[ Milos911 @ 13.11.2010. 18:45 ] @
Znaci za sta se odluciti:
1. Domaci blog servis
2. Strani blog servis
3. Da sam napravim blog?
Za pocetak najprimamljivija opcija mi je ovo pod jedan jer onda ne moram da razmisljam o svemu sto bih morao kad bih izabrao opciju 3. Nije mi problem da sam instaliram neku blog skriptu i sredim je onako kako ja zelim, ali mislim da bi pocetak bio bolji na nekom servisu. Znaci sta da izaberem (ako je 1 ili 2 preporucite mi neki servis (nisam bio lenj i trazio sam, ali nisam nasao nista odgovarajuce(a i nisam siguran sta sve da trazim jer ce mi ovo biti prvi put da pisem blog(zato i pitam vas)))). Inace blog ce biti za domace trziste.
Pozdrav i hvala unapred na pomoci :)
[ Predrag Supurovic @ 14.11.2010. 00:07 ] @
3.

Sta god da uradis, zavrsices sa tim da na kraju ipak postavis sam svoj blog na svom domenu. Bolje to uradi odmah jer je kasnije to prilcino mukootrpan i komplikovan posao.
[ superbaka @ 14.11.2010. 06:50 ] @
sve ima svoje prednosti, ali je pod 3 najbolje...
[ Milos911 @ 15.11.2010. 18:22 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: 3.
Sta god da uradis, zavrsices sa tim da na kraju ipak postavis sam svoj blog na svom domenu.

Ako prekinem sa pisanjem necu :). A sad ozbiljno: Sa tehnicke strane naravno da je najbolje odmah tako poceti, ali me malo zabrinjava sam pocetak. Na nekom servisu opet ima neka zajednica, pa mislim da bi poseta bila veca, a start laksi.
Uglavnom ako mozete da mi kazete koji je trenutno najbolji domaci blog servis (ja sam nasao mojblog.rs ali mi deluju po malo neozbiljno (znam da je free i da ne mogu nista preterano da ocekujem, ali opet...)), i koji cms da izaberem ukoliko krenem samostalno (wordpress mi se namece kao logican izbor, ali mozda postoji neki bolji?)?
[ Stefan Jocic @ 17.11.2010. 22:18 ] @
Citat:
Na nekom servisu opet ima neka zajednica, pa mislim da bi poseta bila veca, a start laksi.

To uopšte ne mora da znači. A i pitanje je da li možeš da dobiješ bekap od servisa na kome želiš da pokreneš blog, kada budeš želeo da pređeš na self-hosted varijantu. Kao što reče Peđa, najbolje je da kupiš svoj domen, zakupiš hosting i da instaliraš blog koji budeš želeo.
Citat:
postoji neki bolji

Bolji sigurno ne postoji. Inače se najčešće koristi WordPress, Nucleus i MovabileType. Moja preporuka ide za WordPress.
[ n1tr0 @ 21.11.2010. 20:39 ] @
Od Wordpress-a mozes lako i da razvijes CMS, ako budes imao potrebe za tim, a sto se tice samog Wordpress-a preporuku imas i od mene - ima pregrst opcija koje su ti potrebne i plugin-ova. Jedino u jednom slucaju ne preporucujem Wordpress, a to je ako ti je mnogo spor hosting, a tipa imas puno poseta i post-ova, onda bi ti koristila neka najjednostavnija blog skripta.