[ vlada131 @ 17.02.2011. 10:07 ] @
http://www.blic.rs/Vesti/Beogr...ateljica-pokusava-to-da-dokaze

Citat:
Lider Kube naš zemljak
Da li je Fidel Kastro poreklom Srbin? Jedna spisateljica pokušava to da dokaže
D. Milićević | 16. 02. 2011. - 21:41h |

Spisateljica Dragoslava Koprivica objavila je knjigu “Besmrtni Kastro i srbski rod” u kojoj pokušava da dokaže da je legendarni kubanski lider poreklom Srbin.

Promocija knjige Dragoslave Koprivice o čuvenom predsedniku Kube Fidelu Kastru “Besmrtni Kastro i srbski rod” održaće se sutra u 18 sati u zgradi opštine Voždovac u Ustaničkoj ulici.

Autorka se u svom delu upustila u smeo poduhvat da dokaže Kastrovo srpsko poreklo na osnovu etimološki izvedenog zaključka da ukoliko je Kastro izjavio da je poreklom Kelt iz Galicije u Španiji, to po automatizmu za istoričare znači da je poreklom bio Srbin.

Građa za knjigu su intervjui sa Fidelom Kastrom stranih autora, pošto se Koprivica nikad nije lično srela sa glavnim junakom.

- Kad kažem besmrtni Kastro i srpski rod, mislim na falsifikate i kontrolisanu istoriju civilizacije. Ali, Kastro je izjavio da je njegov otac Kelt. Kelti su Srbi. Ludilo? Ako zaronite dublje, bili sardina ili ajkula, izgnjuraće te iz tog ludila čvrst sistem. Srpsko keltska idila nije okončana dok hemija čini svoje.
Kastrov otac je Angel Kastro. Nisam našla nijedan dokaz da Angel Kastro ne bi mogao biti Anđelko Kastratović - napisala je Koprivica.

Dragoslava Koprivica je veliki deo života provela u Francuskoj, autor je velikog broja eseja, pripovedaka kao i knjiga "Osvajanje Erosa", "Skice za novo doba“, "Dionizijski tromb“ i "Ljubavni let“.

Prejako!
[ Miroslav Jeftić @ 17.02.2011. 10:23 ] @
A šta drugo da bude? Nego ovaj deo rulez:

Citat:
Nisam našla nijedan dokaz da Angel Kastro ne bi mogao biti Anđelko Kastratović

[ 3way @ 17.02.2011. 10:28 ] @
Pa, ako se ne moze naci dokaz da nije, onda postoji sansa da jeste.
Tako kaze nauka.
Mislim, tako neki kazu da kaze nauka.
[ geniuxx @ 17.02.2011. 11:04 ] @
A ima i bradu => nema greške, sigurno je Srbin...
[ Danilo Cvjeticanin @ 17.02.2011. 11:06 ] @
Moguce, slicne osobine je imao Slobodan Milosevic,lice...
[ djoka_l @ 17.02.2011. 11:14 ] @
Blic se opet upecao na vest sa njuz neta: http://www.njuz.net/spisatelji...zala-da-je-fidel-kastro-srbin/
[ Milos911 @ 17.02.2011. 11:18 ] @
Citat:
geniuxx: A ima i bradu => nema greške, sigurno je Srbin...
I to onaj pravi, cetnik :D
[ cyofee @ 17.02.2011. 11:24 ] @
Citat:

Obrnuto, Njuz je preneo tu priču zbog visokog, hm, kvaliteta.
[ djoka_l @ 17.02.2011. 11:28 ] @
Uh, sada sam i ja video. Definitivno prelazim na satirično-maloumni Blic da bih na vreme bio informisan o ovakvim stvarima
[ Horvat @ 17.02.2011. 15:39 ] @
Citat:
Kelti su Srbi

ma svi su srbi

andjelko :D
Citat:
3way: Pa, ako se ne moze naci dokaz da nije, onda postoji sansa da jeste.
Tako kaze nauka.
Mislim, tako neki kazu da kaze nauka.

pa ima dokaz da jeste? ;)
verovatno postoji dokaz da jeste nesto drugo bio - stoga - nije bio srbin :]

a blic, "polako" ali sigurno postaje najgora zuta stampa, jos malo pa ce prestici i kurir i press
[ Texas Instruments @ 17.02.2011. 17:19 ] @
A meni je Kim Džong Il sa ćaletove strane, neki dalji deda-stric... How yes no.
[ vidan kv @ 17.02.2011. 20:33 ] @
....da,da....a Ugo Čavez je vranjanac.....znao sam to od prvog trenutka kada sam ga video......
[ Milos911 @ 17.02.2011. 22:06 ] @
Ne znam kako svi zaboravljaju najveceg srbina, onog koji nam je blize i od Kastra i od Caveza. Oni Putinu nisu ni do kolena, on nije srbin, on je srbenda!
[ su27killeryu @ 19.02.2011. 00:44 ] @
pored debila iz blica vlasnik njuza uopste ne mora da se trudi da izmislja :D
[ gigamg1 @ 19.02.2011. 18:22 ] @
ma poreklom je sa salasa kod curuga blizu novog sada
a keva mu dodje tamo negde iz lebana ili leskovca... ne secam se, davno sam pricao sa njim. sad se povremeno cujemo preko skajpa da ga obavestim o novim izdanjima grand produkcije. to inace slusa u kolima (zastava 101)
[ ArsenLupen @ 19.02.2011. 21:45 ] @
Citat:
gigamg1: ma poreklom je sa salasa kod curuga blizu novog sada

Jel mu cale onaj sto je pravio rakiju od kupusa bese?
[ gigamg1 @ 20.02.2011. 12:36 ] @
jeste, to mu je otac.
Eto vidis da ga poznajes! :D
[ milance_kg @ 20.02.2011. 13:46 ] @
Citat:
ArsenLupen: Jel mu cale onaj sto je pravio rakiju od kupusa bese?

Jel' to bese onaj sto kaze da kad pije 'kupusovacu' da zene misle kako pio neko 'fino' pice :D

Kako je ovaj svet mali :).... Kad ima takvog oca nije ni cudo da je uspesan :D
[ fanfon @ 20.02.2011. 16:24 ] @
To je sve klika sa ovih prostora: Tomislav Kruz, Mihajlo Daglas, Brat Vili, Stevan Sigal i ostali spasitelji sveta...
[ Luccio @ 20.02.2011. 17:30 ] @
Citat:
vidan kv: ....da,da....a Ugo Čavez je vranjanac.....znao sam to od prvog trenutka kada sam ga video......

:))))))) ... mogao bih da se zakunem da sam ga video na ''Borinim danima'' .... :)))))))))))
[ scrip @ 23.02.2011. 21:06 ] @
Ali Kastratovic... Vrh :D
[ herzog @ 25.03.2011. 12:31 ] @
Pa ako je Putin Cetnik i ovaj mora da bude Srbo-Komunjara.
A i onaj Obama mi nesto vuce na malo vlaski-malo naski...