[ cvijic_ltd @ 24.06.2010. 23:04 ] @
Asia's Millionaires Match Europes

Citat:
June 23 (Bloomberg) -- Asia-Pacific’s number of millionaires equaled Europe’s for the first time last year as the region powered the global economy’s recovery, according to a report by Capgemini SA and Merrill Lynch & Co.
The number of individuals with at least $1 million of investable assets in Asia-Pacific rose 26 percent to 3 million in 2009, matching Europe and almost overhauling North America’s 3.1 million, according to the 14th annual World Wealth Report published yesterday...

Zanimljiva je brojka od 3 miliona milionera u Evropi. U Evropi prema podacima sa Wikipedia - Europe živi oko 730 miliona stanovnika. Okvirno 0,41 procenata ljudi na svojim bankovnim računima ima makar $1 milion.

Prema toj statistici, preslikanoj na Srbiju dolazi se da od oko 8,5 miliona stanovnika, 34000 naših zemljaka jesu $ milioneri :)

Šta mislite, ima li istine u navedenoj prognozi?
[ Ivan Dimkovic @ 24.06.2010. 23:15 ] @
Verovatno je tu negde - secam se pre 10-tak godina da se baratalo sa nekom cifrom od 5-tak hiljada, a sada posle svih privatizacija i svega toga ih verovatno ima 20-30 hiljada minimum.
[ Hadžihalef @ 25.06.2010. 06:37 ] @
Citat:
cvijic_ltd:

Šta mislite, ima li istine u navedenoj prognozi?

Pa sad, iebiga, otkud znam jel' ovo samo >prognoza<:

Citat:
Oliver Dulić, gospodin ministar milioner

Dulić ima 100 odsto akcija u firmi DG Komp Računari d.o.o. iz Subotice, čija je nominalna vrednost 200.000 evra, dok u Rolpaku d.o.o. Palić raspolaže sa 11 odsto akcija, nominalne vrednosti čak 800.000 evra.

Osim akcija, Dulić ima i ušteđevinu, o kojoj podaci nisu dostupni javnosti. Ministar za zaštitu životne sredine u svom vlasništvu ima dvosoban stan od 55 kvadratnih metara koji je kupio, kao i jednosobni apartman od 19 kvadrata koji je takođe kupio.
http://www.vesti-online.com/Ve...lic-gospodin-ministar-milioner

Pošteni đubretar!
[ mmix @ 25.06.2010. 07:51 ] @
To za Dulica je netacno (uneo je umesto 88000 (1% od 800000) uneo u karton 800000 tj celu vrednost firme, nepismenost)

A inace, nije cudno to za milionere, zaboravljate na inflaciju, oni koji pre 10 godina ne bi bili milioneri danas jesu zato sto je valuta izgubila na vrednosti, bice milionera sve vise i vise. Isto su i vrednosti nekretnina (koje ulaze u ovaj skor) rasle vremenom, tako da neko ko je kupio kucu od pola miliona pre dvadesetak godina danas verovatnoi jeste milioner na papiru.

[ Hadžihalef @ 25.06.2010. 20:03 ] @
Daleko od toga da novinama treba verovati bez rezerve, ali:
Citat:
(1% od 800000)

di si sad pa ti našao ovo?!

a ovo mi baš deluje kao femkanje:
Citat:
On je rekao da i u ovom slučaju nominalna vrednost višestruko premašuje realnu vrednost firme.
http://www.vesti-online.com/Ve...lic-Nisam-bogat-kao-sto-kazete

onako,...za svaki slučaj...

...pa vi proveravajte...

...ako umete!

Sve u svemu nije džabe mudar narod rekao:

Di ima dima, ima i vatre...
[ mmix @ 25.06.2010. 21:05 ] @
Izvini, 11%, typo.
[ djordje1979 @ 25.06.2010. 23:04 ] @
Wiki millioners
Prema wikipedia-i na svetu imas oko 10 miliona milionera. Kako srbija cini 0.1% svetske populacije gruba procena je da u Srbiji ima 10.000 milionera. Inace to ne znaci da na bankovnom racunu imaju milion, nego da imaju imovine u vrednosti od milion dolara. Znaci sve kad se sabere kes, nekretnine, akcije i sve zivo....
[ Izvoljski @ 25.06.2010. 23:52 ] @
i ja sam jos '93 bio miljoner !
[ Srđan Pavlović @ 26.06.2010. 00:01 ] @
Ako se vratis u Srbiju, bices opet za koju god ;)
[ Ivan Dimkovic @ 26.06.2010. 00:02 ] @
Ili ako Italijani vrate liru :)
[ Suns @ 26.06.2010. 14:08 ] @
Normalno da u Srbiji ima milionera, e sada ne znam da li se "igraju" i oni koji trenutno imaju milion dolara na računu i oni koji su recimo u zadnjih 10 godina zaradili milion €!?

U svakom slučaju ja živ dokaz da postoje milioneri u Srbiji
[ Horvat @ 27.06.2010. 15:02 ] @
heh,naslov me podsetio na slicice sto sam neki dan video - ovde

sto se dulica tice, drzi dg-comp., sa ocem i burazom drze dg gradnju (nicu im zgrade ko pecurke od kako je posato goshn ministar ;),mada nisam bas siguran kome prodaju stanove,al nema veze )...

druge ministre da ni ne pominjemo,a ni poslanike (pa samo od plata i "bonusa" mogu stici do milionceta,al evrica,ne dinarica ;) )

a po nekim txtovima sto sam citao, miskovic je u top 500 evropskih milionera (forbes je izvor)

najveca masa novopecenih milionera je u rusiji i ex istocnom bloku, pogadjate,od raznih "privatizacija" (kumovi i rodijaci),ali ipak, rusija prednjaci