[ vlada131 @ 22.06.2010. 22:30 ] @
http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?&nav_id=440416

Citat:
22. jun 2010.
Macy Gray: Beograd je rasistički grad

Američka soul pevačica Mejsi Grej izjavila je da je nakon prošlogodišnjeg koncerta u Beogradu stekla utisak da se radi o „rasističkom gradu zaostalom u vremenu”.

Ona je u intervjuu za „Metro”, besplatnom londonskom listu, rekla da su ulice Beograda „pune ružnih debelih ljudi”, ali da su posetioci njenog koncerta bili divni.

Poznata pevačica je na pitanje da li su je nekada prepoznali na ulici na nekom neobičnom mestu, odgovorila da je takvo iskustvo imala u Beogradu.

„Prošle godine sam imala koncert u Srbiji. Nisam znala ni gde se nalazi, ali ljudi su me prepoznavali na ulici. Koncert je bio sjajan, ali grad u kojem smo bili nije bio tako dobar. Bio je rasistički i zaostao u vremenu. Ulice su bile pune debelih ružnih ljudi, ali ljudi koji su došli na koncert su bili divni”, rekla je Mejsi Grej.

Ljudi su ružni i debeli osim onih koji su došli na njen koncert, oni su bili divni. Dirljivo, zaista...i neko ko da ovakvu izjavu druge naziva "rasistima". LOL
[ Nabukodonosor @ 22.06.2010. 23:14 ] @
Ma dal je moguce da se neko osudio da dirne Beograd i da ne kaze kako je to najveca, najlepsa metropola, sa najlepsim devojkama na svetu?! Pa jel joj niko nije objasnio da je to centar sveta?! Au ala je ova pevaljka neinformisana.
[ SlobaBgd @ 22.06.2010. 23:17 ] @
Ma da, debeli i ružni, kaže ova:

[Ovu poruku je menjao SlobaBgd dana 23.06.2010. u 00:29 GMT+1]
[ milivoje t @ 22.06.2010. 23:25 ] @
Pravda za Kraljevo !
[ Nabukodonosor @ 22.06.2010. 23:31 ] @
Ko pominje Kraljevo? Koncert je ako sam ja dobro razumeo bio u BG-u.
[ milivoje t @ 22.06.2010. 23:40 ] @
Ja pominjem. Mislim da Mejsi treba da odrzi sledeci koncert u Kraljevu.
[ jnk @ 22.06.2010. 23:50 ] @
nabukodonosor: čemu taj izliv komplekasa? ovde je tema žena koja govori za stanovnike jednog grada da su ružni i debeli a pritom još i da su rasisti. Sve i da imamo pola grada koji su ružni debeli rasistički gmazovi(kao ova sa slike) opet nije lepo pričati tako nešto i to govori samo o njoj samoj.
[ Nabukodonosor @ 23.06.2010. 00:08 ] @
Komplekasa? :D

Pa dobro, od kada je misljenje, pa kakvo ono bilo, zabranjeno? Zena je rekla sta misli, i sta sada? Odmah se svi nasli uvredjeni?? Ja sam se samo nadovezao na to i rekao da kada se svaki dan baljezga o tome kako je Beograd najveci, najlepsi grad sa najlepsim zenama na svetu (ali pazi, Beograd, ne Srbija, jer se u Beogradu ocigledno radjaju zene posebnog genetskog koda, kakvih nema u ostatku ove zemlje), niko se ne javi i kaze "sta ovi baljezgaju, to nije ni blizu istine". A sad, kad neko kaze nesto lose, odmah u novine, ma i na TV Dnevnik ako treba, ko se to drznuo da kaze nesto lose.

Jel bi ste postavili ovde temu da je ista gospodja rekla to za Cacak ili Suboticu? Cisto sumnjam. Cisto sumnjam da bi kao prvo to bilo u novinama.

Citat:
milivoje t: Ja pominjem. Mislim da Mejsi treba da odrzi sledeci koncert u Kraljevu.

