugih stvari itd.
Možda zakon inercije ne važi u celom svemiru. OK, onda važe neki složeniji zakoni na osnovu kojih pod određenim uslovima zakon inercije približno važi itd.
Inače, tema o teoriji hijerarhije zakona je doživela 10 000 pregleda, i ovim postom bih se i zahvalio svim učesnicima na temi, i njenim oponentima i protivnicima, i svima koji su dali svoj konstruktivni doprinos. Hvala svima.
[ Odin D. @ 21.05.2012. 18:21 ] @
Citat:
Booxxter: Ovaj Nedeljkov post je najbolja potvrda teorije hijerarhije zakona, i najjasnije definiše njen koncept:
A moj primjer upotrebe teorije sa prethodne strane?
Dje su meni zasluge?
Kakva je to naopaka teorija hijerarhije zasluga?
[ Sceka @ 21.05.2012. 18:40 ] @
Citat:
osvetakana: A da, shvatio sam. Kad napišem nešto "iritantno" dobijem negativan poen bez obzira da li je to tačno/netačno, smisleno/besmisleno. E pa, zato sam i napisao da se na vredjanje treba naviknuti. Jer u "iritantnim" situacijama je vredjanje samo sebi svrha i lišeno je racionalnih razloga. Za očekivati je da tada "ljudi atakuju na licnost diskutanta!!!". Posebno što istina najviše "iritira".
...
Eto, opet si ti primer, pokazni, za neke stvari!
Nista ne razumes. Nebitni su negativni poeni, ne znam da li si primetio, nema pokazatelja kolicine negativnih 'poena', samo pozitivnih jer je to pokazatelj (uslovni!) kvaliteta teme. To je i razlog, moj licni, sto dajem uglaznom "palac gore" ili kako ti to zoves, pozitivne poene a vrlo malo, skoro u opste, palac dole - negativne poene! Kad se ne slazem, ja to i napisem i to je to, kao i sada! Inace, nisi primetio, niko osim tebe i ne pominje "palac dole" ili kako ti to zoves, negativne poene. A zasto? Pa zato sto to nije cilj postovanja na forumu. Cilj ucesca u diskusiji je sama diskusija, ali to je trebalo da razumes mnogo pre nego sto sam ja to sada rekao!!! Mnogo pre!
Rec je o tome da se reaguje na iritantno samo zato sto je iritantno a vrlo je iritirajuce ako dosta ljudi reaguje na nesto sto ti (ne licno ti!) uporno radis ne obracajuci paznju na to da ti nekoliko/puno ljudi cinjenicama dokazuje suprotno, da ponovim nekoliko puta, dokazuje, dokazuje, dokazuje, suprotno. Ponavljam radi podvlacenja jer se obicnim 'Underline' ne moze docarati vaznost onoga sto pricam.
Zato i nije poenta "naviknuti se pa terati po svome" jer je to samo rezultat tvrdoglavosti a to je odlika neintelegentnuh, priprostih, neobrazovanih... ljudi, nego razumeti sta se kaze i sagledati sa svih strana i otkloniti ono sto je ocigledno pogresno, lose, nepotrebno, iritirajuce...
Ali, mislim da je tesko tebi to objasniti jer izgleda da spadas bas u tu grupu koja klinackim prkosom ne zeli nista drugo da razume ili svati osim "pogni glavu i jurisaj glavom bez obzira" - sto i radis inace.
Dobro je sto bar priznajes da radis to sto radis, to te stavlja na stepenik vise od, recimo, @Booxxter-a koji je, sa druge strane, prilicno lukaviji od tebe jer vrlo vodi racuna da ostane na toj tankoj liniji i mnogo teze ga je isprovocirati da pokze pravo lice. Nije nemoguce, samo teze nego tebe! :)
Inace, niko nikada nije za @Booxxter-a rekao da je budala, samo se komentarise budalastina koju napise! I to treba razumeti i razluciti! Recimo, ta njegova teorija je budalastina svoje vrste a iritantno je to sto u nedostatku podrske i istomisljenika makar, nastoji da samoproklamujucim varijantama dokaze (iako se ne zna kome dokazuje?!) da ta teorija icemu vredi! Pa jos iritantnije nastavlja da "trpa reci drugome u usta" na silu! Opet budalastina ali ovoga puta iritirajuca budalastina! Sto nikako ne znaci da je on sam licno budala. Na kraju krajeva i ne ulazim u to jer i niti ga poznajem niti bih voleo da ga upoznam pa mi je svasvim sve jedno da li je ili nije budala. Samo komentarisem napisano i to je to!
Isto kao sa tobom! Nemam pojma da li si ili nisi budala jer te ne poznajem licno i ne bih voleo da upoznam, ali svaku tvoju budalastinu cu da prokomentarisem, uvek! Sto se mene tice mozete i ti i @Booxxter privatno da budete budale do mile volje, to je vas problem a ne moj!
Pozdrav!
[ Sceka @ 21.05.2012. 18:48 ] @
Citat:
Booxxter: Ovaj Nedeljkov post je najbolja potvrda teorije hijerarhije zakona, i najjasnije definiše njen koncept:
Inače, tema o teoriji hijerarhije zakona je doživela 10 000 pregleda, i ovim postom bih se i zahvalio svim učesnicima na temi, i njenim oponentima i protivnicima, i svima koji su dali svoj konstruktivni doprinos. Hvala svima.
Opet ti svoje misljenje naturas kao cinjenicu?! Cak nije ni misljenje, pogresno sam se izrazio jer postoje misljenja koja su cinjenice (ovo sto ja pisem je primer toga!), to tvoje je umisljena percepcija stvarnosti, da ne upotrebim nesto drasticniju ali verovatno jos tacniju varijantu definicije onoga sto ti radis!
Pitaj konkretno njega ili bilo koga drugoga pa ako on licno kaze da potvrdjuje tvoju teoriju onda je to nesto drugo! I dalje je sama teorija budalastina ali bar imas potvrdu da neko razmislja kao i ti. I nemoj misliti da tako grcevito na silu uvlacenje nekog drugog pomaze tebi i tvojoj teoriji, kaoja i nije teorija!, cak je kontraefekat u pitanju!
Inace, 10.000 pregleda je uzrokovano samom raspravom sa tobom a ne tvojom teorijom, koja je daleko cak i od bilo kakve teorijske teorije...!!! Cisto da znas zasto je toliko pregleda. Ljudi se zabavljaju citajuci, pa ako je to svrha tvog bitisanja, ok, moze i tako.
Pozdrav!
[Ovu poruku je menjao Sceka dana 21.05.2012. u 20:00 GMT+1]
[ Booxxter @ 21.05.2012. 19:15 ] @
Citat:
Odin D.: A moj primjer upotrebe teorije sa prethodne strane?
Dje su meni zasluge?
Kakva je to naopaka teorija hijerarhije zasluga?
Pa ja sam napisao:
Citat:
Booxxter: i ovim postom bih se i zahvalio svim učesnicima na temi, i njenim oponentima i protivnicima, i svima koji su dali svoj konstruktivni doprinos. Hvala svima.
Tako da, hvala i tebi.
[ Booxxter @ 21.05.2012. 19:21 ] @
Citat:
Sceka: Pitaj konkretno njega ili bilo koga drugoga pa ako on licno kaze da potvrdjuje tvoju teoriju onda je to nesto drugo!
Necije tvrdjenje ignorise licnu potvrdu. Starija je logicka konstrukcija od licnog misljenja i utiska. Ako je neciji iskaz potvrda necega, logicki je nedopustivo da licni stav bude u kontradiktornosti. Verifikator ne moze biti u konfliktu sa samim sobom.
Iz razloga što pišeš netačne navode moram da primetim da si ti primer, pokazni, za neke stvari!
Tvrdiš da
Citat:
↑Sceka
ne znam da li si primetio, nema pokazatelja kolicine negativnih 'poena', samo pozitivnih
iako pored "palca dole" jasno stoji "-nn" što će reći negativan broj poena. E sad, ne znam da li je to usled dioptrije ili usled nepoznavanja elementarnih pojmova ili usled zaslepljenosti ili ko zna čega pa ti ne primećuješ.
