[ inobradovic @ 07.09.2010. 15:21 ] @
| u naseljenom mestu gde je dozvoljeno 50km izmerio me radar 79km/h, obican radar. napisao sam u primedbi da sam se kretao u koloni vozila i da nisam isao tom brzinom i potpisao zapisnik.
sta sad dalje raditi i koju kaznu ocekivati?
dali ne uzimati (poziv niko od familije) ili ici na sud cekati presudu pa ne platiti, poso trenutno nisam u srbiji i ne mogu mi uruciti poziv, ali da ne bude kad se pojavim na granicu da me uhapse zbog ne odazivanja?
ajmo pomoc |
[ marko37 @ 07.09.2010. 15:41 ] @
Mislim da si se zeznuo što si uopšte i potpisao zapisnik, bez obzira na unetu primedbu. Ako dobiješ poziv za sud obavezno se pojavi i ponovi istu priču. Nemoj ni slučajno da pomeneš da si išao brže od dozvoljene brzine. Jako bi korisno bilo ako bi naveo i svedoka koji bi potvrdio tvoju priču.
[ djoka_l @ 07.09.2010. 16:12 ] @
Za tvoj slučaj je predviđena novčana kazna od 6,000 do 20,000 dinara, s tim da si sa +29 km/h na donjoj granici za ovu kaznu. Ako se pojaviš kod sudije za prekršaje i ne pokušavaš da se nadmudruješ s njim, pa još ako ti je prvi prekršaj, verovatno ćeš dobiti minimalnu kaznu - 6000.
[ Zarko Silic @ 07.09.2010. 17:02 ] @
Ako je merenje brzine, sluzbeno lice izvrsilo po propisu (pravilno postavljen i atestiran radar) onda ti eskivaza ne pomaze.
Ceka te kazna od 6 do 20.000 dinara (clan 332 stav 8); plus 4 kaznena poena, kumulativno (clan 335 stav 9, ZOBSa) kao i zabrana upravljanja u trajanju od najmanje 30 dana (clan 338 stav 5) takodje kumulativno.
Primio poziv, ili ne. Svejedno. Pronadju te.
(Komulativno znaci da se sve kazne sabiraju i da jedna ne iskljucuje drugu)
[ inobradovic @ 07.09.2010. 17:02 ] @
dali je u pitanju samo novcana kazna ili i oduzimanje dozvole???
dali postoji neki period zastarevanja,ako mi ne uruce poziv ili ako presude bez mog prisustva jer mi ne pada na pamet da dolazim u srbiju da bi rekao sudiji da sam vozio u granicama ogranicenja?
[ Zarko Silic @ 07.09.2010. 17:17 ] @
Pa napisao sam ti. Kazne su kumulativne sto znaci da se "sabiraju".
E sad, ne znam detalje: da li si upravljao stranim vozilom i da li posedujes stranu, ili domacu dozvolu jer tu postoje odredjene izmene u pravilniku u smislu pretvaranja celokupne kazne u novcanu.
Zastarevanje postoji i vazi isto kao za sve prekrsajne postupke.
[ inobradovic @ 07.09.2010. 17:25 ] @
upravljao sam autom sa srpskim tablicama i vozio sa srpskom dozvolom.
[ Zarko Silic @ 07.09.2010. 17:48 ] @
Pod tim uslovima vazi ono sto sam prvo napisao.
Na tebi je da odlucis da li ces prihvatiti kaznu, ili ces se skrivati od minimalno 2 do maximalno 4 godina (cl 69 i 70 Zakona o prekrsajima)
Inace, zabranjeno je posedovati vise od jedne vozacke dozvole.
[ veselinovic @ 07.09.2010. 20:07 ] @
Vidi,
moze to da se obori kako hoces, ali pitanje je jel se isplati cimati za 6000 din, a jos ako budes fin kod sudije i pokajes se mozda prodjes i jeftinije.
Ako bas zelis da se zezas sa udovima reci.
[ inobradovic @ 07.09.2010. 21:52 ] @
aj jos malo da pojasnim, neko od mojih koje u srbiji da prihvati poziv i da ode i kaze (ili angazuje advokata) u sud da nisam u srbiji i to da presude bez mene. dali moze to ?
novcana kazna kolko bude bice nije problem platicu, nego me interesuje dali ce biti i oduzimanje dozvole jer je vozacka samnom nije u srbiji da je daju ako treba oduzimanje,
i dali cu morati da je saljem ili licno da je odnesem ako sledi oduzimanje,
a hteo bi da se sve to zavrsi bez mog odlaska u srbiju jer mi je to trenutno dosta komplikovano i kakve su posledice ako ne odem na sud.