Pa cisto sumnjam da je finansijski to ispravan potez. Na stranu infrastruktura koja bi bila problem.
[ combuster @ 23.06.2010. 00:26 ] @
Sta ce nama infrastruktura - svi kod Milutina :)
[ jnk @ 23.06.2010. 00:31 ] @
Upravo o tome govorim. Ti iz nekog razloga imaš problem sa Beogradom. Niko ovde nije napisao da se našao uvređenim čak ako bi se neko ovom izjavom uvredio ispao bi glup. To što je Beograd najveći i najmnogoljudniji grad u Srbiji ne umanjuje TVOJU vrednost i stvarno ne mogu da razumem ljude sa tim hejterskim stavom prema Beogradu.
[ milivoje t @ 23.06.2010. 01:01 ] @
@Marjan
Infrastrukturni problem moze nastati jedino ako joj predgrupa bude Ceca ili zvezde granda. Tako je bilo u Beogradu, verovatno bi isto bilo i u Kraljevu, SC Ibar je taman, treba je samo pozvati.

p.s. budimo realni Beograd ima najlepse devojke u ovom delu mlecnog puta i zato ga svi mrze, to je normalno :)
[ burex @ 23.06.2010. 01:44 ] @
Debeli ljudi... rasisti? Odoh da javim kumu da ako bude pravio još jedan roštilj, biće novi Hitler...
[ BBS @ 23.06.2010. 03:17 ] @
Pazi svi su rasisti i debeli koji nisu došli na njen koncert a svi koji su došli su prelepi i divni. hahhaa
[ 3way @ 23.06.2010. 06:30 ] @
Citat:
Nabukodonosor:
Ja sam se samo nadovezao na to i rekao da kada se svaki dan baljezga o tome kako je Beograd najveci, najlepsi grad sa najlepsim zenama na svetu

Normalno da jeste, imas problem sa tim?

Citat:
Nabukodonosor:
..ali pazi, Beograd, ne Srbija, jer se u Beogradu ocigledno radjaju zene posebnog genetskog koda, kakvih nema u ostatku ove zemlje...

Nisi valjda pomislio da su te iz Kraljeva lepe zene? Svasta...

Citat:
Nabukodonosor:
Jel bi ste postavili ovde temu da je ista gospodja rekla to za Cacak ili Suboticu? Cisto sumnjam. Cisto sumnjam da bi kao prvo to bilo u novinama.

Normalno da ne.
Mi smo najlepsi i najpametniji.
A posao vas leminga je da radite za nas, tako da trk na posao.
[ Ivan Dimkovic @ 23.06.2010. 07:40 ] @
Citat:

Nabukodonosor:

Brate...

Kraljevo radi Beograd se gradi :)))))
[ [REaS0n] @ 23.06.2010. 07:52 ] @
Ne verujem kakav lik :)
a i vi ste ludi sto mu odgovarate
[ X Files @ 23.06.2010. 08:17 ] @
Ja mislim da tu ribu nisu zapravo ni vodili u BG da peva, nego je neki kuvari zatvorili da peva u nekoj kafani na planini, a rekli joj da je to BG.
[ Atos @ 23.06.2010. 08:19 ] @
Bas je dobra riba :)
[ vladd @ 23.06.2010. 08:53 ] @
Nepristojna i isfrustrirana pevacica soula...iz nekog razloga.
[ Srđan Pavlović @ 23.06.2010. 08:54 ] @
Dobro peva, odlicno, ali ne znam sta je isprovociralo da daje ovakve izjave - ako nije novinarska patka...

Mozda joj neko onako usput doviknuo n-word ili nesto pa se malo iznervirala :)
[ morihei ueshiba @ 23.06.2010. 09:38 ] @
Izgleda da kvalitet kreka na beogradskom trzistu nije po standardima,pa daje neobicnije vizije.
Trebali su da je vode u Pancevo da udahne amonijak,efekti bi mozda bili bolji
[ Flo33 @ 23.06.2010. 09:44 ] @
Ma bre, nema većih rasista od crnaca.

Realno.

Pretpostavljam da su je ljudi gledali na ulici sa znatiželjom, jer u BG crnkinju vidiš u proseku 3 puta godišnje na ulici.

A i ružna je, možda su je i zbog toga zagledali.

A ja tvrdim da su njeni veći rasisti, kada god prođeš nekim getoom gledaju te i oštre kašiku
[ morihei ueshiba @ 23.06.2010. 10:14 ] @
Ma pojma ona nije imala gde je u stvari bila. Tako nesto slicno je izjavljivala i Nina Simon pre ohohoj godina kad su je doveli pijanu i naduvanu na tezgu u BG. Koga boli uvo sta te face misle o bilo cemu.

