[ Ivan 89 @ 14.01.2011. 19:50 ] @
Svakog dana struja se sve vise koristi i tako je sve skuplja i skuplja elektrane dizu cene sve vise i vise.
Sta mislite o kapagen generatoru on izvlaci struju iz zemlje preko dva uzemljenja .
http://www.youtube.com/watch?v=PqorIWlkhWI
http://www.youtube.com/watch?v=x6wVwYYZqeg&feature=related
Sta vi mislite valja li to cemu, to bi bila struja za dzabe .

[Ovu poruku je menjao ivanneagic dana 15.01.2011. u 23:17 GMT+1]
[ ArtCool @ 14.01.2011. 20:53 ] @
Citat:
ivanneagic
Sta vi mislite valja li to cemu, to bi bila struja za dzabe .

Gde je dosad bio taj generator
[ radarac66 @ 14.01.2011. 22:09 ] @
A sta treba da mislimo; energija ni iz cega??? Sta reci!!! Pa ovaj svet je lud, toliko energije tece pored njega a on nikako da se sagne i da je pokupi.

Eto, to je moje skromno misljenje.
[ Sepa011 @ 14.01.2011. 22:25 ] @
Ja msm d ovo trba u UMZ
[ robert63 @ 14.01.2011. 22:27 ] @
radarac66
Baš vala !

Hodam/Gazim po Energiji a ni ne znam koliko mi " Peče Tabane" !

Moram priznati da nisam vidjao ovakvo čupanje silnih KW-a iz same zemlje.
Verovatno sam prespavao pola Veka--i bavio se Germanijumskim Tranzistorima za to vreme.

Daj da i ja zabodem 2(dve) pocinkovane cevke od 2 cola (L=4metra) na razmaku od 30-40 meteri,
povežem instalaciju sa Fino-Licnastom od 16 mm kvatratnih,

--pa da na sve to prikačim---KVARCNU-Peč !

-'Oče li da se Usija ???

Ko je ovde LUD ???????????

[ lm741 @ 15.01.2011. 02:14 ] @
pa jesi primetio da ovi naši političari samo vikaju da nam je jedini spas u poljoprivredi tj. zemljoradnji,..
ko zna šta će nuditi da zabadaju mesto kukuruza
[ trlaz @ 15.01.2011. 08:50 ] @
Ima smisla ako je u blizini trafo stanice, ali snaga verovatno zavisi od potrosaca...
[ Alexxandar @ 15.01.2011. 13:01 ] @
Da je ovo i stvarno imam osećaj da bi bio donesen neki zakon kojim je zabranjeno da privatna lica poseduju takve generatore, recimo iz bezbednosnih razloga, a oni bi napravili elektrane i snabdevali ljude strujom. Dosta jeftinijom ali i dalje bi uzimali pare...
[ 3way @ 15.01.2011. 14:16 ] @
A da su bajke stvarne postojale bi i cizme od sedam milja.
[ Vladokv @ 15.01.2011. 17:03 ] @
Ko zna na šta je čovek nabasao... Nešto ne verujem da to zabadanje u zemlju izvor energije. Ali ako radi nema veze odakle energija stiže
[ a1200 @ 15.01.2011. 17:50 ] @
http://jnaudin.free.fr/kapagen/

Citat:
The purpose of the Kapagen is to suck the free electrons from the Earth. The Earth is a big capacitor which contains free electric charges. If it is possible to create or to find a potential imbalance between two points in the ground, it seems possible to suck additional electrons from the ground and thus to create an increase of the current flow through a wire connected between these two points.

Citat:
Early in his researches in Colorado Springs, Nikola Tesla wanted to collect free energy from the Earth capacitor between the ground and the ionosphere by the use of a parametric resonance with the TMT project (read the Colorado Springs notes from 1899). Later, Tesla has also found that it is possible to do the same process with only the use of the ground by using the natural imbalance of the ground potential produced by the telluric currents flow underground and Tesla has found that this can be done by the use of an asymmetric displacement of current...

