Putem ove kurirske sluzbe sam poslao paket sa povratom otkupnine. Paket je isporucen i naplacen sledeceg dana. Kako mi nedelju dana kasnije nije stigao novac pozvao sam reklamacije i oni mi rekose da se novac nalazi u njihovom centru u Novom Sadu i da ga mogu preuzeti istog dana do 17h, ili da mi kurir donese sutra. Istog dana oko 16.30h sam otisao po novac, gde su me trojica poluretardiranih radnika obavestila da je koverat sa mojim novcem otisao za Sabac u sef!!!
Sledeceg radnog dana ponovo odlazim po novac i tada me obavestavaju da su bili opljackani i da ne mogu uzeti svoj novac. Sluzba informacija mi je potvrdila ovu pricu i uveravala kako ce novac biti isplacen cim policija zavrsi uvidjaj. Posto se nista nije dogodilo u narednih nedelju dana ponovo sam im se obratio i rekli su mi da podnesem odstetni zahtev za vansudsko poravnanje, i da ce mi novac biti isplacen. To sam uradio istog dana i nedelju dana kasnije ponovo sam ih pozvao i rekose kako su pocele isplate i da budem strpljiv. Posle toga je proslo jos nedelju dana......
Znam da mnogi ljudi imaju problema sa ovom kurirskom sluzbom kada je prenos novca u pitanju, ali obicno su to kasnjenja do 15tak dana. (btw na njihovom sajtu stoji kako vrse povrat novca u roku 24-48h).
Kome od nadleznih organa se mogu obratiti za resavanje ovog problema, i koje su sanse u zemlji Srbiji isterati pravdu sa ovako neozbiljnm i nekorektnim ljudima.
hvala
pozdrav
[Ovu poruku je menjao skohajm dana 05.01.2011. u 14:51 GMT+1]
[ pantic68 @ 05.01.2011. 12:35 ] @
U nekim gradovima ima grdnih muka dok u drugim novac stiže za par dana što me navodi na pomisao da kašnjenje nije politika kuće već da su tanki sa kadrovima. Ako je problem veći treba zvati mirka lično pa nek se objasni sa svojim osobljem.
[ sasa022 @ 05.01.2011. 12:44 ] @
@pantic68
Kako stupiti u kontakt sa gazdom - vlasnikom ?
I ja sam jos u septembru ostecen i ni dan danas mi niko nije odgovorio.
Zvao sam trzisnu inspekciju ( i BG i SM ) i oni tvrde da nisu nadlezni :( :(
[ skohajm @ 05.01.2011. 13:49 ] @
Gore napisani tekst sam danas poslao i u Republicku agenciju za postanske usluge, koja je izdala AKSu licencu za obavljanje usluga. Vrlo brzo su mi se javili telefonom i obecali da ce resiti problem. Rekose mi da je kurirska sluzba duzna da istog dana po prijemu novac i uplati, i da znaju da ovaj kurir ima lose poslovne obicaje. Rekose mi i da ce im poslati finansijsku inspekciju da ispita stvar.
Videcemo sta ce biti.
[ barakuda111 @ 05.01.2011. 22:30 ] @
Ja imam najgore misljenje sto se tice AKS-a. Nemaju sluzbu za primanje porudzbina, daju ti direktno broj kurira koji se vozi po gradu da sa njim vidis i zakazes. Kad sam pokusao da zakazem dobio nekulturnog, uspanicenog coveka koji mi govori kako ne moze da zivi od porudzbina, dere se na mene itd. Jos mi je pricao kako nema vremena da dodje do mene i da paket donesem do centra pa da ga on usput pokupi. Posle najzad zakazivanja, insistiranja da dodje do mene, cekao sam ga ko budala vise od 5h, slovima PET SATI, kad je dosao da preuzme paket, iako na njemu jasno pise velikim slovima LOMLJIVO! uzima ga kao dzak krompira i baca u kombi. Posle nekoliko dana dobio sam poziv na mobilni da nije mogao da me nadje kuci i pare je ostavio komsiji, prosto nisam mogao da verujem. Kad sam otisao kod komsije da uzmem pare, falilo je 100 dinara, kurir se posluzio za baksis valjda. Nisam imao snage da se zezam sa njim, slucaj prijavio preko maila i nikad odgovor dobio nisam.
