Braco moja u pogresnu ste "crkvicu" nasli da se klanjate, pustite sestar i uglomer i drzte se krsta ko i generacije pre nas (mada je i tu bilo izdajnika) .
[Ovu poruku je menjao ArtCool dana 12.01.2011. u 09:55 GMT+1]
[ mmix @ 12.01.2011. 09:07 ] @
Masoni nisu crkva koliko ja znam, nemaju svog boga i svi clanovi su slobodni da veruju i budu clanovi crkve po svom izboru.
A za text, no comment :)
[ Jbyn4e @ 12.01.2011. 09:07 ] @
Mislim da je definitivno vreme da se menja pravilnik za madzone forume... jer se isti toliko krsi a niko nista ne preduzima...
[ milance_kg @ 12.01.2011. 09:10 ] @
Sto neko rece za ove 'gospodu' : "Shabani iz opanaka izasli pa nasli po asfaltu da glume inteligenciju i misterioznost"... :)
[ milance_kg @ 12.01.2011. 09:11 ] @
Citat:
Jbyn4e: Mislim da je definitivno vreme da se menja pravilnik za madzone forume... jer se isti toliko krsi a niko nista ne preduzima...
Pa pravila i sluze da se krse :) Dosadno bi inace bilo...
[ ArtCool @ 12.01.2011. 09:17 ] @
Citat:
mmix: Masoni nisu crkva koliko ja znam, nemaju svog boga i svi clanovi su slobodni da veruju i budu clanovi crkve po svom izboru.
Nisu crkva upravu si, zato sam i stavio navodnike ( ali imaju obrede koji su kvazi crkveni samo sa njihovim simbolima koji su cesto bizarni, npr obrnuti krst, kosturske glave... ).
Imaju svog boga, itekako ga imaju, i pevaju mu kroz pesme, glorifikuju kroz medije itd...ne moram dalje, valjda.
Svi mogu da veruju u svoju " maticnu" crkvu, samo na to masonerija pi..a ko ker po lopati.
Suma sumarum guzica na kvadrat.
[ nkrgovic @ 12.01.2011. 09:32 ] @
Zapravo, da bi neko bio mason mora da u startu bude vernik. :D
[ mmix @ 12.01.2011. 09:38 ] @
Ti pricas o ritualima, sem sto crkva ima svoje rituale ne vidim kako je vernicima zabranjeno da ucestvuju u drugim nereligioznim ritualima? Svi mi svakog dana prolazimo kroz razne rituale a da ni ne znamo za to, pocev od potpuno benignog rituala ispijanja jutarnje kafe (pa se opet ne klanjamo bogu kafe za izdasni napitak) pa do smarajuceg zenskog isprobavanja N haljina da bi se pronasla ona prava. Sve su to neki rituali ukorenjeni u nasoj psihi pa ni masoni sa svojim ritualima nisu nista drugaciji. To ne znaci da su religija i da imaju svog boga (sto definitivno nemaju). Svasta se moze reci o masonima ali ovo je stvarno neosnovano, naopaki krstovi i lobanje, mo's misliti
Iskreno glupa tema.
[ 3way @ 12.01.2011. 09:38 ] @
Citat:
Braco moja u pogresnu ste "crkvicu" nasli da se klanjate, pustite sestar i uglomer i drzte se krsta ko i generacije pre nas (mada je i tu bilo izdajnika) .
Ne kapiram, sta tebi smeta sto se oni klanjaju sestaru i uglomeru?
[ ArtCool @ 12.01.2011. 09:41 ] @
Citat:
nkrgovic: Zapravo, da bi neko bio mason mora da u startu bude vernik. :D
Ziva istina, "vraćbine i mađije" je najbolje sto oni mogu
Znas kako to ide (jos od starih starina), skupe se neki starci nasred neke poljane i zapale neki cibuk, i onda pocnu da naprdaju "Sa bi bilo kad bi mi smislili ovo i ono" onda prodje par vekova nagomila se bagra (pod predpostavkom da ce se u nekim tajnim drustvima extra obogatiti) i kad dodje do podele plena eto ti razvoda.
To je bilo vazdan i to je i sada slucaj, kome ce da padne veci deo kolaca, nema tu nikakve vere.
Osnovna im je vera N O V A C.
@tri putica
Meni sestar i uglomer nista ne smetaju, ali pozadina iz koga stoje sestar i lenjir i njihovo licemerje je uzas.
Znas ono, sestar i lenjir su prastari simoboli zidara, a oni se unose da su zidari-sveta-nasih zivota...jednom recju cista esencijalna beda.
@mmix
Rituali su najmanji problem ;) i uglavnom se prazna dusa ispunjava nekim ritualima kako bi se necemu dao neki spiritualan (bozanski) znacaj.
Zbilja glupa tema, tu se slazem.
[Ovu poruku je menjao ArtCool dana 12.01.2011. u 10:51 GMT+1]
[ Jbyn4e @ 12.01.2011. 09:51 ] @
Sta su to "vraćbine"? Prvi put cujem ovu rec :D
Citat:
Zbilja glupa tema, tu se slazem.
Pa sto je postavi onda?
[ 3way @ 12.01.2011. 09:56 ] @
Citat:
ArtCool:
Znas ono, sestar i lenjir su prastari simoboli zidara, a oni se unose da su zidari-sveta-nasih zivota...jednom recju cista esencijalna beda.
Pa da citajuci gluposti naucimo sta ne treba da radimo kada se vec neko drugi nasankao, i doneo sebi i drugima bedu i zlo.
Nista vise od toga...
Jel kako bi znao pametno ako nisi spoznao sta je glupo, a biti u masoneriji je ekstra glupo i ponajpre opasno, to je valjda jasno.
@3way
Samo neka se klanjaju i to je dobro, i mislim da bi im najprikladnije bilo da se klanjaju i mirisu korenje bulke ispod zemlje :)))
[ Isak666 @ 12.01.2011. 10:06 ] @
Citat:
drzte se krsta ko i generacije pre nas
"Knjige, knjige, braco moja, a ne zvona i praporci!"
Dositej, zli mason.
[ pri3rak @ 12.01.2011. 10:08 ] @
Pazi ti Srbalj se cima oko masonerije Naciji kojoj je mentalni izazov da zimi pocisti sneg ispred kuce ima ambiciju da se bavi kud i kamo globalnijim pojavama.Reklo bi se jeftin pokusaj preslikavanja sopstvenog beznacaja u potpunu suprotnost.
[ 3way @ 12.01.2011. 10:08 ] @
Citat:
ArtCool: P
Samo neka se klanjaju i to je dobro, i mislim da bi im najprikladnije bilo da se klanjaju i mirisu korenje bulke ispod zemlje :)))
Inace autor pesme je cuveni guslar " A dam Free land " .
[ p3j4 @ 12.01.2011. 10:23 ] @
Citat:
mmix: To ne znaci da su religija i da imaju svog boga (sto definitivno nemaju). Svasta se moze reci o masonima ali ovo je stvarno neosnovano, naopaki krstovi i lobanje, mo's misliti
Svašta se može napisati, ali hajde da to bude tačno pre svega...
Prvo, otkuda ti to da masoni nemaju svog Boga kome se klanjaju? Iz neke enciklopedije ili je to tvoje uverenje podržano... ?
Iskoristiću reči samih masona da te demantujem. Recimo Albert Pike (inače mason 33. stepena i jedan od najuticajnijih masona u poslednjih 150 godina, prema njima samima) u svojoj knjizi morals and dogma kaže:
Citat:
Masonry and Philosophy, without being one and the same thing, have the same object, and propose to themselves the same end, the worship of the Grand Architect of the Universe
Ne samo što veruju u Boga, već su i ljuti kreacionisti, što se može zaključiti iz dela iste knjige u kome piše o ateistima:
Citat:
There is a mere formal Atheism, which is a denial of God in terms, but not in reality. A man says, There is no God; that is, no God that is self-originated, or that never originated, but always WAS and HAD BEEN, who is the cause of existence, who is the Mind and the Providence of the Universe; and so the order, beauty, and harmony of the world of matter and mind do not indicate any plan or purpose of Deity. But, he says, NATURE,-- meaning by that the whole sum-total of existence,-- that is powerful, active, wise, and good; Nature is self-originated, or always was and had been, the cause of its own existence, the mind of the Universe and the Providence of itself. There is obviously a plan and purpose whereby order, beauty, and harmony are brought about; but all that is the plan and purpose of nature
Nadam se da je ovo dovoljno da revidiraš svoj stav o postojanju njihovog Boga
Citat:
nkrgovic: Zapravo, da bi neko bio mason mora da u startu bude vernik.
Mada nije obavezno biti vernik, ali obzirom da se obred inicijacije i polaganje zakletve vrši nad Biblijom, onda se ovo može uzeti kao približno tačno
Naravno, bez obrzira na to, postoje i oni koji misle da će im ulazak u masoneriju "pomoći u karijeri", ali na takve ne treba trošiti reči, već takve treba žaliti. Zato mi ova vest iz novina uopšte ne deluje neverovatno, naročito zbog toga što je ovo Balkan
Btw, seća li se neko reportaže u vestima na TV fox od pre par meseci gde su baš slikali njihov hram? Tada je neki njihov, ćelavi sa bradicom pričao o njihovoj organizaciji, o članstvu, i nije propustio da se pohvali kako su u prethodnoj vladi imali čak pet ministara.
[Ovu poruku je menjao p3j4 dana 12.01.2011. u 11:38 GMT+1]
[ pri3rak @ 12.01.2011. 10:24 ] @
Ma sva sreca pa ove zime nije pala ni postena pahulja u BG-u c, sve sama nepostena masonska :)
Elem neprijatelj na delu
[ p3j4 @ 12.01.2011. 10:50 ] @
Evo ga još jedan "must see" video.
Braća Turci
[ Wi-Fi @ 12.01.2011. 11:03 ] @
Ne veruju u Boga vec njihovi clanovi mogu da veruju u bilo kog od bogova ponudjenih na trzistu... Zato i koriste politicki korektan naziv "Grand Architect of the Universe"
[ p3j4 @ 12.01.2011. 11:21 ] @
Veruju u Boga, Tvorca, Kreatora univerzuma, nazovi to kako hoćeš, a ovi što ne veruju, i ne moraju, ali ne doguraju daleko... jer takvi su tu zbog moći, novca, položaja, karijere... a masoneriji to nije cilj sam po sebi - pre sredstvo.
