[ Bubnjar2 @ 20.10.2010. 23:08 ] @
Ovako, izgubljena je diploma srednje skole koja je izdata 2003. godine. Da li je izdavanje nove komplikovana i skupa procedura?
[ ArsenLupen @ 20.10.2010. 23:26 ] @
Ne vadis novu nego duplikat stare, platis nesto do 1000 dinara, objavis staru nevazecom u Sluzbenom glasniku, i u skoli mi rekose da ne mogu da mi izdaju vise duplikata,i da ne znaju sta bi radili kad bih opet dosao sa pricom kako sam izgubio duplikat, kako god to bilo moguce.
[ Bubnjar2 @ 20.10.2010. 23:31 ] @
Hvala na brzom odgovoru.
[ bttp @ 21.10.2010. 02:11 ] @
Napraviš fotokopije i overiš ih u opštini i baš te briga. Uostalom valjda se te diplome zavode u radnu knjižicu i imaju ih u evidenciji.
[ Horvat I @ 21.10.2010. 18:41 ] @
Bez obzira na evidenciju ako upisuješ dalje školovanje, ili menjaš firmu potrebna ti je.
[ abitbp6 @ 22.10.2010. 01:28 ] @
Citat:
ArsenLupen: ...u skoli mi rekose da ne mogu da mi izdaju vise duplikata,i da ne znaju sta bi radili kad bih opet dosao sa pricom kako sam izgubio duplikat, kako god to bilo moguce.

Eh, šta bi radili... Izmišljaju probleme tamo gde ih nema. Pa izdali bi ti drugi duplikat, ne misle valjda da ne bi!? Malo cimanja, ali bi izdali. Ispade da čovek nije završio školu ako je dva puta izgubio diplomu. Inače, postoji i proces sudskog utvrđivanja stečene stručne spreme koji se sprovodi u slučaju da nema originalnih dokumenata, npr dogodi neka velika havarija, izgori arhiva škole/fakulteta i sl...
[ qazqaz @ 22.10.2010. 01:35 ] @
Da rezimiram: uspeo si da zavrsis srednju skolu a nisi uspeo da sacuvas jedno parce papira... a kada ti je taj papir vracen iskazujes sumnju da ces ga ponovo izgubiti?
[ listmajer @ 11.05.2011. 17:09 ] @
Zanimljiva tema, a evo malo drugacije postavljena:
Sta se desava kada ti poslodavac na poslu, prilikom dolazka inspekcije kaze da ti nema diplome, ili nekog dokumenta iz tvog dosijea, ko je tu odgovoran?