Jos jednom me je slucaj naterao da posaljem paket preko njih, drugi kuriri nisu vozili u to mesto, kad sam opet zvao ovog bizgova na mobilni da zakazem rekao mi je da nema danas vremena i da ga zovem sutra. Malo sutra sam ga zvao.
[ Mobtel @ 06.01.2011. 13:10 ] @
to sto ti je falilo 100 din je njihova tarifa za donosenje otkupa
[Ovu poruku je menjao Mobtel dana 06.01.2011. u 14:42 GMT+1]
[ sasa022 @ 06.01.2011. 15:56 ] @
@Mobtel
Tarifa je 40 dinara.
[ Srđan Pavlović @ 06.01.2011. 16:01 ] @
i 60 dinara baksis.. :)
[ a1200 @ 06.01.2011. 16:13 ] @
Pobogu, pa nije im'o sitno™
[ barakuda111 @ 06.01.2011. 20:48 ] @
Postarina i ostali troskovi kurira su naplaceni i platila ih je osoba koja je primila paket. Na isecku koji mi je komsija dao uz pare pise da je uruceno toliko i toliko dinara, falilo je 100, znaci kurir sebe castio. Sledeci put ce cast biti 150, pa 200 itd.
offtopic:
Koristite Post Express, pare stizu sutradan i naravno u dinar tacno.
[ Dark_Runger @ 07.01.2011. 00:17 ] @
Proslog leta sam nosio paket kod njih u magacin u Novom Sadu, tamo na novoj detelinari,jer kurir nije mogao 5 dana da dodje po njega.
Dok sam cekao papire od paketa, prisustvovao sam pretovaru robe iz kombija koji je dosao iz Subotice, u sleper koji je isao za Beograd.
Pretpostavljam da su zurili da bi u 16h mogli da beze kuci.
Bukvalno je svaka treca posiljka bila unistena bacanjem preko stranice od prikolice.Zvuci lomljave su bili jezivi.
To je zadnji put da sam slao nesto po njima.
[ fanfon @ 07.01.2011. 00:23 ] @
Citat:
djordje1979: offtopic:
Koristite Post Express, pare stizu sutradan i naravno u dinar tacno.
Ako saljes pouzecem moras napomenuti primaocu da ce platiti kurirskoj sluzbi jos dodatnih 40 dinara za povrat novca. Mnogi to ne znaju, a saceka ih neugodno iznenadjenje kad im stigne paket a bili su ubedjeni da placaju odredjenu fiksnu sumu
[ pantic68 @ 07.01.2011. 11:36 ] @
Citat:
Dark_Runger:
Bukvalno je svaka treca posiljka bila unistena bacanjem preko stranice od prikolice.Zvuci lomljave su bili jezivi.
To je zadnji put da sam slao nesto po njima.
Mislim da lupaš. Ja i svi sa kojima sam saradjivao su bili zadovoljniji stanjem paketa poslatih preko aks-a(ni jedan problem da ja znam) nego preko post expresa koji uostalom ne dolazi po paket a često i ne isporučuje na adresu već do najbliže pošte. Masa firmi šalje robu preko njih i to sa šleperom bi mogli da urade samo jednom. Povratak novca plaća primalac pa napomenite da pošalju više. A da u nekim gradovima kasne to sam rekao, šta je uzrok ne znam. Većina dobije pare 2-5 dana dok neki nisu uopšte hteli da šalju preko aks-a pouzećem, ili prvo uplata pa aks ili pouzećem post exspres. Da im treba novca u obrtu mogli da svima kasne po jedan dan niko se ne bi bunio a veća bi suma bila zadržana nego kad nekolicinu vuku dvadeset ili više dana pa se deru na sav glas i prave antireklamu.
[ popusicko @ 07.01.2011. 11:55 ] @
I meni je kurir oteo stoju pri isporuci paketa.Dok ja nisam ukapirao vec je odleteo.