"Minimal work is done in the system due to absence of translational movement in the displacement current. As small heat losses occurs, oscillations are maintained by the surplus charge stored in the coil. Very low energy expenditure allows power delivery to a load over an extended time period without an external fuel supply. After an initial input of energy from an outside source, Tesla's new electrical generator would operate as a fuelless device." from "The Second Law Thermodynamics and Tesla's Fuelless Generator" by Oliver Nichelson

Today, I am not able to say if my Kapagen v3.2 is fully in line with this principle above, because this is only the beginning of my research project, this is my main purpose and I explore this path as long as I continue to found something interesting, stay tuned...

Citat:

Publication number: WO2008103129 (A1)
Publication date: 2008-08-28
Inventor(s): KAPANADZE TARIEL [GE] + (KAPANADZE, TARIEL)
Applicant(s): TURK METIN [TR]; KAPANADZE TARIEL [GE] + (TURK, METIN, ; KAPANADZE, TARIEL)
Classification:
- international: H02M11/00; H02N11/00; H02M11/00; H02N11/00
- European: H02N11/00D
Description of WO 2008103129 (A1)
INDEPENDENT ENERGY DEVICE
The present invention is a device both self sufficient (self feeding) and producing ready to use electric energy, starts to operate with the initial electrical energy received from accumulator or similar source of energy, transferring the magnetic field generated in first bobbin to second bobbin through a frequency stabilizer, after rhythmically stabilizing the magnetic field occurred between the bobbins; converts the independent energy -received by the second bobbin from the air- to electric energy.

Today electric energy can be generated by using various kinds of technologies. In order to summarize some of them; electric energy can be generated through dams, from the motion of waves, by nuclear power plants, by using solar energy, fuel oil, hydroelectric power plants and similar areas through using various technologies. There are different advantages and disadvantages among these various techniques used for generating electric energy. The general purpose of all these techniques is to generate energy cheaper and faster by providing high efficiency. The present invention is improved through using different technologies of today, by less costly way and without harming the nature, and using a very different technique from the above mentioned (present techniques used today).

The present invention receives energy externally only at first starting phase. This mentioned energy can be easily generated from a small accumulator or chargeable battery or similar sources. 1 -2 seconds after the device is started, the power switch at the energy input of the device cuts the external electric (from accumulator or similar source of energy) off by generating electric energy. A very few part of this electric energy generated is used by the device to feed itself and the most part is discharged ready to be used. As long as the device is not shut down or no problem occurred inside, the device generates energy consistently. By recent technology, there is no device similar to the present invention producing energy consistently by feeding itself.

Posto mu treba pocetana energija, kao i specificna lokacija da bi se koristio disbalans u naelektrisanju zemlje... mislim da ima smisla. Tj. apsolutno nisam nikakav strucnjak, ali mi cela prica ima smisla jer se energija ne pravi "ni iz cega"... vec za to postoji solidno objasnjenje.

Ne verujem da bi se likovi ovoliko blamirali i trudili (pravili sve ovo i snimali) da bi usli u "krug slave" na 5 min., tj. objavljivali namerno lazne rezultate, da bi posle bili ismejani... jer ovo je definitvno moguce replikovati i proveriti - il' svetli il' ne svetli - tj. nije ona klasicna prica daj' mi par miliona za test projekat, pa ce da proradi, keve mi

[Ovu poruku je menjao a1200 dana 15.01.2011. u 19:07 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 15.01.2011. 17:53 ] @
Citat:
Alexxandar
Da je ovo i stvarno imam osećaj da bi bio donesen neki zakon kojim je zabranjeno da privatna lica poseduju takve generatore, recimo iz bezbednosnih razloga, a oni bi napravili elektrane i snabdevali ljude strujom. Dosta jeftinijom ali i dalje bi uzimali pare...

