[ zveljko @ 08.12.2010. 00:42 ] @
Naime, Beograd je konacno dobio Sensation White, ne znam koliko vas prati house/trance muzicku scenu, ali rec je o najpopularnijem event-u na svetu. Vest je potvrdjena nesto pre ponoci, i nasla se i na njihovom officijelnom sajtu. Sjajno!

http://www.sensation.com/serbi...46/belgrade-welcomes-sensation

[ Aleksandar Đokić @ 08.12.2010. 03:12 ] @
TOOOOO! da se bukiraju karte odma
[ zveljko @ 08.12.2010. 11:52 ] @
Citat:
guslac: TOOOOO! da se bukiraju karte odma

21. Decembra se pustaju u prodaju... : )
[ neca @ 08.12.2010. 12:09 ] @
Ako se ja dobro secam, karte za sensation su u evropi po 55-60 eura. Ako se taj trend bude odrzao, videcemo da li ce biti bukiranja karata odmah 21. decembra :D
[ squirll @ 08.12.2010. 12:24 ] @
Citat:
neca: Ako se ja dobro secam, karte za sensation su u evropi po 55-60 eura. Ako se taj trend bude odrzao, videcemo da li ce biti bukiranja karata odmah 21. decembra :D

Regular € 59,50
Deluxe € 118,50
VIP Gold Deluxe € 180,50

:) tako da.... :) bice "Zabavno" :D
[ zveljko @ 08.12.2010. 14:26 ] @
Jbg, cena je oduvek bila 60e...Ja sam isao na 2 sensationa do sada, i nijednom me nije izaslo manje od 250e sa sve putem, spavanjem, itd...Mislim da jednom godisnje moze da se izdvoji 60e za tako nesto..."svaka budala ima svoje veselje" : )
[ Bata @ 08.12.2010. 14:40 ] @
...pozdravi Cecu, ŽJoksimovića, Đoganija, Stranačke podmlatke, ekipu sa Dejvis kupa, i ostale beemvejdžije, koji će specijalno za tu
priliku otkriti svoj osećaj za klupski filing.

Čoveče, možda se i NJ.V.Najlepši pojavi tamo, jer gde je kamera tu je i On. To mu je sjajna prilika da se NAJZAD pojavi u Belom Odelu.
[ zveljko @ 08.12.2010. 14:55 ] @
Citat:
Bata: ...pozdravi Cecu, ŽJoksimovića, Đoganija, Stranačke podmlatke, ekipu sa Dejvis kupa, i ostale beemvejdžije, koji će specijalno za tu
priliku otkriti svoj osećaj za klupski filing.

Čoveče, možda se i NJ.V.Najlepši pojavi tamo, jer gde je kamera tu je i On. To mu je sjajna prilika da se NAJZAD pojavi u Belom Odelu.

Haha, ne verujem da ce se bilo ko od njih pojaviti, nije to toliko bitan event...mada, kako su krenuli, uskoro ce poceti i na trkama oko Avale da se pojave, slepci.Nisam mogao kartu za `ebeni Davis Cup da kupim...sve je otislo u...
[ Horvat @ 08.12.2010. 14:57 ] @
Citat:
squirll: Regular€ 59,50
Deluxe€ 118,50
VIP Gold Deluxe€ 180,50

preeevise

a sta je fora sa deluxe i vip g.d.?

btw, koji je line-up?
[ zveljko @ 08.12.2010. 15:40 ] @
Line up se objavljuje mesec dana pre dogadjaja...

VIP Deluxe

Additional information
Separate entrance to the main area. Access to the Deluxe area in the main building with a second dance floor. For Regular and Deluxe tickets, there is a maximum of ten tickets per credit card or address. This is to prevent the re-selling of tickets on the black market. It will be strictly controlled and double transactions will be cancelled

- Separate entrance
- Access to the main area, main dance floor
- Free lockers
- Access to the VIP De Luxeclub with extra entertainment, bars and catering
- Access to the stands
- 4 free drinks

VIP Gold Deluxe

Additional information
If you want to have the ultimate Sensation experience, your own table at the Exclusive SKYBOX or outstanding sight-seeing from the VIP deck, which is the closest to the show, limited arrangement are available.

The Exclusive decks at Sensation in Belgrad offer a private platform with the best views of the show in the Belgrade Arena. The SKYBOX can held minimum of 10 up to 14 people with off course private bar, host, special packages on Food & Beverages. A table on the Exclusive deck has room for ten people and includes security, dedicated beverage personnel, wardrobe, hostess guided entrance and of course a spectacular, all night long, premium view of the show. Invite some privileged guests and enjoy Sensation for the first time !