Interesantno da je na papiru pisala ladno prava cena a on je trazio 100 din vise.
[ pantic68 @ 07.01.2011. 12:16 ] @
40 dinara je bilo ako se šta nije menjalo i ne piše na priznanici jer je to cena usluge nezavisno od poslatog iznosa. Izgleda da uzimaju i bakšiš.
pažnja na 8.20
[ vujo032 @ 07.01.2011. 15:40 ] @
Ja imam stvarno najbolje iskustvo, što se tiče AKS-ovog kurira u Čačku.
Ali mi ponekad stvarno ide na živac što mi nabacuje osećaj krivice,
kao ja dokon, igram se u toploj sobi, a on izginu od posla, po ovom snegu i ledu.
Imao je nekoliko momaka na obuci, ali svi su odustali, stvarno to ne može svako da radi.
A dobio sam paket iz Subotice, kartonska kutija je izgubila formu, bila je, kao da su igrali fudbal sa njim.
Unutra je bila motorna testera, i popucale su neke plastike.
Kurir ostavio i otišao, pa ti sad nađi ko je kriv u tom lancu.
Posle sam izmolio ovoga prodavca da mu pošaljem polomljeni deo,
pa da on u magacinu nađe ispravan, pa je meni poslao, ali post expresom.
I stvarno, mogu vam reći mnogi su rekli "Više nikada AKS",
a nisam čuo da se neko žali na post-expres.
I na kraju znate šta znači AKS?
Ako Kurir Stigne :)
[Ovu poruku je menjao vujo032 dana 07.01.2011. u 19:55 GMT+1]
[ HeYoo @ 07.01.2011. 17:15 ] @
Ni ja nisam nikad imao problema s post expressom sem sto su jednom kasnili par dana s isplatom ali je paket isao u neko seoce koje nije ni ucrtano na mapi. Verovatno su negativna iskustva vecinom do kurira na kog naletite.
[ vidan kv @ 07.01.2011. 19:39 ] @
Sa AKS-om su mi iskustva "šarena" pa sam brzo odustao od njih,Post Express pozitivna ali definitivno najbolja sa D Express-om.....tačni,pare stižu do u dinar(cent),kurir dolazi jako brzo....za svaku preporuku......inače,problemi sa isplatama novca u pojedinim službama i gradovima najčešće nastaju kao posledica kašnjenja plata pa kuriri rade po principu "parola snađi se"
[ Suns @ 07.01.2011. 19:58 ] @
Par puta sam primao pošiljke preko te indijanske kurirske AKS službe i svaki put mi je pošiljka došla unakažena i delimično uništena i prljava, kao da se vozila sa dzakom krompira.
Redovno me na telefon (kada stigne paket) zove bizgov, smrdljiv i neuredan koji histeriše na sve i svašta i redovno mi kaže umesto recimo 560din 660 dinara. Našta mu ja uzmem priznanicu i kažem da mi pokaže gde PIŠE tih famoznih 100 dinara, a on kaže da je to neki porez, ja mu kažem da mora da oporezuje toi da mi dostavi napismeno zašta je tih 100 dinara više kada je pošiljka 660... svaki ali SVAKI put prevrne očima dam mu 600 dinara i čekam da ode da usitni i vrati mi 40 i ode... dakle o tom čuvenom porezu ni reči.
Tako da kada vam opet stigne pošiljka platite iznos koji je potpisan na priznanici ni ni dinara preko toga.
U ovoj Srbiji se nikad ništa neće promeniti na bolje...
[ fanfon @ 07.01.2011. 20:13 ] @
Kod AKS-a je jedino povoljno sto paket moze da se naplati i u evrima. Ipak, Post Ekspress mi je odlican kad saljem nesto sa otkupninom-ako kurir ne uruci paket ostavi obavestenje da se moze preuzeti u posti u roku od 5 dana tako da ako se primalac ne zatekne na adresi nece se vratiti posiljaocu, u kom slucaju on mora platiti duplu postarinu.
