|
[ fanfon @ 06.12.2010. 16:26 ] @
| Citat: Vlada Srbije nagradiće tenisere sa 180.000 evra za osvajanje Dejvis kupa, a ne 450.000 kako je rekla ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.
Samardžić Marković je u ponedeljak izjavila da će teniseri dobiti 450.000 evra, ali je ministarstvo kasnije izdalo saopštenje u kome se navodi da je ta suma manja.
Teniseri su osvajanjem Dejvis kupa dobili i državno priznanje, odnosno sportsku penziju.
Igrači će posle svoje 40. godine života dobijati mesečno nadoknadu u iznosu od tri prosečne plate u Srbiji. Njihov uspeh izjednačen je tako sa osvajačima medalja sa svetskih šampionata.
Samardžić Marković je pozvala građane da se dođu u ponedeljak uveče od 19 časova ispred skupštine grada na proslavu pobede u Dejvis kupu.
Nisam skontao vest-ko ce od njih dobiti penziju? Oni koji su igrali? Oni koji su pobedili? Selektor takodje? Clanovi strucnog staba? |
[ ventura @ 06.12.2010. 16:54 ] @
Tri prosečne plate posle 40-te... Široko...
[ m4rk0 @ 06.12.2010. 17:01 ] @
Kapa dole za sve rezultate koje su ostvarili ali prezivece oni i bez ove nagrade. Taj novac moze da se potrosi na mnogo bolje nacine.
[ burex @ 06.12.2010. 17:13 ] @
Citat: Igrači će posle svoje 40. godine života dobijati mesečno nadoknadu u iznosu od tri prosečne plate u Srbiji
Nije da mrzim sportiste, ali mogli bi malo manje da budemo "sportska država" (u vidu dotacija i deljenja stanova) i da se malo više posvetimo nauci - znate, baš kao što piše na onom debilnom plakatu na aerodromu.
[ igor-ch @ 06.12.2010. 17:29 ] @
Citat: burex: Nije da mrzim sportiste, ali mogli bi malo manje da budemo "sportska država" (u vidu dotacija i deljenja stanova) i da se malo više posvetimo nauci - znate, baš kao što piše na onom debilnom plakatu na aerodromu.
Vidim, ubise se nasi naucnici u poslednje vreme od revolucionarnih pronalazaka...
Da nam bre nije sportista, konkretno tenisera, svi bi Srbiju znali samo po Milosevicu, ratovima i sl. njasra...
[ ArsenLupen @ 06.12.2010. 17:36 ] @
Citat: igor-ch: Vidim, ubise se nasi naucnici u poslednje vreme od revolucionarnih pronalazaka...
Da nam bre nije sportista, konkretno tenisera, svi bi Srbiju znali samo po Milosevicu, ratovima i sl. njasra...
Stoji to batice, ali coveku koji trenutno placa porez u Monaku cu ja od svoje sljakerske plate da placam penziju, neces ti iz Svice sigurno...
[ igor-ch @ 06.12.2010. 17:45 ] @
@ArsenLupen
Pa ti i treba da placas, posto predstavlja zemlju u kojoj TI zivis!
[ BluesRocker @ 06.12.2010. 17:54 ] @
Citat: igor-ch: @ArsenLupen
Nije meni upućeno, ali je l neko pitao ovaj napaćeni narod na referendumu (kakav vi u švajcarskoj imate za svaku glupost) da li želi da od svoje bedne plate poklanja sportistima milionerima? Kao što su neki predlagali da se svako izjasni da li želi da plaća religijski porez, tako neka svako bira da li želi da sponzoriše bogate fudbalere, košarkaše, tenisere. Ja nemam ništa protiv da država plaća stipendije atletičarima, plivačima i ostalim nekomercijalnjim sportistima, ali da deli stanove bez da me pita, penzije i slično, to malo teže. Ne bave se oni sportom da bi im neko kupovao stanove i plaćao penzije, kao što niko nije oslobađao zemlju da bi dobio penziju, nego se setili neki posle sa 2 svedoka. Ko hoće stan i penziju, radnu knjižicu u ruke i neka traži posao, a ko hoće preko sporta neka trenira fudbal pa će da se proda bogato.
[ ArsenLupen @ 06.12.2010. 18:02 ] @
Vidi, tenis me ne interesuje ni 2%. Isto koliko i fudbal o kosarka i bocanje.
Ali to nije poenta. Poenta je da ce sutra neko ko je danas prijavljen da zivi u Monaku da bi mogao da uziva poreska olaksice doci ovde i primati penziju od para koje su zaradjene i napravljene ovde. A stek ostaje sa strane. Stan vec ima, sad za koju godinicu i penzija. Meni zvuci bezobrazno i licemerno to da se taj covek stavlja u isti kos sa ljudima koji su ceo vek proveli ovde, postizali neke rezultate i na kraju platili taj porez. :)
Citat: igor-ch: Vidim, ubise se nasi naucnici u poslednje vreme od revolucionarnih pronalazaka...
I kome to nama btw?
[ ventura @ 06.12.2010. 18:04 ] @
Citat: igor-ch: @ArsenLupen
A šta građanin Srbije ima od toga što ga Novak Đoković 'predstavlja' u svetu?
Meni kao građaninu Srbije nebi uopšte smetalo da njemu na dresu piše Monaco/Nigerija/Švajcarska/šta god, a da porez plaća u Srbiji, umesto što je obrnuto...
Deliti nagrade i sportske penzije sportistima koji se bave visokoprofitabilnim sportovima (fudbal, tenis, košarka, vaterpolo...) je čista ludost... Eno gledam Bobu Živoinovića, da mu nije sportske penzije ne zna čovek kako bi sastavio kraj sa krajem...
I ono što je možda najbitnije u celoj toj priči... Nijedan sportista se ne bavi svojim sportom zbog države, već isključivo zbog sebe... Novčane nagrade ukoliko uspe ne idu državi već pojedincu koji se bavi tim sportom, prema tome ne vidim nikakav razlog zašto bi država na taj način finansirala sportiste... Država bi trebala da podrži sport do nivoa "u zdravom telu, zdrav duh", a profesionalno bavljenje sportom i sponzorstva istog da ostavi privatnim kompanijama i pojedincima...
[ Count Zero @ 06.12.2010. 18:11 ] @
E pa to se zove beneficirani staž.
[ burex @ 06.12.2010. 18:33 ] @
Citat: Država bi trebala da podrži sport do nivoa "u zdravom telu, zdrav duh", a profesionalno bavljenje sportom i sponzorstva istog da ostavi privatnim kompanijama i pojedincima...
Upravo.
[ bttp @ 06.12.2010. 18:37 ] @
Davis Cup se igra isključivo na dobrovoljnoj bazi, i to zbog predstavljanja države. Znači oni nisu u obavezi da tu igraju, rizikuju da se povrede, eventualno izostaju sa nekih profitabilnijih turnira zarad predstavljanja države itd.
Ja ne ulazim u to da li je "državna penzija" velika ili ne, ali svakako su zaslužili da nešto dobijaju i od države, jer pozitivan publicitet koji su nam doneli svojim zalaganjem sigurno nešto vredi i u novcu (pitajte Amerikance).
[ ventura @ 06.12.2010. 18:55 ] @
Citat: bttp: Davis Cup se igra isključivo na dobrovoljnoj bazi, i to zbog predstavljanja države. Znači oni nisu u obavezi da tu igraju, rizikuju da se povrede, eventualno izostaju sa nekih profitabilnijih turnira zarad predstavljanja države itd.
Ok, stoji. Da li ih je neko naterao da igraju? Da li ih je neko ucenio? Da li bi bili uskraćeni za nešto da nisu igrali?
Citat: bttp:
Ja ne ulazim u to da li je "državna penzija" velika ili ne, ali svakako su zaslužili da nešto dobijaju i od države, jer pozitivan publicitet koji su nam doneli svojim zalaganjem sigurno nešto vredi i u novcu (pitajte Amerikance).
Teniseri donose događaju publicitet. Publicitet za sobom povlači i sponzore. Sponzori publicitet plaćaju lovom, ta lova se raspoređuje među onima koji donose publicitet - teniserima. Zatvoren krug u kome nema, niti bi trebalo da ima apsolutno ni malo mesta za državu.
[ HeYoo @ 06.12.2010. 19:04 ] @
Ma da.. njima te penzije nista ne znace, a ostalima samo bodu oci s tim.
Ima dosta sportskih klubova koji nemaju para ni za rekvizite, a nekom ko osvaja milion po turniru daju drzavnu penziju. Malo smesno zaista.
[ igor-ch @ 06.12.2010. 19:04 ] @
Citat: ventura: Država bi trebala da podrži sport do nivoa "u zdravom telu, zdrav duh", a profesionalno bavljenje sportom i sponzorstva istog da ostavi privatnim kompanijama i pojedincima...
Dejvis Kup se ne igra zbog para ili bodova, igra se iskljucivo za svoju zemlju.
Citat: BluesRocker: Nije meni upućeno, ali je l neko pitao ovaj napaćeni narod na referendumu (kakav vi u švajcarskoj imate za svaku glupost) da li želi da od svoje bedne plate poklanja sportistima milionerima? ...