[ Wi-Fi @ 12.01.2011. 11:27 ] @
Svi su tu zbog "moći, novca, položaja, karijere", veza, uticaja, interesa, itd. Sto je sasvim normalno.
Btw. koliko se razumem, Bog je naziv za boga u hriscanstvu (katolici, protestanti, pravoslavci itd.), dok "Grand Architect of the Universe" verovatno vazi i za Budu, Alaha i ostale virtualne likove
[ 3way @ 12.01.2011. 11:33 ] @
Pa i bog u hriscanstvu je takodje u neku ruku arhitekta. Ne vidim ama bas nikakvu razliku izmedju njega i ostatka bogova...
[ Wi-Fi @ 12.01.2011. 11:35 ] @
Ja i kazem da su uveli taj naziv da ne bi bilo razlike...
[ p3j4 @ 12.01.2011. 12:02 ] @
Da se ne bismo sada natezali oko termina "Grand Architect of the Universe", bitno je ono šta ta reč simbolizuje.
Dakle, u pitanju je potpuna suprotnost od ateizma (ako pod tim podrazumevamo negiranje bilo kakve "više sile", inteligencije, arhitekte, Božanstva,...).
Citat:
Wi-Fi: Svi su tu zbog "moći, novca, položaja, karijere", veza, uticaja, interesa, itd. Sto je sasvim normalno.
Sam ritual inicijacije u potpunosti simbolizuje da nije sve isključivo u moći, novcu ili karijeri. Kažem, ko to ne shvati, taj neće daleko dogurati u stepenastoj piramidi.
[ Wi-Fi @ 12.01.2011. 12:48 ] @
Same religije postoje iskljucivo zbog novca, uticaja i interesa... Masoni su kao i svaka druga organizacija - opstaju i napreduju oni koji ostvaruju sopstvene i ciljeve organizacije. Beskorisni ili maximalno sebicni naravno ne mogu daleko da doguraju.
Sam ritual inicijacije u potpunosti simbolizuje da nije sve isključivo u moći, novcu ili karijeri. Kažem, ko to ne shvati, taj neće daleko dogurati u stepenastoj piramidi.
Sve je u hijerarhijji, nizi stepeni su za nizu buraniju a niza buranija mora da ima bar za ostalu bracu znatno izrazeniji stepen spiritualnog i ne materijalnog u sebi, na visim stepenima moc i status izlaze na videlo.
Elem najuticajnija braca koja pomeraju svetske tokove su i najbogatija samo cesto mediski nisu oni na udaru vec neki veliki mudraci, koji su tu da se celoj prici da neka "inteligentna" smisao.
I sto se tice "njihovog" boga sto se zanosi mud...a u krivinama po temi, treba se drzati pravca, a pravac ili u ovom slucaju visak kaze da je njihov bog:LCF ili Lucifer ili Satana ili Djavo ili ona neoprcana koza sa prekrstenim nogama tako omiljena onom tesko retardiranom psihopati Albertu Pajku
Sustinski cilj masoneriske vrhuske je novac, moc, vladanje svetom (prirodnim resursima) itd i to dosta dobro rade, zrtve ljudske da se to postigne ih ne interesuju, i otuda i moj stav prema njima (pisao sam vec u vise navrata po razlicitim temama o tome).
Njihove organizacije i loze su jedno kriminalno leglo zavedeno pod veo intelektualaca koje se "toboz" bave nekom filantropijom i kuglanjem sa primesama bridza i debatovanjem u pus pauzama o emancipaciji zelenih zaba u Juznoj Kaliforniji...a tek kada se malo zauzdaju sta ce da rade sa zabama onda se bave izazivanjem ratova i opstim pomorom ljudi.
Ko to ne zna ili ne razume sretan je (ja sve to znam i dalje od toga i mogu da promenijm NISTA), ali sta da se radi mogu bar da kuckam slova.
Tako se gadna cuda spremaju po svetu da ce biti horora u nevidjenim razmerama (vec bilo par medjunarodnih eksperimenata pred svima nama da vide kako se koje institucije ponasaju i ko je jak da njih slome- jedan od njih je SEKA i one budalastine sa gripom), kod nas su vec uveliko neki eksperimenti na snazi (jedan od njih je masovni pomor nacije- nase naravno -kancerogenim epidemijama....), ima toga boli glava da moj stav prema njima je neka gore svi u paklu.
Ali od svega mi je najdraze kad sasvim solidni broj "naivaca" pocne nesto u stilu:
-ma da sve su to teorije zavera,
-nije vazno sto je drug Joza od Amerike uzeo par stotina milijardi zivelo se lepo,
-jeste jeste masoni su nam razrusili crkvu vojsku drzavu ocepili Kosovo napravii tri entiteta u Vojvodini, sigurno su nemaju preca posla
-ma gde masoni drze Holivud, MTV, svetsku televiziju, distribuciju medjunarodnom drogom, CIA-u,Legiju stranaca, drzavne fondove Amerike- Francuske- Nemacke- Engleske...WHO (svetsku zdravstvenu-Crveni Krst, proizvodnju oruzja, aviona brodova, auto industriju, modne kompanije, prehrambene ...) nema od toga nista sve su to vredni ljudi koji nicim izazvno su dosli do kapitala i drmaju svetom a lupaju po ljudima ko motkom po kanti...
Onda obicno sledi i ogovor zasto nam je lose opet od "prosvecene" populacije;
MI smo krivi koji smo sami birali vlast (koja se prosto sama nametnula iz naroda kao ugledna sa tradicijom i pravim vrednostima pa eto narod prepoznao DOBRO pa se nekim cudom sve okrenulo naopako zadnju deceniju itd)....
Mi smo krivi sto nam ide lose, mi ni ne traba da imamo istoriju nikome nije donela dobro pa nece ni nama, sta ce nam Pravoslavlje imam Facebook (ne rece da je i to zlo delo i u fun velikih korporacija i CIA-e, znam znam onaj Cukenberg sve sam drzi i sve sam smislio sa 13.5 god u pazi dve masturbacije ), sta jos da kazem da smo MI lose po nas ....ma sve smo sto je MI Srbi lose i to samo zato sto smo sami po sebi bacali bombe i osiromasen uranijum ko nam je kriv jel MI netreba da ni postojima jel smo MI losi ( i to verovatno zato sto nismo ONI)...
Kakva beda i jad od argumentacije sto smo tu i vecina sveta, gde smo, to je ziva tuga.
Amputiran deo tela je cista nesreca ali nema goreg od amputiranog duha,
ali nema veze dok je tu Face i Ti Cevka nema zime za Eskime dok im se na kraju ne otope kuce i podave se u naftnim mrljotinama, verovatno zato sto smo sve to MI krivi....
a
I onda na kraju nasa bracala se kao nesto hoce da budu "svetski" i da oni kao nesto drmaju, e sad su i odrmali ko majmuni tarabama
Znate one omiljene masonske poruke:
I mi i svet, I mi i Evropa, Hocemo u Evropu...
a mi smo sve vreme u njoj ali nismo u njenim kandzama satanisticke ideologije i siromasenja (putem sve opstih kredita i rukovodjenja koliko stabala sljiva moram da posadim-jel na geostrateskom planu to im ne odgovara- rusi se mir u svetu a mir se mora postovati)...
Ccccc...sve smo MI i niko drugi....
Ali vazno je da utvrdimo nivo postenja u njihovim redovima koji ih definitivno guraju ka 33 stepenu i ka opstoj prosvetljenosti jel se samo tako moze doci do stanja blazenstva (jel sam napisao blazenstvo ili Pakao, ma to je kod njih jedan pojam nego nesto manje u javnim nastupima pominju Inferno).
[ yolja624 @ 12.01.2011. 13:21 ] @
... i na sve to zlo ce da uradi bratija sa ES foruma, da razbije zavjeru djavola, lucifera, koza i druge rogate stoke...
O, how yes no!
Pitam se cemu sluzi sve ovo? i odakle sve izmile ovakve teme?
[ Miroslav Jeftić @ 12.01.2011. 13:26 ] @
^^Apsolutno ničemu.
[ ArtCool @ 12.01.2011. 13:27 ] @
Jel koza ili zebra, nisam siguran
Resicemo NISTA ali neka bar ostane na nekom serveru da nisu svi ovce kako oni smatraju da jesu.
[ 3way @ 12.01.2011. 13:28 ] @
Citat:
-ma da sve su to teorije zavera,
Nego sta su?
Kada uspes da dokazes sve te budalastine o kancerogenim i svakavkim eksperimentima bice i ostace budalastine. Sto i jesu.
[ nkrgovic @ 12.01.2011. 13:32 ] @
Citat:
ArtCool: Sve je u hijerarhijji, nizi stepeni su za nizu buraniju a niza buranija mora da ima bar za ostalu bracu znatno izrazeniji stepen spiritualnog i ne materijalnog u sebi, na visim stepenima moc i status izlaze na videlo.
...
Sustinski cilj masoneriske vrhuske je novac, moc, vladanje svetom (prirodnim resursima) itd i to dosta dobro rade, zrtve ljudske da se to postigne ih ne interesuju, i otuda i moj stav prema njima (pisao sam vec u vise navrata po razlicitim temama o tome).
Sustinski cilj i svih organizovanih religija je vladanje svetom. Pa?
Nema nijedne religije cije vodjstvo nije izjavilo da bi bilo najsrecnije kad bi ceo svet bio pod njihovim uticajem (verovao u njihovu pricu o "virtuelnom prijatelju"), i kad bi se zivelo po "bozijim zakonima" (onima koje oni propisu).
Zasto su masoni za osudu, a katolici ili pravoslavci nisu?
[ ArtCool @ 12.01.2011. 13:36 ] @
Citat:
nkrgovic: Zasto su masoni za osudu, a katolici ili pravoslavci nisu?
Blago tebi, ja ti zavidim
Citat:
3way: Nego sta su?
Kada uspes da dokazes sve te budalastine o kancerogenim i svakavkim eksperimentima bice i ostace budalastine. Sto i jesu.
Prosetaj malo po rodbini i komsiliku danas i nekad, jel ti dosta,
ako nije bice ne sekiraj se, dokaz kod masonerije nije na papiru nego u kovcegu u ostalom pogledaj malo rituale za inicijaciju 33 stepena pa ces znati...
