[ axone @ 04.12.2010. 21:07 ] @
Verovatno je jos jedna patka ali da podelim. Pre neki dan rece mi rodjak da mu je neki poznanik, koji je inace forenzicar(sta god) valjda nesto vezano za alkohol u saobracaju, rekao da su oni slucajno provalili kako Koka kola smanjuje detektovanje alkohola pri "duvanju". U krvi, dakako, ostaje pravo stanje, tako da pri prekrsaju i vadjenju krvi- nema vajde. Uputstvo je sledece: -popiti casu CC -sacekati 5 min. -narednih 15 min. aparat ce pokazivati 0.18 promila. Navodno mozes da pijes kolikoo hoces i efekat je isti. Pritom ako non stop pijes CC efekat(onih 15 min.) se produzava. Rodjak,covek u poznijim godinama, nije sklon izmisljanju i verujem da mu je taj neki stvarno to i rekao. Naravno mozda je ovo samo jos jedna (sveze zaceta?) urbana legenda sa ciljem da se sto vise ljudi odvazi da pije pre voznje a zatim i "popije" sto vise kazni. Ili neki vid chain letter-a, cijia sam karika upravo postao ja:) Razmisljanja? Neko sa medicinskim backgroundom, pulmolog?, razmena gasova u plucima ...? |