E ovako treba da se pristupa problemima na zaista demokratski nacin. Za sva kontroverzna pitanja treba otvoriti ovakvu jednu konferenciju sa prisustvom medija i zainteresovanih a zatim ispitati objektivno navode.
Citat:
David Rockefeller's 1991 Bilderberg
Quote...Ten Years Later
11-21-1
Quote:
"We are grateful to the Washington Post, the New York Times, Time Magazine and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost forty years."
He went on to explain:
"It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subjected to the lights of publicity during those years. But, the world is more sophisticated and prepared to march towards a world government. The supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national autodetermination practiced in past centuries."
-- David Rockefeller, Speaking at the June, 1991 Bilderberger meeting in Baden, Germany (a meeting also attended by then-Governor Bill Clinton and by Dan Quayle
Izgleda da je vreme cutanja proslo.
[ Ankalagon the Black @ 03.06.2010. 10:41 ] @
[ Hadžihalef @ 03.06.2010. 10:43 ] @
Citat:
Izgleda da je vreme cutanja proslo.
Hmm...čisto sumnjam
Citat:
Najverovatnije je da će „svetska vlada u senci“ (Bilderberški klub) pokušati da izračuna takve razmere socijalnih potresa, koje će omogućiti vladajućoj finansijskoj vrhuški Zapada da, oslobodivši se „balasta“, u potpunosti sačuva kontrolu nad situacijom i usmeri energiju narodnog gneva na lažne koloseke. http://www.standard.rs/vesti/4...vrope-u-finansijski-haos-.html
Bzezinski jbt vec 50 godina mirodjija u svakoj corbi.
Kao Dobrica Cosic
Citat:
Jimmy Carter announced his candidacy for the 1976 presidential campaign to a skeptical media and proclaimed himself an "eager student" of Brzezinski.
Citat:
After his victory in 1976, Carter made Brzezinski National Security Advisor.
Citat:
Brzezinski anticipated (some have claimed he even engineered[19]) the Soviet invasion, and, with the support of Saudi Arabia, Pakistan and the PRC, he created a strategy to undermine the Soviet presence. See below under "Major Policies - Afghanistan."
Citat:
In 1980, Brzezinski planned Operation Eagle Claw, which was meant to free the hostages in Iran using the newly created Delta Force and other Special Forces units
Citat:
In 1985, under the Reagan administration, Brzezinski served as a member of the President's Chemical Warfare Commission. From 1987 to 1988, he worked on the NSC-Defense Department Commission on Integrated Long-Term Strategy. From 1987 to 1989 he also served on the President's Foreign Intelligence Advisory Board.
Citat:
In 1988, Brzezinski was co-chairman of the Bush National Security Advisory Task Force
Citat:
However, in 1993 Brzezinski was prominently critical of the Clinton administration's hesitation to intervene against Serbia in the Yugoslavian civil war. He also began to speak out against Russia's First Chechen War, forming the American Committee for Peace in Chechnya. W
Citat:
Brzezinski is a past member of the board of directors of Amnesty International, the Council on Foreign Relations, the Atlantic Council, and the National Endowment for Democracy.
U uvodu iz njegove knjige Sahovske table: “Mojim studentima, da im pomogne da uoblice svet sutrasnjice.”
[ Horvat @ 03.06.2010. 12:55 ] @
gledam zasto mi je bilderberg group poznato, i vrtim film, i setim se kad sam nedavno citao o roki familiji bas sam naisao na podatke da su clanovi iste vec 100 godina clanovi b. udruzenja
sve u svemu zanjimljivo,al meni nije jasno,kad su toliko tajni i kad su uspeli preko 800! godina da se odrze u tajnosti (a nije u pitanju udruzenje od 3 osobe iz kraja koje se skupljaju u podrumu jedne osobe,vec ucestvuju najjace osobe citavog sveta), kako je jedan novinarcic mogao da zadje "tako duboko"??
u krajnjoj meri, kao da bi im bio problem likvidirati tog jednog lika
Nesto tu ne stima, jer Bilderberg grupa postoji oko 50 godina.
Skupi se ekipa da porazgovara sta se gde da odraditi. Kao u Srbiji udruzenje Privrednik, ovo je na svetskom nivou samo uz prosirenje od jos par interesnih sfera - politicari, novinari i tako.
[ Horvat @ 03.06.2010. 13:19 ] @
pa lepo kaze lik da nije se zvalo b. grupacija,nego drugacije :]
a o cemu raspravljaju mi samo mozemo nagadjati ;)
nego,off, hteo da skinem ove snimke i na miru da odgledam i resetuje mi se komp :D
[ Ankalagon the Black @ 03.06.2010. 23:47 ] @
Citat:
kako je jedan novinarcic mogao da zadje "tako duboko"??
Zadnjih godina pogotovu, mnogi se bave Bilderberg grupom. Ovaj novinar je samo jedan od mnogih koji istrazuju Bilderberge i pokusavaju da sakupe sto vise informacija o njihovim aktivnostima. Mislim da sada previse ima ljudi koji se zanimaju sa tematikom da bi se mogli likvidirati. Bilo bi veoma kontraproduktivno jer bi se tek onda digla prasina oko svega. Naravno, ako neko bas direktno zasmeta negde, bice likvidiran samo tako (Kennedy), bez obzira ko je i cime se bavi.
Od domacih autora Smilja Avramov je napisala knjigu o Trilateralnoj komisiji koja predstavlja internacionalnu verziju Bilderberg grupe. Procitao sam davno tu knjigu. Bio je to pravi shok za sistem i "otvarac za oci". Predlozio sam nastavnici sociologije, tada u srednjoj skoli, da procita knjigu. I za nju je to bio slican shok. Imala je problema da zaspi neko vreme.
Jbga, meni nije jasno kako mogu na stotine kojekakvih zavjerenickih organizacija istovremeno da upravljaju zemljom.
Upravljaju masoni, upravljaju iluminati, upravlja Vatikan, upravljaju Jevreji, upravljaju Reptilijanci, upravlja jos 5-6 drugih vanzemaljskih spodoba, i jos na desetine kojekakvih drugih tajnih drustava, finansijskih lobija, naftnih lobija... i sad jos i ovi bilderbergovci.
I za sve njih je u bezbroj knjiga "nepobitno dokazano" da je sve to istina.
Pa majku mu, toliko ih ima, da se ja pitam da li postoji i jedan stanovnik zemlje koji nema nekog rodjaka u upravnom odboru neke od organizacija koja upravlja Zemljom....
Ako se nastavi porast broja tih zavjerenickih organizacija ovom brzinom, uskoro ce imati velikih kadrovskih problema - morace da regrutuju svakog cobana za upravljanje Zemljom da bi imali bar dvocifren broj clanova....
[ a1200 @ 04.06.2010. 00:34 ] @
Pa zapitaj se prvo kako neka manje bitna struktura funkcionishe. Na primer, mafija u nekom vecem gradu... imas vishe shefova koji kontrolishu razlicite delove grada, oni imaju svoje komadante i vojnike, hijararhiju sa ostrim pravilima, a rulja je tu kao trziste... svaki shef ima svoju verziju pravila igre u svom mafijaskom klanu, kao i nacin zavrshavanja poslova, i primarne delatnosti kojima se bavi. Ali na nivou grada, shefovi se dogovaraju medjusobno kako da podele grad, kao i o svim bitnim pitanjima, da bi izbegli rat - koji moze da ih kosta zivota (tj. vlasti), a i resursa (teritorije). Ista prica je i na globalnom nivou samo mnogo slozenija, vishe grupa, vishe podgrupa... neke kao "drzave", ciju vlast cine pojedinci (politicari) koje finasiraju neki likovi za koje niko nikad nije cuo... a masa ih slusha i veruje njihovim bulaznjenjima... i tako... pravi slobodni svet...
Mislim cemu ta glupa pitanja, pa najlogicnije je da postoji takva piramidalna struktura, to je prirodno organizovanje ljudi... od najprostije podele posla, recimo izgradnje bilo koje gradjevine, pa do velikih struktura, vojske, drzave, zajednice drzava...
A oni koji su na vrhu, naravno, gledaju da tamo ostanu jako dugo - sto manje ljudi zna za njih to bolje, jer ove pijune sto se vide (politicare) je lako smeniti - samo ostavis rezervu od par komada koji piju vodu sa tvog izvora, i sve je OK, narod poveruje u istu staru-novu pricu, kao "glasa" za jednog od 3 ista kandidata (ili 2 npr. u USA)... i igranka se nastavlja (odnosno nikad stvarno nije ni prestajala).
[ Odin D. @ 04.06.2010. 00:57 ] @
Sve je to fino, ali kako se dogovaraju sa Reptilijancima? I zasto bi Reptilijanci uopste imali zelju da se s nekim dogovaraju?! A i za njih postoje nista manje "pouzdani" dokazi kao i za ove ostale.
Mislim ono, preletis pola svemira u ko zna kakvoj tehnologiji i onda na nekoj planeti zateknes neke primate, pa se dogovaras sa lokalnim primatima mafijasima oko upravljanja planetom?! WTF?
A pogotovo sto vec ima nekih "organizacija" koje upravljaju zemljom vec jedno par 'iljada godina. Ne znam samo kako im je promaklo da se svako malo neko novi prikljuci tom "upravljanju", a da ga niko od ovih tvojih "bossova" starih kvrga ne cukne necim u celo!?
Da, da, sve je to logicno sto si napricao....
Ovaj klingonac je u poslednjih godinu dana plasirao jedno 20 verzija toga ko, kako i za ciji racun upravlja svijetom i nijedna nema nikakve veze sa drugom, a za sve i jednu je imao "nepobitne" dokaze koje samo ljudi zatvorenog uma ne mogu da vide....
Dobro dosao u njegov klub!
[ Hadžihalef @ 04.06.2010. 07:25 ] @
Citat:
Horvat: kako je jedan novinarcic mogao da zadje "tako duboko"??
Da njima nije stalo do "publiciteta", u stepenu primerenom razvoju informacionih tehnologija, niko za njih nikada ne bi ni čuo.
Obzirom da je stepen razvijenosti informacionih tehnologija danas na takvom nivou kakvom jeste, teško je od ljudi sakriti vest,pa ako je već tako,"onda ćemo im je i ponuditi"!
"Na način i putem kojima smo ih već odavno navikli da je čuju i usvoje bez pogovora, sumnji i analize."
Za tako nešto nedostajao im je samo "dobro informisani, infiltrirani novinarčić" !
Jer to je prvi momenat na kome će se poraditi, kredibilitet izvora !
Suprotstavljen onima koje posmatra i o kojima iznosi frapantne činjenice i podatke....
...koje će po automatizmu usloviti usvajanje i informacija sa vremenskim upaljačem, "novinarčić" će obaviti upravo onaj posao koji mu je subjekt njegove pažnje i namenio.
Pa zar ne bi bila prava šteta takvog jednog likvidirati ?!
Normalno sve do momenta dok ne strese oglavinu sa svoje glave...
@Horvat, u svakom slučaju zapažanje ti je na mestu !
Na kraju još da dodam, nije valjda neko pomislio da negiram postojanje i aktivnosti tih Bilderberg-reptilijanaca?
[ a1200 @ 04.06.2010. 13:07 ] @
@Odin D.
Samo ogranicena osoba moze da veruje da se medjudrzavni odnosi i odluke na nivou drzava donose iskljucivo u vladi, ono, glasanjem iz Bodruma... a ta prica o "reptilijancima" je jadna koliko i to verovanje...
[ Odin D. @ 04.06.2010. 14:48 ] @
Citat:
a1200:... a ta prica o "reptilijancima" je jadna koliko i to verovanje...
Pa to i ja kazem, sve je to jadno....
Umjesto osvrtanja na lik i djelo diskutanata bilo bi zanimljivo jednom za promjenu cuti neki konkretan odgovor na postavljena pitanja, tj. neki dokaz toga sto pricas, umjesto sto prozivas ljude ogranicenima.
Vidi, svaki normalan razum je ogranicen u nekoj mjeri zdravom logikom i konstruktivnom mastom. Um koji nije nicim ogranicen se obicno nalazi u vlasnistvu neogranicene budale ili umno-poremecene osobe. Takodje, um "otvoren za sve" bez ikakve filtracije se vrlo brzo napuni smecem, posto je kvantitet uvijek u obrnutoj srazmjeri sa kvalitetom.
Tako da, licno mislim da bi tebi malo ogranicavanja dobro doslo....
[ a1200 @ 04.06.2010. 14:59 ] @
Vazi... :)
A sad brzo na demokratsko glasanje :)
[ Ankalagon the Black @ 04.06.2010. 15:44 ] @
Jedan deo Bilderberg/Illuminati (to je prakticno sinonim) masinerije funkcionise ovako. John Perkins-u je receno da prikriveno radi za Amerikance. Ali nije Amerika ta kojoj su isle pare, vec velikim multinacionalnim kompanijama. A najjaca medju njima je Bechtel. Ista ona kompanija koja se u zadnje vreme gura i nudi da nam gradi put do Crne Gore.
Citat:
Umjesto osvrtanja na lik i djelo diskutanata bilo bi zanimljivo jednom za promjenu cuti neki konkretan odgovor na postavljena pitanja, tj. neki dokaz toga sto pricas,
Neke stvari je mnogo lakse iskusiti nego i tako razumeti nego slusati objasnjenja i dokaze. Ako te interesuje, imas internet tastaturu i mozak na raspolaganju pa kreni da kopas. Najvise me nerviraju ljudi koji kao kukaju i postavljaju pitanja a kada dobiju neki odgovor onda mu nadju hiljadu mana i opet teraju po svome starom. Bez da uloze napor da sami detaljnije istraze.
Kreni sa ovih linkova. Evo je jedan od najboljih materijala o tajnim drustvima koji postoji. Svako koga interesuje problematika moze da podje od ovog materijala i daljim svojim sopstvenim naporima i putevima utvrdi da li tu ima neceg zabrinjavajuceg ili nema. Ocekivanje da neko moze u jednom postu da postavi "dokaz" necega sto je ovoliko kompleksno je krajnje smesno. Ko nije spreman da ulozi napor ne treba onda ovim stvarima da se opterecuje uopste. Bolje mu je da sa flasom piva iscekuje svetsko prvenstvo u fudbalu. Tu bar glava moze da te zaboli samo ako se zaboravis koliko si flasa piva popio.
[ Odin D. @ 04.06.2010. 17:23 ] @
Ti mislis da si sad otkrio toplu vodu ako si saznao da neko nesto negdje muti?!
Pa otkad je svijeta i vijeka i vrapci na grani znaju da uvijek neko nesto muti i da se neki zbog licnih koristi uvijek neki u tajnosti domundjavaju protiv onih na ciju stetu nastoje da pribave tu licnu korist za sebe!
Cudna mi cuda....
Nego, sta sad ti konkretno radis kad si to otkrio? Sta se promjenilo u tvom zivotu? Jesil' mozda oslobodjen placanja poreza ili tv-pretplate? Jel ti veca plata? Jesu li ti ponudili neko mjesto "gore"? Sta?
Sta planiras uraditi? Kako ce to objektivno izmjeniti tvoj zivot, tj. u cemu se tvoja pozicija razlikuje od recimo tvog komsije koji tu "istinu" jos nije otkrio?
Ajde, ja bi volio da cujem prvo odgovore na ta "prizemna" svakodnevna pitanja. Posto njih nema na internetu, jer su upucena direktno tebi, optimisticki pretpostavljam da ces na njih odgovoriti.
Odgovor u stilu: "Moras sam to iskusiti da bi znao kako je" nije tacan odgovor, posto ja ne pitam sta bi ja od toga imao kad bi sve to otkrio, nego sta sad bas ti imas od svega toga. A posto ti propagiras te ideje, bez da te neko vukao za rukav, onda bi bilo i korektno da objasnis zasto bi se ljudi bavili time, kad ih vec stimulises da se bave.
[ Ankalagon the Black @ 04.06.2010. 18:31 ] @
Citat:
Nego, sta sad ti konkretno radis kad si to otkrio? Sta se promjenilo u tvom zivotu? Jesil' mozda oslobodjen placanja poreza ili tv-pretplate? Jel ti veca plata? Jesu li ti ponudili neko mjesto "gore"? Sta?
Sta planiras uraditi? Kako ce to objektivno izmjeniti tvoj zivot, tj. u cemu se tvoja pozicija razlikuje od recimo tvog komsije koji tu "istinu" jos nije otkrio?
Moj osnovni motiv je sto zelim da znam istinu. I kad god nesto saznam postajem pametniji i nadam se mudriji. I tako svaki dan bez izuzetka. Sve sto saznam o svetu menja moju sliku o istom i utice na moje svakodnevne odluke i razmisljanja. (ovo se odnosi na sve sfere interesovanja a ne samo na ove metafizicne, konspirativne. ) Dugogodisnja praksa je pokazala da takav pristup daje dobre rezultate. A to sve kumulativno pravi veoma znacajnu razliku u zivotu.
Nije samo ta jedna "istina" koja pravi razliku izmedju dva coveka. 90% ljudi na ulici ZNA da postoje kojekakve zavere na visokim nivoima (a cesto na stetu tih istih obicnih ljudi). Razlika je u tome da imas otvoren um da uvidis, naucis nesto novo i iskrenosti da uvidis kada si pogresio i ispravis se. U tom procesu je prava razlika.
