[ random @ 28.11.2001. 14:36 ] @
| Bio sam danas u vojnom odseku, jer sam načuo nešto na ovu temu, i tamo sam imao šta da vidim. Dva ove godine dopisana člana zakona o vojnoj obavezi kažu nešto ovako:
Citat: Regrutu koji DO KRAJA NOVEMBRA tekuće godine ne dostavi odgovarajućem vojnom odseku uverenje o studiranju neće biti naknadno uvaženo odlaganje služenja vojnog roka na osnovu pohađanja studija.
Čuvajte se gospodo. Predlažem da pohitate i regulišete ovogodišnje pitanje svoje vojne obaveze u roku od odmah i sad. Priča se da ove godine neće biti slanja opomena, kao dosad.
Izvinjavam se zbog malo kasne objave, ali i sam sam kasno saznao, a pederi to nisu nigde objavili (možda i jesu, ali na primer u onom Pravnom Glasniku ili kako se to već zove).
Takođe ako neko ima ažurniju informaciju od ove, neka viče, da ne ispadne da dižem lažnu uzbunu.
Carry on! |
[ Ni ten ichi ryu @ 28.11.2001. 18:13 ] @
nadam se da te samo neko napalio, prijatelju....
ja kad sam bio prosle godine da vadim pasos, srali su mi sto nisam dolazio par godina da im donesem potvrdu, i rekli su mi da ubuduce sam donosim bez poziva...
i ponovo, nadam se da nisi dobro procitao....
pozdrav, i vidimo se u kasarni :((
[ ventura @ 28.11.2001. 18:51 ] @
Ja sam dobio odlaganje do maja 2005 :)
[ tuzlaorg @ 28.11.2001. 20:02 ] @
A ja sam pobjego iz bosne da ne bi vojsku sluzio l:)
[ BORG @ 28.11.2001. 21:38 ] @
lol,sada ovde potjernice izdaju za takvim....:))
[ CorpseEater @ 29.11.2001. 03:16 ] @
Citat: ventura je napisao:
Zbog chega ? Da nisi bolestan ?
[ Zoran Rašković @ 29.11.2001. 04:28 ] @
ja sam bio na regrutaciji letos ? i sta oce vishe ? Mozda da idem u vojsku ??
[ nemesis @ 29.11.2001. 07:51 ] @
Citat: CorpseEater je napisao:
Citat: ventura je napisao:
Zbog chega ? Da nisi bolestan ?
:) ... amerika ga sjebala ...:)) ...
umrecete u vojsci ... gushteri ... :) ...
[ InsurrectoR @ 29.11.2001. 18:37 ] @
a ja ne moram
tj mogu da biram ocu li ovde u vojsku ili u australiju
a u aus se vojska placa i nije obavezna >:-)
[ ventura @ 29.11.2001. 19:27 ] @
Doneo sam papire od koledza i reko da traje 5 godina, i da nemogu svake godine dolaziti da odlazem vosku itd. i oni mi dali od komada 5 godina odlaganje :)
[ nemesis @ 30.11.2001. 01:44 ] @
Citat: InsurrectoR je napisao:
a ja ne moram
tj mogu da biram ocu li ovde u vojsku ili u australiju
a u aus se vojska placa i nije obavezna >:-)
jest :) ... ali ... :))) ...
[ InsurrectoR @ 30.11.2001. 18:59 ] @
nema "ali"
ako mislis da ne mogu da izadjem iz zemlje... mogu, zato sto imam njihov pasos
[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 29.10.2004. u 16:23 GMT+1]
[ @ 30.11.2001. 19:52 ] @
U vojsku nemam nameru da idem, u zivotu, vec sam iscapao 1000 poziva.
[ Mikky @ 30.11.2001. 21:55 ] @
znaci onda ces da sviras klavir :)
[ Ivan Tanasic @ 30.11.2001. 23:54 ] @
Sto bi reko onaj kapetan iz lepa sela lepo gore:
Majku vam dezertersku!
zbog vas i takvh kao sto ste vi, ova zemlja je propala :D
[ CorpseEater @ 01.12.2001. 02:35 ] @
Pa da se u vojsci ove zemlje radi neshto od chega cesh imati posle koristi u zivotu (nemislim na neku kradju - naravno) i da su uslovi tamo bar relativno civilizovani mi bi smo svi hrlili u vojsku - ali poshto nisu - gledamo da izbegnemo shto duze !