[ ubimestruja @ 07.09.2010. 23:11 ] @
Alo.pa neće tebi niko UZETI dokument vozačke dozvole,samo ti udare pečat o zabrani upravljanja....
Ustvari niko ti je zbog ovoga i ne uzima lepo platiš šta si imao u kafani i vozi dalje....
Kakvi zapisnici kakvi bakrači,voziš 80 kroz grad,a sad cmizdriš!?
Da si u Švajn-carskoj odveo pandura na piće i kafu-skuplje bi te koštalo...
[ deki77 @ 08.09.2010. 06:09 ] @
nekapiram čemu problem ne-pojaviti se.!!!
Zakonski to moraš,jer lepo stoji na pozivu..:"ako se okrivljeni ne odazove pozivu,a izostanak neopravda ..biće doveden o svom trošku. čl. 163 zakona o prekršaima.
od datuma prekršaja pa do poziva...meni je prošlo 2meseca.
Kada sam dobio poziv to je zakazano u roku od 15dana.
Što je sasvim dovoljno vreme..
Mislim da su posledice veće...ne pojaviti se nego platiti kaznu i izbeći svo to smaranje.
Naravno posle pamet u glavu..
[ inobradovic @ 08.09.2010. 09:31 ] @
Citat: ubimestruja: Alo.pa neće tebi niko UZETI dokument vozačke dozvole,samo ti udare pečat o zabrani upravljanja....
Ustvari niko ti je zbog ovoga i ne uzima lepo platiš šta si imao u kafani i vozi dalje....
Kakvi zapisnici kakvi bakrači,voziš 80 kroz grad,a sad cmizdriš!?
Da si u Švajn-carskoj odveo pandura na piće i kafu-skuplje bi te koštalo...
niko i ne prica o kafani i picu ne znam dal si sanjiv pa pricas nesto ko niko nije pomenuo, znam da se udara pecat pozadi ali da bi udarili pecat mora da im dam dozvolu a lepo kazem da nisam u srbiji i da je vozacka samnom i da mi je komplikovano da dolazim zbog nekih 100-200e kazne.
deki77
nisam u srbiji zbog toga mi je nezgodno da se cimam zbog 100-200e kazne.
zato i pitam sta bi bilo da se ne pojavim dali ce presudiditi bez mene i stigne uplatnica uplati se to i kraj i da neko odnese moju vozacku da udare pecat i da se na tome zavrsi ?
vec sam vozacku poslo za srbiju.
[Ovu poruku je menjao inobradovic dana 08.09.2010. u 12:27 GMT+1]
[ zex24 @ 08.09.2010. 10:12 ] @
Ako neces da dolazis mozes vozacku dozvolu poslati kuci DHL-om npr...
[ Horvat I @ 08.09.2010. 13:08 ] @
Citat: inobradovic:
nisam u srbiji zbog toga mi je nezgodno da se cimam zbog 100-200e kazne.
zato i pitam sta bi bilo da se ne pojavim dali ce presudiditi bez mene i stigne uplatnica uplati se to i kraj i da neko odnese moju vozacku da udare pecat i da se na tome zavrsi ?
vec sam vozacku poslo za srbiju.
Pocetak nije bio ovakav!
Da ti osvezim memoriju Citat: u naseljenom mestu gde je dozvoljeno 50km izmerio me radar 79km/h, obican radar. napisao sam u primedbi da sam se kretao u koloni vozila i da nisam isao tom brzinom i potpisao zapisnik.
sta sad dalje raditi i koju kaznu ocekivati?
dali ne uzimati (poziv niko od familije) ili ici na sud cekati presudu pa ne platiti, poso trenutno nisam u srbiji i ne mogu mi uruciti poziv, ali da ne bude kad se pojavim na granicu da me uhapse zbog ne odazivanja?