Prave face nesto nauce o mestu gde su bili ili gde treba da odu. Kao Mick Jagger npr. Da Aleksandar Karadjordjevic zna da prica srpski kao Mick,potpisao bih odma da ga stave za kralja. A mozda bih i kupio neki njegov CD
[ Ivan Dimkovic @ 23.06.2010. 10:54 ] @
Ma ti USA crnci danas smaraju do daske sa njihovim kompleksima koje vuku od ko zna kada... a ne vide da su zapravo oni danas daleko veci rasisti od belaca.

Najgore je sto od njihove buke danas prolaze idiotizmi poput izraza "African American" - wtf je bre African American... sta ako je neko crn i nije poreklom iz Afrike, ili ako je neko beo i iz Afrike - on nije African American... ne, to je rezervisano samo za one crne boje koze - a ne sme da se kaze da su crni...

Najjace je kada za svaku stvar krenu da se vade na rasizam... ono savata pandur nekog lika sto se olaksava u parku... I ako je taj lik "African American", onda neeeee nije to zbog toga sto se olaksavao u parku, to je rasisticki ispad!!!

Sma-ra-nje.

Uostalom, to je samo americki problem... ovde nisu robovi izgradili gradove pa tesko da mogu da gledaju svet kroz tu svoju prizmu.
[ Nabukodonosor @ 23.06.2010. 11:02 ] @
Pa verovatno se vode tim da svi crnci vode poreklo iz Afrike.

Citat:
Kraljevo radi Beograd se gradi ))))

haha, cisto sumnjam. Da si neki drugi grad pomenuo pa ajde, ali KV tesko. Ovde vise nema drzavnog sektora, a privatnici cisto sumnjam da nesto daju za BG. A i oni slabo rade.Privredno, ovaj grad ni za sebe ne moze da odvoji, a kamoli za BG.

ontopic: sto, bas je zgodna ova dama. Nego ste vi uvredjeni pa vam se ne svidja sad.
[ morihei ueshiba @ 23.06.2010. 11:02 ] @
Da. Oni imaju svoje probleme,a mi imamo veliki problem sto se trzamo na svaku izjavu nekog krebila koji je dosao u BG pa ga savatali da nesto izjavi. Pa ako slucajno nije rekao da su nase devojke najlepse i da su nasi splavovi ludilo,onda cela nacija pada u bedak. Idiotizam kompletan.
[ mmix @ 23.06.2010. 11:08 ] @
KOga uopste briga sta jedna kompleksasica misli (ma koliko dobro pevala). Ona je amerikanka, mislim da bi bio red da grad Beograd u njenom prebivalistu podigne tuzbu za slander i da trazi odstetu od nje. Bolje da od toga plate platane nego da tuzno drvece zanavek nosi ime lokalnih "dobrotvora"
[ Srđan Pavlović @ 23.06.2010. 11:16 ] @
Ma da bre.

Uglavnom kad smo kod Amera - moram da se pohvalim - neki dan je kod nas,
u Backoj Palanci bila americka ambasadorka i posetila nasu spec. skolu. Uglavnom
odusevljena je i rekla je da bi i mnoge americke skole mogle da nam pozavide :)

Eto, ima i drugacijih primera, da ne bude sve crno :)

(zena je iz Nju-Dzersija - hteo sam da je pitam na kraju sastanka da li mozda
poznaje Tony Soprana, ali sam se predomislio u poslednjem trenutku :D )
[ bttp @ 23.06.2010. 16:42 ] @
Dobro si uradio :)
[ tdjokic @ 23.06.2010. 17:03 ] @
Off topic, ali je saljivo: pre nekoliko godina dolazio mi bratanac u Beograd, da poseti babe i dede i ostalu familiju, rodjen ovde 1979 godine a od 7 godine zivota zivi u SAD sa mojim bratom i snajom. Video na ulici u Beogradu neke Crnce pa se odusevio, kao da je video rod rodjeni. Ali, sledi razocarenje - Crnci 'ladno pricaju srpski! To bili neki nasi Crnci, ono - studenti i slicno i ovaj moj se nacisto zbunio "Kako to - Crnci a pricaju srpski?"