[ yolja624 @ 12.01.2011. 13:36 ] @
aj ovo pretjera svaku granicu...
Lokot na ovo!
[ Isak666 @ 12.01.2011. 13:37 ] @
Koja je razlika izmedju
- neke SPC koju nije potkacilo ni P od prosvetiteljstva, pa su ulozili energiju ravnu nuli da opismene pucinu ili da sagrade neki univerzitet ili da osnuju nesto bilo sta gde bi pomogli bliznjem svom i sl
- neke katolicke crkve koja je to sve radila, ali se nije libila da skine glavu ranije onima koji su mislili drugacije ili koja sad taj monopol drzi suptilnije
- neke loze koja radi nesto trece i za svoj interes pod plastom filantropije?
Znam samo da svi oni tvrde za sebe da su upravu i ostalima nalaze mane, dok svoje ne dovode u pitanje.
Za mene je sve to izbor izmedju pratimo cipelu i pratimo tikvu.
Svi prodajete svoje vidjenje i jasite druge ljude.
Posebno one koji ne pripadaju ni jednoj opciji.
Da u pocetku bude mucnina i gadjenje znam,
ali prodje to brzo i posle ti ostane cudjenje koliko si nekada bio "pametan".
@saki666
Odlicna paralela izmedju katolicanstva-pravoslavlja-masona, sve je to isto samo malo drugacije,
ali se svede na isto,
svi smo kroz istoriju bili buceri i osvajaci, jedino mi nesto pravoslavci manjkaju sa brojem ucesnika, ali dobro ko mari za to....
Znas po cemu znam da sam u pravu a zasto njima mogu da nadjem mane (samo par razloga ako dozvolis)
ne ubijam i ne pokrecem ratove
ne bavim se masovnim trovanjem
ne robijam satani za novac nego struci
ne pravim od sebe budalu ni na kakvim ritualima da bi bio neko kada sam vec sad mnogo vise (duhovno) od njih
i nicije dete ne place zbog mene niti ide na hemoterapiju.
Putic pominje kancerogeniju odakle i kako, hrana (emulgatori) kozmetika, zagadnje...bombartdovanje uranijumom jel da jos "dokazujem"...kazem ja komsiluk i domovi zdravlja po celoj drzavi su najbolji dokaz ja samo prenosim stanje nista vise, mozda bi lekari mogli da kazu ako smeju koliki je porast devastacije stanovnista izazvan "nekim naglim" malignitetom npr, verovatno su i to teorije zavera jel tako.
[ Isak666 @ 12.01.2011. 13:48 ] @
To je pitanje uspesnosti, ali princip je u pitanju.
Svako ima svoje tumacenje vere, neko se cima vise jednim, neko drugim, ali princip je isti.
Ako cemo po uspesnosti, onda su jevreji prvi obzirom da cekaju svog mesiju koji je za hriscane antihrist btw i koji ce biti zemaljski vladar, na silu ce zavesti "srecu", cuda ce mu biti tehnoloska i vratice carstvo zemaljsko jevrejima - jer njihov raj nije na nebu no na zemlji.
I sad dok se oni svi ne izredjaju nad nama sa svojim tikvama i cipelama - treba naci neku rupu i istrpeti to.
Posebno pricu Mi smo upravu, oni ne.
Ako kontas da si u pravu, a da su oni u krivu - sto cimas i druge da se vrate krstu?
Mozda smo mi neki hindusi ili budisti ili posteni jehovini svedoci ili nista od tog?
Pusti nas cipele i tikve.
[ 3way @ 12.01.2011. 13:54 ] @
Citat:
ArtCool: Prosetaj malo po rodbini i komsiliku danas i nekad, jel ti dosta,
ako nije bice ne sekiraj se, dokaz kod masonerije nije na papiru nego u kovcegu u ostalom pogledaj malo rituale za inicijaciju 33 stepena pa ces znati...
Sta rece?
Citat:
ArtCool:
Putic pominje kancerogeniju odakle i kako, hrana (emulgatori) kozmetika, zagadnje...bombartdovanje uranijumom jel da jos "dokazujem"...kazem ja komsiluk i domovi zdravlja po celoj drzavi su najbolji dokaz ja samo prenosim stanje nista vise, mozda bi lekari mogli da kaze ako smeju koliki je porast devastacije stanovnista izazvan "nekim naglim" malignitetom npr
Normalno da treba da dokazujes.
Zna se zasto se emulgatori stavljaju u hranu i sta su to emulgatori, nista nije tajno.
Zna se zasto se koristi OU u municiji i to takodje nije nikakva tajna.
I dalje ne znam sta hoces da kazes sa komsilukom i domovima zdravlja.
[ Isak666 @ 12.01.2011. 13:54 ] @
Niste pravoslavci trovali i sl, ali sta ste uradili da je bolje ovih par vekova?
Skole, univerziteti, gladni, bosi i to.
[ ArtCool @ 12.01.2011. 14:02 ] @
Citat:
3way: I dalje ne znam sta hoces da kazes sa komsilukom i domovima zdravlja.
U toku je namerno izazvano smanjivanje nacije-a.
Nema dalje a dok je tebi sve to normalno, neko se deli sa dusom da bi neka matora guzica (koji je Arhitekta svega toga) u nekoj koznoj fotelji onanisala na sve to.
Eto u tome je dokaz....
Povezuj malo,
druzi se sa ljudima oko sebe pricaj, nemoj ziveti u staklenom zvonu (ne pisem zbog sebe nego neka i drugi uvide sta nam se radi), ja to vec sve znam a dokazi su svuda oko nas, nisi valjda ocekivao da vidis tajne CIA spise na kojima pisu datumi i potpisi glavesina koji naredjuju sve ovo pa da bi bio "vernik" mojim izjavama.
Ako ti ja kazem da smatram da je Hitler bio jevrejski covek (Iluminat -Drustvo Tule) i da je drugi svetski rat po konceptu prevara a po zrtvama naravno nije, reci mi na osnovu cega sam to mogao da zakljucim a da nisam pricao sa Hitlerom.
Sta bi nas navelo na pomisao da je Hitler pa kasnije Staljin namontirani masoni kao i Tito itd...ajde sad budi pametan.
Sta me navodi da je namerno Ceska drzavna delegacija pobije (kao psi su se rasuli po nekoj sumi) zbog cega bi to pisao, da je Obama najgori od najgorih, da je Severna koreja masonska i radi po diktatu Amerike...
sta kazes dramaticne i verovali ili ne izjave...
Da se ne jure Iranci nego se spremaju napadi na Ruse i Kineze da su tu S/J Koreja da zaostre situaciju na Dalekom istoku, da su Nesvrstani napravljeni da se odvuku preko Tita od Rusa otuda je Tito tako bio mazen na Zapadu,nije valjda zbog seljackog smeka na belom konju i virtuoznosti na Fordovom strugu.
Sta mislis ko to sve kuva, ili sto je vaznije zasto....nevaz je naziv mogu biti i Drustvo crvenih tangica.
[ 3way @ 12.01.2011. 14:09 ] @
Ja znam bolje.
[ Wi-Fi @ 12.01.2011. 14:11 ] @
Citat:
ArtCool: U toku je namerno izazvano smanjivanje nacije-a.
Nema dalje a dok je tebi sve to normalno, neko se deli sa dusom da bi neka matora guzica (koji je Arhitekta svega toga) u nekoj koznoj fotelji onanisala na sve to.
Eto u tome je dokaz....
Jel'? Kako je onda broj stanovnika u poslednjih 50 godina porastao 130%? Nesto im los taj plan/akcija
[ ArtCool @ 12.01.2011. 14:15 ] @
Citat:
Wi-Fi: Jel'? Kako je onda broj stanovnika u poslednjih 50 godina porastao 130%? Nesto im los taj plan/akcija
Pricekaj radi se na tome punom parom...
@putic
Odlicno budi novi Mesija, ja te prvi sledim
[ Wi-Fi @ 12.01.2011. 14:16 ] @
Kad se ocekuju prvi rezultati? Posle izbora ili?
[ 3way @ 12.01.2011. 14:18 ] @
Citat:
Wi-Fi: Jel'? Kako je onda broj stanovnika u poslednjih 50 godina porastao 130%? Nesto im los taj plan/akcija
Sve je javno da ne bi bilo tajno.
[ ArtCool @ 12.01.2011. 14:19 ] @
Citat:
Wi-Fi: Kad se ocekuju prvi rezultati? Posle izbora ili?
Za jednu deceniju bice solidnih rezultata, jos ima izdrzljivih "bitanga" kao ja koje se ne daju lako...
Znas one koji su uvek deklarisani kao "otpadnici" sistema, Goli Otok, Babin Zub, Drzmi Kurlovacki Potok i ostale septicke jame gde se Tito bavio prevaspitanjem ...
@auto-put (ha - porastao ti cin)
Istina, nisi ni svestan kolika.
[ Wi-Fi @ 12.01.2011. 14:21 ] @
Znaci, Tito je bio mason. Ili to ili svestenik neke crkve
[ ArtCool @ 12.01.2011. 14:25 ] @
Citat:
Wi-Fi: Znaci, Tito je bio mason. Ili to ili svestenik neke crkve
To je za njega pogrda on je bio Tvorac, cije projekte jos uvek otplacujemo (recimo Kosovo).
Malo smo skupo prosli ali ajd sad...
Izgleda da mu kotiranje od ruke nije islo ali cifre jesu, no dobro to kotiranje smo mi platili, i ostalo jos malo.
Ova masonska tvorevina oko tri entiteta sa Vojvodinom, sada tu treba da se plati ceh polako sve natenane na radost naroda.
[ Wi-Fi @ 12.01.2011. 14:27 ] @
Joj, nemoj jos i sa internom politikom, vidis da ti ni ova globalna ne ide od ruke...
[ ArtCool @ 12.01.2011. 14:30 ] @
Citat:
Wi-Fi: Joj, nemoj jos i sa internom politikom, vidis da ti ni ova globalna ne ide od ruke...
Cini ti se, ja sve resio, jos samo sklapam kockice za pucanje EU i za III Svetski.
