[ Horvat @ 31.01.2011. 16:43 ] @
[ Horvat @ 31.01.2011. 16:43 ] @
[ Wi-Fi @ 01.02.2011. 00:42 ] @
[ zrachko @ 01.02.2011. 11:15 ] @
Video je super kao vežba za pronalaženje greški u zaključivanju i laži. Isto tako možeš videti armiju leminga u komentarima na Youtube-u(zajedno sa postavljačem videa).
[ ArtCool @ 01.02.2011. 15:24 ] @
Citat: zrachko: Isto tako možeš videti armiju leminga u komentarima ... Mislis nesto slicno kao na ES-u [ zrachko @ 01.02.2011. 15:32 ] @
Ima ih svugde. To su oni koji ne misle svojom glavom.
[ p3j4 @ 01.02.2011. 19:12 ] @
Citat: zrachko: Video je super kao vežba za pronalaženje greški u zaključivanju i laži. Isto tako možeš videti armiju leminga u komentarima na Youtube-u(zajedno sa postavljačem videa). Leming ne razmišlja i proverava činjenice, on samo sledi, ali kako je u demokratiji bitna brojnost posmatraj to kao dizanje svesti građanima, kontra-propagandu i vetar u leđa onim udruženjima građana u SAD koji se tamo bore sa korumpiranim FDA za obeležavanje GMO hrane. [ mulaz @ 02.02.2011. 16:03 ] @
Zavera?
Evo naprimer aspartam je 200 puta sladji od secera, a i relativno jeftin... jedina zavera tu, je da kompanije zele da zarade vise para (jos pogotovu kad napisu "sugarfree", "safe for teeth", i "0 calories", i na racun toga jos malo dignu cenu) :) Kao sa onim ferarijima i lepkom na blatobranu umesto srafova :) (Ili i tu neko vidi veliku zaveru protiv vozaca ferarija?) [ iizuzetan @ 02.02.2011. 18:15 ] @
Ne mogu da verujem kakvi sve ljudi postoje, pogotovu u Srbiji. Znaci po vama je aspartan i ostali hemijski otrovi u hrani OK stvar? Znaci to sto na hiljade nezavisnih naucnika je ekspirementalno dokazalo apsolutnu stetnost po zdravlje ljudi tih hemikalija, nista ne znaci? Znaci vi vise verujete placenim i korumpiranim naucnicima nego nezavisnim? I povrh svega ljude koji veruju nezavisnim naucnicima nazivate pogrdnim imenima au stvari vi ste izrodi i samoubice!!!
[ milance_kg @ 02.02.2011. 20:30 ] @
Kazu da su i g*vna zdrava, ali pod uslovom da kaze neki autoritet :)
[ 3way @ 02.02.2011. 20:39 ] @
Citat: iizuzetan:Znaci vi vise verujete placenim i korumpiranim naucnicima nego nezavisnim? Kako se odredjuje koji naucnik je korumpiran, a koji nezavisan? [ mulaz @ 02.02.2011. 21:02 ] @
I odakle nezavisnima pare za istrazivanja?
[ p3j4 @ 02.02.2011. 22:00 ] @
Citat: mulaz: I odakle nezavisnima pare za istrazivanja? Postoje naučnici i na univerzitetima i drugim institutima koje finansira država, pa samim tim takvi naučnici sigurno imaju veću slobodu pri izboru predmeta istraživanja. Doduše, nisu ni oni toliko nezavisni, ali samo u izuzetnim slučajevima se vrši pritisak na takve naučnike - možda najpoznatiji primer je dr Arpad Puzai. Nego, na početku videa iz ove teme, Alex Jones je mahao knjigom "eco science". Da li je neko proverio o čemu se radi? Ima jako puno "zanimljivih" citata ali evo jednog u kome autor sugeriše kako se pitanje "prenaseljenosti" može rešiti dodavanjem sterilitanta u pijaću vodu: Citat: Adding a sterilant to drinking water or staple foods is a suggestion that seems to horrify people more than most proposals for involuntary fertility control. Indeed, this would pose some very difficult political, legal, and social questions, to say nothing of the technical problems. No such sterilant exists today, nor does one appear to be under development. Autor tada sa žaljenjem konstatuje da takva supstanca još ne postoji. Radi se o 1977. godini. Autor je inače John Holdren, i on je trenutno Obamin Science Tzar (prevedeno - ministar za nauku i tehnologiju). Najveća ironija je da u civilizaciji u kojoj je čovek koji šutira kučiće po ulici označen kao ozbiljna pretnja po društvo, u isto vreme čovek sa ovakvim idejama se ne smatra opasnim. Štaviše, u međuvremenu ovakvi fašisti čak debelo napreduju u karijeri Ko u ovo ne veruje treba da se uveri i svojim očima - skenirani delovi knjige sa "najzanimljivijim citatima" - http://www.mediafire.com/?3p9v9iesrq6m036 - 1.4 MB Ima tu svega, od poziva na obavezne abortuse, uvođenje totalitarnog globalnog režima, i slične fašističke mere. Zaključke izvedite sami. poz [Ovu poruku je menjao p3j4 dana 02.02.2011. u 23:12 GMT+1] [ Ivan Dimkovic @ 02.02.2011. 22:26 ] @
Nema tu sta puno da se misli - nije velika razlika izmedju tih modernih fanki levicara i nacosa, nije se Hitlerova partija zvala nacional socijalisticka :-) Samo su zamenili pricicu, posto komunizmi odavno vise nisu in.
Kada neko zagovara stroge drzavne kontrole, globalne vlade, propise "za dobrobit covecanstva" koje treba sprovoditi na silu i u svemu tome nema nikakvog obzira za ljudske zivote, porodice, slobode pojedinaca i njihova prava da sami vode racuna o svom zivotu... treba da ti proradi alarm za detekciju mini-Hitlera u nastajanju ;-) Ono sto je jako u celoj prici - napises neku glupost, i onda se pojavi armija trolova koji tu glupost reprodukuju do besvesti - private troll army :) [ p3j4 @ 03.02.2011. 00:30 ] @
Jasna stvar. Što bi se reklo - just stating the obvious - jer mi se čini da očigledno nije svima očigledno, a i nisu svi upoznati sa radom gos'n Holdrena i njegovim "briljantnim" idejama. Bila bi šteta da ljudi ne čuju.
Ne znamo na čemu sad radi gos'n Holdren, ali obzirom da je tehnologija uznapredovala... možda su i njegove ideje postale sofisticiranije pa je umesto sterilisanja uz pomoć vode smislio nešto drugo? Recimo - http://www.alternet.org/story/18154/?page=entire poz [ iizuzetan @ 03.02.2011. 08:54 ] @
Izgleda da ovde postoje pojedinci koje placaju da rade za trovace i za vladare iz senke pa pisu svakakve gluposti tipa da su nezavisni naucnici delitanti. Mislim sta drugo reci kad oni pokusavaju da nas ubede da je hemijski tretirana jabuka, ili jabuka kojoj je ubacen neki gen nekog virusa ili morske neke ribe bolja i malte ne zdravija od organske jabuke koja je recimo divljakusa i raste apsolutno divlje u nekoj sumi, na primer na vlasinskom jezeru gde su ljudi odavno napustili sela a ostala su stabla jabuka, tresanja itd.
Stvarno ne znam kako vas nije sramota da podrzavate trovace!! Kako nemate ni trunku morala, ili bar malo da vas grize savest kad znate da skoro sve hronicne bolesti nastaju zbog hemije u hrani. Kako mozete da podrzavate trovace kad onda i sami snosite odgovornost za svakog ko je oboleo od kancer, secernu bolest ili bilo koju drugu hronicnu i smrtnu bolest. Zapravo i vi na sebe takvim pisanjem preuzimate greh za ubistvo. Dakle vi ste ubice! [ 3way @ 03.02.2011. 09:14 ] @
Citat: iizuzetan:su nezavisni naucnici delitanti. Pitao sam te kako se odredjuje koji naucnik je ispravan, a koji neispravan. [ iizuzetan @ 03.02.2011. 09:23 ] @
One koje ne placaju trovaci i vladari iz senke su nezavisni a one koje placaju su zavisni, sta tu moze biti neshvatljivo?
[ 3way @ 03.02.2011. 09:42 ] @
Sta je lose u tome sto neko placa nekoga za posao koji radi?
Da li to sto ga placaju implicira da on truje ljude? Kako ja da znam da me ti 'nezavisni' ne lazu? [ zrachko @ 03.02.2011. 09:48 ] @
Razlika između prave teorije i teorije zavere je u oborivosti ove druge.
