[ Laki024 @ 11.10.2010. 18:54 ] @
Sve je izvesnije da sutra na RTS-u nece biti prenosa kljucne i najjace utakmice za odlazak na EP u fudbalu, zato sto navodno RTS nema para za prenos utakmice.
Neznam samo sta rade, i gde zavrsavaju pare od TV pretplate, i za onaj cuveni slogan "vase pravo da vidite sve"
[ Horvat @ 11.10.2010. 19:12 ] @
kad je bio prenos formule na rts-u?
kad je bio prenost prvenstva u stonom tenisu?
kad je bilo strelicarstvo?

pa sta ako nema fudbala, big deal
[ fanfon @ 11.10.2010. 19:31 ] @
Citat:
Laki024: Sve je izvesnije da sutra na RTS-u nece biti prenosa kljucne i najjace utakmice za odlazak na EP u fudbalu

Kljucna je bila ova protiv Estonije, a posto su izgubili, a Italijani remizirali, realno je ocekivati da nece dobro proci protiv njih osim ako se ne desi neko cudo pa kiksara bude imala svoje vece, a ostali budu dali 101% svojih mogucnosti. A s obzirom na moral u timu, kadar igraca i iskustvo trenera-to je SF domen...
[ bachi @ 11.10.2010. 19:31 ] @
Horvat, idi truj negde druge.
[ Izvoljski @ 11.10.2010. 19:42 ] @
ne brinite, bice na RAI, a vecina kablovaca ga ima.
[ dralle @ 11.10.2010. 20:49 ] @
Citat:
Izvoljski: ne brinite, bice na RAI, a vecina kablovaca ga ima.

Mac malo.RAI je FTA i on će biti isključen za vreme prenosa,kao i kad je formula 1 ili bilo šta značajnije .
Tako ako nema na aL džEZIRA ko zna ...?
[ ubimestruja @ 11.10.2010. 20:53 ] @
Pa kad su huligani razbili ajnzlog na PTC-y, pa sad chelavi monstrum nema para za tekmu. Mora da popravi ajnzlog.
Pokazaće on nama-a nije dugo ni čekao na osvetu...
[ machiavelli @ 11.10.2010. 20:55 ] @
Steta sto nece biti prenosa... Ko zna kada cemo sledeci put imati priliku da vidimo 6 golova na jednoj tekmi....
[ Izvoljski @ 12.10.2010. 19:59 ] @
rani sina pak salji na utakmicu - Srbija se umiriti ne moze !
[ Isak666 @ 12.10.2010. 20:24 ] @
Pa da li su to ljudi ili stoka?!

Je l' to oni sve rade jer je Stojkovic presao u Partizan?!
Pa to su sociopate. To su bolesni ljudi.

Pa o tim ljudima ce neko jednog dana pisati doktorat.

[ SlobaBgd @ 12.10.2010. 20:43 ] @
Jbt, skupih 7 minuta, 200 soma evra!
Treba ovu našu gamad sačekati kad se vrate kući i naplatiti im svu štetu i kazne koje slede!
Neka prodaju stanove, kuće, očevinu, organe, neka robuju sledećih deset godina, m'mu li im jbm!
[ tdusko @ 12.10.2010. 20:52 ] @
Gledam sa nekim Italijanima tekmu u Ceseni i umirem od sramote. Jbte kakva stoka...
[ vlada131 @ 12.10.2010. 20:55 ] @
Ma ne brinite se, uskoro će stići "oštre osude" od naših zvaničnika, i "navijači" će se u***ti u gaće i neće više smeti da pisnu...
[ Ankalagon the Black @ 12.10.2010. 21:16 ] @
Mislim da ce biti malo vise od ostrih osuda. Verujem da ce tu bagru osuditi na maksimalne kazne po zakonu za izvrsena krivicna dela. A za sto ce imati punu podrsku javnosti.
[ 101010 @ 12.10.2010. 21:32 ] @
Neverovatno mlitava i neprofesionlna reakcija italijanske policije, sto je cudno jer se oni na nedeljnom nivou susrecu sa istom pojavom na svojim stadionima. Naravno nikakvo opravdanje.
Sto se tice navijaca, tu nema ni n navijaca. A ovo je planska akcija, verovatno nastavak price od nedelje. Kako mi je muka od generalizacija, napisao sam i ovo dole...

Citat:
To nisu nasi navijaci.

Vec par ljudi koji su siroj javnosti poznati imenom i prezimenom, dovoljno je bilo pogledati insajder o "navijacima". To je par tridesetogodisnjaka koji su vodje nekih zvezdinih navijackih grupa. Oni ne idu na utakmice reprezentacije. Ono sto sam ja video jeste da su dva coveka planski prekinula utakmicu. Jos kao maloletnici su imali dovoljno dela da sada sede u zatvoru, a kasnije ko zna koliko... Jos je neverovatnije da oni imaju pasose, jos neverovatnije da su na utakmici reprezentacije u inostranstvu.

http://www.mondo.rs/tg4028/Fot...inut_mec_Italija_-_Srbija.html

Ukratko ovo je planski izvrseno delo male grupe ljudi, debela uvreda za italijansku i nasu policiju. A i ja sam lud sto sam ranije zavrsio posao, da bih gledao utakmicu...
[ cisco89 @ 12.10.2010. 21:54 ] @
Ovo mi sve vise i vise lici na namestaljku... nasi navijaci se nikada nisu toliko divlje ponasali na tekmi repke, posebno ne u gostima... Dacic najavljuje zabranu navijackih grupa, a ovi danas su to sve opravdali... Tuga i jad
[ Isak666 @ 12.10.2010. 21:55 ] @
Btw http://vukajlija.com/nesto-pozitivno-iz-duela-sa-italijom/226301
[ geniuxx @ 12.10.2010. 21:59 ] @

[ deki77 @ 12.10.2010. 22:06 ] @
ovo neko bez sumlje organizovano radi...
[ zmej @ 12.10.2010. 23:02 ] @
Ovo je namestaljka samo tako....
[ New Village DC @ 12.10.2010. 23:06 ] @
Bolje reci, zavera...
[ Shon3i @ 13.10.2010. 00:03 ] @
I meni se cini od samog starta. Razumeo bih da su klubovi u pitanju, ali ipak suvise kada su reprezentacije, da pojedinci nazaduju svoj tim.

[ Nabukodonosor @ 13.10.2010. 00:33 ] @
Neko rece na tv-u da je gej parada bila samo generalna proba za nesto mnogo vece...sta ne znam, slabo pratim politiku.
[ New Village DC @ 13.10.2010. 00:44 ] @
Ma bezveze, taman sam se ponadao da ce da ih opkole panduri i da ce da bude sve ok do kraja, a oni zas**se, opet.
[ Lesli Eldridz @ 13.10.2010. 00:45 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Neko rece na tv-u da je gej parada bila samo generalna proba za nesto mnogo vece...sta ne znam, slabo pratim politiku.
To je sve zato sto necete masovna javna streljanja. Vi ste humani.
[ New Village DC @ 13.10.2010. 00:57 ] @
Evo nekih svezih vesti sa terena:

http://www.rts.rs/page/stories...5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8.html
[ Wi-Fi @ 13.10.2010. 01:03 ] @
Samo kad se Tole javio... Pa on je glavni krivac za ovo. Brze-bolje pranje ruku, zamena teza i sl. Ccc
[ Ankalagon the Black @ 13.10.2010. 01:33 ] @
Na slici br. 7, sa linka sto je dao New Village vidi se da huligan ima istetovirano 1389 na ruci. Da nije besan sto su mu uhapsili sefa organizacije ?
[ igor-ch @ 13.10.2010. 07:58 ] @
Bas smo ti mi Srbi cudan neki narod: kada su se u nedelju huligani tukli sa policijom po Beogradu, zarad srpske porodice, buducnosti Srbije i sl., vecina je to odobravala. Sada kada su ti isti huligani napravili slican incident, ali zbog nekih, samo njima poznatih razloga, vecina ih osudjuje...
[ cisco89 @ 13.10.2010. 08:02 ] @
To i jeste poenta cela, videli su da 90% Srbije podrzava navijace protiv gejeva, i znaju da to moraju da promene kako bi hapsenje i zabranjivanje sirom Srbije krenulo. Cudno je to sto su uspeli da unesu toliko baklji, politickih transparenata, a onaj iztetovirani cak i kljesta na stadion...

