[ Pedja_N @ 07.11.2010. 19:22 ] @
Pozdrav narode,pitanje je jednostavno sta vi pijete/preprucujete za pice osim naravno vode?
Ovih dana sve cesce razmisljam o tome sta piti jer naravno imam potrebu da nesto konzumiram
dok sam za kompom,radim,ucim itd.
Do sada sam pio onaj slovenacki sok multivitamin Multi Sola :

i on mi je sasvim ok i po ukusu a i po tome kako mi organizam reaguje na njega.Takodje mi i njegov sastav koji je na flasi deluje ok uz sve ono sto je nabrojano da poseduje.
Medjutim pre dva dana sam nekako zeznuo stomak i naavno imao frke sa grcevima i svim ostalim propratnim efektima.( nisam jos utvrdio od cega)
Pa kad vas nesto snadje onda tek sednedte i razmislite o tome sta unosite u svoj organizam.
Znam da su svi ovi sokovi vestacki sto bi rekli hemija ali dodjavola koji nije ako izuzmemo rucno cedjene sokove
koje takodje volim ali jbg nisam u prilici ni svaki dan da kupujem voce a i da ih cedim u onim kolicinam koje konzumiram.
Ponekad mi prosto dodje da predjem na pivo ali i ono me ponekada zna da zezne pa da moram zureci u toalet. :-)

Sta vi konzumirate,cena nije bitna a da je opet koliko-toliko ispravno? (sto bi rekli "manje zlo" ) :-))
pozz
[ JankoNIS @ 07.11.2010. 19:32 ] @
Iskljucivo KokaKolu, koliko god da je ne vole i misle da unistava sve organe. Nema sumnje, najbolje pice na planeti. I uopste ne razmisljam sta ima unutra.
[ maliradojca @ 07.11.2010. 20:27 ] @
Ima secer, voda, i kiselina.

Ovih dana konzumiram caj od bosiljka zasladjen sa kasicicom sumskog meda, i odlicnog je ukusa!
[ barakuda111 @ 07.11.2010. 20:46 ] @
Znam coveka koji je ceo zivot konzumirao kolu stalno. Nista drugo, nista alkoholno. Kasnije kada su poceli problemi kostatovano je da mu je jetra totalno unistena kao da je alkoholicar. Tako da moze ali ograniceno.

Deluje dobro ideja o caju, svaka cast. Samo treba da nadjes koji ti ukus odgovara ili mesavina razlicitih ukusa. Ujutru mozes za 5 min napraviti vise litara i onda u toku dana polako konzumiras. Ako ti je za usput mozes i domaci caj zakamuflirati u flasu kupovnog. Kad popijes samo dosipas u tu flasu.
[ Branko Santo @ 07.11.2010. 20:56 ] @
1/4 sok od narandze
3/4 voda (po izboru moze i gazirana)
[ NoneVi @ 07.11.2010. 21:21 ] @
cedevita od narandže.
Pogotovo ako treba razbiti mamurluk. :-)
[ a1200 @ 07.11.2010. 21:36 ] @
Caj od hibiskusa + limun... hladan... extra
[ del-boy @ 07.11.2010. 22:39 ] @
Od početka leta cedevita od narandže sa hladnom kiselom... Ništa ne osvežava bolje, čak ni sad, kad više nisu visoke tempreature... Inače, obavezno je da kisela bude hladna (bar meni, loše mi je piće ako je na sobnoj temperaturi). Obratite pažnju kad pravite, poporilično peni, pa zna da se prospe. Ja obično sipam pola čase vode, promešam, pa dospem polako ostatak...
[ abitbp6 @ 07.11.2010. 22:59 ] @
Jim Beam i Four Roses. Odgovaraju mi i po ukusu, a i po tome kako mi organizam reaguje na njih :)

Pijem Next sokove, narandža ili ananas.
[ Pedja_N @ 08.11.2010. 00:09 ] @
Auu ljudi, pa ja sam potpuno zaboravio na Cedevitu,kao da nikada nije ni postojala
a pio sam to kao klinac redovno.Svaka cast za izbor.Sutra idem kupiti jedno pakovanje.
Ona je zaista ok i mislim da je jedan od boljih izbora za pice.

Citat:
Branko Santo: 1/4 sok od narandze
3/4 voda (po izboru moze i gazirana)

Branko mislis na cedjenu narandzu ili neki sok od nje pa onda kombinujes sa vodom?
Posto znam par likova koji uzmu isto kupe sok u tetrapaku pa ga razblazuju, valjda im nesto
ne odgovara "solo".

Inace kad smo vec kod kisele vode ja sam cuo pricu gde je od
moga druga stric konzumirao samo kiselu vodu i to Knjaz Milos,znaci kao
zamenu za ovu vodu non stop i kada je dosao na neke pretrage ustanovili mu da je
jetra komplet unistena.Doktori se cudili i mislili da je ili teski alkos ili da se ubija
Koka Kolom.E sad ja se stvarno ne razumem ako on mene laze onda i ja vas,mada iskreno
meni zvuci malo nemoguce.

