[ Urkelele @ 09.01.2011. 15:21 ] @
Pozdrav drugari, evo da ne duzim mnogo... u Zakonu o bezbednosti saobracaja u clanu 264 stoji. Citat: Član 264. Redovni tehnički pregledi su godišnji i šestomesečni. Redovnom godišnjem tehničkom pregledu vozilo se podvrgava pre izdavanja saobraćajne dozvole, odnosno izdavanja registracione nalepnice. Ovaj tehnički pregled se može izvršiti do 30 dana pre podnošenja zahteva za registraciju, odnosno nakon isteka roka važenja saobraćajne dozvole. Izuzetno od odredbi stava 2. ovog člana novoproizvedeno vozilo nakon registracije se podvrgava sledećem redovnom tehničkom pregledu nakon dve godine. ... Ja sam kupio nov auto u decembru 2009. godine, a prvi put je registrovano u januaru 2010. Sada mi sledi registracija i ja sam bio u odeljenju gde se izdaju tablice i saobracajne dozvole da se raspitam da li trebam da radim tehnicki pregled. Naravno, novi sistem jos nisu instalirali (a samim tim ni obucili) i onako laicki mi kazu "NE, moras da uradis tehnicki". E, kada sam im pokazao odstampan list ovog clana oni su se svi cudno zagledali i kazu "pazi, majku mu, po ovome ti si u pravu, ali nama program nece da prihvati bez papira o tehnickom pregledu". Posle konsultacija sa njihovim sefom, i njegovom konsultacijom sa njegovim sefom ispalo da ja nisam u pravu i da to ne vazi za mene jer sam auto registrovao po starom zakonu. Kao, postoji neki novi pravilnik o registraciji vozila koji vazi od 01.01.2011. god. a koji ja nisam nigde nasao. Jedino sto sam nasao na sajtu Ministarstva unutrasnjih poslova je bio neki pravilnik iz 2008. god. u kojem pise izgled novih tablica i saobracajnih dozvola. Cak, nigde se i ne spominje tehnicki pregled vozila. E sad, mene interesuje da li je naisao neko na takvu situaciju i da li stvarno postoji taj novi pravilnik o registraciji vozila? E, nije meni za 2000 din. sto cu da dam za tehnicki pregled, ili pak da mi je auto neispravan, nego mi inat ne dozvoljava da ga odradim. Vase misljenje bi dobrodoslo. Pozdrav. |