Ironije zivota! Doso u Srbiju i obradovao se sto je video Crnce, a oni "pogresni" Meni licno se desilo nesto slicno u Dablinu - na ulici autobus Mercedes, "cuveni" 0 303 a ja se muvao po Engleskoj i Irskoj oko mesec dana i kad sam video onaj autobus samo sto nisam skocio da ga izgrlim i izljubim, u fazonu "Gde si brale!"

Sto se tice rasizma i ostalih lepota naseg grada, nije sve belo - crno kao sto izgleda. Bila na b92 vest o paradi ponosa u Zagrebu i napisali ljudi komentare, pa da vidis kako na 100 pozitivnih ocena dodje 300 negativnih, ocigledno ovde mnogi jos uvek mrze razlicitost na mrtvo... Ne kazem da su svi ti negativni komentari samo iz Beograda, ali nije ni bitno, svi smo mi Srbija i svi smo mi svako mesto u Srbiji, ti komentari su slika cele Srbije. Kao da su homoseksualci krivi sto dinar pada i narod umire od gladi i ostalo.
[ Izvoljski @ 23.06.2010. 17:58 ] @
ona ce meni debeli i rasisti mamicu joj crnacku. Samo da pojedem tepsiju bureka i popijem 2L piva idem odmah da formiram KKK Vozdovac.
[ Onaj @ 23.06.2010. 18:08 ] @
Citat:
tdjokic: Kao da su homoseksualci krivi sto dinar pada i narod umire od gladi i ostalo.

Da, kao da su homoseksualci, crnci, romi, ateisti, vernici manjih verskih zajednica, kinezi itd. krivi za los zivotni standard u Srbiji.
[ deerbeer @ 23.06.2010. 18:49 ] @
Citat:

Da. Oni imaju svoje probleme,a mi imamo veliki problem sto se trzamo na svaku izjavu nekog krebila koji je dosao u BG pa ga savatali da nesto izjavi.

Neka neobjasniva sila ili mozda bolesna sujeta da svim strancima moramo da se svidimo .
Nije vredno 2 stranice na ovom forumu .
[ maliradojca @ 23.06.2010. 20:12 ] @
Taj fazon. A i sta se lozite na to sto je rekla Mejsi Grej. Da je to rekao Dzim Dzarmus, onda bi to bilo za brigu.
[ miljenko2003 @ 25.06.2010. 02:26 ] @
njen koncert je bio za vreme univerzijade, prodala je nesto malo ulaznica i tu se smorila pa zato njake...
a ulaznice su delili na univerzijadi, aj cisto da ne propadne event.
[ llux @ 25.06.2010. 07:05 ] @
Pa ovo je neverovatno! Znaci koju god poznatu licnost da pitaju o bilo kom gradu koji su posetili, moraju da pricaju samo lepe stvari, iz kulture.
Pitanja su u tom slucaju apsolutno besmislena jer unapred znamo sta ce reci. Nema potrebe postavljati ih.
Ja kada gledam na TV-u, pitaju poznatu licnost "I kako vam se dopada ovaj grad?" unapred znam da ce reci sve najbolje, nepotrebno pitanje. Mnogo su neiskreni. To vec smara
[ flighter_022 @ 25.06.2010. 10:03 ] @
Hmmmm... ovako:

1. Za one koji ne znaju, supruga mi je crnkinja, (100%). Nikad, ali bas ni jednom, nije osetila rasizam kad smo u Beogradu. Znatizelju da, ali rasizam ne, nikada.

2. Prijatelj (penzionisani pandur, afro-amerikanac) za Mejsi kaze da je jedna od onih likova koji vide rasizam i tamo gde ga ima, i tamo gde ga nema, i da je generalno idiot.

Toliko :)
[ vilil1 @ 25.06.2010. 10:16 ] @
@flighter_022

Zasto si za suprugu napisao "crnkinja" a za prijatelja "afroamerikanac"? Iz toga proizlazi da ti supruga nije iz Amerike, a prijatelj jeste, pa ti je lakse da za njega ne napises "crnac iz Amerike" ili slicno, nego "afroamerikanac"?

Ne pitam odakle ti je supruga, niti prijatelj, nije moja stvar, nego me cisto interesuje zasto si upotrebio ta dva izraza!?
[ maliradojca @ 25.06.2010. 10:40 ] @
Citat:
llux: "I kako vam se dopada ovaj grad?"

