[ igor vectra c @ 15.11.2010. 15:15 ] @
JAVIO MI SE PROBLEM OD KADA SAM SPUSTIO AUTO, PRE TOGA JE BILO SVE OK ,ZAMENIO SAM OPRUGE STAVIO SAM SVE 4 NOVE apex opruge i kada sam posao da provozam auto pocele su neke vibracije da se osecaju i kao da trese nesto,ali vise mi lici da se napred osecaju neke vibracije na 60-70 km se to najvise oseca,neka pise neko ako zna u cemu je problem??
[ veselinovic @ 15.11.2010. 16:40 ] @
Akosi mijenjao gume ili felge, u tom grmu lezi zec.
Ako nisi, hmmm.
[ inobradovic @ 15.11.2010. 17:20 ] @
samo opruge, a amortizere jesi li menjao?
[ Bajka @ 15.11.2010. 17:54 ] @
Da, amortizere a i:
POSLE SPUSTANJA VOZILA, OBAVEZNO URADITE REGLAZU TRAPA!
i presnjeg i zadnjeg.
[ igor vectra c @ 15.11.2010. 18:25 ] @
gume i felne su ostale iste,znaci nije fora u tome,mortizere nisam menjao ,rekli su da ne treba posto su opruge bas za vectru c,izgleda da mozda jesu mortizeri u pitanju ,da ne trebaju kraci mortizeri posto cini mi se da poluosovine stoje malo pod kosinu...
[ cozmo_im @ 15.11.2010. 18:37 ] @
Moguce da se sad pokazalo da su amortizeri losi. Takodje, posle takvih zahvata pozeljna je reglaza trapa.
[ vladd @ 15.11.2010. 18:46 ] @
Jesu opruge za "vektru c", ali to je nekih 3-4 cm- spustanja i amortizeri rade u drugoj poziciji.

Uzgred, kod spustanja(obavezna reglaza trapa zbog pomerenih uglova i hoda tockova), cak i da se ne manjaju amortizeri, neophodno je ubaciti nove antisok elemente, iznad amortizera, i na osovini amortizera.

Uzgred, za Apexi opruge za vektru c ima nekih ogranicenja oko opterecenja prednjeg trapa(do 1000kg), pa u voznji amortizeri mogu da dostignu krajnji polozaj. Ako nisu u perfektnom stanju, to postaje uzrok lupanja i vibracija, kao da se vozi bez opruga.

Poz