Za dalju raspravu preporučujem informisanje odavde sa posebnom pažnjom na Ad hominem i Post hoc. [ iizuzetan @ 03.02.2011. 10:09 ] @
Vi koji branite trovace kako ste jadni i bedni u moralu. Svako ko ima malo mozga i sam zna bez pomoci bilo kog nezavisnog naucnika da bilo kakva industrijska obrada bilo koje hrane je normalno stetna u odnosu na prirodnu hranu koja nije pretrpela nikakvu hemiju (krave sa otrovnim koncentratima, meso u mesarama, cips, cokolada). Ne verujem da iko na svetu misli da hrana sa hemijom ili genetski modifikovana nije stetna zato batalite da ubedjujete ljude kako su trovaci i vladari iz senke andjeli koji zele dobro obicnim ljudima. Vladari iz senke su u sluzbi satane i sve je to satanino ruku delo. Svi vi koji branite satanu ste njeni vojnici. Vojnici ste zla, crnila i smrti. Ako se ne pokajete gorecete u paklu
[ 3way @ 03.02.2011. 10:14 ] @
Citat: iizuzetan:Svako ko ima malo mozga i sam zna bez pomoci bilo kog nezavisnog naucnika da bilo kakva industrijska obrada bilo koje hrane je normalno stetna u odnosu na prirodnu hranu koja nije pretrpela nikakvu hemiju Imanje moza nije uslov da znas bilo sta. Lepo te pitam na koji nacin se dokazuje validnost necijih istrazivanja, bez obzira o kakvih hrani se radi? Citat: iizuzetan: Ne verujem da iko na svetu misli da hrana sa hemijom ili genetski modifikovana nije stetna zato batalite da ubedjujete ljude kako su trovaci i vladari iz senke andjeli koji zele dobro obicnim ljudima. Prvo, pogresno verujes, zivis u bajkama. Drugo, ko koga ubedjuje? Jedini ubedjivac si ti sa svojim "svako ko ima malo mozga" i slicnim sektaskim izjavama za koje se nadas da ce postati istina ako ih izgovoris dovoljan broj puta. Ja sa tim ne umem da baratam, ja umem da baratam jedino sa cinjenicama. [ 3way @ 03.02.2011. 10:15 ] @
Citat: Vladari iz senke su u sluzbi satane i sve je to satanino ruku delo. Svi vi koji branite satanu ste njeni vojnici. Vojnici ste zla, crnila i smrti. Ako se ne pokajete gorecete u paklu Nije tacno, ti si satana. Ti hoces ljude da ubedis da je hrana iz sume zdrava. A to djavo i hoce. Da natera ljude da misle da je sve dobro i da rade dobru stvar. [ ArtCool @ 03.02.2011. 11:13 ] @
Citat: 3way: Nije tacno, ti si satana. Ti hoces ljude da ubedis da je hrana iz sume zdrava. A to djavo i hoce. Da natera ljude da misle da je sve dobro i da rade dobru stvar. Dobro majku mu 3way, sto maltretiras ljude i fatas ih na brzaka...ima vas par na forumu koji lobira za industriju i to je vise nego jasno. I cijanid da nadjes u jabuci ne bi priznao, jel se stalno pozivate na "glad u svetu". A ja ti kazem u svoje i tudja imena (koji podrzavaju moje misljenje): AKO JE VELIKIM NACIJAMA NUZNO DA KORISTE INTEZIVNO OBRADJENU INDUSTRISKU HRANU, SRBIJA NE MORA... U stvari jos uvek mora jel je vodi mafija..i nemoj vise lupati gluposti i izmisljotine...tipa trzisna politika ponude i potraznje, koji su naucnici korumpirani i zasto...hteo bi spisak i njihove porodicne situacije da bi znao zasto su korumpirani.... Reci cu ti koji su korumpirani i zasto, sa sve institucijama i na svim delovima planete (spisak je podugacak)... SVI NA SVETU KOJI BI MOGLI SVOJIM IZJAVAMA I RADOVIMA DA UGROZE MILIONE MILIJARDI OBRTA OKO TRGOVINE HRANOM SU: KORUMPIRANI, UCENJENI ILI IM ONEMOGUCEN RAD....SVI DO JEDNOG...I ONI KOJI SU TEK ZAVRSILI FAKULTETE A STIPENDIRANI SU OD STRANE "PREHRAMBENO-PESTICIDNIH KOMBINATA" TAKODJE SU KORUMPIRANI-UCENJENI. A sad ti slobodno nastavi da lupas kojesta i da bodris trovacku industriju, to ti niko ne zamera....samo da ne gubimo vreme u stalnom pisanju istog p.s Nemoj se samo satro naci nesto uvredjen sa potrebom da dokazujes bilo sta, i pored svega toga ti znas da te ja volim i tu nema zbora p.s.2 Inace proglasi i mene Satanom, ili jos bolje sektaskim cionistom, ja nemam nista protiv, ja pis*m po svima njima tako da su meni njihovi nazivi vazni u zivotu ko lekaru oluk i cunak. [ Pirossi @ 03.02.2011. 13:03 ] @
dan mi je počeo nesigurno sve dok nisam saznao da sam satanin vojnik.
sada imam više samopouzdanja. [ ArtCool @ 03.02.2011. 13:17 ] @
Citat: Pirossi: dan mi je počeo nesigurno sve dok nisam saznao da sam satanin vojnik. Istina na keca, ja kako sam se pridruzio "legijama" lepse spavam, sve me obuzima neka toplina oko srca, jel ipak Satanica je nas drugar i treba ga zvati za svako krstenje i slavu. Pazi, planina je to ljuta i soko ptica zajebita [ 3way @ 03.02.2011. 13:25 ] @
[quote]ArtCool:
A sad ti slobodno nastavi da lupas kojesta i da bodris trovacku industriju, to ti niko ne zamera....samo da ne gubimo vreme u stalnom pisanju istog Slazem se. Na koji nacin se dokazuje validnost necijih istrazivanja? [ ArtCool @ 03.02.2011. 13:30 ] @
Pa cek sad 3way,
o'š da budes prist ili DJ, odluci se ... mo se igras sa staroga ciku ... jel vidis da ovde radim ozbiljan poso. [ mulaz @ 03.02.2011. 20:49 ] @
Citat: ArtCool: AKO JE VELIKIM NACIJAMA NUZNO DA KORISTE INTEZIVNO OBRADJENU INDUSTRISKU HRANU, SRBIJA NE MORA... Pa ko te tera da jedes? Iznajmi malo zemlje, posadi hranu, kupi kravu, dve, par praseta... i jedi sve neobradjeno :) [ Pirossi @ 03.02.2011. 20:58 ] @
Citat: mulaz: Pa ko te tera da jedes? Iznajmi malo zemlje, posadi hranu, kupi kravu, dve, par praseta... i jedi sve neobradjeno :) +1 [ ArtCool @ 04.02.2011. 19:25 ] @
[ AMD guy @ 06.02.2011. 19:52 ] @
[ zasun @ 10.02.2011. 16:57 ] @
Citat: zrachko: Video je super kao vežba za pronalaženje greški u zaključivanju i laži. Isto tako možeš videti armiju leminga u komentarima na Youtube-u(zajedno sa postavljačem videa). Ništa konkretno nisi rekao pa prema tome sam sebe si automatski svrstao među tu gore pomenutu armiju. [ zrachko @ 10.02.2011. 18:05 ] @
Čovek od samog početka laže, i laže, i laže... O njegovim logičkim greškama me mrzi da pišem, nađi ih sam.
[ zasun @ 11.02.2011. 00:08 ] @
http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/aspartam.htm http://www.2012-transformacija.../Konzervansi__umjetne_boje.htm http://www.videosurf.com/video...=ffext&vlt_position=inline http://www.ivantic.net/Ostale_...e/fluor%20otrov%20u%20vodi.htm Citat: zrachko:... O njegovim logičkim greškama me mrzi da pišem, nađi ih sam. Ne oslanjam se uopšte na Wikipediju jer jer svako može da piše kako mu se hoće i kako mu odgovara. [Ovu poruku je menjao zasun dana 11.02.2011. u 01:28 GMT+1] [ 3way @ 11.02.2011. 06:25 ] @
Citat: Ne oslanjam se uopšte na Wikipediju jer jer svako može da piše kako mu se hoće i kako mu odgovara. Podrzavam. Uz to predlazem sto manje limuna i slicnog voca jer sadrze otrovne supstance od kojih se dobija rak. Btw, cisto radi opsteg znanja... Taj Ivan Antic cije linkove dajes pije svoju mokracu za dorucak jer je zakljucio da se tako elementi bolje iskoristavaju. Pa ti sad zakljuci kakav je on hemicar. [ p3j4 @ 11.02.2011. 08:16 ] @
Šta je tu laž? Holdren jeste učestvovao u pisanju te knjige, a čim se tvoje ime nađe na spisku autora ti si saglasan sa onim što je napisano pisao ti to ili ne. Takođe, citati su svakako autentični. Ono što gospođica novinar sa linka koji si dao neuspešno pokušava da lamentira je da su citati istrgnuti iz konteksta. U fajlu koji sam ostavio na prethodnoj stranici postoje skenirane cele stranice i čak fotografije iz knjige. Kontekst je tu, a ideje su fašističke. To je valjda svakome jasno i nema dalje priče o tome. Očigledno je da su autori napisali knjigu pod uticajem učenja Tomasa Maltusa i tzv. maltuzijanske katastrofe, katastrofičarskog scenarija koji će da zadesi ljudski rod usled prenaseljenosti. Radi se o ljudima vrlo specifičnog mindseta, a ono što meni govori da i dan danas misle isto je što se Holdren nije jasno ogradio od takvih ideja, a drugi koautor danas je član trusta mozgova koje se bavi licitiranjem koliko treba da nas bude na planeti i konstantnim zastrašivanjem maltuzijanskom katastrofom, globalnim zagrevanjem i slično -> http://www.optimumpopulation.org/ Količina postova koju svakodnevno izbace na blogu je impresivna. Ne treba zaboraviti ni da je član tog "veća mudraca" bio savetnik britanskog premijera za ekološka pitanja, i u javnost je jednom prilikom izašao sa procenom kako populacija Britanije treba da bude manja za 50% posto po njegovoj, šacometrijskoj proceni, kako bi smanjli CO2 fingerprint, pazi sad - na najefikasniji način. Totalno pomračenje uma. Sve ovo je samo vrh ledenog brega, i uludo je izigravati ovde đavoljeg advokata, ali Bože moj, izgleda neko mora i tog posla da se lati pritom očekujući valjda uspeh(!?), kao dotična novinarka. Ima nas raznih. Srećom ljudi koji su sisali vesla je manje svakoga dana, tako da... move on, nothing new to see... http://www.foxnews.com/story/0,2933,190977,00.html i dalje si isključiv i tvrdiš da su sve to gluposti? [ zrachko @ 11.02.2011. 11:09 ] @
@zasun
Ne interesuju me sajtovi teoretičara zavere. Interesuju me kvalitetne naučne studije. Ako su ti sajtovi tebi dovoljni - uživaj u svom svetu paranoje. Ne razumem kako ne priznaješ wikipediju kao izvor liste logičkih greški koje ti i tebi slični primenjujete u argumentaciji... Jel priznaješ google i rezultate koje taj pretraživač daje? *facepalm* @p3j4 Niti si pročitao moj link, niti si pročitao svoj do kraja. Btw, foxnews bi trebao da se zove foxpropaganda. [ zasun @ 11.02.2011. 12:20 ] @
Citat: zrachko: @zasun Ne interesuju me sajtovi teoretičara zavere. Interesuju me kvalitetne naučne studije. Ako su ti sajtovi tebi dovoljni - uživaj u svom svetu paranoje.... To se naravno odnosi na tebe samoga jer živiš u svom svetu ILUZIJE. [ 3way @ 11.02.2011. 12:43 ] @
Tebe je iluzionista ivanantic dobro omadjijao, pa mislis da su oni linkovi sto on ostavlja validni resursi.
