[ aceall @ 24.12.2010. 13:27 ] @
| Citat:
Sharks Wary of Drunk Serbs
Dragan Stevic of Serbia is the new Egyptian hero who killed a large shark which had previously terrorized numerous tourists (injured 4 and killed 1) at the famous Egyptian resort Sarm El Sheikh.
The Serbian hero was too drunk to remember what had happened, though one of his friends who witnessed the incident explained it all for the Belgrade based media.
Dragan Stevic was dubbed by the Egyptian media as "Shark El Sheikh" and thanked him for saving their tourist season.
Više o tome na http://macedoniaonline.eu/content/view/17081/48/ |
[ djoka_l @ 24.12.2010. 13:29 ] @
A jel ti to ozbiljno ?
http://www.njuz.net/srbin-ubio-ajkulu-ubicu-u-sarm-el-seiku/
Citat:
Njuz je satiričko blog izdanje trenutno bez izdavača.
Njuz koristi izmišljene osobe i institucije u svojim pričama osim kada su javne ličnosti i prave institucije i same objekat satire. Svaka sličnost sa pravim ljudima i institucijama je slučajna.
Sve vesti koje Njuz objavljuje su ili izmišljene ili u službi skretanja pažnje na neku pojavu u društvu. Ukoliko se neko ko je objekat satire u našem tekstu oseti nepravedno izložen javnom smislu za humor, može da nam se obrati na [email protected]
[ maliradojca @ 24.12.2010. 14:22 ] @
Njuz smara za medalju.
[ aceall @ 24.12.2010. 14:40 ] @
Haha prejako. Pa bio ozbiljan al skeptican. Jos par stranih sajtova je pisalo o tome, pa je u tom smislu jos bolje sto je zezancija.
[ bttp @ 24.12.2010. 15:01 ] @
U Americi imaju izraz za to - "jumped the shark". Mi smo kao država jumped the shark odavno :=)
Citat: jump the shark
The precise moment when you know a program, band, actor, politician, or other public figure has taken a turn for the worse, gone downhill, become irreversibly bad, is unredeemable, etc.; the moment you realize decay has set in.
[ kandorus @ 24.12.2010. 15:17 ] @
hahaha
Stević, hahaha, alijas Marko of the Kraljević. Kad se na to doda rujno vino ajkule se kolju zubima. A možda je i Musa von Kesedžija. hahaha.
[ Count Zero @ 24.12.2010. 15:22 ] @
Citat: Dragan Stevic was dubbed by the Egyptian media as "Shark El Sheikh"
Hehehe, e, stvarno su dobri ovi sa njuza..
a nije nemoguće, samo da znate :D
[ kandorus @ 24.12.2010. 15:26 ] @
Naravno da je suva istina na dnu mora. Samo se pitam jel Šarcem u more zagazio il ga je vila Ravilojla umočila?
[ Nedeljko @ 24.12.2010. 15:53 ] @
A proračun je realan koliko i vest.
Ako je čovek mase 80 kg pao ubrzanjem od sa visine od , onda je , odnosno odakle je Kakve ovo ima veze sa Njutnima? Tip je izmnožio masu, visinu i ubrzanje i umesto stečene kinetičke energije od dobio silu od . Da bi se dobila sila, potrebno je znati put na kome skakač smanji brzinu sa na nulu, a onda je . Po njima je izgleda pri isporavanju usporavao na putu od oko 1m. Čudan neki udarac!
[Ovu poruku je menjao Nedeljko dana 24.12.2010. u 17:21 GMT+1]
[ vlada131 @ 24.12.2010. 16:07 ] @
@ Nedeljko
Opusti se malo, bez nerviranja
[ deki77 @ 24.12.2010. 16:41 ] @
...nastavak vesti na njuzu treba da bude
(primer)...Srbi ajkulu stavili na razanj i ispekli..
polivali je pivom itd.
[ kandorus @ 24.12.2010. 18:09 ] @
Prema II Newton-ovom zakonu
F = mg = 80kg * 10m/s² = 800N
[ zoka666 @ 24.12.2010. 18:35 ] @
[ kandorus @ 24.12.2010. 19:00 ] @
Mmm, da. Pijan dasa se stropoštao niz liticu i usput pokupio neku stenčugu koja je pogodila morskog cucka u glavu. Ostalo je legenda.