Takodje nisam pomenuo nikakve "pozitivne poene" jer to nije predmet moga osvrta. Ipak ti, samo iz tebi znanih razloga tvrdiš
Citat:
↑Sceka
kako ti to zoves, pozitivne poene
Ništa ja ne zovem "pozitivne poene".
Dakle, ti si primer, pokazni, za neke stvari! I to baš ono na šta sam se osvrnuo u prethodnom komentaru. Hoću reći, istina najviše iritira i ti si, prepoznavši se, reagovao jer si iritiran. Takodje, u nastavku komentara pokazaću da ti emotivno reaguješ u raspravi koja treba biti racionalna.
Nije tačno da sam priznao bilo šta.
Citat:
↑Sceka
Dobro je sto bar priznajes da radis to sto radis
U miom komentaru nisam ništa priznao. Naime, da bih nešto priznao prvo je potrebno tvrdjene o nekom dogadjaju u koji bih bio upleten pa tek potom nekakvo priznanje. Medjutim, u mom komentaru nisam pomenuo nikakve dogadjaje ili nešto drugo što traži priznanje.
A za "stepenik"
Citat:
↑Sceka
to te stavlja na stepenik vise od, recimo
ti se posebno zahvaljujem jer u životu nemam preča posla nego da se zavlačim po stepenicama.
Dalje, mogu da primetim da lažnim navodima pokušavaš ljudima da pripišeš nešto što nisu napisali. Na primer
Citat:
↑Sceka
mozete i ti i @Booxxter privatno da budete budale
Niko nije tražio da privatno bude budala a ako jeste budi ljubazan pa navedi link.
Niti te je ko pitao
Citat:
↑Sceka
Nemam pojma da li si ili nisi budala
niti si merodavan.
Sve u svemu ispisao si neka trolovanja nevezana s temom i trenutnim trendom u temi pa mi liči na neko lično razračunavanje. A sve to si debelo "zasladio" snažnim izlivom emocija. Zaista ne znam odakle to.
Ovo ostalo što si napisao tipa "ad hominem" neću da traćim vreme jer kad si sa ovoliko iritacija reagovao na jedan prilično neutralan komentar šta bi tek bilo da ozbiljno "presavijem tabak". Pfff.
... @Booxxter-a koji je, sa druge strane, prilicno lukaviji od tebe jer vrlo vodi racuna da ostane na toj tankoj liniji i mnogo teze ga je isprovocirati da pokze pravo lice. Nije nemoguce, samo teze nego tebe! :)
...
Znaci, sta cu kad te bolje znam nego sto sam sebe poznajes! :) A pazi, uopste nisi ti tema mog pisanija, ali ni malo!!! :)))
Citat:
osvetakana:.Niko nije tražio da privatno bude budala a ako jeste budi ljubazan pa navedi link.
...
Kakva budalastina! I opet naglasavam, ne kazem da si ti budala, to je tvoje pravo da budes ili ne budes a ja se ne mesam u to! Samo komentarisem napisano i zakljucujem da je to sto si napisao budalastina, a ti privatno budi ili ne budi budala -to je tvoje legitimno pravo da budes, mislim, sta god hoces ako to hoces!
Citat:
Booxxter: Necije tvrdjenje ignorise licnu potvrdu. Starija je logicka konstrukcija od licnog misljenja i utiska. Ako je neciji iskaz potvrda necega, logicki je nedopustivo da licni stav bude u kontradiktornosti. Verifikator ne moze biti u konfliktu sa samim sobom.
Ne, nije ti dobar pokusaj zavrzlame napisanog jer si samo nabacao bez nekog reda a i nezavrsene recenice nista ne govore! Aj', probaj opet! Ovaj put ti nije uspelo pa ponovi!
Pozdrav!
[ osvetakana @ 21.05.2012. 22:04 ] @
A ja opet kažem da niko nije tražio pravo da bude ili ne bude budala. Niti si ti ovlašćen da to pravo daješ ili uzimaš bilo kome. Posebno je pitanje tvojih sposobnosti i kvalifikacija da ocenjuješ takvo pravo.
Baš naprotiv, iz činjenice da se neko raspištoljio da ocenjuje da li neko ima ili nema pravo da bude budala može se zaključiti da takva osoba (koja sebi dodeljuje pravo koje sebi ne može dodeliti) ima problem. Taj problem treba da rešava na kompetentnom mestu a ne na ovakvim socijalnim mrežama.
Takodje, iz činjenice da neko lažno pripisuje drugima iskaze koji ne postoje može se zaključiti o karakteru takve osobe. Lično mislim da je takvim osobama karakter slaba strana. Posebno ako im se skrene pažnje a ta (nekarakterna) osoba ignoriše ono na šta mu se skreće pažnja.
I umesto da ↑Sceka prizna da je netačno pripisao izjave koje ne postoje ↑Sceka produbljuje diskusiju u smislu pribavljanja prava da bude vrhovni sudija a što nije. Dakle, jedino ispravno bi bilo da ↑Sceka napiše nešto poput "da, pardon, nisam pažljivo pročitao šta si napisao".
Ali kada bi ostrašćeni lik priznao da je pogrešio tada bi unutrašnji naponi rastrzali srž samohvalisavca koji umišlja da je vrhovni sudija ovlašćen da svima deli netražene presude.
U tom smislu je i pljuvanje po ličnostima, do nedavno po Booxxter-u a sada i šire. Ali Booxxter nije zaslužio da mu se pljuje na ličnost jer on sam nije uvredio ni jednog člana foruma za razliku od onih koji su mu uvrede upućivali lično.
I da zaključim. Ono što ja osporavam u "teoriji hijerarhije zakona" je nepostojanje supstance. Kako ta teorija nema supstancu o njoj se ne može diskutovati, ne može joj se odrediti istinitosna vrednost a time ni značaj. E sad, koliko mi je poznato u filozofiji postoje neki pravci koji se vezuju za slučaj nepostojanja tvrdjenja ili nešto slično i šta iz toga može da se izvede. Pa ako neko zna detaljnije mogao bi da napiše.
Poz.
[ Sceka @ 21.05.2012. 22:37 ] @
@osvetakana
Pazi, sad vec pises gluposti (a vodi racuna o tome da nisam rekao da si ti licno glup, to je tvoje pravo da budes, Bogom dano pravo, pravo dobijeno po rodjenju, da ne bude zabune da ti ja dajem neko pravo, to isto ti daje i pravo da budes budala, ako hoces!!!!). Dok je bilo pomalo interesantno ok, ali stvarno pocinjes da se igras detinjarija. Prvo, svati koliko je glupo sto se pronalazis u necemu sto nije tebi namenjeno. Sam si poceo da se, nicim izazvano javljas sa nekim umisljenim stvarima. To je vrlo klinacki ali i uzasno dosadno. Preganjanje sa tobom nije zabavno jer pokusavas da se svadjas, a to mene licno ne zanima! Drugo, odnosno, sve ostalo, smaras za desetku! Ako si se nasao uvredjenim sto se ispostavlja da si ispod @Booxxter-a po mnogim pitanjima (da, i to je moguce!) nisam ti ja kriv za to a glupo je da koristis jedino mesto gde te jos uvek po malo ima da smaras decijim forama! :)
Ali, svako ima svoje radovanje, tvoje je tuznjikavo ali je tvoje pa nastavi sam, dosadno mi je to decije pa odoh da igram jednu glupu igru, to je bar zanimljivo iako je sama igra glupa!!!
Pozdrav!
[ Booxxter @ 21.05.2012. 22:39 ] @
Citat:
osvetakana: I da zaključim. Ono što ja osporavam u "teoriji hijerarhije zakona" je nepostojanje supstance. Kako ta teorija nema supstancu o njoj se ne može diskutovati, ne može joj se odrediti istinitosna vrednost a time ni značaj. E sad, koliko mi je poznato u filozofiji postoje neki pravci koji se vezuju za slučaj nepostojanja tvrdjenja ili nešto slično i šta iz toga može da se izvede. Pa ako neko zna detaljnije mogao bi da napiše.