[Ovu poruku je menjao cisco89 dana 13.10.2010. u 09:41 GMT+1]
[ deerbeer @ 13.10.2010. 08:18 ] @
Citat:

Cak nisu ni uhvatili onog iztetoviranog, glavnog sa fantomkom...

Kako nisu kad jesu : http://www.gazzetta.it/
Samo sto je naslov trebao da glasi "Arestato Il Monstro serbo"

[ Deep|Blue @ 13.10.2010. 08:26 ] @
Ukoliko se Pacicevi plavci ne potrude da pronadju dobar deo onih navijaca od sinoc to bi bila velika sramota.
Ali tuzbe koje bi trebalo podignuti protiv njih valjalo bi da sadrze i unistavanje simbola republike srbije.
[ igor-ch @ 13.10.2010. 08:27 ] @
A evo ga i uhapseni "1389" i u akciji:

pre

posle

[ djyova @ 13.10.2010. 08:35 ] @
[ cisco89 @ 13.10.2010. 08:41 ] @
Pogledajte komentar sa sajta RTS-a nekih 6 sati pre pocetka utakmice

http://img707.imageshack.us/img707/7996/komentarrts.jpg
[ igor-ch @ 13.10.2010. 08:57 ] @
Citat:
cisco89: Pogledajte komentar sa sajta RTS-a nekih 6 sati pre pocetka utakmice

Sve mi se cini da je i RTS nesto znao, zato prvo i nisu hteli da prenose utakmicu.
[ gajo2 @ 13.10.2010. 09:08 ] @
Zanimljivi su zakljucci da su oni frustrirani jer nemaju posao, para itd. a otkud im onda para za putovanje u Djenovu?
[ Isak666 @ 13.10.2010. 09:21 ] @
Pa radio je celo leto na gradjevini da ustedi za put i makaze.

Interesuje me hocemo li saznati i imena sudija koji su oslobadjali ove likove sa par stotina prijava policije.
[ žutokljunac @ 13.10.2010. 09:23 ] @
Za vi stvarno ne razumete o čemu se ovde radi? Sve navijačke grupe imaju podršku i slaganje ekstremne desnice u Srbiji. Na čelu sa radikalima. Zar vi stvarno ne kapirate priču. Pa gde ste vi živeli 20 godina?
Nemam živaca da pišem. Uglavnom, sve je to pogrešno. Ako stvarno pobedi ekstremna desnica bićemo ponovo izolovani. Al ni to nije nemoguće. Eno ih Talibani, Severna Koreja.. ima dosta zemalja.

Ovom uhapšenom iz Ultra Boysa znam i ime i prezime. Nešto makedonski. Al´nije bitno. Važno da su pojedinci iz Službe pustili priču da iza svega ovoga što se dešavalo poslednjih par dana, stoji Šarić. Ma kakav Šarić, stoje radikali.

Hteo sam da otvorim temu o pogrešnom shvaćenom srpstvu koje je otišlo duboko u šovinizam i fašizam, ali ni to više nije bitno. Neka se time zanimaju oni kojima je to posao i koji su za to plaćeni.

http://www.youtube.com/watch?v=xwfXfSGW2Qs
[ Ankalagon the Black @ 13.10.2010. 10:13 ] @
Ja mislim da bi trebalo da otvoris takvu temu. Mozda ima neko ko je placen da to radi, ali sa druge strane svi mi zivimo u ovom drustvu i ako mi sami ne zelimo i uradimo nesto da to promenimo, ko ce ?
[ igor-ch @ 13.10.2010. 10:20 ] @
Izgleda da i ljudi sa RTS-a citaju ES:
http://www.rts.rs/page/stories...4%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0.html
[ Slobodan Milivojevic @ 13.10.2010. 10:26 ] @
Kakav divlji zapad, tamo se znalo,obracun u podne i kraj, a ovde kod nas svako ce da se "bori" za svoje ideale, pa makar oni ugrozavali ugled zemlje u kojoj zivimo, ili jos gore zivote svih nas...

Stvarno mi nije jasno kako ljudi iz vlasti ne umeju da pohapse te ljude koji sve nas ugrozavaju na vise nacina, ma ko da stoji iza njih?! Ako vec ekonomiju ne umeju da srede neka bar red odrzavaju, za mene bi to bio ogroman pomak, a ne da ovakvi "patriote" "govore" u ime svih nas, jer mi ne mislimo kao oni... Sve sam ubedjeniji da treba otici iz Srbije sto pre. Tuzno ali tako je.
[ igor-ch @ 13.10.2010. 10:38 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic: ... Sve sam ubedjeniji da treba otici iz Srbije sto pre. Tuzno ali tako je.

Ne znam da li bi pomoglo: ja sam otisao, dobio cak i CH drzavljanstvo, ali jos uvek me pogadjaju ovakve stvari, mozda i vise nego vas koji ste (jos uvek) dole, pogotovu kada me kao npr. jutros Italijani pitase, da li smo mi Srbi normalni...
[ smark @ 13.10.2010. 10:42 ] @
Ma to su samo nasa deca koja brane vrednosti naseg nebeskog naroda i nase zdrave porodice...

Kao sto rece Igor, ne bi trebalo ovo da me pogadja, ali na zalost nije tako.
[ Bubnjar2 @ 13.10.2010. 10:57 ] @
E, kakve stoke sve ima medj nama Srbima, velika sramota za Srbiju. Velika sramota. Ogromna.
[ Slobodan Milivojevic @ 13.10.2010. 10:57 ] @
Citat:
igor-ch: Ne znam da li bi pomoglo: ja sam otisao, dobio cak i CH drzavljanstvo, ali jos uvek me pogadjaju ovakve stvari, mozda i vise nego vas koji ste (jos uvek) dole, pogotovu kada me kao npr. jutros Italijani pitase, da li smo mi Srbi normalni...

Ovo je jos gore, kad odes u svet, i moras da se stidis sto si pripadnik nekog naroda samo zato sto u nasoj drzavi postoje grupe nenormalnih ljudi kojima je cilj samo da nas sto vise obrukaju pred svetom i "sacuvaju tradicionalne vrednosti" na kojima "majka Srbija pociva"... Samo neka nasa vlast idalje dozvoljava slanje slike o "dzungli" u kojoj zivimo, i svi mi cemo stici daleko ma gde da se nalazimo. Udarite se u glavu gospodo vlastodrsci, i stavite sve te organizacije na crnu listu, a te ljude iza resetaka... Druge nema.
[ Bubnjar2 @ 13.10.2010. 11:11 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic: i stavite sve te organizacije na crnu listu, a te ljude iza resetaka... Druge nema.

Haha, dobar vic! Evo, sve trce da ucine tako...
[ stil @ 13.10.2010. 11:18 ] @
U svakoj zemlji ima osoba koje se ponašaju na onakav način kakav se sinoć na utakmici video. Razlika između uređenih i neuređenih je što one prve takve drže pod kontrolom. Nema izgovora za takvo ponašanje.
[ 3way @ 13.10.2010. 11:24 ] @
Citat:

Ili sopstveni sajt :)
[ Wi-Fi @ 13.10.2010. 11:25 ] @
Citat:
cisco89: Pogledajte komentar sa sajta RTS-a nekih 6 sati pre pocetka utakmice

Pa pre nedelju dana se po gradu pricalo da ce prekinuti utakmicu
[ deerbeer @ 13.10.2010. 11:32 ] @
Citat:

Ne znam da li bi pomoglo: ja sam otisao, dobio cak i CH drzavljanstvo, ali jos uvek me pogadjaju ovakve stvari, mozda i vise nego vas koji ste (jos uvek) dole, pogotovu kada me kao npr. jutros Italijani pitase, da li smo mi Srbi normalni...

Sto ih ne pitas zasto generalizuju stvar zbog par stotina divljaka koji naravno upropaste sve ?
Da li su imali takvo misljenje i o svim Englezima kad se desio hejsel i kad su ginuli italijani itd ....

