[ akiko1 @ 25.06.2010. 21:45 ] @
Pozdrav,
U pitanju je PASSAT 1.9 TDI (90KS) 1999. godiste. Auto nema klimu.
Problem je sljedeci...
Prilikom pokusaja zagrijavanja unutrasnjosti auta ne puse topal zrak. Motor normalno i ispravno radi, ne pale se nikakve lampice, ne cadi prilikom rada, ne gubi permant, ulje i sl. Prekidac za ukljucivanje toplo/hladno puhanje je ispravan. Mali hladnjak je ciscen, ali protoka tople vode kroz taj mali hladnjak nema!

Sta bi to moglo biti i kako otkloniti kvar?

Unaprijed hvalla svima na pomoci i pokusaju da rijesim ovaj problem!
[ Nocni @ 25.06.2010. 23:10 ] @
Probaj da skines 2 crijeva koja iz motornog prostora idu ka unutra... onda na jednu od te dvije cijevi dovedi slauf i pusti vodu sa cesme... pusti da tece dok ne "probije" i ne bude normalno izlazila voda na drugoj cijevi... vrati crijeva koja si ranije skinuo... ako ni tada ne dobijes grijanje onda ces morati kod majstora...
[ akiko1 @ 26.06.2010. 17:17 ] @
To sam vec uradio i procepio taj mali hladnjak bas tako kako si ti rekao, ali opet nece da grije.
[ vladd @ 26.06.2010. 17:31 ] @
To moze da znaci da si u doticnom izmenjivacu(grejacu) samo probio kanal za prolaz vode, ali ne i da se voda raspodeli po celom sacu, za grejanje.
[ akiko1 @ 13.07.2010. 23:54 ] @
Opet sam to uradio i stvarno dobar mlaz vode izlazi iz onog hladnjaka! Takodjer sam ispustio G12 i cist je! Jedan majstor rece kao da bi se morao dihtung glave zamijeniti jer navodno do toga je ali mi nema logike to jer vodu ne gubi niti mijesa s uljem! Auto radi ekstra, a samo nece da grije kako treba. Izlazi mlak zrak!
[ vladd @ 14.07.2010. 00:00 ] @
Dok radi motor, da li su ta creva vruca ili mlaka?

Dihtung glave najverovatnije nema veze, ako je probio prema rashladnoj tecnosti, creva su tvrda kao kamen, od kompresije.

Poz
[ veselinovic @ 14.07.2010. 12:44 ] @
Da taj pasat nema mali termostat na ulazu u grijac kao golf 2 ?
Tu moze biti problem, ili je neko crijevo zapuseno ( sumnjam).