Daj ti bato neki linak od neke naucne institucije, a ne od vestica i vracara... [ zasun @ 11.02.2011. 13:58 ] @
3way,
ti očigledno imaš problema sa samim sobom? I otkad ti sam sebi daješ za pravo da vređaš druge nazivajući ih pogrdnim "vešticama i vračarama", što znači da nemaš prema sebi nikakvo poštovanje tj. ne ceniš samog sebe nimalo da bi poštovao i cenio druge. Zar ti to ne govori koliko si TI ustvari izmanipulisan?! Šta je za tebe validan link od neke naučne institucije? Jel imaš neki dokaz protiv svega ovoga? Ako nemaš šta da argumentovano kažeš u vezi toga, onda se drži po strani. Zar za tebe između ostalog čak ni Dr. Todor Jovanović kao naučnik nije dovoljno ubedljiv? E onda je to zaista tvoj LIČNI problem! http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/todorofluoru.pdf [ 3way @ 11.02.2011. 14:06 ] @
Citat: zasun: I otkad ti sam sebi daješ za pravo da vređaš druge nazivajući ih pogrdnim "vešticama i vračarama", što znači da nemaš prema sebi nikakvo poštovanje Uh sto ti je logika :P):):) Kada nekoga nazovem vracarom je zato sto to mislim o njegovom radu. Citat: zasun: Šta je za tebe validan link od neke naučne institucije? Jel imaš neki dokaz protiv svega ovoga? Ako nemaš šta da argumentovano kažeš u vezi toga, onda se drži po strani. Opet logicka greska. Ne dokazuje se da nesto NIJE, nego da nesto JESTE. A to da nesto JESTE ne dokazuje se bacanjem pasulja. Citat: zasun: Zar za tebe između ostalog čak ni Dr. Todor Jovanović kao naučnik nije dovoljno ubedljiv? Ne bas. Ako prostim listanjem tog clanka za 2 minuta naidjem na par stvari koje su najobicnija laz, sta ima dalje da me zanima? Sem toga, kada vidim da neko PRODAJE lek koji leci milion bolesti, sve mi je jasno o kakvom se 'autoritetu' radi. Jedan njegov lek leci sve od zatvora, do narkomanije. [ zasun @ 11.02.2011. 14:28 ] @
Citat: O kom NJEGOVOM radu pričaš? [ 3way @ 11.02.2011. 14:32 ] @
citaj sta pisem. Pisem o ovom doktoru cudotvorcu koga citiras i onome o cemu on govori
[ Ivan Dimkovic @ 11.02.2011. 14:37 ] @
Citat: zasun Zar za tebe između ostalog čak ni Dr. Todor Jovanović kao naučnik nije dovoljno ubedljiv? Naravno da nije, i to nije niciji "licni" problem posto je vise nego ocigledno da je doticni uvaljivac laznih "lekova" protiv side i raka. Jasno je i zasto osobe kao sto si ti doticnog uzimaju zdravo za gotovo - ima Dr. titulu i nalazi zavere kao i vi, sto mu automatski daje kredibilitet :) Da je Srbija iole normalna zemlja, takav covek bi trebao da placa odstete svim nesrecnicima kojima je uvalio svoje "lekove" i da robija zbog sirenja neosnovanih tvrdnji o svojim "preparatima". Ali avaj... U svakom slucaju, svaki zakon koji ce onemuguciti ili bar drasticno otezati prodaju "cudotvornih napitaka" sa suludim tvrdnjama koje su klinicki neproverljive treba pozdraviti - iz prostog razloga sto umanjuje teren za lovce u mutnom kakav je doticni doktor. Ili to, ili potpuno liberalizovati sve - pa pustiti Darvinu da lepo odstrani sve koji se primaju na lepe pricice. [ zasun @ 11.02.2011. 14:43 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Naravno da nije, i to nije niciji "licni" problem posto je vise nego ocigledno da je doticni uvaljivac laznih "lekova" protiv side i raka. Jasno je i zasto osobe kao sto si ti doticnog uzimaju zdravo za gotovo - ima Dr. titulu i nalazi zavere kao i vi, sto mu automatski daje kredibilitet :) Da je Srbija iole normalna zemlja, takav covek bi trebao da placa odstete svim nesrecnicima kojima je uvalio svoje "lekove" i da robija zbog sirenja neosnovanih tvrdnji o svojim "preparatima". Ali avaj... U svakom slucaju, svaki zakon koji ce onemuguciti prodaju "cudotvornih napitaka" treba pozdraviti - iz prostog razloga sto umanjuje teren za lovce u mutnom kakav je doticni doktor. Znaš šta Ivane Dimkoviću, ovde neko nekog OBMANJUJE!!!! Pa taj Irvin Medžik Džonson bi odavno bio pokojni da nije koristio njegov preparat (informacija na osnovu štampe) protiv SIDE (AIDS), a zna se da je pre skoro 20 godina ostavio košarku zbog te bolesti. [ Ivan Dimkovic @ 11.02.2011. 14:47 ] @
Tako je, ocigledno neko nekog obmanjuje - sa tim petparackim pricama koje se prepricavaju po kafanama.
Da taj njegov preparat zaista ima klinicki proverljiv efekat - on bi se prodavao kao LEK protiv side, a ne kao magicni napitak "dodatak u ishrani" koji nedefinisano "pomaze" u svemu od zatvora pa do kancera i side. Mozes misliti. Ti testovi nisu nikakva "zavera" medicinske industrije, vec opste prihvaceni naucni metod za ocenu dejstva supstanci, i bas postoje kako bi se izdvojili zaista korisni preparati koji imaju merljivo dejstvo od onih koji to nisu. Naravno da ne cudi sto sve te stvari kojekakvi sarlatani i lovci u mutnom nazivaju "zaverom"... zato sto ih sprecava da svoje buckurise uvaljuju siroj javnosti jer bi fasovali zatvor. Ali da, ako negde u novinama pise da Medzik Dzonson zivi zbog magicnog napitka... sta tu vise ima da se prica. Bez brige, lovci u mutnom po kojekakvim nesrecnim siromasnim zemljama imaju alternativu - sirenje ovakvih prica i lov na one koji su najranjiviji, ljude koji boluju od smrtnih bolesti. [ zasun @ 11.02.2011. 14:51 ] @
Ali nisi argumentovao kako to da je Medžik Džonson otkako je ostavio košarku pre oko 20 godina ostao još ŽIV?!