[ samo_da_pitam @ 08.01.2011. 06:51 ] @
O boze kako razlicitih iskustava ima. Ja sam pobeg'o glavom bez obzira od post expresa, pa su mi neko vreme cak i ti iz AKS-a izgledali bolji, ali nazalost samo kratko
Citat:
fanfon: Post Ekspress mi je odlican kad saljem nesto sa otkupninom-ako kurir ne uruci paket ostavi obavestenje da se moze preuzeti u posti u roku od 5 dana tako da ako se primalac ne zatekne na adresi nece se vratiti posiljaocu, u kom slucaju on mora platiti duplu postarinu.
Ja sam imao problem da se nije desavalo ovo 'ako kurir ne uruci paket' vec je to bilo pravilo. Znaci bagra i ne pokusa da uruci paket vec samo spusti obavestenje da odes na salter poste po svoj paket 'od vrata do vrata'.
Ali bilo i bice, plati pa klati, kada je bitna papirologija u pitanju DHL za ostalo se dovijam.
[ noreniou @ 08.01.2011. 09:01 ] @
Citat:
fanfon: Kod AKS-a je jedino povoljno sto paket moze da se naplati i u evrima...
Sto nikako ne bi smeli da rade zbog raznoraznih propisa/zakona, al ocigledno da vlasnik ili vlasnici imaju 'jaka' zaledja.
[ fanfon @ 08.01.2011. 11:00 ] @
Citat:
samo_da_pitam:Ja sam imao problem da se nije desavalo ovo 'ako kurir ne uruci paket' vec je to bilo pravilo. Znaci bagra i ne pokusa da uruci paket vec samo spusti obavestenje da odes na salter poste po svoj paket 'od vrata do vrata'.
Imao sam i ja u pocetku 2 puta isti slucaj. Ali posto su mi primaoci izricito izjavili da su bili kuci ceo dan jer su i ocekivali paket tog dana, a kurir ih nije kontaktirao ni na moblini koji sam napisao u adresnici, onda sam zvao sluzbu i svaki put trazio da pricam sa sefom jer njihovi kuriri nece da isporucuju pakete. Ispalo je da je verovatno tako i bilo, ali posle se vise nije ponavljalo jer ih je ovaj verovatno dobro izribao. Jednom od ta 2 puta su mi cak rekli da nisu nikog nasli kuci i da ce kasnije ponovo pokusati da uruce, ali sam im odma rekao da prestanu da mute jer se dostava pokusava samo jednom, a nikako 2 puta. Otad nisam imao nijedan jedini problem. Desavalo se da novac od otkupnine kasni, ali razlog tome su udaljena sela gde je realno da ne moze sledeci dan isporuciti zbog loseg puta ili vremenskih uslova.
[ Mobtel @ 08.01.2011. 12:54 ] @
aks je dobar za to placanje u EUR i zato sto mozes da otvoris paket pre nego li preuzmes posiljku...
kod post expresa toga nema.
[ fanfon @ 08.01.2011. 12:57 ] @
To je ako pretpostavljas da ce te svako zavrnuti ko ti salje paket. Treba imati malo vise poverenja u poslovne partnere. Kakva mi korist od toga ako su u sluzbi neodgovorni i ostecuju paket pri transportu? Samo stvore probleme posiljaocu.
[ bakara @ 08.01.2011. 23:34 ] @
Ja ne bih preterna hvalio ni jednu kurirsku sluzbu, svi su manje vise isti i svaki ima po neku manu, i niko ne radi sve sto tebi treba.
Postexpres jedini radi danas za danas i nosi u svaku cuku, ali mana im je sto umeju da ostete robu, zagube ili ne dodju ili ostave na posti...
Aks ne vozi svugde ne radi danas - danas i ne uplacuje vece sume na racun.
Dexpres je slican kao i aks...