Jest vala, bas kao sto ti zakon brani da napravis turbinu koja ce da radi na vetar i posadis je u dvoriste, ili da okacis solarne ploce na svoju kucu...

Postoje neki drugi, prilicno fundamentalni, razlozi zasto je i dalje elektricna energija jeftinija ako je kupujes od velikog proizvodjaca - nemaju veze sa zakonoma i zaverama, vec sa efikasnoscu tih malih pretvaraca jednog oblika energije u drugi i njihovog relativno malog ucinka u zonama koje nisu "sweet spot" za njih.

Ako si srecan pa imas puno sunca, ili vetra i sl... - mozes komotno da budes nezavistan od elektricne mreze uz odredjena ulaganja, nekima cak uspeva i da naprave profit u zemljama koje su dozvolile prodaju struje nazad (bitne zapadne zemlje recimo vec danas) - stavise znam jednu osobu koja ima solidan plus na racunu, ali zivi u prilicno suncanoj sredini ;-)

Problem je sto je i dalje stepen iskoriscenja suvise mali i sama tehnologija skupa da bi predstavljala mogucnost za dobar deo stanovnistva.

Sto ne znaci da se te stvari nece menjati - ali trenutno jednostavno tehnologija nije na tom nivou. A budi siguran ima puno firmi koje bi vrlo rado proizvodile takvu tehnologiju, da je tehnoloski izvodljivo danas.

U svakom slucaju, budi siguran da danas neces moci sa nekim cevkama pobodenih u zemlju da snadbevas sebe sa par/nekoliko hiljada kWh godisnje koliko trosi prosecno domacinstvo... trenutno smislena resenja su sunce/vetar - ali ako i samo ako zivis u zoni koja je povoljna za takve vrste tehnologija.
[ Ivan 89 @ 15.01.2011. 21:10 ] @
Sta znam ima dosta videa na youtube i sve radi, al kako dal je to tacno to ne znam.
Mada ljudi kazu da je zemlja kao veliki akumulator sakuplja struju, ono sto jest munja udara u zemlju a napon je veoma velik to se mora negde sacuvati isto i uzemljenje je postavljeno u zemlju zato sto crpi struju.
Nisam siguran al ja mislim da tu ima neceg tacno, opet sta znam nisam siguran.
Solarni paneli su skupi veoma za nas standard, vetro generatori tu i tamo ali nema stalno vetra.
[ a1200 @ 15.01.2011. 21:35 ] @
Niko nije napisao koliko dugo ovo moze da daje struju sa pogodnog mesta... u svakom slucaju, ovo moze da bude super stvar u slucaju neke elementrne nepogode (za radio, osvetljenje, kao punjac za baterije za ostale uredjaje, ponovnu inicijalizaciju samog generatora...). Nije veliko, a radi u mraku, bez vetra, bez fosilnog goriva itd.

Edit: Sad videh, navodno, neograniceno dugo... :)