[ Ivan Dimkovic @ 11.02.2011. 14:54 ] @
Pa vrlo verovatno zato sto uzima prave lekove koji zaista pomazu:
http://www.usatoday.com/money/...s/2003-01-20-magic-glaxo_x.htm Citat: Magic Johnson assists drugmaker to advertise HIV treatment The market leader in HIV treatments with its drug Combivir, GlaxoSmithKline said its campaign is being conducted in cities with the highest rates of HIV/AIDS infection among blacks, including New York, Los Angeles, San Francisco, Miami, Washington, D.C., Chicago, Philadelphia, Houston, Atlanta and Newark, N.J. Johnson, diagnosed with HIV 11 years ago, does not have full blown AIDS. To maintain his health, the basketball Hall of Famer takes a combination of GlaxoSmithKline and non-GlaxoSmithKline drugs. The combination includes Combivir, the most commonly prescribed HIV drug and one of GlaxoSmithKline's best sellers. Sigurno ne uz pomoc magicnih napitaka... [ zasun @ 11.02.2011. 15:02 ] @
Citat: "The stuff he takes is available to everyone." Drugim rečima, svim dostupnima sve dok imaju dosta novca da plate odgovarajući lek protiv SIDE.... [ Ivan Dimkovic @ 11.02.2011. 15:26 ] @
Sta, da nije magicni napitak dzabe mozda? Ne samo sto nije dzabe, vec i ne leci i nema nikakav klinicki atest, sto ga stavlja na istu ravan kao i zasecerene vodice... duplo lose.
Uzgred, dobio si odgovor za Medzika Dzonsona, koji koristi prave medicinske preparate za svoju bolest - i ne samo to, vec ih aktivno promovise. Osim ako tvoj Dr. Napitak nije promenio ime u GlaxoSmithKline . A sto se cene i dostupnosti tice - postoje nacini da se proizvode jeftini lekovi - zovu se: generici - a siromasne zemlje imaju i mogucnost da ukinu patentnu zastitu, sto Indija i Tajland upravo i rade za lekove koji se koriste za odrzavanje zdravlja HIV pozitivnih. [ zasun @ 11.02.2011. 15:45 ] @
Citat: Ivan Dimkovic:.....vec i ne leci i nema nikakav klinicki atest, sto ga stavlja na istu ravan kao i zasecerene vodice... duplo lose. Otkud ti znaš? Jesi li to LIČNO VIDEO i zaključio? Ostavi ti "hartije koja trpi sve" tj. interneta. Pored toga, koliko vidim već dosta dugo godina si negde u NEMAČKOJ. Čim si ostavio svoj zavičaj iza sebe, ti si VAN TOKA SVIH DOGAĐAJA NA LICU MESTA U SRBIJI, i stvarno ne kapiram tvoje zaključke u vezi Todora Jovanovića na osnovu nekih svojih sećanja koji danas više ne važe? [ Isak666 @ 11.02.2011. 16:08 ] @
^^
Vi u Srbiji imate pristup nekim drugim informacijama o njegovom radu? [ zasun @ 11.02.2011. 16:19 ] @
Citat: Isak666: ^^ Vi u Srbiji imate pristup nekim drugim informacijama o njegovom radu? Mi smo ovde prostorno relativno bliži jedni drugima pa znamo na osnovu usmenih priča. [ Isak666 @ 11.02.2011. 17:27 ] @
Koje su to usmene price koje mozes cuti od Todora Jovanovica, a koje mi ne mozemo?
Ili koje su to price koje se putem neta ne mogu proslediti? [ milance_kg @ 11.02.2011. 17:55 ] @
Vidim ja povela se prica o aspartam-u. Inace licno izbegavam diet colu i slicne zero-e,
a sad za koje dobro ne znam, ali cim te laze da si se zadovoljio secerom, izaziva zavisnost za istim, pa nanovo aspartam cola.... Nije zdravo iz prostog razloga sto izaziva zavisnost, laze centar za 'secer', kao kad se igrate sa mackom sa laserskim zrakom - stvara kod nje frustraciju :) [ Ivan Dimkovic @ 11.02.2011. 18:07 ] @
Citat: zasun Otkud ti znaš? Jesi li to LIČNO VIDEO i zaključio? Ostavi ti "hartije koja trpi sve" tj. interneta. Znam, zato sto nema oficijelni medicinski atest. A nema zato sto ne leci, pa ne moze da dobije - a onda u pomoc prileze nazivanje cele medicine zaverom :-) Nemam ja sta da dokazujem i da "licno vidim" vec doticni treba da prodje zvanicne klinicke testove kako bi svoje buckurise mogao da zove lekovima. Ako nije u stanju da prodje klinicke testove (dvostruko-slepe) to znaci da njegov izum moze da zameni i sa zasecerenom vodicom, na isto mu dodje. Citat: Pored toga, koliko vidim već dosta dugo godina si negde u NEMAČKOJ. Čim si ostavio svoj zavičaj iza sebe, ti si VAN TOKA SVIH DOGAĐAJA NA LICU MESTA U SRBIJI, i stvarno ne kapiram tvoje zaključke u vezi Todora Jovanovića na osnovu nekih svojih sećanja koji danas više ne važe? Nema sta da se kapira i ne kapira - njegovi "lekovi" su carobni napitci koji se ni u ludilu ne mogu prodavati kao lekovi. Zato taj lik i napada celu medicinu kao nekakvu zaveru, zato sto mu je jasno da u ludilu ne bi mogao da prodje klinicke testove. Normalna osoba bi tu stala i odustala (zapravo, ne bi ni pokusavala da pravi lek za sve), ali lovac u mutnom obraza ocigledno nema cim nastavlja da prodaje laznu nadu najranjivijima - a najranjivji su upravo ljudi koji boluju od terminalnih bolesti, i zato za takve u normalnim zemljama postoji samo zatvor i odsteta. Nema potrebe da ja budem u Srbiji ili da mi taj lik na uvce prica sta ima da prica - bas zbog takvih stvari su se odavno uvela testiranja lekova, kako ne bi morao da verujes svakome na rec. Citat: Mi smo ovde prostorno relativno bliži jedni drugima pa znamo na osnovu usmenih priča. Nije to znanje, vec najobicnije sirenje dezinformacija - kao sto je ona o Medziku Dzonsonu. Covek ziv zahvaljujuci pravim lekovima, a u srpskim kafanama i dalje raspredaju bajke i mitove kao njega leci carobnjak Jovanovic... Ali, to vama nije problem da nastavite - iako, da primenim tvoje pitanje, sigurno nisi LICNO imao prilike da procaskas sa Medzikom Dzonsonom... Mislim... [ 3way @ 11.02.2011. 18:36 ] @
Citat: Ali nisi argumentovao kako to da je Medžik Džonson otkako je ostavio košarku pre oko 20 godina ostao još ŽIV?! A sto, kad pro igrac ostavi kosarku, uvene posle mesec dana? Citat: Mi smo ovde prostorno relativno bliži jedni drugima pa znamo na osnovu usmenih priča. Meni je baba pricala da u svakom selu postoji carobnjak zduhac koji kuva malu decu kad nisu dobra. [ 3way @ 11.02.2011. 18:40 ] @
Citat: Isak666: Koje su to usmene price koje mozes cuti od Todora Jovanovica, a koje mi ne mozemo? Ili koje su to price koje se putem neta ne mogu proslediti? To je ono kad komsijina strina ima: hipotireoidizam, hipertireoidizam, epilepsija, narkomanija, noćno mokrenje, infekcije mokraćnih kanala, premenstrualni sindrom (PMS), sterilitet, Parkinsonov sindrom, tuberkuloza, ispadanje kose, akne, ekcemi, psorijaza, alergije, astma i bronhitisi, sinuzitis, oboljenja srca i krvnih sudova, Kronova bolest, ulcerozni kolitis, zatvor i hemoroidi, infekcije Staphylococcus aureus, grip i akutne respiratorne infekcije, hepatitis,herpesi, kandidijaze i hlamidijaze, infekcije mikoplazmama, reumatizam, sarkoidoza, sklerodermija, mijastenija gravis ili multipla sklerozu pa onda dodje cudotvorni lek i sve izleci i kaze strina "Izgleda sasavo, ali mene vise ne muci ulcerozni kolitis i zatvor". [ p3j4 @ 11.02.2011. 19:15 ] @
Citat: zrachko: @p3j4 Niti si pročitao moj link, niti si pročitao svoj do kraja. Btw, foxnews bi trebao da se zove foxpropaganda. Pročitao sam ja tvoj link i ako mi neki tekst liči na propagandu onda je to baš taj. Pa da krenemo sa analizom teksta, sa akcentom na činjenice: http://www.quackwatch.com/03HealthPromotion/fluoride.html Najzanimljiviji i najkontroverzniji tvog teksta se nalazi na kraju: Citat: Cancer Scares ... In 1990, the cancer charge was raised again following an unauthorized release of data from an experiment in which rats and mice were exposed to high dosages of fluoride. The experiment was conducted by the National Toxicology Program, a branch of the National Institute of Environmental Health Sciences. The agency's final report stated that there was no evidence of cancer-causing activity in female rats or in male and female mice and only "equivocal evidence" in male rats. Subsequent review by a U.S. Public Health Service expert panel concluded that the data were insignificant and that fluoridation posed no risk of cancer or any other disease. Pretpostavljam da ti nije poznato ko je Dr. William Marcus kao ni njegov rad? To je čovek koji je dok je bio zaposlen u EPA radio istraživanje na temu fluora i 1990. god. u memorandumu (pažljivo pročitaj do kraja) osporio dotadašnje zvanično stanovište EPA po pitanju uticaja fluora na zdravlje. Nakon što je taj memo procureo u javnost, Markusu je zabranjen dalji rad sa "kontroverznim hemikalijama": Citat: Clarke[sudija] wrote that after Marcus' fluoride memo became public he had to submit weekly activity reports, lost his right to routinely engage in outside work and was restricted to "studying the least controversial chemicals." He also was prohibited from taking part in questions involving fluoride, said Clarke. 