[ nemesis @ 01.12.2001. 03:46 ] @
Citat: haker7 je napisao:
U vojsku nemam nameru da idem, u zivotu, vec sam iscapao 1000 poziva.
nemoj misliti da se ne moze doci do nekoga :) .. VP kad zeli .. VP dodje po tebe ... pa bio gde god hocesh ... ioanko se sad mnoogoo pricha o tome da ce jedna grupa ljudi biti pohapshena i osudjena zbog neodazivanja u VJ ... nema vishe ono .. necu da sluzim slobi :) ..
elem ... Merrist Wood College
:)
[ nemesis @ 01.12.2001. 03:47 ] @
Citat: InsurrectoR je napisao:
ako mislis da ne mogu da izadjem iz zemlje... mogu, zato sto imam njihov pasos
ma jok .. bre... pasosh mozesh da dobijesh... :) ... al ono ... :) ...
shta da ti kazem... ocesh da budesh nash drzavljanin ... ... ako necesh ... ok .. so long...
[ nemesis @ 01.12.2001. 03:48 ] @
Citat: autoexes je napisao:
Sto bi reko onaj kapetan iz lepa sela lepo gore:
Majku vam dezertersku!
zbog vas i takvh kao sto ste vi, ova zemlja je propala :D
znash kako VP hapsi dezertere :)) .. hehehehe ... :)) ...
[ Aleksandar Marković @ 01.12.2001. 14:31 ] @
SAVET Prvi
poseti sledeci >>> LINK<<<
Licno iskustvo
1. U Somboru gde sam imao obuku ....ali i bez obzira gde imao obuku bice ti gadno...najvise odlaganja i trazenja lekarskih komisija i slicno u vojsci bilo je u periofu gusterisanja...poznati primer...GRU
2. U zavisnosti od prekomande zivot u army moze da ti bude pesma ili...
Meni je prekomanda super zapala..preporuka za prekomandu sa obicno komanda diviziona/brigade i sli...odnosno dom vojske ili ...
Ja sam upao u jednu od komandi ..mala skupina ljudi..mala zaduzenja...odlicno drustvo...u nekim prilikama bilo mi je SLICNO ali ne i isto moram ipak priynati kao da sam kod kuce
Ustajanje minimum u 7 ujutru..bez fiskulture..bez strazi...bez leganja u 10...posto je komanda bila u pitanju popoden u uvece ostaju samo dezurno oficir i to mladji tipovi potporucnici ili redje porucnici..u komandi je postojao bilijar !!!kojeg sam se naigrao vise nego...plus...mislim da sam u tom periodu odgledao vise filmova nego kod kuce...imali video and big screen TV ...Sta vise uclanili smo se u tri lokalna video kluba u gradu....Kada je bilo neko zanimljivo gostovanje.. izlazili smo masovno ..opet kroz zicu... Svako drugo vece, poslednja tri meseca u army skoro svako vece preko zice smo izlazili u grad ili lokalne kafice blizu "kasarne"....tip iz spavaone bio je iz tog kraja i imao je tu vikendicu pa smo cesto vikende provodili tamo a vikendom dezurnom oficiru slozi se prica da smo po nekim smenama ili slicno...Posto u komandu nisu dolazili gusteri nego samo vojska iz prekomande i to svaka druga generacija..bili smo bez masovnog septembra tj. samo klase mart maj jul..decembar...nema maltretiranja..obijanja kaseta ili bilo kakvog maltretiiranja..medjutim moram da priynam da se uvek nadje poneki xy tip ali takvi su odmah bili prosledjivani dalje..u stvari ja licno sam doziveo samo jedan takav sluucaj pa jasno je sve jer i na forumu imamo vojne ljude....Ali moram priznati da moram ponovo da idem u army ne bi isao, ali..isao sam 99 ali tada kao rezerva li to je S A S V I M druga prica...rezerva
3. Moj ortak je medjutim prosao ko bos po trnju... i obuka je bila surova i prekomanda mu je bila surova i na kraju je uspeo ..vec kako to ide u ovoj zemlji da se prebaci u dom vojske ovde u bgd..a iz Beograda je..tako da je mogao svaki dan busom do kuce, do devojke u bioskop ..ma bilo kuda....
