[ Igor Gajic @ 06.02.2011. 13:36 ] @
| Pozdrav,
imam problem sa uljem na laguni, na oznacenim mestima nasao sam da baca ulje. Od proslog servisa prosao sam 6.000 km, i tada sam sipao ulje, proverio sam nivo ulja nije mnogo potrosio, a u kontrolnom modu kompjuter ne pokazuje nikakve greske(nije bio prikljucen na dijagnostiku).
Pitanje u cemu je problem? Da li je veci kvar ili samo zamena creva koje je ocigledno busno.
Slike u prilogu |
[ vidan kv @ 06.02.2011. 19:00 ] @
.......zameni crevo,operi ove tragove ulja i voziiii..........pozzz!
[ JankoNIS @ 06.02.2011. 20:10 ] @
Igore, ignorisi ovaj odgovor iznad mene.
Kad god mi je "majstor" posle popravke rekao: "Bate, samo vozi, nema da brines" uvek sam gadno n@jeb'o.
(Ako moderatori misle da je izraz neprikladan, slobodno neka stave neki jos gori, ja ne mogu da se setim).
[ sasa022 @ 06.02.2011. 20:58 ] @
@Igor Gajic
Mislim da je logicno da prvo zamenis to sto je vidljivo da nevalja,pa tek onda ako se problemi nastave tragas dalje....
[ Igor Gajic @ 06.02.2011. 21:01 ] @
Mene muci sto je to odvod karter gasa a tu je bilo solidno ulja, mada je proslo skoro godinu od zadnje provere motora. E sad da li je normalno da tu bude ulja i kad motor normalno radi, ili mi se polako sprema remont motora?
[ Milojkovic @ 06.02.2011. 21:23 ] @
Ulje koje se tu talozi znak je da je motor na izdisaju.Veca kolicina gasova koja prolazi u karter izbacuje to ulje tako da dolazi do curenja.
[ Igor Gajic @ 06.02.2011. 21:47 ] @
@Milojkovic
Znajuci moju srecu, mislim da si u pravu (ili sam ja totalni pesimista). Pretpostavljam da su u pitanju karike. Koliko bi izasla popravka takvog motora? Zasad nemam nikakvih problema sto se tice paljenja motora, cimanja i sl...
[ Milojkovic @ 06.02.2011. 22:56 ] @
Nisam ekspert za dijagnostiku i procenu popravke preko kristalne kugle ili slicnih rekvizta.
Izmeri kompresiju motora i imaces donekle predstavu koliko je jos zivota ostalo u tom motoru.
Na tom motoru je kolektor izduvnih gasova dosta visoko postavljen i a ako je i pored toga ulje izbacio u crevo i u usisni deo znaj da mu je kraj vrlo blizu i da bi ga sto pre trebao raditi pre nego sto ti napravi vecu havariju.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.