[ nesak @ 29.07.2010. 01:19 ] @
Pozdrav. Imam Golfa 2 1.3, 84.god i imam dosta problema. Evo o cemu se radi... Auto tesko pali (i na benzin i na plin), isparivac je los, ali sam karburator nedavno (pre 2-3 meseca) radio u jednom servisu na banjici. Auto je stucao, nije hteo da vuce, sacuvaj boze,a kad mu povucem sauh (rucni nije automatski) ide nekako. Sredim tamo karb ali i dalje isto. S obzirom da je golf za svajcarsko trziste imao je neke dodatne ventile (nepovratne ili sta vec, niko nije znao jasno da mi objasni kako funkcionisu) koji su regulisali grejanje (navodim ODLICNO grejanje, -5 napolju auto vreo za 5min mozda i manje). Majstori su mi preporucili da skinem te ventile koji su bili na kraju tih cevi i da to zapusim (princip KLASIKA JE NAJBOLJA). Ja sam to skinuo, ali auto opet stuca, trese nece da vuce,itd. Isto... Ubrzo nakon toga crkne mi rikverc menjaca i oteram ja to kod majstora da sredi i kazem vidi sto nece da vuce... Sredi decko menjac i nadje da je dihtung na usisnoj grani vukao falsh vazduh. Sredi on taj dihtung i ja dobijem auto pre par dana. E sad napominjem auto bolje vuce u odnosu na prethodno (citaj: MOZE DA SE VOZI) ali i dalje imam problema s gasom. Radi se o tome da kako upalim auto on se ugasi. Provalio sam da kad mu stisnem jace gas dok je auto u mestu i upaljen, tj. isturiram ga malo, drzi ler, ne gasi se ali drasticno digne ler (oko 2000-2500) a vuce i dalje slabo. Naravno i dalje kada mu malo povucem sauh on ide dobro. Nemam predstavu sta moze da bude. Neki kazu da moze da bude paljenje, neki kazu da karb nije dobro uradjen, a neki kazu da vuce i dalje falsh vazduh na gumi ispod samog karba (ona nije menjana). Takodje postoji neka teorija o deformisanosti samih kanala unutar karburatora koji uticu na rad, ali ja u tu teoriju bas nesto i ne verujem. Na karbu postoji i neka elektricna dizna za ler, koja je menjana pri servisu karburatora jer se zalomila bila unutar samog karburatora (nemam pojma kako ali i to se desava) Pls pisite nesto, neke predloge sta da gledam, sta da proverim, da li ta guma ispod karba ili nesto drugo. Mozda je neko imao slican problem pa zeli da podeli svoje iskustvo o tome i kako je to resio. Hvala. |