[ misahidro @ 24.09.2010. 20:57 ] @
Pozdrav! Kako razlikovati muške od ženskih naočara za vid. Često imam problema da ih razlikujem sem, naravno, modela koji su očigledno muški ili ženski.
[ vaske71 @ 24.09.2010. 21:40 ] @
ovde sam se zahebo :-(
Pozdrav

[Ovu poruku je menjao vaske71 dana 24.09.2010. u 23:15 GMT+1]
[ Bata @ 24.09.2010. 22:06 ] @
uh, pa ako se tebi neki ram učini odgovarajući baš za tebe, a u stvari je ženski, primetićeš da ti u sledećem
periodu prilaze muškarci sa čudnim ukusom odevanja, koji se tebi možda i neće učiniti čudnim, već sasvim
dobrim , i sa čudnim načinom govora i držanja. možda nađete neke zajedničke teme, razmenite telefone, i nađete
se negde u gradu da popijete po neki koktel. primetićeš zatim da ti kokteli imaju zanimljive boje i kišobrančiće,
a kada popijete dovoljan broj koktela, možda otkriješ još po nešto o sebi ... samo se pazite da ne naletite na
grupe navijača.
[ 3way @ 24.09.2010. 22:13 ] @
Citat:
Bata: uh, pa ako se tebi neki ram učini odgovarajući baš za tebe, a u stvari je ženski, primetićeš da ti u sledećem
periodu prilaze muškarci sa čudnim ukusom odevanja,

Ili sa cudnim porivima, pa ces onda svejedno morati da menjas taj okvir :):)
[ vaske71 @ 24.09.2010. 22:13 ] @
Uh , vidis na to nisam mislio ..... ptu daleko bilo
Uh ala sam sam sebe zahebo ... :-(
[ gojnik @ 25.09.2010. 00:09 ] @
Citat:
Bata: uh, pa ako se tebi neki ram učini odgovarajući baš za tebe, a u stvari je ženski, primetićeš da ti u sledećem
periodu prilaze muškarci sa čudnim ukusom odevanja, koji se tebi možda i neće učiniti čudnim, već sasvim
dobrim , i sa čudnim načinom govora i držanja. možda nađete neke zajedničke teme, razmenite telefone, i nađete
se negde u gradu da popijete po neki koktel. primetićeš zatim da ti kokteli imaju zanimljive boje i kišobrančiće,
a kada popijete dovoljan broj koktela, možda otkriješ još po nešto o sebi ... samo se pazite da ne naletite na
grupe navijača.

To sigurno pričaš iz svog iskustva?

Citat:
misahidro: Pozdrav! Kako razlikovati muške od ženskih naočara za vid. Često imam problema da ih razlikujem sem, naravno, modela koji su očigledno muški ili ženski.

Postoje unisex okviri.
[ Bata @ 25.09.2010. 10:37 ] @
Citat:
gojnik: To sigurno pričaš iz svog iskustva?
Ma ko bi to rekao da će se naći neko da i ovu rečenicu napiše !?!
Čudi me samo da je celokupnoj forumskoj moždanoj masi trebalo čak dva sata da to uradi posle moje poruke.
[ misahidro @ 25.09.2010. 10:42 ] @
Bato (?!) Vidim da patiš od homofobije. Nadam se da ćeš nekako prebroditi predstojeći period.
Tema okvira se nastavlja...
[ Count Zero @ 25.09.2010. 11:07 ] @
Mislim da nema >pravog< odgovora na to pitanje. Ne postoji specifično kopčanje ili slično, kao što ima kod odeće itd.
Tako da je prilično svejedno - te primerke što je teško razlučiti, verovatno niko ne bi ni kasnije "dovodio u pitanje". ;)
[ Horvat @ 25.09.2010. 11:45 ] @
npr. ovo su zenske
ovo su unisex
"cisto muske" ne postoje, cini mi se

a ako vidis da ima cirkoncice,sljokice i ostalo - 100% je za zenske
[ Kovacevic Vladimir @ 25.09.2010. 12:01 ] @
Citat:
vaske71: Uh , vidis na to nisam mislio ..... ptu daleko bilo
Uh ala sam sam sebe zahebo ...

Nisi Vaske.

Ima okvira, pogotovo ovih metalnih, "malih", koje jednako nose i ženske i muškarci.
Jedino se razlikuje ona plastična navlaka za uši. Ima ih u raznim bojama, gde se podrazumeva da muškarac neće staviti rose, lila...nego sivu, crnu, ali isto tako može i žena staviti te (sive, crne) ako želi.

Nisi Vaske, ni u onom delu, gde se sa napadno ukrašenim naočarima šalje poruka okolini (primetno je u Estradnom svetu), ali to je slobodan izbor.

Kako razlikovati?

Jednostavno (ako već nije razdvojeno u prodavnici/ponudi), po modelima, koji u raznim detaljima pojačavaju estetiku (šminku) lica, uklapaju u oblik face i predstavljaju ukras...su većinom namenjeni ženama raznog uzrasta, pa se i modeli mogu raspoznati. Tako, da jedna sredovečna doktorka, profesorka sa "devojački" ukrašenim =obojenim) naočarima, šalje poruku okolini.
Za muške naočare vlada mišljenje da šalju poruku karaktera, autoriteta, ozbiljnosti, muškosti...pa se prave markantniji okviri, čak tipični, vezani za zanimanja (piloti, policajci, vojska, sport).

Pozdrav