Poz.
Ovo je sasvim korektno i objektivno napisano.
[ Booxxter @ 21.05.2012. 22:41 ] @
Citat:
Booxxter: Verifikator ne moze biti u konfliktu sa samim sobom.
Citat:
Sceka: :))) He, he, he... pazi kad pisem samo cinjenice:
Ne, nije ti dobar pokusaj zavrzlame napisanog jer si samo nabacao bez nekog reda
Pozdrav!
Rečenica :" Verifikator ne moze biti u konfliktu sa samim sobom", je pokusaj zavrzlame napisanog i nabacano bez nekog reda??
Omg omg.
[ osvetakana @ 21.05.2012. 23:57 ] @
↑Sceka
Opet ti sebi daješ za pravo nešto što nemaš pravo. Iza maske tobož argumentovanog diskutovanja uporno valjaš omalovažvanje ličnosti. Ali kobajagi ne omalovažavaš ti ličnost već ti je to pravo dato od više sile.
Citat:
↑Sceka
svati koliko je glupo sto se pronalazis u necemu sto nije tebi namenjeno
U pravu si, ja se tu ne pronalazim. Ono što pronalazim je da ti iznosiš neistine. Jer ovde http://www.elitemadzone.org/t400522-9#3111597 si me citirao i lično se obratio. A sada nalazim da ti produbljuješ svoje ponašanje u kome su izmišljotine glavni argument diskusije. Jer sada tvrdiš da to "nije tebi namenjeno" a tamo stoji upravo lično adresirano na mene. Ti si u konfliktu a taj konflikt pokušavaš da rešiš napadima na ličnost tobožnjim dodeljivanjem nekakvih prava.
A sa sledećim se potpuno slažem:
Citat:
↑Sceka
Preganjanje sa tobom nije zabavno
Pa kako si ti uporan u tom "preganjanju" a žališ se da je "ne zabavno" stičem utisak da te tišti to što si započeo. U tom smislu podsetiću te na film "Ta divna stvorenja" i scenu u kojoj Bušman traži vodu. E sad, gde naći vodu? Zna majmun, ali majmun ljubomorno čuva vodu za sebe. Bušman uzme semenke i stavi u duplju drveta da majmun vidi. Kad se Bušman odmakne od drveta majmun dodje da krade i zavuče ruku u duplju. Čovek dotrči a majmun ne ume da pusti semenje već mu se stisnuta šaka zaglavi u duplju. Kako je majmun pohlepan ne uspeva da oslobodi šaku i Bušman ga uhvati, veže i hrani solju dok majmun ne iznemogne od žedji. Ostalo je samo da se majmun prati do izvora i tako sa Bušmanom podeli ljubomorno čuvanu tajnu.
U čemu je poenta? Poenta je u tome što je majmun trebalo samo da pusti ono što nije njegovo (semenke) oslobodi šaku i pobegne. Ali pohlepa je ogromna i muti racionalno postupanje.
Ti si u situaciji kad si u ćorsokaku racionalnosti. Hteo bi nešto da prisvojiš što ti ne pripada. A samo treba da napišeš "jeste, izvini, nisam pažljivo pročitao šta si napisao".
Citat:
↑Sceka
Ako si se nasao uvredjenim
Ne, napad na ličnost me ne vredja. Napad na ličnost ne govori o meni već o (ne)karakteru napadača. Ti da imaš bilo šta argumentovano ne bi dangubio napadima na ličnost, omalovažavanju i implicitnom vredjanju a na što se svode tvoji komentari na ovoj stranici.
I na kraju bih primetio. Slabo poznaješ ljude. Da je tako zaključujem po tome što meni pripisuješ karakteristiku koju si opisao sa "tuznjikavo". Moram da ti kažem da to nema nikakve veze sa mnom jer ja sam u svakom pogledu vedar optimista, uvek raspoložen čak i prepotentan u potrazi za kandidatima koji umeju dobro da zinu. Zato šetam múda ovúda.
Poz.
[ Sceka @ 22.05.2012. 12:06 ] @
Citat:
osvetakana:...
I na kraju bih primetio. Slabo poznaješ ljude. Da je tako zaključujem po tome što meni pripisuješ karakteristiku koju si opisao sa "tuznjikavo". Moram da ti kažem da to nema nikakve veze sa mnom jer ja sam u svakom pogledu vedar optimista, uvek raspoložen čak i prepotentan u potrazi za kandidatima koji umeju dobro da zinu. Zato šetam múda ovúda.
Poz.
Pa upravo to stalno pokusavam da stavim u prvi plan! Naime, uopste me ne zanima licnost necija vec samo ono sto pise! Ne pripisujem ja tebi "tuznjikavost" vec onome sto si napisao (tuznjikavo radovanje u onom sto je napisano!!!!)! Ne mora da znaci da si takav kao licnost, da je tvoje bice privatno tuznjikavo, samo pises tako da kroz pisanje to provejava! I dalje me ne zanimas kao licnost, bidi pravi veseljak/seret/zabavan... koliko hoces ali kako je napisano tako i citam/komentarisem ono sto je napisano!
Ali primeti jednu ociglednu stvar - sve su ti duzi postovi a u njima se bavis iskljucivo mojom licnoscu! :) I ne zaboravi nikako : nisi ti, a ni tvoje pisanje, inicijalno bio tema bilo cega! Stavljanje sebe kao fokus ramene misljenja opet navodi na zakljucak koji necu da kazem jer bi to bilo ulaz u privatnost tvoje licnosti - a ja to ne radim!
Pozdrav!
[ Sceka @ 22.05.2012. 12:12 ] @
Citat:
Booxxter: Rečenica :" Verifikator ne moze biti u konfliktu sa samim sobom", je pokusaj zavrzlame napisanog i nabacano bez nekog reda??
Omg omg.
Ne, ne, ne... sve sto si napisao je samo pokusaj zavrzlame napisanog iskljucivo u nameri da izbegnes navodjenje ko, kada, kojim recima je licno izjavio i tako dao potvrdu tvojoj teoriji!
Pozdrav!
[ osvetakana @ 22.05.2012. 14:38 ] @
Citat:
↑Sceka
Ne pripisujem ja tebi "tuznjikavost" vec onome sto si napisao
Glupo je to što pripisuješ pogotovu jer sam već jasno napisao da se osećam veoma prepotentno, vedro i td.
Citat:
↑Sceka
sve su ti duzi postovi a u njima se bavis iskljucivo mojom licnoscu!
Ne bavim se baš tvojom ličnošću već pre svega glupostima koje pišeš. Pa šta mogu. Sam si se podmetnuo kao tema navodjenjem lažnih tvrdjenja. To ti je glupo i nemoj više. No dobro je da to nisi radio u ovom (delimično citiranomn) komentaru. Pa sad možeš biti "seret" do mile volje.
Poz.
[ Booxxter @ 04.06.2012. 22:33 ] @
Nedeljko zasto ne odgovoris na ove navode?
Citat:
@Booxxter: Ovaj Nedeljkov post je najbolja potvrda teorije hijerarhije zakona, i najjasnije definiše njen koncept:
Citat:
@Nedeljko: Pitanje "da li su zakoni isti svuda" nema nikakvog smisla, jer ako nešto ne važi svuda, onda to jednostavno nije zakon. Zakon je po definiciji nešto što važi uvek i svuda, a ne od danas do sutra.
Druga je stvar pitanje kakvi su zakoni koje priroda zadovoljava i kako im se što više približiti. Nauka to radi i niko ne misli da su teorije napisane na papiru idealno tačne u prirodi. Do sada se smatralo da je konstanta fine strukture u celom svemiru ista, to jest, po dosadašnjim teorijama je konstanta, onda se ispostavlja da se menja, pa ništa, tražiće se zakonitosti tih promena, zavisnost od drugih stvari itd.