2 godine kasnije otpušten je sa posla, a njegova borba kroz pravni sistem trajala je naredne 2 godine kada je po odluci sudije vraćen na posao nakon nezakonitog otpuštanja, i tada je sudija zaključio: Citat: Reich, in an order made public Thursday, upheld an earlier decision by Administrative Law Judge David Clarke Jr., which concluded that the EPA's charges against Marcus were only "a pretext" and that Marcus actually was fired "because he publicly questioned and opposed EPA's fluoride policy. više o tome na: http://www.fluoridealert.org/health/cancer/ntp/marcus2.html http://www.fluoridealert.org/h...ncer/ntp/marcus-interview.html a evo i konferencije za štampu nakon odluke suda da ga EPA vrati na posao: http://video.google.com/videop...3350417355272297388&hl=en# I sad ti meni kaži da u svetu nauke ne postoje tabu teme i unapred utvrđeni stavovi koje naučnici ne smeju da ruše ukoliko ne žele da rizikuju svoje karijere i trpe razne pritiske? Vidiš, ti naučnici nisu nikakvi nadljudi, već sasvim obični ljudi koji su takođe u dugovima, pod kreditima za stan/kuću, imaju svoje porodice, karijere. Zašto bi bilo ko rizikovao svoj ugled, karijeru, posao, finansijsku sigurnost i zdravlje da izađe u javnost i objavi ovakve stvari ako mu je jasno stavljeno do znanja da to ne radi? Možda savest i etika? E zato ja više verujem ljudima koji su sve pobrojano spremni da stave na kocku zbog svoje savesti nego hiljadama klimoglavaca koji će u najboljem slučaju pognuti glavu i ćutati na ovakve stvari, ili još gore, za novac praviti naučne studije koje npr. kažu kako živa u vakcinama pomaže neurološkom razvoju, a ne suprotno. Ovo što je ovaj naučnik izneo je u svakom slučaju za mene u najmanju ruku dovoljno stvari za osnovanu sumnju u zvanična istraživanja i podatke. Ali čini mi se da se to nekako ne uklapa u vašu predstavu o nauci kao nekoj religiji, u kome je ono što kaže neki autoritet, bilo da je institucija ili persona potpuna dogma. Dogma koja se ne dovodi u pitanje. Cenim čak da ni ti, a ni drugi koji se tako žestoko zalažu za fluorisanje vode, nikada u životu i niste videli neku naučnu studiju koja opravdava korišćenje fluora u vodovodima, ali, hej, ako su autoriteti tako rekli, onda više nema dileme, a ni potrebe za razmišljanjem! A u isto vreme ako neko ospori vaše tvrdnje, onda mu odmah tražite naučnu studiju koja to potvrđuje :) I sad da vidimo ostatak tvog teksta: Citat: How Poisonmongers Work The antifluoridationists' ("antis") basic technique is the big lie. Made infamous by Hitler, it is simple to use, yet surprisingly effective. It consists of claiming that fluoridation causes cancer, heart and kidney disease, and other serious ailments that people fear. The fact that there is no supporting evidence for such claims does not matter. The trick is to keep repeating them—because if something is said often enough, people tend to think there must be some truth to it. [Kakvu laž je prezentovao Dr. William Marcus i, najvažnije, koji je bio njegov motiv za to? Poređenje sa Hitlerom je ovde stvarno neumesno i ovo već spada u propagandu par excellence!] ... "Experts" are commonly quoted. It is possible to find someone with scientific credentials who is against just about anything. Most "experts" who speak out against fluoridation, however, are not experts on the subject. There are, of course, a few dentists and physicians who oppose fluoridation. Some of them object to fluoridation as a form of government intrusion, even though they know it is safe and effective. [Dr. William Marcus nije stručnjak pod znacima navoda već naučnik EPA, koji ne bi bio tu da ne zna svoj posao.] Innuendo is a technique that has broad appeal because it can be used in a seemingly unemotional pitch. Some antis admit that fluoridation has been found safe "so far," but claim that its long-range effects have "not yet" been fully explored. The waiting game is a related gambit in which antis suggest that waiting a bit longer will help to resolve "doubt" about fluoridation's safety. No doubt, some antis will continue to use this argument for a few hundred more years. [Još jedan FAIL "kontra-argument". Ja ne znam da li je vama poznato ali naučni stav po nekom pitanju je samo trenutni stav i to VEĆINE NAUČNIKA. Koliko puta je nauka menjala stav po nekoj stvari u svetlu novih dokaza? Skepticizam je čak u tom smislu poželjan, kao i oprez u donošenju definitifnih i konačnih zaključaka. Retko koja stvar je trajno naučno zacementirana, kao što vi to pokušavate da predstavite, ali vam zato ne smeta da svakog ko se ne složi da vama satanizujete i etiketirate!] ... Since the scientific community is so solidly in favor of fluoridation, antis try to discredit it entirely by use of the conspiracy gambit. The beauty of the conspiracy charge is that it can be leveled at anyone and there is absolutely no way to disprove it. After all, how does one prove that something is not taking place secretly? Favorite "conspirators" are the U.S. Public Health Service, the American Dental Association, the American Medical Association, and the aluminum industry. Apparently, in the minds of the antis, these groups could all be working together to "poison" the American people! [Ako bih ti rekao kako je realno očekivati da će vladajuća elita napretkom nauke najverovatnije (zlo)upotrebiti nauku i koristiti prednosti hemijskih i farmaceutskih sredstava za efikasniju kontrolu masa, šta bi mi ti rekao?] Ne znam za tebe, ali meni ovo izgleda kao klasična propaganda. [ zasun @ 11.02.2011. 19:24 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Znam, zato sto nema oficijelni medicinski atest. Kako da ne. Tu je "dobroćudna" FDA koja "brine za zdravlje i dobrobit svih nas". I koliko košta medicinski atest? Najmanje 150.000 funti! Koja to mala privatna firma može da priušti sem onih moćnih koji imaju love? Zar je medicinski atest jedini merodavan pokazatelj u odnosu na viševekovno iskustvo? Lično sam ubeđen da je medicinski atest samo izgovor za punjenje nečije kase kako bi se onesposobila konkurencija i moćnim farmaceuticima omogućili da stvore monopol za prodaju obezvređenih preparata. "Što je svima nama gore, to je bolje za njih" Citat: 3way: A sto, kad pro igrac ostavi kosarku, uvene posle mesec dana? Meni je baba pricala da u svakom selu postoji carobnjak zduhac koji kuva malu decu kad nisu dobra. Neozbiljan si i zato je ovo UMZ da svako može da radi šta god hoće. [ milance_kg @ 11.02.2011. 19:28 ] @
Opet ja :)
Prica se svodi - trovati se ili ne... Nema tu velike mudrosti. Ko voli neka izvoli, ali nemoj zbog svoje odluke druge ubedjivati kako je to ok i ispravno, kad ono nije. [ Ivan Dimkovic @ 11.02.2011. 19:31 ] @
Citat: zasun Lično sam ubeđen To u sta si ti "licno ubedjen" je apsolutno irelevantno. Medicinski testovi postoje bas kako bi se do neke mere zaustavio upliv laznih lekova - nastali su kao odgovor drustva na prodavce zmijskih ulja i slicnih nadrilekova. Minimum minimuma koji neki preparat mora da zadovolji je vidljivo korisno dejstvo na statisticki bitnom broju subjekata koje je vece od placeba (zasecerene vodice) i to u klinickim uslovima koji omogucavaju precizno merenje i eliminaciju gresaka - ako to nisi u stanju da postignes, onda se smatra da valjas zasecerenu vodicu, a to znaci da je ne smes zvati lekom. To je sasvim razumljiv minimum koji se ocekuje od necega sto pretenduje da se nazove lekom. Citat: Kako da ne. Tu je "dobroćudna" FDA koja "brine za zdravlje i dobrobit svih nas". Ne mora biti FDA - moze biti bilo koja medicinska agencija u nekoj civilizovanoj zemlji sa relativno niskim nivoom korupcije. Ako mislis da su svi oni deo velike zavere, onda ne vredi nista ni pricati - leci se uz pomoc nadrilekara i njihovih magicnih napitaka i uzivaj... Darvin ce se vec pobrinuti za ostalo. A taj Dr. upravo i cilja na takve - da preporuce njegove "lekove" nesrecnicima koji umiru kako bi valjda ispali korisni... Postoji izraz za to - zove se medvedja usluga. Kad bude bilo malo vise pameti, takvi ce instant robijati. [ 3way @ 11.02.2011. 19:37 ] @
