[ pedjam @ 18.09.2010. 13:14 ] @
| Postovani,
Vlasnik sam Peugeota 307 2.0 hdi 110 ks, 2002. godiste.
U voznji, narocito u drugoj brzini se cuje zvuk iz menjaca. Zvuk je slican kao kada tocak/guma dokacinje o blatobran.
Inace, menjac funkcionise bez problema - precizan je i veoma ga je lako ubaciti u bilo koju brzinu.
Prijatelj mi rece da su verovatno sinhroni u pitanju.
Molim za vase misljenje, da li mogu nastaviti voznju u ovakvom stanju sobzirom da menjac odlicno funkcionise ili je neophodan servis.
Kao dodatnu informaciju navodim da je ulje menjaca nedavno zamenjeno.
Unapred hvala. |
[ StORM48 @ 18.09.2010. 13:22 ] @
Servis nije neophodan, ako želiš da neplanirano menjaš menjač i pukneš para skoro za još jedan 307.
Mislim - postoje problemi koji mogu da dovedu do fatalnog ishoda, a ne čuju se. Kada se nešto čuje, smatraj to premijom i upozorenjem da nešto jednostavno nije u redu.
Pozdrav
[ vidan kv @ 18.09.2010. 14:34 ] @
......ti su menjači poznati kao poprilično izdržljivi mada,s obzirom da je polovno vozilo u pitanju,ko zna kakvu je istoriju preživeo.....tačno locirajte da li zvuk potiče iz samog menjača ili je možda nešto drugo u pitanju(ležaj točka,neki roler i sl.)......u menjaču najčešće stradaju ležajevi snopova ili diferencijal.Sama popravka ume da bude poprilično skupa pa je jedna od opcija polovan menjač.....pozdrav!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.