[ vlada131 @ 05.01.2011. 12:07 ] @
http://www.b92.net/info/vesti/..._category=15&nav_id=483841

Citat:
5. januar 2011. | 12:04 | Izvor: FoNet Nju Orleans -- Još jedno jato mrtvih ptica koje padaju s neba otkriveno je u utorak na jugu SAD, u Luizijani, posle sličnog fenomena u susednoj saveznoj državi Arkanzasu.

Oko 500 ptica je palo u mestu Point Kup.

„Ne znamo zašto su uginule. Poslali smo uzorke u laboratoriju u Misuriju i čekamo rezultate", izjavila je Olivija Votkins iz državne službe za ribolov i faunu Luizijane.

Sličan fenomen se dogodio u novogodišnjoj noći u Arkanzasu.

Stanovnici jednog malog mesta te američke države, koji su uživali u vatrometu u novogodišnjoj noći, sa zaprepašćenjem su videli da još nešto pada sa neba - hiljade mrtvih ptica.

Mrtvi kosovi su padali na krovove kuća, na ulice i polja. Naučnici pokušavaju da otkriju uzrok neobične pojave, da li je za to kriva snažna oluja, vatromet ili nešto treće.
[ Horvat @ 05.01.2011. 12:16 ] @
zasto u umz ako je vest proverena? nije bas zjbancija
[ Shadowed @ 05.01.2011. 13:13 ] @
Videces nakon 10-15 postova
[ Milos911 @ 05.01.2011. 17:11 ] @
Ja mislim da su to ameri pokusavali da pokrenu neku teslinu masinu... Ili to, ili 2012 poranila...
[ Ankalagon the Black @ 05.01.2011. 18:32 ] @
Jadne ptice umrle od shoka zbog vatrometa
[ subotind @ 05.01.2011. 20:15 ] @
Jel neko cuo za "HAARP" ? Ukucajte u google "30 minutes before china earthquake" , vrlo je interesantno .Eto teslinog oruzja...

[ Ankalagon the Black @ 05.01.2011. 23:00 ] @
Kakve veze ima sad Haarp sa ovim pticama ?
[ 3way @ 05.01.2011. 23:59 ] @
HAARP je Teslina tehnologija za koju je on dobio ideju kada je prvi put kontaktirao sa vanzemaljcima. S obzirom da je Srbin tu tehnologiju nije upotrebio za masovno unistenje nego za test eksploziju u Sibiru - sto je isti ovaj slucaj, samo je tehnologija primenjena uz savete Plejadjanja, za koje je opste poznato da cuvaju ljudsku rasu.
[ anakin14 @ 06.01.2011. 01:56 ] @
i eto zasto tema u UMZ!
[ Milos911 @ 06.01.2011. 03:15 ] @
Ovo je novi rekord :D Ja mislim da nije u pitanju taj haarp, nego su pustili u pogon onaj motor, onaj sto su testirali ovde u planini (znate ono kad su kola isla uzbrdo na tom mestu).
[ Survival Srbija @ 07.01.2011. 16:01 ] @
Mislim da ne shvatate sve ovo ozbiljno, evo malo da vam sumiram situaciju šta se dešavalo protekle godine(prirodne izazvane nesreće):
1. Zemljotres u Haitiju magnitude 7.0 na Rihterovoj skali
2. Zemljotres u Čileu magnitude 8.8 na Rihterovoj skali, cunami
3. Zemljotes u Kini magnitude 6.9 na Rihterovoj skali
4. Poplave u Pakistanu
5. Velika klizišta u Meksiku
6. Zemljotresi i cunami na obalama Sumatre u Indoneziji
7. Proradio vulkan u Indoneziji
8. Poplave u Srbiji
9. Poplave u Crnoj gori
10. Požari u Rusiji
11. Vulkan Eyjafjallajökull na Islandu

Dodajmo na to veliko izlivanje nafte u meksičkom zalivu

A šta se trenutno dešava:
1. Poplave u Australiji
2. Visoke temperature u Argentini u sred zime
3. Najstrašnije zimske oluje širom zapadne Evrope, Rusijie i Kine
4. Veliki pomor ptica u SAD
5. Još veći pomor RIBA (100.000 riba uginulo)
6. Pomor kraba u Engleskoj (40.000 uginulo)
[ 3way @ 07.01.2011. 16:09 ] @
Nista sto se inace ne desava, pa eto stanovnistvo zemlje se i dalje uvecava...
[ pbenka @ 07.01.2011. 16:14 ] @
Citat:

@Survival Srbija

2. Visoke temperature u Argentini u sred zime

Samo da napomenem da je sada na južnoj hemisferi LETO
[ Survival Srbija @ 07.01.2011. 16:17 ] @
Citat:
pbenka: Samo da napomenem da je sada na južnoj hemisferi LETO
Citat:
pbenka: Samo da napomenem da je sada na južnoj hemisferi LETO

Mora da se šališ, tj ako sam te dobro razumeo da kažeš dok je zima na severnoj polulopti na južnoj je leto.
Ako apliciraš na taj paradoks da je u sred zime - leto (zbog visokoh temperatura neprimerenih za ovo doba godine jel) onda ti se unapred izvinjavam.
[ 3way @ 07.01.2011. 16:21 ] @
Ne bi verovao, ali u ovom trenutku u Argentini jeste leto.
[ Odin D. @ 07.01.2011. 16:59 ] @
Ma dajte, nemojte da lozite coeka.

@Survival
ne slusaj ih sta pricaju, samo se zafrkavaju. Kad je zima na istocnoj hemisferi, na zapadnoj je leto. Nema to veze sa sjevernom i juznom poluloptom. Sjeverna i juzna se odnose na jesen i proljece.
[ zasun @ 07.01.2011. 17:42 ] @
Citat:
Survival Srbija: Mora da se šališ, tj ako sam te dobro razumeo da kažeš dok je zima na severnoj polulopti na južnoj je leto.
Ako apliciraš na taj paradoks da je u sred zime - leto (zbog visokoh temperatura neprimerenih za ovo doba godine jel) onda ti se unapred izvinjavam.

Dobro! A kako objašnjavaš, da dok smo mi na severnoj hemisferi gde sad kod nas vlada ciča zima da je u tom trenutku Zemlja najbliža Suncu, a trebalo je da bude najdalja?!

I obratno, dok je ovde kod nas na severnoj hemisferi bilo leto, tada je Zemlja bila najdalja od Sunca.?!?

A na južnoj hemisferi je sve OK po nekoj logici - vlada leto kad je Zemlja najbliža Suncu i obratno vlada zima kad je Zemlja najdalja od Sunca. Samo to kod nas na severnoj hemisferi to ne važi.

Kako to?!
[ Isak666 @ 07.01.2011. 18:45 ] @
Citat:
Survival Srbija
8. Poplave u Srbiji
9. Poplave u Crnoj gori

Ovo dvoje je od kosmickog znacaja.
Posebno pod tackom broj devet.
[ Survival Srbija @ 07.01.2011. 18:52 ] @
Drugari
[ 3way @ 07.01.2011. 22:27 ] @
Citat:
zasun:A kako objašnjavaš, da dok smo mi na severnoj hemisferi gde sad kod nas vlada ciča zima da je u tom trenutku Zemlja najbliža Suncu, a trebalo je da bude najdalja?!

Ne znam dal ovo ima sarcasm tag, ali udaljenost Zemlje od Sunca tu ne igra nikakvu ulogu.
Kada udaljenost pocne da igra ulogu, ja se nadam da ce se ljudska rasa odavno odseliti sa Zemlje...
[ 3way @ 07.01.2011. 22:28 ] @
Citat:
Survival Srbija: Drugari :D

Nemoj ti drugari ovo ono.
Zamisli da u januaru krenes da prezivljavas u Argentini. I poneses jakne, tople obroke, skije, stucne i sve sta treba - i riknes od toplotnog udara jer je tamo leto...Nema tu zezanja, survival zahteva i nesto opsteg obrazovanja...
[ Odin D. @ 07.01.2011. 23:43 ] @
Mene cudi kako sa takvim "znanjem" prezivljava u svakodnevnom zivotu.
[ 3way @ 07.01.2011. 23:51 ] @
Ne cudi me, predpostavljam da je to znanje cija vrednost moze da se vidi kada pocne 2012.
Kad dodje to zlo doba survioralisti ce moci da naprave novu Gazelu od sibice i petarde, a mi ce cemo da ih gledamo i placemo.
[ Odin D. @ 08.01.2011. 00:27 ] @
Citat:
3way:  i placemo.

Moguce, moguce...
Svojim sam ocima gledao kako ljudima krenu suze na oci od previse smijanja.
[ 3way @ 08.01.2011. 02:14 ] @
Ah...
pa kako je moglo da mi promakne...
2012 ce se okrenuti polovi, pa ce u Argentini ipak biti zima....

A ja sa sa smejanjem ne bih previse igrao...svi znamo pricu o najsmesnijem vicu na svetu, a ovde smo na putu da ga rekonstruisemo...