Možda zakon inercije ne važi u celom svemiru. OK, onda važe neki složeniji zakoni na osnovu kojih pod određenim uslovima zakon inercije približno važi itd.
Razumem da te je strah zbog toga sto sam te dobio u svakom duelu, ali pokazi malo hrabrosti.
buck,buck,buck,buck,buck,begowwwwk
Chicken.
[ Sceka @ 05.06.2012. 13:59 ] @
Citat:
Booxxter: ...
Razumem da te je strah zbog toga sto sam te dobio u svakom duelu, ali pokazi malo hrabrosti.
buck,buck,buck,buck,buck,begowwwwk
Chicken.
:))))
Pozdrav!
[ Booxxter @ 05.06.2012. 19:04 ] @
Bump!
buck,buck,buck,buck,buck,begowwwwk,begooowwwwwwwk
[ Booxxter @ 08.06.2012. 15:37 ] @
Niko se nije odazvao izazovu, tako da...
U prilog temi:
I am currently writing a survey on hierarchy theorems on TCS. Searching for related papers I noticed that hierarchy is a fundamendal concept not only in TCS and mathematics, but in numerous sciences, from theology and sociology to biology and chemistry.
Imam mali problem u pracenju istrazivanja iz oblasti TCS. Samo veci deo ne razumem xD.
[ lucky88 @ 09.06.2012. 03:55 ] @
Evo i ja se upecah, da odgovorim.
Ovde je samo potrebno da neko odgovori. Loša reklama je bolja od nikakve.
Ovi neke citati na engleskom su malo nejasni, svako može da dobije odgovor
od svakoga iz inostranstava, samo je potrebno znanje jezika. A i nisam pratio u celosti, pa i na to bacam malu sumnju.
[Ovu poruku je menjao lucky88 dana 09.06.2012. u 12:00 GMT+1]
[ Booxxter @ 09.06.2012. 11:20 ] @
Citat:
lucky88: Ovi neke citati na engleskom su malo nejasni, svako može da dobije odgovor
od svakoga iz inostranstava, samo je potrebno znanje jezika.
Zašto?! Šta je bilo?
Jesam li rekao nešto što te pogodilo?
Izvini, ja sam samo pričao o kokama, pošto me tvoja onomatopeja na njih podsjetila, nisam znao da se ti lično u tom primjeru pronalaziš.
[ Booxxter @ 09.06.2012. 16:01 ] @
Citat:
Odin D.: Baš tako se kokoši moje babe oglašavaju kad ih oroz ne zaskoči neki dan, tj. kad počne da im nedostaje ona stvar.
Kao prvo, na ovoj temi pričamo o teoriji hijerarhije zakona, a ne o kokoškama tvoje babe.
I kako je moguće da kokoške tvoje babe kokodaču na engleskom??? Ne razumem kako si ih naučio da kokodaču na engleskom. Mora da si puno vremena proveo sa njima. Za to ti se stvarno divim.
Dakle da nastavimo. Izgovoriću rečenicu koja će biti citirana kroz naredne vekove, a ući će u "mainstream" nauku za otprilike 200 god.
Suština svakog zakona je tačno utvrdjena hijerarhija koja postoji u njemu, tako da zakon i jeste utvrdjena hijerarhija, a viši nivo razumevanja je shvatanje hijerarhijskog odnosa sa drugim zakonima, dok je harmonija koju čine, izvan dometa ljudske logike i shvatanja.
Jako mi je teško da pratim "research papers" iz oblasti TCS. Znam da nije dovoljno pratiti lekcije i predavanja, dnevni feed sajtova i blogova koji se bave tom tematikom nekoliko godina i shvatiti sve, ali ono što me zbunjuje je to što nema sistematizacije u znanju. Mislim da nisam jedini koji ima taj problem. Recimo spisak otvorenih problema iz oblasti CS mi deluje jako paušalan, a i uredjena lista teorema hijerarhije mi je jako haotična.
Ako ima neko neki predlog za jasnije sagledavanje semantike, i uredjeniju globalnu predstavu, hvala mu unapred.
[ Booxxter @ 09.06.2012. 18:33 ] @
Citat:
lucky88: Ovi neke citati na engleskom su malo nejasni, svako može da dobije odgovor
od svakoga iz inostranstava, samo je potrebno znanje jezika. A i nisam pratio u celosti, pa i na to bacam malu sumnju.
Sta je tu nejasno i sumnjivo? Evo prevescu ako treba. Radi se o nekom ko se bavi teorijom kompjuterske nauke. Rekao je:
"Trenutno radim anketu o teoremama hijerarhije u teoriji kompjuterske nauke. Trazeci relevantne dokumente, primetio sam da je hijerarhija fudamentalni koncept ne samo u teoriji kompjuterske nauke i matematici, nego i u brojnim naukama, od teologije i sociologije, do biologije i hemije."
Dakle to je sasvim legitimno pitanje na stack-u, i ko visi tamo svaki dan, zna da bi bilo odbaceno da u sebi nosi pogresan koncept. Onaj ko ga je postavio ima valjda bachelor iz TCS, a mnogi od ucesnika imaju i Ph.D. Dejv Klark koji je konvertovao pitanje u Community Wiki, ima PhD.
Samo sam napravio vezu izmedju konstatacije o fudamentalnom konceptu, i teorije hijerarhije zakona, time pokazujuci da to nije pseudo-nauka.
[Ovu poruku je menjao Booxxter dana 09.06.2012. u 19:44 GMT+1]
[ Odin D. @ 09.06.2012. 19:16 ] @
Pusti šuplju priču. Đe je meni obećani rat?
[ Sceka @ 09.06.2012. 20:41 ] @
Citat:
... Onaj ko ga je postavio ima valjda bachelor iz TCS, a mnogi od ucesnika imaju i Ph.D. Dejv Klark koji je konvertovao pitanje u Community Wiki, ima PhD.
...
Pa sta ako je covek neozenjen ("A bachelor is a man who is not married..." Videti ovde!)? Sta se tebe tice njegovo bracno stanje?! Kakve to veze ima sa besmislicom zvanom "Teorija Hijerarhije Zakona"?!
Citat:
Samo sam napravio vezu izmedju konstatacije o fudamentalnom konceptu, i teorije hijerarhije zakona, time pokazujuci da to nije pseudo-nauka.
...
Nista ti nisi pokazao, nista!
Citat:
Booxxter: Kao prvo, na ovoj temi pričamo o teoriji hijerarhije zakona, a ne o kokoškama tvoje babe.
....
Pa ti si prvi poceo sa kokodakanjem! Svasta! I to dobro radis, mnogo bolje nego sto teoretises o besmislicama, a Bogami i ostalom!
Nego u svetlu predhodne recenice, jer ti ide za rukom i to odlicno radis, kako bi ti onomatopeisao magarca? Ali pazi, na nasem jeziku. Ok, moze i na nekom stranom ali prvo na nasem, odnosno, ja bih voleo da to uradis na nasem jeziku a za strane jezike - ako znas, znas, ako ne - nema veze, nije tako bitno!
Pozdrav!
[ Booxxter @ 10.06.2012. 13:42 ] @
Citat:
Sceka: Pa sta ako je covek neozenjen ("A bachelor is a man who is not married..." Videti ovde!)? Sta se tebe tice njegovo bracno stanje?! Kakve to veze ima sa besmislicom zvanom "Teorija Hijerarhije Zakona"?!
Ja sam i sam priznao da sam svestan da nije dovoljno svaki dan pratiti radove i lekcije iz oblasti CS 3-4 god kao ja, i imati izgradjen stav. Koliko znam i neki profesionalci iz te oblasti jos uvek ga nemaju.
Verovatno imas puno vise znanja iz te oblasti od mene, tako da bi trebalo da me uputis gde gresim, umesto da samo kazes " Nista ti nisi pokazao, nista!".
Citat:
Odin D.: Pusti šuplju priču. Đe je meni obećani rat?