Nije bitno sta ces konkretno proucavati u zivotu. Samo nemoj da sedis u fotelji, gledas tv i kukas kao najveci broj ljudi. Uzmi bilo koju temu koja te interesuje i zadji sto dublje mozes. Moras da zaprljas ruke sa masinskim ulljem da bi znao kako masina zaista funkcionise, da tako kazem. Da ti prodje nekoliko sati u radu a da imas utisak da nije proslo ni sat vremena. Videces razliku u svom zivotu veoma brzo. Nemoj samo da vices: "Dajte mi dokaze, pokazite mi". Ako zaista hoces nesto da znas/proveris uradi nesto po tom pitanju.
A sta god da znas danas...zamisli sta ces tek znati sutra.
[ Odin D. @ 04.06.2010. 18:47 ] @
Sve je to neka uopstena prica koja govori svasta, a nista konkretno o nicemu. U sustini izbjegavanje konkretnog odgovora.
Citat:
Ankalagon the Black:
Sve sto saznam o svetu menja moju sliku o istom i utice na moje svakodnevne odluke i razmisljanja....
Razlika je u tome da imas otvoren um da uvidis, naucis nesto novo i iskrenosti da uvidis kada si pogresio i ispravis se.
Mozes li nam reci koje su to tvoje svakodnevne odluke promijenjene, i koje si stvari ispravio u kojima si dosada gresio, nakon sto si otvorenim umom naucio da svijetom upravljaju zavjerenicke grupe (dosad su bili vanzemaljci, al' nema veze, recimo da su sada ti Blufonci). Konkretno.
[ a1200 @ 04.06.2010. 19:02 ] @
Meni, recimo, da neko sutra kaze da treba da idem u neki Dzambuistan da branim "demokratiju" i "donosim mir" ja bih umro od smeha :)
Dodushe, da mi je to isto rekao kad sam imao 14 godina, i kad sam se lozio na Bruce Lee-a, Ramba, Komandosa itd... mozda bih i pristao. Sa 9 sigurno, tada su mi heroji bili G.I. Joe lutkice...
Sad nekako uvek gledam da saznam i drugu stranu/verziju istine, pre nego sto donesem bilo kakav zakljucak... mozda je to najveca prednost, potreba da se neki fenomen/pojava/akcija istrazi i iz nekih drugih perspektiva, znajuci da ono sto se servira kao apsolutna "istina", sto je opste poznato i prihvaceno, cesto nije nista drugo nego PR publikacija u funkciji nekog drugog cilja.
Shodno tome, i moja odluka da budem deo necega ili da to ne budem, da podrzim nesto i da ga ne podrzim, ce ostati samo moja, a bazirana na mom misljenju i moralnim vrednostima, a ne na onome sto se "zna", sto je opste prihvaceno, i sto mi je servirano kao istinito.
[ Isak666 @ 04.06.2010. 19:03 ] @
Sto mora svako iskustvo da se odnosi na svakodnevne odluke?
Mozda covek ima drugacija interesovanja od tebe i samim tim ga drugacije stvari cine sretnijim ili ispunjenijim.
Ja sam danas gledao pola sata neke driblinge na youtube usporene da bih video kako se izvode, jer kad se gleda u realtime to je tesko zakljuciti.
Ali to necu nikad primeniti, jer nemam ni tu brzinu niti spretnost, ali opet sam zadovoljniji jer sam saznao nesto vise o temi koja me interesuje, a to je fudbal.
A i da nisam skontao - sve jedno, jer jednostavno volim da to gledam.
Ljudi jednostavno imaju drugacije referentne okvire.
[ Odin D. @ 04.06.2010. 19:35 ] @
^Nikom ja ne sporim da se zanima cime god hoce.
Apropo tvog gledanja fudbala, upravo je on u prethodnom postu rekao sta misli o tome i savjetovao ljudima da rade nesto "pametnije" od gledanja fudbala.
Prema tome, nisam ja taj koji pridikuje ljudima sto se bave ovim ili onim, vec samo trazim ako meni neko pridikuje da mi je pametnije da istrazujem svjetske zavjere nego da gledam fudbal, da mi na svom licnom primjeru objasni zasto.
Logicno je da kad nekom plasiras neku pricu da mu odgovaras na pitanja koja ti postavlja, a ne da ga nazivas ogranicenim zato sto apriori bez dokaza ne vjeruje u to sto pricas. Mislim, na sta to lici?
Mogao sam i ja da otvorim temu "Zemlja je tetraedar", pa kad me neko pita "otkud to" ja mu lijepo kazem: "Ako te stvarno interesuje, potrudi se i sam ces otkriti, nemoj biti zatupast i ogranicenog uma i cekati da ti neko na tanjiru donese rjesenje... malo se potrudi i ukljuci mozak umjesto sto gledas fudbal" i tako u tom stilu...
Prije ce biti da ako ja zaista imam dokaz da je tetradar da cu ga ispljunuti ko iz topa, a ne tatrljati nekom kako treba sam da se potrudi da to otkrije....
Ta ne radi se tu o dostizanju nirvane ili ko zna cega, tvrde se konkrente cinjenice koje se mogu provjeriti, sta se tu ima filozofirati o otvorenosti uma i slicnim glupostima. Ako ti cigla padne na glavu zabolice te glava pa bio ti otvorenog uma ili ne. Ako imas dokaz za konkretnu stvar koju tvrdis sta ti tu treba "otvorenost uma" i slicne papazjanije.
To je potrebno samo onima koji nista ne mogu dokazati, u raspravljanju sa onima koji im ne vjeruju. Ko im povjeruje bez dokaza, taj je "otvorenog uma", a ko ne povjeruje - to je zato sto ne moze da vidi jer je "zatvorenog uma".
Prije ce biti da se radi o blentavom i normalnom umu nego, respektivno, o otvorenom i zatvorenom.
No, ovaj podforum je i napravljen za te likove, pa uzivajte, necu vas vise ometati, osim ako neko nema zelju da odgovori na poneko konkretno pitanje....
Pozdrav!
[ p3j4 @ 04.06.2010. 19:40 ] @
Odine, čitajući tvoje postove u ovoj diskusiji, neodoljivo si me podsetio na nastavnicu srpskog iz osnovne škole, jer kao i ona, umesto rada (teme), ocenjuješ imena (postavljača teme) i samo sebe diskretituješ kao ozbiljnog diskutanta. Spominješ nekakve vanzemaljce ničim izazvan povlačeći neku paralelu i spajajući nespojivo pri tom aludirajući na (ograničene?) mentalne kapacitete svih koji misle drugačije od "zvanične istine".
Citat:
Mozes li nam reci koje su to tvoje svakodnevne odluke promijenjene, i koje si stvari ispravio u kojima si dosada gresio, nakon sto si otvorenim umom naucio da svijetom upravljaju zavjerenicke grupe (dosad su bili vanzemaljci, al' nema veze, recimo da su sada ti Blufonci).
Konkretno.
Evo na ovo i ja mogu da odgovorim vrlo konkretno bar što se mene tiče.
Dakle, zbog podataka i znanja do kojih sam došao čitajući stvari iz ove tematike, a koje su uticale da se moj nivo nivo svesti podigne na viši nivo, kada je izbila "pandemija" svinjskog gripa da ne primim tu "specijalnu" vakcinu. Nema potrebe pričati dalje jer svi znamo šta je bilo posle. Smem li te upitati da li si se ti vakcinisao?
A evo kako se radi propaganda protiv onih što ne veruju "ekspertima" sa malih TV ekrana i razno-aznim (belo)svetskim institucijama koje nam žele dobro - primeti da i oni spominju vanzemaljce u istom kontekstu kao i ti
[ Isak666 @ 04.06.2010. 19:51 ] @
@Odin
to sve stoji.
Ja sam samo odreagovao na
Citat:
Kako ce to objektivno izmjeniti tvoj zivot,
obzirom da svako subjektivno reaguje na neke pojave ili info ili ljude, te tako i menja svoju licnost, pa se ne moze traziti neko objektivno menjanje koje moze biti i tebi i njemu podjednako vredno.
[ Odin D. @ 04.06.2010. 20:35 ] @
^Pa nisam ja ni trazio da se to "objektivno" vrednuje u ikakvom sistemu vrednovanja, nego samo da se navede sta je to. Ako izmedju ucesnika u nekoj prici ne mogu da se uspostave nikakve objektivne reference, nego svako koristi sistem pojmova i vrednosti iz svog licnog univerzuma koji nema nista zajednicko sa univerzumima drugih ucesnika, onda izmedju njih ne moze biti nikakvog prenosa ideja jer da bi se nesto prenijelo iz tacke A u tacku B mora postojati neka konekcija izmedju tacke A i B sa kojom su obe tacke kompatibilne.
Jer ako on sa te svoje, krajnje licne pozicije, bez osvrtanja na pozicije drugih ucesnika, iznosi neke tvrdnje koje dokazuje samo onim svojim licnim sto je neprenosivo na druge ucesnike, onda isto tako i bilo ko drugi moze sa svoje licne pozicije tvrditi da je sve to sr@nje i braneci to argumentima koji su samo njemu samom jasni i ocigledni.
Naravno, ovo potonje uglavnom svima izgleda kao neopravdan bezobrazluk, a ono prvo kao naivna bezazlena prica.... U sustini i jedno i drugo je isto sr@nje.
Citat:
p3j4: Odine, čitajući tvoje postove u ovoj diskusiji, neodoljivo si me podsetio na nastavnicu srpskog iz osnovne škole, jer kao i ona, umesto rada (teme), ocenjuješ imena (postavljača teme) i samo sebe diskretituješ kao ozbiljnog diskutanta. Spominješ nekakve vanzemaljce ničim izazvan povlačeći neku paralelu i spajajući nespojivo pri tom aludirajući na (ograničene?) mentalne kapacitete svih koji misle drugačije od "zvanične istine".
Vidis p3j4, vjerovao ti ili ne, licni integritet je vrlo znacajna stvar, jer da nije tako, ti bi primio vakcinu prema onome sto se pricalo, da se nisi zapitao i ko stoji iza tih prica.
Vidis dalje, dok doticni raskrinkator svjetskih zavjera na ovoj temi dokazuje da svijetom upravljaju Blufonci, istovremeno na jednoj drugoj temi dokazuje da upravljaju vanzemaljci, i to cak ne jedni, nego cas jedni cas drugi, cas smo nastali od majmuna genetski modifikovanih da rintaju u rudnicima za vanzemaljce, a cas su to dobri vanzemaljci koji su tu da nam pomognu u nasem opamecivanju, cas neki treci i neka treca verzija... i svaku od tih verzija brani jednako kao i ove Blufonce.
Prema tome, bolje ti je da postavis njemu pitanje kako je sve to odjednom moguce, mozda ces onda i ti nauciti da nije svejedno ko to tvrdi,...
[ Isak666 @ 04.06.2010. 20:54 ] @
Citat:
Ako izmedju ucesnika u nekoj prici ne mogu da se uspostave nikakve objektivne reference, nego svako koristi sistem pojmova i vrednosti iz svog licnog univerzuma koji nema nista zajednicko sa univerzumima drugih ucesnika, onda izmedju njih ne moze biti nikakvog prenosa ideja jer da bi se nesto prenijelo iz tacke A u tacku B mora postojati neka konekcija izmedju tacke A i B sa kojom su obe tacke kompatibilne.
Tako je. I u uspostavljanju tih konekcija ogleda se vestina vodjenja dijaloga na nekoj temi.
Samo to se opet odnosi na argumentaciju u okviru neke teme i tu te potpuno razumem.
Ali ipak, recenicu
Citat:
Kako ce to objektivno izmjeniti tvoj zivot,
sam doziveo kao pitanje koje se odnosi na motivaciju da se nekom temom bavi, a ne na tehniku argumentacije.
Mada, to sve i nije tako bitno za samo temu.
Vise sam prokomentarisao zbog viska vremena, nego iz same potrebe da se to pojasni.
[ Ankalagon the Black @ 04.06.2010. 21:09 ] @
@Odin
Evo vidim da su svi shvatili osim tebe sta sam hteo da kazem. Sve sto su oni naveli kao primer i ja podrzavam. Ono sto je isak666 naveo kao svoj primer nisi razumeo a potpuno se slaze sa onim sto sam ja naveo kao princip u toj mojoj "opstoj prici". On nije samo gledao fudbal, nego je zasao dublje u detalje proucavajuci slow motion. Nije bio samo pasivni posmatrac. I bio je zadovoljan i srecan zbog toga sto je naucio nesto novo u vezi onoga sto ga interesuje.
[ Odin D. @ 04.06.2010. 21:22 ] @
^Da ali on nije nista tvrdio i ubijedjivao druge da u tome nesto ima, a sto drugi ne vide, a on ne moze da im pokaze jer im je "um ogranicen".
Ti nesto tvrdis, pa prema tome ocekuj da ce neko traziti da objasnis.
Da si ti napisao: "Ja bas volim da se bavim teorijama svjetskih zavjera i nalazim u tome licno uzivanje i satisfakciju...", vjerujem da ti niko ne bi trazio da to dokazujes. Ali ti tvrdis nesto drugo.
[ Ankalagon the Black @ 04.06.2010. 21:54 ] @
Citat:
Da si ti napisao: "Ja bas volim da se bavim teorijama svjetskih zavjera i nalazim u tome licno uzivanje i satisfakciju...", vjerujem da ti niko ne bi trazio da to dokazujes. Ali ti tvrdis nesto drugo.
A da li imam pravo da donesem neki zakljucak iz svog tog istrazivanja ? Imam.
Da li imam obavezu da drugima "dokazujem" sta i zasto mislim ? Nemam. Ako je neko iskreno zainteresovan uglavnom me ne mrzi da trosim vreme pisuci odgovore. A ako nije iskreno zainteresovan i voli samo da trolluje onda nemam vremena za korespodenciju.
Za one koji zele da saznaju nesto vise o Bilderberg grupi i/ili drugim tajnim drustvima je ova tema.
Za one koji ne zele, nije.
Samo mi nisu jasni oni koji nista ne zele da znaju ali zato provode mnogo vremena na temi ubedjujuci sagovornike da tu nema nista interesantno i postavljajuci pitanja na koja ustvari uopste ne zele da cuju odgovor.
Ankalagon the Black:
Da li imam obavezu da drugima "dokazujem" sta i zasto mislim ? Nemam. Ako je neko iskreno zainteresovan uglavnom me ne mrzi da trosim vreme pisuci odgovore. A ako nije iskreno zainteresovan i voli samo da trolluje onda nemam vremena za korespodenciju.
Postavljanje ovakvih tema i imaginarnih odgovora je upravo trolovanje.
A sad na temu.
Bilderbergi nemaju veze...
Svetom upravljaju reptili. Postoji milion dokaza da su oni prisutni i da su infiltrirani medju najvece svetske drzavnike.
[ 3way @ 04.06.2010. 23:53 ] @
Citat:
Odin D.: Ti nesto tvrdis, pa prema tome ocekuj da ce neko traziti da objasnis.
Drug Crni se totalno uklapa u profil coveka koji misli da je sve onako kako nije, a ovako kako jeste je samo radi varke neobrazovanog naroda. Ko trazi objasnjenje od takvih ljudi ili ulazi u raspravu sa njima definitivno ima slobodnog vremena. Eto, ja ponekad imam, pa pokus'o. Al ne vredi. Jaci je vanzemaljac.
[ Odin D. @ 05.06.2010. 00:01 ] @
Jeste, jeste, mi svi trolujemo.....
Kad bi on bio ljubazan da nam objasni kako se sve to uklapa sa vanzemaljcima, za koje takodje tvrdi da ih je nakon predanog "istrazivanja" konacno postao svjestan i ubijedjen u njihovo prisustvo, a u sto bi se svako od nas mogao uvjeriti kad bi htjeo da otvori oci, postu su nepobitni dokazi svuda oko nas (za one koji hoce da ih vide) bilo bi to izvrsno stivo za pred spavanje...
No, kao i obicno, dobicemo vec pomalo dosadan odgovor o nasoj "ogranicenosti'.... i o necem sasvim desetom od onoga sto ga pitas...
[ 3way @ 05.06.2010. 00:07 ] @
Citat:
Odin D.:
No, kao i obicno, dobicemo vec pomalo dosadan odgovor o nasoj "ogranicenosti'.... i o necem sasvim desetom od onoga sto ga pitas...
Da pisemo opklade?
Ukoliko prevazidjemo "NEcu nista da govorim", prvo cemo imati "Pitajte sta zelite", sledeci korak ce biti "Tvoja pitanja su cista provokacija", i konacno "Ne zelim da odgovaram na takva pitanja" :)....alternativa ovog poslednjeg je "....tisina....."
[ Predrag Supurovic @ 05.06.2010. 07:39 ] @
3way i Odin D., vi bi trebalo da se malo vaspitate. MadZone i Ultra MadZone upravo postoje da bi ljudi mogli da pričaju o ovakvim temema a ovo vaše stalno upadanje da biste kontrirali je na prvom mestu nepristojno.
To je ono šsto vas dvojica radite konstantno. Umesto da se bavite nečim što vas interesuje i da sa drugima podelite neko znanje (ako ga imate) vi samo pljujete po svemu.
Šta vas briga što neko misli da Reptilijaci vladaju svetom? Pustite ljude da se zabavljaju onim što im je zanimljivo, a vi se bavite nečim konstruktivnim što je vama zanimljivo.
[ Ankalagon the Black @ 05.06.2010. 09:23 ] @
Jos jedan intervju od istog novinara.