Note: You can not buy single Exclusive deck tickets, you can only book one whole table for ten or more people.
[ pringles80 @ 08.12.2010. 15:59 ] @
treba sacekati 17. Januar i videti koliko ce biti na blagajni Arene, mislim da nisu ludi da naplacuju toliko i lokalnom drustvu, dodje ista cena kao 4 dana EXITa, nije bas realno.
[ Srđan Pavlović @ 08.12.2010. 17:53 ] @
Ako je ovo neki sh|t koji ukljucuje i GOA/Psy Trance, here I come :)

Ako je neki smarajuci house... preskacem :)
[ Isak666 @ 08.12.2010. 18:28 ] @
^^
Onda moras sacekati na Sensation Black :)
[ Srđan Pavlović @ 08.12.2010. 18:50 ] @
Poslusao sam, nije to bas to...

Na ovako nesto sam mislio, kad slusam tehno, onda slusam tehno :))

http://www.youtube.com/watch?v=o1PD1YvVS90&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=EJ3lzTBA7xk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=H3w31ZmOrlc&feature=related

Goa / Psy / Progressive... kako se vec zove, uglavnom Izrael je kolevka i keva za ovo :)
[ Isak666 @ 08.12.2010. 18:55 ] @
Ovde se mozes eventualno ogrebati za Chris Lieblinga ili tako nesto, a za nesto mracnije - tesko :)
Ipak je Sensation show.
[ popusicko @ 08.12.2010. 20:58 ] @
Sensation.Wicked.Wonderland.2009.x264.HDTVRip.avi
sensation_white_2008-(live_at_amsterdam_arena)-proper-x264-2008-mv4u.mkv

Ovo su vam naslovi fajlova sa Sensation white u 720p pa pogledajte......
Ko je snalazljiv.
[ jnk @ 08.12.2010. 23:32 ] @
Citat:
Srđan Pavlović: Poslusao sam, nije to bas to...

Na ovako nesto sam mislio, kad slusam tehno, onda slusam tehno :))

http://www.youtube.com/watch?v=o1PD1YvVS90&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=EJ3lzTBA7xk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=H3w31ZmOrlc&feature=related

Goa / Psy / Progressive... kako se vec zove, uglavnom Izrael je kolevka i keva za ovo :)

ovo nije tehno al ajde.
[ Srđan Pavlović @ 08.12.2010. 23:41 ] @
Kako bre nije tehno, nego sta je? Anyway... svidja mi se TO, kako god ga zvao

Moguce da nije, ne znam tacno kako to ide oko tih pravaca / podele...

Ja to sve zovem "tehno", samo razliciti stilovi
[ jnk @ 09.12.2010. 00:19 ] @
psychedelic goa trance. i meni se svidja kao ambijentalna muzika redovno slusam online radio sa tom muzikom.
[ 3way @ 09.12.2010. 00:22 ] @
Pa goa i jeste tekno :) I definitivno ovde treba vise Juno Reactor....
Al brate kao ambijentalna ne moze da prodje i za to je totalni trash :)
[ Srđan Pavlović @ 09.12.2010. 02:38 ] @
Citat:
Pa goa i jeste tekno :)

Pa ne znam, covek kaze da nije :)
[ jnk @ 09.12.2010. 13:07 ] @
@3way

kad kažem ambijentalna mislim kao muzika u pozadini dok radim nešto drugo, ne mislim na psy ambiental, chill, downtempo muziku.

tekno je tekno sa svim svojim podpravcima a psy trance je trance(koji isto ima sto podvrsta), a žurke na kojima se takva vrsta muzike pušta su rejvovi. na sensationu ja mislim da retko ima pravog tehna već su to neke tek haus varijacije. psy trancea mislim da tek nema tamo, retko gde se uopšte više vrti psy trance. eventualno euro trance(dj tiesto, armin van buren i sl) ali to nema ni približno veze sa psy/goa tranceom.
[ zveljko @ 09.12.2010. 15:49 ] @
Citat:
jnk: @3way

kad kažem ambijentalna mislim kao muzika u pozadini dok radim nešto drugo, ne mislim na psy ambiental, chill, downtempo muziku.

tekno je tekno sa svim svojim podpravcima a psy trance je trance(koji isto ima sto podvrsta), a žurke na kojima se takva vrsta muzike pušta su rejvovi. na sensationu ja mislim da retko ima pravog tehna već su to neke tek haus varijacije. psy trancea mislim da tek nema tamo, retko gde se uopšte više vrti psy trance. eventualno euro trance(dj tiesto, armin van buren i sl) ali to nema ni približno veze sa psy/goa tranceom.