Mozda je za tebe proterivanje kriminalaca iz zemlje glupost, ali za nas ovde sigurno nije...
Citat: ArsenLupen: Meni zvuci bezobrazno i licemerno to da se taj covek stavlja u isti kos sa ljudima koji su ceo vek proveli ovde, postizali neke rezultate i na kraju platili taj porez. :)
I koji za sto zivota ne mogu da postignu ono sto je Novak uradio za sebe i svoju zemlju za samo nekoliko godina...
[ djordje1979 @ 06.12.2010. 19:07 ] @
Citat: ventura: A šta građanin Srbije ima od toga što ga Novak Đoković 'predstavlja' u svetu?
Meni kao građaninu Srbije nebi uopšte smetalo da njemu na dresu piše Monaco/Nigerija/Švajcarska/šta god, a da porez plaća u Srbiji, umesto što je obrnuto...
Deliti nagrade i sportske penzije sportistima koji se bave visokoprofitabilnim sportovima (fudbal, tenis, košarka, vaterpolo...) je čista ludost... Eno gledam Bobu Živoinovića, da mu nije sportske penzije ne zna čovek kako bi sastavio kraj sa krajem...
I ono što je možda najbitnije u celoj toj priči...
Mesas babe i zabe. Jedno je igrati u Dejvis kupu a sasvim drugo igrati na ostalim ATP turnirima. Sve sto dobija od drzave je zbog cinjenice da je igrao za Srbiju u Dejvis kupu i postigao neki rezultat. A to gde igra neke tamo turnire (i da li ih uopste igra) je potpuno irelevantno.
Citat: Nijedan sportista se ne bavi svojim sportom zbog države, već isključivo zbog sebe...
Kad igra u Dejvis kupu igra zbog drzave. Svi ostali turniri za drzavu nisu bitni.
[ HeYoo @ 06.12.2010. 19:14 ] @
Citat: Dejvis Kup se ne igra zbog para ili bodova, igra se iskljucivo za svoju zemlju.
Tako i treba da ostane. Igra se za zemlju a ne za penziju, stan ili sta vec.
Citat: Mozda je za tebe proterivanje kriminalaca iz zemlje glupost, ali za nas ovde sigurno nije...
Pa eto smeta ti kad neko iznese misljenje o tvojoj zemlji, a ovamo se osecas pozvanim da procenis ko je zaduzio Srbiju zbog necega.
Citat: I koji za sto zivota ne mogu da postignu ono sto je Novak uradio za sebe i svoju zemlju za samo nekoliko godina.
Kakav je ovo argument? Covek je uspesan za sebe i svaka mu cast. Adekvatno je vec nagradjen za svoje uspehe nevezano za drzavu. Ako treba da mu se daju priznanja onda su to priznanja nematerijalne prirode. Mos misliti Djokovicu znaci prosecna srpska penzija.
[ Ivan Dimkovic @ 06.12.2010. 19:18 ] @
IMHO, drzava koja zajmi pare od MMF-a da pokrije svoje rupe u budzetu bi ipak trebala malo manje da bude galantna za ovakve stvari.
Opet, kako ocigledno to prolazi... sto da ne, tudj novac je najlakse potrositi :-)
[ HeYoo @ 06.12.2010. 19:21 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: IMHO, drzava koja zajmi pare od MMF-a da pokrije svoje rupe u budzetu bi ipak trebala malo manje da bude galantna za ovakve stvari.
Opet, kako ocigledno to prolazi... sto da ne, tudj novac je najlakse potrositi :-)
Sto je najgore nije ni galantna nego citav dan licitiraju koliko ce da im daju. Nema svrhe.. Ako je do simbolike mogli su im dati neko odlikovanje ili sta ti vec znam, a ne ovako ko na pijaci.
[ igor-ch @ 06.12.2010. 19:27 ] @
Citat: HeYoo: Ako je do simbolike mogli su im dati neko odlikovanje ili sta ti vec znam, a ne ovako ko na pijaci.
Pa dobili ljudi jos i postanske markice. Ili mozda i to nekome smeta?
[ serbolicious @ 06.12.2010. 19:34 ] @
Cist populizam trenutne vlasti. Cestitke sportistima, markice su zasluzili, medalje svakako, prijem kod predsednika itd...
Ali novac ne, jer novca Srbija nema - a ovim i ne treba.
[ ArsenLupen @ 06.12.2010. 19:48 ] @
Citat: igor-ch: I koji za sto zivota ne mogu da postignu ono sto je Novak uradio za sebe i svoju zemlju za samo nekoliko godina...
Ovo gore necu da komentarisem, ali molim te objasni mi sta je to Novak za tih par godina uradio za mene?
Donirao neko obdaniste/sigurnu kucu/bilo sta sto bi se meni skinulo sa grbace - nije.
Platio porez - nije. (jeste, al u Monaku)
I ja njemu da placam penziju?
Istina, najveci rezultat je sto ce skole tenisa da se namlate lake love od roditelja koji zele da im deca pikaju tenis, promocija sporta ovoono.
Nemoj slucajno da si pomenuo ono svetlanje obraza po svetu i spiranja nekakvih ljaga, za to imam savrsen bol u onoj stvari sto su za Srbiju prvi put culi preko nekog tamo tenisera.
[ Bata @ 06.12.2010. 19:59 ] @
1. ta cifra je stvarno smešna za uspešne tenisere koji mlate pare; da imaju tri čiste, i ikakvu vezu sa prosečnim životom, a nemaju,
verovatno bi još večeras objavili da se odriču tog novca u tamo nečiju korist (dobrotvorne svrhe, razvoj sporta međ' omladinom...itd)
2.neko reče da teniseri igraju dejvis kup za državu(narod?!) a ne za sebe... ne budimo patetični, ako se pogleda bilo koji snimak gde su onako zajapureni
od adrenalina na pobedničkom postolju, i pre toga dok im je skandirala puna arena, svakom je jasno da su oni tu iživljavali wet dream svakog
13-godišnjaka kome tata kupi loptu/reket i kaže "...sine, bićeš ti kao Boris Beker... ma šta Boris Beker, kao Boba Živoinović će da budeš !" .
dakle, za sebe su to oni odradili, za svoj užitak i svoju bajku od života. masa koja se uživljava je tu samo bedni i glupi konzument propagande.
3.vlast ko vlast, šlepa se na voziću popularnosti gde god i kako god može.
[ DaliborP @ 06.12.2010. 20:05 ] @
Citat: ArsenLupen: Platio porez - nije. (jeste, al u Monaku)
Nevezano za Novaka, ali zasto ste se ama bas svi uhvatili za to placanje poreza kao ne znam kakav pokazatelj pomoci drzavi?
Ima mnogo bogatih ljudi na ovom svetu koji ne placaju porez u zemlji iz koje potice ali na drugu stranu opet ulaze milione u istu tu drzavu, razvijaju razne biznise, zaposljavaju gomilu ljudi i opet doprinose istoj toj drzavi mnogo vise od prosecnog gradjanina. Licno znam za par primera koji tako rade.
Placanje poreza na income po vama predstavlja jedini dokaz lojalnosti drzavi.
[ m4rk0 @ 06.12.2010. 20:25 ] @
Zaboravljate da je ovo banana drzava tako da sve i da placaju taj porez, to ne bi uticalo na poboljsanje naseg zivotnog standarda jer bi vlast sklepala taj novac u nesto deseto.
[ bttp @ 06.12.2010. 20:51 ] @
Oni plaćaju porez na prihode koje ostvaruju u Srbiji, kao i svakojake dažbine (građevinsko zemljište, čišćenje rečnih obala (ha ha)) itd. Imaju tu neke restorane i šta ja znam.
Citat: Bata: 2.neko reče da teniseri igraju dejvis kup za državu(narod?!) a ne za sebe... ne budimo patetični, ako se pogleda bilo koji snimak gde su onako zajapureni od adrenalina na pobedničkom postolju, i pre toga dok im je skandirala puna arena, svakom je jasno da su oni tu iživljavali wet dream svakog 13-godišnjaka kome tata kupi loptu/reket i kaže " ...sine, bićeš ti kao Boris Beker... ma šta Boris Beker, kao Boba Živoinović će da budeš !" .
dakle, za sebe su to oni odradili, za svoj užitak i svoju bajku od života. masa koja se uživljava je tu samo bedni i glupi konzument propagande.
3.vlast ko vlast, šlepa se na voziću popularnosti gde god i kako god može.
2. Izvini ali oni su život posvetili treninzima i tom tenisu da bi došli u poziciju da mogu da budu "zajapureni od adrenalina na pobedničkom postolju" i sve ovo što si nalupetao. Što ti nisi na tom postolju pun adrenalina, pa bi i ti dobio nešto? Koji je tvoj wet-dream i da li si ga ostvario?
3. sam si rekao, šta je tu čudno? Naši sportisti još i malo dobijaju u odnosu na strane. U uređenim državama postoje propisi po kojima se vrhunskim sportistima u ovakvim prilikama nešto daje i tačno se zna šta i kako i koliko. Jedino kod nas je to uvek neki presedan, pa ispadne da nisu svi jednaki.
[ ArsenLupen @ 06.12.2010. 20:53 ] @
Citat: DaliborP:Placanje poreza na income po vama predstavlja jedini dokaz lojalnosti drzavi.