[ Odin D. @ 05.06.2010. 10:27 ] @
Ko god ti postavi konkretno pitanje u kome se ogleda kontradiktornost onoga sto tatrljas - ti ga proglasavas nepristojnim.
Predji bar jednom preko te "nepristojnosti" i odgovori na konkretno pitanje - pa poslije pridikuj.
Dakle, jos uvijek cekamo tvoje objasnjenje o tome kako se u upravljanju svijetom zajedno uklapa nekoliko vanzemaljskih rasa sa Bilderbergovcima, masonima, iluminatima i ostalima?
[ Ankalagon the Black @ 05.06.2010. 16:13 ] @
Mozemo samo da govorimo o verovatnoci sa kojom smo sigurni kako stoji hijerarhija u tajnim drustvima. Po onome sto sam do sada procitao mislim da je ovakav poredak najverovatnoji.
1. Najjaca organizacija na svetu su Illuminati. Sacinjeni su od nekih 13 porodica koje se iskljucivo medjusobno vezuju dogovorenim brakovima. Sustinski predstavljaju kraljevske i bankarske porodice iz Evrope. Svoje korene, po sopstvenom misljenju vuku cak iz starog Vavilona. Ima ih svuda a najvise u Evropi i Americi. Illuminati nisu isto sto i bavarski Illuminati. Imaju neku svoju religiju koja je razlicita od bilo koje zvanicne, rasprostranjene religije. Neke od organizacija koje su preplavljene Illuminatima su Bilderberg grupa, Trilateralna komisija, Council on Foreign Relations i tako dalje. Illuminati su rasisti izmedju ostalog mada po potrebi rade sa bilo kim ko im moze biti od koristi. Veoma su prakticni i inteligentni. Najambiciozniji projekat im je New World Order.
2. O masonima se manje vise dosta vec zna. Sve su indikacije da vrhove masonskih loza drze Illuminati. Medju masonima, na nizim pozicijama narocito, ima dosta religioznih i postenih ljudi koji zele da urade nesto dobro. Nije sve crno belo.
3. Vanzemaljci se uklapaju tako sto su jednostavno tu i nemaju nameru da odu. Mi zemljani prosto moramo da se nosimo sa tom realnoscu. Koliko ih ima i koje su im agende uglavnom moze samo da se nagadja. Ono malo informacija sto imamo (koliko god da su pouzdane ili ne) se u solidnoj meri nalaze u posebnoj temi na ovom podforumu. Postoje zvanicni kontakti nekih vanzemaljskih rasa sa USA i Rusijom.
4. Od "ostalih" entiteta imamo Rusiju, Kinu, Majestic 12, http://en.wikipedia.org/wiki/Rosicrucianism, i ko zna jos koliko manje ili vise nezavisnih entiteta koji imaju neke svoje agende i zamisli.
Sve u svemu prava papazjanija. Ono sto je manje vise sigurno jeste da niko ne vlada svetom. I mali su izgledi da ce i u buducnosti neko uspeti da uspostavi kontrolu nad celim svetom.
To bio bio kratak odgovor na pitanja.
A sada pridika u obliku 2 pitanja:
1. Hoces li vec jednom nauciti da pokazes malo postovanja prema onome sa kim zelis da komuniciras ? (niko nije u obavezi da ragovara sa tobom a pogotovu ne na nacin na koji ti mislis da bi trebalo. ako zelis da pricas sa nekom osobom bolje nauci da iskazes neko elementarno postovanje.)
2. Da li ima izgleda da si do sada shvatio sta sam hteo da ti kazem u ranijem postu o tome sta je sustina i sta bi trebalo da pocnes da primenjujes u svom zivotu ?
[ Odin D. @ 05.06.2010. 16:58 ] @
Citat:
Ankalagon the Black: 3. Vanzemaljci se uklapaju tako sto su jednostavno tu i nemaju nameru da odu. Mi zemljani prosto moramo da se nosimo sa tom realnoscu. Koliko ih ima i koje su im agende uglavnom moze samo da se nagadja. Ono malo informacija sto imamo (koliko god da su pouzdane ili ne) se u solidnoj meri nalaze u posebnoj temi na ovom podforumu. Postoje zvanicni kontakti nekih vanzemaljskih rasa sa USA i Rusijom.
Iznosenje ovakvih tvrdnji bez dokaza koji se mogu provjeriti nikad necu postovati i uvijek cu ih popljuvavati, pa o cemu god se radilo.
Ako ti imas mooda da vredjas neciju inteligenciju ovakvim izjavama bez da zadovoljis tu inteligenciju inteligentnim obrazlozenjima onda nemas nikakvo pravo da u suprotnom smjeru ocekujes neko "postovanje".
Kad budes postovao, bices postovan. Bez toga - jok.
Ja postujem svacije pravo da dobije sansu da to sto tvrdi, pa sta god to bilo, obrazlozi. Ako on pljune na tu sansu i na tu priliku i samo nastavi i dalje da lupeta onda zaista ne znam sta on moze dalje da ocekuje osim tretmana kakav takvo ponasanje i zasluzuje....
[ vilil1 @ 05.06.2010. 17:49 ] @
@Odin D.
Preterujes. Ovo je UMZ, svako postavlja temu i ucestvuje u njoj na nacin koji mu odgovara. Mozda je neko lud, a mozda se neko i zabavlja. Nije na tebi da arbitriras. Ukoliko ti se neke teme, ili diskusije, ne svidjaju, imas "Predlozi i pitanja" pa napisi tamo ono sto pises ovde. Ovo sto radis je klasican primer trolovanja.
Pozdrav
[ 3way @ 05.06.2010. 17:50 ] @
Citat:
Odin D.: Iznosenje ovakvih tvrdnji bez dokaza koji se mogu provjeriti nikad necu postovati i uvijek cu ih popljuvavati, pa o cemu god se radilo.
Ono...dokazi da ih nema :)
[ Odin D. @ 05.06.2010. 18:01 ] @
Citat:
vilil1: @Odin D.
Preterujes. Ovo je UMZ, svako postavlja temu i ucestvuje u njoj na nacin koji mu odgovara. Mozda je neko lud, a mozda se neko i zabavlja. Nije na tebi da arbitriras.
I ja ucestvujem na nacin na koji mi odgovara. Mozda sam lud, a mozda se i zabavljam. Zasto ti arbitriras o mom ucestvovanju?
Ja uostalom nikom ne branim da ucestvuje niti nekom govorim da ne bi trebao da ucestvuje.
Ja samo, kao i svi ostali, postavim poneko pitanje ili dam svoje misljenje o necemu.
Sta tu nije u redu?
Nije u redu to sto neko misli da zbog toga sto mu se necije pitanje ili misljenje ne svidja da zbog toga ne bi trebalo da stoji tu.
Ako neko ne moze da se nosi sa misljenjem javnosti onda ne bi trebao da ulazi u interakciju sa javnosti, a ne da zahtjeva da se ta javnost selektivno cenzurise prema njegovom nahodjenju.
Ako nekom smeta sto ce neko na njegove nabuloze da reaguje negativno, onda neka ih zapisuje u svoj dnevnik koji nece nikom pokazivati.
A ako je vec dosao ovdje, onda je pretpostavka da ima mooda da se nosi sa reakcijom javnosti na to sto prica, a ne da se ja mislim o tome hocu li povrediti necija krhka "osjecanja".
Uostalom, ne koristim se bezobraznim rjecnikom, ne klevetam, ne lazem, ne vrijedjam.
To sto neko drugacije misljenje dozivljava kao uvredu - jbg' nije forum psiho-ordinacija, treba da se obrati na drugo mjesto.
[ Ankalagon the Black @ 05.06.2010. 18:43 ] @
Odine, koliko ljudi ti je do sada reklo da ti je stav pogresan ? Trebalo bi da se zapitas zasto ti to govore.
Citat:
Ja uostalom nikom ne branim da ucestvuje niti nekom govorim da ne bi trebao da ucestvuje.
Ja samo, kao i svi ostali, postavim poneko pitanje ili dam svoje misljenje o necemu.
Sta tu nije u redu?
Sve je u redu. Pravo na svoje misljenje ima i onaj ko apsolutno ne zna nista o temi o kojoj se govori. Ne mora cak i da zeli da ista zna da bi imao pravo na svoje misljenje.
Citat:
Ako nekom smeta sto ce neko na njegove nabuloze da reaguje negativno, onda neka ih zapisuje u svoj dnevnik koji nece nikom pokazivati.
A ako je vec dosao ovdje, onda je pretpostavka da ima mooda da se nosi sa reakcijom javnosti na to sto prica, a ne da se ja mislim o tome hocu li povrediti necija krhka "osjecanja".
Nema potrebe da brines o mojim osecanjima :) Mene ni najmanje ne dodiruje sta god ti mislio o meni. Veruj mi, apsolutno mi je sve jedno. Nikakav mentalni pritisak ne osecam kad se pojavi neko kao ti ili 3way i komentarise na bilo koji nacin. Stavise, ja vama pokusavam na najprijateljskiji moguci nacin da objasnim neke stvari. Jedino mi bude malo krivo kad vidim da ne ukapirate ono sto hocu da vam kazem. Vazniji vam je vas ego da po svaku cenu morate da budete u pravu.
Zaista, vidim da vas mnoge teme vredjaju i imate potrebu da isterujete "pravdu i istinu" kad god vam neka ideja ili tema zasmeta. Nije bitno, sto apsolutno nista ne znate o temama. Niti vas cak uopste interesuje.
Citat:
...bez da zadovoljis tu inteligenciju inteligentnim obrazlozenjima...
Kratka verzija tog obrazlozenja bi iznosila oko 100 gusto kucanih strana teksta. Sto meni ne pada na pamet da radim. Alternativno, krenes od linkova koje sam dao i sam citas dalje, ako te interesuje. Ako te ne interesuje onda nista.
Ovakvo prepucavanje samo zauzima prostor na temi onima koji bi mozda nesto zeleli da kazu i doprinesu razvoju teme. Dictum sapienti sat est.
[ Odin D. @ 05.06.2010. 19:37 ] @
Citat:
Ankalagon the Black:Odine, koliko ljudi ti je do sada reklo da ti je stav pogresan ? Trebalo bi da se zapitas zasto ti to govore.
Mnogo vise ljudi smatra moj stav pogresnim nego sto ima onih koji ga smatraju ispravnim. To je zato sto su kvantitet i kvalitet obrnuto proporcionalni. Dictum sapienti sat est. - evo da i ti jednom budes citiran u pozitivnom smislu.
Citat:
Ankalagon the Black:Stavise, ja vama pokusavam na najprijateljskiji moguci nacin da objasnim neke stvari. Jedino mi bude malo krivo kad vidim da ne ukapirate ono sto hocu da vam kazem.
Pa to isto mozemo i mi reci. I mi pokusavamo tebi objasniti neke stvari ali ti ne kapiras sta hocemo da ti kazemo.
Citat:
Ankalagon the Black:Kratka verzija tog obrazlozenja bi iznosila oko 100 gusto kucanih strana teksta. Sto meni ne pada na pamet da radim.
Ne vidim zasto bi ti neko drugi bio kriv sto ti nisi raspolozen da objasnjavas to sto tvrdis. To je tvoj problem, a ne moj. Sta se primas onog zadatka za koji te mrzi da ga sprovodis. Kao da te neko bije po usima da ga se prihvatas.
Dok ja ne vidim objasnjenje tvojih tvrdnji, ne pada ni meni napamet da ti odgovaram drugacijom mjerom.
Ako ti kazes: "To je istina" i, kako kazes, ne pada ti na pamet da to obrazlazes, zasto je to onda manji bezobrazluk od onoga da neko isto tako bez obrazlozenja kaze "To je glupost" !?
Nauci se da stojis iza onoga sto pricas ili pricaj ono sto je kadro da stoji samo po sebi, bez icijeg razumijevanja, postovanja ili paznje.
Svako moze pricati sta hoce, ali to ne znaci da svaka prica zasluzuje postovanje.
Demokratija ti omogucava da pricas sta god hoces i da te niko zbog toga nece zatvarati i ubijati, ali ti ides "korak dalje" pa trazis da ti se obezbedi postovanje.
Postovanje se zaradjuje i zasluzuje, ne pada sa neba.
Najjaca organizacija na svetu su Illuminati. Sacinjeni su od nekih 13 porodica koje se iskljucivo medjusobno vezuju dogovorenim brakovima
za neke porodice znam,međutim to što znam manje je od 13, da li bi bio ljubazan da navedeš sve porodice, u krajnjoj liniji one za koje se zna.
[ Odin D. @ 05.06.2010. 21:45 ] @
Citat:
Hadžihalef: za neke porodice znam,međutim to što znam manje je od 13, da li bi bio ljubazan da navedeš sve porodice, u krajnjoj liniji one za koje se zna.
Molim te navedi i rase vanzemaljaca za koje se trenutno zna da upravljaju ili vrse neki drugi uticaj na Zemlju, cisto da imamo kompletniju sliku.
Drug @Hadzihalef, cini se, nije mnogo upoznat sa tom stranom medalje.
Mislim, meni je, a vjerujem i ostalima, nezamislivo da se raspravlja o nekoj organizaciji koja upravlja svijetom, a da se u razrmatranju toga pitanja pravimo da su vanzemaljci sa super-naprednom tehnologijom i ogromnom moci, jednostavno zanemarljiv faktor i ostavljeni po strani iz sve te price.
To bi, u najmanju ruku, bilo kao da se prica o fudbalskoj utakmici u kojoj fali citav jedan tim, sudci i 3/4 lige.
Morate se sloziti da je ovo sasvim konstruktivan predlog koji nastoji da baci malo vise svjetla na citavu situaciju.
Vidis kako se razlikujemo. Ja, recimo, za siledzije smatram one koji bombarduju raznim video materijalom i tekstovima, a pritom ne osecaju nikakvu potrebu da to malo pojasne. U stvari, to je ok ukoliko se objavljuje na nekom blogu. Ukoliko se objavljuje na forumu, onda se valjda ocekuje da se razvije neka rasprava, a ne "Ne zanima me da objasnjavam".
[ Odin D. @ 05.06.2010. 22:33 ] @
Meni je licno zanimljiv taj fenomen njihovog izbora mjesta na kome objavljuju te svoje vizije i otkrica.
Naime, postoji sijaset sajtova i foruma namjenjenih bas tome cemu oni teze, gdje bi njihovi nastupi naisli na skoro stopostotno odobravanje sa sve ovacijama i ostalim pocastima. Na tim mjestima je, po njihovom mjerilima, koncentrisan gro "otvorenih" umova i pametnih i kulturnih ljudi.
Medjutim, sta to njih onda navodi da uporno nastupaju ovdje, gdje dobijaju daleko manja i neuglednija priznanja, a u velikoj mjeri i negativne kritike?
To je, morate se sloziti, nadasve zanimljivi fenomen!
Ja sam malo mislio o tome i dosao do zakljucka da je tu u pitanju - dosada.
Naime, dosadno je biti fratar u Vatikanu i tamo ostalim fratrima recitovati Bibliju kad je oni vec znaju napamet, kudikamo je zanimljivije recitovati Bibliju npr. nekim ateistima - bar izgleda da znas nesto sto niko drugi ne zna.
Zamisli dodje tamo na takvom nekom "forumu otvorenih umova" drug Crni i kaze: "Svijetom upravljaju Reptilijanci, imam dokaze". A odmah potom u sledecem postu neko odgovara: "Dobro jutro Kolumbo!".
Ili dodje drug Hadzihalef: "Svijetom upravljaju Iluminati, a znam i kojim porodicama pripadaju", a sledeci ucesnik odgovara: "Ti bas nisi u toku; prije dvije godine kontrolu je preuzela Mlada Bosna pomocu aparata kojeg su pronasli u piramidi Sunca u Viskokom....sto se naravno negira, ali mi znamo istinu..."
Tako da, mislim da su oni nama ipak negdje u svojoj podsvjesti zahvalni sto im zivot cinimo zanimljivijim time sto njihove ideje proglasavamo nesvakidasnjim!
Mislim, pogledajte na sta vam lice teme kad nema nas sto kontriramo. Razmjenite par recenica medju sobom i teme nestane, uprkos svoj vasoj zelji za potragom za istinom, ili pricate sami sa sobom iz strane u stranu...
Pozdrav i samo vi nastavite, necemo vas mi iznevjeriti!
[ Ankalagon the Black @ 06.06.2010. 00:26 ] @
Citat:
za neke porodice znam,međutim to što znam manje je od 13, da li bi bio ljubazan da navedeš sve porodice, u krajnjoj liniji one za koje se zna.
Izgleda da ima vise razlicitih predloga ovde. Tesko je reci koliko su ti spiskovi pouzdani ali evo:
The Astor Bloodline
The Bundy Bloodline
The Collins Bloodline
The DuPont Bloodline
The Freeman Bloodline
The Kennedy Bloodline
The Li Bloodline
The Onassis Bloodline
The Reynolds Bloodline
The Rockefeller Bloodline
The Rothschild Bloodline
The Russell Bloodline
The Van Duyn Bloodline
alternativno
Rothschild (Bauer or Bower)
Bruce
Cavendish (Kennedy)
De Medici
Hanover
Hapsburg
Krupp
Plantagenet
Rockefeller
Romanov
Sinclair (St. Clair)
Warburg (del Banco)
Windsor (Saxe-Coburg-Gothe)
3way: Znao sam da lik Gordona Freemana nije ime dobio dzabe.