Nema scenarija da se ubije ajkula u punoj snazi a da se djule od krvi, mesa i kostiju ne razmrska. A naš dasa je samo uganuo članak, pretpostavljam još na litici.
Inače ko je utvrdio da je ajkula uopšte bila živa pre sudara sa srpskim djuletom?
[ milance_kg @ 24.12.2010. 19:26 ] @
@kandorus
Da, da...
Danas izadjem iz kuce do trafike, radi mi omiljene 'droge' - drine original,
kad jedan moj poznanik koga inace samo na ulici srecem, rece :
-Milance, 'si cuo
-Sta?
-Pa pijan Srbin ubio ajkulu u Egiptu.
-(Taj momenat umesto da se nasmejem, resih da budem mrtav ozbiljan) Da, da
-E vidis sta ti je Srbenda (pa napravi ponosnu facu)
-Da (nastavih ja), cak je rekao nekom Ubiparipu "Drz' pivo sa's da vi's", pa je ripio sa litice
-E jesmo ludi
-Slazem se, jesmo, nego evo i Rusi napravili proracun kako se to odigralo, nego zamisli da je bio pijan Rus?
.....
poz
p.s.
Cela prica je laz, evo Horvatu materijala kako se laze :)
p.s. na p.s. :)
Samo je istina za Drinu oridzinale...
[ kandorus @ 24.12.2010. 19:41 ] @
E Rus bi roknuo kita ulješaru.
Čovek ugane članak igrajući basket kad doskoči sa 10cm visine. Takvim udarcem nemože ni ulični kerić da se ubije a da ne pričamo o morskoj nemani od 6-7m (aKO su slike na navedenim linkovima autentične).
Direktnim doskokom na noge sa veće visine verovatno može da se ubije i takva životinja, ali bi sudar izazvao teže povrede i na čoveku. Još ako je i pijan teško da bi sam izašao iz vode nakon takvog sudara.
Zato je teško poverovati u baš sve navode te vesti.
[ milance_kg @ 24.12.2010. 19:54 ] @
A zaboravih... taj moj stari poznanik je bio 'kanda neki Rus', Srbin inace, ali voli nasu bracu...
Pa stoga resismo da svratimo do lokalne birtije i da eksperiment izvedemo iz pocetka.
Dobro sad naoruzani (a i natreskani) to uradismo sa lepenickog mosta u KG,
rezultat je bio impresivan, ja samo par sabljarki (naturalizovan Srbin), dok je kolega
imao vise uspeha - dva kita, tri delfina i jedan beli medved...
Sad smo u ilegali, strahujemo sta ce reci borci za ocuvanje retkih vrsta.
[ Nabukodonosor @ 25.12.2010. 11:38 ] @
Slusao sam ovu pricu na radiju. Ne mogu da verujem da su ljudi toliko neupuceni i da ne znaju da je taj njuz.net zajebancija. Ceo svet prosirio pricu.
[ Nedeljko @ 25.12.2010. 12:27 ] @
Citat: kandorus: Prema II Newton-ovom zakonu
F = mg = 80kg * 10m/s² = 800N
Da, ako stoji na ajkuli.
[ kandorus @ 25.12.2010. 15:18 ] @
Sila koja pokazuje meru interakcije Zemlje i nekog drugog tela naziva se težina. Telo mase 80kg ima težinu od 80kp približno 800N. Nebitno da li stoji na nečemu ili ne.
Ko god je skakao u vodu sa visine 10-15 metara dobro zna šta znači udarac u vodu pri doskoku. A još ako udari u nešto tvrdo. Pa razbio bi se ko bundeva. Moguće je da je dasa (jer se pominje litica) bio na planinarenju u ful opremi sa potkovanim cokulama, čekićem i klinovima za veranje i šta već. U takvom slučaju, udarac tvrdim predmetom mogao bi da usmrti ajkulu. Ali na onom snimku se nevide nikakve litice samo plaža, ravnica puna peska.
Jednostavno, puno detalja je nepoznato pa su moguće svakakve priče. No netreba biti ni protiv reeklama. To je turizam, ako nema mirodjije šta bi ko išao tamo?
