[ Ignite @ 13.09.2010. 18:53 ] @
Zanima me kako da napravim fitilj kao sto postoji na petardama, tj. da se pali na kresivo sibice ili slicno? Pise na netu da se koristi crveni P, KClO3, i dekstrin odnosno neki od smesa za lepnjenje kako bi se masa homogenizovala, a moze da se doda valjda i S u malim kolicinama. Pa me zanima da li sve to moze da se smesa, a da se pritom ne dignes sam u vazduh ili ne izazoves nezeljeni reakciju, i da li postoji neki jednostavniji navin za izradu takvih fitilja, npr. crni barut iz petardi, S i dekstrin ili tako nesto??
[ maliradojca @ 13.09.2010. 22:18 ] @
Tema je premeštena iz foruma Mad Zone u forum Terorizam for dummies & pravljanje eksploziva u kucnoj reziji.
Razlog premestanja: Zapaljiva tema :)
[ PiNkFloYd @ 14.09.2010. 00:00 ] @
Uzmi kutiju sibica, nozicem sastruzi vrhove palidrvca i usitni smesu.
[ 3way @ 14.09.2010. 00:04 ] @
Jednam sam imao neku dimnu bombu, u stvari ulozak...fitilj sam napravio tako sto sam unutrasnjost ispunio ostruganim vrhovima sibica, bas kao sto je PinkFloyd rek'o...I to je radilo sasvim ok. Sad, dal je bezbedno ili ne, ne znam, ja sam u najgorem slucaju mogao da ispecem prste...
[ burex @ 14.09.2010. 01:03 ] @
Sastruži vrhove šibica, pomešaj sa alkoholom, oho lepilom i umuljaj u pastu. Dodaj malo onog sivog praška iz petarde po potrebi u smesu ako želiš da fitilj "prska" dok gori. Umoči u tu pastu neko kanapče, izvadi ga i pusti da se osuši. Fitilj - voila (ali nije na kres) :)
[ Ignite @ 14.09.2010. 13:14 ] @
e bas vam hvala, konacno i par odgovora, mada me samo zanima kako se pravi a ne i da dizemnesto u vazduh ili razradjujem nove ideje kako napraviti bombu:) Probacu, pa cu videti:))
[ zlatibor82 @ 14.09.2010. 23:48 ] @
kao sto bureks rece.... a mozes isto tako uzeti barut iz petarde razvuci po maramici zarolati provereno se provlaci kroz najsitnije rupice :) al opet nije za kres :)
[ Horvat I @ 15.09.2010. 21:15 ] @
Na kraju joj se zakepi sibica i bice na kres.
[ Kovacevic Vladimir @ 17.09.2010. 08:24 ] @
Citat:
Ignite: e bas vam hvala, konacno i par odgovora, mada me samo zanima kako se pravi a ne i da dizemnesto u vazduh ili razradjujem nove ideje kako napraviti bombu:) Probacu, pa cu videti:))

Da povežemo redosled:
- zanimalo Te kako se pravi
- dobio si uputstva
- probaćeš, pa ćeš videti i javiti nam.

A onda ćemo čitati u dnevnoj, žutoj i ostaloj štampi...kako si na ES-u dobio uputstva za idejni projekat (po sistemu Uradi sam), a samo "iz zanimacije".

"...U šali se i deca prave!.."

Pozdrav