Ali opet nije ni daleko od istine , suma sumarum :
bice 3:0 na italijane, nekoliko utakmice bez publike , novcana kazna FSS-u , 200.000 E bacenih na prenos .
Kako samo srbi mogu sebi najbolje da pucaju u nogu to niko ne moze :(

[ negyxo @ 13.10.2010. 11:47 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic: Samo neka nasa vlast idalje dozvoljava slanje slike o "dzungli" u kojoj zivimo, i svi mi cemo stici daleko ma gde da se nalazimo. Udarite se u glavu gospodo vlastodrsci, i stavite sve te organizacije na crnu listu, a te ljude iza resetaka... Druge nema.

Oces odgovor?

Evo deerbeer ga je vec dao:

Citat:
deerbeer: Sto ih ne pitas zasto generalizuju stvar zbog par stotina divljaka koji naravno upropaste sve ?
Da li su imali takvo misljenje i o svim Englezima kad se desio hejsel i kad su ginuli italijani itd ....

Ali opet nije ni daleko od istine , suma sumarum :
bice 3:0 na italijane, nekoliko utakmice bez publike , novcana kazna FSS-u , 200.000 E bacenih na prenos .

Ovako, na zalost, misli bar 60% populacije srbije. Kontam da sam promasio taj cas u skoli, ali cini mi se da ga je bilo, "mastering relativization".

Naravno da to nema veze onda sa vlasti... not...

[ deerbeer @ 13.10.2010. 12:00 ] @
Gde vidis relativizaciju ? Tvoj problem sto uopste razlikujes vlast i narod kao da smo necija kolonija ...
[ dejanet @ 13.10.2010. 12:06 ] @
Citat:

Od paljenja dzamije 2004-te, preko US ambasade,.... pa do ovog u Italiji, prilicno sam siguran da ne pucamo mi sebi u nogu vec nam puca neko sa strane.

U ostalom kod mene u kraju kada neko prijavi te dilere i navijace muriji u roku od 5 minuta oni skandiraju tvoje ime, a o materijalnoj steti na kolima i zgradi ne treba trositi reci. I to zna 12000 hiljada ljudi, kao sto jos desetine hiljada ljudi pamti 5. parkic vs Vero, ulicni rat koji je tamo trajao mesecima, a sve zbog kriminala jednog sada frontmena u borbi protiv svega i svacega.

To je mali info za one koji ne zive u bgd-u..
[ negyxo @ 13.10.2010. 12:19 ] @
@deerbeer

Gde vidim? Vidim, izgleda tamo gde niko ne vidi. To kako si ti napisao, misli i bar vise od polovina mojih prijatelja, ja mislim da je to debela relativizacija. Kakve veze imaju sad engleze i sta su oni radili... ah da, da malo ublazimo ociglednu krivicu nekoga, u ovom slucaju huligane, huligane koji brukaju i ugrozavaju celu jednu naciju, a zasto? Pa zato cim neko spomene Srbija onda smo to mi svi, racunaju se i huligani. E pa ne, ja onda nisam deo Srbije, ja imam problem da se identifikujem sa takvima. Meni ne trebaju prijatelji i sugradjani koji na ocigledno divlajvstvo to opravdavaju da rade i drugi. Neka rade i drugi, ali veruj mi, kada budu radili u onoj meri ko i ovi nasi, onda ce i ti drugi biti jos jedna Srbija.

Toliko.

BTW. ne pravim razliku izmedju naroda i vlasti, procitaj jos jednom.
[ deerbeer @ 13.10.2010. 12:30 ] @
Ne radi se o relativizaciji divljastva to je ocigledno nego o generalizaciji ljudi iz neke zemlje po nekim huliganima tj. stoci ,
jer eto neki ovde na forumu sto zive preko crvene pred strancima zbog ovoga .
Zato sam i pomenuo engleze a ne da bi jedno divljastvo pravdao drugim .
Evo ti primer : Ako medju avganistancima ima terorista necu nikad reci avganistanci su stoka nego cu reci teroristi su stoka .

[ vlada131 @ 13.10.2010. 12:30 ] @
Disciplinska komisija UEFA 28. ovog meseca odlučuje o sankcijama:

http://www.b92.net/sport/fudba...10&dd=13&nav_id=465012

Citat:
Srbiju čeka diskvalifikacija?

Disciplinska komisija UEFA otvorila je istragu posle nereda na tribinama u Đenovi pre i za vreme utakmice Italija – Srbija.

Čelni ljudi evropske kuće fudbala kažu da bi Srbija mogla da bude izbačena iz kvalifikacija ili suspendovana sa nekih narednih takmičenja.

UEFA će na sastanku disciplinske komicije raspravljati o ovom slučaju 28. oktobra.

Prema pravilniku UEFA kazna za ovakve izgrede može da bude isključenje iz međunarodnih takmičenja.

Disciplinska komisija raspravljaće o izveštaju delegata utakmice Davida Petriašvilija iz Gruzije i glavnog sudije Krejga Tompsona iz Škotske.

Tompson je prekinuo utakmicu Italija – Srbija posle samo sedam minuta, pošto su navijači Srbije bacili baklje i petarde na teren.

Početak duela zbog istih izgreda odložen je za 45 minuta, a srpski navijači sukobljavali su se sa karabinjerima tokom dana u Đenovi.
[ negyxo @ 13.10.2010. 12:50 ] @
@deerbeer
Ma ok je to, jasno je da ne moze da se generalizuje, ali pre toga mora da se jasno kaze gde je problem i jasno da se osude pocinioci, bilo kakvog divljastva. Ali ne, vecina ovde ima upravo taj stav, "pa nismo mi jedini koji bla, bla, bla", OK, niste. PA STA KAZETE da prvo da se sankcionisu pa onda imaj taj stav. Ovako, dok god prvo ljudi imaju taj stav odbrane, a da pre toga nisu resili problem, bojim se da cak nekad generalizacije i mogu da se primene...
[ Horvat @ 13.10.2010. 12:54 ] @

Citat:
npr. jutros Italijani pitase, da li smo mi Srbi normalni...

a ti im reci da se ti ne poistovecujes s doticnim degenima i da ako su neki (previse bucni!) degeni takvi, sticajem okolnosti srbi, ne znaci i da su svi,kao uostalom sto je stvar i sa bilo kojom drugom grupom ljudi

glupe generalizacije
[ djyova @ 13.10.2010. 14:45 ] @
Vrlo je simptomaticno da su neredi i finansiranje ovih organizacija poceli onda kada je put Srbije ka EU doveden u pitanje sto se Holandije tice. Po meni je to glavni razlog svega ovoga, a razne organizacije, pojedinci i stranke kojima nije u intereseu EU, na ovaj nacin, finansiranjem i organizovanjem, pokusavaju da slanjem lose slike o nama, zaustave proces pristupanja. To je moje misljenje...
[ vladd @ 13.10.2010. 15:32 ] @
Potpuno se slazem. Velika manipulacija je na delu.

Slika je gruba, nije estetska, a da li se Srbija bruka ne bih bas toliko preterivao, mnogo je veca, recimo, bruka, da imamo najnize plate u evropi, da smo na dnu svih svetskih lista poslovnog ambijenta, korupcije, bruto drustvenog proizvoda..

Ovaj scenario je mnogo naivno organizovan i providan. U situaciji ulaska na stadion, kada se otimaju sitnis, flasice za vodu, provlace se baklje, secice(i to one masne, elektricarske)...

Uzete par za prenos, pobeda bez truda, novcana kazna FSS, svima lepo sem normalnom fudbalskom svetu, i u Italiji i u Srbiji, zarad nekakve farse od obracuna sa licima odavno "poznatim policiji".

Klasicna politicka cistka, opravdana "snagama haosa...", valjda su se neki uplasili reakcije na dogadjaje koji tek treba da uslede...u narednih nekoliko meseci.

Poz
[ Java Beograd @ 13.10.2010. 15:38 ] @
Svašta ima, ali tek negde posle 5:30 ide pendrečenje !
[ Izvoljski @ 13.10.2010. 15:47 ] @
da niste malo pozurili da se zasipate pepelom ?

Prvo, meni nije jasno kako je moguce da jedan mandov syebe celu utakmicu i kako je moguce da se unese tolika pirotehnika ? Mislim, pravilnik UEFE je jasan i kaze da je odgovran i domacin. Navijaci su ekstremno nasilni i njih samo policija moze da obuzda i pretrese. Znaci sinoc je bilo na domacinu da ih istrese iz gaca i pre ulaska na stadion jer svaka petarda ide i njima na konto. Zato ja ne verujem da ce Srbija biti tek tako kaznjena kako maloumni srpski komentatori ekstaticno najavljuju ?!