[ inobradovic @ 08.09.2010. 14:16 ] @
ne razumem sta si hteo reci, pitao sam sta raditi i sta ocekivati kako se ponasati, zbog vasih odgovora se premisljam sta raditi jos nisam doneo odluku sem sto sam poslao dozvolu za srbiju koja mi nije potrebna trenutno.
tako da jos ne znam sta raditi i cekam neki konkretan predlog?
[ Horvat I @ 08.09.2010. 14:40 ] @
Bilo je tu vrlo knkretnih odgovora stetnih po tvoj budzet, ali sam presudi sta ti je bitnije: Novac ili nemogucnost godinu ili dve dolaska u zemlju.
Ali ne zboravi Marfi_ja i njegove lude zakone, u to vreme ti se moze desiti neodlozan razlog da dodjes.
[ etjen @ 08.09.2010. 14:55 ] @
neka neko ode u tvoje ime i objasni sudiji da si u inostranstvu. Neka ponese tvoju dozvolu. Daj ovlašćenje advokatu npr. To možeš preko konzulata.
Nisu ni sudije nerazumne, naprotiv ja imam sasvim OK iskustvo sa prekršajnim sudijama.
[ Marko_L @ 08.09.2010. 16:24 ] @
Citat: Bilo je tu vrlo knkretnih odgovora stetnih po tvoj budzet, ali sam presudi sta ti je bitnije: Novac ili nemogucnost godinu ili dve dolaska u zemlju.
Ali ne zboravi Marfi_ja i njegove lude zakone, u to vreme ti se moze desiti neodlozan razlog da dodjes.
Pa čovek je lepo rekao da nije problem platiti kaznu, već mu je komplikovano da dolazi u Srbiju, verovatno zbog posla i drugih obaveza koje ima tamo.
Citat: tako da jos ne znam sta raditi i cekam neki konkretan predlog?
Najbolje rešenje ti je da daš punomoćje nekome da te zastupa, recimo nekom advokatu ili članu porodice. Taj lepo neka ode na sud u zakazano vreme i nek objasni situaciju da si u inostranstvu i da ne možeš da se pojaviš lično zbog obaveza i tako to. Siguran sam da čak neće ni tražiti dozvolu, nego jednostavno odrediti novčanu kaznu, da ne komplikuju bezveze situaciju. Tvoj punomoćnik neka plati na licu mesta, ti mu posle pošalji novac i rešen problem.
[ inobradovic @ 08.09.2010. 17:19 ] @
konacno par razumnih ljudi, verovatno cu tako i da odradim. hvala svima pozz
[ Ivan Dimkovic @ 08.09.2010. 17:35 ] @
Da li ti je mesto boravka u Srbiji ili u inostranstvu?
Ako ti je mesto boravka u inostranstvu, vrlo verovatno moze da se sredi da ti kaznu posalju na adresu boravka, pa da platis odatle.
Ako ti je mesto boravka u Srbiji a ocekujes da ti kazna stigne pre nego sto se vratis, najbolje je da neko od tvoje familije (ili advokat) kontaktira nadlezni sud i da objasni o cemu se radi. Pretpostavljam da mogu da sacekaju sa naplatom ako im se kulturno obratis i prilozis dokaze da si na putu.
[ deki77 @ 08.09.2010. 21:10 ] @
Brzate ljudi...
Stvar nije toliko komplikovana...ali ipak moraju da se poštuju neki zakoni...i nemožeš tek tako na lepe oči da izbegavaš i "poturaš" drugog da to radi umesto tebe...A ti ćeš tek tako da platiš.Sudija mora da te ispita,sasluša i na osnovu tvog iskaza a imajući u vidu kaznu...da presudi.Pa tek onda kazna koja postaje pravosnažna u roku od 15dana(jer ima rok žalbe).Pa ti kazna dolazi na adresu sa brojem žr.računa koji se može izmiriti u 3 rate(primer)...Dal će biti olakšavajućih okolnosti,neće sve je stvar sudije ako on to proceni!!!
Advokat ili lice koje si ti ovlastio može da odloži suđenje,iz opravdanih razloga koje si ti naveo/dostavio..
Pazi..
Ti po toj logici možeš da nedaš svoju dozvolu,nepojavljuješ se,odlažeš u nedogled i lepo prolazi vreme...
pozz
[ inobradovic @ 08.09.2010. 21:26 ] @
zivim u inostranstvu, meni je cilj da kad krenem sa porodicom u srbiju da nemam neprijatnost na granici,sve ostalo nije problem,ali ne mogu do decembra ici u srbiju.