Malo me tisti kada ce izmontirati dolazak Mesije, i da li ce Kina i Rusija ostati prijatelji ili ce ih zavaditi (Kinezi mi nesto smrde da su kupljeni ali sacekacemo...)
A da treba jos videti tajming cipovanja i legalizaciju kloniranja.
Kao i prestanak (namontirani naravno) upotrebe nafte i prelazak na neka bio njesra.
Arapska liga se komesa, Juzna Amerika jaca sve su to brige za razmisljanje, legalizacija i ne oznacavanje genetski modifikovane hrane.
Uvlacenje Pakistana u sukobe ili nestabilnost Sudana....
Iha ma tu jos posla...
[ 3way @ 12.01.2011. 14:35 ] @
potrovace kineze chemtrailsima i teslinim super tajnim oruzjem
[ ArtCool @ 12.01.2011. 14:40 ] @
Citat:
3way: potrovace kineze chemtrailsima i teslinim super tajnim oruzjem
Nece, idu da ih navuku na sukobe sa Rusima da se medjusobno istrebe...
Inace Teslino "tajno" je u upotrebi: kontrola vremena i izazivanje vremenskih nepogoda i rupa u Ozonu...ne spavaj sve je to vec prosla informacija, idemo na nesto novo...
Za teslino nemam projekte da ti pokazem ali imam smernicu za desavanja - gledaj TV, neki put i ne slazu.
[ 3way @ 12.01.2011. 14:43 ] @
a ja se oduvek pitao zasto leti grmi i stalno se javljaju one oluje sa crnim oblacima. Trebalo je da znam da je Tesla Gun u pitanju.
[ ArtCool @ 12.01.2011. 14:49 ] @
Eto zabode ga iz prve
Na ovim prostorima postajes pucac ozbiljnog ranga ali ti jos malo treba da bi dobio Serifsku zvezdu, polako Tito ju je imao ne mogu biti svi njegovog ranga.
[ Isak666 @ 12.01.2011. 14:52 ] @
Citat:
ArtCool: legalizacija i ne oznacavanje genetski modifikovane hrane.
.
To je pre svega pitanje zarade, jer Kanada i SAD imaju prilicnu prednost u razvoju i proizvodnji GM hrane, dok EU ima strah da ce izgubiti u toj trci ako nastavi da se protivi SAD u vezi obelezavanja.
Mada, kako vreme ide, nema nista od pristajanja na uslove SAD. Naprotiv.
Kad bi Srbija imala sistem obelezavanja hrane kao EU, mogla bi da se lupa nogama po straznjici.
Brini vise o onome sto ne procitas na etiketama onoga sto jedes svaki dan, nego o GM hrani. Dozvoljeno je i ono sto je odavno u EU zabranjeno.
[ ArtCool @ 12.01.2011. 14:56 ] @
Citat:
Isak666: Brini vise o onome sto ne procitas na etiketama onoga sto jedes svaki dan, nego o GMO hrani. Dozvoljeno je i ono sto je odavno u EU zabranjeno.
Svaka cast ides koracima od sedam milja, bas sam na to i mislio samo se ne izrazi lepo.
Odlican zakljucak
[ tahuti @ 12.01.2011. 15:24 ] @
A sta cemo sa organizacijama slicnim masonima.
Odd Fellows - bili su popularni na Divljem Zapadu, kada covek dodje u nepoznati grad, ako pronadje starosedeoca koji je isto clan on ga upozna sa ostalima, svrha je doci do posla.
Elks i Moose organizacije su bili popularni tokom Prohibicije, posto nije bilo dozvoljeno da se prodaje alkohol javno, ali se moglo piti privatno. Elks i Moose loze su jos uvek poznate po pijankama. Sto je razlicito od americkih masonskih loza koje su bile suvlje.
Ove organizacije jos uvek postoje.
Zastava, grb i himna, osnova im je od praskozorja civilizacije - plemenska pripadnost. To se moze videti od preduzeca, drzave, futbalskih navijaca... Koje rituale tu ima. Na drzavnom nivou pogledaj sve ceremonije, parade. Pogledaj futbalske navijace koje imaju svoje rituale pre, tokom i posle utakmice.
Sto se tice moci, novca, navedi mi jednu organizaciju sa vise od 20 clanova gde ne dolazi do koncentracije moci i novca i zloupotrebe iste?
tahuti:
Sto se tice moci, novca, navedi mi jednu organizaciju sa vise od 20 clanova gde ne dolazi do koncentracije moci i novca i zloupotrebe iste?
U okviru svetske jake masonerije zloupotrebe u okviru organizacije nisu ceste (jel da su cesti raskoli) ne bi se ni culo da postoje, ali kod nas je ciganisanje svake vrste zagarantovano.
[ milance_kg @ 12.01.2011. 20:26 ] @
Citat:
ArtCool: U okviru svetske jake masonerije zloupotrebe u okviru organizacije nisu ceste (jel da su cesti raskoli) ne bi se ni culo da postoje, ali kod nas je ciganisanje svake vrste zagarantovano.
Lepo ja rekoh na pocetku (tj. citirao nekog drugog) - sabanska posla!
Tu mi glume neke konspirativne grupe i budale, sve to pendrekom po ledjima...
'Bem ti mentalitet ljudi, nesto se grupisu, pa traze vodju, sviraju uz krivak radakov...
Ko oni retardi u USA sa bratstvima na univerzitetima...
Odlican nacin da uce korupciju i nepotizam...
Satro elita, daj molim te...
Ko oni retardi u USA sa bratstvima na univerzitetima...
Odlican nacin da uce korupciju i nepotizam...
Satro elita, daj molim te...
Ako kontas da to drugacije funkcionise bilo gde ili da je drugacije funkcionisalo bilo kad pre - mislim da gresis.
Nisam siguran, ali bih stavio kes na to kad bih se kladio.
[ milance_kg @ 12.01.2011. 20:47 ] @
Citat:
Isak666: Ako kontas da to drugacije funkcionise bilo gde ili da je drugacije funkcionisalo bilo kad pre - mislim da gresis.
Nisam siguran, ali bih stavio kes na to kad bih se kladio.
Pa takvi nam hebase mater, sto se Nidza T. nije 'grupisao' ?
Stoka jedna, samo odraz ljudske potrebe da bude 'iznad', i da *ere po ostalima,
i da oni satro nesto odlucuju, da se osete vaznim, a sto glava prazna
i duva promaja - to nikom nista!
Mozda sto sam 'vuk samotnjak', pa mi mrsko biti clan ikakve grupacije,
nekako mi to ponizavajuce....
Da ti vodja formira misljenje, a mogu misliti kojim se ovi bave budalstinama...
Evo da ne budem na kraj srca, ja im predlazem da se bave socijalnim slucajevima,
nezaposlenima, itd...
Jok, nece oni to... mada 'oce radi samopromovisanja...
Ma... pendrek samo!
[ Isak666 @ 12.01.2011. 20:55 ] @
Stoji to, samo kontam da od naseg prvog copora pa do danas ima onih koji prvi jedu, a ostali sta ostane.
Samo sto se sad oni koji prvi jedu mreze sa istim iz drugih copora, pa razmenjuju info gde ima mesa i razmenjuju tehnike obrazlaganja zasto neko treba da saceka na svoje parce mesa.
Jbg.
[ pri3rak @ 12.01.2011. 21:11 ] @
Citat:
Pa takvi nam hebase mater, sto se Nidza T. nije 'grupisao' ?
Simpaticno je kako se ljudi u Srbiji uvek uhvate Nidze T kad treba da oslikaju neku velicinu.Pa realno vise je Azem Vlasi imao veza sa Srbijom dok je morao, nego Nidza T :) Grupisanje je sasvim legitnmo, postoji pod drugim imenima i u nebeskoj zemlji, tako da je pomalo neuputno kritikovati nekoga za sistem korupcije iz zemlje koja je uronjena u nju.
[ milance_kg @ 12.01.2011. 21:19 ] @
@pri3rak
A zasto imas potrebu da kazes nesto i da teras kontru?
Gde sam ja povezao N. Teslu sa Srbijom?
I dalje, ja sam naveo jedan oblik korupcije, doduse mi imamo neformalni 'burazerski' sistem, pored ovih sto bi da budu elita
ali delovanje ima za cilj isto :)
[ pri3rak @ 12.01.2011. 21:37 ] @
Jbg moze mi se :)
Realno kad god se treba da oslika velicina u Srbiji odmah se natakne Teslino ime.Barem neki put da sam cuo da je neko pomenuo recimo Njutna... nego uvek samo Tesla ... Tu svakako ima (ne bas) malo zeljene projekcije ...
Realno kad god se treba da oslika velicina u Srbiji odmah se natakne Teslino ime.Barem neki put da sam cuo da je neko pomenuo recimo Njutna... nego uvek samo Tesla ... Tu svakako ima (ne bas) malo zeljene projekcije ...
Inache, lepo si objasnio stanje stvari. Mozda se ne bih slozio u nekim detaljima, al to nije bitno mnogo.
[Ovu poruku je menjao Ankalagon the Black dana 13.01.2011. u 22:07 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao Ankalagon the Black dana 14.01.2011. u 01:36 GMT+1]
[ Isak666 @ 13.01.2011. 21:10 ] @
@artcool
ne zaboravi da realnost nije samo odozgo konstruisana, nego ide i odozdo - nisu ljudi u vecini slobodnomisleci likovi koji jedva cekaju da se oslobode stega, nego naprotiv te stege su nastelovane po zeljama i slabostima koje su vec ljudske, pa postoji odgovornost na obe strane.
Covek ima mogucnost izbora, uvek je to i imao, samo neki izbori su laksi neki tezi.
Postoje mesta gde se zivi bez svega ovog sto si nabrojao, a da vidis koliko je tu slobodu lako iznositi - poseti bilo koji manastir, pa ces skontati da tek onda treba da se izboris sa samim sobom.
Kreni od sebe - da li nosis patike koje su sklepala deca u Vijetnamu ili dzins iz otrovnih pogona Turske ili jedes voce i povrce iz logora na rubu Afrike i Juzne Amerike ili koristis tehniku koja se proizvodi za male pare.
Svakom tom sitnicom ti podrzavas sistem, a ovaj sistem da bi opstao - neko mora na*hebati.
U stvari svaki sistem je do sad bio takav.
