[ fozzybear @ 23.08.2010. 22:21 ] @
Ovako.
Vipov korisnik sam vec 2 godine.Uzeo sam nov telefon pre izvesnog vremena i potpisao novi ugovor na 2 godine.
Medjutim ne mogu ispostovati taj novi ugovor,jer mesecna pretplata je 2 000 din i to moram da placam narednih 2 godine a ja NEMAM novca.
Jednostavno nemam toliko para da platim za racun.Niko me nije terao da potpisujem ali ne kapiram zasto mi je dozvoljeno da potpisujem ugovor sa toliko velikim mesecnim racunom,kada nisam zaposlen.

Interesuje me sta se desava kada neko ne placa racun za telefon.
Moze li mi neko reci? I da li je gore ako sam telefon kupio uz ugovor?
[ Pirossi @ 23.08.2010. 22:23 ] @
zar ne piše u ugovoru uslovi raskidanja istog? pročitaj lepo.
već se pisalo o tome:

http://www.elitesecurity.org/t397659-VIP-raskid-ugovora
[ fozzybear @ 23.08.2010. 22:28 ] @
Ovo je totalno druga situacija.
On nije uzeo telefon i nije potpisao ugovor na 2 godine.

A i ja znam uslove raskidanja ugovora,nije to bitno.
Nego sta ce se desiti sada kada ja ne placam svoje racune.Koja je procedura.
Tuzba,zaplena imovine,zatvor?
[ bachi @ 23.08.2010. 22:31 ] @
Pa možeš i ti da raskineš ugovor, ali da platiš penale.

Ne razumem takve ljude poput tebe koji ne rade, znaju da nemaju novca da plaćaju 2000 mesečno, ali ipak potpišu ugovor samo da bi dobili fancy telefon. Čemu bre to?

Oni ti daju da potpišeš, a i zašto ne bi? Platićeš ti to kad tad. Ako ne ti, onda tvoji roditelji, odnosno onaj ko te izdržava, a ako i nema takvih, kad tad ćeš se zaposliti, pa kad stigne osnovni dug + kamata + zatezna kamata + sudski troškovi, biće kuku lele.

Eventualno probaj da prodaš taj telefon, ne znam koliko para može da se uzme, pa od te kinte plaćaš račune, a u međuvremenu koristi stari telefon, a onda gledaj da se zaposliš. Građevina, građevina, ako ne može ništa bolje.
[ Isak666 @ 23.08.2010. 22:34 ] @
Kontam da ti je frka i zao mi je zbog toga i nemam nista pametno da kazem.

Ali ovo mi je ludilo -
Citat:
Niko me nije terao da potpisujem ali ne kapiram zasto mi je dozvoljeno da potpisujem ugovor sa toliko velikim mesecnim racunom,kada nisam zaposlen.

Pa ko drugi da ti dozvoli ili ne dozvoli osim ti sam sebi?
[ 3way @ 23.08.2010. 22:37 ] @
Citat:
fozzybear:Niko me nije terao da potpisujem ali ne kapiram zasto mi je dozvoljeno da potpisujem ugovor sa toliko velikim mesecnim racunom,kada nisam zaposlen.

Ti ces taj racun da platis na ovaj ili onaj nacin. I ne samo racun nego tu moze da ti se nakace i razne kamate i dodatni troskovi.
Oni nisu decije obdaniste da gledaju i razmisljaju kako ce ko da placa, podrazumeva se da osoba koja ima licnu kartu ume da procita ugovor i da isplanira da li ce i kako placati svoje obaveze.

Uostalom, prodaj telefon, pa ces imati za placanje. Kupi neki jeftin. S obzirom da si uzeo telefon na 2 godine sa ratom od 2000 mesecno, to sigurno nije neki krsh.
[ fozzybear @ 23.08.2010. 22:52 ] @
Da radim na gradjevini da bih placao racun za telefon?Al si pametan.