END
Zavisi sve od drustva i mesta obuke odnosno prekomande preporuka birajte(mislim .."pokusajte" da se izborite( manje kasarne za obuku i bez rodova kao sto je VP (MP), granicari ili negde na nekom od aerodroma ili bilo sta slicno .sto je relativno daleko od mesta/naselja i gde se zahtveva neprekidan fizicki rad..tipa inzenjerija ili.....a preporuka ide za..vozaci..kururi..a kuvari samo u manjim mestima...magacini bilo gde....dom vojske..komandna mesta i uopster bilo kakva vojna administracija svuda osim u BGD i li vecim formacijskim mestima..gd eima previse vojske oficira i ...
Eto toliko...
p/s cekajte da se donese zakon o smenjenju vojnog roka..trazite veze i raspitajte se za mogucnost odkup vojnog roka..u svakom slucaju poneke osobe bi jednostavno morale da prodju ovakvo ili slicno iskustvo..ali to je sasvim druga prica
[ ventura @ 01.12.2001. 18:06 ] @
Odkup vojnog roka je moguc ali samo u specijalnim prilikama.
Visina odkupa se odredjuje na osnovu vise faktora ali se svaki pojedinac razmatra posebno...
Nece svako moci da odlozi vojni rok, vec samo osobe cij dalji zivot zavisi od tih godinu dana... tipa fudbaleri koji ako ne treniraju godinu dana, ispadnu iz tokova i mogu da se jebui.. ili naucnici koji rade na veoma vaznim projektima koji nemogu da se odlazu.. i sl...
[ KingPin @ 01.12.2001. 19:51 ] @
Sta se tolikoko plasite amije koda ce svi da izginete.
Odes odsluzis i dodjes kuci jednostavno.Zar ne
SIPAS I NE MISLIS
[ Ivan Dimkovic @ 01.12.2001. 21:08 ] @
Ja drzavi koja mi je oduzela 10 godina srece svakako ne zelim da poklonim jos jednu godinu. A za one koji ne misle na taj nacin mozemo i drugacije - to je 12 mesecnih plata + te niko ne placa sto se zamajavas sa oruzjem i necim sto ti nije struka.
[ nemesis @ 02.12.2001. 00:55 ] @
Citat: KingPin:
Sta se tolikoko plasite amije koda ce svi da izginete.
Odes odsluzis i dodjes kuci jednostavno.Zar ne
SIPAS I NE MISLIS
:) ...
ma strah je to ... :) ... ko da je neshto strashno biti malo u nekoj frci ... ono .. :) ... mi ovamo .. oni tamo ... oni pucaju .. mi pucamo ... :) ...
vp 4445/50-2 Djakovica ... ... kud god da krenem tebi se vracam ponovo ...
tako nekako ide :))) ...
[ nemesis @ 02.12.2001. 00:58 ] @
Citat: secret:
SAVET Prvi
poseti sledeci >>> LINK<<<
e a tamo pishe ...
'' ... Da ne zaboravimo i obavezno brijanje! Nisam čuo da je nekom Talibanu brada zapela u zatvarač „kalašnjikova” zato što se nije obrijao još od 1976. godine. ... ''
pao sam sa stolice .. :))) ... vec sam zamislio scenu ... alah akbar, .. ono ... u fazonirani likovi makismalno ... krene rokanje .. i njemu se zaglavi ... ak-47 ;) ... assault rifle :))) ...
[ nemesis @ 02.12.2001. 01:02 ] @
Citat: ventura:
Nece svako moci da odlozi vojni rok, vec samo osobe cij dalji zivot zavisi od tih godinu dana... tipa fudbaleri koji ako ne treniraju godinu dana, ispadnu iz tokova i mogu da se jebui.. ili naucnici koji rade na veoma vaznim projektima koji nemogu da se odlazu.. i sl...
zato je najbolje da se venturi sredi preko veze da on to odma osluzi ... :) ... zamislite kako bi mu lepo bilo tamo :) ...
- al znate berza, zlato, soja, ...
-- marsh u stroj ...
:)))
[ ventura @ 02.12.2001. 01:32 ] @
Pa ja cu da idem u vojsku kad bude trebalo.. ne bezim od toga...
idem da koljem siptare...
