[ Horvat @ 08.12.2010. 20:35 ] @
ne, ovo nije tema da raspravljamo zasto nema cirilice na es
kad je to receno, da predjem na temu

zanima me da li neko zna ko je (i kada) napravio nakradnu iskosenu (italic) verziju cirilice?
sa naglaskom na mala slova "g", "d" i "t"
[ aleksazr @ 08.12.2010. 21:04 ] @
Da, to i mene nervira! I to guraju svuda, na svim TV kanalima, bez pardona... i nikom nista.
Ko da pisu kineski, sto se mene tice.
[ squirll @ 08.12.2010. 21:16 ] @
mene to T jako nervira... kad na brzinu citam pogubim se i procitam ga kao M :S
[ vlada131 @ 08.12.2010. 21:32 ] @
Citat:
Horvat:
zanima me da li neko zna ko je (i kada) napravio nakradnu iskosenu (italic) verziju cirilice?
sa naglaskom na mala slova "g", "d" i "t"

Rusi

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_cursive

Citat:
Russian cursive is the handwritten form of the modern Russian language, used instead of the block letters seen in printed material. In addition, Russian italics for the lowercase letters are often based on Russian cursive (such as lowercase T, which looks like Latin m). Most handwritten Russian, especially personal letters and schoolwork, uses the cursive alphabet because it is much faster to write than block letters if learned correctly. In Russian schools, most children are taught by first grade how to write using this script.
[ SlobaBgd @ 08.12.2010. 21:34 ] @
To t je ruskog porekla.

Oops, vlada131 je za dlaku brži!
[ Srđan Pavlović @ 08.12.2010. 22:36 ] @
I mene iskreno nervira... volim cirilicu, i da citam i da pisem, ali taj "font" mi ide na p* zivac.
[ bttp @ 08.12.2010. 22:48 ] @
Imate fontove sa srpskim ćiriličnim kurzivom - besplatne, na www.tipometar.org (ćirilica na poklon)

AdamantBG i ResavskaBG/Sans i još par.

Nema ruskog kurziva.

[ Horvat @ 08.12.2010. 23:51 ] @
ok je sto ima normalnih iskosenih (kurziv/italic/stagod) slova
al ovaj tip slova guraju po netu, po tv stanicama...
odvratno

pa u ovom ruskom kurzivu d je normalno, g je manje sjbano,a t je sjbano skroz, od koga je onda d preuzeto [edit] sad vidim da ovde ima 2 razlicita mala d, jedno je stilizovano ovo "nakaradno"[/edit]
i ko je inicirao ovakvo "sabotiranje"?