U italijanskoj stampi opet se otvara polemika o bezbednosti na utakmicama. Sa pravom se pitaju, cekaj jel smemo mi ici na stadione, da li ima ko da nas zastiti ? danas su divljali srpski huligani, a sutra ko. Ni jednom recju nisu prozvali Srbe kao narod ili pojedince ili kao drzavu vec stavise su prikazali onaj gornji deo tribine i rekli da im je zao ovih srpskih navijaca koji su dosli za dzabe

Sto se tice ovih popmpeznih izjava srpske malogradjjanstine, a u sustini velikoseljankovine, kako su nas obrukali, kako smo mi ne znam sta, narod koga nema na svetu, kako je za nas teheran a ne evropa - mogu samo da kazem puah, obruko je on sebe. Ima ime i prezime, ima sud, nek rebnu koliko treba i ciao bello.

Jel su igraci Rome izboli Liverpul, onda su na utakmici Katania Palermo bacili bombu i ubili policajca, sta su radili Turci u Kopenhagenu Arsenalovce su tukli sahtom poklopcem, pa Hejsel.......
[ Tyler Durden @ 13.10.2010. 15:56 ] @
Izvoljski,
kako samo imas obraza....
[ Slobodan Miskovic @ 13.10.2010. 16:09 ] @
Na stranu sve ali meni stvarno nije jasno kako je neko uspeo da unese onu kolicinu pirotehnike u inostranstvu... Ko je nekad bio na zvanicnim fudbalskim utakmicama u IT i uopste na zapadu zna da je ovo sto je uneseno nemoguce uraditi bez pomoci ili propusta organizatora...
[ žutokljunac @ 13.10.2010. 16:17 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: Na stranu sve ali meni stvarno nije jasno kako je neko uspeo da unese onu kolicinu pirotehnike u inostranstvu... Ko je nekad bio na zvanicnim fudbalskim utakmicama u IT i uopste na zapadu zna da je ovo sto je uneseno nemoguce uraditi bez pomoci ili propusta organizatora...

Nisu preneli preko granice, nego se baklje i dimne kupuju u Italiji.
[ Izvoljski @ 13.10.2010. 16:22 ] @
Citat:
Izvoljski,
kako samo imas obraza....
!

da kazem istinu uvek cu imati obraza !
[ vilil1 @ 13.10.2010. 16:24 ] @
@Izvoljski

Ja cuh izjavu Italijanskog golmana koji je rekao da oni, 'talijanski igraci, posle one druge baklje nisu hteli da nastave utakmicu, plaseci se za svoju bezbednost, i da je tada sudija odlucio da utakmicu prekine.

Sta se povodom toga pise - prica u Italiji? Da li je sudija sam, u konsultaciji sa ostalim sudijama, delegatom...resio da prekine, ili na insistiranje Italijanskih igraca?
[ žutokljunac @ 13.10.2010. 16:29 ] @
Koju istinu ti kažeš?
Ti se samo foliraš i pričaš o sportu. Ovo nema veze sa navijačima i sa sportom. Ovo što se dešava je čista politika. Srpska ekstremna desnica je jaka u Srbiji. Ovo je potpis ljudi koji sede u skupštini, ovo je proba da li se mogu oboriti demokrate i preuzeti vlast. Ovo je izrežirano isto kao i ono pre neki dan, ovo je smišljeno, planirano, organizovano i ovo IMA PODRŠKU dve jake političke partije u Srbiji. Radikala i DSS-a. Ovi koji su za drugačiju Srbiju to dobro znaju i plaše se. Nemaju mooda da išta urade jer u Srbiji ekstremna desnica nema 8-10% podrške naroda nego 50%. Da nije tako, ne bi se ovi tako šetkali sa bombama, prebijali bejzbol palicama u sred bela dana na sred ulice.
Srbija ima veliki problem.
[ mulaz @ 13.10.2010. 16:30 ] @
Citat:
žutokljunac: Nisu preneli preko granice, nego se baklje i dimne kupuju u Italiji.

Nije vazno gde se kupuje... pitanje je kako su uneli sve to na stadion... ne idem cesto na utakmice, ali prosli put kad sam bio, nije smeo ni obican plasticni upaljac da se nosi (samo sibice), a slusao sam i o zabranama unosa metalnih novcanica...
[ MyWay @ 13.10.2010. 16:34 ] @
Koliko čitam divljali su i pre utakmice, fizički napali Stojkovića, kačili transparent 'Neće se igrati', ušli sa bakljama, noževima i ostalim igračkama za seckanje, Karadžić spominje da je izjavljivao pre utakmice da postoje informacije da će se pokušati da se sabotira utakmica i svi su se u Đenovi ponašali kao da je bio u pitanju šahovski meč?!?
Svi, mislim na srpske i italijanske nadležne od policije do nekakvih komesara za bezbednost , a onda se dozvoli da 10, 20, 50, 100 istetoviranih idiota prekinu utakmicu?
Bilo je nešto italijanskih specijalaca na terenu (verovatno da zaštite igrače/sudije) ali nisam video da je iko pokušao da smiri/izdvoji/uhapsi/pomlati onu grupicu idiota koji su došli po zadatku...
Izvoljski je potpuno u pravu (pogotovo po pitanju srpske malograđanštine i nacionalnog sporta posipanja pepelom), a ja smatram da nas treba eliminisati iz kvalifikacija za EP a Italiju kazniti 3-5 utakmica bez publike zbog neverovatnih propusta u organizaciji i evidentnog odsustva želje da se iskontroliše situacija na stadionu.
[ žutokljunac @ 13.10.2010. 16:37 ] @
Citat:
mulaz: Nije vazno gde se kupuje... pitanje je kako su uneli sve to na stadion... ne idem cesto na utakmice, ali prosli put kad sam bio, nije smeo ni obican plasticni upaljac da se nosi (samo sibice), a slusao sam i o zabranama unosa metalnih novcanica...

Slobodan je pitao kako su to uneli u inostranstvo ( pretpostavljam preko graničnih prelaza ), i odgovorio sam mu da se to kupuje u inostranstvu, a Italija je raj za baklje i dimnjake. Išao sam nekada davno, baš sa navijačima i baš u Italiju, i sam sam prenosio baklje i unosio ih na stadion. Tada (pre 20 god. ), se baklje nisu unosile na stadion kao danas. Da ih vođe unese preko atletske staze uz odobravanje kluba, već smo ih mi unosili tako što smo ih lepili selotejpom odmah pored one stvari u gaćama. Baklje se u Italiji kupuju u radnjama koje su za to specijalizovane. Tamo oko Božića, čitav mesec se pirotehnika prodaje u svakoj radnji pa i u trafikama za novine. Ja sam npr. kupovao i na trafikama i to pakovanja po 5 dimnih kutija. To je u Italiji, u vreme Božića skroz normalno. A ove prave benglake, njih nemaš u svakoj radnji, već moraš da nađeš radnju koja prodaje samo pirotehniku. Mi smo npr. kupovali one kartonske, da bi ih zatim sekli.
A pitanje je kako su baklje uneli na stadion. Pa, kao što vidiš i nije bila nikakva bakljada već samo par upaljenih baklji, a to je u tolikoj masi lako uneti.

[Ovu poruku je menjao žutokljunac dana 13.10.2010. u 17:53 GMT+1]
[ Izvoljski @ 13.10.2010. 16:39 ] @
Citat:
Ja cuh izjavu Italijanskog golmana koji je rekao da oni, 'talijanski igraci, posle one druge baklje nisu hteli da nastave utakmicu, plaseci se za svoju bezbednost, i da je tada sudija odlucio da utakmicu prekine.

Sta se povodom toga pise - prica u Italiji? Da li je sudija sam, u konsultaciji sa ostalim sudijama, delegatom...resio da prekine, ili na insistiranje Italijanskih igraca?

tjah, pise se svasta, velika je to zemlja. Slicno ako posle poraza od Cehoslovacke sad ce jedno 3 dana, analize, prepucavanja i posle... idemo dalje...