Ok,a zasto ne mogu da podignem sada i stambeni kredit?
Imam licnu kartu i vise od 18 godina
[ Wi-Fi @ 23.08.2010. 22:53 ] @
Ako nemas nikakvu pokretnu/nepokretnu imovinu, baci karticu i racune i zaboravi. Kad vide da se ne isplati cimanje po sudovima s tobom, batalice...
[ 3way @ 23.08.2010. 22:54 ] @
Citat:
fozzybear: Da radim na gradjevini da bih placao racun za telefon?Al si pametan.

Sto, sta bi ti falilo?

Citat:
fozzybear:
Ok,a zasto ne mogu da podignem sada i stambeni kredit?
Imam licnu kartu i vise od 18 godina

Ne moras kredit.
Idi kod zelenasa, pa od njih trazi pare.
[ fozzybear @ 23.08.2010. 23:03 ] @
Ja sam zeleo da raskinem taj ugovor nakon 2 godine ali mi je ona rekla da mora da prodje jos 3 meseca dok se to ne raskine.
Smorio sam se i zbog stresa otisao da gledam telefone i naisao na njega. HTC tattoo
S`obzirom da sam njihov korisnik 2 godine mislio sam da cu ga dobiti za dinar po mojoj staroj tarifi a to je tarifa 150
Medjutim ne,mogao sam da ga dobijem kao i svako nov ko bi dosao da ga uzme
Po ceni od dinar za tarifu 325 + 1GB interneta naredne 2 godine i 3 meseca.

Oni su krivi na neki nacin jer mi nisu dozvolili da jednostavno na licu mesta raskinem ugovor posle 2 godine kako je i dogovoreno.
Nego mi je rekla "ajde poslacemo zahtev za raskid pa kad kolege budu mogle da ga odrade" a ja joj kazem "ali proslo je 2 godine a ja ga vise ne koristim i zasto bih ga placao"

Kako kolege mogu momentalno na licu mesta da odrade sklapanje ugovora?
Nemam nikakvu imovinu,niti pokretnu niti nepokretno a ako treba da idem u zatvor zbog neplacanja racuna,neka odem.
[ 3way @ 23.08.2010. 23:05 ] @
I ja sam nesto pod stresom, odo' da pogledam neki auto...
[ Onaj @ 23.08.2010. 23:06 ] @
Citat:
fozzybear: Da radim na gradjevini da bih placao racun za telefon?Al si pametan.

Požuri, mislim da prolazi sezona za građevinske radove.
[ fozzybear @ 23.08.2010. 23:07 ] @
Za tebe mozda prolazi,ali za mene nikada nije ni bila :-)
[ Wi-Fi @ 23.08.2010. 23:09 ] @
Prezalice oni tih 100+ € za Tattoo, a broj ionako neces koristiti...Mada mozes i da im vratis telefon i zvanicno se pozdravis. A sad pamet u glavu, pa sledeci put uzimaj ono sto mozes (ces moci) da platis
[ 3way @ 23.08.2010. 23:09 ] @
Citat:
fozzybear: Za tebe mozda prolazi,ali za mene nikada nije ni bila :-)

A sto bi i bila kada ceo zivot mozes da se ciganises i ne placas racune...
Pogotovo ako zivis kod nekoga...
[ Onaj @ 23.08.2010. 23:09 ] @
Nego, fozzybear, ako si pod stresom hoćeš da potpišemo neki ugovor da se malko smiriš?
[ superbaka @ 23.08.2010. 23:11 ] @
Citat:
Da radim na gradjevini da bih placao racun za telefon?Al si pametan.

ma budala, lupa gluposti... ja ti savetujem mnogo bolji posao, laksi i isplativiji... samo se skines i legnes na stomak i to je sve... ne moras nista da radis a dobro se placa... kazu da malo boli guza ali sta je to u poredjenju sa gradjevinom i fancy telefonom u dzepu...
[ fozzybear @ 23.08.2010. 23:12 ] @
Ajde da potpisemo ali nesto ako moze 5 000 + PDV + PUMT + extra PDV i to ako moze na 48 meseci bez ikakve provere kreditnog biroa
[ fozzybear @ 23.08.2010. 23:13 ] @
~ ma budala, lupa gluposti... ja ti savetujem mnogo bolji posao, laksi i isplativiji... samo se skines i legnes na stomak i to je sve... ne moras nista da radis a dobro se placa... kazu da malo boli guza ali sta je to u poredjenju sa gradjevinom i fancy telefonom u dzepu... ~

Povraca mi se od tvojih fantazija
[ Ivan Dimkovic @ 23.08.2010. 23:14 ] @
Citat:
fozzybear
Interesuje me sta se desava kada neko ne placa racun za telefon.
Moze li mi neko reci? I da li je gore ako sam telefon kupio uz ugovor?