[ overflow @ 02.12.2001. 12:30 ] @
Citat: secret:
Zavisi sve od drustva i mesta obuke odnosno prekomande preporuka birajte(mislim .."pokusajte" da se izborite( manje kasarne za obuku i bez rodova kao sto je VP (MP), granicari ili negde na nekom od aerodroma ili bilo sta slicno .sto je relativno daleko od mesta/naselja i gde se zahtveva neprekidan fizicki rad..tipa inzenjerija ili.....a preporuka ide za..vozaci..kururi..a kuvari samo u manjim mestima...magacini bilo gde....dom vojske..komandna mesta i uopster bilo kakva vojna administracija svuda osim u BGD i li vecim formacijskim mestima..gd eima previse vojske oficira i ...
Dobih rod JEIPED (Jedinica Elektronskih Izvidjanja i Protiv Elektronskih Dejstava - odsek radio ometanja), pa reko' znas li nesto vise o tome kako "on general" prolaze plavci ?
[ Aleksandar Marković @ 03.12.2001. 11:13 ] @
Ja sam dobio taj ves iliti JEIPED na regrutaciji ali su me u Somboru kao i sve sa tim vesom prebacili u radariste..tako da sve zavisi od potreba u samoj jedinici a ne od vesa koji dobijes na regrutaciji...
[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 29.10.2004. u 16:21 GMT+1]
[ impaque @ 05.12.2001. 04:02 ] @
:))))) hvala ti, danko, slatko me nasmeja :))))))))))
[ nemesis @ 05.12.2001. 07:30 ] @
Pa ja cu da idem u vojsku kad bude trebalo.. ne bezim od toga...
:) ... bijah, vidjeh, radih ... :) ...
[ nemesis @ 05.12.2001. 07:34 ] @
Citat: overflow:
Dobih rod JEIPED (Jedinica Elektronskih Izvidjanja i Protiv Elektronskih Dejstava - odsek radio ometanja), pa reko' znas li nesto vise o tome kako "on general" prolaze plavci ?
kukaj moli za beograd ... beograd i samo beograd ... jerbo tu BGD zavrshish kurs ... 3 ili 6 meseci i posle te bace recimo u podgoricu ... :)
R.I.C .. radio izvidjachki centar :) .. KHA!...
bre... nemrdash dupetom ... imash tush u okviru svog objekta ... :))) itd...
itd...
[ Daddy @ 05.12.2001. 13:50 ] @
Citat: nemesis:
kukaj moli za beograd ... beograd i samo beograd ...
Moja malenkost je u BGD sluzila vojni rok, preciznije Topcider - VP iliti MP.
Kamo srece da sam zavrsio na nekoj granici (Tada su bile mnogo vece i sire nego sada), ili u nekom manjem mjestu. Ovako pun ***** oficira, gadna obuka. Na sve to meni pola familije u BGD, pa ti u takvim okolnostima ne padni u iskusenje da nagulis u grad, a to po pravilu povlaci i odgovornost! Nakon vojske nemogucnost izbjegavanja rezerve, odnosno ratnog ucesca, valjda zbog tog glupog VES-a.
Sta da Vam kazem, SRETNO MOMCI
P.S. Glavu gore, mozda ce i u YU kao u RS vojsku skratiti na 6 mjeseci.
[ nemesis @ 06.12.2001. 04:59 ] @
:) .. elem ... da si prochitao post ... ceo .. video .. prochitao bi ... zashto sam mu to napisao. :) .. iz prostog razloga shto mu je mnogo bolje kad je vec dobio taj VES da bude RI (radio uzvidjach) nego RADARISTA... :) ...
elem... :) ... shto se tiche VP :) .. potpuno znam o chemu prichash ... 11107 :) ... pa sam imao dodatnu obuku za 11109 ... a uvalishe mi i 11108 : ... tako da sad imam shirok dijapazon :) ...
a o rezervi necemo ni da prichamo .. :) ...
[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 29.10.2004. u 16:22 GMT+1]
[ Daddy @ 06.12.2001. 06:42 ] @
nemesis, znam ja o cemu pricas cojeku. U pravu si kada kazes da taj VES tako prolazi. Ja samo hocu da istaknem da je strogo s***** kada sluzis u gradu u kome imas svoju rodbinu. Bolje se uhvatiti i neke vukojebine, jer kad znas da nemas gdje da odes, mnogo si mirniji.
