[ milance_kg @ 18.12.2010. 15:17 ] @
Jednostavno pitanje, koga i za sta bi od poznatih licnosti ili clanova ovog foruma kandidovali na koju oderedjenu funkciju,
bilo ministra, premijera, predsednika...

Ovo je cist zez, i zelja da dokazem da i ovako sastavljena vlada bi imala vise uspeha od postojece, i koja bi uzgred pokazala
vecu profesionalnost...

Deco igramo se politicara :)
[ toplim @ 18.12.2010. 15:31 ] @
Ako bih ja sastavljao vladu, prvo bih, al ozbiljno izabrao deset najvecih gradova, naselja u Srbiji. Pa bih onda otisao u svaki od tih gradova i pitao koga mi oni predlazu. Tako da bi u vladi sedeli svi "gradovi" i svaki ministar bi bio zaduzen za svoj grad ili oblast. To je jedno, drugo, posto sam ja premijer, ja bih bio zaduzen za celu Srbiju. I onda bih osnovao grupu na fejsu sa imenom vlada srbije ako je vec nema i resavao probleme gradjana :)
[ milance_kg @ 18.12.2010. 15:34 ] @
@toplim

Dobro je, nije lose - da sedi svaki predstavnik neke vece regionalne zajednice, koga opet izaberu po zasluzi njegovi... u neku ruku zamena za ministarstva...
A drugi deo, e ne moze premijer ti :), mora nesto po zasluzi...
[ toplim @ 18.12.2010. 15:37 ] @
Citat:
milance_kg: @toplim
e ne moze premijer ti :), mora nesto po zasluzi...

e pa necuuu, prvi sam se javiooo
[ milance_kg @ 18.12.2010. 15:40 ] @
Citat:
toplim: e pa necuuu, prvi sam se javiooo

A no, no, nema nepotizam (rodjo) i protekcija... hahaha, nego da cujemo dalje...

p.s.

Samo molim moderatore da ovu temu ne prebacuju u 'ludju' zonu, nazalost svih nas
da su neka normalnija vremena pa - ok. Ovako samo zelim ljudima pokazati da krojaci
nasih sudbina nisu nista bolji, nego cak kudikamo gori, i kakav god bio sastav ove 'virtuelne' vlade,
ne moze nista gore uciniti, cak sam licno ubedjen da bi u neku ruku pridoneli prosperitetu ...
[ Marko_L @ 18.12.2010. 15:56 ] @
Kada bi mi neko ponudio da sastavim vladu, zahvalio bih se na ponudi i odlepršao dalje. Ja bih je najradije rastavio. Znači, lepo bih smanjio ovlašćenja države, potpuno liberalizovao tržište i zabranio državi da se meša u isto, privatizovao svu nacionalnu svojinu po kratkom postupku, smanjio broj poslanika na jedno 20, ne treba nam više i reorganizovao državni budžet tako da bude skroz transparentan kako bi svaki građanin preko interneta mogao da vidi koliko je para u budžetu, na šta je planirano da se troši taj novac i tako to. Zatim, potpuno bih eliminisao državnu penziju, državna osiguranja i slično... kako bi svaki građanin sam mogao da odabere šta će i kako će da osigura i koji program osiguranja želi. Na kraju, državi bi ostalo ono što i treba da bude posao države, a to je da organizuje zaštitu građana u vidu vojske, policije i sudstva koji bi trebalo da budu nezavisni i pod civilnom kontrolom, zatim da organizuje poslove koje pojedinci teško mogu da sami organizuju, kao što je recimo izgradnja infrastrukture, izdaje potrebna dokumenta (naravno, po kratkom postupku i uz znatno umanjenu administraciju, i bez odlaska u opštinu, nego bih napravio nekoliko kioska po gradu koji bi se bavili isključivo tim poslovima), kao i da brine o socijalnim slučajevima i naravno sve to potpuno transparentno da svako može da vidi i proveri da li se zaista gradi nešto što je potrebno i da li to toliko košta koliko su naveli, kao i da li se zaista zbrinjavaju socijalni slučajevi ili neki koji bi na foru da srede sebi socijalna primanja. Samim tim, posao političara više ne bi bio interesantam lopovima, muljatorima i sličnim pripadnicima naroda, pa bi i taj problem bio rešen. Nažalost, niko me ne pita :)
[ milance_kg @ 18.12.2010. 16:03 ] @
@Marko_L

Veci deo izlaganja mi se svidja, narocito onaj deo - "Samim tim, posao političara više ne bi bio interesantam lopovima, muljatorima i sličnim pripadnicima naroda, pa bi i taj problem bio rešen".

[ Ankalagon the Black @ 18.12.2010. 17:57 ] @
Interesantna tema.

