[ pisac @ 23.02.2011. 16:54 ] @
Nekada, pre par decenija u vreme postojanja civilizacije na ovim prostorima postojao je i porez na šund. Da li to postoji sada?

Čitam sve ove članke u novinama o raznim farmama, dvorovima, parovima, i drugim prostačkim "zabavama" (dotične emisije ne gledam ali po člancima bih rekao da su pune prostakluka i životinjanja), pa razmišljam kako totalna cenzura možda i nije baš pravo rešenje jer će odmah da se javi gomila onih koji vole to da gledaju i koji pominju neokomunizam, ali da bi jak porez na djubre od emisije mogao dobro da se odreže i TV kućama koje to emituju i novinama koje to reklamiraju u sekciji "zabave" u vidu kojekakvih kao slučajnih opisa dešavanja.
[ Ankalagon the Black @ 23.02.2011. 18:35 ] @
Te emisije samo prikazuju istinu o tome kakvi su nam ljudi koji su medijske licnosti u Srbiji. Kad nisu ispred kamera isto se tako ponasaju i u privatnom zivotu. Samo kad su danima zatvoreni jedni sa drugima, posle nekog vremena, padaju maske. Tako, da mislim da su te emisije veoma edukativne za one koji umeju da razmisljaju o onome sto vide. A onima kojima je to najveca zabava u zivotu, jbg, njih mi je zao.
[ Lesli Eldridz @ 23.02.2011. 19:49 ] @
More bolje da im pustaju farme i dvorove nego da se loze na nejac i ognjista, kad vecinu i tako cine budale koje se loze na budalastine.
[ deki77 @ 23.02.2011. 20:16 ] @
I treba da se gleda..
Bar da gledaju oni koji beze od stvarnosti i pricaju kako je ovde u Srbiji sve EXTRA.
Ovo ja gledam skoro svaki dan,samo ne na TV-u vec uzivo.Komsiluk,uza familija i sl.
[ burex @ 23.02.2011. 20:47 ] @
A šta mislite kako ti ljudi završe u tim emisijama? Pa nema tu kvalifikacija, već psiholozi intervjuišu sve potencijalne učesnike, a zatim naprave takvu kombinaciju koja će sigurno da stvori frku! (a ako nema frke - nema rejtinga) I na kraju dođemo do tuča, gađanja, psovanja, maltretiranja i šta ja znam...
[ scrip @ 23.02.2011. 21:11 ] @
Ma nema to veze ni sa kakvim psiholozima. Lakse je da ovim "VIP" licnostima kazu, e posvadjaj se sa tim i tim, ostaces tri nedelje duze na dvoru/farmi/velikom bratu/parovima... I izacice ti slika "u novine" kako pljujes onoga...

Citat:
Ankalagon the Black: Te emisije samo prikazuju istinu o tome kakvi su nam ljudi koji su medijske licnosti u Srbiji. Kad nisu ispred kamera isto se tako ponasaju i u privatnom zivotu. Samo kad su danima zatvoreni jedni sa drugima, posle nekog vremena, padaju maske. Tako, da mislim da su te emisije veoma edukativne za one koji umeju da razmisljaju o onome sto vide. A onima kojima je to najveca zabava u zivotu, jbg, njih mi je zao.

Potpuno se slazem.
[ Lesli Eldridz @ 23.02.2011. 21:23 ] @
A te "medijske licnosti" sve suva inteligencija i plemstvo. Ma daj. Sve je to fukara, za fukaru. Meni je ranije to smetalo, sad mi ne smeta. Sad podrzavam zaglupljivanje masa. Bolje to nego da se stoka lozi na gluposti na koje se uglavnom lozila ovih 5000 godina, a to bi bile neke teritorije, ciji bog ima veci polni organ i slicno, pa se kolju posle oko toga. Ovako lepo gledaju i citaju o polnim organima u "medijima" i mirni su. Das im to i jeftinu brlju, i zavrsio si posao.
[ deki77 @ 23.02.2011. 21:30 ] @
e bar da su ovi u Africi imali farmu/dvor/VB
ne bi sedeli na ulici vec kod kuce
sad bi njihov vodja slavio 50 godina vladavine..
[ žutokljunac @ 24.02.2011. 04:58 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: A te "medijske licnosti" sve suva inteligencija i plemstvo. Ma daj. Sve je to fukara, za fukaru. Meni je ranije to smetalo, sad mi ne smeta. Sad podrzavam zaglupljivanje masa. Bolje to nego da se stoka lozi na gluposti na koje se uglavnom lozila ovih 5000 godina, a to bi bile neke teritorije, ciji bog ima veci polni organ i slicno, pa se kolju posle oko toga. Ovako lepo gledaju i citaju o polnim organima u "medijima" i mirni su. Das im to i jeftinu brlju, i zavrsio si posao.