[ iNCUBUs @ 06.12.2001. 12:44 ] @
nekada je bilo najbolje biti granicar, odes u vojsku siromasan, vratis se bogat :D
[ nemesis @ 06.12.2001. 17:41 ] @
Citat: Daddy:
nemesis, znam ja o cemu pricas cojeku. U pravu si kada kazes da taj VES tako prolazi. Ja samo hocu da istaknem da je strogo s***** kada sluzis u gradu u kome imas svoju rodbinu. Bolje se uhvatiti i neke vukojebine, jer kad znas da nemas gdje da odes, mnogo si mirniji.
taj rad ... ono .. podgorica, djakovica (kud god da krenem ... ) i posle zavrshene letnje exkurzije sa upoznavanjem vukojebina kosova ... medvedja ... :))) ... ono ... :))) ... mesto do 1000 stanovnika u proseku ... 2000 leti kad dodju iz grada nazzad u selo, 750 vojnika, 20 pod.of. i of. :)))
bre ... :) ...
[ ph0boS @ 12.12.2001. 09:04 ] @
ja sam zakasnio s predavanjem(juce sam predao),ali ne verujem da ce me pored toga poslati,nisu me ni opomenuli...
[ FireBallKiller @ 16.12.2001. 11:03 ] @
Posto smo ovde bar vecinom SRBI evo da cujete jedno klasicno (i prilicno glupo razmishljanje) kaze mi lik:
-lepo se brate par puta ubodes (uradish, ufixas, prim. aut.) proglase te za narkomana i coolirash , sto je mnogo bolje nego da te 9 meseci BODU i RADE!!!
Ja se naravno neslazem sa ovim, cak neverujem da bi ga ovo oslobodilo vojske, ali ako se neko pita sta je to srpski patriotizam evo mu odgovora :-(
LONG LIFE GREAT SERBIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ nemesis @ 17.12.2001. 05:10 ] @
teshko da bi se tako skinuo iz VJ ... ;) ... :))) ..
SRBIJA DO TOKIJA !:)
[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 29.10.2004. u 16:21 GMT+1]
[ Lolla @ 20.12.2001. 15:17 ] @
Citat: Trut:
nadam se da te samo neko napalio, prijatelju....
ja kad sam bio prosle godine da vadim pasos, srali su mi sto nisam dolazio par godina da im donesem potvrdu, i rekli su mi da ubuduce sam donosim bez poziva...
i ponovo, nadam se da nisi dobro procitao....
pozdrav, i vidimo se u kasarni :((
Pa dobro,ljudi,jednom cete morati u tu vojsku. (valjda:) Ne mozete je izbegavati do kraja zivota?:)
[ CorpseEater @ 20.12.2001. 15:47 ] @
Jel ti nas za***avash ???
Naravno da cemo morati ali vecina nas odavde misli da mu to nece biti bash najsrecnijih 12/9 meseci u njegovom zivotu (chak naprotiv) !
[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 29.10.2004. u 16:20 GMT+1]
[ Reljam @ 20.12.2001. 16:45 ] @
Ne mora da znaci... Moze ta vojska dosta dugo da se odlaze, faks / postdiplomske / specijalizacija, itd. A za to vreme mozda se promeni zakon, mozda se 'sredi' nesto, mozda odes negde napolje.... Ne treba se predati.
[ CorpseEater @ 20.12.2001. 16:56 ] @
Citat: Reljam:
Ne treba se predati.
U kom smislu se netreba predati - u smislu da netreba ici josh u vojsku ?
[ nemesis @ 21.12.2001. 06:16 ] @
Citat: Reljam:
Ne mora da znaci... Moze ta vojska dosta dugo da se odlaze, faks / postdiplomske / specijalizacija, itd. A za to vreme mozda se promeni zakon, mozda se 'sredi' nesto, mozda odes negde napolje.... Ne treba se predati.
tako je jedan liko koga znam .. odlagao odlagao itd...