I`ll be back.
[ Booxxter @ 11.06.2012. 01:24 ] @
Citat:
Sceka: Nego u svetlu predhodne recenice, jer ti ide za rukom i to odlicno radis, kako bi ti onomatopeisao magarca? Ali pazi, na nasem jeziku. Ok, moze i na nekom stranom ali prvo na nasem, odnosno, ja bih voleo da to uradis na nasem jeziku a za strane jezike - ako znas, znas, ako ne - nema veze, nije tako bitno!
Nisam ja nista zapeo, samo jednom sam to predlozio a to nije zapinjanje!
Kao sto sam i mislio, odlicno to radis! Potpuno je bilo za ocekivanje i znalo se da ti to fenomenalno radis! Odlicno si onomatopeisao magarca, nekako sa osecajem! Vidi se da ti materija nije strana. Bravo, samo tako nastavi!
Ja sam i sam priznao da sam svestan da nije dovoljno svaki dan pratiti radove i lekcije ...
...
Samo jos da postanes svestan i da tvoje i samo tvoje uporno ponavljanje da "Teorija Hijerarhije Zakona" postoji i da je bilo cemu vredna nije dovoljno da to i bude! Kad toga budes svestan bice ti laksi zivot!!! **
...Verovatno imas puno vise znanja iz te oblasti od mene, tako da bi trebalo da me uputis gde gresim, umesto da samo kazes " Nista ti nisi pokazao, nista!"...
Naravno da imam puno vise znanja od tebe ali prvo poradi na ovim sto je obelezeno sa dve zvezdice pa cemo lako za dalje!
Pozdrav!
[ lucky88 @ 12.06.2012. 05:35 ] @
Aj molim te na Engleskom,jos neku onomatopeju, interesantne su.
[Ovu poruku je menjao lucky88 dana 12.06.2012. u 13:04 GMT+1]
[ Booxxter @ 12.06.2012. 13:03 ] @
Citat:
Sceka: Nego u svetlu predhodne recenice, jer ti ide za rukom i to odlicno radis, kako bi ti onomatopeisao magarca? Ali pazi, na nasem jeziku. Ok, moze i na nekom stranom ali prvo na nasem, odnosno, ja bih voleo da to uradis na nasem jeziku a za strane jezike - ako znas, znas, ako ne - nema veze, nije tako bitno!
Ja znam da mislis za mene da sam glup, ali zar stvarno mislis da sam toliko glup i da poverujem da Odinove kokoske mogu da kokodacu na engleskom??
Pa ima moj drug nemackog ovcara! Da ne govorim o irskom seteru, ili o japanskim prepelicama. Hoces da me napravis smesnim, ali nece ti uspeti. Nisam bas toliko glup.
[ Booxxter @ 12.06.2012. 13:12 ] @
Citat:
lucky88: Aj molim te na Engleskom,jos neku onomatopeju, interesantne su.
Booxxter: Ja znam da mislis za mene da sam glup,ali zar stvarno mislis da sam toliko glup i da poverujem da Odinove kokoske mogu da kokodacu na engleskom??
Pa ima moj drug nemackog ovcara! Da ne govorim o irskom seteru, ili o japanskim prepelicama. Hoces da me napravis smesnim, ali nece ti uspeti. Nisam bas toliko glup.
Ja nikada nisam rekao da si ti glup! Ali kako mozes da nazoves ono sto radis? Znaci ja razlikujem i vrlo odvajam glupog coveka sa jedne strane i napisane/izgovorene gluposti sa druge strane. I najpametniji i najinteligentniji ljudi mogu da kazu/pricaju/napisu glupost. A najbitnija razlika je u tome sto inteligentni ljudi uvek imaju svest o tome da su kazali/pricaju/napisu glupost, za razliku od onih drugih koji to nisu svesni! To je osnovna i razlika od krucijalnog znacaja. Inteligentni cak vrlo cesto iskazanom gluposcu proveravaju stanje sagovornika ili isprovociraju sled diskusije. Naravno, oni neinteligentni ili manje inteligentni to i ne svataju pa se cesto "upecaju" na tu banalnu ali vrlo efektnu varijantu 'zackoljice' pokazujuci svoj nivo inteligencije i nivo svesti. :) To ukratko, jako ukratko u vezi boldovanog!
Sto se tice podvucenog i ostalog - Opet u svetlu tvojih navoda i nedoumica:
Kako ti mislis da kokoske kokodacu ako su rodjene u engleskoj?! Kokodacu na Srpskom?!
To isto vazi i za Nemackog Ovrara koji je rodjen u Nemackoj, pa nece valjda da laje na Srpskom? Ili Iski Seter koji je rodjen i odrastao u istoj toj Nemackoj, da nece i on na Srpskom?!
Samo da se razumemo - nista ja necu, a narocito ne da tebe napravim smesnim! Ti to sam sebi radis, ako radis! A ocigledno radis kad i sam to uvidjas pa te to dira emotivno. Ne krivi mene vec sebe za takvo nesto - ako postoji!!!
Sceka: Sto se tice podvucenog i ostalog - Opet u svetlu tvojih navoda i nedoumica:
Kako ti mislis da kokoske kokodacu ako su rodjene u engleskoj?! Kokodacu na Srpskom?!
To isto vazi i za Nemackog Ovrara koji je rodjen u Nemackoj, pa nece valjda da laje na Srpskom? Ili Iski Seter koji je rodjen i odrastao u istoj toj Nemackoj, da nece i on na Srpskom?!
Samo da se razumemo - nista ja necu, a narocito ne da tebe napravim smesnim! Ti to sam sebi radis, ako radis! A ocigledno radis kad i sam to uvidjas pa te to dira emotivno. Ne krivi mene vec sebe za takvo nesto - ako postoji!!!
Sceko, znam da hoces da me uhvatis u zamku pa da mi se svi smeju. Znam i ja da nemacki ovcar koji je rodjen u Nemackoj, laje na nemackom. Ali ja sam pricao o nemackom ovcaru koji je rodjen u Srbiji! Tako da iako su Odinove kokoske iz Engleske, one su rodjene u Srbiji!
Citat:
Sceka:Ja nikada nisam rekao da si ti glup! Ali kako mozes da nazoves ono sto radis? Znaci ja razlikujem i vrlo odvajam glupog coveka sa jedne strane i napisane/izgovorene gluposti sa druge strane. I najpametniji i najinteligentniji ljudi mogu da kazu/pricaju/napisu glupost. A najbitnija razlika je u tome sto inteligentni ljudi uvek imaju svest o tome da su kazali/pricaju/napisu glupost, za razliku od onih drugih koji to nisu svesni! To je osnovna i razlika od krucijalnog znacaja. Inteligentni cak vrlo cesto iskazanom gluposcu proveravaju stanje sagovornika ili isprovociraju sled diskusije. Naravno, oni neinteligentni ili manje inteligentni to i ne svataju pa se cesto "upecaju" na tu banalnu ali vrlo efektnu varijantu 'zackoljice' pokazujuci svoj nivo inteligencije i nivo svesti. :)
Kao sto vidis nije ti uspelo da me isprovociras svojim trikovima, provalio sam te odmah.
[ Sceka @ 12.06.2012. 23:36 ] @
:))))))))))))))) Pa samo malo da prekinemo ovu varijantu, meni malo zao tebe, najiskrenije. Nije mnogo jer si zasluzio cak i mnogo vise od sitnih zvrcki koje ja radim ali ipak, ja sam jedan mnogo dobar covek iako se to na prvi pogled ne uocava, pa mi je ipak malo zao!
Daklem:
Citat:
Booxxter: Sceko, znam da hoces da me uhvatis u zamku pa da mi se svi smeju.Znam i ja da nemacki ovcar koji je rodjen u Nemackoj, laje na nemackom. Ali ja sam pricao o nemackom ovcaru koji je rodjen u Srbiji! Tako da iako su Odinove kokoske iz Engleske, one su rodjene u Srbiji!.