City expres je tek posebna prica, oni traze pare unapred....najgori kuriri
[ skymobile @ 09.01.2011. 10:05 ] @
Ja svakodnevno ili saljem ili primam pakete, a radio sam sa skoro svima, CityExpres, DExpres, AKS, A2B, Uzelac expres, OverNight expres,Post expres....ne mogu da se setim jos imena, masu ih ima. Moja iskustva su sa AKS-om sasvim ok, kurir je, bar sa mnom ne znam za ostale, jako ljubazan, nikad mi nije naplatio vise niti pokusao, nisam imao slucajeva, da ako na paketu pise lomljivo, bude nesto osteceno. Meni odgovaraju narocito sto ako nisam u gradu trenutno,on ostavi paket mojima kuci i dodje sutra po pare ili jednom mi se desila situacija sa DExpresom, zove me kurir i pita gde sam, ima neki mali paket. Ja mu govorim da sam izasao na kafu, nek ostavi kod mene kuci, da se ne cima dva puta, na sta odgovara:samo ti meni reci koji kafic, donecu ti tu. I za 15ak mn dodje cova, donese paket, ja potpisem, on:hvala, pozdravljam vas...OVi sto su bili sa mnom, inace ne zive u Srbiji, se zabezeknuli, kazu ovo smo vidjali samo u filmovima
PostExpres-om saljem samo dokumenta kad treba, nista na otkup jer imaju neki svoj sistem racunanja postarine koji nisam uspeo da skontam, a i najskuplji su kad ima otkupnina. Jednom prilikom za 3.5" hdd koji sa sve pakovanjem nije tezio vise od 300g i za koji je otkup bio 4500din, naplatili su mi ~870 din postarine i nikad vise nista po njima osim dokumenata niti saljem niti mi salju. Imao sam jednom svadju sa kurirom, cova me zove da preuzmem posiljku u posti, ja pitam je li to PostExpres posiljka, ako jeste hocu da mi se isporuci na adresu, sto i placam a ne da ja dolazim po nju, na sta mi on odgovara da nemaju trenutno vozilo,pokvareno, nece moci, bla bla....Moj odgovor je bio:ne zanima me, hocu posiljku u toku dana na adresu. Prekinem vezu, iznerviran i pozovem upravnika poste, inace se poznajemo, i ispricam siituaciju na sta frajer poludi i obeca posiljku za pola sata najdalje. Tako je i bilo, kurir doneo, nevoljno uz opasku da nisam morao da se zalim, nije to do njega bilo, nego....tu mu fino objasnim da nikad, ali nikad necu doci po posiljku ako je PostExpres u pitanju i da ne pokusava to opet.
Do pre 7-8 god nismo imali skoro nikakve kurirske sluzbe, kakava je to patnja bila, sad ih bar ima vise, pa moze i da se bira i nije sve tako crno.
[ fanfon @ 09.01.2011. 10:23 ] @
To sto nisi skontao sistem postarine Post Ekspress-a ne znaci da oni ne rade kako treba vec je greska do tebe sto se nisi raspitao prethodno o visini postarine na konkretnu posiljku. Na paket do 500 g postarina je 192 din(150 + 20+22)+40 din za povrat novca. Onih 20 je za pakovanje posilje, a 22 za prenos otkupne posiljke. Ako je vrednost paketa veca od 2000 dinara, onda ide i provizija od ja mislim 4% te vrednosti na postarinu(nisam siguran da li je bas 4%). Nisi napisao kolika je vrednost posiljke bila ni koliko su ti stvarno stavili da tezi. Ako je i vrednost bila 4500 din, a posiljka nije bila teza od 500g, primalac je trebao platiti 232 din+4% vrednost od 4500. U krajnjem slucaju imas na sajtu sve cene i lako je izracunati kolika ce biti postarina kod otkupnine.
[ barakuda111 @ 09.01.2011. 10:32 ] @
Ok. Svakakvih ljudi ima, ali kada ti neki nadrndani kurir pocne servirati neke svoje probleme ti to treba lepo da prijavis njegovom nadleznom i da problem bude resen. Kod mene u gradu za AKS radi neki nadrndani kurir koji izmislja neka svoja pravila (da ja njemu donosim paket na centar, da ostavlja pare komsiji...) a kada sam poslao mail da se zalim na njega jednostavno sam ignorisan od strane njihovih nadleznih.