Naravno da ne predstavlja, ali za drzavnu penziju itekako da
[ Horvat @ 06.12.2010. 21:27 ] @
treba da se smislite
jesu igrali da bi predstavljali drzavu
ili za lovu? (ne racunam ovde troskove prevoza,smestaj,klopu, nego upravo ovu "penziju")
Citat: HeYoo: Sto je najgore nije ni galantna nego citav dan licitiraju koliko ce da im daju. Nema svrhe.. Ako je do simbolike mogli su im dati neko odlikovanje ili sta ti vec znam, a ne ovako ko na pijaci.
pa moraju i oni da nekako nabudze "prekovremeno" (godisnje postoje 2 sednice skupstine, sve druge su vanredne, a tako se i naplacuju ;) )
ne bih se zacudio da je ta njihova rasprava budzet kostala vise nego ove "penzije"
[ kandorus @ 06.12.2010. 22:11 ] @
Citat: burex
Nije da mrzim sportiste, ali mogli bi malo manje da budemo "sportska država"
Citat: ArsenLupen
coveku koji trenutno placa porez u Monaku cu ja od svoje sljakerske plate da placam penziju
Od ovog finala su se najviše ovajdili političari paradirajući u dvorani sa šarenim šalovima. Njihovo samoreklamiranje se finansira pražnjenjem džepova poreskih obveznika Srbije a ne Monaka.
Teniseri su zaradili od ulaznica i to što su zaradili nek im je. Sve ostalo je otimanje od bede i sirotinje. Neko bi rekao pohlepa.
Mnoge narodne kuhinje se zatvaraju jer nema sredstava. Najbolje bi bilo da nam narodne kuhinje uopšte nisu potrebne. Bez hleba se nemože.
Citat: ventura
A šta građanin Srbije ima od toga što ga Novak Đoković 'predstavlja' u svetu?
Ima 180000 evra manje plus (minus) ko zna koliko puta po 500 evra mesečno kroz 16 godina.
Citat: ventura
Nijedan sportista se ne bavi svojim sportom zbog države, već isključivo zbog sebe
I zbog šišanja.
[ maliradojca @ 06.12.2010. 22:20 ] @
Citat: kandorusOd ovog finala su se najviše ovajdili političari paradirajući u dvorani sa šarenim šalovima. Njihovo samoreklamiranje se finansira pražnjenjem džepova poreskih obveznika Srbije a ne Monaka.
Teniseri su zaradili od ulaznica i to što su zaradili nek im je. Sve ostalo je otimanje od bede i sirotinje. Neko bi rekao pohlepa.
Mnoge narodne kuhinje se zatvaraju jer nema sredstava. Najbolje bi bilo da nam narodne kuhinje uopšte nisu potrebne. Bez hleba se nemože.
Bravo komunista, jednom i ti nesto pametno da napises.
Napravise cirkus od takmicenja. Sve je to fora, kome krce creva, neka gleda tenis.
[ boccio @ 06.12.2010. 22:45 ] @
Eh, po ko zna koji put se na delu vidi da smo prava banana. Ja samo ne znam dokle vise... Dele se stanovi, dele se premije, sakom i kapom, siroko, a ja samo ne znam na osnovu koje budzetske podele, gde pise koliko koji sportski rezultat donosi premije? Gde pise da osvojena zlatna medalja u plivanju donosi stan? Gde pise koji tacno rezultat u sportu se kvalifikuje za nacionalnu penziju? Mislim, vise mi ih je pun qwrac, tog banana marketinga....
Zar je potrebna grupa eksperata da bi se shvatilo da je svrha ministarstva za sport i budzeta kojim raspolaze da stvori faken uslove sportistima da mogu trenirati i konkurisati za vrhunske rezultate, a ne da se vec oformljeni sportisti koji su se dokazali (i kojima materijalna pomoc vise nije potrebna) post festum nagradjuju sa nekim stanovima i cudima...
Ljudi nemaju u ovom gradu gde da plivaju, guze se na Tasu, ono, 1/3 bazena scuba ronioci imaju kurs, 1/3 freediveri trening, u 2 trake se guzi gradjanstvo a sa strane klinci neki juniori "treniraju" na suvom i cekaju da nekom zavrsi termin da uskoce u svojih 3/8 bazena.... I to je ok, za bazen para nema, vaterpolisti digli kredit da odu na EP, a nadji higl i cavicu kupljen stan za osvojeno zlato :) Ne znam, ja bih se ubio da sam na vlasti, majkemi...
bah, sta se nerviram i ja...
[ Nocni @ 06.12.2010. 23:58 ] @
Ja ne vidim nikakav problem... Bili su izbori, neko je pobijedio i taj neko na raznim nivoima vlasti odlucuje sta ce i kako ce sa sportistima...
btw, ako je neko bogat, i ima legalno zaradjene milione eura sa 24 godine kao Djokovic, ako je u pitanju svjetska faca koja zaradjuje milione samo od reklame... ne treba da vam bude krivo zbog toga, treba se radovati njegovom uspjehu... Kad je neko bogat tu nema nista lose... iz vase price ispada da on mora da pravi vrtice po Srbiji ili da se bavi humanitarnim radom... izgleda da neko hoce da mu odredjuje sta ce on sa svojim novcem... jos se usudjuje da kaze "sta je on uradio za mene"?
btw, ogroman procenat svih bogatih sportista je prijavljen u Monaku... sigurno bi Djokovic mogao da uzme milione i milione samo kad bi htio da uzme drzavljanstvo neke od arapskih zemalja ili mozda americko a on to galantno patriotski odbija da uradi... radi se o cifrri koja nekoliko stotina puta premasuje sve te famozne penzije koje ce dobiti...
Ne bih se ja brinuo oko nekoliko penzija za tenisere koje ih sleduju zbog rezultata... niti bi to trebalo da bode oci u drustvu u kojem ima ogroman broj enormno bogatih pojedinaca koji su bogatstvo stekli na nelegalan nacin pa cak i kroz ratove na krvi drugih...
Ovdje su se pominjali i stanovi za plivace... njima bi trebalo, po meni, dati mnogo vise... razmislite sta bi Cavic dobio da je ostao u Americi... pa njemu treba skinuti kapu... Meni je smijesno da se neko buni sto onakav momak treba da dobije penziju a ne buni se sto svaki treci polupismeni socijalisticki direktor ima milione eura...
[ burex @ 07.12.2010. 00:01 ] @
Citat: razmislite sta bi Cavic dobio da je ostao u Americi
Od države? Veoma malo... verovatno ništa posebno.
[ BluesRocker @ 07.12.2010. 00:26 ] @
Citat: Nocni: Ovdje su se pominjali i stanovi za plivace... njima bi trebalo, po meni, dati mnogo vise... razmislite sta bi Cavic dobio da je ostao u Americi... pa njemu treba skinuti kapu... Meni je smijesno da se neko buni sto onakav momak treba da dobije penziju a ne buni se sto svaki treci polupismeni socijalisticki direktor ima milione eura...
Potpuno se slažem. Skupite se svi koji tako mislite, recimo vas 100.000, pa priložite svako po recimo 10€ i onda te pare poklonite nekom plivaču, teniseru, fudbaleru, košarkašu za stan, vikendicu, privatnu penziju, da ima za koktele kad ode na krstarenje.
A taj što ima milione evra nije polupismen socijalistički direktor već polupismen kapitalista. Meni lično ne smeta što on te milione ima i obrće, zapošljava radnike, troši, provodi se. Smeta mi ako ih je ukrao i onda treba da odgovara. To nije opravdanje da mi neko svakog meseca izbija pare iz džepa i poklanja drugim polupismenim milionerima. Ako država ne zna šta će pametno da radi sa parama (nema gladnih, bolesnih) neka smanji poreze. U tom slučaju možda pomenuti teniseri osete napad patriotizma pa prijave prihode u svojoj zemlji, i plate njoj porez a ne Monaku.
[ Nocni @ 07.12.2010. 00:37 ] @
^^ Da bi sproveo ovo sto predlazes treba da se kandidujes pa kad te izabere narod onda tako uradi... smanji poreze, ukini penzije sportistima etc
Trebalo bi razmisliti ko vam "svakog meseca izbija pare iz dzepa"? To sigurno nisu sportisti, niti su oni ovo sto su dobili na bilo kakav nacin trazili...
Kad smo vec kod polupismenih... ima njih i medju ministrima... prvi koji mi pada na pamet je doskorasnji za kapitalne investicije Velja Ilic... treba li komentarisati onakav mentalni sklop i ko je kriv za to... reklo bi se ipak onaj ko ga je izabrao...
[ kandorus @ 07.12.2010. 00:37 ] @
Citat: Nocni
Ja ne vidim nikakav problem...
Problem je što se nepoštuje zakon. Nigde nije propisano da se bilo šta dobija za pobedu u Dejvis kupu. Ovo je bacanje novca da bi se političke dangube kezile pred kamerama.