Upravo, neki euro trance, ali ne nesto puno, i iz godine u godinu sve manje, jer kako organizatori kazu, prilagodjavaju se trendu i masi, a kako je house trenutno najpopularniji, tako se i na sensation-u vrti upravo to.
[ a1200 @ 09.12.2010. 16:16 ] @
@Srđan Pavlović
Imas i Italijane :)

Etnica:

Full On - http://www.youtube.com/watch?v=MaJ3DPkQNRI
Funkadelia - http://www.youtube.com/watch?v=pFz_53jGgW4
Be On Go - http://www.youtube.com/watch?v=MumnsY6PYMQ
Chemical Trance - http://www.youtube.com/watch?v=zaTCqpMuh3I&feature=related
Floating universe - http://www.youtube.com/watch?v=V0mRSz6hXAA&feature=related

itd.

Moz' se skine celokupni opus, sa poznatih mesta :)
[ Bata @ 10.12.2010. 12:34 ] @
Uh, koji flashback !
mora da ima više od deset-dvanaest godina kako nisam čuo ovu diskusiju, o terminologiji u elektronskoj/klupskoj muzici,
"šta je rejv, šta je tehno" ...
[ Srđan Pavlović @ 10.12.2010. 12:52 ] @
@a1200 - naravno, Etnica, Astral Projection, Prana, Sfx, skazi, Infected Mashroom...

Kad si vec pomenuo Etnicu, ovo mi je najjaca stvar od njih (Vimana):

http://www.youtube.com/watch?v=C8WOH3eoCMw
[ HeYoo @ 10.12.2010. 13:19 ] @
Srdjane, nisam znao da se drogiras
[ bttp @ 10.12.2010. 13:27 ] @
Kod nas su na te goa/psy žurke dolazili maskirani dizelaši, i šatro fensi ribe. Naravno mnogi od njih na ekserima, spidovima itd. Ekipa je bila manje/više katastrofalna :)
[ Srđan Pavlović @ 10.12.2010. 13:37 ] @
To sto se neko drogira - njegova stvar :)

Ja cigarete nikada nisam probao, a kamoli travu ili neke teze stvari, i na to sam ponosan :)

Mene prvenstveno zanima sama muzika, a sto se tice drustva, imam svoje koje mi sasvim odgovara :)

Istina je da na te goa / trance zurke dolazi gomila nadrogiranih likova, ali sta to mene briga... njihova stvar, nisam im ni mama ni tata.
[ HeYoo @ 10.12.2010. 13:46 ] @
Nemoj sad da se vadis. Sta ce ti duvan i alkohol.. samo flasicu vode i...
[ neca @ 10.12.2010. 14:26 ] @
Mene plasi to sto primecujem da ti dobro znas te fore sa flasicom vode...a ovamo nabedjujes Srdjana da se drogira :D
Ustvari...kad malo bolje razmislim...sumnjivi ste mi obojica! :D
[ Mikky @ 10.12.2010. 16:13 ] @
Koje su to fore sa flasicom vode?
[ NoneVi @ 10.12.2010. 18:45 ] @
Citat:
Mikky: Koje su to fore sa flasicom vode?

od eksera se jako dehidrira i voda je obavezna..... or so I'm told
[ Vole Domu @ 10.12.2010. 19:22 ] @
klub je vruc
ko pakao je
koji djavo me je tero da gutam eksere
klub je vruc
bas pakleno je
i dao bi bogatstvo za chashu kiseleee

nego, brate, ja ne razumem kako neko moze da da 60eur za nekog DJa?:D
mislim, ne bih da omalovazavam, je l' moze neko od ovih koji su isli ili ko ce ici da mi kaze sta je tu toliko vredno 60jura? mislim ipak je samo jedno veche u pitanju?
[ jnk @ 10.12.2010. 19:56 ] @
Pa on na mikseti odsvira tri puta više nego oni neandertalci na gitarama.
[ Vole Domu @ 10.12.2010. 20:08 ] @
ma vazi sto odvsira, hahaha

mikseta sluzi za mesanje zvukova, sto joj i samo ime implicira...
mikseta kao instrument se koristi u noise muzici kao no-input mixer, ili u dubu, ali tu opet ne moze bez eksternih efekata (delayeva, reverba...)...