Sve ide kako treba da ide ;)
[ Ankalagon the Black @ 13.01.2011. 21:15 ] @
Citat:
ne zaboravi da realnost nije samo odozgo konstruisana, nego ide i odozdo - nisu ljudi u vecini slobodnomisleci likovi koji jedva cekaju da se oslobode stega, nego naprotiv te stege su nastelovane po zeljama i slabostima koje su vec ljudske, pa postoji odgovornost na obe strane.
Ovu istinu treba velikim crvenim slovima okaciti na bilborde po Srbiji a i sire... Mozda nekome i svane malo.
[ ArtCool @ 13.01.2011. 21:36 ] @
Citat:
Ankalagon the Black:
Inache, lepo si objasnio stanje stvari. Mozda se ne bih slozi u nekim detaljima, al to nije bitno mnogo.
Reci slobodno, kao sto masonerija fino steluje svoje mehanizme i ja mogu da doteram - unapredim svoje stavove...vazno je da gadjamo zmiju posred glave e sad dali je malo levo ili desno to je vec stvar individualne percepcije.
Citat:
Isak666: nego naprotiv te stege su nastelovane po zeljama i slabostima koje su vec ljudske
Odlicna percepcija sa malo disbalansa, stege jesu stelovane na osnovu slabosti ali zelje po koji su one definisane su cesto vrlo vesto namontirano nametnute.
Npr zelis da imas Rolex jel ti on daje to i to a ponajmanje merenje vremena (za tacno vreme vidi na mobilnom)....i sada ja pitam sta je to Rolex uopste ............... pojma nemam.
ALI ako pratim televiziju pa taj natpis vidim na teniskim terenima, jahting takmicenjima...nekim "prestiznim" lokacijama i na nekim "uglednim-glamuroznim" ljudima kontacu da je to neka dobra stvar i ZELECU da je imam.
Znaci poceo sam da zelim nesto jel sam video da to "treba" da zelim ne zbog same stvari, nego zbog mesta i ljudi koju ta stvar koju zelim prestavlja (obicno je to neki prestiz-uspeh-lagodnost).
A svi mi zelimo da smo uspesni i voljeni sto u sustini nije greh, ali su mnogi putevi do tog uspeha vrlo gresni i kobni.
To su izazvane manipulativne zelje (kojih ima mnogo) i koje su po psihu vrlo pogubne.
Dakle ja mogu da zelim Rolex samo na osnovu natpisa i bilborda gde svuda pise ROLEX a da nigde ne bude slika sta je to i cemu sluzi, ali videvsi natpis na nekoj jahti mora da je nesto dobro jel, jel jahte su dobra stvar pa sve i na jahtama je dobro jel, i tako ti u stvari posredno oblikujes ljudske zelje i vestacki im nameces neke obaveze i troskove....
Vrlo mudro i podlo.
[ Isak666 @ 13.01.2011. 21:51 ] @
^^
Da, samo preskocio si prvu kariku - ta zelja se ne moze posaditi u nista.
To nesto moze biti pohlepa, pohota, gordost, rasipnistvo ili nesto peto.
Vrata su ti samo otvorena, ti ulazis ili ne ulazis.
Nema ni potrebe one koji ulaze da zaustavljas. Tamo im je mesto i oni su sretni - dobili su sta zele.
Ne zele svi da se oslobode toga i to je poenta.
[ ArtCool @ 13.01.2011. 21:56 ] @
Citat:
Isak666: ^^
Da, samo preskocio si prvu kariku - ta zelja se ne moze posaditi u nista.
Tako je i onda definitivno ostajemo pri stavu da su ljudske slabosti (koje su sasvim normalne - ali koje se vaspitanjem i samokontrolom mogu ublaziti) kljuc kontrole ljudske populacije.
[ Isak666 @ 13.01.2011. 22:02 ] @
Valjda ti je to bilo kao hriscaninu jasno (posto si pozivao slobodnu bracu na povratak krstu, zar ne) od ranije? ;)
Covek palo bice - praroditeljski greh - teosis i tako to?
Samo opet ti bacas pricu na kontrolu populacije.
Populacija kao celina ni ne mora da se spase, nego pojedinac.
A koliko ce ih biti - pa valjda hriscanin to zna vec ;)
[ ArtCool @ 13.01.2011. 22:27 ] @
Uuuuuuuuu ali si ga izvezao, nisam siguran da sam ispratio dobro.
Cek da vidim,
pozivajuci "bracu ka krstu" pozivao sam da se oslobode Satane i vrate Bogu i bozijim nacelima (da ih ne nabrajam) mada sada da se nesirim mnogo daleko i to sa krstom kao nesto specijalis mi nije jasno ( u svakom slucaju bolje krst - Pravoslavni nego ona koza Satanisticka).
Pazi ovu situaciju (dramaticna je ne prevodi je licno):
Neko ti u porodici strada od nekog idiota, (moze i u mojoj "nevazno" - ali cisto da napravim moralnu ravnotezu u primeru) koji je zlocin izvrsio recimo sekirom (PO SRBIJI USTALJENA PRAKSA!?!?) .
Da li bi ti sekiricu (malenu) nosio oko vrata da te podseca na zrtvu koja je podnela tvoja/moja voljena osoba?
Zasto je krst (simbol smrti - ali bukvalno je na krstu skoncao) simbol vere ?
Seti se onog primera sa sekiricom pa se u sekundi covek otrezni i pomisli, da je krst (tehnicki - ne moralno - ili teoloski) simbol i glorifikacija SMRTI nekoga na osnovu koga se bazira Hris(t)canstvo...
Vrlo su tu neke interesantne korelacije, ali dobro, uzeli smo svi krst kao pozitivu u "borbi" sa djavolom, samo da se na kraju ne ispostavi da smo svi sa njime izmanipulisani i da je on ultimativni simbol satanizma (a da ga satanisti namerno ne koriste i sa njime masonerija da se ne bi provalilo o cemu se radi).Obrnuta psihologija.
Ovi "DINovci" su nastali skoro, ali izvorna masonerija (satanisticko-okultno pra frakcisko) krilo datira iz poprilicnih davnina, cak (ne bi me cudilo) da je bagra i izmislila Hriscansku veru da bi se tu nesto manipulisalo i vladalo, ali u to nemogu nikako da poverujem (mada mi se sve vise mota po glavi).
Prosto je NE MOGUCE DA NEKO TOLIKO MOZE BITI VIDOVIT I PAMETAN I IZMANIPULISATI SA VERAMA CITAVO COVECANSTVO I DA TO TRAJE MILENIJUMIMA.
Uffff necu dalje...da se mi drzimo "domace" gologuzije hahahahaha kakav vic hahahahaha.
[ Isak666 @ 13.01.2011. 22:39 ] @
Masis poentu, osim ovoga
Citat:
ArtCool:
pozivajuci "bracu ka krstu" pozivao sam da se oslobode Satane i vrate Bogu i bozijim nacelima (da ih ne nabrajam)
Zbog toga sam predpostavio da vec kad pozivas povratak necemu da ti je poznato cemu ih pozivas, pa ako ti je poznato resenje, da ti je poznat i problem - bar kad se koristimo recnikom referentnog okvira hriscanstva - problem palog coveka i njegovo obozenje, pa iz toga njegova borba sa svojim strastima i slabostima i necijim mehanizmima koji su stelovani za slabosti, kao i odgovornost coveka.
Preceprkaj nesto vise o tom na sta pozivas, a manje se cimaj necijim estradnim analizama simbolizma krsta.
Bar bih ja tako radio kad bi me to interesovalo.
[ ArtCool @ 13.01.2011. 23:06 ] @
Citat:
Isak666:
Preceprkaj nesto vise o tom na sta pozivas...
Ja licno ne moram,
nek se brinu oni kojima radi savest a hteli bi da se izbave...
Meni je primarni cilj da pokazem da je vecina stvari dirigovana sa ciljem ekstra profita, da ima puno obmana i lazi i da mnogo manje upravljamo svojim zivotima nego sto mislimo.
[ Wi-Fi @ 13.01.2011. 23:13 ] @
Citat:
ArtCool: Prosto je NE MOGUCE DA NEKO TOLIKO MOZE BITI VIDOVIT I PAMETAN I IZMANIPULISATI SA VERAMA CITAVO COVECANSTVO I DA TO TRAJE MILENIJUMIMA.
Uopste nije nemoguce. Ljudi su verovali u stotine bogova, pa u desetine, vrlo lako je nekome moglo pasti na pamet da taj broj smanji na par komada i tako grupise/polarise debile
[ Isak666 @ 13.01.2011. 23:19 ] @
@artcool
Ne, ok.
To sam predlozio jer sam primetio da si ponudio povratak krstu kao resenje i da zelis da izbavljas slobodnu bracu.
Cesto cujem poziv na odbranu necega za sta se nema ni pojma sta je u sustini, sem nekih ritualnih manevara koje su naucili od predaka.
Cak primecujem da patriJotske organizacije se polako albaniziraju -sto se tice metoda- nerazdvajajuci ili dajuci primat naciji nad verom, sto je stara boljka kod nekih pravoslavaca.
Ja sam samo hteo da dodam licnu odgovornost coveka u tom sistemu, sto je za Sorabe hiperbitno jer su njima svi neprijatelji nepogresivo dobro organizovani sa visevekovnim planovima kojima se ne moze niko odupreti, sto malo pravi problema kad treba da se povede briga i odgovornost za svoj zivot.
I dusu, rekao bi verovatno jos neko.
[ ArtCool @ 14.01.2011. 00:57 ] @
Citat:
Isak666: .... sto je za Sorabe hiperbitno jer su njima svi neprijatelji nepogresivo dobro organizovani sa visevekovnim planovima kojima se ne moze niko odupreti, sto malo pravi problema kad treba da se povede briga i odgovornost za svoj zivot.
Sta reci dalje nego gorka istina
Ovaj put ce biti pakla za dva Sunceva sistema a ne za jedan.
edit:typo
[Ovu poruku je menjao ArtCool dana 14.01.2011. u 04:39 GMT+1]
[ tahuti @ 14.01.2011. 04:13 ] @
Sto se tice tajnih organizacija one su bile popularne na prelazu 19-20 veka, broj organizacija i njihovo clanstvo je opalo.