Da li je vama jasno da državni činovnici nisu nikakva "vlast" već službenici čije su dužnosti opisne zakonom. Oni mogu da rade samo ono što je propisano a ne da tako dreše kesu kao da im je to ćaća ostavio. A sutra će sumorni premijer pričati kako je ne samo zemlja već i Zemlja u krizi i da nema ni petoparca za studente. Pa kad nema za studente onda nema ni za profesionalne sportiste milionere.
Svaki sportista, pevač, glumac... ima svoje navijače/fanove pa nek ih oni plaćaju koliko hoće.
[ vlada131 @ 07.12.2010. 00:40 ] @
Ništa naročito, uklapa se u ostale naslove ovih dana: "lider u regionu..." "kao i u svim evropskim metropolama..." "sustižemo ostale zemlje Balkana u integracijama..." "najbrže izlazimo iz krize u Evropi..." "dokaz da smo zemlja nauke i tehnologije..." Čim se ukaže prilika za lečenjem kompleksa inferiornosti u odnosu na 'ostale', to se odma' zdušno iskoristi i napravi se od toga senzacija
[ su27killeryu @ 07.12.2010. 06:13 ] @
aman pored onoliko leminga u skupstini koji primaju ogromne plate i dnevnice samo da bi pritisnuli taster koji je sef rekao da se pritisne vi ste se uhvatili za par vrhunskih sportista? Za to koliko su oni doprinijeli imidzu drzave osvajanjem ovoga cifra od 180.000 je vise nego smijesna..sta ce oni uraditi sa tim novcem to je njihova stvar, meni je zao sto se tolikom cifrom ne nagradjuju i prvaci na olimpijadama u matematici i slicnim ali nisam na pozicijama da odlucujem, sta cemo sad.
[ ventura @ 07.12.2010. 06:50 ] @
Citat: Nocni: Ja ne vidim nikakav problem... Bili su izbori, neko je pobijedio i taj neko na raznim nivoima vlasti odlucuje sta ce i kako ce sa sportistima...
btw, ako je neko bogat, i ima legalno zaradjene milione eura sa 24 godine kao Djokovic, ako je u pitanju svjetska faca koja zaradjuje milione samo od reklame... ne treba da vam bude krivo zbog toga, treba se radovati njegovom uspjehu... Kad je neko bogat tu nema nista lose... iz vase price ispada da on mora da pravi vrtice po Srbiji ili da se bavi humanitarnim radom... izgleda da neko hoce da mu odredjuje sta ce on sa svojim novcem... jos se usudjuje da kaze "sta je on uradio za mene"?
Mislim da to ovde niko ne spori... Sa svojim novcem mogu da rade šta god hoće, i čovek može samo da im svima skine kapu na tim uspesima...
Ono što je problematično u celoj priči je da država nagrađuje sportiste sa velikim novcem, a ti sportisti već jako dobro zarađuju, i realno taj novac im neće značiti ništa... Sa tim novcem se može napraviti nekoliko sportskih terena, ili vrhunski opremiti katedra na nekom fakultetu, i tako bi bilo nekog efekta... A ovako daš taj novac nekome kome je to kikiriki, ono, baš lepo, taman da ženi/devojci kupim neki lep autić... Nema svrhe.
[ Nedeljko @ 07.12.2010. 08:29 ] @
Što bi neki rekli, masnoj guski podmazuješ dupe.
[ Inspektor Nagib @ 07.12.2010. 09:27 ] @
A možda bi država trebala da se ogradi od uspeha tenisera, i da im oduzme državljanstvo.
Čak bi možda trebalo to i oporezovati.
Onemogućiti svaki naredni pokušaj da ova zemlja pokaže makar i na tren, da i ma bilo šta normalno u njoj.
Da da, neko bi trebao da sasluša vas lelemude, i da postupi tako.
[ kandorus @ 07.12.2010. 09:41 ] @
Neka ih nagradi teniski savez i iz svog džepa i oni (partijski aktivisti) koji su ih onako burno dočekali i svi sa foruma koji smatraju da treba da ih nagrade da ne bi leleklikklakali.
[ RonJ @ 07.12.2010. 09:49 ] @
Citat: Inspektor Nagib:
Onemogućiti svaki naredni pokušaj da ova zemlja pokaže makar i na tren, da i ma bilo šta normalno u njoj.
Pa upravo ovaj postupak pokazuje da smo nenormalna drzava.Drzava daje 180.000 eura onima kojima su te pare dzeparac a sa druge strane svetski i evropski sampioni(vaterpolisti)podizu kredit da bi otisli na EP.
Nemam ja nista protiv tenisera,njihovih para, nemam nista protiv sto porez placaju u Monaku,sa svojim parama mogu da rade sta hoce,ali imam protiv da drzava daje pare onima kojima realno nisu potrebne.
[ SStudio @ 07.12.2010. 09:50 ] @
Njima 180000e a Kraljevu nakon sve one nesreće finansijska pomoć je bila 5.000.000din od strane države, a posle grebi od naroda preko humanitarnih koncerata da izvučemo sebi neki poen preko njihovih donacija. Uz to se će lepo da oporezuju te humanitarne događaje da slučajno ne ostanu kratki.
[ kandorus @ 07.12.2010. 10:25 ] @
Kad pomenuste Monako, da li državljani Srbije moraju da plate porez na novac unet u Srbiju?
[ Inspektor Nagib @ 07.12.2010. 10:47 ] @
Citat: kandorus: Neka ih nagradi teniski savez i iz svog džepa i oni (partijski aktivisti) koji su ih onako burno dočekali i svi sa foruma koji smatraju da treba da ih nagrade da ne bi leleklikklakali.
Odlična ideja.
Treba postaviti pitanje i RTSu, zašto se razbacuju parama za prenos ovog meča.
Sport i popularizaciju istog treba zatrti.
Nego, koliko je država uložila u sve naše tenisere, pa da oni uopšte imaju obavezu da stave naš grb na prsa, gube vreme i energiju i rizikuju povredu?
I posle se čudite kad naši sportisti uzmu državljanstvo neke druge zemlje, gde ih više cene nego ovde.
[ kandorus @ 07.12.2010. 11:16 ] @
To ti kažem. Čist patriotizam. Pošto su toliki patrioti neka plate porez u Srbiji. Lično nevidim razliku izmedju fantomskih kiparskih firmi i fantomskih tenisera. Popularizacija sporta se vrši izgradnjom terena na kojima će svi moći da se bave sportom pa i tenisom.
I opoet da ponovim. Na osnovu kog zakona se teniseri nagradjuju? Ministar je drešeći tudju kesu prekršio zakon, sledi neka krivična odgovornost.
[ Inspektor Nagib @ 07.12.2010. 11:36 ] @
Citat: kandorus:Na osnovu kog zakona se teniseri nagradjuju? Ministar je drešeći tudju kesu prekršio zakon, sledi neka krivična odgovornost.
Ministarstvo omladine i sporta od svog osnivanja radi na uspostavljanju sistemske podrške sportu. Jedan oblik te podrške ogleda se u izradi i primeni Uredbe o Nacionalnim priznanjima i nagradama za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta. Osnovni cilj Uredbe je bio da motiviše sportiste na više načina: prvi način, direktan, je taj da se relevantni uspesi novčano nagrađuju; drugi način je pružanje uverenja sportistima, kroz program nacionalnih priznanja, da njihovi uspesi neće biti zaboravljeni i da će im na osnovu njih egzistencija biti obezbeđena.
Koliko je Uredba snažan motivacioni faktor za mlade sportiste najbolje ilustruje podatak da je do danas 485 sportista primilo nacionalno priznanje i na osnovu njega ostvarilo pravo na mesečna novčana primanja. Ovo je najbolji pokazatelj da se bavljenje vrhunskim sportom može adekvatno isplatiti, i to ne samo u najkomercijalnijim sportovima.
Kao snažan katalizator budućih uspeha, Uredba predviđa i direktno novčano nagrađivanje za relevantne sportske uspehe. Za ostvarene uspehe od 2006. do 2007. godine do sada je isplaćeno 2.493.625 evra u dinarskoj protivvrednosti, a uskoro će biti isplaćeno još 795.000 evra, odnosno ukupno 3.288.625 evra. Ova cifra na pravi način pokazuje da se na sportske uspehe gleda kao na dostignuće od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.
Uredba o Nacionalnim priznanjima i nagradama za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta usvojena je 28.7.2006. godine. Po usvajanju Uredbe, nastavljeno je intenzivno praćenje njene primene i rad na daljem usavršavanju, u skladu sa prethodno definisanim ciljevima. Pravljene su precizne analize parametara vezanih za Uredbu, praćeni su relevantni sportski rezultati i vršene su projekcione analize mogućih izmena. Rezultat tog rada su dve revizije, koje su dodatno prilagodile Uredbu situaciji u praksi – prva revizija Uredbe je usvojena 19.1.2007. godine, a druga pre nekoliko dana - 02.04.2009. godine.
Izvor
Ako te ne mrzi, izguglaj tu Uredbu, pa pročitaj
Usput razmisli da li je Ministarstvo za omladinu i sport nadležno za saniranje posledica zemljotresa u Kraljevu, ili je za to nadležno neko drugo ministarstvo, koje ima u tu svrhu već planiran iznos u budžetu.
[ kandorus @ 07.12.2010. 12:17 ] @
To nije zrkon. To je uredba i zloupotreba principa na kome se zasnivaju uredbe.