Citat: zasun:Kako da ne. Tu je "dobroćudna" FDA koja "brine za zdravlje i dobrobit svih nas". A zasto svi mislite da neko brine za nase zdravlje i nasu dobrobit? Lekovi i hrana su proizvod kao i automobil, plasticna flasa, stona lampa...i normalno je da se to prodaje i traze atesti. Nikome nije u interesu da mu pacijenti riknjavaju i da ih "truje". Jednostavno, tako se gube musterije. E sad, to sto neki pokusavaju da profuraju pricu o sistematskom unistavanju ljudske rase - to veze sa mozgom nema. Stvarnost tvrdi drugacije. Uz sve te otrovne preparate i zatrovanu hranu zivotni vek nam se produzava, ljudi je sve vise i sve vise ljudi dozivi da umre od starosti. E, a to su cinjenice i to je ono sto u ukrstenicama stoji pod "Nepobitna cinjenica - istina". Ovo prica je otprilike k'o da seljak na pijaci namerno prodaje svinjetinu sa salmonelom kako bi potrovao musterije. [ milance_kg @ 11.02.2011. 19:43 ] @
Da se nastavim... imao sam obicaj da jedem pizza chips, ali kad sam se bolje raspitao - pun je raznih emulgatora
i poboljsivaca ukusa. Piletina iz matijevica nije kao domaca, dok se ispece u rerni - raspadne se na dodir. Sami dodaci hrani iz hemijske industrije samo imitiraju neki odredjen ukus, ili naduvaju meso hormonom rasta, a ja vas pitam - jel' to bezbedbno, ne samo za jedan obrok, nego konstantno? Ljudi mi nismo prilagodjeni hemiji koja laze nase receptore, to bi trebalo da bude manji problem. Problem je sta ta hemija cini sa nasim organizmom kroz duzu konzumaciju, koje posledice ima na one ljude koji treba da imaju podmladak? Ja licno kad bi imao preko 60, zabolelo bi me dal' cu jesti GMO, mnogo ce da mi naskode :) Ne zelim da mi to jede moj podmladak koji treba da donese nove generacije na svet. p.s. Na slici ja i moja cerkica na Kupusijadi u Mrcajevcima (jeftinije pecenje nego kupus) :) Sin je bio ljut, pa maldi gospodin nije hteo da se slika :) [ Ivan Dimkovic @ 11.02.2011. 19:44 ] @
Citat: Da se nastavim... imao sam obicaj da jedem pizza chips, ali kad sam se bolje raspitao - pun je raznih emulgatora i poboljsivaca ukusa. Tako je - pise sve lepo na pakovanju, i sa 2 grama mozga svako moze da se informise. Dakle, ako se tebi to ne jede, niko te ne tera da jedes. Neko drugi nema problem sa pojacivacima ukusa i kupovace taj cips. Citat: Sami dodaci hrani iz hemijske industrije samo imitiraju neki odredjen ukus, ili naduvaju meso hormonom rasta, a ja vas pitam - jel' to bezbedbno, ne samo za jedan obrok, nego konstantno? Bezbedno jeste, posto se koristi vec vise decenija i ocigledno se nista nije desilo - zivi se duze, i ima nas vise. Da li je bolje jesti svezu hranu od procesirane? Mozda, samo mnogi ljudi nemaju taj izbor. [ milance_kg @ 11.02.2011. 19:53 ] @
@Ivan Dimkovic
Jel' si stvorio porodicu? Generacije koje spominjes ja nemam, kao i vecina! Ja sam prvi koji je poceo da se hrani 'hemijom', ali na srecu kratko :) Imam srecu sto je trebala moja jedinica PVO ici na Kosovo, hvala Bogu - nismo! Taman da pokupim i da budem meta 'osiromasenom' uranijumu. Itd, itd,.... Nije ovo prica sto te neko mrzi i ima zelju da se nadmudruje sa tobom, nego za tvoje dobro. Ubuduce pij sokove ali sa secerom, kao i ja :) Jedi sta nadjes kad dodjes ovde na odmor, i ponesi junetinu koju seljak gajio na ispasi, neces da pogresis :) [ zasun @ 11.02.2011. 19:56 ] @
Ivane Dimkoviću i 3way,
Vi mene AMA BAŠ NE MOŽETE NI U ŠTA DA ME UBEDITE, jer sam ja to zaključio na OSNOVU SOPSTVENOG ISKUSTVA. Pre nekoliko godina sam hranio mačke i mačiće KUPLJENIM U PRODAVNICI MESNIM PAŠTETAMA, KOBASICAMA, SALAMAMA, VIRŠLAMA,..... i svi su bez ikakvog izuzetka za veoma kratko vreme polipsali. Nekoliko godina mi je trebalo da shvatim zbog čega je to tako. Otkako sam počeo hraniti mačke za njih predviđenom pravom hranom, svi su živi i zdravi. Zbog toga sam prestao da se hranim ovim gore mesnim prerađevinama i postao sam skoro vegetarijanac. Ne jedem čak ni navodno zdrav proizvod na bazi soje tj. GMO soje. [ 3way @ 11.02.2011. 20:19 ] @
Citat: zasun: Pre nekoliko godina sam hranio mačke i mačiće KUPLJENIM U PRODAVNICI MESNIM PAŠTETAMA, KOBASICAMA, SALAMAMA, VIRŠLAMA,..... i svi su bez ikakvog izuzetka za veoma kratko vreme polipsali. Nekoliko godina mi je trebalo da shvatim zbog čega je to tako. Otkako sam počeo hraniti mačke za njih predviđenom pravom hranom, svi su živi i zdravi. Sindzo, sad si izrekao takvu glupost da nisi svestan. Ove macije hrane koje su u prodaji su najgore djubre koje postoji. To ima 10% mesa i to je to. Svaki iskusan veterinar ce ti preporuciti prirodnu hranu, piletinu, zivo meso i slicno, i svaki ce ti savetovati da maciju hranu izbacis sto je moguce pre. Inace, to tvoje iskustvo je opet bezvredno. Na osnovu cega tvrdis da su bas zbog toga polipslali? I kako objasnjavas milione ljudi koji to jedu svakodnevno, a nisu polipsali? [ zasun @ 11.02.2011. 20:22 ] @
[ Ivan Dimkovic @ 11.02.2011. 20:26 ] @
Citat: 3way I kako objasnjavas milione ljudi koji to jedu svakodnevno, a nisu polipsali? U tome je lepota svega - ne mora... danas je vrlo lako biti trol, a svakako nisi duzan nikom nista da objasnis - logika je nepotrebna, stavise - nepozeljna je ;-) [ milance_kg @ 11.02.2011. 20:26 ] @
@3way
Da te demantujem... klanica Buducnost (KG) radi to od otpadaka sa poda, bele dzigerice i ostalo sto ne moze ici za ljudsku prehranu :) Sasvim je moguce naci pristojnu hranu za kucne ljubimce, e sad moje mace jede sto i mi, ali tako osetljivo na kobasicu punu soje da nece da okusi, pa sta kupim ponudim njemu, cim nece - e onda ... Inace gajim na selu svinje 2-3 komada godisnje, koncetrat pravim sam bez soje, nadopunim proteine 'tricama' i lucerkinim brasnom. June kupim godisnje sa nekim po pola oko 350 kg. [ milance_kg @ 11.02.2011. 20:30 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: U tome je lepota svega - ne mora... danas je vrlo lako biti trol, a svakako nisi duzan nikom nista da objasnis - logika je nepotrebna, stavise - nepozeljna je ;-) A sto je trol? Zato sto se ne uklapa u 'slatku' sliku jednoumlja? Cak sam objasnio da ima hrana za macke i kerove od kuvanih dzigerica i otpadaka sa poda, malo skuplja od sirove dzigerice. [ zasun @ 11.02.2011. 20:32 ] @
Citat: 3way: Sindzo, sad si izrekao takvu glupost da nisi svestan. Ove macije hrane koje su u prodaji su najgore djubre koje postoji. To ima 10% mesa i to je to. Svaki iskusan veterinar ce ti preporuciti prirodnu hranu, piletinu, zivo meso i slicno, i svaki ce ti savetovati da maciju hranu izbacis sto je moguce pre. Inace, to tvoje iskustvo je opet bezvredno. Na osnovu cega tvrdis da su bas zbog toga polipslali? I kako objasnjavas milione ljudi koji to jedu svakodnevno, a nisu polipsali? Sindzo, Ljudi umiru POSTEPENO i PRE VREMENA na MUKAMA!!!! [ 3way @ 11.02.2011. 20:36 ] @
Citat: milance_kg: @3way Da te demantujem... klanica Buducnost (KG) radi to od otpadaka sa poda, bele dzigerice i ostalo sto ne moze ici za ljudsku prehranu :) Zasto ne bi islo za ljudski prehranu? Ako nije ukusno, ne znaci da je otrovno. Citat: Dobro. Zasto se onda zivotni vek povecava, a ljudi na Zemlji je sve vise? [ zasun @ 11.02.2011. 20:40 ] @
Citat: 3way: Dobro. Zasto se onda zivotni vek povecava, a ljudi na Zemlji je sve vise? E pa kod nas u Srbiji to NIJE SLUČAJ! Moj otac je rano umro, a njegov otac i majka su živeli znatno duže, a i moja majka takođe a njen otac i majka OHO HO znatno su duže živeli. Hteo sam nadopuniti da su moji dede i babe po ocu i majci između 2 svetska rata bili seljaci i hranili stoku senom, djubrili njive stajskim đubretom, a svinje, ovce držali u voćnjacima te otud i zdravi plodovi voćaka. A moji roditelji i ja smo počeli da živimo u gradu i hranili se kupljenim proizvodima iz prodavnica i na osnovu toga nije teško zaključiti prevremena smrt mojih roditelja. [Ovu poruku je menjao zasun dana 11.02.2011. u 22:07 GMT+1] [ milance_kg @ 11.02.2011. 20:41 ] @
Citat: Pa bre ne ide bela dzigerica (pluca) za jelo, a crna se skuplje proda kao hrana za kucne ljubimce kuvana sa ovom pa samlevena. Ja imam obicaj da kupujem bubrege ( ne bele :) ), i njih zbog slabe potraznje stavljaju za kucne ljubimce u gore spomenutu smesu. [ Ivan Dimkovic @ 11.02.2011. 20:41 ] @
Manje cigara, svinjetine, rakije i nerviranja - vise sporta i svezeg voca.