[ Nedeljko @ 25.12.2010. 16:48 ] @
Citat: kandorus: Sila koja pokazuje meru interakcije Zemlje i nekog drugog tela naziva se težina. Telo mase 80kg ima težinu od 80kp približno 800N. Nebitno da li stoji na nečemu ili ne.
Kolika je sila interakcije između zemlje i padobranca koji je upravo iskočio iz aviona?
[ kandorus @ 25.12.2010. 17:18 ] @
U čemu je problem?
Hoćeš da kažeš da interakcija nepostoji ili šta?
[ Devanagari @ 25.12.2010. 17:20 ] @
Nisi razumeo, 800 N je sila kojom Zemlja privlači čoveka od 80 kg, a ne sila kojom čovek nakon pada od 1 m deluje, tj. udara, u ajkulu.
Kao što je Nedeljko napisao, kada bi čovek stajao na Zemlji, toj sili bi se suprotstavila reakcija tla i onda bi mogao da govoriš o težini. Telo u slobodnom padu ima masu ali mu je težina jednaka nuli.
[ kandorus @ 25.12.2010. 17:29 ] @
Nigde nisam napisao da je sila udara 800N. Samo sam prokomentarisao kako se može doći do cifre 800.
Što se tiče ostatka komentara. Hoćeš da kažeš da telo koje pada i Zemlja nisu u interakciji? Ako nisu onda mu je težina 0. Medjutim tada se postavlja pitanje šta će padobrancima padobran?
[ Srđan Pavlović @ 25.12.2010. 17:36 ] @
To sto padobranac nema tezinu u trenutku leta, ne znaci da je nece imati kada dodirne tlo, pa posto misli na svoju buducnost, ipak mu treba taj padobran :)
[ kandorus @ 25.12.2010. 17:53 ] @
Iz formule
Q = mg
nikako se nevidi da je potreban dodir tela i Zemlje da bi se Zemlja i telo privlačili.
Stičem utisak da neki imaju problema u razlikovanju sile, pritiska i energije. E sad, onaj novinar jeste to pobrkao. Ali moguće i još neko.
[ Ankalagon the Black @ 25.12.2010. 18:51 ] @
Pa ne mozes ocekivati od ljudi koji nisu inzenjeri da se precizno koriste terminologijom :) Sa druge strane i oni se dobro sluze terminima u svojoj struci.
[ 101010 @ 25.12.2010. 23:17 ] @
Cek, nisam ispratio ko jeste, a ko nije inzenjer ? :)
F=m (pijanog Srbina) * g
je sila kojom pS deluje na glavu ajkule kada bi stajao na njoj.
Ali to nije slucaj.
Brzina pS pre udara u ajkulu se lako izracuna, ali nepozata promenjiva je ubrzanje, tj usporenje pri udaru pS o telo ajkule. Kako se ta promenjiva ne moze dobiti racunski, vec merenjem, nema druge nego da se organizuje skakanje na ajkulu :).
[ kandorus @ 26.12.2010. 00:22 ] @
U praksi se upravo tako i radi. Pijane dase to znaju veoma dobro i nije im potreban nikakav proračun.
Procena ubrazanja (negativnog) u trenutku udara može da se da ako pretpostavimo da je od pune brzine u trenutku udara do potpunog zaustavljanja proteklo, recimo, 0.1 sekund. Ako je skok sa visine od 1m tada je brzina u trenutku udara 4.5m/s i ubrzanje 45m/s². Sila je 80*45N = 3600N. Da bismo procenili razornu moć potreban nam je pritisak. Neka je površina pete pijanog dase 50cm² = 0.005m² tada je pritisak (3600/0.005)Pa = 720KPa. Veoma moćna peta, nema šta. Taj pritisak odgovara pritisku pod morem na dubini oko 60-65m. Medjutim kažu da ajkule rone i 2000m (20MPa) pa čak i do 3700m (36MPa) dubine. Onih 0.72MPa je mačji kašalj za toliko čvrstog džukelu.
Naravno, pritisak pri sudaru ajkule i pijanog dase je u praksi daleko manji zbog amortizacije jer sve je u vodi a delovi tela su pokretni.
[ EmilijaV @ 26.12.2010. 00:27 ] @
Pa jel ovde neki jos nisu upoznati da je cela vest bila zezanje? Vidim i vi ste se primili...