Ako odbijas da platis...

- Prvo ce ti iskljuciti karticu
- Onda ce ti slati opomene
- Onda ce te tuziti
- Onda ce sud dosuditi u njihovu korist
- Onda ce drzava potrazivati pare i na to ce ici kamata
- Drzava ce pokusati prinudnu naplatu ako vide da to mogu da urade, ako ne - ici ce kamata, dok ne budu mogli

Pre ili kasnije ces to morati da platis sa sve kamatom, osim ako ne nameravas da zivis kod nekoga u gajbi ceo zivot i na tudj racun :)

Postoji i opcija #2 - da pre tuzbe VIP proda tvoj dug nekoj firmi koja se bavi time - pa ce onda da te juri neko drugi i cela procedura ce opet biti ista na dalje... osim sto ce mozda taj drugi vise da te zivka i salje pisma gde zahtevaju da platis.

Na kraju ce opet neko u lancu da te tuzi na kraju... a onda sledi presuda, i prinudna naplata.

Sve u svemu, vrlo je verovatno da ces morati da platis to na kraju... samo je pitanje da li ces platiti sada, ili kasnije N puta vise.
[ superbaka @ 23.08.2010. 23:15 ] @
a i to ces ako ostanes u drugom stanju...
[ fozzybear @ 23.08.2010. 23:15 ] @
Hvala ivane.
Drugi po redu konkretan odgovor koji mi nesto znaci.
Sada znam da cu moci da platim u buducnosti kada se zaposlim.
[ 3way @ 23.08.2010. 23:16 ] @
Citat:
fozzybear

Nemoj slucajno da nadjes neki posao na kom mora da se radi.
Nego, nesto u nekoj drzavnoj firmi, pa lepo pijes kafu po ceo dan, kuckas poruke i surfujes preko iPhona, a primas platu.
[ bachi @ 23.08.2010. 23:16 ] @
Znači situacija je takva da su sada oni krivi što si ti potpisao ugovor i preuzeo obavezu za koju si unapred znao da nećeš moći da je ispuniš? Sjajno. A koliko imaš godinica?

Zinula ti trta za novim telefonom i bilo je sjajno imati ga u rukama, zar ne? A za pare ćemo lako...

Nema lako... Imaš dva saveta, jedan je da se napraviš blesav i da se nadaš da će da te zaborave, pošto nemaš imovinu, a drugi savet jeste da prodaš taj telefon za 200€ (???), to je oko 20000 dinara, što mu dođe 10 mesečnih računa. Za tih 10 meseci se snađi i zaradi neku kintu. Da li je građevina, pranje sudova, brisanje podova, MC Job, i slično, na tebi je izbor. Ti ako možeš, nađi i kancelarijski posao, niko ti ne brani.

Sad imaš dve mogućnosti, biraj... Ili beži ili konačno postani odgovoran u životu....

Bolje lockovati temu da ne ode u peršun.
[ Onaj @ 23.08.2010. 23:18 ] @
fozzybear, tuži ti lepo njih što si svojom voljom potpisao ugovor sa njima.
[ fozzybear @ 23.08.2010. 23:19 ] @
Ali ja vec radim privatno.
Samo nema posla ama uopste
[ Wi-Fi @ 23.08.2010. 23:20 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Ako odbijas da platis...