Ovo sam vec postovao ali nije naodmet da se podseti
Iz knjige "The International Encyclopedia of Secret Societies & Fraternal Orders" od Alan Axelrod
Sto se tice tajnih organizacija, mogu se klasifikovati:
-drustvene
-dobrotvorne ili usluzne organizacije
-etnicke
-poslovne
-misticne/religiozne
-politcke
-kriminalne
-ostali
Drustvene, glavna uloga je da se pije tamo. Odd Fellows, Buffalo, Moose, Elks su bili popularni za vreme Prohibicije, jer se moglo piti tamo.
Dobrotvorne ili usluzne organizacije su nastale kao proto-socijalne zastite, imigranti su mogli samo da se oslone na ovake organizacije ako se povrede, u 20 veku vecinom su nestale, u USA one koje su bile fokusirane na etnicku grupu npr grke pretvorila se u osiguravajuce drustvo za tu grupu.
Etnicke i kulturna drustva, uobicajeno imaju 3 cilja, omogucava da se podsete starog kraja i sacuvaju obicaje za novu generaciju, kao i pomoc.
Poslvna drustva, zadruge, sindikati su moderni oblici ovih drustava, dok u ranijim vremenima bilo je asocijacija zanatlija (Freemasons), trgovackih gildi.
Misticna i Religiozna drustvo svrha im je da cuvaju "tajnu" ili veru.
Politcka drustva ovih dana na Zapadu su samo za ektremna politcke poglede, moraju da upraznjavaju paranoju ili nelegalne akcije.
Kriminalne organizacije, tokom vremena imale su manje/vise kriminalni aspekt i ponekad politicki pogled u zavisnosti ko je opisivao organizaciju
Ostale su organizacije koje su imale dodatne karakteristike kao ektralegalne i sudske.
Dosta organizacija se moze pronaci u vise kategorija. Pogledajte Mafiju, imaju svoja okupljanja (drustvene), paze na sirocad/udovice(dobrotvorne), lobiraju politicare, etnicki Italijani-Sicilijanci, misticni aspekt je minimalan, kao zakletva na Bibliju. Pored kriminalnih imaju i legalne poslove.
Ne samo da postoji "tajno" drustvo vec je moguce da postoji jedno ili vise grupa unutar organizacije koje mogu imati razlicite ciljeve.
Razlozi za uclanjavanje u organizacije:
-Poslovni
-Zelja da se bude "drugaciji"
-Zelja za znanjem
-Strah
-Dobro drustvo
-Navike
-Medjusobno pomaganje
-Posebne beneficije
-Status
Neke organizacije ocekuju da "braca" i "sestre" favorizuju jedni druge u poslovnim odnosima.
Neki ljudi osecaju da nemaju uticaj na svet, dok u lozama osecaju se kao da pripadju i da su drugaciji
Prenosenje "tajnih" znanja, cesto obecanja su veca od onog sto se radi
Sto se tice straha, ovi se udruzuju protiv necega jer se boje promene koje nastaju, rasisticke, i "patriotske" organizacije
Kod dobrog drustva, ako se ne osecas prijatno u toj grupi zasto bi ostao u njoj
Cest slucaj kod Masona je udruzivanje zato sto je njegov otac bio mason, znaci navika
Organizacije za medjusobnu pomoc su nastale tokom 19 veka i imale su odlike tajnih drustava, imale su ulogu cuvanje casti da se ne zna da neko prima milostinju. Drugi oblik organizacije je ako je neko stranac u gradu i lakse je uspostaviti kontakt sa ljudima ako si bio clan iste organizacije. Tako na primer Odd Fellows je cvetao na zapadu u toku zlatne groznice
Posebne beneficije, opet cu da se pozovem na Elks koji su osnovani da bi se obisla zakonska zabrana rada saluna Nedeljom. Neke organizacije su isto tako ustanovili stipendije za obrazovanje.
Status, u nekim mestima samo pripadanje "pravim" klubovima i grupama je neophodno za drustveno i poslovnu uspesnost.
Sada nemoj mesati sekte i "tajne" organizacije, ipak su drugacije.
-------
Problem je u poimanju monoteizmu.
Pogledaj koliko razlicitih imena se daju jednom Bogu, a sta je sa svecima zasto se moli njima a ne direktno Bogu. U Islamu 99 imena Boga.
Sada mi reci koja je razlika izmedju religije sa vise Bogova i monoteizma sa vise imena za jednog Boga, sa stanovista vernika. U politeizmu svaki bog predstavlja aspekt realnosti, a u moneteizmu to ti je ime koje koristis.
Neko ce reci da politeisticki bogovi imaju vise aspekata, pa to se menja tokom vremena, svako zeli da njegovi ideali pobede budu jaci. Isis je bila boginja 2 izvora, da bi postala jedno od najvaznijih bogova u Egipatskoj religiji. Pobednici pisu istoriju.
--------
[ Isak666 @ 14.01.2011. 11:28 ] @
Citat:
Isak666: .... sto je za Sorabe hiperbitno jer su njima svi neprijatelji nepogresivo dobro organizovani sa visevekovnim planovima kojima se ne moze niko odupreti, sto malo pravi problema kad treba da se povede briga i odgovornost za svoj zivot.
Ovaj put ce biti pakla za dva Sunceva sistema a ne za jedan.
Cisto zbog ostalih - mozda nisam naglasio dovoljno ironiju u tom delu.
@tahuti
mozes li pojasniti vezu izmedju hijerarhije potreba Maslova i teme?
[ tahuti @ 14.01.2011. 15:25 ] @
Motivacija ljudi.
Za one koje neznaju:
fizioloske: hrana, sex,...
bezbednost: skloniste, siguran posao,
ljubav/pripadnost
postovanje: samo postovanje, postovanje od drugih
samoaktualizacija: moral, religija, umetnost
Moras da zadovoljis nize potrebe ali nije ti neophodno da budu 100%, covek koji je toliko gladan ne razmislja o moralu ili cak sklonistu misao je samo na hranu, kada ima malo hrane moze da razmislja gde da se skloni.
Vecina ljudi se ponasa u skladu sa ovom lestvicom.
Daje objasnjenje sta motivise ljude da pripadaju bilo kojoj organizaciji.
Posto neko zeli da dovede pod jednu religiju, to me je podsetilo na beskucnike gde idu u crkvu, ne zato sto veruju nego sto dobiju hranu, i odslusaju molitvu ali im je motiv cisto prezivljavanje, briga ih za religiju.
fizioloske: hrana, sex,...
bezbednost: skloniste, siguran posao,
ljubav/pripadnost
postovanje: samo postovanje, postovanje od drugih
samoaktualizacija: moral, religija, umetnost
Moras da zadovoljis nize potrebe ali nije ti neophodno da budu 100%, covek koji je toliko gladan ne razmislja o moralu ili cak sklonistu misao je samo na hranu, kada ima malo hrane moze da razmislja gde da se skloni.
Vecina ljudi se ponasa u skladu sa ovom lestvicom.
Daje objasnjenje sta motivise ljude da pripadaju bilo kojoj organizaciji.
Posto neko zeli da dovede pod jednu religiju, to me je podsetilo na beskucnike gde idu u crkvu, ne zato sto veruju nego sto dobiju hranu, i odslusaju molitvu ali im je motiv cisto prezivljavanje, briga ih za religiju.
Bravo! Klap, klap... Kako je priproste lako podvesti pod jedno, dok im u glavama samo drugo - preziveti!
Kroz istoriju cist je luksuz biti mislioc u ovom sebicnom svetu, a retki koji su ponikli iz blata - po meni cisti heroji!
No, nije obaveza coveka da prati sta mu se nudi, od mode, auta, provoda, .... da bi se osecao bolje,
cak i obicna stvar koja je pravedna moze doticnog da ucini srecnijim nego sve ranije nabrojano...
Sve je stvar izbora (a i mogucnosti :) )...
[ Isak666 @ 14.01.2011. 16:39 ] @
Pa dobro, stoji to, samo -kao sto si rekao- nije to nesto specijalno sto koriste tajne organizacije, nego je to nesto na sta se oslanje sve u drustvu jer tako funkcionise svaki covek - od porodice preko skole, sportskih klubova, firmi, zajednici, svakodnevnice pa nadalje.
Mada, stoji kao objasnjenje da je sve ovo o cemu pricamo posledica i uzrok ljudske prirode.
[ Odin D. @ 14.01.2011. 17:52 ] @
I zato se nikad ovo stanje nece promjeniti, ni sad ni u buducnosti sta god da se radilo.
Procenat budala u ljudskom drustvu je regulisan kosmickim zakonima i tu se nista ne moze uciniti.
Kao sto ni svaka planeta u svemiru nije naseljena tako ni u svakoj glavi ne moze biti pameti.
Moze se upinjati na saniranju posljedica do mile volje, ali uzrok ce uvijek prevladati.
[ Ankalagon the Black @ 14.01.2011. 19:00 ] @
Citat:
Kao sto ni svaka planeta u svemiru nije naseljena...
A koliko je otprilike planeta naseljeno u svemiru?
[ Odin D. @ 14.01.2011. 19:41 ] @
Ja znam pouzdano za jednu, ali koja je nazalost naseljena pretezno budalama.
[ Ivan Dimkovic @ 14.01.2011. 19:54 ] @
Ako su i ostale planete na kojima postoji zivot takve, onda mozemo slobodno zakljuciti da ima jako puno budala u ovom univerzumu :-)
Ono, ako je ovaj univerzum neka simulacija u necijem super-racunaru, red je da malo tweakuje parametre... malo je omanuo....
[ Isak666 @ 14.01.2011. 19:58 ] @
^^
Ne, ne - dobro je ovako ;)
[ ArtCool @ 14.01.2011. 23:23 ] @
Imalo budala ili ne odupreti se zlu mora, jel ce nas sve potopiti, a to se nece tek tako lako dozvoliti i pored ocigledne letargije.
Stvari su mnogo ozbiljnije nego ikada kroz istoriju, rat se vodi na nevidljivom (oku) planu i niko nije postedjen.
I bogati i siromasni manje vise jedu istu hranu i trose iste hemikalije i to ce doci glave svima, ne zavisno da li je "obican" ili nize rangirani "brat".
Da li ce jednom "braca" shvatiti da sto su se ugnezdili na nekim pozicija u okviru loza da im nista nece pomoci...kajace se kasnije ali bice kasno.