Ti si vidis poslao zalbu sto se tice postExpresa i reagovano je, a ako taj kurir opet pocne da pravi probleme sasvim logicno je da bude nekako kaznjen(suspenzija bez plate, smanjenje plate, otpustanje...) Najgore je kada problem postoji a njihove sefove zabole. Kako samo AKS opstaje sa takvom politikom, to je najcudnije.
[ Dark_Runger @ 09.01.2011. 10:38 ] @
Citat:
Zoran Pantic: Mislim da lupaš. Ja i svi sa kojima sam saradjivao su bili zadovoljniji stanjem paketa poslatih preko aks-a(ni jedan problem da ja znam)
Neznanje je blagoslov.
[ Bojan Basic @ 09.01.2011. 16:00 ] @
Citat:
skymobile:
...jednom mi se desila situacija sa DExpresom, zove me kurir i pita gde sam, ima neki mali paket. Ja mu govorim da sam izasao na kafu, nek ostavi kod mene kuci, da se ne cima dva puta, na sta odgovara:samo ti meni reci koji kafic, donecu ti tu. I za 15ak mn dodje cova, donese paket, ja potpisem, on:hvala, pozdravljam vas...OVi sto su bili sa mnom, inace ne zive u Srbiji, se zabezeknuli, kazu ovo smo vidjali samo u filmovima
Čekaj bre, kad si pre dve godine ovo pričao, tada je CityExpress bio u centru zbivanja.
Citat:
skymobile:
Ostala mi je jedna zanimljiva situacija, prosle godine, sa CE. Naime, bilo leto, ja izasao na kafu sa nekom ekipom i kurir zove, kaze dosao kod mene kuci, imam posiljku a ja nisam kuci, i pita sta da radi. Ja kazem da cu za nekih pola sata biti kuci pa ako ne bude zurio i ako mu nije smaranje da dodje opet, jer sam ja trenutno u kaficu i ne mogu stici pre pola sata, na sta on odgovori "samo mi kazi koji kafic i gde se nalazi i ostani tu" Nakon nekih 20-ak min, ulazi lik u bastu kafica, dolazi za moj sto, daje mi paket pozdravlja me i odlazi. Ovi sto su bili sa mnom se zabezeknuli.
A i priča o PostExpressovim kuririma koji te zovu da dođeš po paket prilično se razlikuje u tadašnjoj i sadašnjoj verziji.
[ skymobile @ 12.01.2011. 16:35 ] @
Moguce da sam pobrkao, momak koji je radio u CE presao je posle DE gde je i danas, tako da sam verovatno permutovao....
A sto se tice PE, ponavljala se situacija par puta, tako da ne pamtim sta se tacno kog puta desavalo, verovatno sam povezao vise dogadjaja, ali je sutina da su skuplji, moras da se cimas da dobijes uslugu koju si platio itd...
[ Urkelele @ 13.01.2011. 09:58 ] @
Uh... te kurirske sluzbe, svaki put da se najezim kada trebam nesto da posaljem.
Poslednji paket sam poslao CityE i kada sam video da ne moze primalac da plati postarinu rekao sam sebi "nikad vise!" (bilo mi hitno pa sam morao da posaljem).
Sto se tice PostE radim u firmi gde kurir cesto dolazi u moju firmu i tako kad pokupi pakete za firmu onda i ja posaljem nesto. Desava se da dodje i po pozivu vise puta dnevno. Covek se smilovao i shvatio da mu je to posao. A mislim da su malo i cene snizili u odnosu na predhodni period.
E sad na redu AKS. Vise puta sam slao i primao pakete preko njih i cinili mi se najpovoljnijim i najefikasnijim. Dok, jednog dana nije pocelo zezanje u fazonu "e, ne mogu danas da stignem, hajde sutra" pa kad dodje sutra "jaoo, u guzvi sam, trebao sam da krenem jos pre dva sata, ae da ostavimo za sutra"... i tako vise puta za vise posiljki. A i 2 puta se desilo da mi kaze "e, ne mogu da ti primim paket nemam naloge" ili "nestali mi nalozi, hajd' ako hoces ovako da posaljes". Jednom mi bilo hica da posaljem pa sam prihvatio da posaljem bez naloga, a drugi put sam isto poslao ali sam u sebi rekao "e, neces ti tako vise".