Budžet je davno probijen za neznamkolikomilijardi a oni bacaju novac na tenisere koji izvrdavaju svoje poreske obaveze.
[ burex @ 07.12.2010. 13:04 ] @
Citat: Sport i popularizaciju istog treba zatrti.
Ili zapravo potrošiti te pare na izgradnju sportskih terena i igrališta za decu, jer davati te pare nekome na dlan neće preterano popularizovati sport. Možda će crkvu popularizovati, sudeći po onim fotokopiranim A4 papirima što sam video što dele deci po osnovnim školama sa slikama Novaka Đokovića. Zapravo, svi ti sportisti su plaćeni da bi održali onu staru: "hleba i igara". Jeste da ima malo hleba, ali zato malo više napravimo igara i zadovoljstvo se izjednači. Određeni deo naroda se busa u grudi kako je moćan i nebeski, dok drugi samo kažu "bravo Nole" i prebace na dnevnik. A deca napolju bacaju džempere po travi punoj kerećih go*ana kako bi napravili golove za igranje fudbala. Je l' fer?
Citat: Nego, koliko je država uložila u sve naše tenisere, pa da oni uopšte imaju obavezu da stave naš grb na prsa, gube vreme i energiju i rizikuju povredu?
A što, i kako bi to država trebala da uradi? Imaš stotine tenisera po Srbiji u ovom trenutku, kako država da izabere nekog budućeg Đokovića? Svima koji pikaju tenis da udeli po par 'iljada?
Citat: I posle se čudite kad naši sportisti uzmu državljanstvo neke druge zemlje, gde ih više cene nego ovde.
Sve se bojim da je to razlog što uzimaju državljanstvo tuđe zemlje... Malo morgen.
[ Nedeljko @ 07.12.2010. 13:20 ] @
Danas sportski klubovi ne primaju talentovanu decu, već decu čiji roditelji to mogu da finansiraju. Eto načina da se uloži u razvoj sporta - neka obezbede stipendije talentovanoj deci.
[ Inspektor Nagib @ 07.12.2010. 13:35 ] @
I to se rešava tako što ćemo da napušimo tenisersku reprezentaciju Srbije?
Citat: kandorus: To nije zrkon. To je uredba i zloupotreba principa na kome se zasnivaju uredbe.
A ko donosi uredbe, na osnovu kojeg Zakona i kojih ovlašćenja, dužnosti i prava?
[ burex @ 07.12.2010. 13:40 ] @
Citat: I to se rešava tako što ćemo da napušimo tenisersku reprezentaciju Srbije?
Trenutno više napušavamo državu nego njih, koliko mi se da primetiti na temi.
[ goran.mg @ 07.12.2010. 14:03 ] @
Treba im oduzeti imovinu, drzavljanstvo, kucne ljubimce... podici poreze jos za xx posto i to ne samo sportistima. U slucaju da izgube mec da plate po 10.000 e jer je to ionako novac za kikiriki, jedu a placu. Kad se nadju u zemlji treba ih naterati da se bave dobrotvornim radom, eto neka skupljaju pikavce, staru hartiju, kosarkasi mogu da beru jabuke, kruske, sisarke...
A mozda se neko i seti da im da bolje uslove nego u Monaku...
[ boccio @ 07.12.2010. 14:18 ] @
Citat: Inspektor Nagib: I to se rešava tako što ćemo da napušimo tenisersku reprezentaciju Srbije?
Gresis, ovaj gresis silno... Niko ne prica o teniskoj reprezentaciji. Meni se fucka da li su oni za osvojen Kup dobili milion dolara, ili lizalicu. Ili cak ni lizalicu.
Pricamo o drzavi, ministratstvu, budzetu, kur*enju, etc... Lepo je to Sijan u jednoj recenici pogodio u srz - "Ja sirotinja?! Daj pet karata!!" :))
Takodje - irelevantno je da li je neko milioner, pa mu zbog toga (ne)treba dati pare i slicne pausalne ocene. Prosto, ako postoji u budzetu drzave, ili ministarstva fond za nagrade, mora da se zna koliki je fond, i koji su tacno kriterijumi po kojem se te nagrade iz fonda dele. Ovo je sprdnja....
[ Legionar_ @ 07.12.2010. 15:57 ] @
Ja stvarno ne razumem ovoliku kolicinu mrznje, besa i frustracija koje neki ovde ispoljavaju. Ti teniseri predstavljaju zemlju u pozitivnom svetlu i doprineli su poboljsanju imidza Srbije vise nego sve politicari zajedno. Stalno se od njih ocekuje da pobede a u njih se ne ulaze nista. I red je da nesto dobiju. Naravno da to sto je osvojen Dejvis kup nece resiti neki od problema u zemlji, ali doprinosi tome da se napaceni srpski narod bar jedan dan oseca ponosno i za promenu cuje i vidi nesto pozitivno!
da ne pricam o tome kako su pomenuti teniseri mogli da igraju za bilo koju drzavu kao sto su to uradile Jelena Dokic ili Monika Seles, ali su pored svega ostali srcem i dusom uz ovu zemlju iako im to sto igraju pod srpskom zastavom sigurno nije pomoglo u karijeri. To svako treba pozdraviti i nagraditi, pogotovo ako se zna da je danas u Srbiji malo istinskih patriota.
[ burex @ 07.12.2010. 17:02 ] @
Citat: Stalno se od njih ocekuje da pobede a u njih se ne ulaze nista.
Njihov je izbor da se bave profesionalnim sportom. Da li će pobediti ili ne, to najviše njima može da šteti ili koristi. Ne postoji kriterijum na osnovu koda se može ulagati u određene sportiste.
Citat: ali doprinosi tome da se napaceni srpski narod bar jedan dan oseca ponosno i za promenu cuje i vidi nesto pozitivno!
Iskreno, puna mi je ona stvar tog ponašanja... Da bi se neko radovao i da bi bilo veselje u Srbiji, mora se pokupiti zlato na nekoj utakmici. Skoro nijedna druga stvar nije izazvala veselje međ' rajom osim uspeh sportista. A kada sportisti kiksnu barem malo - onda tišinčina. Mora da bidne zlato ili ništa... Nikoga trenutno ne interesuje odbojka, vaterpolo, košarka, jer je sad tenis na redu. Kada neko od njih osvoji zlato, onda neka se obrate drugovima iz partije za stančić i penziju koja se dodeljuje na fazonu "šta nema? daj 5 karata!" kao što je već neko napomenuo. U suprotnom, marš nazad na dotrajale i malobrojne terene i bazene i ne vraćajte se dok ne obradujete raju zlatom opet. Ukratko - kada Nole pobedi, onda svi šajkače na glavu i 3 prsta u vis, a kada popuši, onda mu psuju sve po spisku i gužvaju tikete iz kladže. Patriotizam.
Kod mene u bivšoj školi su se jedva održavala takmičenja iz matematike i informatike, i jedva su decu slali na takmičenja iz istih (cost cutting, bato), ali zato su za fudbalski tim imali para za dresove i putovanja autobusima po Vojvodini (što možda ni ne bi baš toliki bio problem da ih nije pratio zaseban autobus "navijača" koji su dobijali opravdanja za izostanke što su išli za njima, pijani). Naravoučenije: sport jeste važna stavka u našim životima, ali manite me "profesionalnog" sporta, jer to već prelazi u domen trgovine, i to je nešto što ja ne želim da finansiram od oka. Neka odrede fiksnu cenu za uspeh na međunarodnim takmičenjima, i neka se uredno plati "predstavljanje države u pozitivnom svetlu", i onda smo kvit. U suprotnom, ne želim da se neko baca narodne pare sportistima u facu kao da u kafani gađa pevaljku evrima - to je ponižavanje i radnih građana i uspešnih sportista Srbije.
[ milance_kg @ 07.12.2010. 17:34 ] @
Prost zakon za nosonju Djokovica i slicne :
Plati porez koji dugujes odavno ili se nosi tamo gde ti je nova otadzbina.
Sasvim prosto...
[ kandorus @ 07.12.2010. 18:37 ] @
Citat: Inspektor Nagib
ko donosi uredbe
Svakako da vlada donosi uredbe. Ali ovde se radi o zloupotrebi. Uredbe treba koristiti samo u nepredvidjenim i hitnim situacijama ili pod posebnim okolnostima. Trajnost uredbi mora biti ograničena do otklanjanja problema.
Medjutim ova uredba doneta 2007. godine je već bajata.
Evo gledam vesti B92 u pola 7, ministar za rad i socijalnu politiku stalno ponavlja da je svetska kriza, 70000 (70 hiljada !!!???) ugroženih više nego prošle godine, prvi put od 2002. godine porast indeksa siromaštva... Ali kad treba glumiti majmuna i pokazati šareni šal u sportskoj hali za to nema problema, koliko treba.
Citat: Legionar_
Ti teniseri predstavljaju zemlju u pozitivnom svetlu i doprineli su poboljsanju imidza Srbije
Naravno u poreskim uredima Monaka Srbija je veoma cenjena.
Da bi se nakupio novac za pomoć Kraljevu posle zemljotresa organizovali su razne manifestacije i SMS skidanje kajmaka. Država u krizi, svetska kriza te nije bilo novaca da se pomogne "bednim i bezvrednim" ljudima koji su se borili za goli život.
