[ pisac @ 19.06.2010. 22:20 ] @
Koje lokacije u blizini Beograda su pogodne za isprobavanje automobila? (Blizina Beograda je sve što je do 1h vožnje)

Neki napušteni parkinzi ili napušteni putevi/piste, ili eventualno prave staze koje bi mogle da se zakupe na sat-dva?
[ StORM48 @ 19.06.2010. 22:48 ] @
Zakup staze košta ubi bože... nešto sam čitao da za stazu u Subotištu traže 3000€/dan, a ne može manje od dana.

Ne znam koliko naplaćuju (one smešne) staze Autokomerca i na Adi Huji...

Pozdrav
[ pisac @ 19.06.2010. 22:56 ] @
Gde je ta staza Autokomerca, da pogledam kakva je (i koliko košta)?
[ StORM48 @ 19.06.2010. 22:59 ] @
Na autoputu prema Surčinu, sa leve strane, tamo gde im je i salon. To je zapravo karting staza koliko je meni poznato, ali sam video da voze i neke automobile tamo.

Pozdrav
[ jnk @ 21.06.2010. 09:06 ] @
Možeš probati na autodromu ada huja i zavisi od raspoloženja/gužve ali recimo često se okupi ekipa motorista pa iznajme stazu na par sati za male pare. Takođe možeš probati kod mirka alvirka na njegovoj stazi ali ona kolko sam čuo ima dve krivine i to je to i pretpostavljam da mirko naplaćuje samo tako.
[ StORM48 @ 21.06.2010. 09:22 ] @
"Jeftina" staza u Subotištu je ta, Mirkova... tzv. "Navak" staza.

Koliko sam ja upućen u materiju, tu je učestvovala i država, a sad masne pare idu u privatne džepove.

Pozdrav
[ jnk @ 21.06.2010. 09:30 ] @
navak kao i sat media group su privatne firme i logično je da sve pare idu njima :) Koliko oni plaćaju zakup te staze i kakav je tu tal sa državom to se ne zna javno ali definitivno je da oni sa svojim prihodima ne bi mogli da finansiraju takav projekat. Zato se i forsira ta priča bezbednost u saobraćaju, društvena odgovornost itd.
[ popovicvl @ 21.06.2010. 09:41 ] @
Autoput, od semafora do semafora, obilaznica...
[ djricky @ 21.06.2010. 09:49 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=h8bWdEMyrKs

ovo je ada huja... i ne znam sta je smesno?
ako Kurbalija moze da testira svog BMW-a tu, mozete i vi...
[ Wi-Fi @ 21.06.2010. 11:35 ] @
Miseluk
[ jnk @ 21.06.2010. 12:36 ] @
ricky: to je karting staza i u poređenju sa pravom automobilskom stazom je smešna. mada slažem se da je za većinu naših vozača i automobila u svrhu testiranja dovoljna.
[ StORM48 @ 21.06.2010. 14:11 ] @
Citat:
djrickyhttp://www.youtube.com/watch?v=h8bWdEMyrKs

ovo je ada huja... i ne znam sta je smesno?
ako Kurbalija moze da testira svog BMW-a tu, mozete i vi...

Smešna je staza kolega. I ovo što si okačio, to nije test nego škripanje/loženje guma (tzv. drift).
Testiranje civilnog automobila, u nekim realnim uslovima, blage veze nema sa ovim izdrkavanjem, da prostiš.

Znači, kapiram da čoveku treba staza, ono - da se zaleti, vidi kako auto koči, kako se ponaša u krivinama i tako to, a da pritom može da prebaci malo dalje od prve/druge i da, eventualno, sa staze ode sa prvobitnim setom guma.

Dakle, to je karting staza i nije za testiranje automobila. Normalno testiranje.

Kome nije mrsko i ima vremena, jedina prava staza na prostoru ex-YU, punog profila i po svim standardima je Riječki Grobnik:

http://www.grobnik.hr/pista/Cjenik-piste.hr.html

Sjajna staza svetske klase.

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao StORM48 dana 21.06.2010. u 15:23 GMT+1]