A i manje teorija zavere - ne moze da skodi. [ Ivan Dimkovic @ 11.02.2011. 20:43 ] @
Citat: Pa bre ne ide bela dzigerica (pluca) za jelo, Verujem da tvoja macka/pas nemaju apsolutno nista protiv ;-) [ milance_kg @ 11.02.2011. 20:47 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Manje cigara, svinjetine, rakije i nerviranja - vise sporta i svezeg voca. A i manje teorija zavere - ne moze da skodi. Vocnjak 60 ari u selu blizu Gruze na juznim obroncima Kotlenika, dok se pece rakija pored ide jagnje (ako Bog da - dosad nikad), 3-4 km u planini kamena koliba od dede (1920) kao u 'Vestici iz Istvika' :) 'Lucky' kad zena ne vidi, kad vidi - 'Drina', a pored silne rakije - volem pivo :) p.s. prodao nekim Svajcarcima, ne samo nasim i nego i svapskom po 8 fr./l 3 puta prosla kroz lulu, ka francuski konjak :) [ Count Zero @ 11.02.2011. 20:54 ] @
Citat: Pa bre ne ide bela dzigerica (pluca) za jelo Jeo ja, 100×. Iskrčka se sa slezinom i crnom džigericom, na luku, pobiberi malo, prste da poližeš. [ milance_kg @ 11.02.2011. 20:59 ] @
Citat: Count Zero: Jeo ja, 100×. Iskrčka se sa slezinom i crnom džigericom, na luku, pobiberi malo, prste da poližeš. ;) Ma bilo ranije, to ono crno nekako, sa crnim lukom, a to vise niko ne pravi... Ukusno... svaka grabljivica pojede zrtvi prbo unutrasnje organe.. ima tu nesto... Al' eto gospoda vole cisto meso :) Edit: Mislim da to u nekim krajevima zovu - janjija, obavezno se do sredine '80-ih sluzila u Sumadiji po veseljima, a ide sitno seckana crevca, bela i crna dzigerica, bubrezi, slezina, ... crni luk i itd... Sad prave juneci gulas mesto toga.... I sto izbrisaste one postove 'Zasun'-a ? [Ovu poruku je menjao milance_kg dana 11.02.2011. u 22:16 GMT+1] [ zasun @ 11.02.2011. 21:18 ] @
Milanče Kg,
ne niko nije izbrisao moj zadnji post, nego sam ja izbrisao i isti tekst sam u prethodnoj strani nadopunio. [ milance_kg @ 11.02.2011. 21:27 ] @
Citat: zasun: Milanče Kg, ne niko nije izbrisao moj zadnji post, nego sam ja izbrisao i isti tekst sam u prethodnoj strani nadopunio. Hoho, sve OK. Cisto se uplasih da nisam na Beee92 forumu :) [ zasun @ 11.02.2011. 21:29 ] @
Citat: milance_kg: Hoho, sve OK. Cisto se uplasih da nisam na Beee92 forumu :) Nisi daleko od istine! [ milance_kg @ 11.02.2011. 21:32 ] @
Svi vide sami da je odzvonilo retardaciji... poceo to Ante M. no ima opravdanje - zezenuo ga rat :)
Svet ide u tri lepe, u najboljem slucaju samo u skupocu :) [ 3way @ 11.02.2011. 21:42 ] @
Citat: E pa kod nas u Srbiji to NIJE SLUČAJ! Moj otac je rano umro, a njegov otac i majka su živeli znatno duže, a i moja majka takođe a njen otac i majka OHO HO znatno su duže živeli. Hteo sam nadopuniti da su moji dede i babe po ocu i majci između 2 svetska rata bili seljaci i hranili stoku senom, djubrili njive stajskim đubretom, a svinje, ovce držali u voćnjacima te otud i zdravi plodovi voćaka. A moji roditelji i ja smo počeli da živimo u gradu i hranili se kupljenim proizvodima iz prodavnica i na osnovu toga nije teško zaključiti prevremena smrt mojih roditelja. Ama, TVOJE iskustvo nije merodavno. Pokazi statistiku koja ce to da potvrdi. I ne samo da potvrdi konkretno to, nego koja ce da uzme u obzir ko je kada ziveo i sa kojim se svakodnevnim problemima suocavao. Nije isto nekome ko zivi danas i nekome ko je ziveo pre 30 godina, bilo u gradu, bilo na selu. Citat: Pa bre ne ide bela dzigerica (pluca) za jelo, a crna se skuplje proda kao hrana za kucne ljubimce kuvana sa ovom pa samlevena. Zasto ne bi islo. Ako ima hranljivih materija, znaci da je hrana. Neki ljudi jedu i crve i gustere, pa im nista ne fali, a drugi ljudi bi zbog toga povracali. Znaci tu se radi iskljucivo o ukusu. (mada, dzigerica i nije najbolji primer, ali nema veze). Radi se o tome da tu nema otrova. Mozemo da razgovaramo o kvalitetu te hrane, ukusu i tako to...ali o otrovima...malo teze. [ zasun @ 11.02.2011. 21:47 ] @
Citat: 3way: Ama, TVOJE iskustvo nije merodavno. Pokazi statistiku koja ce to da potvrdi. I ne samo da potvrdi konkretno to, nego koja ce da uzme u obzir ko je kada ziveo i sa kojim se svakodnevnim problemima suocavao. Nije isto nekome ko zivi danas i nekome ko je ziveo pre 30 godina, bilo u gradu, bilo na selu. Sindzo, s tobom nemam šta da razmenim jer si ti "pametan" a "pametnom" ne vredi govoriti. [ milance_kg @ 11.02.2011. 21:49 ] @
Citat: 3way: Zasto ne bi islo. Ako ima hranljivih materija, znaci da je hrana. Neki ljudi jedu i crve i gustere, pa im nista ne fali, a drugi ljudi bi zbog toga povracali. Znaci tu se radi iskljucivo o ukusu. (mada, dzigerica i nije najbolji primer, ali nema veze). Radi se o tome da tu nema otrova. Mozemo da razgovaramo o kvalitetu te hrane, ukusu i tako to...ali o otrovima...malo teze. O crnjane, jel' su te kuci ucili o kulturi ishrane? Bice da Aboridzini jedu neke debele crve, a ima ih i kod nas - larve gundelja :) Moja zena i deca ne bi okusili crevca sa zara ni u ludilu, meni dovoljno da se uverim da svinja nije imala gliste :)))) Jeo ja i zablje batake, vinogradske puzeve ali one crve - uzmi ti! Imam neke priljatelje islamske veroispovesti i kako su mi objasnili, njima svinjetina kao meni crvi ( mozda me zezaju zbog ugleda :) ), ali kad odem kod njih imaju najbolju susenu curetinu :) No... ukusi su kao gu*ice i misljenje - svako ima svoje. [ 3way @ 11.02.2011. 21:59 ] @
@milance
Pa to i govorim. Pricamo o ukusima i to je to. @zasun Ne sto sam pametan, nego razbijam. [ zasun @ 11.02.2011. 22:04 ] @
Citat: Razbijaš ŠTA uobraženi "pametnjakoviću"? [ milance_kg @ 11.02.2011. 22:04 ] @
Citat: Pa ja trazim genija! Nego reci ti meni, pored sto umes 'pametno' pisati po forumima - ostale vestine? [ 3way @ 11.02.2011. 22:07 ] @
Zavisi sta treba :)
Sta ne znam, moze da se nauci :):) [ milance_kg @ 11.02.2011. 22:09 ] @
Citat: 3way: Zavisi sta treba :) Sta ne znam, moze da se nauci :):) Pa uzmi neki programski jezik, a mozda se i bavis. Sad je moderan ovaj .Net, nema sta da izmisljas funkcije, sve na gotovo :) [ zasun @ 11.02.2011. 22:10 ] @
Citat: 3way: Zavisi sta treba Sta ne znam, moze da se nauci Čisto sumnjam da možeš nešto iz svega toga naučiti. Nedostaje ti nešto. [ 3way @ 11.02.2011. 22:16 ] @
Citat: milance_kg: Pa uzmi neki programski jezik, a mozda se i bavis. Sad je moderan ovaj .Net, nema sta da izmisljas funkcije, sve na gotovo :) Da, bavim se. Izmedju ostalog to me je i naucilo da stvari posmatram kako treba (ili je obrnuto, al nema veze)...Znaci, nema u programiranju "E , veruj mi, reko mi deda". Ne, ili jeste ili nije. Zamisli program koji prima podatak tipa "Verujmi"....nece da moze... [ milance_kg @ 11.02.2011. 22:21 ] @
Citat: 3way: Da, bavim se. Izmedju ostalog to me je i naucilo da stvari posmatram kako treba (ili je obrnuto, al nema veze)...Znaci, nema u programiranju "E , veruj mi, reko mi deda". Ne, ili jeste ili nije. Zamisli program koji prima podatak tipa "Verujmi"....nece da moze... Aaa, True or False, nikako True and False. Pametno, nego odmah bi se susreo sa kompajlerom koji bi to odbacio :) A to 'veruj mi', nece pa nece :) Dok ne napises kako treba. Volim svoj posao, jer masine ne trpe sta si hteo nego sta si uradio! Neki put imam motivaciju zvog ove pesme :) [ zasun @ 11.02.2011. 22:26 ] @
Citat: milance_kg: Aaa, True or False, nikako True and False. Baš to sam mu hteo o ovome reći, ali nisam jer me očigledno ignoriše. [ Count Zero @ 11.02.2011. 22:34 ] @
Zavisi je l' strogo tipiziran jezik ili nije.