To su "redovni" clanovi, da vidis tek tek "pridruzene" porodice:
Mc Donalds Bloodline
Disney Bloodline................(Bloodline - kako to opako zvuci!)
i sl.
Pretpostavaljam da ce uskoro tu biti i
Gates Bloodline
Jobs Bloodline
Miskovic Bloodline
'Onaj sto je napravio Facebook' Bloodline
...
Kakav Muppet Show!
[ zzzz @ 08.06.2010. 10:01 ] @
Ima dosta pouzdanih podataka koji ukazuju
da "teorije zavjere" nisu baš uvjek neosnovane.
Kako odgovoriti na neka pitanja?
-Zašto 13 000 000 Američkih porodica ne živi više u svojim kućama već u kamp prikolicama?
-Zašto su dali svoje kuće pod hipoteku a kredite uložili u unosne akcije?
-Zašto hipotekarne banke nisu direktno plasirale taj novac u tako unosne akcije?
-Otkuda bankama toliki novac,odakle su ga crpile?
-Možda su novac dobili povoljno od vlasnika unosnih akcija?
-Zašto su te unosne akcije preko noći propale?
-Ko je sada vlasnik onih silnih oduzetih kuća?
-Hoće li ih prodati bivšim vlasnicima na kredit?
-Da li se ovaj krug zatvara slučajno ili ima planera?
-Ima li Velika ekonomska kriza od prije sto godina sličnosti sa ovim?
-Zašto se ne provede istraga o ovoj prevari svjetskih razmjera?
-Zašto je Island ostao bez ušteđevine svih svojih građana?
-Kako je Grčka uspjele da zaduži prosječnu porodicu sa više nego što vrijedi njihova cijela imovina?
-Koja je sledeća država ili pandemija na redu?
-Ako se ponovo pojave Jezda i Dafina treba li navaliti ulagati devize?
-Vrijedi li upozoravati druge da to ne rade?
Izgleda da ne.Šta imaš od toga,neka svako misli svojom glavom.
[ Odin D. @ 08.06.2010. 10:43 ] @
Otkad je svijeta i vijeka uvijek je bilo nasamarenih, naprosto zato sto imas jedan nezanemarljiv procenat ljudi (cak sta vise prilicno velik) kojima je svijest i intelekt na nivou Boldrika i njih je skoro nemoguce spasiti od nasamarivanja, pa kakav god sistem uprave da uvedes.
A posto fala bogu uvijek ima i nezanemarljiv procenat onih koji su spremni tu cinjenicu da iskoriste - time se krug zatvara.
Znaci, u svijetu je sve tacno onako kako i odgovara prosjecnom nivou kolektivne i licne svijesti njegovih stanovnika. Nema tu nikakvih "zavjera" - sve je to redovno stanje.
[ a1200 @ 08.06.2010. 11:38 ] @
Pa ti se Odine, ignorishuci jednu evidentnu pojavu kao sto je Bilderberg grupa, i dovodeci je na isti nivo sa "Reptilijancima", trudis da taj nivo kolektivne svesti ne poraste ni za pedalj...
Nisam pratio temu o reptilijancima, ali Bilderberg grupa je jedna realna grupa o cijim namerama ne znamo puno.
Sto ne bi bio problem, da je to udruzenje pekara i poslasticara.
Posto su na njihovim sastancima nasi teoretski predstavnici oliceni u drzavnicima koji se sastaju sa predstavnicima hiperkrupnog kapitala i medija - ne bi bilo lose da znamo sta se tamo zbiva, jer se mozda jednostavno procenat nasamarenih moze drasticno uvecati.
Ovo je kratak osvrt jednog italijanskog poslanika u evropskom parlamentu na temu Bilderberg grupe
[ galet@world @ 08.06.2010. 13:17 ] @
Citat:
Odin D.:
Znaci, u svijetu je sve tacno onako kako i odgovara prosjecnom nivou kolektivne i licne svijesti njegovih stanovnika. Nema tu nikakvih "zavjera" - sve je to redovno stanje.
Nasamareni su oni koji veruju, a lopovi su oni koji ubedljivo lažu i prisvajaju tuđe
plodove rada. Lažovi su ustanovili novi princip vrednosti - isključivo materijalni koji
je maskiran tobože duhovnim. Posledica je da nikom ne treba verovati i da se svi
okreću protiv istine. To je "redovno stanje" savremenog društva i to je, nažalost,
put kojim je to društvo krenulo - a u šta vodi taj put nije teško zaključiti.
Zavere nesumnjivo postoje - zašto ne bi postojale ako su određenim grupacijama
korisne - to je "redovno stanje". Ko tvrdi da zavere ne postoje ne razmišlja o svetu
realno ili i sam pripada nekom ogranku zavere.
Sumnje postoje - one nisu direktan dokaz - ali ne postoji ni direktan kontradokaz
pa se ne mogu isključiti. U svakom slučaju sumnja prethodi dokazu koji može biti
direktan, indirektan ili ga nema. Nije opravdano sprečavati sumnju izuzev od strane
onih kojima bi eventualni dokaz zasmetao.
[ Count Zero @ 08.06.2010. 13:26 ] @
Citat:
Ovo me neodoljivo podseća na Lajbnica i njegov "najbolji od svih svetova".
[ Odin D. @ 08.06.2010. 14:51 ] @
Nema tu najbolji, najgori.... ima samo moguci i nemoguci.
Vase nerazumijevanje ove problematike (vas koji mislite da moze biti bolje) potice od zamjene uzroka i posljedice. Vi mislite da su kojekakve "organizacije" i strukture koje na odredjene nacine iskoriscavaju vece mase naroda uzrok loseg stanja u kome se te mase nalaze, dok je upravo obrnuto.
Mentalno stanje tih masa uzrokuje nastanak tih organizacija. I kad ne bi bilo masona, iluminata, tih blufonaca i ostalih, opet bi se pojavile neke nove.
Zato sto vecini raje treba neko gore da mu upravlja zivotom, pronalazi smisao u zivotu, ispunjava mastu i odredjene emocionalne i "intelektualne" strasti, za koje prosjecan stanovnik planete nije u stanju sam da ih podmiri.
Vi mozete skupiti nasumice 100 ljudi na ulici, predociti im kakve god hocete dokaze i sve im "objasniti" i nacrtati, ali kad odu sa vaseg predavanja, 95-oro njih ce u povratku kuci kupiti neki djubre-casopis da vidi sta je Lady Gaga danas obukla, to ce lagano cituckati uz Mek i koka kolu, a onda ce na zadnjoj strani djubre-casopisa vidjeti reklamu za krediti i otrcati u banku, kupiti od kredita veliki TV i gledati povazdan velikog brata na njemu.
Kad bi kojim slucajem svijet bio drugaciji, ovih 95% stanovnistva bi ga za kratko vreme vratili u sadasnje stanje.
Ne moze biti spasa za sve, iz prostog razloga sto ne zele svi da budu spaseni.
To sto vi mislite da se nesto moze promjeniti to je iluzija. Gubljenje vremena.
Pojedinac se moze provuci i umaci sistemu u kom obitava vecina. Mozda i grupa pojedinaca. Ali ne mogu svi iz tog kola pobjeci.
Ne moze biti spasa za sve, iz prostog razloga sto ne zele svi da budu spaseni.
To je stvarno tacno.
Kao i sve pre sto si napisao.
Ali to ne znaci da ta saka jada koja mucne glavom ne treba da se zapita sta se ovde desava.
Mene npr zanima zasto imam informaciju kad neki ministarcic iz bilo koje pokrajine u DE bilo sta uradi, dok nemam nikakvu info sa sastanka ministra spoljnih poslova i prvog coveka Deutsch Banke ili menadzera Daimlera -od kojeg mi indirektno zavisi i plata btw- sa par desetina najbitnijih ljudi na planeti?
[ Odin D. @ 08.06.2010. 16:04 ] @
Pa ne sastaju se oni zbog tebe ili nekog ko se pita zasto se sastaju, vec zbog onih 98% ostalih. Prema tome, sto bi oni tebe obavjestavali o tome o cemu oni pricaju, kad to ionako nije za tebe.
Tvoja plata mozda ovisi o onome sto oni pricaju, ali ne direktno od njihove price, vec od onih 98% Boldrika koji omogucavaju da se njihove price realizuju.
I ti tu nista ne mozes uraditi u smislu da promjenis okruzenje (planetu, drustvo, ekonomski sistem) u kome zivis.
Prema tome, sve i da znas sta pricaju, nemas nista od toga. Ja cak i sumnjam da oni icim upravljaju - vjerovatnije je da se samo dogovaraju kako da iskoriste ono sto se vec desava ili sto ce se desiti bez obzira sta se oni dogovarali. To bi ustvari svaki razuman covjek trebao da radi. Tesko da se moze danas reci da nije moguce sagledati kako stvari funkcionisu. Mozda ne mozes saznati gdje je ko prdnuo, ali to ionako nije vazno - vazno je da se razumije princip i to je dovoljno da se covjek ispravno postavi prema tome. Sta me briga sto ja ne znam ko poimenice i sta negdje mulja. Vazno je da znam da se mulja, a da li je to X ili Y potpuno je nebitno.
Sve sto mozes da pokusas je da promjenis svoj polozaj ili ono sto zavisi od tebe, da bi se u nekoj mjeri osloboio tog uticaja okoline u kojoj zivis, ali da promjenis samu okolinu ili da se nadas da ce se to desiti - pff...
Koliko je samo bilo velikih pokreta u ljudskoj istoriji, revolucija, religija, ustanaka, ratova,... i sve se na kraju vrati u ovu tacku, bez obzira kakve ideje dovele do izlaska iz te tacke. Cak sta vise, kakva god plemenita ideja da se javi - bice modifikovana i upotrebljena tako da opravda i ucvrsti ovo zalosno stanje kakvo vlada vec desetinama iljada godina.
Svijet sustinski nikad nece biti drugaciji - mijenja se samo tehnologija, ali opsti poredak i odnosi medju ljudima i ljudskim grupama uvijek ostaju isti.
[ Isak666 @ 08.06.2010. 16:12 ] @
Nazalost, najverovatnije stvari stoje bas tako.
[ a1200 @ 08.06.2010. 17:06 ] @
Razlka izmedju zivota u srednjem veku i ovog danasnjeg je golema (posebno u pravima i slobodama koje pojedinac uziva, da da otkaz, da se skoluje, da se leci, da ide u lov, skija, putuje, raspolaze nekim sredsvima kako mu volja...). Isto tako razlika je velika i izmedju ranog kapitalizma i ovoga sad (barem u razvijenim zemljama). Razlika je tu zato sto su se ti "Boldrici" u jednom momentu pobunili (zrtvovali, neki dali zivote za neku bolju sliku stvarnosti), kao i odsecali glave svojim vladarima, a zbog cega je ekipa koja vlada morala da im da malo vishe zelene trave za ispashu. Pa imamo drustvo kakvo imamo danas, sa granicom i nacinom zivota poboljsanim u odnosu na ono sto je bilo ranije.
Ista sitiuacija je i danas, i zbog toga sto vishe ljudi treba da zna o Bilderberg grupi i ostalim "neformalnim" organizacijama, a koje kroje njihov zivot - kako bi znali na ciju adresu da se obrate kad im zivot postane nepodnosljiv. Kao i da bi prestali da veruju u sve sto im se servira preko "slobodnih" medija, i poceli zivot kriticki da posmatraju... u pokusaju da odgonetnu pravi razlog iza neke price, tj. uzrok i posledicu. Jer da ne postoje globalni dogovori za koje svet ne bi trebalo da zna, tj. da ne postoje zavere koje idu na stetu vecine stanovnistva (jer koji bi drugi razlog bio, osim zavere, zbog kog neki plan "ne bi bilo dobro da se zna"), onda ne bi bilo ni Bilderberger grupe, jer bi ti utacajni ljudi sedeli u vladama, javno govorili o svojim planovima za dobrobit svih, a ne vladali iz senki sa lutkama i manekenima koje su kupili i cije konce vuku...
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 08.06.2010. u 18:19 GMT+1]
[ Odin D. @ 08.06.2010. 18:35 ] @
Citat:
a1200: Razlka izmedju zivota u srednjem veku i ovog danasnjeg je golema (posebno u pravima i slobodama koje pojedinac uziva, da da otkaz, da se skoluje, da se leci, da ide u lov, skija, putuje, raspolaze nekim sredsvima kako mu volja...).
Nema sustinse razlike. Relativni odnosi su uvijek isti.
Razlika je samo u tome sto je tehnologija omogucila da jedan rob za traktorom ili za nekom masinom proizvede mnogo vise od onog sa motikom te se tako stvara mogucnost da i rob dobije nesto veci dio kolaca. No to je zahvaljujuci tehnologiji - a ne promjeni u ljudskim odnosima.
To mozes da vidis u zemljama treceg svijeta gdje danas ne vlada robovlasnistvo i feudalizam, no odnos onih gore prema onima dolje je gori nego u pomenutim periodima iz proslosti.
Danasnji zapad zivi ovako kako zivi zahvaljujuci iskoriscavanju dobrog dijela nerazvijenog svijeta, tamosnjih sirovina i jeftine radne snage, a ne zahvaljujuci "demokratiji" i slicnim nabulozama. Kad taj ventil jednom presusi, vidjeces koliko ces uzivati u "davanju otkaza, putovanjima, lovu i skijanju", i slobodnom raspolaganju sa sredstvima koja nece biti dovoljna ni za normalnu ishranu, a kamoli za lijecenje i skolovanje.
[ a1200 @ 08.06.2010. 18:47 ] @
I Odin D. jednim postom, argumentovano, ponisti vekove revolucija, borbi za osnovna prava... mislim, ako ti ne vidis razliku, mozda bi mogao da steknes elementarno istorijsko znanje kako su ljudi ziveli pre par 100 godina. Pritom ne mislim na gledanje romanticarskih serija o zivotu vlastele iz tog perioda na BBC-ju, nego malo istorije, a moze i nesto skorasnje... borba za 8 casovno radno vreme npr., 8 mart... ukidanje ropstva i jednaka prava za "obojene" u USA.
No dobro, po mom misljenju svet se krece unazad, barem sto se tice prava i sloboda, a to je upravo zato sto razni Odini D. ne znaju da cene ono sto su "Boldrici" pre njih stvorili, a neki cak citko napisali i u svom ustavu (USA), i sto ih zabole sta neki tamo Bilderbergeri rade iza kulise...
...
Relativno, ti sad ne bi znao ni da pishes, a ne da imas komp, verovao bi da je zemlja centar univerzuma, spaljivao "vestice"... a sve zato sto vladarima realno odgovara da budes sto gluplji, da slusas i radis za nista, kao rob. Jer imaju oni ko treba da se bavi pisanjem, poezijom, da odlucuje, a ko da zivi iznad stale u prljavstini i hrani svinje, radi u rudniku i umire sa 30 godina. To su neki relativni odnosi...
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 08.06.2010. u 19:58 GMT+1]
[ Odin D. @ 08.06.2010. 19:10 ] @
^Pa sta da ti kazem. Na mene u toj borbi nemoj da racunas. Ja niti koga podrzavam niti kome pomazem u njegovim revolucijama. I ovo sto sam "dobio" zahvaljujuci vjekovnim ustancima i borbama "Boldrika" sirom svijeta nisam mozda zasluzio (sto se moze tumaciti i pozitivno i negativno) ali nisam ni trazio.
Odbojan mi je stav da sam odmah "po rodjenju" nekom nesto duzan, ko je mozda mrtav vec par iljada godina.
Takodje mi nije prijemciv ni stav da sam "po defaultu" duzan nesto tebi ili nekim idejama koje ti cijenis ili idejama koje vecina ljudi smatra naprednim i pametnim.
U principu me ne interesuje sudbina svijeta i sirokih narodnih masa. Moj odnos po tom pitanju se zavrsava na mojoj odluci da nikom direktno ne stetim i ne pribavljam svjesno korist za sebe koja se bazira na unesrecavanju nekog drugog.
E sad, to sto tvoj pokret ili ideja "posredno" gubi time sto mu se ja ne prikljucujem, to ces jbga morati da izvines, i ja "posredno" gubim sto ti neces za neku moju ideju da odvajas 100€ mjesecno ili 20 radnih sati, pa ti ne okrivljujem za sudbinu mojih poslova.
Prema tome, ja sam ti najmanje kriv sto te jasi Bilderberg grupa. Ako ti je neko kriv, sam si kriv. Eto, znas sve kako stvari stoje i kako funkcionisu i sta sad: cekas mene ili nekog drugog da te oslobodi?
Nazalost, ja imam nekog preceg posla od borbe za prava Boldrika sirom svijeta.
Citat:
Relativno, ti sad ne bi znao ni da pishes, a ne da imas komp, verovao bi da je zemlja centar univerzuma, spaljivao "vestice"... a sve zato sto vladarima realno odgovara da budes sto gluplji, da slusas i radis za nista, kao rob. Jer imaju oni ko treba da se bavi pisanjem, poezijom, da odlucuje, a ko da zivi iznad stale u prljavstini i hrani svinje, radi u rudniku i umire sa 30 godina. To su neki relativni odnosi...
Relativno, da nije u svijetu stanje ovakvo kakvo je, ti od svoje zarade ne bi mogao da se skolujes, da se lijecis, da ides u lov, na putovanja i skijanja. Da nije necega sto odrava taj disbalans u svijetu tvoja zarada bi bila na nivou prosjeka planete, a to je cijenim negdje max oko 100-njak dolara. Srbija se nalazi u gornjih 14% svjetskog standarda, tako da mozes zamisliti koliko "putovanja" i "skijanja" ima ispod.