:)
mogao je 1988 da sluzi u Beogradu :) ...al neka ...kasnije ce :) ..
pa je sluzio 1991 ;) ... i to super muje bilo .. negde u bosni-hrvatskoj itd.. :)
[ nemesis @ 21.12.2001. 06:16 ] @
Citat: Lolla:
Pa dobro,ljudi,jednom cete morati u tu vojsku. (valjda:) Ne mozete je izbegavati do kraja zivota?:)
:) ... ma pomerece u vojsci ... ne znash ti kakav je to strah ... ;) ..
ustajanje u 06:00 - doruchak u 07:00 ;)) ..
[ Lolla @ 21.12.2001. 20:52 ] @
Pa shto vishe odlazu, to gore... Svi su mi rekli da tamo najvishe gotive matore gushtere..:)))))
[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 29.10.2004. u 16:20 GMT+1]
[ nemesis @ 22.12.2001. 06:11 ] @
tako ce nash drug dule :) ...
:)... ima da mu poshaljem konzervu pasulja ..
[ vtomic85 @ 14.10.2005. 21:51 ] @
Aj da ponovo pokrenemo ovu temu... Dobio sam poziv za onaj lekarski pregled i trebalo bi valjda da mi odrede koji cu rod biti. Da li ja tom prilikom treba da trazim one papire za civilno sluzenje? Naravno, dobrodosao je bilo kakav savet - kako se treba ponasati kod lekara/psihologa... :-)
[ Pusher @ 26.11.2007. 12:52 ] @
Da li neko zna uslove ukidanja vojne obaveze na bazi medicinskih razloga - ono u stilu ako imash vishe od +-5,6 ,7 naocare oslobodjen si vojne obaveze?
Takodje shto se tice civilnog slizenja da li je moguce neka kombinacija sa drugim poslom - tj da moze da se vrshi dok se radi drugi posao od 9-5?
[ Deniz @ 17.06.2008. 20:50 ] @
Imam 29 godina i do sada sam vojsku odlagao na osnovu potvrde sa fakulteta a predhodne dve godine su mi odlagali vojsku dva puta na po godinu dana na osnovu nekih lekarskih nalaza.Naime dugo godina sam lecen od depresivnosti.Kada sam ove godine bio na ponovni lekarski pregled,psiholog koji mi je i prosle godine bio me je izprvocirao ne uvazavanjem moje dokumentacije i tvrdnjom da ja samo hocu da izbegnem vojsku.(iskreno govoreci sobzirom da imam lekarske nalaze i ne zelim da idem u vojsku) tako da sam ja kod drugog clana komisije tj.neuropsihijatra trazio da idem od septembra.E sada,psihijatar mi je napisao privremeno nesposoban na 1 god a neuro psihijatar me je osposobio na moj zahtev,iako je mogao na osnovu papira da mi odlozi na 1 god.Ovoh dana sam dobio predpoziv da odem u VO i tom prilikom ili podnosim zahtev za civilku ili trazim ponovo da me salju na ocenu sposobnosti.Ponovnim odlaskom na ocenu sposobnosti bih mogao da izdejstvujem odlaganje na 1 god.Kako se meni uopste ne sluzi vojska a za to imam i zdravstvene osnove da ne idem,pitanje je sta mi vi predlazete?
Da li da se zalim i idem na ponovnu ocenu sposobnosti
ili da odem recimo u civilku i da krenem da se zalim na svoje zdravstveno stanje?
Ukoliko odem na ponovnu ocenu odlozice mi 1 god,pa opet mozda posle toga jos 1 god....i pitam se dokle tako?
Voleo bih da to resim jednom zauvek
Ukoliko odem u civilku i zalim se na svoje zdravlje koje su mogucnosti da me oslobode?
Gde mogu da nadjem spisak bolesti(dijagnoza)koje oslobadjaju ili privremeno oslobadjaju vojske?
Trazio sam ovaj p[odatak u vojno regrutnom centru i oni mi nisu dali
vec su mi rekli da se obratim svom VO a VO kaze da se obratim regrutnom centru.
Ima li izgleda da se uskoro vojska ukine?
Sta predlazete da radim?
[ spartak @ 18.06.2008. 07:55 ] @
Nokautiraj onog ko te osposobi, zahvali se onome ko te onesposobi. Neces sluziti garant. Za kukanje ces morati u crkvu.