- Prvo ce ti iskljuciti karticu
- Onda ce ti slati opomene
- Onda ce te tuziti
- Onda ce sud dosuditi u njihovu korist
- Onda ce drzava potrazivati pare i na to ce ici kamata

Pre ili kasnije ces to morati da platis, osim ako ne nameravas da zivis kod nekoga u gajbi ceo zivot i na tudj racun :)

Teoretski da. U praksi (u Srbiji):
- iskljuce karticu
- izracunaju da li se isplati angazovati "agenciju" za slanje opomena, smaranje, itd.
- s obzirom da se ne isplati - odustaju od dalje akcije
- sud i kamate su SF

p.s. Ovo vazi u slucaju manjih dugova, ili prestanka placanja (a pre toga su racuni redovno izmirivani). U slucaju enormnih racuna (obicno roaming) vazi sve ono sto je @ Ivan Dimkovic napisao
[ Ivan Dimkovic @ 23.08.2010. 23:20 ] @
Citat:
fozzybear

Pre nego sto doneses konacnu odluku, stavi stvari na papir.

Ako ne planiras da se zaposlis u neko skorije vreme, imaj u vidu da ce potrazivanja biti znacajno veca - uvecana za kamatu i sudske troskove.

U tom slucaju ti je isplativije da to platis sada, pre nego sto se pokrene postupak. Tj. ako imas nacin da od nekoga tu lovu pozajmis ili da je zaradis.

Citat:
Wi-Fi
- sud i kamate su SF

Znam par ljudi koji su isto ovo mislili, pa na kraju nije bilo tako ;-) Ne bih bas testirao srecu sa potrazivanjem vecim od par hiljada din.
[ Onaj @ 23.08.2010. 23:22 ] @
Citat:
fozzybear: Ali ja vec radim privatno.
Samo nema posla ama uopste

E jbg, pa zar toliko loše ide?
[ fozzybear @ 23.08.2010. 23:24 ] @
Mhm :-(

A da mi dodje neki debeli bankar,zapleni telefon i ispred zgrade na aukciji proda moj telefon i tako resimo problem?
[ Wi-Fi @ 23.08.2010. 23:24 ] @
@ Ivan Dimkovic: Jbg, i ja znam za par slucajeva (doduse mt:s i Telenor) gde su isto shvatili da su se "preracunali" (da to tako nazovemo), ali vratili telefone, uzeli neku potvrdu za to i obavestili ih da raskidaju ugovor (iako nemaju osnova za to). Nikad nista nisu dobili, ni opomene ni pozive/presude. Gubitak je suvise mali u odnosu na cenu raznih "agencija" i advokatskih kancelarija
[ 3way @ 23.08.2010. 23:27 ] @
Citat:
fozzybear:
A da mi dodje neki debeli bankar,zapleni telefon i ispred zgrade na aukciji proda moj telefon i tako resimo problem?

Trebalo bi da ti nalupa klempe zato sto nas lozis ovde ko majmune.
[ fozzybear @ 23.08.2010. 23:27 ] @
Aj molim te ako bi mogao da mi kazes koja je to procedura pa da i ja to uradim Wi-Fi?
Bas bih ti bio zahvalan
[ Wi-Fi @ 23.08.2010. 23:31 ] @
Kakva procedura?
[ fozzybear @ 23.08.2010. 23:32 ] @
Pa gde je vratio telefon,kod njih u poslovnici?
I obavestio ih je e-mailom da prekida ugovor?
[ [REaS0n] @ 23.08.2010. 23:36 ] @
Ja se ne bih zezao sa tim.Znam lika koji je tako mislio da ce da prevari Telenor, nije hteo da placa, pa su slali pandure da ga privode jer se nije odazivao valjda pozivima iz suda.Sta je dalje bilo ne znam al mogu da predpostavim.
[ Wi-Fi @ 23.08.2010. 23:36 ] @
Vratio u poslovnicu, trazio da mu napisu/overe potvrdu da su primili, rekao da raskida ugovor i da ga slobodno tuze ako hoce i to je to.
[ fozzybear @ 23.08.2010. 23:40 ] @
Uf brate onda necu da se zezam.
Ima da kradem ako treba da bih platio racune,samo da me panduri ne privode
[ vlada131 @ 23.08.2010. 23:42 ] @
Citat:
fozzybear: Uf brate onda necu da se zezam.