- rasrava o bezbednosti na stadionima, koji je Italiju kostao EURO 2016
- moguce kazne za Italiju kao organizatora, sa paralelnim ocekivanjem 3-0
- paljenje zastave
- korektan odnos Stankovica i napad na Stojkovica
- hapsenje tzv "uomo nero"
- sprega igraca i nacionalista
[ jablan @ 13.10.2010. 16:58 ] @
Citat:
A jedan od vođa navijača iz Srbije koji je učestvovao u jučerašnjim neredima u Đenovi, i koji se predstavio kao Slobo, izjavio je televiziji RAI da navijači iz Srbije koji su juče došli u Đenovu "nisu nacisti, već nacionalisti i da se protive ulasku Srbije u Evropsku uniju".

"Protiv smo nezavisnosti Kosova i zato smo zapalili zastavu Albanije. Stadion u Đenovi je bio idealno mesto da prikažemo naše stavove, koji su potpuno politički. U Beogradu je na delu diktatura i tamo ne možemo da protestujemo", rekao je taj navijač.

On je kazao i da je incident izazvalo 50-60 navijača Crvene zvezde, koji su pirotehniku kupili u radnjama u Đenovi i da su je bez problema uneli na stadion.

http://www.b92.net/info/vesti/..._category=16&nav_id=464938
[ Isak666 @ 13.10.2010. 16:59 ] @
Ma boli me pimpek da licno car Lazar vaskrsne i da hoce da preuzme vlast, pa testira ili da je Krcun licno doveo, sproveo i naoruzao ove debile - ja sam hteo da gledam fudbal.

Neka to testiraju i rade ispred skupstine.

Btw ako ovi likovi sa tekme i sto su hteli da sibaju gejeve imaju 50% podrske medju Sorabima - zali boze ljudi i zemlje.
[ Horvat @ 13.10.2010. 17:07 ] @
meni je najvise zao ljudi koji zele svoje klince da odvedu na utakmicu
pa jbte, kako pored ovakvih idiota smes povesti dete tamo :(

samo treba da iscekujes koji krembil ce ti detetu glavu razbiti jer ne skandira zajedno s njima...

to nije navijanje, to nije ljubav prema sportu,klubu...
[ jablan @ 13.10.2010. 17:08 ] @
Citat:
Isak666: Neka to testiraju i rade ispred skupstine.

Pa vidiš da ne mogu tek tako, jer je "u Beogradu diktatura". Potreban im je događaj koji može da mobiliše masu (kao što je bila gej-parada) koju bi posle već "koordinisali u željenom pravcu". Dakle, s obzirom da je parada propala, čeka se iduća zgodna prilika, bila to neka "strejt parada", neki kvazi-spontani protest radnika ili, na kraju krajeva, politički miting jedne ili više desničarskih opozicionih partija. Videćemo već šta će od toga biti. U međuvremenu se narod dodatno potpaljuje putem žute štampe (a nije da im trenutna vlast ne daje materijala).
[ Slobodan Miskovic @ 13.10.2010. 17:26 ] @
Kada sam rekao inostranstvo mislio sam na utakmice tamo a ne na prebacivanje pirotehnike preko granice.
[ Wi-Fi @ 13.10.2010. 17:36 ] @
^ Pusteni su bez kontrole na stadion

@ Isak666: U Srbiji ti je trenutno - masovna podrska onome sto je uradjeno u nedelju, masovno zgrazavanje/osudjivanje onoga od sinoc. Paradoks
[ Horvat @ 13.10.2010. 18:14 ] @
@wi-fi, a ko to (sem doticnih i njihovih "vlasnika") podrzava paljenje bg-a?
[ Wi-Fi @ 13.10.2010. 18:43 ] @
Pa vecina naroda je u fazonu "tako im i treba kad su pustili pedere da odrze paradu". A opet, velika vecina te iste vecine se cudi sta se to desilo u Italiji sinoc (jbg, valjda im pokvarili planove da gledaju tekmu pa kasnije pljuckaju po reprezentaciji)
[ vladd @ 13.10.2010. 19:38 ] @
Pa valjda necemo "kud svi turci...", ili bar pola levo pola desno.

Ne odobravam paljenje i krs po Beogradu, osim ako ne mora. A nije bas moralo. Takodje ne odobravam izazivanje naroda, ne prostom "promocijom" nekakvih navodnih prava LGBT osoba(koja im btw, niko ne uskracuje..mislim nema posla ni za koga), nego prostim medijskim sexom u mozak.

A ponajvise ne odobravam siromasenje i rasulo drzave, u reziji rezisera. Ne odobravam ni zamlacivanje "losim slikama" pojedinacnih huligana, nekako, sumnjivo previse, pustenih da se opustaju u besu, koliko su lose slike standarda, privrede, korupcije, pljacke i zloupotreba sluzbenih polozaja...

To su kao lepe slike, ma nije nego. Ili da vecinski izglasamo-preglasamo kako je dobro sto imamo najnize plate u Evropi(prvi put posle 1945-e godine)..i da je nebo zeleno..

Poz
[ stil @ 13.10.2010. 20:08 ] @
Ovo teško da može da se nadmaši

mada nikad se ne zna :)
[ New Village DC @ 13.10.2010. 21:05 ] @
Primetio sam da svi ocekuju rigorozne mere protiv nase reprezentacije i da se po medijima samo to plasira, nekako niko da skrene paznju na organizatore. Mislim da je Dacic dao izjavu u tom smeru ali verovatno da bi negirao optuzbe na njegovu sluzbu. Ovo je veliki propust organizatora i mislim da tu nema dileme. Policija je u rukama imala nekoliko razlicitih opcija kako da reaguje i kakvu atmosferu da napravi na stadionu, a samim tim i da utice na eventualne posledice. Mogli su lepo da se reorganizuju i da ih sve lepo izvedu sa stadiona, a da se utakmica nastavi, kada ih nisu vec na ulazu kontrolisali.

Ne vidim zasto bi reprezentacija i fudbaleri snosili posledice za propuste policije i organizatora?! Gde je tu logika?

Ne svidja mi se ovo divljanje, nije u duhu fudbala. Ali sa druge strane, cujem danas kako ljudi pricaju, ovo je neka vrsta revolta na desavanja u FSS u skorije vreme. Iskreno, ja ne pratim toliko fudbal i desavanja oko FSS, ali bih da uvek odgledam dobru utakmicu, a ostalo me ne interesuje. Takodje, ne svidjaju mi se komentari koji ovo guraju u politicki kontekst, jer ne verujem da ova vlast nema mehanizme da nasilnike regulise i sankcionise, samo ako bi o zelela.

Imam utisak kao da su huligani pusteni da divljaju, i kao da nisu imali straha da ce biti sankcionisani. A policija je stajala kao da nema zelje da bilo sta uradi.

Sve u svemu jedno veliko BEZVEZE, nit je bilo fudbala, niti je bilo fajta :)
[ Horvat @ 13.10.2010. 21:59 ] @
Citat:
New Village DC: niti je bilo fajta :)

na zalost kasno su poceli s istim
[ vladd @ 13.10.2010. 22:57 ] @
Citat:
stil: Ovo teško da može da se nadmaši

mada nikad se ne zna

Ko govori o inflaciji? I kakve veze ima nadmasivanje?

Plata je bila prosek 100DM, svanicno, uz sindikalne polutke od 30kg(sada to kosta100€), uz mogucnost dodatne zarade, sa zaposlenoscu od preko 80%.

Bilo je para na dzakove, ali standard nije toliko bio nizak.

Sada je nezaposlenost 50%, a prosek se racuna samo medju zaposlenima...ostali, njih 30% i nemaju "prosek", odnosno SAME NULE...mozes da ih pises do beskonacno...
Ako zamislimo da je stopa nezaposlenih 20% kao "normalna" za nebogatu zemlju..

Na jednog zaposlenog, jedan nezaposlen, i dva penzionera..pa sta omladinci da ocekuju?

Tako da socijalni faktor nije bas nevazan, ali deklarativno "socijalno odgovorni", ne zele da otvaraju tu stranu crne knjige.

Uvek ima huligana, ali ima i provokatora, a socijalno udavljen sloj je pogodan medijum za manipulaciju elementarnim osecanjima...

Sa druge strane, o kakvom se to "nedozvoljenom nasilju" prica?
Ako se neko vec deklarise da je protiv nasilja, onda predpostavljam da je nasilje birokratije, nasilje po medijima, nasilje prema shvatanjima pojedinaca, nasilno naturanje nekakvih vrednosti i logika, ekvivalentno fizickom nasilju, treba da bude i protiv toga.