Boldovano - uhvacen si u zamku jos odavno i svi ti se smeju. Ovo ti govorim iz najbolje namere, da malo razmislis...
Podvuceno - Psi se ne radjaju, psi se kote. Psi nemaju glas kao ljudi tako da ne pricaju nikakvim jezikom pojmljivim i poredivim sa ljudskim, psi laju, reze, zavijaju, kevcu, cvile... i to je njihov "jezik"! Svaki pas koji se okoti bilo gde na svetu laje isto kao bilo koji drugi pas na nekom drugom mestu - LAJE, NE GOVORI NIKAKVIM MATERNJIM JEZIKOM!!! Sve to isto primeni na bilo koju zivotinju!
A sad procitaj sta si dalje napisao:
Citat:
Booxxter: Kao sto vidis nije ti uspelo da me isprovociras svojim trikovima, provalio sam te odmah.
Znaci, ne mogu da verujem da si ovo napisao a iz napisanog (uzimajuci samo sa ove strane ono sto si pisao, da ne sirim dalje!) se lepo uocava ozbiljnost tvog pisanja! :) Pa stvaaarno!
Priznajem da me je malo cak i sramota zbog nacina na koji se "poigravam". Ali obzirom da me tvoja varijanta pisanja nije potakla na nesto suptilnije/interesantnije... nekako mi se oteo taj prilicno detinjast nacin za koji priznajem da ne prilici coveku mojih godina. Izvinjavam se svima koji su se nasli u poziciji da razmisljaju "Pazi ga ovaj, nasao da se sprda na krajnje detinjast nacin..." jer kako god ipak je ovo forum koji je iznad toga po difoltu, mislim na ES!
Tako da, trudicu se da se uozbiljim za ubuduce ali i dalje ostaje problem kako da reagujem na ono sto pises?! Pa, snacicu se valjda nekako! :)
Pozdrav!
[ lucky88 @ 13.06.2012. 08:21 ] @
Jeste Bila je Guska _______
Sama teorija Hijerarhije potvđuje da je naš voljeni Nole izgubio jer nije imao dovoljno podrške "odozdo"
Jer su se neki sebičnjaci odlučili da se Inaguirušu baš u to vreme, sebično i bezobzirno, nisu imali vremena da shvate da
treba da odlože svoje poslove, i pruže podršku Noletu.
Valjda će se njemu a i nama ,takva prilika ukazati još jednom, bez prisustva Sebičnjaka u okruženju nigde ni na vidiku.
Tako nalaže Priroda i Prirodna selekcija među vrstama.
Onomatopeja, intersantna stvar.
Iinteresantna tema, na kom jeziku magarci Njaču i slično. --)'''''''
poz
[Ovu poruku je menjao lucky88 dana 13.06.2012. u 10:23 GMT+1]
[ Booxxter @ 13.06.2012. 15:10 ] @
Citat:
lucky88: Sama teorija Hijerarhije potvđuje da je naš voljeni Nole izgubio....
Najzad se neko vratio na temu. Samo trebao si da napises - teorija hijerarhije zakona. Teorija hijerarhije zvanicno vec postoji, sadrzi isti princip, ali to nije isto. Naveo sam je kao potvrdu moje teorije na ovoj istoj temi, na jednoj od prethodnih stranica.
Iinteresantna tema, na kom jeziku magarci Njaču i slično. --)'''''''
Ovde Sceka prica neke price, ali ja sam bio tu kad smo doneli jednog labradora iz grada, kod jednog drugog labradora u selu.
I onda je onaj labrador sa sela poceo da trci oko ovoga iz grada, i da se blesavi i laje iz sve snage. A ovaj iz grada ga je samo gledao, i samo je par puta zalajao u fazonu, "alo brte, sta si se primio, iskuliraj malo, opusteno". Tako da se vidi da onaj sto je rodjen na selu je neiskvaren nekako i prirodan, a ovi iz grada su malo namazani.
Dakle razlikuju se cak iako su rodjeni u istoj zemlji, razlicito pricaju i komuniciraju ako su iz razlicitih krajeva.
[ Booxxter @ 13.06.2012. 16:29 ] @
Evo o teoriji hijerarhije sam ovde napisao pre dve godine, ako te mrzi da trazis:
Citat:
@ Boxxter: Sto se tice kompaktibilnosti sa ostalom literaturom, prilozicu clanak iz potpuno druge oblasti, ali sa referencama u naucnoj literaturi.
Offtopic: Kad si vec pogodio za gusku, pogodi onda sta je ovo:
GNJA! GNJAGG! GGGANJG!
[ Booxxter @ 14.06.2012. 13:04 ] @
Citat:
Booxxter: Offtopic: Kad si vec pogodio za gusku, pogodi onda sta je ovo:
GNJA! GNJAGG! GGGANJG!
Ovde sam se malo nasalio. To nije zivotinja. To je rastafarijanac sa govornom manom koji je nasao davno zaboravljenu ganju u dzepu od kosulje, i sad muca od uzbudjenja i ne moze da izgovori kako treba.
[ lucky88 @ 15.06.2012. 02:46 ] @
Nisam mogao da ni blizu da pogodim , mada termini su bili u pravcu Onomatopeje i zivotinja.
Preterao si sada, nema smisla praviti šale na račun rastafarijanaca , pogotovu ljudi sa govornom manom.
Ti si izgleda neki Izvrnuti-Uvrnuti :) lik, ili sa uvtnutim smislom za humor.
Ova teorija Hijerarhije Zakona, nisam citao bas mnogo. To mi po samom nazivu izgleda kao neka Linearna srvar, bez skokova.
Postavi neki koncizniji tekst za one koji nemaju vremena da citaju sve.
Aj molim te još neku Onomatopeju,na engleskom. Tebi to ide dobro -:)
poz
[ Booxxter @ 15.06.2012. 05:25 ] @
Citat:
lucky88: Ova teorija Hijerarhije Zakona, nisam citao bas mnogo. To mi po samom nazivu izgleda kao neka Linearna stvar, bez skokova.
Da. Linearna stvar, kao jednosmerna funkcija.
Citat:
lucky88:Postavi neki koncizniji tekst za one koji nemaju vremena da citaju sve.
lucky88: Nisam mogao da ni blizu da pogodim , mada termini su bili u pravcu Onomatopeje i zivotinja.
Preterao si sada, nema smisla praviti šale na račun rastafarijanaca , pogotovu ljudi sa govornom manom.
Ti si izgleda neki Izvrnuti-Uvrnuti :) lik, ili sa uvtnutim smislom za humor.
Nisam ja neki uvrnuti, dobro jesam uvrnuti, ali to je stvarno bilo, i ne pravim sale nego mi je bilo smesno kad je poceo da muca, dok je vadio iz dzepa od kosulje u ormaru, a zaboravio je da ima. Bilo bi svakom smesno, a sad mi bilo zgodno da ubacim to, jer je zvucao nekako cudno animalno neartikulisano(GNJAGG...GGAANJGG!..).
Citat:
lucky88: Aj molim te još neku Onomatopeju,na engleskom. Tebi to ide dobro -:)
Ova teorija Hijerarhije Zakona, nisam citao bas mnogo. To mi po samom nazivu izgleda kao neka Linearna srvar, bez skokova.
Ako poznajes i postujes Dirakov princip matematicke lepote, onda mozes i da probas da shvatis matematicke harmonije koje i jesu sustina teorije hijerarhije zakona.
[ lucky88 @ 17.06.2012. 04:34 ] @
Da ti kažem jednu stvar, moj Onomatopeja-Humoristični prijatelju.
Treba da potražiš neke istinske odgovore, ukoliko ih želiš uopšte.
Ove teorije i matematika jesu dobra gimnastika za Um, i mogu da te zaposle da radiš na njima dosta vremena.
Ali nisu konačni odgovor.
Skoro sam gledao Naučni dokumentarac, gde vodeći Umovi današnjice priznaju da postoji nešto Fundamentalno pogrešno
u celoj Naučnoj teoriji. A to jeste tačno.
