|
[ warriors @ 26.10.2010. 19:12 ] @
| Pozdrav, imam nekih problema sa passat-om...Kao što sam rekao, model 1999. 1.8T sa plinom, plin sekvencijalni, marka voltran.
Auto jednostavno neće da prima gas, stiskam papucicu a on ne mrda, samo do 1.200 obrtaja i odmah ga vraća na ler... Prikačio ga na dijagnostiku i pokazalo da je leptir za gas. Ja kupio drugi, naravno polovan za 100 evra i namestio ga i opet isto, kad se greška obriše on prima gas, čim se pusti gas, neće ponovo...
Auto sam kupio pre 7 dana, znači ne da me je prethodni vlasnik o'ladio, nego po njegovoj priči auto je bio perfektan, sve radi besprekorno i stvaro je radilo......5 dana cirka!?!
Kako baš posle 5 dana da se pokaže greška od min 150 evra i to sa polovnim delom?
Još mi trenutni majstor kaže da to može da bude i da je plin (pošto je kaže on, Turski i jako loš) izgoreo ompjuter u autu?! Da li je to moguće... Kuku majko, ako jeste, leptir polovni mu košta 100 evra, kompjuter sigurno min 500!!! A za novi plinski uređaj mi traži 450 evra, što i nije mnogo, ali ja već imam uređaj!!! Jbt, šta da radim......
Uzeo sam kredit za njega i sad bukvalno nemam ni 300 evra da mu uložim, šta da radim, ne znam...
Nego ako je neko imao sličnog iskustva ili problema ili da je čuo negde za neki sličan kvar, molio bih da mi da neki savet i pomoć, da me bar "majstori" ne zavlače.... Jbg...baš mi problem za novac, a sve košta ubi Bože, o novim delovima i da ne pričam, a i polovni su skupi...
|
[ Nocni @ 26.10.2010. 20:16 ] @
Citat: warriors: Prikačio ga na dijagnostiku i pokazalo da je leptir za gas. Ja kupio drugi, naravno polovan za 100 evra i namestio ga i opet isto, kad se greška obriše on prima gas, čim se pusti gas, neće ponovo...
Pa nije problem, vrati se kod onog ko je radio dijagnostiku i ko je rekao da se kupi klapna i neka je on plati...
Vidi, tebi treba dobar majstor koji ce da rijesi problem a ne da te tjera da kupujes pogresne djelove... ovako preko foruma se samo nagadja o mogucem kvaru... u ovoj tvojoj prici si preskocio da kazes da je doslo do detonacije u voznji pa tek posle toga nije vise htio da prima gas... je li tako?
Sto se tice prethodnog vlasnika, nema sta da ga zoves jer se i mnogo noviji auto moze pokvariti a vi ste trgovinu zavrsili i on nema valjda obavezu da tebi popravlja auto samo zato sto ti ga je on prodao...
[ Zarko Silic @ 26.10.2010. 21:54 ] @
Citat: warriors: Uzeo sam kredit za njega i sad bukvalno nemam ni 300 evra da mu uložim, šta da radim, ne znam...
Nego ako je neko imao sličnog iskustva ili problema ili da je čuo negde za neki sličan kvar, molio bih da mi da neki savet i pomoć, da me bar "majstori" ne zavlače.... Jbg...baš mi problem za novac, a sve košta ubi Bože, o novim delovima i da ne pričam, a i polovni su skupi...
Tebe su sigurno puskom terali da kupis ovako skup auto?
Sa pitanjem si malo zakasnio. Pre kupovine si morao postaviti pitanje sta da kupis i sa koliko novaca raspolazes i sigurno ne bi dobio odgovor da uzmes Audia turbo sa plinom.
Sada je kasno za kajanje.
Ili ces ga popraviti, ili ga tako pokvarenog moras prodati.
Samo odrzavanje jednog takvog polovnjaka godisnje kosta minimalno 1000 eura.
[ warriors @ 27.10.2010. 20:51 ] @
Citat: Nocni: u ovoj tvojoj prici si preskocio da kazes da je doslo do detonacije u voznji pa tek posle toga nije vise htio da prima gas... je li tako?
Citat: zarsilic: Tebe su sigurno puskom terali da kupis ovako skup auto?
Sa pitanjem si malo zakasnio. Pre kupovine si morao postaviti pitanje sta da kupis i sa koliko novaca raspolazes i sigurno ne bi dobio odgovor da uzmes Audia turbo sa plinom.
Ili ces ga popraviti, ili ga tako pokvarenog moras prodati.
Samo odrzavanje jednog takvog polovnjaka godisnje kosta minimalno 1000 eura.
1. Nisam zaboravio ništa da kažem, nikakve detonacije nije bilo....baš nikakve.....
2. Nisam zakasnio, pitao sam na ovom forumu koji auto da uzmem i bila je dilema između bmw 5-ice i passata b5.... uzeo sam u obzir i održavanje, naravno...
Ne mislim ja da ne ulažem u njega ništa ili da nemam za gorivo ili tako neke gluposti...ali u ovom trenutku kada sam isceđen i kad bukvalno ni 6 dana nije sastavio a da mi iz džepa već ne izbije 150 evra (što možda i nije konačna cifra)?! Jbg..brate nategnuću se za ono što moram, šta ću, ali bar sam računao da će istrajati bez kupnijih ulaganja do registracije u januaru...ako je čovek već tvrdio da je extra, samo je mene čekao da ga kupim pa da se pokvari...
Znam da ulaganja nisu mala, svestan sam...od prvog dana kada kupiš auto u odličnom stanju...
[ vladd @ 27.10.2010. 21:49 ] @
Moras da nadjes nekog majstora koji ce bar da zapocne pregled, pa dokle dogura. A ne ovog barona sto je do juce stelovao Yugice na sluh!
Elem, neka dijagnosticar proba sa stelovanjem leptira, preko dijagnostike, ili da posaljes listing gresaka pa da bistrimo.
Iz tvoje price gotovo nista ne moz da se zakljuci, premalo je cinjenica.
Moguca je restrikcija turbine, moguca je napukla usisna grana, pa prijavljuje kojesta, zaista neko mora da razumno pokrene dijagnostiku, i da zaroni pod haubu.
O izboru vozila, motora i goriva, ne dajem komentar, osim da nisi poslusao ni jedan savet.
Poz
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|