[Ovu poruku je menjao a1200 dana 15.01.2011. u 22:58 GMT+1]
[ trlaz @ 17.01.2011. 14:14 ] @
Ako je neko pogledao semu sve te skalamerije uvidece da se na ulazu nalazi transformator. Struja koja protice kroz zemlju od potrosaca do trafo stanice (naizmenicna) ma koliko mala bila i ma koliko mali "napon koraka" bio pretpostavljam da je dovoljan, uz dovoljnu transformaciju napona, da proizvede dovoljnu snagu... Znaci sistem koristi struju koja "otice" kroz zemlju umesto kroz provodnike. Znaci ima nekog smisla.
[ Ivan 89 @ 17.01.2011. 17:23 ] @
Na ovom sajtu je sve objasnjeno skoro u detalje, a i ne treba ni delova puno samo: hv dioda, hv kondezator,variac i kabla a taj trafo sto ga zovu mot on je od mikrotalasne pecnice 220v na 2000v .
http://jnaudin.free.fr/kapagen/replications.htm
Evo jos zanimljivih informacija
http://www.google.rs/imgres?im...KEOqXO-LYC&ved=0CDMQ9QEwBQ
Na ovoj semi nema ni kondezatora ni diode a kao variac se koristi obicna svecica za kola
http://www.google.rs/imgres?im...6,s:0&biw=1007&bih=560
Voleo bih da se sto vise elktricara ljudi koji se razumu u to ukljuci da sto bolje proucimo i razradimo ovu temu
[ trlaz @ 17.01.2011. 20:39 ] @
Okej jasno je da sijalice sa kond redno povezane cine nesto slicno kao kaskada u tv gde se napon od nekih 1500v sa vn trafoa pomocu dioda i kondenzatora dize do 25 kv. Znaci slican princip je iskoristen. Trafo na ulazu ima odnos transformacije 1:18 tako da po semi ako im je verovati on dize napon do 2000v. Ostaje samo da se taj napon pomocu odgovarajuceg transformatora redukuje na 220. Nema sta zanimljiva ideja, deluje ostvarivo, vredi probati...
[ wex-alpha @ 17.01.2011. 20:54 ] @
Ima ritam ovdje, gjde se pojavljuju ovakvi postovi tj. besplatna ili veoma jeftina energija.

a ima i ritam onih postova koji se bave i kompresijom podataka... :)
[ kandorus @ 17.01.2011. 22:24 ] @
Uredjaj koji oslobadja električnu energiju u principu može da se napravi kao gavanski spreg:

Napon je jednosmerni od par volti ali se naravno može pretvoriti u naizmenični i transformisati na 220V. Zemlja sadrži vlagu, sadrži razne soli pa je moguć prenos električne energije. Nije potreban poseban porozan disk kao na slici jer je sama zemlja taj porozan disk.

Koliko traje? Dok se ne potroši cink. Nakon toga treba staviti novu ploču cinka.
Koliko struje osolobadja? Koristi se prvi Faradejev zakon i izračuna
Q = z*m*96486/M [C]
Ako se uzme ploča cinka od 1kg tada je Q=2950611.62 C, što otprilike odgovara potrošnji sijalice od 2W u toku od 34 dana ili mali TV od 68W jedan dan. Cena cinka na berzi je trenutno oko 1.11 USD, dakle oko 100 dinara. I eto, 100 dinara za manje od 3kW. Mogli ste za te novce kupiti 20kW od ED. Sve to pod uslovom da kiša pada redovno jer kad se zemljište osuši proces staje. A možda negde upišete ubrzani kurs za prizivanje kiše?
[ a1200 @ 17.01.2011. 22:42 ] @
Meni nije jasno zasto to neko komercijalno ne proizvodi. Takav proizvod bi bio idealan za kampere, boravak u prirodi itd.
Ja bih voleo (kad bi znao) da ga napravim, ako nista drugo, probao bih da vidim da li i kako radi... da ga imam za "ne daj boze"
[ 3way @ 18.01.2011. 07:04 ] @
Postoje dva odgovora:

1) Ne isplati se, a sa sobom je lakse nositi nositi 2 AA baterije nego par kila metala.
2) Zbog zabrane svetskih mocnika.