Sa vojskom stvar stoji ovako. Moras da budes "muskarac" da bi je odsluzio, ali moras da budes "muskarac" i da bi se oslobodio ako nisi stvarno bolestan.
[ Deniz @ 18.06.2008. 17:36 ] @
Problem je sto jesam bolestan a za njih to naravno ne predstavlja nista jer ako oni tako kazu tako je
ili ako ti kazess da hoces u vojsku ides bez obzira na bolest.
Nije ni cudo sto je toliko vojska propala i sto su cesta ubistva u vojsci...
Dakle mogu da odlazem na po godinu dana i pitam se dokle tako?
A mogu i recimo da krenem u civilku i da krenem da se odmah zalim na bolest.
Pitam se u cijoj sam nadleznosti kada krenem u civilku i kolike su mi sanse da me tada konacno oslobode.
Gde su rigorozniji a gde ne tako tj. na koji nacin mogu lakse da se osliobodim?
[ bttp @ 18.06.2008. 18:10 ] @
Ono...ne znam kolko imaš godina, ali lakše ti je da odguliš tu civilku nego da se smaraš s tim odlaganjima i da rizikuješ da te na kraju sa 30+ godina pošalju na služenje. To civilno služenje je pi*kin dim i ono možeš to da odradiš, ako si se već izjasnio sposobnim za služenje. Ako se ne osećaš sposobnim onda nije trebalo da im kažeš da jesi, in the first place.
[ ilkeNo1 @ 13.11.2008. 23:27 ] @
Ljudi, do kada je najkasnije prijavljivanje za decembarsku klasu?
[ fade @ 15.11.2008. 08:09 ] @
Proslo odavno, raspored napravljen, novci podeljeni, regruti spremni :). Prijavljivanje je obicno 3 meseca pred sluzenje, mozes se ugurati i 2 meseca pre, pishes neku molbu, oni to odobre, obicno ti promene rod jer te nisu planirali, i ode ti...
[ ilkeNo1 @ 18.11.2008. 00:49 ] @
A da li je ,,proslo odavno" ako imas ustanovu u kojoj bi da sluzis?
Interesuje me kog datuma krece decembarska klasa?
[ Abdee @ 18.11.2008. 08:21 ] @
Citat: Interesuje me kog datuma krece decembarska klasa?
Od 1. maja...
[ ilkeNo1 @ 18.11.2008. 15:29 ] @
ok, ugasicu svetlo
[ ilkeNo1 @ 25.11.2008. 03:51 ] @
Proslog petka 21.11.2008. je bio poslednji dan prijave za sluzenje od decembra.
Krece se 5. decembra.
fade nije dao tacnu informaciju, ako je mislio na civilno sluzenje.
[ fade @ 25.11.2008. 10:01 ] @
Nisam mislio na civilnu, on uopste nije ni spomenuo sluzenje civilno, nego je bttp rekao da mu je lakse da to odradi. Ja pricam kako je meni bilo prosle godine, a i drug ide ove godine, isto u decembru, pa znam da su i njega zajebavali jer se prijavio malo kasnije, inace 20 i nekog semptembra.
[ B78 @ 04.12.2008. 16:02 ] @
Kolege obveznici,
znam da trcim malo unapred ali imam pitanje za vas a to je kada pocinje poziv za martovsku klasu.
Iskreno ponadao sam se da ce izglasati onaj zakon i da cu najzad skinuti ovu bedu sa vrata posto imam 30 ali mi se cini da do Mart aod toga nista biti nece
Pozdrav svima
[ blejn1 @ 19.09.2009. 15:01 ] @
Možda je bilo ali nisam uspeo da pronađem slično pitanje - da li postoji IKAKAV zakonski način za odlaganje vojske od 27-me godine(neke molbe, specijalni slučajevi, štatijaznam), a da nije slučaj sa dvojnim državljanstvom?
Naime, završih fax, trenutno imam 25 i nastaviću studije, a u januaru 2011 punim 27. Da li neko zna koja je praksa kada se zovu regruti u godini u kojoj napune 27, jel u prvom roku posle rođendana ili u septembru (što je najkasniji rok po zakonu)?