E ovo si u pravu. Kao da je Beograd najlepsi grad na svetu i da je najbitnije u celom event-u da se nekome svidi grad, inace kolektivno secemo vene.
[ ventura @ 25.06.2010. 11:04 ] @
Citat:
vilil1
Zasto si za suprugu napisao "crnkinja" a za prijatelja "afroamerikanac"? Iz toga proizlazi da ti supruga nije iz Amerike, a prijatelj jeste, pa ti je lakse da za njega ne napises "crnac iz Amerike" ili slicno, nego "afroamerikanac"?

Ne pitam odakle ti je supruga, niti prijatelj, nije moja stvar, nego me cisto interesuje zasto si upotrebio ta dva izraza!?

Verujem da si sam sebi odgovorio... Crnac nije pogrdan izraz, ali ameri su malo osetljivi na to pa preferiraju politički korektniju i gluplju verziju "afro-amerikanac"...
[ Izvoljski @ 26.06.2010. 07:24 ] @
u Americi se kaze i Nigga ili f...ing Niger !
[ HeYoo @ 26.06.2010. 09:41 ] @
@flighter_022
Ocu i ja za zenu crnkinju.
Iz kog dela Afrike su najsladje? :D
[ miloshzorica @ 26.06.2010. 15:24 ] @
flighterova zena nije afro-amerikanka jer je iz nigerije, koja je koliko znam geografiju, u africi

african-american je jos jedna americka PC glupost. inace, crnci van US se ne vredjaju kad im kazes da su crnci... u nekim delovima juzne i centralne amerike negrito ne znaci nista lose.... u kolumbiji te prijatelji zovu negrito gordito (debeli crnja) makar bio plav, mrsav i 2m visok. ;) isto po karibima.

macy je opako utripovana... pa crnci su generalno najgori rasisti, posebno s kariba i iz francuskih kolonija zapadne afrike. vi ocito niste upoznali rasizam jamajcana recimo.
[ flighter_022 @ 26.06.2010. 16:55 ] @
@vili1:

U Africi zive i Arapi (Severna Afrika) koji nisu crnci. Zivi i nesto malo belaca, posebno u Juznoafrickoj Repiblici, tako da reci Afrikanac nije dovoljno precizno. Afrikanci su i crnci, i belci, i oni treci, Arapi. Zbog toga koristim izraz koji nije pogrdan, CRNAC. Pogrdna verzija bi bila crn*uga ili nigger na engleskom.

Sa druge strane, u USA reci nekom da je crnac odmah izazove reakciju kakoje to rasizam, pa je zbog toga najcesce u upotrebi African American, ili po naski afro-amerikanac.

Eto toliko, jel sad malo jasnije?

@izvoljski:

Za takvu izjavu bi u USA dobio ili poziv na sud (u civilizovanom delu) ili bejzbolku (u nekom kraju tipa Harlema).
[ vilil1 @ 26.06.2010. 17:52 ] @
@flighter_022
Nismo se razumeli. Znam to sto ste Ventura i ti napisali, mene je interesovalo zasto si ti, na ovome forumu, upotrebio razlicite izraze!? Ukoliko se tvoj prijatelj iz Amerike vredja na rec "crnac", nije valjda da cita tvoje postove ovde, pa bi se nasao uvredjenim da si za njega napisao "crnac iz Amerike". Cisto sam pitao iz znatizelje zasto dva razlicita naziva.
Al' dobro, nije ni vazno. Uglavnom, hvala na odgovoru.
[ Izvoljski @ 26.06.2010. 18:25 ] @
Citat:
Za takvu izjavu bi u USA dobio ili poziv na sud (u civilizovanom delu) ili bejzbolku (u nekom kraju tipa Harlema).

Tvoja izjava jasno implicira da Harlem nije civilizovan. Sta se bunis ?
[ Marija84 @ 26.06.2010. 18:30 ] @
Malo ste preterali
[ Izvoljski @ 26.06.2010. 18:35 ] @
pazi, Amerika je tako koncipirana. Ima sve za svaciji ukus. Ono sto je rascopana glava u Harlemu, kaznena prijava u Minesoti vrlo lako moze biti mesto u pocasnoj lozi u Tenesiju ili dobra prica u Holivudu.
[ MilojkoPetrovic @ 03.07.2010. 15:22 ] @
Alo bre MAcyGray, vrati se u USA, polja pamuka placu!

Koji rasizam covece!