Pa sad, nek svako odluci sta je tacno :)
[ kandorus @ 18.01.2011. 10:30 ] @
Postoji samo jedan odgoivor: nije isplativo. Ukoliko bi bilo isplativo upravo bi "svetski moćnici" navalili da ogule sirotinju raju. Naravno ko misli da je isplativo dovoljo je u svom dvorištu (ili saksiji) pobode dve šipke bilo koja dva metala i isproba koliko ga košta. Na taj način će uvrnuti i ED i svetske moćnike i strpati lovu sebi u džep.
[ Ivan 89 @ 18.01.2011. 10:56 ] @
ovde nema nikakvih cink ploca samo obican provodnik zaboden u zemlju sa rastojanjem 10m minimum od provodnika.
Ovaj video najbolje to pokazuje gde je jedan kraj uzemljenja prikacen na cesmu a drugi na zakopan bakarni hladnjak od nekog vozila.
Na stranici nalazi se natpis http://jnaudin.free.fr/kapagen/index.htm
The full video of the Tariel Kapanadze generator demo ( AVI 371 Mb )
otvorite taj video i videcete kako su povezali uzemljenje
[ 3way @ 18.01.2011. 11:42 ] @
Od cega su provodnici?
[ kandorus @ 18.01.2011. 11:45 ] @
Upravo je vodovodna mreža jedna od elektroda galvanskog sprega. Kako su vodovodne cevi pravljene od pocinkovanog gvoždja tada je u prvoj fazi elektroda cink. Druga elektroda je pomenuti bakarni hladnjak pa je očekivani napon oko 1.1V. Kad se istroši cink sa površine cevi (cink je u sloju od nekoliko desetih delova milimetra) počeće da se troši sama cev. Tada je napon nešto manji oko 0.78V.

Moram da napomenem da bi instalacija ovakvih uredjaja na vodovodnu mrežu bila krivično delo. Pored toga što bi se uništavala mreža korozijom još bi postojala opasnost da korozijom cevi otrovne materije dospeju u vodovodnu mrežu.
[ Alexxandar @ 18.01.2011. 23:04 ] @
Zar niko na celom ESu nije dovoljno dokon i radoznao da napravi ovo? Ili barem nešto slično?
Sigurno ima ljudi sa dovoljnim tehničkim znanjem...
[ kandorus @ 18.01.2011. 23:37 ] @
Ako je neko zainteresovan mogu izvršiti odgovarajuće proračune i dokumenta za realizaciju. Za detalje me možete naći na skype ili email.
[ ArtCool @ 21.01.2011. 19:38 ] @
Citat:
AlexxandarZar niko na celom ESu nije dovoljno dokon i radoznao da napravi ovo? Ili barem nešto slično?
Sigurno ima ljudi sa dovoljnim tehničkim znanjem...

Ti mi delujes kao idealan kandidat, dugo se znamo tako da se tvoj profill uklapa u dati projekat...
Javni kada bude gotovo, mozda i budemo dizali palceve ili motke, zavisi sta si uradio
[ Ivan 89 @ 22.01.2011. 18:24 ] @
Evo nove zanimljive stvari:
pogledajte ovaj video http://www.youtube.com/watch?v...ature=mfu_in_order&list=UL
Na njemu se vidi da kapagenu stvarno treba ulaz struje, takozvani mot trafo u stvari pretvara 220v sa mreze na 2000v za rad kapagena .
Covek na videu je regulisao ulaz trafoa 220v pomocu autotrafoa , e sad ne moguce da ovolike reflektore tera 0.65a struje ima tu neke zackoljice
Citat:
Posto mu treba pocetana energija, kao i specificna lokacija da bi se koristio disbalans u naelektrisanju zemlje... mislim da ima smisla. Tj. apsolutno nisam nikakav strucnjak, ali mi cela prica ima smisla jer se energija ne pravi "ni iz cega"... vec za to postoji solidno objasnjenje.
bio si u pravu u vezi toga
[ Ivan 89 @ 22.01.2011. 19:43 ] @
na ovom videu se vidi da provodnici nabijeni u zemlju su od bakra nema cinka nigde odnosno cevi od vode cink ploca i sl.
http://www.youtube.com/watch?v=ERT2_UqlPpY
[ kandorus @ 22.01.2011. 20:51 ] @
Teško je reći šta je ispod zemlje jer se nevidi. Moguće je da su elektrode od istog materijala ali se sa različitim materijalima dobije veći napon. Na snimku se vidi da oko jedne elektgrode doliva tečnost. To je rastvor neke soli i kad postoji razlika koncentracija jona oko elektroda uspostavlja se električni potencijal. Taj se potencijal može izračunati koristeći Nerstovu jednačinu:

E = (RT/(zF))ln(c1/c2)

Na snimcima se vidi da koriste neku vrstu Teslinog transformatora. Tako na jednostavan način od niskog jednosmernog napona dobijaju visok naizmenični napon a time i efektno varničenje.