Da nije te Bilderberg grupe ili bilo cega drugog sto odrzava ovu polarizaciju u svijetu pjevao bi ti drugaciju pjesmu o svojim pravima i slobodnom raspolaganju sredstvima kojih bi bilo taman za hljeb, i "davanju otkaza" i slicnih gluposti.
Ovako kako sada zivis mozes da zahvalis tim Blufoncima koji muzu treci svijet i nesto od toga davaju i tebi.
Prema tome, bolje budi zadovoljan sto te jasu, jer kad te ne budu jasili oni, jasice te glad i bolest koje jasu 80% planete koji nemaju neke "opake zavjerenike" nad sobom..
[ a1200 @ 08.06.2010. 19:15 ] @
Nemogucnost da se shvati da ovo nije licni problem nekog pojedinca ili grupe je isto prica za sebe... a upravo ti isti Bilderbergeri, gotovo sigurno ne rade u tvoju korist, ili ovih 20%...
(i btw. nikavoj ja grupi ne "pripadam", niti imam "neke projekte"... smesno)
Citat:
Ovako kako sada zivis mozes da zahvalis tim Blufoncima koji muzu treci svijet i nesto od toga davaju i tebi.
Ti bas nemas pojma kako se zivelo u Engleskoj, na pocetku industriske revolucije... i zasto je to popravljeno. A tad je engleska bila sila br. 1 u svetu, drzala je pola planete u kolonijalnom odnosu... no dobro, valjda ti Englezi (Boldrici) sto su se borili za svoja prava, nisu trebali to da rade... bas su glupi, pa relatvno je sve to isto. Ne bi to njima Kraljica i "Bilderbergeri" radili... pa ipak imali su kolonije i robove za prljave poslove...
Citat:
The eight-hour day movement or 40-hour week movement, also known as the short-time movement, had its origins in the Industrial Revolution in Britain, where industrial production in large factories transformed working life and imposed long hours and poor working conditions. With working conditions unregulated, the health, welfare and morale of working people suffered. The use of child labour was common. The working day could range from 10 to 16 hours for six days a week.
Pa istrazi malo zivotni vek i uslove rada koji su tada vladali u svetskoj sili br. 1, sa brdom kolonija i robovima u Indiji, Africi...
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 08.06.2010. u 20:33 GMT+1]
[ Odin D. @ 08.06.2010. 19:36 ] @
Pa "pripadas" grupi koja misli da stvari mogu da se promjene i da su za trenutno stanje odgovorni i oni drugi (poput mene) kojih se to nista ne tice.
Naravno da se i mene "tice" trenutno stanje u svijetu, ali tice me se na isti nacin na koji me se tice zakon gravitacije, padanje kise ili smjena godisnjih doba. Obicni uslovi okoline u kojima me je zapalo da prozivim svoj zivot. Ne interesuje me da mijenjam tu okolinu ili poboljsavam zivot nekog Boldrika ko zna gdje jer imam vaznijih licnih stvari da obavim za vreme svog zivota.
Ja shvatam da ima ljudi za koje je vaznije da unapredjuju svoju okolinu, ili koji jednostavno ne znaju ili nemaju sta da rade sa samima sobom, pa svoj rad usmjeravaju na druga podrucja, ali ja nisam jedan od tih. Ja imam dovoljno da radim na svom privatnom svijetu tako da nemam vremena da se bavim tvojim svijetom i tvojim problemima ili problemima onih cijim zivotima vedri i oblaci Bilderborg grupa. Meni ta grupa ne igra nikakvu ulogu u zivotu, a kome predstavlja problem neka se sam bori protiv toga, a ja imam svoje poslove koje ne moze obavljati niko drugi sem mene.
Prema tome, uopste nisu svi duzni da uvazavaju ideje ili vrednosti koje neko drugi ili cak vecina ljudi smatra vrednim.
Ima ljudi koje to uopste ne interesuje ili koji imaju nesto drugo u zivotu da rade.
[ a1200 @ 08.06.2010. 19:41 ] @
Pa onda barem nemoj ovde da pljujes ljude koji su postovali nesto o Bilderberg Grupi, i samim tim pokusali da dignu svest ostalih koje mozda to interesuje... idi bavi se necim drugim u zivotu, necim sto te interesuje...
[ Odin D. @ 08.06.2010. 19:50 ] @
Citat:
a1200: Pa istrazi malo zivotni vek i uslove rada koji su tada vladali u svetskoj sili br. 1, sa brdom kolonija i robovima u Indiji, Africi...
Kao sto ti rekoh, nisam zainteresovan da se bavim sudbinama sirokih narodnih masa. Da mene neko ugnjetava borio bi se protiv toga. Borio bi se i protiv ugnjetavanja drugih kad bih imao sredstava i vremena za to. Ali nemam.
Kad bi se svako borio za sebe nebi bilo nikakvih "zavjerenickih grupa" i problema koji se samo na opsto-masovni nacin mogu rjesavati.
Problem i jeste upravo zbog toga sto svako misli da bi neko drugi trebao da rjesava njegov problem ili sto svako ceka da se jos neko "prikljuci pokretu" pa ce onda nekako "u bezlicnoj masi nosen opstim tokom stvari i njegov licni problem nekako doplivati do rjesenja".
Oslobodi se ti uticaja Bilderborg grupe na svoj zivot i ti si uradio svoj dio posla za opste dobro.
[ Odin D. @ 08.06.2010. 19:53 ] @
Citat:
a1200:Pa onda barem nemoj ovde da pljujes ljude koji su postovali nesto o Bilderberg Grupi, i samim tim pokusali da dignu svest ostalih koje mozda to interesuje... idi bavi se necim drugim u zivotu, necim sto te interesuje...
Sem onih poput vas, na svijetu ima i ljudi koji nisu poput vas.
Ja uopste ne pisem ovo zbog tebe i tebi slicnih, nego zbog onih meni slicnih. Tako da, ne pisem ja protiv vas, nego za one koje moje misljenje moze da interesuje.
Niste vi centar svijeta pa da se sve oko vas vrti i niste jedini na svijetu.
[ a1200 @ 08.06.2010. 19:56 ] @
E Odine, Odine...
Citat:
When bad men combine, the good must associate; else they will fall, one by one, an unpitied sacrifice in a contemptible struggle.
Author: Edmund Burke
Source: Thoughts on the Cause of the Present Discontent
[ Odin D. @ 08.06.2010. 20:06 ] @
Citat:
"Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku"
[ vilil1 @ 08.06.2010. 20:14 ] @
Citat:
Odin D.: Tako da, ne pisem ja protiv vas, nego za one koje moje misljenje moze da interesuje.
Niste vi centar svijeta pa da se sve oko vas vrti i niste jedini na svijetu.
Ali, upravo TI nisi centar sveta, pa da dajes sebi pravo da trolujes do besvesti. Izgleda da si u nekom ego tripu pa nemas nameru da stanes.
[ Odin D. @ 08.06.2010. 20:21 ] @
Da ja sam u ego tripu....
Pola svijeta kopa i rovari da bi vas potcinili, da bi vas slagali, iskoristili, zaveli.....
A ja jadni skorz zaboravljen; otpisali me i masoni, i iluminati, ni ovi Blufonci mi ne rade o glavi....moram nekako sam sebi da dam na znacaju... kad niko drugi nece.
Lako je vama, najvece svjetske face po citav dan misle o vama i o tome sta ce vam servirati na televiziji. A mene, izgleda, niko ne sljivi...
Odin D.: Nazalost, ja imam nekog preceg posla od borbe za prava Boldrika sirom svijeta.
Pokušavam da zamislim kako bi sada izgledala ova zemlja i svet u kome živimo da je većina pre 60ak godina razmišljala kao i ti...
[ Ankalagon the Black @ 08.06.2010. 23:46 ] @
Citat:
Pokušavam da zamislim kako bi sada izgledala ova zemlja i svet u kome živimo da je većina pre 60ak godina razmišljala kao i ti...
Razumem i postujem njegov stav. Ima dovoljno problema u svom zivotu i nema vremena da se bavi Bilderberg grupom.
Svi u proslosti sto su se izborili za bilo kakva prava i slobode su tacno znali ko im je za to kriv. Uglavnom neki kralj i ostalo drustvo plave krvi koje, gle cuda, i dan danas zauzima veoma bitne pozicije u tajnim udruzenjima tipa Bilderberg grupe , masoni, Illumintati... Danasnji problem je sto ljudi ne znaju kome treba da zakucaju na vrata kad vide da su maltretirani i ponizeni i ne mogu vise da trpe. Tako imamo da se svako malo u raznim zemljama smenjuju ljudi na vlasti. A clanovi tajnih udruzenja su decenijama nedodirljivi. A politika i dalje ostaje ista.
Kljucna stvar je u informisanosti. Apsolutno se ni od koga ne ocekuje nista. Ako opet bude gadnih padova berze, novih virusa koji niotkuda dolaze, provokacija za pocetak 3 svetskog rata, pokusaja implemetiranja RFID chipa u ljude..... tj. kad "se trpjet vise ne more" da se imaju podaci za duzinu kanapa i velicinu potrebnih kovcega....posto kako stvari za sada stoje ovi "nedodirljivi" nemaju nameru da se mirno povuku.
[ Odin D. @ 08.06.2010. 23:56 ] @
Citat:
Da je vecina razmisljala kao ja, nikom ne bi ni palo na pamet da ratuje.
Nazalost, sacica budala je ubijedila stotine milione Boldrika koji "misle svojom glavom za opste dobro" da idu malo da ratuju.
Hitler je upravo pricao kako "idu da ratuju protiv zla za dobro citavog svijeta".
Da neka budala sad naprica kako sve probleme u svijetu uzrokuje neka tajna organizacija u Kini ili Indiji i kako treba stupiti u rat da se tome "zlu vec jednom stane u kraj", 9/10 zapadnog svijeta bi nakon malo propagande povjerovalo u to i krenuli u sveopsti rat, i onda bi poslije 50 godina neko zajedljivo primjetio "na sta bi licio svijet danas da su svi mislili poput one 1/10 kojoj nije bilo do ratovanja....."
Pih... milion puta vidjen scenario....
Prisjeti se da je nemackom narodu bio ispran mozak pricom o globalnoj zavjeri zlih Jevreja koji im syebavaju zivote....
[ Hadžihalef @ 09.06.2010. 08:16 ] @
Slušaj Odin,
u principu tvoja priča, verovao ti meni ili ne, dobrano pije vodu, međutim, gubiš se u konceptu.
Citat:
Da neka budala sad naprica kako sve probleme u svijetu uzrokuje neka tajna organizacija
Nikada tako nešto ne bi uspelo budali (pojedincu), niti je to u istoriji poznato(normalno,po proteku onih famoznih 50 godina za otvaranje arhiva se konačno u to i uverimo...delom), možda obrnuto i može da desi, ali je tada nužno multiplicirati budale, pa me stoga baš čudi tvoje uporno nastojanje u propagiranju nihilističkih principa i ideja u omalovažavanju informisanosti i same informacije.
Znam da ti nije strana premisa da informacija vlada svetom, a internet, kao savremeni mas-medij, je na samom početku svoje uloge širenja vesti, ne bi li ta gomila budala i Boldrika konačno shvatila i prihvatila značaj sopstvene moći.
Mnogi verski fanatici žive u frenetičnom iščekivanju drugog(ili tećeg,već ni ja ne znam kojeg)mesije, držeći pri tom i oči i uši zatvorenim, zanemarujući nespornu činjenicu ovog trenutka, da je beseda na gori upravo u toku!
Pre dva milenijuma onaj koji je donosio vest zvao se Isus, danas nam vest donosi Internet...(gle čuda,oba imena su na "I")
Da li će i ovaj mesija završiti na krstu ostaje nam da vidimo...
...ali ono što od tebe lično nesporno zavisi je odbijanje uloge Pontija Pilata.
Ovde pokušavamo ležerno da pričamo,razmenjujemo saznanja, širimo vest,pa ne znam kome pametnom bi tako nešto moglo da smeta.
[ Ankalagon the Black @ 09.06.2010. 08:27 ] @
[ Odin D. @ 09.06.2010. 12:04 ] @
Citat:
Hadžihalef: ne bi li ta gomila budala i Boldrika konačno shvatila i prihvatila značaj sopstvene moći.
Kad bi oni mogli da "shvate i prihvate" ne bi ni bili budale i Boldrici.
Vas plan prosvjetljenja se zasniva na nemogucoj pretpostavci da se od budale moze napraviti pametan covjek ako ga dovoljno informises i poducis.
Medjutim, to je potpuno neosnovana pretpostavka i nikad u istoriji ljudske rase nije zabiljezen ni jedan pojedinacan slucaj takvog fenomena, a kamoli da se to desilo sa vecom grupom ljudi.
Osim toga, vecini ljudi koji zive u zemljama iz kojih se po pretpostavci formira ta Bilderborg grupa, vjerovali vi ili ne - sasvim odgovara postojece stanje i krenuce bez razmisljanja u bilo kakav rat sa ciljem da "Preserve our way of life!" - kako oni kazu.
Kao sto rekoh - pojedini pojedinci mogu imati neke koristi od znanja i mogu ga iskoristiti u neku pametnu svrhu, ali siroke narodne mase - jok.
Meni uopste ne smeta sirenje bilo kakvih informacija, vijesti, saznanja i znanja. Ja sam samo dao svoje misljnje o korisnosti i uticaju toga na sire narodne mase, a uopste nemam nista protiv da se bilo sta objavljuje.
[Ovu poruku je menjao Odin D. dana 09.06.2010. u 14:07 GMT+1]
[ ArsicS @ 09.06.2010. 13:13 ] @
Odine, izvini ali ja sebe ne smatram budalom pa sam zahvalan onima koji su mi "otvorili oči" i naterali me da razmišljam i o nečemu što mi nije evidentno kada šetam ulicom ili plaćam račune. Zašto sa tolikom upornošću pokušavaš da ostale ubediš da te nešto ne zanima? Živi svoj život, evo nas zanima i mi želimo da diskutujemo o tome, ti produži dalje. Ja neću da ceo svet shvati ko je Bilderberg grupa i šta zapravo rade, hoću da ja lično saznam što više o njima. Informacije su dostupne većini, meni je sasvim prihvatljivo da ti ne želiš da se time baviš ali pusti one koje to zanima da vode diskusiju, nemoj da smaraš više.
Kao pripadnika jedne države mene zanimaju sledeće stvari:
1. koliko mi ta država uzima zarađenog novca?
2. šta dobijam zauzvrat, kako se taj novac troši?
Kao odraslog čoveka zanima me sledeće:
1. da li neko pokušava da mi ograniči slobode?
2. da li neko pokušava da me uvuče u rat?
Ako postoji neka tamo Bilderberg grupa koju sačinjavaju najuticajnije osobe današnjice, a sastanci im se odvijaju iza zatvorenih vrata, ja ne smatram da mi to ne ulazi u sferu interesovanja. Želim da saznam što više i zahvalan sam svakom ko mi u tome pomogne, ne toliko zbog širokih narodnih masa prvo već zbog sebe.
[ Odin D. @ 09.06.2010. 13:42 ] @
Citat:
ArsicS: i, meni je sasvim prihvatljivo da ti ne želiš da se time baviš ali pusti one koje to zanima da vode diskusiju, nemoj da smaraš više.
Gospodo, vi smarate sa vasom pricom o slobodi govora, informacija i misljenja, a sve vreme pokusavate da moje misljenje gurnete pod tepih.
Mozes ti iznositi argumente protiv mog misljena ako ih imas, ali zahtjevati da ga ne iznosim je licemjerstvo bez premca protiv koga se navodno zalazete.
Imas moje misljenje, imas tudja misljenja - valjda si dovoljno pametan da procjenis koje ti se svidja, bez da moras neko cenzurisati ili zahtjevati da se ucutka.
Ako ste zaista "otvorenog uma" kako tvrdite, sta je onda problem u postojanju i drugacijih misljenja od vasih - ono sto ti govoris je da neko ko misli drugacije ne bi trebalo o tome da pise - jel' tako?! Da nije to malo paradoksalno onome za sta se "prividno" zalases?
Na ovoj temi i na ovom forumu, ako niste do sad primjetili, ucestvuju i vasi neistomisljenici. U tome i jeste sav smisao ovakvih pojava - u suprotnom mozete osnovati sektu ili religiju, a ne visiti na javnom forumu otvorenog tipa za sve.
Prema tome, ako mislis da ovdje treba da pise samo onaj ko se slaze sa jednom grupom ljudi - onda si na pogresnom mjestu.
Ovdje mogu, i treba da pisu svi svoja misljenja, bez obzira na stepen korelacije sa pokretacem teme i njegovim sljedbenicima, a dovoljno pametan covjek ce sam iz svega toga izvesti zakljucak za sebe.
Sa druge strane, dovoljno glup covjek ce zahtjevati da mu se "filtriraju" sadrzaji kako bi mogao "jasno" da misli....
[ ArsicS @ 09.06.2010. 14:01 ] @
Izvini ali ti i sam ne znaš šta pišeš. Iz tvojih novijih postova se može shvatiti da ti zastupaš tezu da o tome ne treba pričati jer "ne možemo ništa promeniti". U početku si pričao da je "nemoguće da postoji toliko tajnih organizacija" i da će "morati da regrutuju svakog cobana za upravljanje Zemljom". Pa onda pominješ Reptilijance, Blufonce, pa TV pretplatu...