Evo kako bi ja sastavio vladu.

Prvo bih unajmio najbolje domace eksperte iz oblasti psihologije, prava, upravljanja i drugih disciplina i takodje bar jos toliko stranih eksperata iz najpostovanijih zemalja. Od tih ljudi bi napravio komisiju koja bi imala niz zadataka.

1. Da odrede minimalne neophodne kvalifikacije za svaku poziciju u vladi.
2. Da osmisle seriju testova koje bi kandidati morali da prodju da bi se osiguralo da su psihicki, fizicki, moralno i na sve druge nacine zdrave i zrele osobe i da zele iskreno da rade za dobrobit Srbije.
3. Da osmisle seriju trening programa a prema najboljolj svetskoj praksi koje ce kandidati koji udju u uzi izbor da pohadjaju da bi se osiguralo da se iz tih osoba do stupanja na duznost izvuce maksimum onoga sto oni mogu da pruze.

Proces bi isao ovako:

Prvo se prijavi svako ko ima drzavljanstvo Srbije ako misli da bi mogao da obavlja neku duznost. Ko zadovolji minimalne uslove ide na naredna progresivno teza testiranja.

Kad ostane dovoljno mali broj kandidata, recimo dva tri puta vise od onoga sto je potrebno da se formira vlada sledi pravi test. Da im se da 6 meseci upravljaju najmanje razvijenom oblasti u Srbiji. Sami moraju da se organizuju i imaju sva prava i obaveze kao da su legalno izabrani da vode tu oblast. I od toga svega bi napravio reality show na drzavnoj televiziji (ili posebno osnovanoj televiziji za politicku edukaciju). Od prihoda od reklama bih isplatio vecinu ili sve potrosene pare za ovaj projekat.

Da bi se kvalifikovali za zavrsnicu u reality show-u primarna stvar koja se trazi od kandidata jeste da se bori i gine za Srbiju i za one najsiromasnije, najugrozenije i one koje nema ko da zastiti.

Na kraju programa slede izbori gde gradjani direktno biraju osobe koje ce da bude predsednik i premijer. A zatim od preostalih kandidata ova dvojca sastavljaju ostatak vlade. Oni sto ne upadnu u vladu mogu da obavljaju druge funkcije ako im oni sto cine vladu to ponude.

Ovako bi svi u drzavi znali tacno kakve su osobe na vlasti, da su kvalifikovani za funkciju koju obavljaju, da ce raditi kao konji za dobrobit obicnih ljudi. I pri tome svemu nivo politicke svesti i obrazovanja kod obicnih ljudi ce iz izbora u izbor dostizati rekordne nivoe. Bitno je da se u svest ljudi ureze da se traze najbolji od najboljih za liderske pozicije. Kad imas najbolje ljude onda ce i druge stvari brzo doci na svoje mesto.
[ HoT_Steppa @ 18.12.2010. 18:12 ] @
Prvo bih ukinuo poslanicki imunitet. Takodje, ako se dokaze da je neko iz vladajuce garniture sa bilo kog nivoa preksio zakon, kazna bi bila 10 puta veca nego za obicnog gradjanina.
Reformisao bih policiju sa jednim novim J Edgar Hooverom i sacicom nepotkupljivih mladih policajaca kojima je obraz ispred svega.
Uveo bih moral u drzavu.
[ milance_kg @ 18.12.2010. 18:40 ] @
@Ankalagon the Black

Nemoj da se ljutis, ali ti bi napravio opstu korupciju. Koliko god bile tvoje casne namere, ti im samo sad dajes materijala da te zeznu.

@HoT_Steppa

Slazem se oko imuniteta i onaj deo 10x gore :)
[ Ankalagon the Black @ 18.12.2010. 19:44 ] @
Citat:
Nemoj da se ljutis, ali ti bi napravio opstu korupciju. Koliko god bile tvoje casne namere, ti im samo sad dajes materijala da te zeznu.

Ne ljutim se ja tako lako :) Kako im (potencijalnim ministrima) dajem materijala da me zeznu?
[ machiavelli @ 18.12.2010. 19:49 ] @
Ja bih outsource-ovao kompletnu vlast... Strucni stab od, sta znam, recimo, 5 Japanaca, 5 Nemaca, 5 Amera, itd ;)
[ Wi-Fi @ 18.12.2010. 19:51 ] @
Citat:
machiavelli: Ja bih outsource-ovao kompletnu vlast... Strucni stab od, sta znam, recimo, 5 Japanaca, 5 Nemaca, 5 Amera, itd ;)