Ali ja ne bih potrošio ni deset sekundi svog vremena u raspravi sa nekim
ko samo želi da se dokaže ili potvrdi kroz neku naučnu teoriju.
Da su te teorije imale ikakvog praktičnog osnova, ne bi bilo potrebe da sada, kroz neke Teleskope gledamo u Svemir.
Niti bi bilo borbi i krvoprolića zarad malo preostale Nafte u ovom svetu.
Može svako da se izoluje i razvija neku matematičku teoriju koja nema ili ima nekih dodirnih tačaka sa relnošću.
Koji su onda tu ciljevi?. Pa, neka relativna potvrda u naučnim krugovima i lična satisfakcija. Pa nastavi u tom smeru slobodno.
Nisi ti jedini.
Ili još gore, da svima na forumu dokažeš da si u pravu samo ti.. :)
[ Booxxter @ 17.06.2012. 04:58 ] @
Citat:
lucky88: Može svako da se izoluje i razvija neku matematičku teoriju koja nema ili ima nekih dodirnih tačaka sa relnošću.
Treba usmeriti nauku u dobrom pravcu. Ja nisam dosao sa Atlantide. Ja sam dosao sa nekog drugog mesta. Mada poznajem neke koji su dosli odatle. Ljudi znaju samo za Atlantidu, i ne mogu da veruju da postoje neka druga ostrva koja su se razvijala mnogo brze od ostalog sveta.
Uzimajuci u obzir znanje koje su ljudi posedovali pre vise hiljada godina, mozda je neko mnogo ranije i odavno, na nekom izolovanom mestu postigao tehnoloski napredak koji mi gledamo u poslednjih 100 god. Ali ljudi znaju samo da iskopaju neki glineni cup ili vaznu, i kazu, "hehehe gle kako su ovi bili zaostali i glupi, a mi smo sada pametni". Cekaju da iskopaju neki intel procesor od pre hiljadu godina. Ili usisivac.
Cilj je uvesti harmoniju i muziku u matematiku. I spasiti je od ovih razbojnika. Dok ne naprave neki kurcslus sa onom skalamerijom u CERN-u.
Dirac’s Principle of Mathematical Beauty, Mathematics of Harmony
Dirac states: “If this theory is really beautiful,
then it necessarily will appear as a fine model of important physical phenomena. It is necessary to
search for these phenomena to develop applications of the beautiful mathematical theory and to
interpret them as predictions of new laws of physics.”
[ Booxxter @ 17.06.2012. 15:32 ] @
Citat:
lucky88: Koji su onda tu ciljevi?. Pa, neka relativna potvrda u naučnim krugovima i lična satisfakcija. Pa nastavi u tom smeru slobodno.
U pravu si za ovo. Ubedio si me da odustanem. Ovo sto si napisao je istina. Obrisacu sve hard diskove, i zakopacu ih negde daleko. A papire cu da zapalim. Sve je tacno sto si rekao.
[ Booxxter @ 17.06.2012. 15:36 ] @
Sad sam shvatio da na ovoj temi uopste nema muzike. Pokusacu to da ispravim.
Something Almost Being Said: The Music of Bach and Schubert
[ lucky88 @ 18.06.2012. 00:21 ] @
Citat:
Booxxter: U pravu si za ovo. Ubedio si me da odustanem. Ovo sto si napisao je istina. Obrisacu sve hard diskove, i zakopacu ih negde daleko. A papire cu da zapalim. Sve je tacno sto si rekao.
Uradi tako. Ali bez ičijeg ubeđivanja.
A zatim kreni na put u Indiju. Prvo poseti 'places of prophecies', gde ti bukvalno kažu sve do detalja, prošlost i budućnost.
To su obični šatori ili kolibe gde žive ljudi koji su odmalena učili da čitaju te stvari. Njihova religija je takva, tako i Fakiri
se odmalena obučavaju da stvoraju optičke iluzije. Dokazano je snimanjem kamerom,da poznati trik, sa penjanjem uz uže
je praktično iluzija, jer se na snimku vidi, da celo vreme fakir i njegov sluga mirno sede ispred gomile, koja doživljava
tu iluziju.
O ovim Proročištvima je svedočio jedan naš čovek na televiziji. Ukoliko nije lagao.
[ lucky88 @ 18.06.2012. 00:46 ] @
Ili, proučavaj Kvantnu Mehaniku, tu ćeš se istrošiti podosta. I ne treba niko da te ubeđuje u ništa. Biće ti jasno sve posle nekog vremena.
Ukoliko imaš moždano-misaone funkcije dorasle tome. A iako ih i nemaš,nisi ti jedini zaista :(____________:)
Ni ovo nije zivotinja. To je sundjer bob kockalone .
[ lucky88 @ 22.06.2012. 02:51 ] @
Kakve Ratove i kave GFTO skraćenice. Pominješ u nekim drugim temama. Ne želim da tamo pišem uglavnom zato što se cela diskusija
okrenula i razvila, u pogršnom pravcu, kao i mnogo puta do sada. Ništa neobično.Osim par postova u toj temi.
I molim te jošjednom da razgraničiš ta dva pojma "Mašta" nasuprot "Imaginacije".
Pripazi, na tim principima može da padne svako ko se uhvati u koštac sa Kvantnim jednačinama.
MOžda ću i ja jednom ovde objaviti nešto svoje u tom pogledu, malo verovatno usput.
A vidim da se cela diskusija osim par postova svodi na recitiranje nekih postulata, ili naučenih paragrafa neki malo poznatih knjiga.
A i na kritiku svih ostalih.
Nemoj mene da uključuješ u svoje "Ratove" zaista , jer ja imam mnoga preča posla, a usput ako se i to desi da neko
okrene neki svoj rat prema meni lično,u šta zaista ne verujem i ovo pišem samo zato što su se već viša puta pojavile takve poruke na forumu,
on možda u početku i dobije poneku bitku, sve zavisi od toga o čemu se radi, i koliko vremena imam da mislim o tome.
Ali kao što je Istorija mnogo puta napisala dosada, takvi ratovi, u kojima učestvuje samo jedna strana, su izgubljeni unapred,
iz mnogo razloga. Ne moram tebi da objašnjavam , najverovatnije.
Dakle Mašta je beskrajna jer ne zahteva nikakav napor, možeš da maštaš da vodiš ljubav sa Brižit Bardo, naprimer, prilično
primamljiva ideja. Bar dok je bila mlada glumica.
[ Booxxter @ 22.06.2012. 06:27 ] @
Citat:
lucky88: I molim te jošjednom da razgraničiš ta dva pojma "Mašta" nasuprot "Imaginacije".
Ok. Hajde da razgranicimo.
Citat:
lucky88: Dakle Mašta je beskrajna jer ne zahteva nikakav napor, možeš da maštaš da vodiš ljubav sa Brižit Bardo, naprimer, prilično
primamljiva ideja. Bar dok je bila mlada glumica.
Dakle tu apsolutno mozes da iskljucis imaginaciju, i nije bitno da li Brizit Bardo izgleda kao polovna lada karavan iz 73` god. Posto imaginacija nije sustinski bitna za ono o cemu mastas. Naravno mozes da mastas kako to radis nigde, i u nicemu.
To treba razdvojiti i razgraniciti, kao sto si vec pomenuo Vujakliju i ostale svetske recnike.
lucky88:Pripazi, na tim principima može da padne svako ko se uhvati u koštac sa Kvantnim jednačinama.
Razumeo bih da si pomenuo Hijerarhijski problem kvantne mehanike, vezano za ovu temu. Ali ti uporno pominjes kvantne jednacine i kvantnu mehaniku u globalu, bez ikakvog rezona i smisla.
[ Nedeljko @ 28.06.2012. 10:39 ] @
Boxxter,
Pa ti kidaš ovu THZ. Ajde izvedi nnešto u njoj, nešto što ona redviđa, molim te!
Bolje ti prvo odgovori na pitanje u vezi tvog citata.