E, onda sam seo za komp, otvorio njihov sajt, nasao kontakt, lepo ispisao sve sta mi se desavalo i kakvih sam problema imao sa njihovom sluzbom (tj. kurirom), na kojoj teritoriji radi, uredno se potpisao, ostavio sve podatke i br. telefona. Napisao sam jos i da cu sledeci put dobro da razmislim da li cu njihovom sluzbom da posaljem. Sutradan mi je stigao mail da im dostavim broj mobilnog telefona tog kurira. Poslao sam i... mislim da on vise ne radi.
Sa A2B nisam radio, ali moj prijatelj koji drzi prodavnicu racunara ima jako pozitivna iskustva sa njima.
Ostali kuriri ne dolaze u moj grad pa ih ne mogu komentarisati.
[ barakuda111 @ 13.01.2011. 10:31 ] @
^ heh.. Tebi su bar odgovorili na zalbu, oni to odgovaraju kako im dodje, u zavisnosti od raspolozenja izgleda :)
[ skohajm @ 13.01.2011. 13:14 ] @
Juce su mi konacno nakon 33 dana isporucili koverat sa novcem. Navodno vec tri dana kurir pokusava da mi dostavi, ali nema moj broj mobilnog. (a kad sam preuzeo resenje ono odstampano dan ranije: 11-tog januara). Neverovatni lazovi. Posto sam otisao u njihov centar da preuzmem posiljku (inace bi izgubio jos 2-3 dana, ako ne i vise) kurir koji mi je predao koverat najpre je iz druge koverte uzeo 1000 din da nadomesti hiljadarku koju je pozajmio iz moje koverte. E sad ono najzanimljivije: dostava novca se naplacuje 40din. Dok ja potpisujem da sam preuzeo posiljku kurir mi onako drugarski kaze da mu dodjem jos 50din za dostavu. I tada sam ga pitao kad i gde mogu da podnesem zahtev za desetostruki iznos postarine koji po pravilu treba da mi daju posto nisu ispostovali rokove? Tada dolazi i neki njihov sefic i krece sa nekim nebuloznim opravdanjima, da se smuci coveku. Kad sam ga pitao zasto da platim dostavu novca kad sam sam dosao po njega, rece da ne treba placati "bele" koverte. Nadam se da im nije sav kadar na tom nivou.....
Mene vise nece videti.
[ dlalic @ 13.01.2011. 14:24 ] @
@skohajm
To je ekspozitura u ns? Ja do sada nisam imao problema sa pruzimanjem/dostavom paketa, ali novac redovno cekam od 7-10 radnih dana
[ skohajm @ 13.01.2011. 14:54 ] @
I ja sa dostavom paketa nisam imao problem, ali zato prenos novca.....
Radi se o ekspozituri u NS. Posto sam ulozio zalbu Republickoj agenciji za postanske usluge, od njih sam dobio info da je kurir sluzba po zakonu u obavezi da novac dostavi u roku od 48h.
I nisu mnogo omanuli, tricavih 700h.....
Bruka.
[ Mobtel @ 23.01.2011. 18:02 ] @
Ja inace nisam siguran da mi mislimo na ISTI Aks....
Ja nikada nisam cekao pare 7-10 dana a ne svaki put!!
Pare mi redovno stizu za 1 ili max 2 daa od datuma preuzimanja posiljke...
Ako posaljem danas paket sutra se preuzima i ja prekosutra dobijam pare...
Kojih crnih 10 dana?!
[ fanfon @ 23.01.2011. 18:45 ] @
To sto ti dobijas pare za 2 dana ne znaci da je i kod drugih isto. Ne radi vam isti kurir prenos...
