[ Mardz Simpson @ 14.08.2010. 14:17 ] @
| Slikano kod Vrsackih ritova, mada sam vidjao i na putu PA-BG.
Da mozda nije punjac za hitne slucajeve kad vam se isprazni baterija na lap-top-u ili mobilnom telefonu, posto ima solarne celije :-).
Pretostavljam da je speed cam povezana wireless sa bazom i da li mogu neke osnovne karakteristike o njoj?
Hvala!
|
[ Ivan Dimkovic @ 14.08.2010. 14:35 ] @
Ne izgleda nalik bilo kojoj koju ja poznajem (a poznajem ih dosta)...
Speed cam ima objektiv i blic. Tako mali mogu da budu samo laserski meraci, ali oni moraju biti na stativu. Polozaj ovoga na slici i nedostatak stativa itd... dovodi na zakljucak da je najverovatnije u pitanju neka flasa :) A ne speed-cam.
Evo nekoliko tipicnih modela:
1. Multanova 6F
2. Traffipax... pojma nemam koji vec model:
3. ESO es 3.0:
4. ESO es 1.0:
5. ESO f2.x
6. Traffipax Microspeed
7. Traffipax Speedophot
7. VIDEO Laveg (laser)
[ mmix @ 14.08.2010. 14:42 ] @
Mozda je neka merna stanica za merenje suncevog zracenja, mozda deo nekog eksperimenta u vezi solarne energije. Ko zna.
[ Mardz Simpson @ 14.08.2010. 14:44 ] @
Na kutiji ima otvor precnika par cm i mislim da ima jos jedna manji iznad tog veceg otvora.
Nisam bas stao da se zagledam, iz razloga da "veliki brat" ne posumnja nesto.
Mislim da ima na putu Pa-Bg indenticna stvar, e sad da li je prvi ili drugi semafor iz pravca Pa ka Bg ne bih tacno znao.
Zato sam pretpostavio da je vrsta speed cam-a.
Pa reko da pitam....
@mmix ako je merna stanica, zasto onda kraj puta je postavljena, mogla je i u atar neke njive?
Samo pretpostavka.....
[ mmix @ 14.08.2010. 14:49 ] @
Ako ima memoriju koja se ocitava manuelno operater ne mora da gazi po njivama da bi uzeo ocitavanja ;) Opet kazem, mozda je i speedcam, nikad nisam ni video ovo a idem za Beograd, doduse nisam ni pokusavao da je vidim :)
[ 3way @ 14.08.2010. 14:51 ] @
Nekakav merac izduvnih gasova?
[ Wi-Fi @ 14.08.2010. 15:05 ] @
I ja sam video to cudo negde usput (ne mogu da se setim tacno gde), ali cisto sumnjam da je speed cam. Jedino ako nije nesto iz domace radinosti, umo-ruko-tvorina "ekipe strucnjaka"...
[ Shadowed @ 14.08.2010. 15:19 ] @
Odseci, ukradi, prodaj u staro gvozdje i sutra u novinama citaj sta je
[ Mardz Simpson @ 14.08.2010. 15:27 ] @
Ma jok, cekacu da to odrade lokalni ganci, ili da se neko spuca sa cca 100+ km/h (daleko bilo) u to pa da citam u novinama, a dotle cu ja voziti ispod 80km/h u tom podrucju
[ New Village DC @ 14.08.2010. 15:40 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Ne izgleda nalik bilo kojoj koju ja poznajem (a poznajem ih dosta)...
Speed cam ima objektiv i blic. Tako mali mogu da budu samo laserski meraci, ali oni moraju biti na stativu. Polozaj ovoga na slici i nedostatak stativa itd... dovodi na zakljucak da je najverovatnije u pitanju neka flasa :) A ne speed-cam.
Imam utisak da i nisi pogledao celu sliku vec samo deo koji se vidi cim otvoris stranicu :)
[ Ivan Dimkovic @ 14.08.2010. 15:45 ] @
Pogledao sam celu stranicu, i vidim stub sa solarnom plocom, ali ne mogu da ga dovedem u vezu sa "valjkastim" objektom.
Uredjaj za merenje brzine se ne postavlja da lezi na asfaltu vec mora biti pazljivo kalibrisan i postavljen na stativ tako da moze da obavlja svoju funkciju - pogledati slike koje sam okacio. Takodje je neophodno da taj uredjaj fotografise pocinioca ako je autonoman, u kojem slucaju bi morao biti uperen tako da u kadru budu registarske table.
Sve u svemu - taj valjkasti objekat ne izgleda kao speed-cam u svakom slucaju.
Inace, stacionarne kamere su daleko robustnije (slika dole) da neko ne bi mogao da pridje i odnese ih ;-)
[ 3way @ 14.08.2010. 15:49 ] @
Evo, nema vise valjkastog objekta.
Ko da ga je neko i spominjo....
[ Ivan Dimkovic @ 14.08.2010. 15:51 ] @
m'da - meteoroloska stanica mala i to je to...
[ 3way @ 14.08.2010. 15:54 ] @
Kad bolje razmislim, nema vise ni stuba....
Crva nije ni bilo...
[ Mardz Simpson @ 14.08.2010. 16:02 ] @
Ivane,nije ovo zapad pa da nema flasa,kesa,kutija kartonskih, pregazenih divljaci i domacih zivotinja,jezeva, kraj puta i na putu.
Pitanje se odnosilo samo na stub sa solarnom plocom.
Moja greska sto nisam kropovao sliku.
[ mmix @ 14.08.2010. 18:34 ] @
Nema ga? Onda je vreme da predje tema u UMZ. TO su ustvari bili naviogacioni markeri za sletanje mothershipa ;) Posto ste ih otkrili morali su da odloze invaziju.
[ millko @ 14.08.2010. 18:46 ] @
ovo na slici je brojilo prometa,tj. "mjerac" broja prolaska vozila kroz predvidjenu dioncu puta.
[ anon115774 @ 14.08.2010. 23:02 ] @
To je napajanje za uredjaj koji sluzi za automatsko brojanje saobracaja.
Ako pogledas u istom tom nivou na putu postoji na svakoj traci po jedan pravougaonik sirine skoro koliko i kolovozna traka (kao da je iseceno parce asfalta pa ponovo vraceno i zaliveno). Kada se tockovima nagazi na tu povrsinu taj uredjaj koji je pored puta belezi da je auto prosao i salje te podatke preko gsm-a.
Vidi se deo tog pravougaonika i na dnu tvoje slike.
U svakom slucaju nece ti se nista desiti ako projuris tuda :)
[ New Village DC @ 15.08.2010. 01:45 ] @
Citat: 3way: Kad bolje razmislim, nema vise ni stuba....
Crva nije ni bilo...
Ako neko malo bolje zagleda, mozda i uoci neki NLO. Mislim da ova slika ima potencijala za tu pojavu :)
[ Srđan Pavlović @ 15.08.2010. 02:24 ] @
Ja sam slucajno prolazio juce tuda, pa sam uslikao, tamo definitivno nesto ima...
[ 3way @ 15.08.2010. 02:31 ] @
Ovaj kad ti izmeri brzinu, izmerio je....
[ Srđan Pavlović @ 15.08.2010. 02:41 ] @
Vidis da to nije merac brzine, to je putokaz.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|