[ djyova @ 08.06.2010. 00:17 ] @
[ djyova @ 08.06.2010. 00:17 ] @
[ Count Zero @ 08.06.2010. 07:42 ] @
Sistematičan i interesantan pregled onoga što svi kao znamo, a o čemu izbegavamo da razmišljamo.
[ Radovan__III @ 08.06.2010. 08:22 ] @
Citat: Count Zero: Sistematičan i interesantan pregled onoga što svi kao znamo, a o čemu izbegavamo da razmišljamo. Da , ali iako ovo izgleda kako kazes sistematicno, inteligentno ustvari je uprosceno i prepuno "cinjenica" koje su nedokazive a tako se olako daju da jednostavno svi na nekin nacin poverujemo u to bez ikakve sumnje . Iako ja zelim da verujem potpuno ovome ovo je samo jedan show koji udara na obicne ljude pominjuci male crnce u afrcici, korumpiranu vlast itd [ barakuda111 @ 08.06.2010. 13:10 ] @
^ Hoces da kazes da to nije istina. Rade brate za puku egzistenciju u najgorim mogucim uslovima. Nemogu da verujem da nikad nisi naisao na ovakve vesti, priznajem da nisu mnogo ceste i retko se pominju na TV-u ali isplivaju na internet gde nemogu da budu kontrolisane. Mrzi me sada da trazim ali kad sledeci put "ispliva" vest koja ovo potvrdjuje poslacu ti link.
[ Count Zero @ 08.06.2010. 13:40 ] @
Maltus je davno bio "surov" i ukazao na to da se ljudi "generišu" po geometrijskoj progresiji, a hrana po aritmetičkoj i tu "nema leba".
Činjenica je da upravo ovakvo potrošačko društvo i omogućuje radna mesta, naravno nije sve crno-belo. Šta bi radili radnici Sony-ja npr, da ljudi kupe TV i gledaju ga narednih 15 godina? Da li bi mogli da se "preorijentišu"?? Poenta jeste, između ostalog, napraviti taj "krug" (s kraja prezentacije), koji omogućava očuvanje planete, a i njegovih stanovnika. To ide malo teže i zahteva odricanje, što "normalni" potrošač nije spreman da učini. Onaj drugi "krug": radno mesto -> TV -> prodavnica je kritičan i upravo je to jedna od stvari gde mi, smrtnici, možemo nešto da učinimo. Trivia: Pre sam se nešto razmišljao da kupim novi telefon, pa se nešto mislim - što da dajem ovaj stari za Dž (a radi normalno), da dodam još 15-20 000 i da kupim nešto što mi ne treba - malo veći ekran, par aplikacija. Ionako mi fon služi 70% razgovor 25% poruke i 5% Internet . Itd [ Isak666 @ 08.06.2010. 13:48 ] @
Naravno da je uprosceno.
http://sr.wikipedia.org/sr-el/...%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%98 Cilj je da zainteresuje za temu, ne detaljno dokazivanje jer ne bi bilo dosta ni 20 dana, a kamo li 20 min promo videa. Lepo uradjeno ;) [ Shadowed @ 08.06.2010. 15:58 ] @
Iznosenjem neistina oko sitnica diskredituju ono oko cega jesu u pravu. Najjednostavniji primer upgrade kompjutera.
[ barakuda111 @ 09.06.2010. 14:01 ] @
Evo jos jedan zanimljiv video http://www.youtube.com/watch?v=A3oIiH7BLmg&feature=topvideos
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|