[ periklo @ 21.11.2012. 14:21 ] @
Ma Akse -kurirska sluzba su sami lopovi .Prvo narucio sam bocicu tezine 50ml koju mi nisu isporucili na kucnu adresu nego negde u ulici .Drugo vrednost bocice od 300 din i tezine 50ml kurir mi je bez racuna naplatio postarinu 400 din znaci ukupno 700 ma da po cenovni bi sve zajedno trebalo biti 570 din
ja tako ne mislim, milion puta uredno stizalo/poslato
[ fanfon @ 22.11.2012. 07:17 ] @
Kad saljes/primas nesto preko kurirske sluzbe logicno je da procitas cenovnik koji lako mozes naci na internetu. Svaka kurirska sluzba ima sajt i na sajtu istaknute cene. Nemoguce je da ti naplate vise nego sto jeste osim greskom kurira. AKS u Vojvodini generalno radi odlicno. Kuriri su pouzdani. Oko povrata novca se desi da mozda bude kasnjenje koji dan, ali uglavnom sve bude uredno isporuceno za 2 dana imajuci u vidu koliko posiljki imaju svaki dan.
Kad smo kod boce, ona nikako ne moze da bude tezine 50ml vec zapremine, a to nije isto. Ako pretpostavimo da nije teza od 1 kg, a otkupina je ista kao i vrednost(300 din) onda su ti naplatili postarinu 270 din+60 za povrat novca ako je posiljalac to naglasio. Sto se tice racuna, AKS ne izdaje racun vec nalog za utovar-istovar ekspresne posiljke(kao adresnica kod Post Ekspress-a). Na njemu ti pise tacno koliko je naplaceno. Ako posiljalac naglasi da otkup placa primalac posiljke, onda ce ti to uracunati u cenu otkupa i postarine(znaci 60 dinara do iznosa 10 000 dinara, a 120 preko toga). Znaci povrat novca moze da plati i posiljalac i primalac, ali zavisi sta posiljalac naglasi u nalogu. Ako ostavi prazno, on ce kuriru isplatiti 60 dinara kad mu donese otkup. Ne znam samo kako si primio posiljku na ruke bez naloga i platio 400 dinara odoka? To je tvoja greska. Morao si da reagujes i napomenes kuriru. Ja u bilo kojoj prodavnici ako hocu dobijem i fiskalni za zvaku od 10 dinara...
Bex je bez premca , sve pohvale za rad jer imam nekada i po 80 paketa (prijema i slanja) mesecno .
Aks je dobar ne mogu reci nista lose ali nije odlican ,a to ipak sve zavisi od kurira jer se u mom kraju izmenjalo dosta njih tako da su par ljudi bilo maksimalno korektni i tacni i sa cenama i vremenom isporuke paketa i povracaja novca .
Pozdrav
[ fanfon @ 22.11.2012. 08:25 ] @
BEX je nedavno povecao cene
[ bakara @ 22.11.2012. 08:36 ] @
AKS je najsporija sluzba kada treba da dobijete novac.
[ goranvasiljevic @ 23.11.2012. 10:59 ] @
Kalkulator poštarine za usluge koje pruža JP PTT saobraćaja ''Srbija''.
AKS je u početku bio odličan... Sada su katastrofalni...
Slažem se sa Bakarom. Kad treba da mi donesu novac, nikako nemaju vremena. Jurcam ih po gradu, da se "nadjemo" da mi daju novac...
Jedini sa kojima nikad problema nisam imao jeste Post Express!
Imam i malu pošticu u komšiluku gde mogu i sam da im odnesem pakete u krajnjem slučaju. Novac uvek stiže najbrže jer za razliku od kurirskih službi ne šalju fizički te iste novčanice...
[ periklo @ 05.12.2012. 12:49 ] @
Danas mi se isto desilo ali sa Bex-om
bre sve lopovi.stigao mi duvan sa papirima ladno mi je naplatio postarinu 400 din rekoh daj mi racun on kao racun je u kutiji :)))
sad sam ih zvao kao pa postarina je 340(mada pise na kutiji da je posiljka do 1 kilograma ali ajde) pa rekoh ali nije 400
ova kao oces da mu kazemo da se vrati i donese tih 60 dinarai rekoh necu propasti za 60 dinaa ali cu vam zvacu vam inspekciju
pa njima objasnite sto ne dajete racun a jos i kradete preko