Kad pomenu teritorije, bio sam na Kosovu prošle godine. Prešao ga celog. Da vidiš na šta to liči. Koja je to beda. Zgradice neke stare po 60 godina, neke zadruge, šta ti ja znam. Tamo nije dinar uložen od Drugog svetskog rata. Albaci su tamo gde oni žive sve novo izgradili. Taj deo izgleda mnogo bogato. A naši... kukaju, vrište, čupaju se za kopsu, urliču, lupaju se u grudi, ali pare.... jok! To tamo niti stiže, niti je IKADA stizalo. Samo u pesmama i na televiziji. Izvini, nisam odoleo. Tek tad sam video, ko smo i šta smo. Jednu zastavu ne mogu da stave ko ljudi, nego neka krpa od zastave na nekoj iskrivljenoj zarđaloj banderi. A kad pređeš tamo gde su Albanci, da ne veruješ. Luksuzne vile, pumpe, tržni centri, sve se zida, gradi, i to sa ukusom. Vidi se da velike pare dolaze. A ovi naši kukaju, vrište, a 50 godina nisu žute banke uložili, nego samo odnosili odatle. Izvini, morao sam. Jbg, te rijaliti emisije stvarno ne gledam. Nekako me sramota da to gledam. Mene je sramota, ne znam za učesnike. Ajd budi pozdravljen stari Internet druže.
[ Kovacevic Vladimir @ 24.02.2011. 06:25 ] @
Nepovratno su nestali kriterijumi i uspostavljen je standard prostakluka!

Ko je otvorio vrata i zašto uveo i promovisao bezvrednu zabavu, kao nasušnu potrebu današnjem publikumu, zna se.

Porez na ono što je tako lepo i razumno, zabavno, opšteprihvaćeno kao naše kulturno i umetničko blago, je nemoguće. Taj cenjeni publikum tu i takvu svoju zabavu izjednačava sa potrebom za hlebom.
Znači...hleb i zabava i to se ne sme dirati, oporezovati, uskratiti, onemogućiti...

TV ne gledam već godinama...
Slušati classic music, jazz, operu, stare i overene World music numere na dobrom Hi-Fi uređaju (malo glasnije), od današnjeg komšiluka i cenjenog publikuma, dobiješ etiketu (najblažu) čudaka i Policiju na vratima, čak je pre moguće zavođenje poreza za takvu vrstu muzike u vidu nekog paušala, od strane SOKOJ-a (kao za kafiće i radnje).

Pozdrav
[ deki77 @ 24.02.2011. 09:33 ] @
Citat:
Kovacevic Vladimir
TV ne gledam već godinama...
Slušati classic music, jazz, operu, stare i overene World music numere na dobrom Hi-Fi uređaju (malo glasnije), od današnjeg komšiluka i cenjenog publikuma, dobiješ etiketu (najblažu) čudaka i Policiju na vratima, čak je pre moguće zavođenje poreza za takvu vrstu muzike u vidu nekog paušala, od strane SOKOJ-a (kao za kafiće i radnje).
Pozdrav

sekta
[ Lesli Eldridz @ 24.02.2011. 10:12 ] @
Citat:
Kovacevic Vladimir: Slušati classic music, jazz, operu, stare i overene World music numere na dobrom Hi-Fi uređaju (malo glasnije), od današnjeg komšiluka i cenjenog publikuma, dobiješ etiketu (najblažu) čudaka...
Pa tacno, ali evo ja to bas i volim, jer je ovde (a i sire) najbolje da misle da si lud, pa nece da te smaraju. E sad, ima to sa pozivanjem policije, ali ja zivim u kuci pa sa time nemam problema, iako se nekad leti kad su otvoreni prozori cuje na 100m kad pravim hepening sam za sebe. Ali posto vec i tako misle da sam lud, verovatno se zato niko i ne buni.

Mada ostajem pri tome fa je bolje stoci dati te farme i dvorove nego da lupeta o teritorijama i religijama. Uostalom, to nije ni smisljeno ovde nego tamo gde su majstori koji do perfekcije poznaju sve mane bozjeg stvorenja i znaju kako da ih iskoriste. Ovde je taj primitivizam samo prihvacen, do srži, verovatno zato sto je vec sve to bilo tu, samo je u neko vreme bilo sramota javno pokazivate takve tendencije. Sto znaci da je njima ovo sad prava priroda, a ono dok su bili pristojni je bila laz. A ko je pao, padu je bio sklon, i nek crkne.
[ pisac @ 24.02.2011. 12:29 ] @
To bi sve bilo lepo da je stvarno tako kako Mali Perica zamišlja. Ali, problem je u tome što neće oni da crknu nego će da se množe i stepenuju dok ne zatrpaju i udave svojim smećem sve oko sebe, uključujući i tebe sa porodicom i mene i sve ostale koji nisu kao oni.