Koji je tvoj stav? Ne postoje ili ne bi trebalo da nas zanima da li postoje?
Ako je ovo prvo objasni nam šta ti smatraš da oni tamo diskutuju i kako je taj godišnji skup (koji se redovno održava poslednjih 50 godina minimum) tako bitan njima?
Ako je ovo drugo, onda valjda shvataš da ne možeš doprineti diskusiji i trošiš svoje vreme ovde.
P.S.
Citat:
Mozes ti iznositi argumente protiv mog misljena ako ih imas, ali zahtjevati da ga ne iznosim je licemjerstvo bez premca protiv koga se navodno zalazete.
Ja kao ateista ne ulazim u rasprave teologa o Bibliji da bi im pričao kako je Biblija glupost - za njih nije i oni u diskusiju ulaze sa tim uverenjem. Ja nemam interesa da ulazim u neku diskusiju sa čijim se osnovnim polazištem ne slažem. Ljudi ovde razgovaraju o razotkrivanju, a ne o postojanju Bilderberga.
[ Odin D. @ 09.06.2010. 14:51 ] @
Citat:
ArsicS: Ja kao ateista ne ulazim u rasprave teologa o Bibliji da bi im pričao kako je Biblija glupost - za njih nije i oni u diskusiju ulaze sa tim uverenjem. Ja nemam interesa da ulazim u neku diskusiju sa čijim se osnovnim polazištem ne slažem. Ljudi ovde razgovaraju o razotkrivanju, a ne o postojanju Bilderberga.
I sta si sad ti - neki referentni model prema kome bi svi trebali da se ugledaju?
Sta mene briga da li ti kao ateista imas ili nemas da kazes nesto protiv Biblije. Ako imas reci, ako nemas nemoj. Ja ti sigurno necu popovati da li trebas ili ne trebas nesto da kazes. Ako si nesto rekao, ja mogu da komentarisem sadrzinu toga sto si rekao, ali sigurno necu da komentarisem da li si ili nisi trebao da kazes.
Kao sto sam vec sto puta rekao, nemam nista protiv toga da svako iznosi svoje misljenje. Odgovaram i repliciram na misljenja, a nebavim se filozofiranjem o tome da li bi neko trebao ili ne svoje misljenje da iznosi.
Sigurno da neko na ovoj temi ne treba da prica o zaprasivanju komaraca, ali ko god ima sta da kaze o teorijama zavjere - pa slagao se on sa vama ili ne - ima jednako pravo kao i vi da ovdje to kaze, jer se ovdje radi o tome.
Ko hoce da razgovara samo sa istomisljenicima - nek ide negdje drugo, otvoreni forum javnog tipa sigurno nece udovoljiti njegovim zahtjevima.
Citat:
ArsicS: Izvini ali ti i sam ne znaš šta pišeš. Iz tvojih novijih postova se može shvatiti da ti zastupaš tezu da o tome ne treba pričati jer "ne možemo ništa promeniti".
Nigdje ja nisam govorio da o tome ne treba pricati. Ja samo tvrdim da to nema efekta na sire narodne mase, a ti si sam iz toga izveo zakljucak koji meni imputiras.
Ogranici se u replikama na ono sto sam rekao, a ne na ono sto ti mislis da bi to moglo da znaci, jer onda u stvari repliciras sam na svoje zakljucke, a ne na ono sto sam ja rekao.
Citat:
ArsicS: Ako je ovo prvo objasni nam šta ti smatraš da oni tamo diskutuju i kako je taj godišnji skup (koji se redovno održava poslednjih 50 godina minimum) tako bitan njima?
Ako je ovo drugo, onda valjda shvataš da ne možeš doprineti diskusiji i trošiš svoje vreme ovde.
Naravno da necu "doprineti" onima koji hoce u nesto od toga da se ubijede, ali moj doprinos nije ni namjenjen njima, nego onima koji hoce da se ubijede u suprotno. Tvoj pogled je izgleda toliko suzen da ne mozes da zamislis da ima neko ko misli drugacije i da ima neko kome i neke druge informacije razlicite od onih koje ti trazis mogu biti od koristi.
Shvati da ovu temu prate i oni koji misle drugacije. Ne mjeri se korisnost necega samo prema tome da li je tebi ili tvojim istomisljenicima od koristi. Ima i drugih ljudi.
[ ArsicS @ 09.06.2010. 15:23 ] @
Citat:
Ko hoce da razgovara samo sa istomisljenicima - nek ide negdje drugo
Baš ti je lep stav, svaka čast. Jel ti je namera bila da ubiješ svaku smislenu diskusiju na temi? Ako jeste, čestitam ti uspeo si. Sad pređi na neku drugu temu, recimo idi na auto forum i ubeđuj one koji bi da ugrade plin u vozilo da su trebali da kupe dizelaša. Ovaj forum vapi za tvojom pameću.
[ Odin D. @ 09.06.2010. 15:33 ] @
Dobro, smisao je ocigleno bio:
"ko hoce da razgovara iskljucivo sa istomisljenicima pri cemu bi bilo zabranjeno bilo kome drugom da se pojavljuje"
ali ti to, karakteristicno za tvoj tip uma, shvatas naravno na najgluplji moguci nacin.
Citat:
Sad pređi na neku drugu temu, recimo idi na auto forum i ubeđuj one koji bi da ugrade plin u vozilo da su trebali da kupe dizelaša.
Citava poenta je u tome "oni koji bi".
Sto puta sam rekao: nazovite temu kako treba i sve ce biti u redu.
Nazovite temu: "Podrska onima koji vjeruju u teoriju zavjere Bilderborg grupe" i sve ce biti u redu.
Ali nemojte temi davati naslov koji znaci raspravu ili koji svojim znacenjem ne iskljucuje suprotna misljenja.
Ako neko naslovi temu: "Kako da ugradim plin u auto" je jedna stvar, a ako je naslovi "Da li da ugradjujem plin u auto" je sasvim druga stvar.
No, ne ocekujem da ti mozes da uocis razliku.
[ ArsicS @ 09.06.2010. 15:48 ] @
Nisi ti momak kvalifikovan da se baviš "mojim tipom uma". Kontakt sa ljudima "tvog tipa uma" je neizbežno zlo internet foruma, ali je moja greška što se upuštam u diskusije sa takvima. Izvinjavam se ostalima što sam tebi dao još malo na značaju, potrošena je još jedna strana teme uzaludno.
[ Odin D. @ 09.06.2010. 16:01 ] @
Citat:
ArsicS: Nisi ti momak kvalifikovan da se baviš "mojim tipom uma".
Ovo si lupio ponesen emocijama.
Kvalifikovan sam ja prilicno za "te tipove umova" ne sekiraj se.
Kad nemaju logickih argumenata pocnu se u odbrani svojih nabuloza pozivati na kulturu, moral, patriotizam, pravoslavlje, duhovnost i "uzvisene medjuljudske odnose i vrednosti". Pih, nista novo, svi ste isti...
Citat:
ArsicS:Kontakt sa ljudima "tvog tipa uma" je neizbežno zlo internet foruma,
Slazem se u potpunosti da je to zlo za ljude tvog tipa uma. I ne sekiram se uopste zbog toga.
[ vilil1 @ 09.06.2010. 16:22 ] @
He, ma Odin D. je jedna sitna egocentricna osoba, koja uporno pokusava da nametne neke svoje stavove kao opste prihvatljive, a kada mu to ne prolazi, onda pocne besomucno da troluje. Ignore je Majka Mara.
[ a1200 @ 09.06.2010. 16:23 ] @
Citat:
Nisi ti momak kvalifikovan da se baviš "mojim tipom uma". Kontakt sa ljudima "tvog tipa uma" je neizbežno zlo internet foruma, ali je moja greška što se upuštam u diskusije sa takvima. Izvinjavam se ostalima što sam tebi dao još malo na značaju, potrošena je još jedna strana teme uzaludno.
He, he, ja sam ga od prosle strane stavio na "ignore". Mislim da je diskusija sa njim gubljenje vremena...
[ Ankalagon the Black @ 09.06.2010. 16:47 ] @
Al meni je fascinantno da Odin zastupa teoriju da ga recimo Bilderberg grupa uopste ne zanima i da cak i da dam nesto rade o glavi nista ne mozemo da uradimo, a dolazi redovno na temu i pise dugacke postove sa detaljnim obrazlozenjima :) Mene kad nesto ne zanima ja prosto ne ulazem nista od vremena i napora za to. Jedino sto mogu da zakljucim jeste da ga ta tema ipak zanima. Odin je nas covek :))
Evo male galerije slika sa najnovijeg Bilderberg skupa 2010 u Spaniji. Cisto da se zna imenom i prezimenom ko to tamo nesto muti. Obratite paznju na tesko prisustvo finansijskog sektora.
Da, zanimljivo je da otkad sam ja na ignore listi da vi niste napisali ni jedan jedini red necega.
To sasvim dovoljno govori o sadrzini vasih mozgova i dubini vasih misli o ovoj problematici.
Isto kao i o vasim prakticnim naporima po ovom pitanju koje se samo svodi na laprdanje na internetu, a sutra, kao i svaki dan sto ste ga dosad proveli, jednako kao i svaki sto cete provesti nakon sutra, sve po starom - kuca poso kuca poso, sve po planu Bilderberg grupe.
Mozete vi te bajke pricati nekom drugom, blejati u tv i internet i zonu sumraka, ali zivot se ne mijenja tako draga djeco.
Kad za to vase umovanje nemozete naci nijednog stvarnog pacijenta u nevirtuelnom svijetu svakako je lijepo sanjariti na internetu o tome kako mijenjas svijest i svijet, a neugodno kad ti neko tu mastariju kvari....
[ Ankalagon the Black @ 09.06.2010. 17:35 ] @
@Odin,
hvala za link. Ima jos dosta drugih dobrih klipova iz istog filma. Interesantna stvar. Nisam do sada gledao taj film.
[ Odin D. @ 09.06.2010. 18:36 ] @
Nije los, nije los,... moze da se gleda...
[ a1200 @ 09.06.2010. 18:58 ] @
@Ankalagon the Black
lepe fotke :)
Sve sama (ne)uticajna gospoda koja se slucajno zadesila u isto vreme, na istom mestu, verovatno da bi odigrali partiju bridge-a... drugarski, bez dubljih namera, jer poker je za raju... :)
Šteta što Odin neće da se dogovorimo pa da sredimo Bilderberg grupu
i da s njima malo zamenimo uloge, a trebalo bi ovoj raji neko toliko pametan
ko će da je vodi odozgo, samo da ne kaže odmah da će i on na kraju da
je prevari - jer to je po njemu neminovno - a raja nikako da ukapira.
Nego ja sumnjam - eto sumnje - da je on već BilderOdin pa ga, kao što
kaže, nije briga za raju. Za razliku od ostalih Bilderberga on je bar donekle
iskren, ali zato da ga ne bi prepoznali.
[Ovu poruku je menjao galet@world dana 09.06.2010. u 23:02 GMT+1]
[ Odin D. @ 09.06.2010. 23:24 ] @
Citat:
galet@world: a trebalo bi ovoj raji neko toliko pametan
ko će da je vodi odozgo,
Za vodjenje raje uopste nije potrebno biti pametan, cak sta vise - umjereno glup covjek je bolji za tu ulogu.
Kad pametni odluce da se bave tim poslom, oni to uglavnom rade iz licne koristi, a glup se u tom liderovanju rukovodi opstom koristi, ali nazalost nije sposoban za to.
Jedina razlika je u tome sto pametni ljudi iskoriste raju, a glupi je unesrece. Zbog toga je 'umjereno' glup covjek pogodniji od totalno glupog, jer umjereno glup covjek je umjereno unesreci u mjeri koja je uporediva sa onim koliko je pametan iskoristi, dok totalno glup vodja totalno unesreci stado.
Treca opcija - u kojoj bi neko pametan mogao da vodi raju na opste dobro - nazalost nije moguca jer raja takve lincuje.
Ono sto vi ne shavatate je priroda mase. Vi zamisljate da je masa jednostavno umnozen broj pojedinaca koja uglavnom i na opstem nivou zadrzava karakteristike koje preovladavaju kod pojedinacnih primjeraka ljudskog roda.
To je potpuno pogresno vjerovanje.
Kada od hiljadu slicnih pojedinacnih ljudi napravis grupu - tom grupom uopste nemora, a u 99.99% slucajeva i nece, nimalo dominirati psiholoski profil njenog prosjecnog pojedinca. Taj navodni "paradoks" se eksponencijalno pojacava sa velicinom grupe.
(Hint: Gustave Le Bon: The Crowd: A Study of the Popular Mind, 1896, takodje i radovi C.G. Junga na temu kolektivne svijesti i kolektivno nesvjesnog)
Masa je jedan entitet koji sam od sebe proizvodi sve to sto vi mislite da mu se desava spolja - i te manipulante koji njome navodno upravljaju i ratove koje joj navodno neko spolja rezira i kreira i tako dalje.... Sve to dolazi od same mase, ali naravno na prvu loptu izgleda kao time ordinira neko spolja.
Ko je u toj masi, naravno da moze jedino da vidi stvari iz te perspektive i da ih tako dozivljava.
Zato sam vise puta naglasio: samo covjek koji se izdvoji iz te gomile i raskine sve veze sa tom masom moze se izmaknuti u stranu i steci pravu sliku.
Naravno, to odvajanje je proces koji je vrlo zahtjevan, naporan i bolan i zato je mnogima lakse da potraze neko drugu verziju "istine" koja im je lakse dokuciva, a koja donekle moze da zadovolji ili prevari tu njihovu "glad za istinom".
Otkad postoje prvi tragovi o ljudima konstantno se provlaci jedna misao u svim epohama i svim rasama, utisnuta u mitove svih naroda: "Svi odgovori na sva pitanja nekog covjeka nalaze se u njemu samom". Ali naravno, kopanje po samom sebi i suocavanje sa onim na sta se tamo naidje nije nimalo prijatan posao, tako da ljudi uglavnom pribjegavaju kopanju po necem drugom gdje, naravno, ne nalaze nista, osim iluzija da su nasli nesto.
[ galet@world @ 10.06.2010. 09:17 ] @
Citat:
Odin D.:
Treca opcija - u kojoj bi neko pametan mogao da vodi raju na opste dobro - nazalost nije moguca jer raja takve lincuje.
Pa onda nije dovoljno pametan - zato sam i predložio tebe.
Citat:
Vi zamisljate da je masa jednostavno umnozen broj pojedinaca koja uglavnom i na opstem nivou zadrzava karakteristike koje preovladavaju kod pojedinacnih primjeraka ljudskog roda.
Uh, sad si me razočarao - kao budući vođa trebalo bi da znaš da ne mislimo jednako
jer raja uvažava poslovicu - sto ljudi sto sto ćudi.
Citat:
Masa je jedan entitet koji sam od sebe proizvodi sve to sto vi mislite da mu se desava spolja - i te manipulante koji njome navodno upravljaju i ratove koje joj navodno neko spolja rezira i kreira i tako dalje.... Sve to dolazi od same mase, ali naravno na prvu loptu izgleda kao time ordinira neko spolja.
Ko je u toj masi, naravno da moze jedino da vidi stvari iz te perspektive i da ih tako dozivljava.
A zamisli nekog pametnog (odgovarajuće pametnog!) "spolja" koji se umeša u masu i koji je
tako dobro poznaje kao ti i onda to izgleda kao da je "iznutra" (iz mase).
Šta misliš da li je Hitler bio spolja ili iznutra?
Citat:
Naravno, to odvajanje je proces koji je vrlo zahtjevan, naporan i bolan i zato je mnogima lakse da potraze neko drugu verziju "istine" koja im je lakse dokuciva, a koja donekle moze da zadovolji ili prevari tu njihovu "glad za istinom".
Istina je jedna - ona nema verzija.
Citat:
Otkad postoje prvi tragovi o ljudima konstantno se provlaci jedna misao u svim epohama i svim rasama, utisnuta u mitove svih naroda: "Svi odgovori na sva pitanja nekog covjeka nalaze se u njemu samom".
Nema odgovora na sva pitanja ni u njemu ni izvan njega.
Citat:
Ali naravno, kopanje po samom sebi i suocavanje sa onim na sta se tamo naidje nije nimalo prijatan posao, tako da ljudi uglavnom pribjegavaju kopanju po necem drugom gdje, naravno, ne nalaze nista, osim iluzija da su nasli nesto.
Ako postoji nešto drugo onda i o njemu postoji istina.
[ Odin D. @ 10.06.2010. 10:13 ] @
Hvala ti na upecatljivoj demonstraciji "dubine" misli jednog prosjecnog (mozda cak i ispodprosjecnog) pojedinacnog komada mase.
Pokazivanjem da si uspio zapamtiti uobicajene "mantre" koje se vrte medju rajom, sasvim si na adekvatan nacin demonstrirao kako i sta "misli" jedan prosjecan komad "mase", te si meni ustedio trud objasnjavanja toga.
Sva tvoja saznanja, znanja i razmisljanja su redukovana na ono sto se uobicajeno smatra "istinom" na nivou stada.
Citat:
galet@world:Pa onda nije dovoljno pametan - zato sam i predložio tebe.
Tvoji dometi su ograniceni na bijednjikavi cinizam koji je samo u nekoj ogranicenoj mjeri sposoban da kompenzuje potisnuti kompleks budale.