Nego, vuneni bi da vrse psihicko a da zabrane fizicko nasilje...slabo ce to da funkcionise...

Poz
[ Isak666 @ 13.10.2010. 23:03 ] @
^^
Jel tebe neko tera da budes derpe?
Kako ti se onda namece nesto sto je protiv tvojih shvatanja, ako su gejevi za sebe gejeve i po njihovim shvatanjima je to ok?
Je l' postoji neko oficijelno shvatanje, vrednosti i logika, pa ko je drugaciji nema prava da se javno izjasnjava tako jer time krse zvanicnu logiku?
Da li je ono sto u Ustavu stoji nasilno naturanje vrednosti?

Ko vrsi i kako psihicko nasilje?
[ gajo2 @ 13.10.2010. 23:07 ] @
Citat:
vladd: Bilo je para na dzakove, ali standard nije toliko bio nizak.

Standard nije bio toliko nizak? Koliko si ti imao godina u tim slavnim godinama kad imas tako bajne uspomene?
[ Izvoljski @ 14.10.2010. 00:12 ] @
sto se tice prosecne zarade, samo da naponem da skoro svugde 70% ljudi ima manju zaradu od prosecne !
[ Suns @ 14.10.2010. 01:41 ] @
Normalno da je prosečna plata u srbiji po statistikama 400€

Imate u Srbiji barem 1000 ljudi koji imaju plate veće od 20.000€ (kriminalci koji peru pare i uplaćuju doprinose preko levih firmi) mesečno, zatim imate 10.000 ljudi koji imaju više od 10.000€ (državne glavonje i vlasnici najvećih firmi u srbiji aka Karić, Mišković) mnogo njih koji imaju preko 5.000€ (skupština, zgubidani u vladi...)

I onda to sve podelite sa ostatkom Srbije i dobijete prosečnu platu od 400-500€ a svaki drugi gradjanin bi vam rekao da mu plata nije veća od 150-200e u vr' glave...
[ stil @ 14.10.2010. 01:51 ] @
Citat:
Radikalne mere protiv huligana

Sreda, 13 Oktobar 2010

Italijanska policija je posle nereda na utakmici Italija - Srbija u Djenovi uhapsila vodju huligana Ivana Bogdanova. Privedeno je 138 huligana, od čega je 16 srpskih navijača uhapšeno. O posledicama događaja u Djenovi danas se govori u Srbiji u svetu.

Dan posle nasilja i nereda srpskih huligana na stadionu u Đenovi bilans ukratko izgleda ovako: večeras je, kako javlja Tanjug zasedao Savet za nacionalnu bezbednost. Zbog nedeljnog vandalizma tokom Parade Ponosa i sinoćnog divljanja u Djenovi predsednik Srbije Boris Tadić je sazvao sednicu Saveta, a vlasti u Srbiji najavljuju radikalne mere protiv odgovornih za događaje u Đenovi.

U Beogradu, ali i svetu se ozbiljno raspravlja o spoljno-političkim posledicama događaja u Đenovi. U analizi američke agencije Stratfor ističe se da bi moglo da bude dovedeno u pitanje i putovanje građana Srbije bez viza. Podseća se i da odluka o evropskoj kandidaturi zavisi od spremnosti Holandije da podrži Srbiju, uz opasku da se ta zemlja tradicionalno teško odlučuje da podrži proevropski put Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić uputio je danas izvinjenje šefu italijanske diplomatije Franku Fratiniju, koji je odgovorio da su vlada i javno mnenje u Italiji veoma razočarani i ogorčeni zbog ozbiljnih i neprihvatljivih incidenata koje su izazvali radikalni srpski navijači, i da je reč o osobama koje su opasne za Srbiju, Italiju i EU.

Na proslavi 400 godina smrti Karavađa u Palati Italija u Beogradu podsekretar u Ministarstvu inostranih poslova Italije Alfredo Mantika rekao je da ništa ne može da razruši dobre odnose između Italije i Srbije tako da su pogrešili svi koji su možda mislili suprotno:

AP
Vođa huligana Ivan Bogdanov na tribini stadiona u Đenovi

"Kada 25. oktobra se bude odlučivalo o kanditaturi Srbije za članstvo u EU Italija će ne samo glasati za Srbiju, već će se truditi da i druge zemlje tako urade."

A ministar policije Ivica Dačić je najavio ozbiljnu istragu oko načina odlaska, finansiranja i ciljeva onih koji su u Djenovi napravili izgrede. Vlada će se obračunati sa ekstremnom desnicom, rekao je ministar:

"Da li postoji povezanost i korišćenje tih navijačkih grupa za neke ciljeve koji su ponekad ponajmanje sportski ciljevi. Nekad su oni politički, nekad se oni odnose na pojedine manjinske grupe, nekad se odnose na interese pojedinih kriminalnih grupa."

I drugi predstavnici vlasti ocenjuju da događaji u Djenovi predstavljaju pokušaj destabilizacije Srbije i ukazuju na spregu huligana organizovanim kriminalom.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen smatra da je cilj incidenata da velike firme zadrže monopol, koji bi izgubile ukoliko bi Srbija ušla u EU. Homen veruje da cilj tih incidenata nije državni udar ili preuzimanje vlasti već očuvanje raznih interesa koji bi bgili ukinuti ulaskom Srbije u EU. Ministarka za sport i omladinu, Snežana Samardžić Marković, kaže da će se tražiti odlučna reakcija ministarstava pravde i policije, kako bi se problem huligana u sportu rešio:

"Jučerašnji događaji u Đenovi nemaju nikakve veze sa fudbalom, niti sa sportom. Niti sa Srbijom. To nije sport. To je bolesno nasilje."

Na kraju, iako je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu – možda je u celoj priči i najmanje važan detalj da će zasedati i Fudbalski savez Srbije, kao i da je UEFA pokrenula istragu o neredima na stadionu u Đenovi. Ostaje samo pitanje da li će osim gubitka bodova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Srbija i njen Fudbalski savez snositi kakve dodatne posledice.

link

[ Izvoljski @ 14.10.2010. 09:08 ] @
Sep Blater opominje organizatora:

http://www.srbijanet.rs/sport/...-su-sprovedene-prave-mere.html

sasvim je sada sigurno da cemo popiti po tri zabrane, obe zemlje, a nama sledi i 3-0 sto i nije neka tragedija, posto bi smo svakako izgubili od Italijana koji su apsolutno favorti u grupi. Mene vise brine onih 1-3 sa Estonijom i remi sa Slovenijom. Kad bi samo proradio inat.
[ vilil1 @ 14.10.2010. 10:32 ] @
Nigde se utakmica ne prekida zbog jedne i po baklje ubacene na teren. Definitivno su zabari hteli da iskoriste onih desetak huligana, i bez borbe da dodju do celog plena. :D

Pretpostavljam da ce izvestaji sudije i delegata biti korektni, i da ce napisati da je utakmica prekinuta na zahtev italijanskih igraca.

Inace u clanu 14. Uefinog pravilnika o disc. merama ima nekih 12. stavki po kojima ce se "presuditi". Ide se od upozorenja, preko novcanih kazni, igranja nove utakmice bez publike, igranja u drugoj zemlji...
[ gajo2 @ 14.10.2010. 10:51 ] @
Citat:
Izvoljski: a nama sledi i 3-0 sto
Sta 3-0 zar nisi video da su Italijani bili upozoreni i da nisu nista preuzeli? Time su ugrozili i nase igrace. Pravedno bi bilo da oni popiju 3-0 pa nek se sledeci put pripreme...
[ boccio @ 14.10.2010. 10:54 ] @
Napokon normalna izjava.

Ovde prosto nema ko nije umesao ruke i gledao da nesto iskoristi. Zabari su jedva docekali nameru ove grupe da prekine utakmicu, i zadovoljno trljali ruke sto ce da dobiju 3:0. Mislim, o cemu mi pricamo ovde, jel moguce da niko to ne vidi? Ceo stadion nije mogao da unese plasticnu flasu sa vodom, a ova ekipa unela dovoljno opreme da sagrade most i potom ga dignu u vazduh? C'mon... Pa da se to desilo u BGD, organizator bi popio po nosu samo tako.