[ ArtCool @ 14.01.2011. 23:38 ] @
Nesto meni drugo interesantno...
Dimce legendo (bas mi dobro dodje u temu) da ti nisi malo aktuelan sa "bracom" ili cisto koketiras estradno sa njima, vidi sta nadjo na internetu interesantnih slikica, sve same spekulacije i gluposti ali nikada se ne zna
Ono bar znam da masonerija voli petokrake tako da je onaj "urokljivi" starac maslo neke bratije.
I sta bi sa onom sprdacinom na temu iluminatorstva ( neka slova...nemam pojma) koji ti je jedno vreme stajao u profilu, pa nije ti to bio valjda paravan da nisi sa njima.
Znas onu staru psihologiju, izlozi nekome nesto pred oci i on ce najmanje na to da sumlja...
Sada vidim nema toga, nisu te valjda pedalirali ko onu nasu "gologuziju".
Nemoj mi zameriti ja samo pitam
P.S 1
Znam ja za natpise po tarabe "Ni kod babe nema dzabe sve su pi***na izvolte...." ali da pise i na jednoj letvici "Minsko polje" ja tu ne bi "zalivao" travu.
E sad "umetnost" je prepoznati tu "jednu" letvicu.
Ja sada ne vidim "vezu" izmedju srbinati.org is your gateway to sites on the Internet for mason illuminati conspiracy new world order! da pise na sajtu i masina za cigle, CNC opreme, busilica...pitaj (djavole) cemu je tu zamisao
Uzmimo da je to samo neki folklor kod MTV zveda, ali mene sada interesuje (koje je to stanje uma) da se covek tako kretenski ponasa sa tim rucno, nozno, ocnim znakovima....nesto gistro da koketira sa djavolom (valja oni to zovu neoprcana koza - nisam siguran )....
Zamisli ti sada da ovu bedu pozdravljas sa ovakvim znacima....horor u izvornoj formi...a za rad cije baba zdravlja.
Inace u pitaju je RDJANA, sa ovo kapce me podseca na onaj ku klux klan - koji su to tek otpadnici bili mili boze.
Pripadnike to klana su se stidele i rodjene majke a ocevi su menjali prezimena da ih ne povezu za "decom"...
Inace "krst" oni otpozdravljaju ovde NAZI pozdravom.
Svasta se tu moze spekulisati (krst koji otpozdravlju extremni sektasi nazi pozdravom koji su imali genocidnu politiku sa odorom koja aludira na neko svestenstvo....)
P.S 4
I kud ti bas "zapade" broj 13 za clanstvo (znam da je slucajno) ali nesto mnogo slucajno...sta znam verovatno samo umisljam...
E sad se ja pitam, da li je lud onaj koji je to smislio i koristi, ili onaj koji je to kao "toboz" povezao pa publukuje, tu se mute neka Trumanova jaja samo tako
Ccccc....cime se sve ljudi zamlacuju....dobro te ona nasa "gologuzija" i pobeze na vreme, spasile se prdaleznica kojih nema ni u jednoj bajci od kako je covek zagazio Zemljom.
edit:tekst, foto, typo...
[Ovu poruku je menjao ArtCool dana 15.01.2011. u 02:51 GMT+1]
[ yolja624 @ 15.01.2011. 06:35 ] @
Sta ti sve strpa u jedan post... Obamu i babin cjenovnik, letvice u tarabi i minsko polje, rihanu i njenu kapu(?!), KKK i kozu neoprcanu.
Od svih ludih tema u UMZ ova mi najludja.
[ pri3rak @ 15.01.2011. 06:35 ] @
Bilo bi tebi zabavno i na pustom ostrvu :)
[ ArtCool @ 15.01.2011. 12:04 ] @
Citat:
pri3rak: Bilo bi tebi zabavno i na pustom ostrvu :)
Istina macka sa misem radi zabave, a mis sa mackom radi zivota.
Njima je to zabava, oni su siti likovali kada su nam zemlju satirali i siti su se napijali sampanjca...
[ yolja624 @ 15.01.2011. 12:30 ] @
Citat:
ArtCool: Istina macka sa misem radi zabave, a mis sa mackom radi zivota.
Njima je to zabava, oni su siti likovali kada su nam zemlju satirali i siti su se napijali sampanjca...
Pa sto ne kazes da si zagovornik te price...
sad je jasnije...
Tebi su svi krivi i svi su protiv tebe. A ti si pravedan, Bogom dan pripadnik nebeskog naroda, koga svi mrze bez razloga.
[ pri3rak @ 15.01.2011. 12:31 ] @
Citat:
Nema za nas zime, dokle god nam je teslinog oruzija i jogi letaca
[ ArtCool @ 15.01.2011. 12:49 ] @
Citat:
yolja624: Pa sto ne kazes da si zagovornik te price...
Koje price, da je demokratija dobra stvar (i sa njom masonerija koja dolazi u paketu).....jeste jeste dobra je,...ako nisi skoro izadji malo iz kuce i pricaj sa ljudima.....sta znam mozda nesto i dozivis realno sem sto filingujes virtuelno.
Citat:
yolja624:
A ti si pravedan, Bogom dan pripadnik nebeskog naroda....
Sve si pogodio, vidis kako znas, da nisi neko unuce Baba Vange ili mozda onih Tarabica - e ti su bili opasni
A znam ti mora da si komsija Milana Tarota pa ga bijes sve iz prve
"...gospodjo izgubili ste torbu....jesam kako znate....a bila je baraon....ne ne bila je crna....pa to sam mislio crna na braon, odnosno braon na crno, ma u svakom slucaju na crno...jeste jesta kako ste pogodili.....eh pa znate.....a imali ste i neke pare u torbi....boze Milane pa vi sve znate....."
[ yolja624 @ 15.01.2011. 13:21 ] @
Citat:
Koje price,
da je demokratija dobra stvar (i sa njom masonerija koja dolazi u paketu).....jeste jeste dobra je,...ako nisi skoro izadji malo iz kuce i pricaj sa ljudima.....sta znam mozda nesto i dozivis realno sem sto filingujes virtuelno.
Izlazim ja napolje, i stalno pricam sa ljudima, ali biram drustvo, sto i tebi predlazem. Mozda se izvuces iz matriksa.
Citat:
Sve si pogodio, vidis kako znas, da nisi neko unuce Baba Vange ili mozda onih Tarabica - e ti su bili opasni
A znam ti mora da si komsija Milana Tarota pa ga bijes sve iz prve
Ma nisam, nego jednostavno namirisem takvog na kilometar. Stvara mi se osip cim se takav pojavi, sta cu, bioloska reakcija...
[ ArtCool @ 15.01.2011. 13:52 ] @
Citat:
yolja624: Ma nisam, nego jednostavno namirisem takvog na kilometar. Stvara mi se osip cim se takav pojavi, sta cu, bioloska reakcija...
Pazi pameti,
znam da ce mi biti lose (kazes da namirisa na kilometar) i opet dodje
Bojim se da dalje nemamo o cemu, kada ni osnovne spone na relaciji ass - glava ne funkcionisu
[ Ankalagon the Black @ 15.01.2011. 14:00 ] @
Sad sam se vratio sa premijere novog Zeitgeista. Pored toga sto je do sada najbolje odradjeni Zeitgeist i jedan od najboljih dokumentaraca ikada, ostavlja sa utiskom da ako mi krenemo da prepravljamo svet po principima po kojima je trebalo oduvek da bude skrojen nije uopste bitno sta rade Masoni, Illuminati i ostali. Ustvari, kad se razumeju moderni problemi vidi se da drugog izbora i nemamo. Jedino alternativno resenje jeste masovno (brzo i nasilno) smanjenje populacije, sto je opcija koja ne dolazi u obzir.
[ ArtCool @ 15.01.2011. 14:09 ] @
Citat:
Ankalagon the Black: Jedino alternativno resenje jeste masovno (brzo i nasilno) smanjenje populacije, sto je opcija koja ne dolazi u obzir.
Pazi sad ovu logiku:
Hitler je sve ljude sa teskim psihickim i urodjenim mentalnim deformitetima (rodjenim Nemcima) okupljao na izvesnim lokacijama i tamo ih drzao zatocene, da ne "prljaju" prefinjenu arijevsku naciju.
E sa jel on bio u pravu sa tehnicko-"masinskog" aspekta da ti ljudi nisu ni za sebe ni za druge........jeste.
Jesu li ti ljudi sem mozda porodici falili, nisu (kome su od koristi).
A sta radimo sa onim stvarima koji nam nisu od koristi.....ja to ne mogu da napisem jel nisam fasista....
E sad pitanjce?
Hocemo li da se ponasamo "masinski" ili ljudski, kako cemo da racunamo....sta nam treba zadrzavamo (a viskove odbacujemo) ili kako cemo sa onim sto imamo.
Ja ne dvosmisleno znam odgovor, a verujem i vecina Zemaljske populacije.
[ Ankalagon the Black @ 15.01.2011. 15:27 ] @
Mislim da su neki drugi termini mnogo prikladniji nego "masinski". Npr, sovinisticki, rasisticki ili jednostavno umno poremeceni.
Danas postoji dovoljno znanja da se pomogne svim takvim, na neki nacin, unesrecenim ljudima. Izigravati boga odlucivanjem ko je za bacanje a ko ne je psiho-patoloski poremecaj i nikakvo opravdanje nema u smislu "prakticnosti".
[ pri3rak @ 15.01.2011. 17:15 ] @
Citat:
Koje price,
da je demokratija dobra stvar (i sa njom masonerija koja dolazi u paketu).....jeste jeste dobra je,...ako nisi skoro izadji malo iz kuce i pricaj sa ljudima.....sta znam mozda nesto i dozivis realno sem sto filingujes virtuelno.
Zamisli kazes ovo Svajcarcu ili Norvezaninu.
Citat:
A sta radimo sa onim stvarima koji nam nisu od koristi.....ja to ne mogu da napisem jel nisam fasista....
Zamisli coveka koji je pronikunuo u najskrivenije tajne ljudskog drustva, a ostao uzkracen za poimanje razlicite upotrebe "jel" i "jer" :)
[ ArtCool @ 15.01.2011. 17:26 ] @
Citat:
pri3rak: Zamisli coveka koji je pronikunuo u najskrivenije tajne ljudskog drustva, a ostao uzkracen za poimanje razlicite upotrebe "jel" i "jer" :)
Teslu su pitali izmedju ostalog zasto mu je rukopis necitak i neuredan, dosta i nepovezan....on ce....