Dilema mi je velika - da li čekati tu 2011 i šatro ukidanje obaveznog služenja vojske, ili odraditi to sad. U prvom slučaju mi je teže da nađem posao(ali ne i nemoguće, trenutna praksa je takva da nekih 50% firmi ne pita za vojsku pri zapošljavanju) ali mogu da zaradim lepe pare ako ga ipak pronađem (mesečna platax6 ili 9 meseci). U drugom slučaju, odradim to, i posle imam veće šanse za posao, ali cifra koju bih izgubio niej za bacanje,a osećao bih se glupo ako se ispostavi da nisam ni morao da idem????????
[ fade @ 19.09.2009. 20:45 ] @
Ja se ne bih preterano nadao tom ukidanju 2010, u mojoj klasi decembar 2007 odziv regruta za redovno sluzenje u mojoj kasarni je bio 107%, a i tada su nam stalno pricali da od tog ukidanja nema nista
Drzava nece da se tek tako odrekne velikog kapaciteta radne snage koja ce da radi mesec dana za pare koje oni sto peru soferke na semaforu mogu da zarade za dan.
[ mannex @ 24.09.2009. 23:49 ] @
Moguće je odlagati služenje vojnog roka i posle 27-me, na primer studiranjem u inostranstvu. Za ljude koji hoće da budu u Srbiji i da odlažu služenje, verovatno je potrebno uverenje o privremenoj nesposobnosti ili nešto slično.
[ elite84 @ 26.09.2009. 23:43 ] @
Ja sam takodje u nedoumici, sta raditi, zavrsavam fax i razmisljam da upisem jos jedan, da li mi je bolje da sacekam tu famoznu 2011 da vidim sta ce se izdesavati, ili da je odradim odmah, mada u ovom trenutku mi je to gubljenje vremena...
[ Katic Vojin @ 27.09.2009. 11:32 ] @
Blic je napisao da ce 2011. da predju na potpuno profesionalnu, o tome politicari vec dugo pricaju.
[ irule @ 27.09.2009. 11:47 ] @
S tim sto ce svi koji su regrutovani do tog trenutka morati da sluze vojsku, civilno ili u sumi kako ko vec hoce.
[ blejn1 @ 28.09.2009. 22:19 ] @
Irule
otkud ti ta informacija? Nema to baš smisla jer su i generacije 88 regrutovane a siguran sam da oni neće služiti vojsku
[ Challenger @ 28.09.2009. 23:19 ] @
Citat: mannex: Moguće je odlagati služenje vojnog roka i posle 27-me, na primer studiranjem u inostranstvu. Za ljude koji hoće da budu u Srbiji i da odlažu služenje, verovatno je potrebno uverenje o privremenoj nesposobnosti ili nešto slično.
Ma kakva uverenja, promenite prebivaliste i to je to...
Citat: Katic Vojin: Blic je napisao da ce 2011. da predju na potpuno profesionalnu, o tome politicari vec dugo pricaju.
Po nekim glasinama, decembarska klasa 2010. bi trebala da je poslednja. Samim tim, ovo
Citat: irule: S tim sto ce svi koji su regrutovani do tog trenutka morati da sluze vojsku, civilno ili u sumi kako ko vec hoce.
postaje nemoguce.
[ blejn1 @ 20.12.2009. 20:35 ] @
Šunatovac danas izjavio da planiraju da završe proces profesionalizacije do kraja 2010! Verovati ili ne? Ništa nije rečeno da li to podrazumeva ukidanje vojnog roka tj kome
[ tdusko @ 21.12.2009. 08:19 ] @
Citat: blejn1: Šunatovac danas izjavio da planiraju da završe proces profesionalizacije do kraja 2010! Verovati ili ne? Ništa nije rečeno da li to podrazumeva ukidanje vojnog roka tj kome
Da, cuo i ja jutros na jutarnjem programu. Zivi bila pa videli. Ja 2011 punim 27 tako da drzim palceve :)
[ nikola985 @ 04.06.2010. 19:53 ] @
pozdrav svima. tema je matora koliko i ovaj problem, u medjuvremenu su se stvari menjale a nista jos zvanicno nije potvrdjeno oko ukidanja.
mene zanima,ako iko zna, da li se upisom specijalizacije odlaze vojna obaveza? od prijatelja koji rade kao regferent u vj u mom gradu saznao sam da specijalizacija nije vid redovnog skolovanja i da se time ne dobija pravo za odlaganje vojne obaveze! da li je to tacno?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|