Mislim, ajd sledeci put kad mi budemo igrali neku zajebanu utakmicu, lupam sa recimo Nemackom, da se 50-tak momaka obuce u njihove dresove, ponese par zastava, zapali zastavu turske, baci 3 baklje, i mi da pobedimo 3:0. How yes no :)

Naravno, sve to ne umanjuje odgovornost za to sto srpska policija nije upozorila "kolege" ko dolazi, a jos manje sto ih nije sprecila u tome... A to ko je napisao scenario i rezirao, mislim da nema svrhe ni komentarisati... Bicemo mi pod ledom jos dugo, dugo...
[ vladd @ 14.10.2010. 10:59 ] @
Citat:
gajo2: Standard nije bio toliko nizak? Koliko si ti imao godina u tim slavnim godinama kad imas tako bajne uspomene?

Standard jeste bio nizak, ali danas je NIZI. Nemam lepe uspomene, ali sada su jos gore uspomene.

Drustvena zbivanja posmatram integralno, a ne prema licnom ugodjaju, ili trenutnom snalazenju. Jednostavno vidim koliko je ljudi u okolini nezaposleno, ocajno, bez pomoci i bez buducnosti.

Godina sam imao dvadesetak manje, i bio u punoj snazi, pogresno si se uhvatio za taj detalj, blokirao si mozak pa ne vidis ocigledno...

Uzgred, prosek plata, i kolicina platnih papirica nije bas pokazatelj dobrog- loseg zivota(osim ako ne razmatramo da li je zivot lepsi mladjima ili starijima).

Postoje i fakori neizvesnosti, nesigurnosti i beznadja. Mogucnost ili nemogucnost opstanka porodice, prehrane i svakodnevnog zivota. Mogicnost rada i zaradjivanja novca...

Toga ovih dana nema za veliki procenat gradjana, bar 30%, i tih godina, radnici nisu sekli prste, mogli su da uzmu kramp(kao po nekim preporukama-lesli) i da iskrampaju dnevnicu..

Danas je to jezivo kaznjivo..uveden je "red", koji nema kompenzaciju...

Brinulo se o socijali, makar i gledanjem kroz prste na sverc, preprodaju, rad na crno...snalazenje...

Sto je najgore, socijalni efekat se danas nasilno zanemaruje, posto "proizvodi losu sliku", gura pod tepih...a to proizvodi tenzije...

Poz
[ Isak666 @ 14.10.2010. 11:05 ] @
@boccio

iz Saveza kazu da su tri put cimali italijanski savez, a na kraju i predsedavajuceg Uefe za bezbednost koji je bio na Farskim Ostrvima.
Italijani negiraju izgleda.

http://www.b92.net/sport/fudba...10&dd=14&nav_id=465217

Ne kontam sta se desava.
Ali ako je to istina sta kazu iz Saveza, onda je to lako dokazati.
[ stil @ 14.10.2010. 11:15 ] @
@ vladd

Ti ko da si na marsu živeo ili si imao razrađenu neku šemu, šverc komerc i tako to pa bi se sad vratio u to vreme. Sva sreća pa postoji arhiva.

[ DrJekyll @ 14.10.2010. 11:19 ] @
@vladd nije tacno da je standard danas nizi nego su apetiti porasli, danas ljudi kukaju sto su velike kamate za stanove i kola, a tad su bili srecni kad donesu salamu iz madjarske.
[ žutokljunac @ 14.10.2010. 11:26 ] @
@ boccio

Tvoje mišljenje bi imalo smisla, da žabarska policija nije TRI sata vodila pravi rat sa "navijačima".
[ Slobodan Miskovic @ 14.10.2010. 11:35 ] @
Mogli su da isprazne tribinu. Videlo se i bilo je ocigledno da huligana ima 20tak.
[ deerbeer @ 14.10.2010. 11:37 ] @
Ceo dan su rusili i lomili Djenovu i na kraju puste ih sa pirotehnikom da udju na stadion,umesto da ih pre utakmice pohapse.
Citao sam negde da se i gradonacelnica Djenove zalila na losu intervenciju policije.

[ igor-ch @ 14.10.2010. 11:56 ] @
Upravo su Svajcarci objavili da nasa policija nije saradjivala sa italijanskom policijom, kao i da je Ivanovo paljenje albanske zastave imalo efekta posto su sinoc, ispred srpske Ambasade u Tirani, Albanci pocepali i zapalili srpsku zastavu:

Takodje kazu da su uz znak protesta na hiljade kosovara i albanaca na svojim profilima na Facebook-u stavili kao sliku upravo albansku zastavu...
A u Vestima pise da nam EU uskoro vraca vize: http://www.vesti-online.com/Ve...25/EU-vraca-vize-zbog-divljaka

Sad Ivan i ekipa mogu, kao pre neki dan homici posle parade, da se uhvate za ruke i vicu: Uspeli smo, uspeli!
[ Izvoljski @ 14.10.2010. 12:01 ] @
vladd, u potpunosti razumem da si ogorcen na sadasnje stanje nase ekonomije. Ipak mislim da nema smisla pozivati se na 90-te, to je sada pluskvamperfekat, dakle ne predjasnje proslo, ne svrseno proslo vec davno svrseno proslo vreme.

Zutikljunce, probudi se iz kome,i idi odigraj malo saha u Knezmihajlovoj.
[ gajo2 @ 14.10.2010. 12:02 ] @
Citat:
vladd: Standard jeste bio nizak, ali danas je NIZI.
HAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHA HAHAHAAHAHAHAHHAHAA e izvini nisam se mogo suzdrzati, setih se kako mi roditelji nisu mogli da kupe svesku za skolu jer nisu imali para, ili kako je nas ceo razred skupljao 12 pfeninga da kupimo sok od narandze (onaj od Minaque jer drugih sokova nije bilo zbog sankcija)... ali ocigledno da danas zivimo mnogo losije, da da...
[ Miroslav Jeftić @ 14.10.2010. 12:05 ] @
Citat:
vladd: Standard jeste bio nizak, ali danas je NIZI. Nemam lepe uspomene, ali sada su jos gore uspomene.

Drustvena zbivanja posmatram integralno, a ne prema licnom ugodjaju, ili trenutnom snalazenju.

Bome ne bi se reklo, šta su drugo uspomene nego lični utisak, isto važi i za najbliže okruženje. Redovi za hleb, ko zna kakva muljavina od goriva koja košta 3-3,5 DEM za litar, 10 maraka plata, ratovi itd, neke stvari se izgleda lako zaboravljaju
[ japan @ 14.10.2010. 12:09 ] @
Citat:
igor-ch:A u Vestima pise da nam EU uskoro vraca vize: http://www.vesti-online.com/Ve...25/EU-vraca-vize-zbog-divljaka

Jedan od nas dvojice je ili slep ili nepismen. Ja u tom tekstu nigde ne vidim da će biti vraćene vize.
[ Horvat @ 14.10.2010. 12:15 ] @
mozda misli na ovo
Citat:
ocenjuje „Stratfor“ u analizi i dodaje da bi moglo biti dovedeno u pitanje i putovanje srpskih državljana bez viza u EU.

p.s. sumnjam da ce zbog ovih 100 degena to uraditi
[ igor-ch @ 14.10.2010. 12:20 ] @
Citat:
japan: Jedan od nas dvojice je ili slep ili nepismen. Ja u tom tekstu nigde ne vidim da će biti vraćene vize.

Stvarno ne vidis??? A sta je ovo:

Citat:
Divljanje srpskih navijača na utakmici Italija-Srbija u Đenovi moglo bi da utiče na ponovno uvođenje viza Srbiji, ocenjeno je u novom izveštaju američke agencije „Stratfor“.
[ Wi-Fi @ 14.10.2010. 12:23 ] @
Lupaju gluposti, nema sanse da se to desi. A cak je vrlo verovatno i da "odmrznu" pristupanje EU...

Sto se tice Italijana - jbg, iskoristili su guzvu (kao i kad god im se ukaze prilika - jbg, sposobni ljudi) i u najgorem slucaju ce dobiti novcanu kaznu.
[ japan @ 14.10.2010. 12:23 ] @
Pa to su dve sasvim različite stvari... Kakve veze ima šta "Stratfor ocenjuje" u svojim analizama?
[ Java Beograd @ 14.10.2010. 12:33 ] @
Citat:
Vladd: Standard jeste bio nizak, ali danas je NIZI. Nemam lepe uspomene, ali sada su jos gore uspomene.