" Nemam vremena da obracam paznju na periferne stvari "
P.S
Znaci tebra jos sam i Nidza T, pored svih obaveza
[ pri3rak @ 15.01.2011. 17:36 ] @
Postoji skromna razlika izmedju odlicnog poznavanja dobro definisane inzenjerske oblasti, i odlicnog poznavanja mrsomudije :) Kao sto postoji podjednako skromna razlika izmedju necitkog rukopisa i nepismenosti :)
[ ArtCool @ 15.01.2011. 23:57 ] @
Citat:
pri3rak: Postoji skromna razlika izmedju odlicnog poznavanja dobro definisane inzenjerske oblasti, i odlicnog poznavanja mrsomudije :) Kao sto postoji podjednako skromna razlika izmedju necitkog rukopisa i nepismenosti :)
Pa sta onda mrsomudis po autorovoj temi
Ako zelis da se iskazes otvori novu tipa "Kako se legira celik u drvenim bacvama" ja cu da vodim "biznis'" a tebi cu da dam da lozis ispod bacve, sto verujem da ce ti dati prostora da se kreativno iskazes
I svakom dobro ti lozes, ja propovedam i napravicemo mir u svetu...
[ pri3rak @ 16.01.2011. 08:51 ] @
Citat:
Pa sta onda mrsomudis po autorovoj temi
A kako ne mrsomuditi po mrsomudiji. to joj je inherentna namena
Citat:
I svakom dobro ti lozes, ja propovedam i napravicemo mir u svetu...
Pre nekoliko postova se poredis sa Teslom, ovde uzimas ulogu propovednika, tokom cele teme si u ulozi nekoga ko zna "sve" (sem da razlikuje gde se koristi jel a gde jer), ne znam mene to podseca na prostor izmedju F20 i F29
[ Isak666 @ 16.01.2011. 10:43 ] @
Citat:
pri3rak: Zamisli kazes ovo Svajcarcu ili Norvezaninu.
Meni je ovo isto lud fenomen, da se cela realnost konta kroz srpsku aktuelnost, pa se niko ne zapita - kako jbte na isti pokusaj nezakonitog postupanja drzave sa licnim podacima u dve zemlje u jednoj na adresu Ustavnog suda stigne 40 000 pisama zalbe uz kampanju na ulicam i medijima, a drugoj osim izjave poverenika za informacije od javnog znacaja se ne cuje i ne vidi nista?
Uzimam u obzir da prva zemlja ima 8 puta vise stanovnika, pa bi realna cifra za uporediti sa Srbijom bila 5000 pisama.
Kontam i da je kriza veca nego u prvoj zemlji, pa ajde neka je bilo bar 500 pisama.
Ali ne.
Nista. Ni jedno.
Ali kad treba da se ocekuje da Ustavni sud ili sama drzava sama od sebe profunkcionise bez bilo kakvog pritiska ili aktivnosti pojedinca - onda imamo kilometarske postove.
Upravu je Lesli - narod koji decenijama radi isto, a ocekuje druge rezultate.
[ p3j4 @ 16.01.2011. 11:58 ] @
Citat:
Ankalagon the Black: Sad sam se vratio sa premijere novog Zeitgeista. Pored toga sto je do sada najbolje odradjeni Zeitgeist i jedan od najboljih dokumentaraca ikada
Taj Zeitgeist je remek delo onih protiv kojih je navodno uperen. Kada sam pogledao prvi deo, u početku sam bio pomalo sumnjičav zašto se istinite informacije mešaju sa neistinitim. Sada mi je jasno - u svrhe manipulacije. Ali kada je izašao deo u kome se nudi "rešenje" u vidu projekta Venus svaka dalja sumnja je izostala. Razmisli malo, zašto su "rešenja" protiv ekipe koja se napada u tom filmu, potpuno identična viziji sveta iste te ekipe. Remek delo!
Edit: typo
[Ovu poruku je menjao p3j4 dana 16.01.2011. u 16:11 GMT+1]
[ ArtCool @ 16.01.2011. 12:20 ] @
Citat:
p3j4: Taj Zeitgeist je remek delo onih protiv kojih je navodno uperen. Kada sam pogledao prvi deo, u početku sam bio pomalo sumnjičav zašto se istinite informacije mešaju sa neistinitim. Sada mi je jasno - u svrhe manipulacije. Ali kada je izašao deo u kome se nudi "rešenje" u vidu projekta Venus svaka dalja sumnja je izostala. Razmisli malo, zašto su "rešenja" protiv ekipe koja se napadaja u tom filmu, potpuno identična viziji sveta iste te ekipe. Remek delo! ;)
Jasno ko dan,
ja stalno o tem pisem
[ ArtCool @ 16.01.2011. 12:32 ] @
Interesantna nam kultura zbilja, da li mi uopste ista znamo o sebi i svom poreklu ???
Jesmo li mi satanisti u sustini, a da to ni ne znamo...
[ Isak666 @ 16.01.2011. 13:14 ] @
^^
Pa ako ti pored odnosa jednog dobrog dela naroda prema onima kojima treba pomoc (tip: javne kuhinje, skupljanje odece), pored odnosa pojedinca prema vlasti i vlasti prema pojedincu (tip: rajinski mentalitet), pored hajduckog odnosa prema uredjenom drustvu i drzavi, pored odnosa prema kulturnom bogatstvu i to ne nekom novom nego licnom i nasledjenom i pored totalnog autizma i stalnog ponavljanja gresaka uz ocekivanje da se dobije drugi rezultat - treba ovako nesto da bi zakljucio da nesto ne stima, ja onda nemam pojma.
Tebe zanima samo neki senzacionalizam i trazis samo materijal kojim bi potkrepio svoja uverenja.
Who fckn cares about tri prsta?!
Covece, najbrzi voz na planeti ide sedam do deset puta brze od srpskog.
Kulturu grade ljudi koji vuku napred - ne tri prsta- nego nauku, umetnost, obrazovanje i industriju.
[ anakin14 @ 16.01.2011. 14:06 ] @
artcool - sto bre ne uze plavu pilulu...
[ tahuti @ 16.01.2011. 15:47 ] @
Svi prosti simboli su vec zauzeti.
tacka, krug, ugao, dve linije ukrstene, trougao, kvadrat, pentagram/petokraka zvezda - jesu razliciti su,...
Brojevi 1-10 odavno imaju znacenja, cele knjige su pisane da pokriju prvih hiljadu brojeva sa svojim tumacenjima.
Boje, crna, bela, cela dugina skala, sve ima tumacenje, kako dodati nesto novo? Specifirati odredjenu nijansu na Pantone skali http://en.wikipedia.org/wiki/Pantone
Koliko razlicitih simbola mozes da uradis sakom a da nema nikakvog znacenja a da moze i neko sa artritisom da ga uradi?
Kao primer. Znas ok simbol - napravis krug sa prstima, e taj simbol moze isto da znaci novac ili anus pa sad sta da radimo, je li ti je covek rekao oce baksis, sve je ok ili te je nazvao sup..?
Simboli su zivi, mutiraju, kao i jezik, zavisi od kulture koje je koristi. Sta je krug znacio neandertalcu, kromanjoncu a sta tebi i svim civilizacijama (geografski i istorijski) izmedju?
[Ovu poruku je menjao tahuti dana 16.01.2011. u 17:08 GMT+1]
[ anakin14 @ 16.01.2011. 16:59 ] @
ma ne breee tahuti.. pobrkao si ti tu nesto.
ispruzena otvorena saka ce UVEK I BILO GDE znaci nacisticki pozdrav, broj 13 ce UVEK I BILO GDE znaci nesrecan broj, a trougao ce UVEK i BILO GDE znaciti masonsko obelezje...
to su neoborivi patenti u kosmickom zavodu za patente i vremenski odredjeni na +/- beskonacnost.
ovo znam jer sam licno bio u zavodu kad sam prolazio kroz galaksiju e-67 jer sam jurio neke somalirane pufne za frezenklovanje na planeti X.
[ tahuti @ 16.01.2011. 17:46 ] @
anakin14 ti si hupi, jesi li koristio bistromatik ili draškar?
[ ArtCool @ 16.01.2011. 18:05 ] @
Citat:
tahuti: anakin14 ti si hupi, jesi li koristio bistromatik ili draškar?
Ne to su prvi simptomi GMO soje...
[ tahuti @ 16.01.2011. 19:01 ] @
ArtCool citaj malo druge knjige kao Autosperski vodic kroz galaksiju i bice ti jasnije.
[ ArtCool @ 16.01.2011. 20:44 ] @
Citat:
tahuti: ArtCool citaj malo druge knjige kao Autosperski vodic kroz galaksiju i bice ti jasnije.
Ja to procitao kada sam polagao vozacki, i dobio sam maksimalne ocene.
ArtCool: Bas sam mislio da odem u gvozdjaru da kupim drva i beli lukac, i onda da zabacim mrezu na jastoga sa drugog sprata trafike
Pazi posle kako ces pojesti ulov, jer
[ ArtCool @ 16.01.2011. 21:33 ] @
Istina ziva zato se ja koristim desnom rukom, ona mi je merodavnija...
Fin duborez da li je mozda koristio Lujev ili Barokni stil, ne znam...
Ne tripujte se sigurno je neki foto editor.
[ Isak666 @ 16.01.2011. 21:43 ] @
Ne, ne - barok bi vec bio raskalasniji i zivahniji.
Btw moras da pazis kako baratis tim nozem, izgrebao si dlan.
[ ArtCool @ 16.01.2011. 21:55 ] @
Citat:
Isak666: Ne, ne - barok bi vec bio raskalasniji i zivahniji.
Bogami ili bolje receno Djavola mi ako ovo nije raskalasno i zivahno onda ne znam sta je.
Daj onda nesto bolje pridonesi temi, budi baja, player, kersme
Nemoj da si stiskara, neka progovore te sestice iz tebe, sto si ih turao kada ti nicemu ne sluze, vidis kako nas drug Dimce gruva svu snagu na konto svog broja 13.
On mu daje turbo boost...tako da se od tebe ocekuje neka zestina....