a sta ovde moze da uradi?
neki maestralan umetnicki krosfejd?
odvrne baseve na ekvalizeru, pa masa poludi?
pa to su sve stvari koje jedan prosecan tonac moze da uradi...

znaci osnova njihove vestine se sastoji u odabiru pesama (ako pretpostavimo da doticni djevi nisu i autori pesama)?
[ 3way @ 10.12.2010. 20:16 ] @
Citat:
jnk: Pa on na mikseti odsvira tri puta više nego oni neandertalci na gitarama.

Eh...
Kako se to meri kvantitavno ko 'vise' odsvira?
[ Vole Domu @ 10.12.2010. 20:21 ] @
pa realno sensation moze da traje 6 sati, dok obicna svirka traje oko dva, umore se ljudi :D
[ zveljko @ 10.12.2010. 20:25 ] @
Nije fora ko kol`ko odsvira, i nije jedan DJ, vec line-up sacinjavaju min. 5 poznatih imena. 60e, jbg, to je dozivljaj, svi ti efekti, muzika, itd...

http://www.youtube.com/watch?v=8fbklBQ9ANk
[ abitbp6 @ 10.12.2010. 20:27 ] @
Uvod u Sensation White:
http://www.youtube.com/user/sensationvideo

Neću pitati koliko košta.
[ Vole Domu @ 10.12.2010. 20:36 ] @
@zveljko:

jebga, meni to ne deluje nista bolje od prosecne rokachine na dens areni na exitu, jedino sto imaju zajebanije lasere i dimmashine...
al moja teorija je da bi dozivljaj bio identican i da pustis nekog mnogo manje "poznatog" didzeja da odradi istu stvar sa tom opremom, ili recimo da taj didzej napravi miks gajbi, i da ti dodjes samo na reprodukciju materijala, sto je realno ono sto oni rade... reprodukuju gotov materijal uz malo dranja i puno poziranja...
je l' stvarno mora da ih bude petorica odjednom? i kao svi nesto rade, a stvar zvuci ko obicno elektro gruvanje?

[ HeYoo @ 10.12.2010. 20:53 ] @
Audio-vizuelni spektakl. Dok se ljudi dobro zabavljaju nema ni veze sto 90% stvari nije zapravo live.
Nego.. s obzirom na cene verujem da ce to kod nas biti malo vise pomodarski dogadjaj nego sto je i inace.
[ zveljko @ 10.12.2010. 21:17 ] @
Citat:
Vole Domu: @zveljko:

jebga, meni to ne deluje nista bolje od prosecne rokachine na dens areni na exitu, jedino sto imaju zajebanije lasere i dimmashine...
al moja teorija je da bi dozivljaj bio identican i da pustis nekog mnogo manje "poznatog" didzeja da odradi istu stvar sa tom opremom, ili recimo da taj didzej napravi miks gajbi, i da ti dodjes samo na reprodukciju materijala, sto je realno ono sto oni rade... reprodukuju gotov materijal uz malo dranja i puno poziranja...
je l' stvarno mora da ih bude petorica odjednom? i kao svi nesto rade, a stvar zvuci ko obicno elektro gruvanje?

Delimicno si i u pravu, ali znas ono, kad` si tamo, sa takvim efektima, jednostavno, sve je bolje...Bio sam i na exitu, svaki put do sada izuzev prvog, a bio i na sensationu 2x, mnogo je bolji osecaj : )
A oprema kao oprema, nema neke veze preterano, vec umece samog DJ-a...Ne prave oni mixeve kod kuce, svaki prelaz sa pesme na pesmu se radi live, jedino sto mozes da kazes da je gotovo to je sama pesma : ) P.S. Nisu sva petorica odjednom, nego svako od njih recimo po sat vremena : )

Citat:
HeYoo: Audio-vizuelni spektakl. Dok se ljudi dobro zabavljaju nema ni veze sto 90% stvari nije zapravo live.
Nego.. s obzirom na cene verujem da ce to kod nas biti malo vise pomodarski dogadjaj nego sto je i inace.

