[ zorg @ 07.01.2011. 17:31 ] @
Već par puta mi se u zadnje vreme desi da imam problem sa ličnom kartom i birokratijom/organima reda jer na lk imam sliku bez kose, a pustio sam je malo, ili imam bradicu/nemam bradicu itd. Kad sam vadio pasoš morao sam da vadim opet i ličnu kartu iako je bila sveža, sa čipsom. Kao da u gestapu nemaju alternativne metode utvrđivanja identiteta - ono, otisak, čips, šta ja znam... A na lk na onoj maloj bledoj buđavoj slikici teško da i sam sebi ličim...
Sa druge strane, žene npr. ladno boje kosu, turaju umetke, menjaju friz, trpaju silikone u facu što je realna promena ličnog opisa i nikom ništa!

Šta, ja sad kako se uslikam ne smem da se ne obrijem tri dana ili moram da menjam ličnu kartu, ili ako mi je kosa izrasla tri cm...
Šta kažu propisi na tu temu, zna li ko?
[ Odin D. @ 07.01.2011. 17:54 ] @
Uzmi par providnih folija, stavi ih preko slike na licnoj karti, pa na njima flomasterom nacrtaj kosu, bradu i brkove u varijantama koje koristis.
I onda kad te legitimisu ti izvadis lk i uparis je sa folijom odgovarajuce dlakavosti.
Ako ti neko od tih legitimisavaca pravi problem, zamoli ga da te uputi na neko pametnije rjesenje. Ako zna.
[ Darko Nedeljković @ 09.01.2011. 10:45 ] @
Zakonom je propisano da promena izgleda povlaci promenu licnih dokumenata, kako za muskarce, tako i za zene. Jedino da probas da napucis usne i mahnes koji put trepavicama, pa mozda i tebe propuste
[ bobiska @ 09.01.2011. 11:45 ] @
Citat:
zorg: ...
Sa druge strane, žene npr. ladno boje kosu, turaju umetke, menjaju friz, trpaju silikone u facu što je realna promena ličnog opisa i nikom ništa!

To ti je ta diskriminacija. Gestapo me terao u vojsku, dok žene nisu slali tamo. Još je bolnije što sad` ni muškarce ne šalju. Život je bol...
[ Darko Nedeljković @ 09.01.2011. 16:20 ] @
Ajd ne kukaj... Godinu dana besplatna hrana i smestaj + idi do Ade pa pogledaj koliko danasnji momci moraju para da pucaju na paintball :)
A ti sve to dobio za dzabe :)