[ bttp @ 14.01.2011. 16:59 ] @
Ima li nekoga da razjasni ovu nedoumicu? Kako piše u ispravama? Tabla sa nazivom lepo kaže Strahinića Bana, ali se ostatak sveta (Google it) s tim ne slaže :)

[ Horvat @ 14.01.2011. 19:15 ] @
zanimljivo

verovatno su zjbali tablu
seti se osnovne i pripovetke/pesmice o banovic strahinji
[ bttp @ 14.01.2011. 19:32 ] @
Čisto sumnjam da su zajebali tablu jer to nije jedina a na svima piše isto. Plus što te table stoje tu već decenijama, pa bi valjda neko dosad odreagovao i promenio to.

Jedini logičan zaključak je da se ulica zove kao što stoji na tabli, Strahinića Bana, a da ostatak sveta izvlači pogrešan zaključak iz imena Banović Strahinja.

Pitam se samo odakle Google povlači podatke za svoje mape (kao i svi ostali), mada me ne bi čudilo ni da recimo načelnik PU Stari Grad ne zna naziv ulice kako je napisan na tabli, ili recimo predsednik opštine Stari Grad.
[ jablan @ 14.01.2011. 19:42 ] @
http://sr.wikisource.org/sr/%D...%D0%B0%D1%85%D0%B8%D1%9A%D0%B0
[ Horvat @ 14.01.2011. 19:51 ] @
davno sam citao "banovic strahinju", setio sam se samo naziva
cudno, u nazivu je "strahiNJa", a u tekstu i "strahiNa" i "strahiNJa" (kako kad)
Citat:
a da ostatak sveta izvlači pogrešan zaključak iz imena Banović Strahinja.

pa u pitanju je isti lik iz boja na kosovu
[ BluesRocker @ 14.01.2011. 19:56 ] @
Jeste Strahiniću u originalnoj knjizi.
http://digital.nb.rs/eng/direct.php?sign=S-II-0467b
262. strana
[ bttp @ 14.01.2011. 20:26 ] @
Znači ostaje samo dilema kako da ubedimo ostatak sveta da je u krivu :)
[ Odin D. @ 14.01.2011. 20:29 ] @
Svaki pravi guslar ce odguslati Strai'njić Ban :)
[ bttp @ 14.01.2011. 23:21 ] @
Kako se Google-u prijavljuju greške u njihovim mapama?
[ pringles80 @ 17.01.2011. 09:10 ] @
pošto su google mape za Srbiju ručno unosili ljudi, svako može na http://www.google.com/mapmaker da stavi predlog za promenu ili izmeni nešto, posle čega ide review i odobravanje od ostatka korisnika mapmaker-a, kao nekakvo glasanje, i onda se izmeni na mapi.
[ vladd @ 17.01.2011. 10:25 ] @
Pa dok je bila normalna ulica, bila je Strahinjica Bana, medjtim, novokomponovano, kada je dobila kafice sa pucanjem, postalaje Strahinica...

Poseban sarm su dali rodjaci iz beogradske uprave, pristigli s konca i konopca, i sa ponekim razredom nekakve brdske skole..,ah da, i "zavrsenim" Singidunumom ..neophodan je VII stepeen, stucnost pre politike i nepotizma, i iskustvo u radu-boravku po kaficima..

Poz
[ bttp @ 17.01.2011. 13:29 ] @
Kao što se da videti, tabla sa nazivom ulice je starija od "silikonske doline" tako da ne vidim kakve veze to što pričaš ima sa nazivom ulice. Oduvek se tako zvala i to je to.

Nego čini mi se da sam uvideo još neke propuste. Skoro sam siguran da je "Knjeginje Ljubice" ustvari Kneginje Ljubice, kao što se ulica zove Kneginje Zorke. Na Google Maps se jedna zove "Kneginje" a druga "Knjeginje" što nema smisla, ali treba proveriti kakvo je "stanje na terenu".

[ bttp @ 26.01.2011. 18:15 ] @
Ispravljeno na Google Maps :)

Mada kad gledam na mobilnom i dalje je stari naziv. Moguće da je keširano...

P.S. Sad gledam, ni ovo možda nije ispravno. Treba li "bana" malim slovima kao što je u narodnoj pesmi? Na tabli nije jasno da li su mala ili velika slova, ali nazivi se kod nas ispisuju samo početnim velikim slovom prve reči osim ako nije vlastito ime jel?
[ etjen @ 26.01.2011. 19:23 ] @
ban bi trebalo da ide malim slovom
Dakle,

Strahinića bana

Osim ako mu to nije lično ime
[ bttp @ 26.01.2011. 20:25 ] @
Sudeći po tekstu narodne pesme, nije.
[ etjen @ 27.01.2011. 15:17 ] @
titule u našem jeziku idu malim slovom