Kod ovog drugog mo'š da radiš malo i na poverenje. Hajde kad je već tema otišla do krasnog... [ milance_kg @ 11.02.2011. 22:39 ] @
Citat: Count Zero: Zavisi je l' strogo tipiziran jezik ili nije. Kod ovog drugog mo'š da radiš malo i na poverenje. :D Hajde kad je već tema otišla do krasnog... pa obicno jedan bajt tj. osam bitova : 00000000 and 00000001 = 0 :) (obicno se uzima za jednostavan jezik tako) Uzmimo da je ovo prvo laz a drugo istina u kombinaciji = cista laz :) p.s. Cista simbolika :) [ 3way @ 11.02.2011. 23:42 ] @
Citat: milance_kg: Aaa, True or False, nikako True and False. Pametno, nego odmah bi se susreo sa kompajlerom koji bi to odbacio :) Bas tako, nema tu Ja oder Nein...ili jedno ili drugo, kao sto kaze pesma Citat: Es gibt keinen Kompromiss Es zählt nur JA und NEIN Ono, moze da bude malo vise jedno, nego drugo, ali za to treba da postoji debeo razlog.... [ milance_kg @ 11.02.2011. 23:47 ] @
Eee, ne spavas :)
A ne znam ti ja svapski (ili sta ti to vec), no jedna pesmica, jee u kojem sam ja tripu ;) Kad ja mogu da volim ovu zemlju, a sta vama fali? Ja samo zelim da svojoj, tudjoj deci ostavim bolje mesto za zivot bez stida, bez ponosa u nista, nego kako kaze cika Jova Zmaj : "Gde ja stadoh, a ti produzi". [ 3way @ 12.02.2011. 00:20 ] @
Citat: milance_kg: Eee, ne spavas :) Ko petkom spava u ponoc, taj je gej. I ja volim ovu zemlju, ali tezim da pobegnem. U neku normalniju, gde cu moci normalnije i da razmatram sta jedem. Za tudju decu ima ko da brine, ja brinem za svoju. [ milance_kg @ 12.02.2011. 00:35 ] @
Citat: 3way: Ko petkom spava u ponoc, taj je gej. I ja volim ovu zemlju, ali tezim da pobegnem. U neku normalniju, gde cu moci normalnije i da razmatram sta jedem. Za tudju decu ima ko da brine, ja brinem za svoju. Kad smo bili klinci imala fora - ko nosi crveno petkom one je derpe :) A nemoj da bezis, jednostavno ces opet naci ono od cega si begao, samo ce te biti stid da sam sebi to priznas! Mi treba da smo sad jedno u ova teska vremana, a i to prodje. Bices ponosan da si ostao kad je bilo najteze, posmatraj to kao izazov, ne budi kukavica koja je malodusna i od vrane pravi orla :) Stegni srce, ja sto puta, eto usvajan, pa ovo, pa ono, i nista mi ne fali :) Samo slabi nemaju volju i nigde ih takve ne cene. [ 3way @ 12.02.2011. 00:58 ] @
Zastp bih bezao od bilo cega?
Pa, ako se govori o hrani, lekovima i tako tim stvarima...pa to je u mom interesu...direktno u mom interesu... I bas zato zelim da znam sta fali ovome ili onome....i pritom ne zelim da slusam budale koje piju svoju mokracu ili potezu neke teorije zavere za koje nisami ne znaju odakle im... [ milance_kg @ 12.02.2011. 01:12 ] @
Citat: 3way: Zastp bih bezao od bilo cega? Pa, ako se govori o hrani, lekovima i tako tim stvarima...pa to je u mom interesu...direktno u mom interesu... I bas zato zelim da znam sta fali ovome ili onome....i pritom ne zelim da slusam budale koje piju svoju mokracu ili potezu neke teorije zavere za koje nisami ne znaju odakle im... Pa hvala Bogu da si normalan, a ko pije ... cccc... Nadji uvek kompromis, nikad sebi ne dozvoli luksuz da se svrstavas - tad prestajes da budes covek i kriticko bice :) Ja rado poslusam sve, e onda sam ocistim emocije - pa kazem : ovo je glupsot, ovo moguce, ovo istina. Pa opet imam rezervu za ono sto mislim da je istina, dok vreme ne pokaze da me demantuje ili suprotno... Nikad ne mogu sa sigurnoscu da ti kazem da ono sto zastupam je ispravan stav! Mogu samo sto se tice nase zemlje Srbije. Voleo, mrzeo,... iskristalisalo se da mi je to dom moje dece, i da mondijalizam vodi u nov feudalizam, zato sam postao pozitivan nacionalista i patriota. Ovo je divna zemlja gde ce moja cerkica jednog dana da se uda, sin ozeni, gde zelim da gajim unuke, gde sad sam veoma strog prema njima, malo ne razumeju, a sve im pruzeno, nisam imao deseti deo sto oni sad. I ne ocekujem da razumeju, kad calac odapne mozda im dodje iz pedu u glavu :) [ 3way @ 12.02.2011. 01:28 ] @
Citat: milance_kg:Nadji uvek kompromis, nikad sebi ne dozvoli luksuz da se svrstavas - tad prestajes da budes covek i kriticko bice :) Pa da.... To je tako...bez obzira da l si u Srbiji ili negde drugde... Offtopic je, ali bas zbog dece i njihove buducnosti ja sebe (i njih) vidim daleko odavde. Najvise bih voleo da svi rastemo ovde i da svi ovde nadjemo svoj put, ali tesko.... Ne zelim svojoj deci ono sto sam ja dozivljavao poslednjih 20 godina....Ocu, brate da mu kupim najnoviji Nintendo i auto i tako dalje i da putujemo i fotografisemo kojesta. Ok, ja i ovde mogu da se snadjem, moja struka se uvek trazi....ali ovde ose osecam jako nesigurno. Sto se tice strogosti, to je normalno :) [ milance_kg @ 12.02.2011. 01:42 ] @
@3way
Evo fakti : Ja sam najuren od majke u dom kad mi otac Madjar umro, a mama Hrvatica mu bila nevencana, prosta dusa Dlamatinska pod izgovorom da ne .... mnogo i talasa otisla da radi na pijaci u NS. Neko imanje mu oteto, no ja samo trazim da mu jednog dana postave tablu u tom bloku :) Bog me je cuvao dok me dvoje ludih Bosanaca usvojilo u Budisavi kod NS, pa rasturili se, pa pomrli, pa u dom, ja nasledio tu imovinu po toj majci, dok njena sestra otela pola, pa umro taj otac, pa zena kaze - uzeces nam sve, a ja na to - da ste vi meni zivi i zdravi (naknadno posle x godina) :) Stigoh u Sumadiju u KG, to su stariji ljudi, smireni, bez intersa po partiji, jeste ono siromasni, ali prvi put mir! Nauci se covek da ceni kriticno razmisljanje, a sta moj Pera preziveo u WWII - to bi trebao da otvorim novu temu :) Zato kazem da ne budes malodusan, daj mu ga malo, ovde ima zabave, a nadam se da napokon svtorimo nasu drzavu! Ja sam zbog tih ljudi bio besan na Srbe i svoje siromastvo, sad sebe grizem za *uzicu, da su ti ljudi od mene napravili coveka, i ponosim se time sto sam Srbin! [ 3way @ 12.02.2011. 02:01 ] @
@milance
Bravo za tebe i za pozitivno misljenje nakon svega. Ja sam ziveo totalno drugacije, ne lepo, ali ne ni grozno. Onako, kao i svi....tako da nisam ja malodusan...i za mene licno mi je svejedno...mogu ja da citam knjige i da gledam filmove i da tako provedem ceo zivot ako treba i u nekom virtuelnom svetu...Ali zivot nije ja, moj zivot cini i ostatak oko mene i na neki nacin obaveza da 3way junioru obezbedim ono sto ja nisam imao :) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|