+
Citat:
Marko_L: Kada bi mi neko ponudio da sastavim vladu, zahvalio bih se na ponudi i odlepršao dalje. Ja bih je najradije rastavio. Znači, lepo bih smanjio ovlašćenja države, potpuno liberalizovao tržište i zabranio državi da se meša u isto, privatizovao svu nacionalnu svojinu po kratkom postupku, smanjio broj poslanika na jedno 20, ne treba nam više i reorganizovao državni budžet tako da bude skroz transparentan kako bi svaki građanin preko interneta mogao da vidi koliko je para u budžetu, na šta je planirano da se troši taj novac i tako to. Zatim, potpuno bih eliminisao državnu penziju, državna osiguranja i slično... kako bi svaki građanin sam mogao da odabere šta će i kako će da osigura i koji program osiguranja želi. Na kraju, državi bi ostalo ono što i treba da bude posao države, a to je da organizuje zaštitu građana u vidu vojske, policije i sudstva koji bi trebalo da budu nezavisni i pod civilnom kontrolom, zatim da organizuje poslove koje pojedinci teško mogu da sami organizuju, kao što je recimo izgradnja infrastrukture, izdaje potrebna dokumenta (naravno, po kratkom postupku i uz znatno umanjenu administraciju, i bez odlaska u opštinu, nego bih napravio nekoliko kioska po gradu koji bi se bavili isključivo tim poslovima), kao i da brine o socijalnim slučajevima i naravno sve to potpuno transparentno da svako može da vidi i proveri da li se zaista gradi nešto što je potrebno i da li to toliko košta koliko su naveli, kao i da li se zaista zbrinjavaju socijalni slučajevi ili neki koji bi na foru da srede sebi socijalna primanja. Samim tim, posao političara više ne bi bio interesantam lopovima, muljatorima i sličnim pripadnicima naroda, pa bi i taj problem bio rešen. Nažalost, niko me ne pita :)
[ Black_eyed @ 19.12.2010. 07:34 ] @
BTW, Jel postoji država gde posao političara nije interesantan (sa stanovištva ličnog bogaćenja, privilegija i sl.) ?
[ toplim @ 19.12.2010. 08:14 ] @
Citat:
machiavelli: Ja bih outsource-ovao kompletnu vlast... Strucni stab od, sta znam, recimo, 5 Japanaca, 5 Nemaca, 5 Amera, itd ;)

liberalno, nema sta, prava mala svajcarska, nego pre ce biti 5 Turaka 5 Kineza i 5 Britanaca, na taj nacin se podrzava spajanje pravoslavne i katolicke crkve, bolji upuceni znaju, a to bi opet doprinelo pravljenje svetske vojske-policije i mi bi bili centar sveta sa kompjuterima i upravljackom snagom.
[ Predrag Supurovic @ 19.12.2010. 09:46 ] @
Vladu, ai šire, je najbolje sastaviti sa vešalima, bukagijama, tamnicama i sličnim prigodnim strukturama...
[ Isak666 @ 19.12.2010. 10:06 ] @
Dao bih mandat Lesliju, pa nek' udara, cepa i satire.
[ morihei ueshiba @ 19.12.2010. 12:04 ] @
+1
[ kandorus @ 19.12.2010. 12:59 ] @
Ministar unutrašnjih poslova - Lesli Eldridz
Ministar spoljnjih posolva - Odin D.
Ministar za kulturu i sport - Kovacevic Vladimir
Ministar za informisanje - a1200
Ministar za ekonomiju - Wi-Fi
Ministar pravde - Isak666
Ministar odbrane - Java Beograd
Permijer - milance_kg
[ milance_kg @ 19.12.2010. 13:04 ] @
Citat:
kandorus
Permijer - milance_kg

Ne moze! Kako da posle pljujem sam sebe :)
[ kandorus @ 19.12.2010. 13:25 ] @
Ostavka se odbacuje.
Predlažem da se premijer i resorni ministri okupe na Skype i razmotre aktuelnu situaciju.
[ Wi-Fi @ 19.12.2010. 14:00 ] @
A ne, nema tih para (niti bilo kog drugog razloga) zbog kojih bih se bavio politikom
[ kandorus @ 19.12.2010. 14:32 ] @
Takve i tražim.

Osim toga već si komentarisao na ovoj temi tako da si se kandidovao. Zapaženo si aktivan i na drugim temama.

Dakle, nema vrdanja.
[ ArsenLupen @ 19.12.2010. 20:17 ] @
Ne bih je sastavio od ministara sigurno. Nego lepo imas jednu ekipu ljudi koji se nesto pitaju: Iz bezbednosti imas nekog glavonju iz policije. Iz voske nekog generala. Iz suda neki mega sudija iz ustavnog suda npr.Takodje jedan iz lekarske komore, Miskeca iz kluba privrednik, Matijevica iz kluba poljoprivrednik i to je to. Premijera neka si izbiraju ko ce da vodi glavnu rec kad se dogovaraju i to je to. Da li ce da ih bira parlament ili ce njihova struka da ih salje u izaslanistvo nemam pojma sta je bolje.