A kad su u pitanju prebogati teniseri, "patriote" koji porez plaćaju drugoj državi, novac se stvori hokus-pokusom i ne samo novac već i nacionalne penzije. Ministri, vlada, predsednici svi sa ozarenim licima dreše do tog momenta praznu kesu.
Od onih 180000 evra se mogla finansirati pomoć Kraljevčanima.
SMS porukama su fanovi mogli da nagrade tenisere. Svi bi bili zadovoljni a teniseri bi bili nagradjeni prema svojoj tržišnoj ceni. I niko ne bi mogao da kritikuje.
[ Inspektor Nagib @ 07.12.2010. 18:53 ] @
Citat: milance_kg: Prost zakon za nosonju Djokovica i slicne :
Plati porez koji dugujes odavno ili se nosi tamo gde ti je nova otadzbina.
Sasvim prosto...
Koji tačno porez duguje Djoković i koji su to još slični njemu?
Nešto imam osećaj da patriote poput tebe stoje u prvim redovima kada je u pitanju utaja poreza, isplata zarade na crno, rad bez zdravstvenog osiguranja i slične komedije koje ovu zemlju čine onakvom kakva u ovom trenutku i jeste.
Da si nekada nosio grb na grudima i bio ponosan zbog sportske pobede, onda bi znao da ceniš neke stvari na pravi način.
[ serbolicious @ 07.12.2010. 19:18 ] @
Citat: koje ovu zemlju čine onakvom kakva u ovom trenutku i jeste.
A davanje novca teniserima ce nesto da popravi u Srbiji? Tim likovima (svaka cast na pobedi) trebaju medalje, diplome, postanske markice sa njihovim likom, prijemi ... nesto sto ce da potraje duze od tog dzeparca sto su dobili!
Bolje da su taj novac ulozili u neki sportski objekat i dali mu ime jednog od ovih tenisera - ili tako nesto.
Realno, sta Djokovicu znaci 180K eura? A taj euro sto su uzeli (ili ce uzeti) od nekog ko zaradjuje 15K dinara mnogo znaci
[ Inspektor Nagib @ 07.12.2010. 19:30 ] @
Zaboravljaš da Djoković nije sam u toj ekipi.
Ima tu još igrača, treneri, pomoćnici trenera, masažeri, lekari ... tehniko ...
Gomila je to ljudi.
I kad podeliš te pare na sve njih, nagrada je više nego simbolična.
[ kandorus @ 07.12.2010. 20:09 ] @
Citat: serbolicious
A davanje novca teniserima ce nesto da popravi u Srbiji?
Popraviće... Inflaciju.
Za patriotski čin patriotska nagrada - lik na poštanskoj marki ili na novčanici ili naziv ulice.
Srbija je čudo od države kojoj je izgleda cilj da odneguje neuspešne biznismene. Sport je danas profesija kao i sve drugo sa solidnom stopom obrta kapitala. Umesto da se sportisti i treneri uče kako da zaradjuju na svojim sposobnostima (kao i sve ostale profesije) u Srbiji se dresiraju na državni kazan.
Profesionalni sportisti u normalnom svetu žive od navijača i sponzora pa nema razloga da tako nebude i za reprezentativce Monaka.
[ milance_kg @ 07.12.2010. 20:18 ] @
Citat: Inspektor Nagib: Koji tačno porez duguje Djoković i koji su to još slični njemu?
Nešto imam osećaj da patriote poput tebe stoje u prvim redovima kada je u pitanju utaja poreza, isplata zarade na crno, rad bez zdravstvenog osiguranja i slične komedije koje ovu zemlju čine onakvom kakva u ovom trenutku i jeste.
Da si nekada nosio grb na grudima i bio ponosan zbog sportske pobede, onda bi znao da ceniš neke stvari na pravi način.
A ko tebi rekao da sam ja patriota? Nosio grb, sutra kacim na preostalu babu (moje zene po kevi) , i ima da je odma prijavim za nacionalnu penziju,
posto si iz Zemuna "znaci" babac ima da bude calac....
edit :
Zena me obavestila i da je ta umrla, onda kacimo grb na tebe posto si patriota i odma da primas penziju...
Meni ce i dalje da od zarade skidaju... mora se..
Nisam privatnik, nego obican programer... sta ces, malo da dam oduska i ja kazem nesto :)
[Ovu poruku je menjao milance_kg dana 07.12.2010. u 22:01 GMT+1]
[ noreniou @ 07.12.2010. 21:28 ] @
Svi su oni otišli u sport zbog svog privatnog interesa, a ne zbog patriotizma i prema tome, ne treba im nikad omoguciti besplatne placeve, neke (poltron) nacionalne penzije i ostale gluposti, koje su običnim malim ljudima nedostupne. (bi neki dan da se kao i Miroslavu Ilicu iliti liku kojem su pre par godina odneli iz kuce 100 hiljada evra dodeli naci penzija - pa bre koji je more njegov doprinos ? - kao lepo peva ? i sta onda ? da mu svi sada 'ladimo klikere)
Ajd da napisem da su sportisti uvecali ugled Srbije u svetu,
ali se ne živi od ugleda u svetu već od poreza kojim se puni budzet Srbije!
Od toga koliko bude para u budzetu zavisi koliko će se moći utrošiti novca za puteve, mostove, porodiljske
naknade, 'besplatno' skolstvo/zdravstvo, plate drzavne administracije/birokratije, podsticanje privrede, ulaganja u sport...
Mi zivimo od nasih plate, rada i zavisimo od cena proizvoda/usluga u Srbiji
a ne zivimo od ugleda Srbije u svetu!
Sportisti neće povečati privrednu snagu neke zemlje.
Švajcarska ne zavisi od Federera nego od svojih proizvoda i privrede dakle i od poreza koji ubere na osnovu razvijene privrede.
Ajd da napisem da nam ugled u svetu pomaže možda pri plasmanu naših proizvoda
ali naš je izvoz kad se uporedi sa uvozom beznacajan - tako da ne znam kakve mi to imamo koristi od ugleda u svetu?
Novak Djokovic, Jelena Jankovic, Ana Ivanovic igraju tenis zbog love/para/novaca a usput promovisu i Srbiju
jer ko ne bi voleo biti poznat i obožavan i u svojoj zemlji? Kao oni bi učinili sve za Srbiju.
Pa bato budite face, plačajte onda porez u Srbiji kao svi građani Srbije.
Po meni je više napravila neka strana ili domaća firma koja u Srbiji otvori/stvori 5 novih radnih mesta i plaća porez kod nas
nego razni Djokovici, Jankovici i Ivanovici zajedno.
Džaba ugled u svetu, Srbiji trebaju radna mesta i strana ulaganja.
Ajd jel moze neko napisati,šta Vi konkretno kao mali čovjek imate od toga što je neki hili-bili iz Arizone čuo recimo za Djokovica?
ako se izabere Monako, onda nek se ne očekuje niti dinar/evro iz budjeta iliti džepova srpskih poreznih obveznika.
vlada koja za malo jace od 2 godine ima rezultate koji su duboko porazavajuce >preko novih 250 hiljada ljudi bez posla,
pad dinara u odnosu na evro od preko 25%, nivo industrijske proizvodnje ispod nivoa iz 1998., po prosecnoj plati i Albanija bolja...
nema nikakvo pravo da poklanja 180 hiljada e + naci penzije.
[ fanfon @ 07.12.2010. 21:38 ] @
Citat: Inspektor Nagib: Zaboravljaš da Djoković nije sam u toj ekipi.
Ima tu još igrača, treneri, pomoćnici trenera, masažeri, lekari ... tehniko ...
Gomila je to ljudi.
I kad podeliš te pare na sve njih, nagrada je više nego simbolična.
Licno nemam nista protiv i da im se da novcana naknada za ogroman uspeh koji su postigli, ali 180 000 € u vreme kad par miliona gradjana Srbije zivi na ivici bede je sulud cin sadasnje vlasti. Neko pomenu zasto RTS placa prenos. Pa placa ga od naseg novca, Ne znam koliko gradjana ne placa pretplatu, ali bar 10-50 miliona evra dobiju od pretplate mesecno, a za taj novac gradjani ocekuju kvalitetan program koji ocigledno nemaju iako su se ovi obavezali da ce poboljsati kvalitet. Do 2013-4. necemo imati HD sliku. Gde tacno ide taj novac ne zna niko. To je problem. Isto i u sportu. Moje licno misljenje o tome sta su gradjani Srbije dobili od Djokovica, Ane, Jelene i Zimonjica u popularizaciji tenisa kod mladih je NISTA osim zadovoljstva gledanja na tv-u. Kako to? Pa gde god sam imao prilike da vidim da se igra tenis, to je jedan od najskuljih rekreativnih sportova kod nas. U provinciji je sat vremena iznajmiljivanja terena 300 din+ 150 din po reketu za osobu, a to je za vecinu gradjana Srbije veoma skup hobi. Svaka cast teniserima na uspesima, ali preci mi je standard vecine gradjana ove drzave od sportskih uspeha i to sto se drzava razbacuje ovde kad ima mnogo precih problema je za ne zaboraviti na sledecim izborima. Tolika je nemastina da je prosto neverovatno kako ljudi prezivljavaju. Imao sam priliku da delim neka resenja u par ulica u mom kraju i sramota me je u kakvoj bedi zivi 95% mojih sugradjana, a narocito starih ljudi. Oni jedini izgleda placaju sve poreze i takse pa im ne ostaje nista osim hleba i vode. Ispada da je bolje ne placati porez drzavi nego ga placati. Ko ne placa ima vise...