Ovaj tvoj istup mi nije dovoljno izazovan da bih ga smatrao vrednim repliciranja na nacin koji si zapoceo. Potrudi se malo bolje, pa ces da imati cast da iz prve ruke vidis kako se vredja "po propisu".
[ Isak666 @ 10.06.2010. 10:20 ] @
Citat:
Ono sto vi ne shavatate je priroda mase. Vi zamisljate da je masa jednostavno umnozen broj pojedinaca koja uglavnom i na opstem nivou zadrzava karakteristike koje preovladavaju kod pojedinacnih primjeraka ljudskog roda.
To je potpuno pogresno vjerovanje.
Kada od hiljadu slicnih pojedinacnih ljudi napravis grupu - tom grupom uopste nemora, a u 99.99% slucajeva i nece, nimalo dominirati psiholoski profil njenog prosjecnog pojedinca. Taj navodni "paradoks" se eksponencijalno pojacava sa velicinom grupe.
Sa ovim se potpuno slazem i Le Bon je to stvarno majstorski obradio.
I pametan covek u masi postane glupak, tako da Odin ima po meni pravo kad sumnja u bilo kakav masovni pokret koji ce dovesti do neke korenite promene.
Tako da mozemo zakljuciti da se neka promena moze desiti na individualnom nivou i da za takvu promenu tek mali procenat ima sposobnost, ali se onda postavlja pitanje ucinkovitosti takve promene, obzirom da na drugoj strani ta mala grupacija ima ogromnu masu koja je u startu lisena racia.
Tako da bi ova konkretna situacija na ovoj temi mogla da se po tom razvije u pojedinacno uvidjanje nekih detalja, kojim ne postoji mogucnost da se nesto puno promeni na nivou drustva.
Iliti - nema spasa za ovoga zivota.
[ Hadžihalef @ 10.06.2010. 11:05 ] @
Citat:
Iliti - nema spasa za ovoga zivota.
Pod pretpostavkom da izrečeno ne podrazumeva i apsolutnu stagnaciju, mirovanje, letargiju, smrt pre smrti, animalni hedonizam, svejedno se postavlja pitanje a rašta smo se onda rodili?
Obzirom da nema razumnog čoveka na svetu koji sebi barem jednom u životu nije postavio to pitanje, lično mi je veoma prihvatljiva mogućnost, PUT (čak možda i pravi), a svaki put pretpostavlja i neko kretanje, koje jedino može definisati svrhu postojanja, misao u Odinovom postu
Citat:
samo covjek koji se izdvoji iz te gomile i raskine sve veze sa tom masom moze se izmaknuti u stranu i steci pravu sliku.
Naravno, to odvajanje je proces koji je vrlo zahtjevan, naporan i bolan
Nije baš jednostavno odbaciti sav civilizacijski komfor, hedonizam iz njega generisan, i nadomestiti ga asketizmom...
[ Odin D. @ 10.06.2010. 11:34 ] @
Citat:
Hadžihalef: Nije baš jednostavno odbaciti sav civilizacijski komfor, hedonizam iz njega generisan, i nadomestiti ga asketizmom...
Postoje razni putevi. Nije uvijek neophodno otici zivjeti u neku pecinu u pustinji da bi se doslo do necega. To je "najsiroviji" pristup uglavnom lisen promisljanja i aktivnog rada, a ciji se nedostatak samo u nekoj mjeri nadomjescuje velikim psiho-fizickim trpljenjima kojima se pomenuti "putnik" izlaze. Tome uglavnom pribjegavaju ljudi koji nemaju drugog izbora (u smislu da je splet okolnosti takav da za njega u tom momentu nema drugog puta), ili pak da ima izvjesne licne sklonosti bas ka takvom "putu".
No ipak, gledano u globalu, moze se reci da skoro svi odu bas onim putem koji im i prilici.
Kao sto si i sam jednom napisao (cini mi se da si bio ti): "Kad je ucenik spreman - ucitelj se sam pojavljuje", pa ko god ili sta god taj ucitelj bio (prema uceniku i ucitelj).
Medjutim, navedena poslovica/izreka ima skoro neiscrpno znacenje i znacaj koji se ovdje ne moze ni izdaleka osvjetliti, pa ne vredi ni pokusavati.
[ galet@world @ 10.06.2010. 13:20 ] @
Citat:
Odin D.: Potrudi se malo bolje, pa ces da imati cast da iz prve ruke vidis kako se vredja "po propisu".
To je i jedino šta znaš. Ja tebe nisam vređao.
Nisi odgovorio na jedno jedino pitanje niti na konkretne primedbe tvojim glupim
izjavama pa je sasvim jasno šta si - obično samoljubivo i samodopadljivo bezvezno klepetalo...
A ja nameravah da te oslovim rečju: VOĐA
Naterao si me da zastanem u polovini te reči - a ti nastavi da mučeš kao i do sada - nisi bitan.
Naravno da nisam bitan ni za koga drugog sem za sebe. U tome i jeste sva poenta, ali ti to ne mozes da razumijes, cim mi to pripisujes kao manu.
Kad imas potrebu da ti neko bude bitan, nisi nista drugo do ovca koja trazi neku drugu ovcu koju ce "proglasiti" bitnom, u nedostatku licnih kvaliteta za koje bi mogla da se drzi, pa trazi spoljne oslonce i uzore kojima ce pripisati ono sto njoj samoj nedostaje.
Prema tome, cak i onaj ko misli da sam iz nekog razloga bitan za njega - u zabludi je.
Samo ti sebi pronadji nekog adekvatnog vodju, po mogucstvu sa glasnom i milozvucnom klepkom, ko ce ti biti bitan i drzi se toga, i povremeno ponegdje zableji u njegovu slavu, mozda ces se i ti licno osjecati vaznije.
Ja - slozili smo se - nisam pogodan za vodjenje ovaca. U mom prisustvu ovce se frustriraju, pri cemu ti se evo i zahvaljujem na pokaznoj demonstraciji te cinjenice.
[ Isak666 @ 10.06.2010. 14:16 ] @
Citat:
Hadžihalef: Pod pretpostavkom da izrečeno ne podrazumeva i apsolutnu stagnaciju, mirovanje, letargiju, smrt pre smrti, animalni hedonizam, svejedno se postavlja pitanje a rašta smo se onda rodili?
@Koshut
Ne podrazumeva to.
Mislio sam na spas u formi da neko moze dati drugom coveku nesto cime bi se on spasio, a da taj covek to ni ne zeli.
Pa tako nema ni spasa ni za taj veci deo mase, jer ni ne zele to niti mogu to.
Ali onda se postavlja pitanje - sta je to spas?
Jer mozda vidjenje spasa kroz oslobodjenje masa od kontrole jedne grupe mocnih ljudi, uopste i nije njihova zelja. Jer sto bi se svako zeleo osloboditi mogucnosti da neki Vijetnamac pravi majicu za 2 dolara?
Njemu je licni komfor bitniji od tudje nesrece.
To mi je jednom lepo objasnio jos davno jedan matori dzanki, bistar cova ali los po sebe, dok sam sa njim kao klinja pricao o slicnoj temi i sa slicnim nadahnucima. Rekao je jednostavno da dok nosim te cipele, nemam sta da pricam o tome.
I to jeste sustina.
Jedno je biti deo sistema i pricati protiv njega, a drugo je krenuti kontra smerom.
Koji su to smerovi, zavisi od coveka.
Nema sklada ni izmedju uzroka problema, ni cilja spasenja.
Pa imamo borbu za spas duse, pa se ni tu ne slazu, pa borbu protiv kapitala, borbu protiv slabih i trzisno neisplativih, borbu protiv vanzemaljaca...
[ ArsicS @ 10.06.2010. 14:31 ] @
To da su nedodirljivi i da inertna masa kojom se upravlja nikada neće reagovati jednostavno nije tačno. Kako je došlo do kreditne krize u USA? Pojedinačnim odlukama na koje banke nisu računale - po njihovoj računici svako je trebalo da plaća svoj kredit, cena nekretnina da stabilno raste i da njihove investicije budu sigurne. A desilo se suprotno - pojednici su shvatali da im se kredit ne isplati, pojedinačno su dizali ruke od nekretnina (što ovi nisu očekivali u tom broju) i tržište je puklo. U pitanju je kritična masa, koja se stvara pojedinačnim postupcima.
Ista je situacija sa H1N1 vakcinama - procena da će se uplašena marva potući ko će prvi da se vakciniše se pokazala netačnom. Sve su uradili kako treba, agresivna kampanja, svakodnevne vesti o vakcini, organizovana pomama državnih institucija ko će koliko vakcina da nabavi (ljudi su trebali da budu srećni ako se dokopaju svoje doze jer nema dovoljno za sve), razni apeli itd. A u realnosti je puklo u suprotnosti sa svim procenama - ja nisam hteo da se vakcinišem, komšija takođe i tako su pojedinci zayebali sistem.
Isto očekujem za par godina pri potezanju "ugradite RFID" priče, i neuspeh će biti direkno proporcionalan broju svesnih pojedinaca, koji je pak direktno povezan procentu ljudi koji imaju svakodnevni pristup netu. A "cenzura interneta" za kojom će vrlo brzo morati da posegnu će biti najveći fijasko u istoriji.
[ galet@world @ 10.06.2010. 17:46 ] @
Citat:
Odin D.: Naravno da nisam bitan ni za koga drugog sem za sebe.
Naravno da nisi razumeo. Nisi bitan jer ne razumeš. Nisi bitan jer eskiviraš konkretizaciju u
nedostatku logičkog rasuđivanja. Ti pripadaš sebi i sebi si bitan a ovo ovde ti služi da pokažeš
koliko se voliš. Ti si nastrana jedinka mase ispod nivoa humanog društva. Zagovaraš mržnju,
bezosećajnost, egoizam, ravnodušnost, neznanje i sve što ljude čini ljudima. To je za tebe bitno!
Ti si protiv ljudi očigledno i ovo je tvoj pokušaj da ih prevaspitaš zato što ili ne pripadaš ljudima
ili si pripadao pa si prevaspitan umišljajući da si to sam učinio. Nisi bitan i zato što si samo
nekoliko ovaca privolio da uglas bleje s tobom uvažavajući tvoje gluposti o kojima nisi ni spreman
ni sposoban da raspravljaš. Svoje nevešto rasuđivanje kriješ iza kićenih fraza na koje nasedaju
poneke tupave ovce.
Ali ti i takvi predstavljate opasnost za ljudsko društvo jer je očigledno da ste angažovani u cilju
dehumanizacije i desolidarnosti i uništavanja ostalih atributa koji su oduvek bili vrline humanog društva.
Vi jeste zaverenici bez obzira odakle potičete i imate cilj koji odevate u tobožnje otkrivanje istine
kojoj svesno pripisujete verzije t. j. ono što joj ne pripada da bi je proizvoljno svojim ovcama mogli
tumačiti, a ustvari želite da je sakrijete jer saznavanje istine ne odgovara vašoj antiljudskoj zaveri.
Postoji ideja o nasilnoj depopulaciji planete, a očigledno je da se tvoj stav, tvoje sugestije i tvoje
brljivo nastojanje zove - dehumanizacija društva - po nalogu tvojih vođa koji tobože ne postoje.
[ Odin D. @ 10.06.2010. 18:19 ] @
Prvo - za ostale citaoce - navodim jedan citat, kako bi mogli naslutiti koji dusevni mehanizam (poremecaj) stoji iza onih gore @galetovih rijeci:
"Vec pet godina taj covjek juri po Evropi
poput ludaka u potrazi za necim sto bi
mogao da zapali. On, nazalost, neprestano
pronalazi placenike koji otvaraju kapije
svoje zemlje tom medjunarodnom palikuci."
Ovaj citat je Hitlerov opis Cercila.
@galet
Ne znam koliko jos ljudi osim tebe vjeruje da bas ja pripadam grupi "zavjerenika" o kojima se ovdje raspravlja ili da sam u odboru koji priprema "nasilnu depopularizaciju planete" :) ali ta tvoja uvjerenja vrlo zivopisno ilustruju stepen ludila u koji si zapao.
E sad kad si to otkrio, moraces malo da obratis paznju - znas ako te zvekne auto na pjesackom, ili dobijes otkaz na poslu, ili nadjes konjsku glavu u krevetu - ja stojim iza toga!
Pomisljao sam i da pridodam nesto na tvoj racun, medjutim sam si obavio takav posao da ne ostavljas nikome prostora da nesto znacajno u tom pravcu vise postigne, a i ne bi bilo eticki odnositi se prema nekome u takvom stanju kao da je sa njim sve u redu.
Stari narod kaze: "Nema potrebe dokazivati da je budala budala - samo ga pusti nek sam prica".
Kao sto sam vec rekao, izvrstan si za prakticno demonstriranje raznih deluzivnih pojava u ljudskom umu. Nikad ne iznevjeris.
Eto, pa izvoli - pricaj dalje....
[ galet@world @ 10.06.2010. 23:35 ] @
Citat:
Odin D.:
E sad kad si to otkrio, moraces malo da obratis paznju - znas ako te zvekne auto na pjesackom, ili dobijes otkaz na poslu, ili nadjes konjsku glavu u krevetu -...
ili kad čujem: "muuuuuuuuuuuu" znaću da si bio u kupusu i da te raja prebila.
Citat:
...ja stojim iza toga!
Ti jedino dobro stojiš iza gluposti.
Citat:
Stari narod kaze: "Nema potrebe dokazivati da je budala budala - samo ga pusti nek sam prica".
Ti vodiš monolog jer u dijalogu nemaš logičke šanse pa brutalno eskiviraš -
samo pričaj sa svojim ovcama jer narod kaže i ovo: "Psi laju, a karavan prolazi".
Citat:
Ne znam koliko jos ljudi osim tebe vjeruje da bas ja pripadam grupi "zavjerenika" o kojima se ovdje raspravlja ili da sam u odboru koji priprema "nasilnu depopularizaciju planete" :) ali ta tvoja uvjerenja vrlo zivopisno ilustruju stepen ludila u koji si zapao.
Taj stepen pripada tebi jer ja to nisam tvrdio - tvoj domen je dehumanizacija društva - zaboravio si šta ti je zadatak.
Sa svojim(???) jezikom jako loše stojiš, a prema crvenoj reči i sa stranim. Jedino dobro mučeš!
Taj stepen pripada tebi jer ja to nisam tvrdio - tvoj domen je dehumanizacija društva - zaboravio si šta ti je zadatak.
Sa svojim(???) jezikom jako loše stojiš, a prema crvenoj reči i sa stranim. Jedino dobro mučeš!
Jbg, nisam znao da si toliko glup! Stavio sam smajlija iza "depopularizacije" da bih ti skrenuo paznju na ironiju - nisam mogao sebi da dozvolim da se "opravdavam" da se ne bavim "nasilnom depopulacijom" - suvise je suludo - ali nije pomoglo :(
Ne znam sad sta dalje da kazem. Da probam nesto da ti objasnim ili da budem duhovit - ne ide - tvoj intelektualni nivo nezrelog junca apsolutno obesmisljava ikakav pokusaj.
Da probam da zasmijem druge ljude na tvoj racun - ne ide ni to - moze biti nekom smijesno, ali je u principu zalosno sprdati se sa takvim nesrecnicima.
Citat:
galet@world:tvoj domen je dehumanizacija društva - zaboravio si šta ti je zadatak
Ako tu dehumanizaciju mozemo u nekom sirem smislu shvatiti kao 'animalizaciju" i sudeci po onome kako se ti nakon kontakta sa mnom ovdje prezentujes, cini mi se ne da sam zaboravio zadatak nego da ga izvrsno obavljam :)
Laku noc i odmori se dobro, vidim da ti treba vise sati da smozgas nekoliko prostih recenica za repliku, pa pretpostavljam da si se dobrano umorio.
[ a1200 @ 11.06.2010. 00:41 ] @
Odin D. personal trollfest... one and only... ili kako ubiti diskusiju ignorishuci teze odgovore/pitanja i fokusirajuci se na "ja sam pametan (majke mi) - a raja tek treba da nauci koliko", a i sam se sebi dopadam - EGO mi je ko Bosanska piramida...
Ako je toliki kolika je ta piramida onda je ok...
Ili mozda ti imas neke druge informacije o "pravim" dimenzijama te piramide koje neko iz psst...nekog razloga... skriva?
Nego koliko vas to ima?
No ne mari, "dva losa ubise milosa" se odnosi na fizicki nivo, slobodno se vi grupisite, lakse mi je jednim udarcem 10 muva nego svaku pojedinacno.
Citat:
a1200:ili kako ubiti diskusiju ignorishuci teze odgovore/pitanja
A dje vam je ta diskusija?
Ko vam brani i sta vas sprecava da diskutujete?
Koliko ja vidim zainteresovani ste samo za pljuvanje i raspravljanje o licnim osobinama nekog bez obzira sta on imao da kaze o temi. Vas tema ne interesuje, jer ne zelite cuti nikakve argumente koji nisu na vasoj strani - interesuje vas samo da upotrebom horskog blejanja nadbucete drugacije misljenje zato sto ga ne mozete nadglasati pojedinacno. Zato se glupsoni i grupisu u stada.
Jaka vam borba protiv "svjetskih zavjerenika" do mojega!
Dovoljno da se neko anonimac na nekom forumu oglasi necim sto vam ne ide niz dlaku i sve pada u vodu!? Eto, osujetio sam pokret otpora sa par postova... Sprecio ih u startu da diskutuju i otkrivaju istinu! Zaustavio sam slobodnu, naprednu i nezadrzivu misao istine i zdravog razuma! Navukao mrak na covjecanstvo, i zagradio pristup istini! Gurnuo svijet jos dublje u tamu i neznanje!!!
