Ahahaha, ovo je jedan od cuvenih "Camera FAIL" momemata... hahahah
Rusi to rade na veliko... udri po dugmicima gomile nepostojecih poslanika :) A ne kao kod nas - digli frku i kukali godinama oko jednog glasa u skupstini... treba od Rusa da uzmu tehniku, "wholesale" stil :)
[ Count Zero @ 01.06.2010. 23:29 ] @
Buahahaha! Ko na Igrama bez granica jbt!
Brzi prsti.
[ vlada131 @ 01.06.2010. 23:30 ] @
Predsedavajući je mogo da izmisli neki broj "glasova", a ne da se ovako blamiraju...
Mala zanimljivost:
Duma=450 poslanika, Rusija~142 mil. stanovnika
Parlament Srbije=250 poslanika, Srbija~7-8 mil. stanovnika
[ Ivan Dimkovic @ 01.06.2010. 23:31 ] @
Ko pritisne najvise tastera sigurno dobija nagradu od Glavnog ahahah :-)
[ combuster @ 01.06.2010. 23:44 ] @
Ko zna, mozda su glasali za clanove svoje partije koji su na dozvoljenom odsustvu u obliznjoj kafani. Izvin'te - na koga je red da odradi pozarstvo u skupstini ? :D
[ Pirossi @ 01.06.2010. 23:51 ] @
onaj pavijan na 00:21 i nije za poslanika.
vidi samo kako je nesiguran prilikom glasanjâ (naglasak je naravno na a).
[ 3emyh @ 02.06.2010. 01:04 ] @
Treba da im uvedu vremensko ograničenje, da bude zanimljivije
[ Hadžihalef @ 02.06.2010. 06:46 ] @
Izgleda da ni Rusima ne odgovara više javna promocija demokratije:
Ups! Google Chrome nije uspeo da pronađe news.bbc.co.uk
Predlozi:
Pristupite keširanoj kopiji sajta news. bbc. co. uk/ 2/ hi/ europe/ 8709517. stm
Idi na bbc. co. uk
Pretraži na Google-u:
[ mmix @ 02.06.2010. 08:24 ] @
Priceless, kako znaju gde da stanu, mislim mozda je fora ko ce pre da uzme glasove suparnickog tabora.
Pitam se sta je sad sa kamermanom Novootvorena akademija za kamermane u sibiru trazi "nastavni kadar"
[ Ankalagon the Black @ 02.06.2010. 08:44 ] @
A ovi sto ne ucestvuju u brzom pritiskanju dugmica samo drze glavu dole i ne daju nikakvu reakciju. Mora da su neki od opozicije. To dovoljno govori kakva je tamo situacija.
[ mmix @ 02.06.2010. 08:50 ] @
Cuvaju tuzni svoje dugmice
[ Isak666 @ 02.06.2010. 09:06 ] @
Kakva scena
Fali jedino muzika u pozadini npr
[ Horvat @ 02.06.2010. 11:19 ] @
sta ti je "demokratija"
(a u srodnim vestima - glavni sudija ubijen u svom stanu - vest iz aprila ove godine)
[ dejanet @ 02.06.2010. 11:37 ] @
Nisam baš siguran, da mi rezidenti ovde u Srbadiji imamo pravo da se mnogo zgražavamo nad ovim ...
[ Hadžihalef @ 02.06.2010. 13:13 ] @
Ma šta ste se tu toliko uzmuvali, ljudi bre 'oće da učestvuju u "Milioneru", pa vežbaju "brze prste"!
[ Igor Gajic @ 06.06.2010. 10:36 ] @
A kako tece glasanje u senatu US of A:
Citat:
U.S. Senator Jim DeMint (R-South Carolina) voiced concerns that the Senate passes over 90% of legislation without any debate, without amendment, and without a roll call vote.
Odslusajte do kraja. Vredi.
Demokratija. Pfffff....
[ burex @ 06.06.2010. 13:46 ] @
Dogovore se oni na nekim drugim lokacijama o političkom delovanju... u senatu samo dignu ruku.
[ Hadžihalef @ 06.06.2010. 14:32 ] @
Ne znam da li iko iole školovan može demokratiju pominjati u kontekstu volje naroda, a volju naroda smatrati bilo kakvim faktorom za politička zbivanja.
[ Ivan Dimkovic @ 06.06.2010. 15:10 ] @
To iskljucivo zavisi od toga koliki je % leminga u populaciji.
Najbolji nacin da demokratija nestane je ubediti leminge da ona ne postoji - kao sto se lepo vidi, negde to i te kako uspeva.
Citat:
a volju naroda smatrati bilo kakvim faktorom za politička zbivanja.
Steta sto je Rosa Parks umrla pre 5 godina, bilo bi zanimljivo cuti sta bi ona rekla o tome.
[ Srđan Pavlović @ 06.06.2010. 15:45 ] @
Aaahahah... ima li jos neke nade za ovo covecanstvo?
