[ jomie @ 10.06.2010. 18:18 ] @
Pozdrav svima.... U pitanju je digitalna klima-climatronic.... Problem je u tome sto klima ne hladi kako bi trebalo. Naime, izbacuje samo blago hladan vazduh. U servisu je dopunjen gas, ulje, zamijenjen je filter, izvrsena je dezinfikcija, ali i pored svega toga se ne osjeca znatno poboljsanje u hladjenju.... Majstor je "konstatovao" da je kompresor na izdisaju, ali ja bih ipak provjerio cijeli elektronski sistem... Ineresuje me da li je neko ima slicnih iskustava sa gore navedenim problemom? Cackajuci malo po netu, provjerio sam diagnosticke kodove gresaka na climatroncu i to: 4FA 00 - kojeg sam uspio ponistiti i 332 00 - kojeg je nemoguce izbrisati a odnosi se na senzor temperature na evaporatoru.... I jos jedna interesantna stvar, hladjenje klime zavisi od broja obrtaja: na leru gotovo da ne hladi na 2000 obrtaja solidno hladi na 3000 obrtaja hladi kao luda, Zamjena kompresora (polovnog) kosta 200 E. Ipak to ne bih radio, dok ne utvrdim da je elektronika climatronica u redu. Pozdrav! |