Aaaahahahaha!!! - Pa mocniji sam od Skeletona, Kranga i Dart Wadera zajedno! Kakvi Reptilijanci kakvi bakaraci - gledajte sta ja radim sa par postova! Sta bi tek bilo da uzmem neku mocugu pa pocnem da mlatim!
No, kako je to malo vjerovatno da sam ja bas toliki baja, prije ce biti da ste vi protivnici "do mojega" kad vas neko tako lako osujeti.
I vi cete nekog od necega da spasavate!
Ajde ne prdite nego, kao sto sam vam vec rekao:
[ galet@world @ 11.06.2010. 10:22 ] @
@ Odin
Ako je toliki kolika je ta piramida onda je ok...
Ili mozda ti imas neke druge informacije o "pravim" dimenzijama te piramide koje neko iz psst...nekog razloga... skriva? Nema razloga, tvoj EGO je stvarno na vrhu piramide okrenute naopako
Nego koliko vas to ima? Mnogo više nego vas
No ne mari, "dva losa ubise milosa" (služiš se devizom "glupog" naroda)se odnosi na fizicki nivo
, slobodno se vi grupisite, lakse mi je jednim udarcem 10 muva nego svaku pojedinacno. Ovo ti je baš glupo (a i šta drugo očekivati od tebe) - kako možeš repom dohvatiti obada koji ti sisa krv na glavi između rogova?
A dje vam je ta diskusija?
Ko vam brani i sta vas sprecava da diskutujete? "Glupa" raja kaže: "Prema svecu i tropar"
Koliko ja vidim zainteresovani ste samo za pljuvanje i raspravljanje o licnim osobinama nekog bez obzira sta on imao da kaze o temi. Tvoje lične osobine te diskvalifikuju kao ozbiljnog diskutanta
Vas tema ne interesuje, jer ne zelite cuti nikakve argumente koji nisu na vasoj strani - interesuje vas samo da upotrebom horskog blejanja nadbucete drugacije misljenje zato sto ga ne mozete nadglasati pojedinacno. Zato se glupsoni i grupisu u stada. Da, tako je to u tvom životinjskom carstvu - gledano s tvog "muuuuuuuuuu" stanovišta, narod se, međutim, grupiše u društva
Eto, osujetio sam pokret otpora sa par postova... Sprecio ih u startu da diskutuju i otkrivaju istinu! Zaustavio sam slobodnu, naprednu i nezadrzivu misao istine i zdravog razuma! Navukao mrak na covjecanstvo, i zagradio pristup istini! Gurnuo svijet jos dublje u tamu i neznanje!!! Ovo je verovatno citat iz udžbenika koji si morao da savladaš da bi bio angažovan u akciji "oplemenjivanja" društva, pored već izuzetno visokog
stepena obrazovanja prikazanog u vidu bezobrazluka i nevešte eskivaže.
Aaaahahahaha!!! - Pa mocniji sam od Skeletona, Kranga i Dart Wadera zajedno! Kakvi Reptilijanci kakvi bakaraci - gledajte sta ja radim sa par postova! Sa tih par postova samo si pokazao svoju intelaktuanu nemoć
Sta bi tek bilo da uzmem neku mocugu pa pocnem da mlatim! Bio bi umlaćen - ni veterinar ti ne bi pomogao.
No, kako je to malo vjerovatno da sam ja bas toliki baja, prije ce biti da ste vi protivnici "do mojega" kad vas neko tako lako osujeti.
I vi cete nekog od necega da spasavate! Pokušavamo - pa makar i od rogate marve.
Ajde ne prdite nego, kao sto sam vam vec rekao:
Ovde si se prerušio i nemaš kapu što je u redu jer "glupi" narod kaže: "Što će kapa na manitoj glavi"
[ flylord @ 11.06.2010. 13:35 ] @
o cemu vi uopste pricate ovde?
[ Hadžihalef @ 11.06.2010. 13:41 ] @
Trenutno, na delu imamo posledice neadekvatnog sagorevanja viška testosterona...kod nekih...
Jbg', @Hadzihalef, podjebavas ovdje pa kad dobijes sto si trazio odesk poput pi..ice da kukas tamo na "Predlozi i pitanja".
Ako nisi u stanju da se podjebavas sa velikim cikama ne znam sta te tjera da se ovdje igras - nadji neki forumcic gdje se okupljaju curice bez testosterona, vise bi ti odgovarao. A ovdje ti je pozadina stalno na meti testosterona, pogotovo ako vrckas njome.
[ flylord @ 11.06.2010. 15:12 ] @
a jel ima neki smisao ova tema?
[ Odin D. @ 11.06.2010. 15:25 ] @
Sto se mene tice - nema, posto su "navodno" zainteresovani jedino zainteresovani za "analizu" psiholoskog profila onih koji se sa njima ne slazu, a tema im ocigledno samo za to i sluzi.
Ako se sprema neko zakljucavanje - predlozio bih da im se ostavi neki dan i da se obrisu bilo kakve poruke koje striktno nemaju veze sa temom, pa ako nesto u vezi teme uspiju da izrode, onda neka ih....
[ flylord @ 11.06.2010. 15:27 ] @
samo mi reci kako da pogodim koja poruke ovde nema veze sa temom :D. Kad zaista ne mogu da shvatim o cemu se ovde prica :S
[ Odin D. @ 11.06.2010. 15:34 ] @
Pa u principu sve imaju direktno ili indirektno veze sa temom (tj. barem ilustruju kredibilitet napisanog), osim sto su napisane na "donekle neprimjeren" nacin :)
Ali eto, ne moras da brises u rikverc, objavi da ces brisati 'od sada', mozda i tako upali!?
[ ArsicS @ 11.06.2010. 16:22 ] @
Otprilike svaka poruka koja ima veze sa Odinom, nema veze sa temom
[ Odin D. @ 11.06.2010. 16:55 ] @
^Precutacu, evo kao sto sam i rekao, necu da pisem nista sto nema veze sa temom, samo da vidim kad cete vi poceti da pisete nesto sto ima veze sa temom, sada kada vas u tome niko ne ometa....
Gledajući Alex Jonesa, zapitam se zašto posle normalni ljudi misle da su "teoretičari zavera" psihički neuravnotežene osobe?
Nego, evo još jednog zanimljivog videa.
Govori premijera Australije i Kanade povodom podrške napadu na Irak. Ne bi tu bilo ništa čudno, da im govori nisu apsolutno identični. Vidi se da se gospoda hrane u istoj kuhinji
Eeee a mene u školi učili da je premijer najviša izvršna poluga vlasti i da je nezavisan u svom radu i borbi za narodni interes, a ne da je nečija lutka
Ja nikada nisam cuo da nesto izraz "teorija zavere" znaci, uglavnom ga koriste oni koji realnost zavere kamufliraju sa recju teorija...
Ne postoje teorija zavera, vec samo zavere, a lako se to da proveriti...samo vidi da li se u tu zaveru uklapa povecanje bilansa na racunu onih na koje se sumlja...
Sve se zna i svi sve znaju samo je pitanje koliko su dobili ili cime ucenjeni oni koji te stvari nazivaju "teorijom", jel teoriju poistovecuju sa recju "laz" ... tipa "lazna-umisljenja-prdaleznicka-filozofska" zavera.
edit:typo
[Ovu poruku je menjao PhaseLinear dana 27.02.2011. u 21:58 GMT+1]
[ vlada131 @ 27.02.2011. 21:24 ] @
Citat:
p3j4:
Govori premijera Australije i Kanade povodom podrške napadu na Irak. Ne bi tu bilo ništa čudno, da im govori nisu apsolutno identični. Vidi se da se gospoda hrane u istoj kuhinji
Komonvelt čini čuda!
[ Ankalagon the Black @ 28.02.2011. 00:21 ] @
Citat:
Eeee a mene u školi učili da je premijer najviša izvršna poluga vlasti i da je nezavisan u svom radu i borbi za narodni interes, a ne da je nečija lutka
Na internacionalnoj sceni postoje mnogo jaci igraci nego sto su nekakvi premijeri raznih drzava. Prava diplomatija se odigrava iza kulisa. Pa tek kada se tu dogovore onda premijerima, ministrima i ostalima podele papire sa napisanim tekstom koji treba da procitaju. Pa gledaj samo Ban Ki Muna. Covek samo procita sta pise na papiru a po faci mu se vidi da u pola slucajeva nema pojima ni sta cita ni zasto.
[ Ankalagon the Black @ 23.04.2011. 16:23 ] @
[ Ankalagon the Black @ 29.05.2011. 10:37 ] @
Iz ciste dosade, reko ajde da vidim sta ima novo kob Benjamina Fulforda, za koga sam prilicno siguran da radi za "vladare iz senke", kako se to popularno zove ovde na temama u zadnje vreme. Kad imam sta da vidim, covek se raspisao o temama iz Srbije, da ne verujes. Nemam pojima da li je ista od toga tacno, verovatno da nije al ko ce da zna, a i mrzi me da proveravam jel me ne interesuje toliko. Al, mozda ce nekome biti interesantno.
05/24/2011
We have been asked to publish the following e-mail and passport picture by our colleagues
The person that goes by the name in the pasport that wanted to set me and my sister for international organised crime 10 days ago is well know to the world as John David Neighbor.
John David Neighbor, who was arrested in "Saric" motel with Momcilo Perisic, is officially an employee of the American Embassy in Belgrade. In fact, he is a secret agent. The YA counter-intelligence agents know Neighbor as Jim Barcas. A man under that name has already been named persona non grata in Macedonia, Greece, Austria, Bulgaria and Italy. It seems that the center of his activities was Yugoslavia, where he came by in the late 80's. According to the rumors, American Ambassador in Belgrade Bill Montgomery stopped making threats when General Aco Tomic sent him documentation of foreign intelligence services about Neighbor as well as a video-cassette showing activities of Neighbor an Perisic. Neighbor, alias Barcas, has already left Serbia.
Serbia, FR Yugoslavia, March 20, 2002When Prime Minister Zoran Djindjic saw the film, which shows how deputy Prime Minister Momcilo Perisic hands documents to an American secret agent, he had no choice. The following day, he asked Momcilo Perisic to resign. However, Djindjic didn't see the entire video-material, which the YA (Yugoslav Army) Counter-Intelligence Service (KOS) possesses. Our sources close to the military intelligence service claim that there are six video tapes, besides the one filmed in "Saric" motel nearby Belgrade, which shows how Perisic delivers military documents to John David Neighbor, chief of the CIA for the Balkans and the first secretary of the American Embassy in Belgrade.
Perisic has been under surveillance both of the KOS and the State Security Police for several years because of his contacts with foreign spies. Both services have come to the same conclusion - the former YA Chief of Staff cooperates with American intelligence services. It isn't publicly known that the Yugoslav Army arrested Perisic in late 1999 for cooperating with Americans. Namely, general Nebojsa Pavkovic claimed that Perisic had taken American general Wesley Clark to Kosovo in 1998 and identified targets for him while he was the YA Chief of Staff. However, military officials, who held Perisic's destiny in their hands at that time, concluded that Pavkovic's accusations were exaggerated and based on personal strife between two generals. Consequently, Perisic lost only the rank of general. The KOS believed that Perisic was cut off from the sources in the Military Headquarters. However, confidential documents began disappearing from the Military Post 1122.
The first suspect was Lieutenant Colonel Miodrag Sekulic, who worked in Pavkovic's cabinet. In 1994, Perisic brought Sekulic to the cabinet of the YA Chief of Staff. Sekulic's task was to record the meetings and sessions in the Military Headquarters. He remained at that position even when Pavkovic became the YA Chief of Staff. It turned out that Sekulic gave documents to Perisic, who later delivered them to American secret agents. The YA believed that Americans blackmailed Perisic with the Hague Tribunal but it turned out that Americans gave him money for his activities.
"I don't know anything that might be interesting for the Hague," Perisic said forBlic News weekly last month when he was asked to comment on the fact that he was one of few members of Milosevic's military hierarchy who haven't been identified by the Hague Tribunal either as witnesses or as suspects.
When his military friends asked him the same question, he gave an unconvincing answer that he performed only defensive activities in Zadar in 1991 and in Mostar in 1992 so that he wasn't interesting for the Hague.
However, Carla del Ponte and American agents weren't interested in Perisic regarding Zadar and Mostar but in connection with Srebrenica, where the Republic of Srpska Army massacred 7,000 Muslims in July 1995. According to the sources of Blic News weekly, American agents blackmailed Perisic using tapes that prove that Perisic gave instructions to general Mladic about certain phases of the attack on Srebrenica in July 1995.
Some Army officials claim that Perisic has worked for the CIA since 1998. Since then, he has given them several hundreds of documents. Although the Yugoslav Army doesn't want to reveal which documents Perisic gave Americans, it is believed that most of the documents refer to the YA's roles in the wars in Croatia and Bosnia. However, some of the documents contain data on the YA, referring to the period after its conflict with the NATO.
The arrest took place in "Saric" motel, on March 15, at 3 a.m. and not the previous day at 8 p.m. as it was firstly announced. Perisic didn't choose the place to meet Neighbor at random. The owner of the motel is Perisic's good friend from the period when Perisic was the Chief of the Artillery Center in Zadar. Saric had restaurants in Knin and Zadar. YA secret agents, who were active in the region of Knin, say that Saric had good connections with foreign secret agents.
However, Perisic's precautionary measures weren't good enough. General Tomic personally led the operation in complete secrecy. Namely, members of the YA Second Intelligence Department, which is under command of general Tomic, knew nothing about the arrest. Tomic engaged members of the Counter-Intelligence Technical Center of the YA Security Department (KOTECE) to arrest Perisic. According to the Rules of the YA Security Department, members of the KOTECE and KOG (Counter-Intelligence Group of the YA Security Department) inform only the head of the KOG about arrests. The head of the KOG must inform the chief of the YA Security Department, General Tomic, about the action. However, General Tomic doesn't have to inform his superior, General Pavkovic, about that action.
The important question is why Perisic was arrested at this time? The YA doesn't want to answer that question but it can be concluded that Milosevic's trial and announced extraditions represented a good moment for discrediting the deputy Prime Minister as a politician and a potential witness against Milosevic.
Regardless of the recent affair, Perisic was doing his best as the YA Chief of Staff to bring the YA closer to the NATO. Perisic had relatively good connections with the commanders of western armies, despite general political climate. During the escalation of the Kosovo crisis, the cooperation reached its peak at a meeting with the NATO commander for Europe, American General Wesley Clark, in Belgrade on October 26, 1998. However, some departments of the YA Headquarters established certain level of communication soon after Perisic was appointed for the first man of the Yugoslav Army in 1993. Those contacts, which opposed general isolation and Yugoslav confrontation with the NATO, continued; Perisic's contact with Neighbor probably results from that cooperation.
Americans weren't averse to cooperation with Perisic either. That became obvious in winter 1996. After Dayton's Agreement had been signed and American contingent in IFOR (forces that protected fragile peace in Bosnia) increased, greater mobility of the forces became necessary. The NATO wanted to introduce transport and communication lines through the territory of the FRY. Milosevic was willing to open toward the West after the war in Bosnia-Hercegovina but only General Perisic made a practical move for establishing cooperation with the American army.
The first contingent of units and equipment for IFOR landed at the Belgrade airport in February 1996. Several transport airplanes C-17 landed in Belgrade and unloaded weapons, equipment and soldiers of an American division. It was probably very important for Americans since American General George Julvan, the NATO commander for Europe at that time, came to Belgrade to meet Perisic. From that moment, Perisic began advocating that Yugoslavia join the Partnership for Peace, which would later lead to joining the NATO.
However, Milosevic's political assessments and lack of willingness for cooperation with the NATO, as well as the conflict with the KLA in Kosovo destroyed good relations between the YA and western allies. Consequently, the atmosphere of conflict returned to the level of 1992.
After pressure had been exerted on the YA and Police to end the first phase of operations in Kosovo, Perisic met Wesley Clark and chairman of the NATO Military Committee Klaus Neuman. They signed a military agreement regarding the beginning of the NATO operation called "Eagle Eye" - air surveillance of movements of the YA and Police in Kosovo. Perisic had to guarantee inactivity of the Anti-Aircraft units. Later, Pavkovic interpreted this operation as Perisic's cooperation with Americans because it enabled Americans to identify all the targets in Kosovo.
The person that goes by the name in the pasport that wanted to set me and my sister for international organised crime 10 days ago is well know to the world as John David Neighbor.
John David Neighbor, who was arrested in "Saric" motel with Momcilo Perisic, is officially an employee of the American Embassy in Belgrade. In fact, he is a secret agent. The YA counter-intelligence agents know Neighbor as Jim Barcas. A man under that name has already been named persona non grata in Macedonia, Greece, Austria, Bulgaria and Italy. It seems that the center of his activities was Yugoslavia, where he came by in the late 80's. According to the rumors, American Ambassador in Belgrade Bill Montgomery stopped making threats when General Aco Tomic sent him documentation of foreign intelligence services about Neighbor as well as a video-cassette showing activities of Neighbor an Perisic. Neighbor, alias Barcas, has already left Serbia.
He is working now for the Brithish Mi6 for "Niva." He wanted to set me up for COCAIN trafincing and moneylondery from Herion HULK funds thats is RABBIT HALLJITI money. (The bigest ALBANIAN MAFIA BOSS in EUROPE)