[ [REaS0n] @ 23.08.2010. 23:45 ] @
Ulepsa mi vece.
[ Pirossi @ 23.08.2010. 23:47 ] @
đoka iz kaluđerice
[ pitikovski @ 23.08.2010. 23:49 ] @
@fozzybear
Poslusaj @superbaku i trudi se da ostanes u drugom stanju, dok si u drugom stanju nece ti ici kamata na dug.
[ 3way @ 23.08.2010. 23:49 ] @
Citat:

Kazem ja da nas ovaj lozi :):)
AL dobro je nije lose, posto takvih ljudi stvarno ima.
Ono, nalaze se uvredjeni kada im stigne racun ili rata za kredit za koji su sami potpisali papire, pa onda sprovode peticije kako ne treba placati racune, kredite i tako to :)
[ bachi @ 23.08.2010. 23:49 ] @
Citat:

Yep, ipak si samo trolčina...

[ Lesli Eldridz @ 23.08.2010. 23:59 ] @
Ma jok, garantovano sve ozbiljno misli. Takvi su oni.
[ Isak666 @ 24.08.2010. 00:03 ] @
Ovaj lik ne sme biti stvaran.

Priznaj da nas lozis. Ako je tako - onda ok, bilo je par dobrih fora.
Ako ne - onda ne verujem da si stvaran i u toj varijanti zalim sto nisam studirao neko bankarstvo. Gulio bih vam kozu sa ledja.
[ Lesli Eldridz @ 24.08.2010. 00:17 ] @
E, ali oni ce da te predju pa da umru, a kome ces onda da naplatis?
[ Isak666 @ 24.08.2010. 00:20 ] @
E smrt bi bila njima daleka i lepa.
Vidis da stancuju ovakve modele u nenormalnim kolicinama. Ima tu jos da se obrce para.
[ sasa022 @ 24.08.2010. 00:22 ] @
hahahahaha

ma garant je potrosio 2000 na neku dobru gudru i sad mu je lepo i lozi vas vec 2 sata.........
[ Pirossi @ 24.08.2010. 00:25 ] @
nego, koja mu je maska na tom HTC-u?
ima gi razni.

[ tune @ 24.08.2010. 00:29 ] @
pa valjda onaj tetovirani telefon

oj, Srbijo medju kruškama, medu šljivama,
Tužna pesmo, majko stara,
brat nam je u taljigama dovukao iz grada
HTC tattoo, prokletog operatera,
za med našeg znoja, vino našeg rada.
A đjikaju deca u lazigaćama,nagudrana, pod mrežama,
u blatu, među telefonima, među patikama,
hraniš ih, Srbijo, druže, više prosom, više ES postom,
više bajkama, uspavankama, više kamatama,
više superbakinim prorocanstvima,

oj, Srbijo, kukala ti majka.

[Ovu poruku je menjao tune dana 24.08.2010. u 01:50 GMT+1]
[ Isak666 @ 24.08.2010. 07:27 ] @
^^
Citat:
A đjikaju deca u lazigaćama,nagudrana, pod mrežama,

lol
[ Java Beograd @ 24.08.2010. 07:39 ] @
Fozzy - idi u Vip vrati im telefon, i daj im napismeno:

- da si bio u zabludi
- ne možeš da plaćaš više
- žao ti je ali se iseljavaš u Ameriku
- izražavaš nadu da će se sve rešiti lepo i da će prihvatiti tvoje izvinjenje

Na kraju krajeva - ne mogu ti ništa. Ono što je Ivan napisao je naravno sve tačno, ali u nekoj normalnoj zemlji. U banana državi ti ne mogu ništa.

[ HoT_Steppa @ 24.08.2010. 07:42 ] @
Dzaba ovom fozzybear-u demokratija, za njega je motka, pa udri dok ne dodje do mozga. Dvoje su se tako smuvali. Neki su se tako opametili.
Tipican predstavnik najmladje nemoralne generacije. Kakva drskost da se otvori ovakva tema.

Na posao momak! Ako nema para u firmi gde radis, pronadji dodatni posao! Matematika je uvek bila jasna, MORAS da zaradis VISE nego sto trosis! To se uci do 4. osnovne, zovu se osnovne matematicke operacije.

Postenih poslova uvek ima, samo nece da zovu!

[ Tyler Durden @ 24.08.2010. 08:04 ] @
Trol.