[ stonex @ 07.12.2010. 22:08 ] @
Daj ne se*ite bre više ! Šta ste vi dali ovoj zemlji pa da vam ona da nešto ! Našlo se nekoliko se*onja na Elitesecurity da k*nja po sportistima ! Sram vas bre bilo majmu*čine, samo svoje dupe gledate ! Nole možda ne plaća porez ovde ali je sigurno mnogo puta kroz razne akcije skupio i poklonio humanitarne pomoći za razne akcije u Srbiji ! Sinoć su i dresove u kojima su igrali dali na aukciju a pare idu za pomoć Kraljevu . Koliko vas je uplatilo neki dinar za Kraljevo ? Niste sigurno ni SMS poslali da date 100 dinara kao pomoć , bednici jedni . Samo ken*ate pred monitorima k'o foke!
Koliko je Francuza došlo i bilo nekoliko dana u Beogradu ? Koliko su para potrošili ovde? Kome idu te pare od PDV-a ? Koliko je para zarađeno od prava za TV prenose ? Ne samo od ovog meča već i od mečeva sa Češkom i USA koje su ovde igrali naši teniseri ! Da li vi bednici znate koliko su na taj način ti momci doneli para ovoj zemlji !? Verujte mi na reč da su tih 180.000 eura bedna cifra naspram te . A siguran sam da će se i tih para odreći u neke dobrotvorne svrhe .
I na kraju , još jednom - sram vas bilo bednici jedni !
[Ovu poruku je menjao stonex dana 07.12.2010. u 23:39 GMT+1]
[ HeYoo @ 07.12.2010. 22:40 ] @
Sto se derinjas.. na koga si ljut?
Jedino sta se ocekuje od nekoga da da drzavi (zajednici obicnih smrtnika) je upravo porez kojim se finansira infrastruktura i servisi od kolektivne koristi.
A ako neko nosi grb svoje drzave na grudima dok se takmici valjda to radi iz ljubavi prema svojoj zemlji a ne za penziju. Zna se kako se nagradjuju takvi uspesi.
[ fanfon @ 07.12.2010. 22:44 ] @
Moderatori bi mogli da obrisu poruku od ovog misa sto dreci ovuda. Necemo se vredjati...
[ serbolicious @ 07.12.2010. 22:45 ] @
@stonex
kada odrastes, zaradis neki dinar i kada ti mama i tata ne budu kupovali patike i davali dzeparac shvatices. Lako je poklanjati nesto sto nije tvoje.
Sportisti sigurno vise doprinose ugledu Srbije nego vecina clanova foruma a indirektno donose vise novca u tu istu Srbiju (mozda i direktno). To niko ne spori. Ono sto se vecini ne svidja je davanje novca ljudima kojima on ne treba.
[ HeYoo @ 07.12.2010. 22:49 ] @
Niko ne spori njihove uspehe. Meni je licno drago sto su osvojili taj kup isto kao sto mi je drago kad bilo ko iz okoline uspe u necemu svojim zalaganjem ali to nema veze sa idiotskom odlukom vlade. Aj i da razumem doniranja kad su u pitanju neki ne tako profitabilni sportovi ali ovo je zaista bezv.
[ kandorus @ 07.12.2010. 22:51 ] @
Netreba ništa brisati. Komentari govore o piscu komentara i njegovoj kulturi.
[ stonex @ 07.12.2010. 22:55 ] @
Kako se nagrađuju Citat: HeYoo: Zna se kako se nagradjuju takvi uspesi.
Kako se nagrađuju ?
Citat: fanfon: Moderatori bi mogli da obrisu poruku od ovog misa sto dreci ovuda. Necemo se vredjati...
Ti vređaš te momke a ja ih samo branim od kompleksaša
Citat: serbolicious: @stonex
kada odrastes, zaradis neki dinar i kada ti mama i tata ne budu kupovali patike i davali dzeparac shvatices. Lako je poklanjati nesto sto nije tvoje.
Pa vidi druškane , ja imam 40 godina , nikada nisam živeo na tuđoj grbači i odavno zarađujem svaki dinar za sebe i svoju porodicu.
Citat: serbolicious:Sportisti sigurno vise doprinose ugledu Srbije nego vecina clanova foruma a indirektno donose vise novca u tu istu Srbiju (mozda i direktno). To niko ne spori. Ono sto se vecini ne svidja je davanje novca ljudima kojima on ne treba.
Ta većina nije nikada ništa ni uradila za ovu državu i stoga nema moralno pravo da išta ovim momcima prebaci .
[ stonex @ 07.12.2010. 23:02 ] @
Citat: HeYoo: Niko ne spori njihove uspehe. Meni je licno drago sto su osvojili taj kup isto kao sto mi je drago kad bilo ko iz okoline uspe u necemu svojim zalaganjem ali to nema veze sa idiotskom odlukom vlade. Aj i da razumem doniranja kad su u pitanju neki ne tako profitabilni sportovi ali ovo je zaista bezv.
Prvo , ovo nisu doniranja već nagrada za uspeh . Drugo, SVI sportisti koji donesu uspehe i medalje dobijaju nagradu od države a takvih nije mali broj . I pre svega , svi ti sportisti su na ovaj ili onaj način doneli svojim sportskim uspesima mnogo dobrog ovoj zemlji .
Citat: kandorus: Netreba ništa brisati. Komentari govore o piscu komentara i njegovoj kulturi.
Baš ti hvala , ako ti pametni kažeš tako onda ću malo da se stidim :)))
Pali bre klošaru !
[ kandorus @ 07.12.2010. 23:03 ] @
Živio SuperHik!!!
[ HeYoo @ 07.12.2010. 23:06 ] @
Citat: Kako se nagrađuju ?
Plaketa, oren, markica.. ako bas neko oce nek im i sagradi spomenik. Sve je to ok ali ljudima koji imaju milionske plate davati nesto sto njima nista ne znaci nema poente. Samo pokazuje neumesno ponasanje drzave koja inace puca po savovima sto se tice ekonomije.
Ima mnogih koji su dali i glavu za drzavu i njena ludovanja pa im porodice dobile kao nagradu samo mesto na nekoj od evidencija. Da to su one slike sa tv dnevnika na koje vecina promeni kanal. NIje sve tako sareno u ovoj zemlji da bi mogli tako "galantno" da se ponasaju.
[ stonex @ 07.12.2010. 23:14 ] @
Pa jbt ne razumem o čemu pričaš , pa tako je u svim zemljama na svetu ! Pa nismo to mi smislili prepet dana ! Sportisti se svuda i oduvek nagrađuju u ovoj zemlji i mahom te pare ili daju u humanitarne svrhe ili svojim sportskim savezima za razvoj mladih sportista . Najverovatnije će tako biti i u ovom slučaju . Zar zaista misliš da će Nole svoj deo , oko recimo 30.000 staviti nonšalantno u džep ? Pa nemojmo biti smešni .
[ kandorus @ 07.12.2010. 23:34 ] @
U kojim državama se teniseri za osvojen Dejvis kup nagradjuju sa 610 prosečnih plata i nacionalnim penzijama?
[ stonex @ 07.12.2010. 23:45 ] @
U svim
[ kandorus @ 07.12.2010. 23:51 ] @
Imaš neki dokaz za bilo koju državu?
[ stonex @ 07.12.2010. 23:57 ] @
Da . Potraži po internetu , ja odoh da spavam .
[ kandorus @ 08.12.2010. 00:13 ] @
Nema toga na internetu osim Srbije.
Ti se ispavaj i lepo sanjaj a kad svane idi na pecanje... Nisu ove rasprave za lukavo pospane.
[ burex @ 08.12.2010. 01:30 ] @
Ma da - argumenti na sve strane. Još malo dernjave, pa će moderator da zaključa temu i onda će problem zasigurno biti rešen.
Citat: Šta ste vi dali ovoj zemlji pa da vam ona da nešto ! Ništa. Samo porez.
Citat: Sram vas bre bilo majmu*čine, samo svoje dupe gledate ! U pravu si. Treba da razmišljamo o siromašnim profesionalnim sportistima, a ne o klincima koji (kao što sam već napomenuo) bacaju džempere po g*vnjivom travnjaku pored prometne ulice kako bi odigrali partiju fudbala. Meni su oni mnogo važniji nego ove patriote iz Monaka.
Citat: Koliko vas je uplatilo neki dinar za Kraljevo ? Niste sigurno ni SMS poslali da date 100 dinara kao pomoć Otkud znaš da nisam? A uostalom, šta misliš odakle državi pare da šalje u Kraljevo? Stvorili ih, ili su pokupili od građana?