[ Hadžihalef @ 06.06.2010. 16:02 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: To iskljucivo zavisi od toga koliki je % leminga u populaciji.
Po svim nekakvim svetskim istraživanjima i raznoraznim upoređivanjima ,Ujka Sam ubedljivo vodi po broju leminga u svom naručju, a ovamo me ubeđuješ da je njegova avlija uzor demokratije!?!
Ne znam šta, ali tu definitivno nešto ne štima...
[ Ivan Dimkovic @ 06.06.2010. 16:07 ] @
Pa slazemo se mi skroz... Eto ta USA, neki pametni ljudi su se davno ubili da naprave slobodnu zemlju pa zaratise sa najjacom imperijom tog vremena i uspese da ih se rese i naprave drzavu za primer, a onda su polako dosle generacije leminga kojima je trebao Tata Drzava da im brise pozadinu i da ih oblaci ujutru kad se probude....
Pa se tako stvorila The Federalna Vlas' koja je sve veca i veca iz dana u dan jer, zaboga, treba svim tim leminzima obrisati pozadinu i navuci pelene svaki dan.
A sto se ugledanja tice... sve sto u zivotu radis, treba da radis za sebe. Praviti civilizovanu drzavu treba sebe radi, a ne radi nekog "ugledanja".
[ Hadžihalef @ 06.06.2010. 16:14 ] @
Citat:
Praviti civilizovanu drzavu treba sebe radi,
Misliš li da još uvek ima lufta za tako nešto?
[ Ivan Dimkovic @ 06.06.2010. 16:17 ] @
Slabo... slaaa-bo.
Sada su u modi "socijalne drzave" sa velikim aparatima koje brinu za tebe umesto tebe... Nekima to najvise prija.
A Rusi... pa skoro su radili istrazivanje, 57% Rusa smatra da im demokratija nije potrebna. Jasno k'o dan, ljudi su najbolje funkcionisali kada su imali tesku ruku nad sobom. Sto bi sad to menjali, ako im je dobro islo pod raznim satrapima.
Mislim da je greska da se insistira da svi moraju da budu neke demokrate i sta ti ja znam... kada to nije nuzno najbolje resenje za sve. Nekima uvek treba tata, a nekima cak i tata sa pendrekom.
Nisu svi isti.
[ maliradojca @ 06.06.2010. 16:28 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Mislim da je greska da se insistira da svi moraju da budu neke demokrate i sta ti ja znam... kada to nije nuzno najbolje resenje za sve.
Naravno. Treba uvaziti sve parametre koji odredjuju konkretan narod. Kapitalizam je proces koji se desavao spontano i problem je da se sad to opusteno primeni na ceo svet.
Npr. cak i u zemlji Kraljevini Jugoslaviji su razliciti narodi imali drugacije ekonomsko uredjenje. Srbi su zbacili Turke i postali slobodni seljaci sa svojim omanjim posedima, Hrvati i Slovenci su imali napredniju privredu ali ne bas slobodne seljake kao u Srbiji, u delovima Bosne i Makedonije oblik feudalizma..
[ Ivan Dimkovic @ 06.06.2010. 16:35 ] @
Kapitalizam je iskljucivo ekonomski sistem, i on kao takav jeste prisutan svuda u svetu osim mozda u Severnoj Koreji i delimicno na Kubi.
Cak je i SFRJ imala manje-vise kapitalisticki ekonomski sistem u dobroj meri, jer je privatno vlasnistvo postojalo - nije bilo zabranjivano, bas kao i banke, krediti itd... jedini izuzetak su bile drustvene firme koje su bile specificne za SFRJ.
Daleko je kompleksniji problem POLITICKOG sistema, koji moze biti autokratija, demokratija, itd...
Mozes imati kapitalisticku diktaturu bez problema (latinoamericke zemlje su dobar primer)... a kljucni problem je sto nekim narodima jednostavno ne odgovara demokratija u ovom momentu - ne funkcionisu tako.
Rusi su samo jedan od primera naroda koji je ocigledno bolje funkcionisao (i bolje funkcionise) u autokratiji nego u demokratiji. Ima ih jos - pogotovu medju drzavama sa jakim tradicionalnim sistemima organizacije (plemena itd...)
[ Izvoljski @ 06.06.2010. 17:44 ] @
Citat:
A Rusi... pa skoro su radili istrazivanje, 57% Rusa smatra da im demokratija nije potrebna. Jasno k'o dan, ljudi su najbolje funkcionisali kada su imali tesku ruku nad sobom.
57% je mali procenat. Ja mislim da je to vise.
Ako mene pitas ja mislim da su Rusi ovaj snimak i namerno prosledili iz cistog inata. Putin i ekipa zapravo zele da ismeju pred narodom demokratiju, da mu je ogade i da narod odvrate od demokratskih uticaja sa strane.