Sta mislite o Fructal sokovima i Moc prirode?
Da li se oni mogu izdvojiti kao kvalitetniji izbor?
[ 101010 @ 08.11.2010. 02:02 ] @
Sta preporucujete od filtera za preciscavanje cesmovace, onih bokalnih ? Ako nista drugo da eliminisu shoder iz vode.
[ cisco89 @ 08.11.2010. 02:35 ] @
Iskljucivo pijem Nestea Ledeni Caj ukus breskve

odlican je!

[ Branko Santo @ 08.11.2010. 08:47 ] @
Pedja tetrapak dvolitra i voda, nikakva filozofija :)
[ deerbeer @ 08.11.2010. 09:04 ] @
Sargarepa , cvekla , jabuka pa na rende u sokovnik :)
[ dexxx @ 08.11.2010. 09:14 ] @
Lipton ice tea (breskva, limun, green tea), Knjaz, Balans jogurt...ponekad Leffe i Talisker
[ zmau @ 08.11.2010. 09:21 ] @
Leti - obično sok od zove. Keva ga pravi.
Zimi - vodnjiku. Iz mog podruma.
A vodnjika se pravi isto kao rasol, samo ne od kupusa nego od mešanog jesenjeg voća. Samo je bitno da voćke budu mehanički čitave i ne mnogo sočne. I zasladim je suvim voćem ili medom.
[ Horvat I @ 08.11.2010. 09:54 ] @
Vodu i Minakvine sokove
[ Mitrović Srđan @ 08.11.2010. 10:43 ] @
Lav pivo :)
[ MMaarrCCoo @ 08.11.2010. 13:12 ] @
Samo jedno...
[ Count Zero @ 08.11.2010. 13:20 ] @
Citat:
101010: Sta preporucujete od filtera za preciscavanje cesmovace, onih bokalnih ? Ako nista drugo da eliminisu shoder iz vode.

Koristim onaj ruski, Barier i prilično sam zadovoljan.

[ Suns @ 08.11.2010. 13:23 ] @
Pijem rakiju, i veoma je preporučujem (osim kada vozite onda cugnite vinjak).
[ Mitrović Srđan @ 08.11.2010. 18:03 ] @
Zavisi koju rakiju opet ;)
[ Chieftec @ 08.11.2010. 22:11 ] @
Ja sam izgleda zavisan od energetskih pica :/

Kada sam ovde pijem guaranu, a u inostranstvu u neodostatku guarane red bull.
[ packypfc @ 08.11.2010. 22:57 ] @
Limessa Rauch. Mnogo dobar sokic :D
[ burex @ 08.11.2010. 23:15 ] @
Kad se ima para (retko) - Rauchovi 100% orange i jabuka. Jelen limenka 0.5. Guarana Mojito
Kad se ima malo para - "nektari" (znači do 50% sadržaja voća), od jabuke, tropskog voća ili narandže
Kad se nema para - česmuša.
[ maliradojca @ 08.11.2010. 23:45 ] @
Citat:
Mitrović Srđan: Zavisi koju rakiju opet

Samo kvalitetna sljiva ili loza
[ deki77 @ 09.11.2010. 05:35 ] @
"vode u neogranicenim kolicinama"...
kad to procitam u novinama...haha
[ maliradojca @ 09.11.2010. 11:02 ] @
Citat:
Sok od slanine

Američka firma "Džons soda kompani" izbacila je novitet na tržište: sok od slanine!

"Slanina je kao osmo svetsko čudo. Osetili smo da je naša dužnost da proizvedemo nešto ovakvo, boginju među pićima", rekao je direktor marketinga kompanije Majk Spirs.

Delikates od sada i u tečnom stanju

Ista firma je dosad već proizvela napitke od šunke, ćuretine i graška. Novi napitak od slanine košta 10 dolara.

http://www.vesti-online.com/Ve...mljivosti/94732/Sok-od-slanine

[ Nikola M @ 10.11.2010. 21:54 ] @
Ja bi vam svima za vožnju preporučio jogurt. Mnogo dobra stvar.
[ MilojkoPetrovic @ 04.12.2010. 17:48 ] @
Kvas. To je nesto kao bezalkoholno pivo, od zitarica, slatko, jako osvezava...
Jako neobican ukus ima, najbolje nesto... Ima ga u prodavnicama zdrave hrane, bilo je i u maksiju...
[ geniuxx @ 04.12.2010. 20:35 ] @
Jutro: zeleni čaj, pa kafa.
Prepodne & popodne: Knjaz u kontinuitetu (ponekad sa Cedevitom) + kafa na svaka 2 sata.
Uveče: Amstel.
Po potrebi: domaća šljiva ili komova.
[ Count Zero @ 04.12.2010. 20:44 ] @
E pa ovako...
Preko dana jednu čašu napitka od kombuhe*, sokove, cedevitu, nes, tursku i katkad koktu/koka-kolu.
Kad se ima vremena za dremku - jedno pivo. Bilo koje :)
Posle dremke kreće se u akciju - jedan energy drink.
Uveče, za opuštanje: viskić, šljivovica i sl.

*kombuha: miks gljiva/bakterija, dobija se fin napitak, kiselkastog ukusa.
[ burex @ 04.12.2010. 22:40 ] @
@MilojkoPetrovic
Kupio, probao... umr'o zamalo, a to važi i za ukućane... Nikome se nije svidelo
[ MasterRW @ 04.12.2010. 23:57 ] @
Obožavam kvas! Pogotovo ‚‚čačanski‚‚