[ Ivan Dimkovic @ 08.09.2010. 21:45 ] @
Ako zivis u inostranstvu, najbolje je da nazoves nekog advokata u Srbiji i da ga pitas kakva je procedura u tom slucaju - advokat najbolje zna u kojoj formi i kome da se obratis.
Sigurno postoji mogucnost za slanje kazne u inostranstvo, sto bi radili i u bilo kom drugom slucaju stranca koji krsi saobracajne propise i koji je u tranzitu kroz Srbiju.
Jedno je sigurno - SVAKAKO nije pametno da tu stvar ignorises.
[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 08.09.2010. u 22:58 GMT+1]
[ grozda @ 08.09.2010. 22:24 ] @
Koja je razlika kod sudije za prekrsaje:
1. NE POTPISATI kad te zaustavi i napise prekrsaj i
2. POTPISATI sa PRIMEDBOM na kojij kazes nisam vozio toliko brzo ?
I ima li sanse da te ikako oslobode krivice.
Policajac kaze vozio je i ima svedoka kolegu, ti kazes nisam videli su ovi u kolima, imam svedoke.
Da li je neko ikada dobio spor protiv reci policajca? Bilo kakav, skrenes u jednosmernu on kaze skrenuo ti kazes nisam, on nema nikakav dokaz za to osim "svedoka" kolege na primer.
[ dex456 @ 11.09.2010. 08:35 ] @
Citat: Ceka te kazna od 6 do 20.000 dinara (clan 332 stav 8); plus 4 kaznena poena, kumulativno (clan 335 stav 9, ZOBSa) kao i zabrana upravljanja u trajanju od najmanje 30 dana (clan 338 stav 5) takodje kumulativno.
Imam pitanje, kad se sav spor zavrsi, prodje 30 dana, covek pocne opet da vozi, koliko treba da prodje da bi se kazneni poeni ponistili. Cuo sam da je to moguce kao ako ne pravis vise kazni i prekoracenja u roku od godinu dana valjda.
[ Zarko Silic @ 11.09.2010. 08:56 ] @
Kazneni poeni se brisu nakon isteka 24 meseca od dana pravosnaznosti odluke o prekrsaju i to pod uslovom da za ucinjeni prekrsaj ne tece zatvorska kazna ili kazna zabrane upravljanja motornim vozilom. U tom slucaju vremenski rok isticanja se produzava za duzinu vremena ovih izrecenih mera.
Evidenciju o kaznenim poenoma vodi teritorijalno nadlezna organizaciona jedinica MUPa.
Citat: dex456: Cuo sam da je to moguce kao ako ne pravis vise kazni i prekoracenja u roku od godinu dana valjda.
Dodela kaznenih poena nije povezana sa "uslovnom kaznom" kako to neko pogresno tumaci. To prakticno znaci da vozac sa kaznenim poenima ima isti tretman kao i da te kaznene poene ne poseduje sve dok ih ne nakupi 18 kada mu se dozvola oduzima.
[Ovu poruku je menjao zarsilic dana 11.09.2010. u 10:34 GMT+1]
[ codeNO @ 13.09.2010. 00:46 ] @
Jel imao neko iskustvo DO KOJE GRANICE U PREKORACENJU BRZINE pandur nece da smara i pise kaznu. Ovo sa 30kmh definitivno Ne. Ali ako vozis 60/65kmh u naseljenom mestu gde je 50 da li mozes da se provuces??????? Ili koliko je sa 80kmh granica oprastanja
[ dukanizi @ 13.09.2010. 01:35 ] @
@codeNO
Tolerisu do 10km/h iznad dozvoljene brzine.
Na autoputu se mozes provuci i do 20km/h.
[ codeNO @ 13.09.2010. 12:12 ] @
Cek, jel i to oni znaju i ja sad znam. Znaci ako je neki uporan i hoce da mi naplati kaznu za prekoracenje od 11kmh, ja sta treba da radim? Da ga molim da mi ne napise ili se pozovem na tu toleranciju od 10 kmh?