Ova ministarstva sporta i religija, kao i neki tamo investicioni planovi i regionalni razvoji, sve to cao zdravo.

Ovi sto donose zakone, tj parlament, jedna opstina, jedan poslanik. Moze i malo krupnije, jedan okrug/poslanik/godinu dana.
[ bubalo @ 19.12.2010. 20:38 ] @
Citat:
kandorus: Ministar unutrašnjih poslova - Lesli Eldridz
Ministar spoljnjih posolva - Odin D.
Ministar za kulturu i sport - Kovacevic Vladimir
Ministar za informisanje - a1200
Ministar za ekonomiju - Wi-Fi
Ministar pravde - Isak666
Ministar odbrane - Java Beograd
Permijer - milance_kg

I Dimkovica za savetnika jer se on u sve razume :)
[ Kovacevic Vladimir @ 19.12.2010. 21:24 ] @
Šta će ministar za kulturu, uopšte, kada je Estrada jača od svake kulturne Ustanove ?!

Muzička produkcija je 95% u svim zabavljačkim i turbo-folk žanrovima, a svega 5% ostavljeno za klasiku.

Kada sam već prozvan:
setim se onog Japanca, koji je negde 8o.-tih godina pozvan da snimi Privredu SR i pomogne savetima.
Na kraju "skeniranja" od 10-tak dana... je samo rekao: moji lekovi (što vam mogu ponuditi) su veoma gorki!
I otišao.

Nama treba samo 4 ministarstva: za RAD, RED, DISCIPLINU.
I jedan za "radno angažovanje" u pravcu Bliskog i srednjeg Istoka, naročito onih muzikanata sa zurlama i orJental ritmovima i grlenim zavijajućim glasovima...

Pozdrav
[ milance_kg @ 19.01.2011. 21:04 ] @
Da ozivim ovu temu :)

Mislim da sam cuo na ovom forumu vise mudrosti i energije nego sve kompletne vlasti od ... neke godine pa na vamo :)
Mislim da stoji ona moja misao, kakvi da smo ovde - bili bi bolji!

Ima samo jedna heba, ko god se uljuljka u privilegije, lagodnost,... pocinje da... pa...
[ milance_kg @ 19.01.2011. 22:00 ] @
Da dodam, mene ne interesuje luksuz, niti patim kao neki gologuzani :)
Vlast bi taman voleo onoliko koliko bi mi trebalo da pocistim zemlju od gamadi...
neko ce da kaze diktatura - da, kazem ja, ali samo toliko za primer za buduca vremena :)

Mora da se radi, nema para od raznih integracija, reintegracija, parada i sta ja znam...
Samo od rada!
[ Wi-Fi @ 19.01.2011. 22:20 ] @
Tek bi diktatora s*ebali, ne bi trajao ni par nedelja... Cuj, ti ces ovde nekog da nateras da radi
[ milance_kg @ 19.01.2011. 22:24 ] @
@Wi-Fi

A vucem korene, tacnije - znam ih, znam im strahove, a to ti je ono bitno :)
Da otimam necu, samo korektnost i postenje, uvek ostanu bez teksta,
a ovi ih lepo obucili, na sta treba ciljati - ne moze gore, bice bolje :)

p.s.

A posla ima, i da si malo blizi 'realnom' narodu video bi da ima interesa.
A imam jednu ideju sa ovom birokratijom, a namnozila se :)
Treba ocistiti svaki puteljak dok su isli na ta besplatna putovanja i bacali
kroz prozor sve i svasta, to domacin nece da uradi, ako je domacin, a ima i takvih!
[ Isak666 @ 19.01.2011. 23:26 ] @
Kako vreme ide i na kakvim temama ucestvujem - sve vise verujem u leslijanstvo i njemu bih rado dao svoj deo narodnog mandata :))
[ milance_kg @ 19.01.2011. 23:32 ] @
@Isak666

Da... u pravu si, on ti je mondijalista, ja zastupam nase stavove... nego gde je on?

p.s.

Cak mi se i svidja za pojedina pitanja, ali malo tera u ekstrem - a kao sto znao, to nikom nista nije dobro donelo.
[ pobesnelipostar @ 20.01.2011. 21:33 ] @
Objaviti rat Americi...oni bace atomsku...i oni sto preteknu od nas da sastave vladu od Japanaca i Nemaca...i za 30 godina...moli ce nas EU da udjemo....Iskreno se nadam da Japanci i Nemci ne bi poprimili nas mentalitet....