Nije mi jasno šta se vidi na unimeru. Napon ili struja? U svakom slučaju očekivane vrednosti napona bi mogle biti u prikazanim granicama, recimo 0.6V a struja zavisi od površine elektroda i koncentzracije elektrolita, opet 0.5 A je moguće.
[ Ivan 89 @ 23.01.2011. 15:43 ] @
Citat:
Na snimcima se vidi da koriste neku vrstu Teslinog transformatora. Tako na jednostavan način od niskog jednosmernog napona dobijaju visok naizmenični napon a time i efektno varničenje.

Jel moze neko da mi objasni kako to jednosmernu direktno transformise u naizmenicnu.
Nisam elektricar ja se izvinjavam pa mi zato nije jasno,mene su u serdnjoj skoli ucili da za pretvaranje napona preko transformatora potreban je naizmenican napon a ne jednosmerni napon.
[ kandorus @ 23.01.2011. 16:20 ] @
[ Ivan 89 @ 24.01.2011. 15:55 ] @
Dal bi moglo 12v iz akumulatora da se dovede mesto trafoa 2000v, sta bi se dobilo kao rezultat.
dal je neophodan napon 2000v i cemu sluzi varnica .
[ milangru @ 04.04.2011. 16:22 ] @
Probao sam da u krompir zabodem 2 eksera i dobio sam 0.1v. kontam da kada bi to uradio na zemlji dobili bi se isti efekti. nabavio sam cevi 2x 75cm pa cu da probam posle prve kiše. antena od tv nalazi mi se na 10 metara iznad površine zemlje, iznerio sam napon izmedju antene i uzemljenja iz mreže i dobio sam 0.02v. nešto tu ima samo moram svojim očima da vidim sta
[ grozda_88 @ 25.11.2011. 01:43 ] @
Polako, vidim da ste malo pomesali babe i zabe ovde a zabunu je uneo KANDORUS jer njegov post nema nikakve veze sa ovom temom. Potpuno je nebitno od kog materijala je uzemljenje, bitno je samo da ga ima.

Ove se radi o rezonantnoj frekvenciji na visokim naponima. Nisam mnogo strucan da o tome pisem doktorat ali ko god je zavrsio el.teh. skolu bi trebalo da vidi o cemu se ovde radi. Princip rada ovog kapanadze generatora je moguc u teoriji, verovatno i u praksi. Kad budem nasao neku razumljimvu semu koja mi bude delovala logicno pocecu da pravim ovaj uredjaj.

Pozdrav
[ kandorus @ 25.11.2011. 09:32 ] @
Da li bi hteo malo da pojasniš kakvu je zabunu uneo KANDORUS jer je pitanje
Citat:
Od cega su provodnici?

postavio neko drugi a ne kandorus.
[ Ankalagon the Black @ 25.11.2011. 11:40 ] @
Ovaj kapagen generator me podseca na tzv. Stubblefield efekat:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nathan_Stubblefield

http://www.youtube.com/watch?v=9jsXFfa9DVY

Na ovoj fotografiji se vidi da je i Nikola Tesla prisustvovao jednoj od Stubblefieldovih demonstracija.

Na netu je lako naci dosta dokumentacije o Stubblefieldu, ako ce vam to nesto znaciti u proucavanju ovog kapagen generatora.