Drustvena zbivanja posmatram integralno, a ne prema licnom ugodjaju, ili trenutnom snalazenju. Jednostavno vidim koliko je ljudi u okolini nezaposleno, ocajno, bez pomoci i bez buducnosti.

Godina sam imao dvadesetak manje, i bio u punoj snazi, pogresno si se uhvatio za taj detalj, blokirao si mozak pa ne vidis ocigledno...

Uzgred, prosek plata, i kolicina platnih papirica nije bas pokazatelj dobrog- loseg zivota(osim ako ne razmatramo da li je zivot lepsi mladjima ili starijima).

Postoje i fakori neizvesnosti, nesigurnosti i beznadja. Mogucnost ili nemogucnost opstanka porodice, prehrane i svakodnevnog zivota. Mogicnost rada i zaradjivanja novca...

Toga ovih dana nema za veliki procenat gradjana, bar 30%, i tih godina, radnici nisu sekli prste, mogli su da uzmu kramp(kao po nekim preporukama-lesli) i da iskrampaju dnevnicu..

Danas je to jezivo kaznjivo..uveden je "red", koji nema kompenzaciju...

Brinulo se o socijali, makar i gledanjem kroz prste na sverc, preprodaju, rad na crno...snalazenje...

Sto je najgore, socijalni efekat se danas nasilno zanemaruje, posto "proizvodi losu sliku", gura pod tepih...a to proizvodi tenzije...

Poz

Samo ću ti jedno reći: prolupao si totalno !
[ 3way @ 14.10.2010. 12:35 ] @
Citat:

Zdravi i pravi i danas mogu da iskrampaju dnevnicu na gradilistu i to kad god hoce.
[ boccio @ 14.10.2010. 12:51 ] @
Citat:
igor-ch: Divljanje srpskih navijača na utakmici Italija-Srbija u Đenovi moglo bi da utiče na ponovno uvođenje viza Srbiji, ocenjeno je u novom izveštaju američke agencije „Stratfor“.

Sta se primate :)

Citat:
žutokljunac: Tvoje mišljenje bi imalo smisla, da žabarska policija nije TRI sata vodila pravi rat sa "navijačima".

To nije problem nase reprezentacije. Ako oni nisu u stanju da obuzdaju 1000 huligana, ne treba da organizuju medjunarodnu utakmicu pod patronatom UEFE.

Da su policijske procedure adekvatno postovane, izgrednici: a) ne bi uneli pirotehnicka sredstva (eventualno bi provukli jednu baklju, ili dve, ali ne dovoljno da se proslavi kineska nova godina), a zatim bi bili smrkovima saterani u vrh tribine, i posle izbaceni. Ono, ja nisam pandur, ali umem da saberem dva i dva...

Citat:
Isak666: iz Saveza kazu da su tri put cimali italijanski savez, a na kraju i predsedavajuceg Uefe za bezbednost koji je bio na Farskim Ostrvima.
Italijani negiraju izgleda.

http://www.b92.net/sport/fudba...10&dd=14&nav_id=465217

Ne kontam sta se desava.
Ali ako je to istina sta kazu iz Saveza, onda je to lako dokazati.

To je u principu totalno nebitno da li je neko nekog nesto upozoravao ili nije. Oni su, iz nemara ili zarad svoje agende, dozvolili da se na stadionu napravi haos. I trbali bi da snose posledice zbog toga, a ne nasa reprezentacija. Ako neko treba da izgubi sluzbenim rezultatom, onda je to domacin jer nije omogucio uslove za odigravanje utakmice.

Pa setite se samo koliko su problema pravili do skora engleski navijaci u medjunarodnim utakmicama (u gostima), pa Engleska nikad nije izgubila 3:0, niti bila diskvalifikovana.

Ono sto su nasi trebali da urade, jeste da vide kako je engleska policija tome stala na rep. Lepo salju pandure u civilu sa njima da ih nadziru (cak se ni ne kriju da su panduri), usput vodjama i problematicnim pojedincima oduzimaju pasose (da ne bi mogli da putuju), i situacija se smirila... Ali ovo je srbijica, banana republika, i tu se zarad raznih interesa sve moze.
[ Wi-Fi @ 14.10.2010. 12:55 ] @
I bas zato sto je Italija Italija, a Srbija banana ce i biti 3:0 za njih a za nas mnogobrojne kazne
[ boccio @ 14.10.2010. 13:03 ] @
hebiga, pametni jos u osnovnoj skoli nauce da pravda nije ista za sve, neki ne nauce nikad :)
[ žutokljunac @ 14.10.2010. 17:14 ] @
Citat:
boccio:To nije problem nase reprezentacije. Ako oni nisu u stanju da obuzdaju 1000 huligana, ne treba da organizuju medjunarodnu utakmicu pod patronatom UEFE.

Da su policijske procedure adekvatno postovane, izgrednici: a) ne bi uneli pirotehnicka sredstva (eventualno bi provukli jednu baklju, ili dve, ali ne dovoljno da se proslavi kineska nova godina), a zatim bi bili smrkovima saterani u vrh tribine, i posle izbaceni. Ono, ja nisam pandur, ali umem da saberem dva i dva...

Boccio, tako lepo bi bilo da je ovo samo sportski i navijački problem. Ma jok brale, to nije to. Ovde ti je sport i navijanje na poslednjem mestu. Čitaj malo njihove forume.
Nisam video kinesku Novu godinu. Video sam samo par baklji, i video sam da su onom majmunu zaplenili puno torbu sa bakljama, kao i dosta baklji po busevima. Samo to oni nisu uneli na stadion, već su pokupovali po Đenovi sa namerom da unesu u Srbiju. I to nije ništa strašno. I sam sam to radio, još pre 20 godina jer sam išao i u Rim i u Milano. Ne vidim u tome problem. Navijački fazon, izduvni ventil - skroz ok.
Ti možeš da se čudiš tome i da ne shvataš, šta da ti radim.

Ono što je problem sa današnjim klincima što su oni ispolitizovani i instrumentalizovani. Neko drugi koristi njihov opravdan bes na loše stanje u Srbiji. A taj neko su ekstremne fašističke organizacije. Pa nije tajna da su Radovci u naci fazonu, a da su Delije u četničkom. Na Gej paradi su išli da ruše državu i udarili su na institucije države. Na televiziju, političke stranke, medije i policiju. Da su dobili vetar u leđa udarili bi još jače, a to uopšte nije isključeno da će se desiti.

Kako ne shvatate da policija ne sme da reaguje jer se vlast plaši reakcije desnice u Skupštini. Desnica je ustoličila razne Obraze, Strojeve, koji opet imaju upoorište među navijačima, tako da desnica pere ruke od svega, a ustvari ona stoji iza svega,i samo odmerava snge i čeka pravi momenat. Ono u Đenovi je namerno urađeno da bi se Srbija udaljila od EU.

Ako vam se ne sviđa politika na forumu, obrišite postove, nema problema, ali da se foliramo i da raspravljamo o fudbalu i bodovima, nema šanse. Kakav crni fudbal.

[ Izvoljski @ 14.10.2010. 17:46 ] @
ciao zuti tugoslave, ja mislim da si ti jedan od 16-oro brozove vanbracne dece.

http://www.youtube.com/watch?v=DB47Fi5KmB4

[ žutokljunac @ 14.10.2010. 18:02 ] @
Zar se pristalica Čiče obraća tim jezikom. http://www.elitemadzone.org/t4...io-engleski-sa-srpskim-se-muci
[ Isak666 @ 14.10.2010. 18:08 ] @
A on iz Italije navija za Obraze, Guzove i ostale patika-patriJote.

Baca mi se pegla.
[ jablan @ 14.10.2010. 18:18 ] @
Čovek podriva EU iznutra.
[ djyova @ 14.10.2010. 18:20 ] @
[ Izvoljski @ 14.10.2010. 18:48 ] @
hahahahha, pa ovaj Ivan bi mogao da napravi biznis kad izadje iz zatvora... huhuhaha jbt znao sam da ce okrenuti sve na sprdacinu....

ps.: zuti pridrzi glavu svom advokatu dokse ne ispovraca...