Citat: Sinoć su i dresove u kojima su igrali dali na aukciju a pare idu za pomoć Kraljevu A mogli su da zadrže dresove i da budu buržuji, idi bre... Znaš i sam šta je ovde problem - dodeljivanje penzija i novčanih nagrada kada se nekome ćefne, a ne teniseri. Pusti patetiku. Ima hiljade ljudi po Srbiji koji su 100 puta veće ličnosti od ovde pominjanih osoba, a neće dobiti ništa.
Citat: Zar zaista misliš da će Nole svoj deo , oko recimo 30.000 staviti nonšalantno u džep ? Super. Hajde onda da zaobiđemo predstavu, i da dotičnu sumu direktno uložimo u teniske terene, igrališta i sportske centre, jer od napomenutih nemamo i dalje ništa.
Sad ću malo da izigravam Dimkovića pa da citiram ovog prepotentnog smrada (koji je ovaj put u pravu):
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=dumbassjocks
[ stonex @ 08.12.2010. 01:35 ] @
Vidim ja da je tebi zinulo dupe za tih 180.000 evra , uplašio si se da tebi ne uzmu od poreza . E pa nemoj da brineš , evo sada ćeš videti zašto : Nole i ekipa su isključivo svojim igrama , znojem i srcem doveli svoju reprezentaciju do finala i u tom finalu se sastali u Srbiji sa reprezentacijom Francuske. Zbog toga je u Beograd došlo i oko 2.000 Fr. navijača koji su bili ovde u proseku 5 dana i potrošili svako po MINIMUM 100 eura dnevno (hotel,prevoz, hrana , provod , suveniri). To nas dovodi do sledećeg : 2.000 navijača po 100 eura dnevno = 200.000 eura ! Pa sve to puta 5 dana = 1.000.000 eura !!!
PDV 18% na 1.000.000 eura je upravo 180.000 eura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EUREKA !!!
Novak i drugari nisu bedniče ništa uzeli od tebe već isključivo od Francuskih navijača , koje su obaška, upravo oni doveli ovde !!!
Da ne pominjem ostale vidove zarade kao što su prava za TV prenose , marketing i ostalo . E to su oni tebi dali !
Ne zaboravi i to da su ovde već igrani mečevi i sa Česima i sa USA .
I za sve one koji tuđe uspehe ne mogu da prebole obaveštenje da su teniseri dobili još 1.850.000 US dolara za osvojen Dejvis kup od ITF-a !
Na kraju da kažem i to da ni u njih država nije ništa uložila ( kao ni u naučnike i mnoge druge) ali oni državi ipak mnogo daju . Država je u mnoge druge uložila i školovala ih a oni su otišli u inostranstvo i zaboravili na svoju državu , već sada plaćaju porez nekim drugim državama .
Nadam se Burex da ti je sada barem jedna stvar u životu jasnija , da ne budeš više tako gladan i zavidan na tuđim uspesima . I pogledaj novčanik možda ti je Troicki uzeo to malo bede iz buđelara . Sram te bilo.
[Ovu poruku je menjao stonex dana 08.12.2010. u 02:54 GMT+1]
[ burex @ 08.12.2010. 02:16 ] @
Zar nisi otišao da spavaš?
Drago mi je da si pročitao poruku što sam napisao pa zaključio da me ne interesuju te pare već način na koji su podeljene. (sarkazam) Još jednom: pare nisu problem - problem je ko, kako i koliko ih deli. Napominjem da poznajem njih troje koji su trenirali tenis uspešno u svojoj mladosti, ali su morali da prestanu jer im roditelji nisu imali para ni za treninge ni za opremu. Gde su tereni za njih? Gde je njima pomoć? Izvini što sam ti uvredio teniske superheroje, ali kao što sam rekao, kao klinac kojeg su (zajedno sa drugovima) terali sa terena ili gađali suvim hlebom i uvredama sa terase jer ne poštujemo kućni red, više se brinem o klincima koji ne mogu da se bave sportom nego o onim profesionalcima koji su puni k'o brod.
Citat: Nadam se Burex da ti je sada barem jedna stvar u životu jasnija , da ne budeš više tako gladan i zavidan na tuđim uspesima Ma jeste... ti ćeš mi baciti svetlost pred oči sa preciznim računicama i histerisanjem...
Citat: I za sve one koji tuđe uspehe ne mogu da prebole obaveštenje da su teniseri dobili još 1.850.000 US dolara za osvojen Dejvis kup od ITF-a ! E, taj rad. Lepo ljudi rekli šta je nagrada, prikupili lovu i podelili. Bez seljačenja. Čist račun, duga ljubav. A malo pre je igor-ch rekao: "Dejvis Kup se ne igra zbog para ili bodova, igra se iskljucivo za svoju zemlju."
Citat: Država je u mnoge druge uložila i školovala ih a oni su otišli u inostranstvo Koji deo reči "POREZ" ti ne razumeš? Pare u budžetu ne dolaze niotkud! Država samo barata sa tim parama, ali one pripadaju građanima i to je kraj priče. Ako država želi da svako plaća svoje školovanje, nema problema, neka vrate one pare od doprinosa što su naši roditelji uplaćivali u fond u nadi da će i njihova deca jednoga dana da se školuju na budžetu, i možemo da počnemo sa samofinansiranjem ili hvatanjem stipendija.
[ boccio @ 08.12.2010. 04:15 ] @
Citat: stonex: Zbog toga je u Beograd došlo i oko 2.000 Fr. navijača koji su bili ovde u proseku 5 dana i potrošili svako po MINIMUM 100 eura dnevno (hotel,prevoz, hrana , provod , suveniri). To nas dovodi do sledećeg : 2.000 navijača po 100 eura dnevno = 200.000 eura ! Pa sve to puta 5 dana = 1.000.000 eura !!!
PDV 18% na 1.000.000 eura je upravo 180.000 eura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EUREKA !!!
Sjajno
[ milanche @ 08.12.2010. 06:42 ] @
@stonex:
Svaka cast !
@ostali:
Za slucaj da me pitate zasto (posto su sve sanse da cu sutra imati pametnija posla nego
da se dopisujem) :
Svakog bogovetnog dana vas pljacka kako stigne najneverovatnija gomila shushumiga,
levaka, sitnih jajara, hohstaplera, bivsih sitnih prestupnika i vasarskih secikesa, uopste
likova koji samo i jedino mogu da uspeju u Srbiji i nigde vise na svetu i to vas relativno
slabo zulja (to sto vase pare zavrsavaju gde ne treba).
Medjutim, kad na najocitiji moguci ociti nacin (ima li ocitije nego sto je sport ?) nekolicina
momaka u otvorenom sportskom nadmetanju sa likovima iz sluzbeno najelitnijih 100 na svetu
ostvari pobedu, e onda je to malo deplasirano, nije moralo, sta vas se tice, cemu sve to,
i slicno.
Kao sto rece stonex, poprilicno ste promaseni.
[Ovu poruku je menjao milanche dana 08.12.2010. u 08:25 GMT+1]
[ Inspektor Nagib @ 08.12.2010. 07:32 ] @
Citat: milanche:Svakog bogovetnog dana vas pljacka kako stigne najneverovatnija gomila shushumiga,
levaka, sitnih jajara, hohstaplera, bivsih sitnih prestupnika i vasarskih secikesa, uopste
likova koji samo i jedino mogu da uspeju u Srbiji i nigde vise na svetu i to vas relativno
slabo zulja (to sto vase pare zavrsavaju gde ne treba).
Upravo tako, kao što je ’’naša kraljefska fisočanstva’’, koji je u stalnoj akciji trošenja državnih para.
On nikome ne smeta, ali smeta teniserska reprezentacija.
Čak i Pilić govori bolje srpski jezik od ’’naša kraljefska fisočanstva’’
Kancelarija Aleksandra Karađorđevića je iz državnog budžeta dobila ukupno 435 miliona dinara u proteklih pet godina na ime održavanja dvorskog kompleksa, što je, kada se uračunaju kursne razlike - oko pet miliona evra. Ove godine je preko nadležnog Ministarstva kulture plaćeno 40 miliona dinara (pogledajte tabelu). Veći deo novca treba da ide na plate zaposlenih i komunalne troškove, ali Karađorđevići troše i na razne časopise, održavanje automobila, kupovinu kancelarijskog nameštaja.
2005. 120.000.000 dinara
2006. 135.000.000 dinara
2007. 90.0000.000 dinara
2008. 20.000.000 dinara
2009. 30.000.000 dinara
2010. 40.000.000 dinara
[ Inspektor Nagib @ 08.12.2010. 07:35 ] @
U čemu je problem sa ofim foruma, ne mogu da izmenim linka o vesta naša kraljefska fisočanstva
Foruma mi dafala poruka: Nemate pravo da izmenite ovu poruku
Efo prafa linka
http://www.pressonline.rs/sr/v...nc+ne+pla%C4%87a+radnike!.html
[ Shadowed @ 08.12.2010. 07:43 ] @
Stonex, kakav god stav imao, svakako ima pravo da ga iznese i brani. Ali nema pravo da vredja druge clanove foruma.
Posto to nastavlja da radi, privremeno cu zakljucati temu dok moderator madzone-a ne bude online i odluci sta ce sa ovim porukama.
[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 08.12.2010. u 08:54 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|