[ vujkev @ 08.08.2010. 12:54 ] @
| Može li neko da me uputi kako podesiti farove na Puntu. u pitanju su farovi sa slike (ako je bitno) i nikako ne uspevam da podignem snop svetla. Da budem precizniji kratka svetla su mnogo nisko, a duga bacaju negde u krošnju drveta. Pokušavao sam da podesim okretanjem dva bela platična "šrafa", ali time samo podignem zrak do pola, a dalje neće (ne može više da se okreće)
nadam se da ne moram da idem kod majstora za takvu glupost :) |
[ MatezYU @ 09.08.2010. 10:36 ] @
Ja sam pre neki dan podesavao svoja svetla na puntu 2...
Meni su takodje jako nisko bacala. Bukvalno sa oborenim svetlima nisam smeo brze da vozim od 60km/h!!!
Prvo podigni farove iz kabine sa onim dugmencetom na najvisi nivo (mislim da treba da pise 0 na instrument tabli). Imas 0, 1 i 2 pozicije, neka bude namesteno na 0.
Imas dva plasticna bela srafica. Koristi zvezdasti srafciger. Jedan je skroz sa strane i on ti sluzi da podesis far levo-desno a ovaj drugi na sredini sluzi za gore dole. Najbolje ti je da parkiras auto ispred garaze ili nekog zida i onda da podesis snop svetlosti da ti isto baca i za levi i za desni far. One linije treba da ti se poklapaju od levog i desnog fara. Kod puntaca i levi i desni far imaju ovakav snop svetlosti: _____/
Posle provozaj auto i vidi kako je.
[ vujkev @ 09.08.2010. 15:05 ] @
toliko sam i sam znao, ali problem je što sam podigao svetla koliko god sam mogao sa tim šrafovima, a to nije dovoljno :( više ne mogu da okrećem te šrafove pa me interesuje postoji li neki skjriveni sistem ili su jednostavno farovi "pokvareni"
[ MatezYU @ 09.08.2010. 15:49 ] @
E jbg onda.
Pogledaj i drzace farova da nisu slomljeni - da nije neko nesto budzio pa zato prenisko bacaju.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.