Jedino sto mene "plasi" je to sto ce 50% njih biti fenseri sa splavova, koji ce doci da budu vidjeni, a ne da bi se proveli, jadno...
P.S. Kakva je praksa u poslednje vreme, ne bi me iznenadilo da vidim Tadic-a u lozi
[ Vole Domu @ 10.12.2010. 22:49 ] @
@zveljko:

hvala na odgovoru!
[ bttp @ 11.12.2010. 02:04 ] @
Citat:
Vole Domu: @zveljko:

Pričaš napamet.

Prvo ta dance arena na Exitu nije nikakav benčmark doživljaja. Štaviše tamo je doživljaj u principu slab, zvuk se razliva nije dovoljno jak, velika je gužva, ljudi su mahom smoreni, i puštaju se najrazličitiji žanrovi. Neki žanrovi nisu za arenu, već za klub, i ne možeš ti klupsku muziku da puštaš tako i da očekuješ neki "feeling".

Drugo nije posao DJ-a samo da vrti ploče, pa da je po tvojoj teoriji svaki DJ isti ako ima iste ploče na raspolaganju. Prvo treba on sam da bude raspoložen, drugo treba da oseti atmosferu, da pusti da ga ponese i da onda bira ploče (kolokvijalno rečeno, jer niko više ne pušta ploče), koje će da pušta.

Znači stvar je da u momentu odlučuješ koja je najbolja stvar za taj trenutak, a taj momenat se dešava nakon svake pesme. To razlikuje dobrog od lošeg DJ-a. Ne vredi ti sva oprema i muzika ako nemaš ukus i feeling.

Treće u digitalno doba, nema više "gotovih" pesama, bar ne za ozbiljne DJ-eve. Oni to edituju (remiksuju) prema svom ukusu, pa svaki pušta svoju muziku, koju nećeš čuti kod drugog. Dobro tu i tamo ima neki "hit" koji će pustiti više DJ-eva, ali u principu od ovih vodećih svako ima tačno izdiferenciran set stvari, koji se razlikuje od svih drugih. Naravno miksuju sa najrazličitijih uređaja istovremeno, CD-ovi, (možda neki gramofon zalutali), laptopovi, final scratch, sempleri itd. Nije baš tako banalno kako ti to zamišljaš, imaš dva gramofona (ili cd-a) i samo uradiš bitmiks i krosfejd. To je tako bilo pre 20 godina.

Ja u principu iako odavno nisam partijaner, više volim klupski filing nego "dance arenu". U svakom slučaju zatvoren prostor.
[ Shon3i @ 11.12.2010. 08:49 ] @
Ma koj PsyTrance i GOA (mislim ja bih voleo da bude). Ako bude bice House i daj boze neki Trance (Tiesto i Armin fazon), cista komercijala u prevodu.

Sa druge strane, koliko sam mogao primietiti po festivalima tipa Foam Fest i sl. gde se pusta "electro" muzika, ljudi jednostavno slusaju svakakva .... i fazon dodje neki strani dj i pocne nesto da mixuje neki animal zvukovi da ih tako nazovem, masa ono "buuuuuuu" i odjednom ubaci u pesmu ono "Sweet Dreams" i svi kao fazo "aaaaaaaaaaaaaaa" kakav remix aaaaaaaaaaaa.

Strasno.

[ zveljko @ 11.12.2010. 11:39 ] @
Citat:
Shon3i: Ma koj PsyTrance i GOA (mislim ja bih voleo da bude). Ako bude bice House i daj boze neki Trance (Tiesto i Armin fazon), cista komercijala u prevodu.

Sa druge strane, koliko sam mogao primietiti po festivalima tipa Foam Fest i sl. gde se pusta "electro" muzika, ljudi jednostavno slusaju svakakva .... i fazon dodje neki strani dj i pocne nesto da mixuje neki animal zvukovi da ih tako nazovem, masa ono "buuuuuuu" i odjednom ubaci u pesmu ono "Sweet Dreams" i svi kao fazo "aaaaaaaaaaaaaaa" kakav remix aaaaaaaaaaaa.

Strasno.

Hahaha, so trueee! Samo rokne acapellu neke poznate i svi u trans, iako to ne lici ni na sta :D Cist primer sa Axwell-om ove god. na Foam Fest-u.
[ bttp @ 11.12.2010. 12:25 ] @
Kakva publika takva i muzika.
[ Srđan Pavlović @ 11.12.2010. 13:16 ] @
E zato lepo odem na Astral Projection ili nesto slicno kada dodju, i ne razmisljam da li cu slusati ono sto volim ili ne :)

Sad nedavno ih propustih zbog posla... a dolazili u BG :(