[ Joker @ 13.09.2010. 12:29 ] @
@zarsilic
Citat: Ako je merenje brzine, sluzbeno lice izvrsilo po propisu (pravilno postavljen i atestiran radar) onda ti eskivaza ne pomaze
Može malo detalja koji su propisi za merenje brzine i kako mora da bude postavljen. Vidim da i dalje policija stoji pored puta i iz ruke meri brzinu, to je ok ?
[ dukanizi @ 13.09.2010. 13:22 ] @
@codeNO
Ako si presao za 11km/h onda ti tolerancija od 10km/h pada u vodu. Najlakse ti je da postujes ogranicenja i zaboravis na toleranciju
@Joker
Ja odavno nisam video rucni. Uglavnom nailazim na tronozac, a on kad te ulovi nema ti spasa.
[ Zarko Silic @ 13.09.2010. 13:33 ] @
Za "tronozac" sa kamerom nema spasa, a kod rucnog jos ima povuci potegni pa kome sudija poveruje.
Takvi uredjaji nece jos dugo biti u opticaju.
[ popiosam @ 13.09.2010. 16:14 ] @
Evo bas u petak zaustave mene na bulevaru (izmerili oni 62 km/h), iako na znacima duz bulevara jos uvek lepo pise Zeleni talas 60 km/h.
Stanem ja izadjem iz auta u zurbi (dao mi je znak rukom da mogu), da vidim to cudo od tehnike. Pogledam, a ono ja, za volanom sedim ,vozim 62km/h, kad ono zakonom dozvoljeno u mestu 50km/h! Sve je to lepo, samo sto se ne vozi po zakonu, nego prema saobracajnim znacima!
Naravno nisam ima vremena da se smaram sa njima, kazna je tacno 5 000 dinara! (koju naravno necu da platim).
Ono sto me je odusevilo ( s obzirom da mi je ovo treca nepravedno napisana kazna za 9 meseci) je to, da sada dobijas i uplatnicu pa ako lepo uplatis u roku od 8 dana nikom nista!
Znaci nema data baze, nema poena, nema ko to da vodi, niti ce to jos dugo u Srbiji biti moguce! Plati bato u roku od 8 dana i nema problema. A ako ne platim opet nista! 118 000 kazni napisali od pocetka novog zakona, a sudovi zatrpani, vec su mi nekoliko prijava zastarelih odbacili.
Vi ljudi izgleda niste svesni gde zivite?
E da, pisi zalbu i trazi da vidis ako uopste dodje do suocenja, sve podatke o uredjaju kojim su ti merili, njihovoj obucenosti i idi do detalja obavezno! Za svaku nepravilnost pisi prijavu!
Pozdrav
[ Zarko Silic @ 13.09.2010. 16:37 ] @
Citat: popiosam:iako na znacima duz bulevara jos uvek lepo pise Zeleni talas 60 km/h.
Ako pise 60 onda je 60 i dozvoljeno.
U naseljenim mestima gde pise 60, dozvoljena brzina je 60.
U naseljenim mestima gde ne pise nista, ogranicenje je 50 km/h.
Nema tu sta da se filozofira. Zakon je jasan.
(To sto nisu promenili ogranicenje je njihov problem. 9 meseci je sasvim dovoljni rok da se saobracajni znaci zamenu).
[ inobradovic @ 31.10.2010. 20:09 ] @
pre nedelju dve stigo poziv za sud, uzo burazer poziv i otisao da kaze da nisam u srbiji i da ne mogu doci na sud i da pita dali da angazuje advokata i tako to,
dao mu sudija jedan papir da popuni i ako sam lepo razumeo brata kao da u pisanoj formi dam izjavu i to je popunio i dao dan-dva pre zakazonog sudjenja.
znaci nisam se pojavljivo na sudu.
sad cekam presudu i bicete obavesteni.
[ inobradovic @ 17.11.2010. 10:47 ] @
stigla i presuda 6000din kazna 350din troskovi suda 30dana zabrane voznje i 4 poena.
to je to
[ etjen @ 17.11.2010. 11:02 ] @
bogami, brzo ti stiglo.
[ inobradovic @ 17.11.2010. 16:32 ] @
stiglo je i pre n ego postar vratio pismo jer me nije nasao, a moglo je da se i odlozi posto nisam uzeo presudu , nego necu da se zezam bezveze kad nije strasno, zato je brat uzeo presudu i verovatno ce ovih dana da uplati kaznu i dozvolu da odnese da stave zabranu.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|