I naravno, umalo da zaboravim, muzicka numera za motivaciju :)

[Ovu poruku je menjao Ankalagon the Black dana 25.11.2011. u 13:11 GMT+1]
[ Andrej013 @ 26.11.2011. 16:30 ] @
evo ja sam voljan da prodam svoj patent ako neko hoce da mi ponudi odgovarajucu sumu za ovaj revolucionarni postupak proizvodnje BESPLATNE energije

patent omogucava besplatnu energiju bez sunca, vetra, fosilnih goriva-bez icega!
potrebne su vam samo dve zice-jedna od bakra, druga od nikla. te dve zice samo treba zakpati u zemlju gde temperatura konstantna i to je to. SAMO to i nista vise!!!!
spreman sam da dam kompenzaciju visestruko vecu od ulaganja ako se ispostavi da nije istina ovo sto pisem.

mojim specijalnim postupkom, koji sam kazem, spreman da prodam onom ko vise ponudi, omogucicu da dobijate BESPLATNU energiju u vrednosti od 20ak mikro volti po celzijusu.

znaci da ako imate dovoljno tih parova zica, mozete cak da dodjete do milivolta!

a ako neko hoce da napaja bojler BESPLATNOM energijom, omogucicu mu da za par miliona zica napaja i njega, potpuno FREE!
ako neko hoce da napravi zgradu koja se napaja potpuno besplatno(!!!) moze i to, al bi bilo dobro da ima plac velicine vojvodine gde bi mogao da smesti te zice koje su potrebne.

mogao bih da vam napajam i ceo grad tom POTPUNO BESPLATNOM ENERGIJOM ali ce biti potrebno nekoliko planeta da se smeste te zice koje bi vam dale BESPLATNU ENERGIJU.

inace, ja sam novi Nikola Tesla i genije sam zbog toga. zelim da me velicate jer vam nudim BESPLATNU energiju, jedino me nesto mrze ove zle energetske kompanije koje ne zele da ja vama dajem BESPLATNU energiju.

ajde sada, navaltie narode, ko hoce da mu omogucim ovaj neverovatni izvor potpuno FREE energije?????
[ Ankalagon the Black @ 27.11.2011. 18:56 ] @
Dacu ti ja nešto bolje da prodaješ :)

http://www.huffingtonpost.com/...s-draw-electrici_n_283244.html

Može da se dostigne do 100x više milivolti. Svako ima neko drvo u blizini na koje može da se prikači ;)

[ Andrej013 @ 27.11.2011. 19:11 ] @
jbt! jos bolje! same amazonske prasume bi mogle da napajaju moj ceo sprat potpuno besplatnom energijom!

a mi glupi ljudi ne uvidjamo kolike su mogucnosti nama tik ispred nosa! besplatna energija svuda oko nas a mi se bakcemo sa nekim fosilnim gorivima i sl bakracima...

znam ja zasto-to je sve zbog vrazijih energetskih kompanija i energetskog lobija koji nam ispira mozgove od malih nogu jer zele pare! i to garant organizuju neki jevreji koji usput ne vole teslu. c,c,c...
[ Vasastajić @ 27.11.2011. 19:16 ] @
Andrej013

ajd nađi ovo na netu,pa odgledaj:

Russian Martial Art - Systema - Beyond The Physical

radi se o jednom Ruskom dokumentarcu...

...paaa....

....kako god....

...tema filma je ipak energija.
[ Andrej013 @ 27.11.2011. 19:26 ] @
ee tooo volim, ruske dokumentarce! a ne neke BBC mambo dzambo i ostale neznalice da me lazu po ceo dan nekim navodnim dokazima da homeopatija nije moguca, da koriscenje besplatne energije trazi ulaganja veca nego sto covecanstvo ima na raspolaganju i da se free energija vetra i sunca vec uveliko koristi. to su lazi, zato cu od sada da gledam ruske dokumentarce.

nego, vaske, aj mi reci u jednoj recenici o cemu se radi jer necu da gledam ako zakljucak dokumentarca nije da su iza svega energetski lobiji sa zapada koji pokusavaju da porobe postene i radne ljude.

nego, reci mi, da li si ti mozda zainteresovan da ti napojim kucu free energijom pomocu termoparova?? potpuno free, nikom nikada neces morati da platis nista! a?