[ Booxxter @ 29.06.2012. 20:07 ] @
Ne mogu. Razmisljam koliko bitova, i koliko krugova informacija treba da razmenim s tobom, pod pretpostavkom da si posteni verifikator.
[ Booxxter @ 05.07.2012. 10:52 ] @
It is a remarkable(!) coincidence that
is very close to 3/2.
Why?
Harmony occurs in music when two pitches vibrate at frequencies in small integer ratios.
So, the equal-tempered scale (in common use today), popularized by Bach, sets out to "even out" the badness by making the frequency ratios the same between all 12 notes of the chromatic scale (the white and the black keys on a piano).
So to divide the ratio 2:1 from high C to middle C into 12 equal parts, we need to make the ratios between successive note frequencies :1. The startling fact that is very close to 3/2 ensures that the interval between C and G, which are 7 notes apart in the chromatic scale, sounds "almost" pure! Most people cannot tell the difference!
What a harmonious coincidence!
The Math Behind the Fact:
It is possible that our octave might be divided into something other than 12 equal parts if the above coincidence were not true!
It is worth noting that on a stringed instrument, a player has complete control over the frequency of notes. So she can produce pure harmonies.
There are a lot of interesting connections of mathematics with music. Take courses in music theory to learn more!
Znači, priznao si da ne razumeš šta si citirao. Kakvo izvlačenje.
[ Booxxter @ 05.07.2012. 12:57 ] @
Citat:
Nedeljko: Znači, priznao si da ne razumeš šta si citirao. Kakvo izvlačenje.
Priznajem. Sve priznajem. Znam da sada sledi surova osveta foruma nauke. Usudio sam se da budem u pravu, i treba mi se osvetiti za to, i kazniti me. Ne brini znam sta sada ide, uzurpiranje mog naloga, podizanje tema u moje ime, a onda gomila tvojih uvreda da sam budala, itd. I naravno, uskoro cu biti banovan. Navikli smo vec xD. Sve je ok. :)
Ja sam jasno i nedvosmisleno dokazao da ste ti i Sceka šarlatani i prevaranti, i da vredjate ljude dok pricate o stvarima o kojima nista ne znate. Zašto sam trol zbog toga?
Ti mi se sad svetiš zato što sam bio u pravu, i zbog toga što si ispao smešan.
[ Nedeljko @ 05.07.2012. 15:02 ] @
Ti se blamiraš nalupavanjem citata o kojima nemaš pojma i koje ne razumeš i to smatraš "dokazima". Lepo sam te pitao u vezi onog citata i - truba!
[ Booxxter @ 05.07.2012. 15:40 ] @
Koji citat? Ovaj? Šta tu nije jasno?
Citat:
Nedeljko: Već sam ti rekao - da bi počeo da prestaješ da budeš budala moraš prvo shvatiti da si budala. Dotle pomaka nema.
Evo, recimo na ovoj temi si ovde povezao pitanje da li je čovek mašina sa problemom zaustavljanja. Ne, taj problem se povezuje sa Tjuringovim testom, a problem zaustavljanja je nešto sasvim drugo. Primena Tjuringovog testa ti je ono na vebu kad ti prikaže neka deformisana slova, pa traži da ih ukucaš. Rešavajući zadatak koji je lak za ljude, a težak za mašine dokazuješ da si čovek, a ne mašina, tj. server te identifikuje kao čoveka.
Citat:
Booxxter@: Turing reduced the halting problem for Turing machines to the Entscheidungsproblem. The work of both authors was heavily influenced by Kurt Gödel's earlier work on his incompleteness theorem.
Citat:
Booxxter@: Turing, Alan M. (1936), On computable numbers, with an application to the Entscheidungsproblem, Proceedings of the London Mathematical Society, Ser. 2-42, 230-265.
This quote from Turings 1936 paper will give you some feel for the intuitions that guided Turing in his formulation of the Turing machine. In this quote the word computer means the person that Turing is going to replace by a machine.
Učinio sam neoprostivu stvar, bio sam u pravu. I sada stiže osveta foruma nauke. xD
Boxxter: The concepts raised by Gödel's incompleteness theorems are very similar to those raised by the halting problem, and the proofs are quite similar. In fact, a weaker form of the First Incompleteness Theorem is an easy consequence of the undecidability of the halting problem.
Ovo je na primer sasvim na mestu. A da li ti razumeš šta tu piše? Kako bi nam skicirao dokaz za podvučeno? Koji je to slabiji oblik prve teoreme nepotpunosti koji je posledica neodlučivosti problema zaustavljanja?
Ne razumeš ti nijedan citat koji nalupavaš.
[ CiM0beTa @ 03.11.2012. 18:36 ] @
Divim se Nedeljku koji tako zdusno propagira postojanje boga, kao da je imao i lično iskustvo s njim, tj. dokazima. Meni je trebalo malo više, mnogo više, dokaza da bih shvatio postojanje tvorca.Ali nisam naučen da govorim tim jezikom. Imao sam i sam mnogobrojnih iskustava sa bogom. Ali me progoni ubedjenje da su oni svuda oko nas. Da gledaju i šapuću nam šta da kažemo ili napišemo.
[ boxxterr @ 01.12.2012. 02:32 ] @
Bump.
Citat:
Nedeljko:
Ovo je na primer sasvim na mestu.
Da, sasvim je na mestu.
Citat:
Nedeljko: A da li ti razumeš šta tu piše? Kako bi nam skicirao dokaz za podvučeno? Koji je to slabiji oblik prve teoreme nepotpunosti koji je posledica neodlučivosti problema zaustavljanja?
Posledica...uzrok...blah. Matematika?
[ boxxterr @ 01.12.2012. 02:34 ] @
Sta je sa UMZ? Au brte...
[ Nedeljko @ 03.12.2012. 13:16 ] @
Citat:
CiM0beTa: Divim se Nedeljku koji tako zdusno propagira postojanje boga, kao da je imao i lično iskustvo s njim, tj. dokazima.
Molim? Šta ja radim? Ja samo raskrinkavam budalaštine poput "Karl Marks je dokazao da Bog ne postoji" i "Bog rupa u našem znanju".
[ boxxterr @ 13.12.2012. 04:56 ] @
šta reći o uzroku i posledici u matematici? Šta reći?? Štaaa
[ boxxterr @ 19.12.2012. 01:07 ] @
Citat:
Nedeljko: Molim? Šta ja radim? Ja samo raskrinkavam budalaštine poput "Karl Marks je dokazao da Bog ne postoji" i "Bog rupa u našem znanju".
Ej nemoj da mi raskrinkavas ti tu nesto, jer ovo nije tema o tome. Nego kazi nesto o uzroku i posledici u matematici. Ako uopste neko nesto zna o tome.
[ boxxterr @ 20.12.2012. 00:41 ] @
Sta je Nedeljko? Ostao si bez teksta? Wakawakawakakka
[ boxxterr @ 20.12.2012. 00:49 ] @
Ne razmisljas progresivno. 4to c taboj?
[ boxxterr @ 28.12.2012. 12:56 ] @
Ne znam zasto THZ nije predstavljena u ovom dokumentu, ali potrudicu se da se ispravi ta greska.
Citat:
Evo ti nesto interesantno od Sean Carrolla-a, koji je rekao: " Da mozda nesto nije u redu sa gravitacijom? " : D
Tu ima i spisak nekih od teorija kandidata.
Dark Energy, or Worse:
Was Einstein Wrong?
Sean Carroll
Caltech
[Ovu poruku je menjao boxxterr dana 29.12.2012. u 10:21 GMT+1]
[ crnilabrador @ 28.06.2014. 12:15 ] @
Ovde bih uveo jedan termin u kontekstu teme,- fraktalna matematika.
Imao sam jedan interesantan razgovor putem mejla sa gospodinom koga izuzetno cenim, i razgovor je bio o tome da li su matematicke harmonije fraktalna matematika. Ja sam potvrdio da jeste.
Nkako ne treba mesati fraktalnu matematiku sa matematikom fraktala.