Evo, pa mozete malo i da se igrate Srbina koji ubija ajkulu, a i da procitate o cemu se radi:
Srbin protiv ajkule
[ kandorus @ 26.12.2010. 00:40 ] @
Pa ti si se primila. Ovde ništa drugo i neradimo nego se glupiramo pred novu godinu
A moj prvi komentar u ovoj temi, kad sam pročitao prezime Stević, bio je Xa Xa Xa.
Xa Xa Xa.
[ EmilijaV @ 26.12.2010. 02:11 ] @
^ Pa koliko vidim po novinama masa naroda se primila, onda citam ove vase "analize" i sta drugo da pomislim? Nisam citala sve postove, samo ove zadnje, pa mi je tako delovalo.
[ Nedeljko @ 26.12.2010. 09:50 ] @
@kondorus, povodom fizike
Zastupao si stav da se sve može naučiti iz literature bez fakulteta, ali u pogrešnom kontekstu, pozivajući se na Teslu, Džobsa i ne znam koga. Da, može ako si Tesla, ali fakultet je mnogo lakši način da se postanje stručnjak, a ne priučeni polutan, koji misli da nešto zna. Dakle, fakultet je način koji je pristupačan mnogo većem broju ljudi. Čak i u slučaju stoprocentnog samofinansiranja, jer mnogo manje ima Tesli, nego ljudi koji su u stanju da sami finansiraju svoje studije. Imaš profesore, živu reč, konsultacije, a u slučaju mentorskog rada i direktan nadzor nad tvojim napredovanjem. Tebi koji si kuburio sa grupoidima, limesima i beskonačnim sumama na fakultetu neće pomoći ni literatura. Zato tvoje razumevanje fizike nije uopšte iznenađujuće.
[ kandorus @ 26.12.2010. 11:12 ] @
xA xA xA
Već drugi put komentarišeš moje poruke!
Samo si u medjuvremenu zaboravio slova. Tu nepiše da je bilo ko "kuburio sa grupoidima, limesima i beskonačnim sumama".
Xa Xa Xa
Takodje, NISAM ZASTUPAO "stav da se sve može naučiti iz literature bez fakulteta"! Napisao sam
xa Xa Xa
Pored toga, na tvoje pitanje
odgovorio sa
Nigde se nepominje "kuburenje".
Xa Xa Xa
A ti si takodje primetio
Citat: Nedeljko
Da, programiranje su mnogi naučili bez fakulteta. Nije da tipičan razvijalac novih tehnologija spada u tu grupu, ali može da se živi od toga. Postoje zanati (programiranje je samo jedan od njih), postoji svašta drugo.
http://www.elitemadzone.org/t416972-14#2763389
Xa Xa Xa
Da nisi ti taj Dragan Stević što je skočio sa litice na ajkulu? Dosadilo ti da bacaš male mačiće?
[ Devanagari @ 26.12.2010. 11:23 ] @
Stvarno, čovek mora da ima obraz kao đon pa da nakon ovoga:
Citat: kandorus: Telo mase 80kg ima težinu od 80kp približno 800N. Nebitno da li stoji na nečemu ili ne.
uzme da proziva druge:
Citat: kandorus: Stičem utisak da neki imaju problema u razlikovanju sile, pritiska i energije.
[ kandorus @ 26.12.2010. 11:34 ] @
Alooooo!
Sila može da postoji i kad nije merena. Za merenje treba uzemljenje (referentna tačka) ali ne i za postojanje sile.
Ti imaš nekih problema? Koga sam ja prozvao? To što sam napisao je ODGOVOR na konkretan komentar a ne prozivka.
[ Nedeljko @ 26.12.2010. 11:53 ] @
Iz tvojih kompleksiranih stavova o fakultetima i grupoidima je jasno da si kuburio sa time. Ne moraš ti ništa eksplicitno da napišeš da bi bio provaljen. Tvoja shvatanja fizike samo potvrđuju takav stav. Zato ti treba ne znam kakva socijala da te brani na radnom mestu, koje ne možeš svojim kvalitetima da zadržiš.
[ kandorus @ 26.12.2010. 12:03 ] @
hahaha. Uzdižemo se napadima na ličnost. Lukavo. hahahah.
A zašto napad na ličnost ako tako dobro poznaješ pojam sile?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|