Ako ne možeš da ih pobediš, moraćeš da im se pridružiš. Pa ti biraj.
[ Bojan Basic @ 24.02.2011. 12:29 ] @
Citat:
Lesli Eldridz:
Citat:
Kovacevic Vladimir: Slušati classic music, jazz, operu, stare i overene World music numere na dobrom Hi-Fi uređaju (malo glasnije), od današnjeg komšiluka i cenjenog publikuma, dobiješ etiketu (najblažu) čudaka...
Pa tacno, ali evo ja to bas i volim

Na slici koju si ovde okačio izgledaš sasvim drugačije.
[ žutokljunac @ 24.02.2011. 12:36 ] @
To je Leslijeva slika sa Havaja. A sad se setih kad je jedan mangup otišao tamo ne letovanje, i u hotelu sa milion zvezdica rekao: " Uh što je lepo ovde, čudno da nema više našeg sveta... " :D
[ Lesli Eldridz @ 24.02.2011. 12:39 ] @
Kakve veze to ima, ja sam pricao o etiketi ludaka, da to volim. A i ne znas celu situaciju i o cemu se tu radilo niti kad je bilo. Mozda se ta slika uklapa u stvaranje slike o sebi kao o nekom ludaku koga je bolje ostaviti na miru. Sto je rekao Boris Bizetic iz Rokera s Moravu, kaze, kad su svi stavili sajkacu, ja sam je skinuo. Mozda je i ta slika u tom fazonu.
Citat:
pisac: To bi sve bilo lepo da je stvarno tako kako Mali Perica zamišlja. Ali, problem je u tome što neće oni da crknu nego će da se množe i stepenuju dok ne zatrpaju i udave svojim smećem sve oko sebe, uključujući i tebe sa porodicom i mene i sve ostale koji nisu kao oni.

Ako ne možeš da ih pobediš, moraćeš da im se pridružiš. Pa ti biraj.
Zasto, ja TV nemam, tj nemam antenu, a i kad sam je imao nisam gledao TV, sad pored interneta i dzabe multimedijalnog sadrzaja mozes da za 10 minuta nabavis sta hoces od muzike, filmova itd, i sto bi onda mene zanimalo cime se zabavlja neka tamo fukara. Oni mene silom ne teraju da to gledam i citam, kao sto ni ja njih silom ne teram da slusaju i gledaju sta ja slusam i gledam, niti ce bilo ko ikada to da radi, jos manje se druzim sa tom pasminom, ne idem na mesta gde oni idu, pa neka se zabavlja ko kako hoce, sta me briga.

A i nece da se mnoze, nego su narod najstariji, u Evropi, a medju prvih 10 najstarijih naroda na svetu. Ta tendencija ce da se nastavi, prema tome jasno je ko ce na kraju da pocrka.
[ pisac @ 24.02.2011. 12:51 ] @
Kad budeš više nemao gde da izađeš, uključujući i prodavnicu, a da te ne pridavi neka takva fukara, i kada primetiš da su ti i unuci takve fukare jer su naučili na TV-u da tako treba u životu, onda ćeš shvatiti i da si udavljen.
[ Lesli Eldridz @ 24.02.2011. 12:58 ] @
Ja u prodavnicu ne idem da se druzim nego da kupim lebac, a sto se tice unuka, bas me briga, ako postanu fukara to nisu moji unuci. Ma daj bre, novo vreme novi obicaji. Verovatno je i ono od pre 30 godina za nase dedove bilo katastrofa, sta, vrtele se neke gologuze u trikoima na TV, pa sta. Sto se mene tice, bolje je da se fukara zabavlja tim glupostima nego da sveti ognjista, ispravlja nepravde i najgore od svega, da ide na izbore da "glasa". Ovako lepo gleda farmu i sta ce na glasanju. To je i tako dosadno a farma je zabavna.
[ Odin D. @ 24.02.2011. 13:02 ] @
Citat:
pisac: Kad budeš više nemao gde da izađeš, uključujući i prodavnicu, a da te ne pridavi neka takva fukara, i kada primetiš da su ti i unuci takve fukare jer su naučili na TV-u da tako treba u životu, onda ćeš shvatiti i da si udavljen.

Ko prepusti svoju djecu da mu ih TV uci o zivotu i ne zasluzuje bolje. Dakle, u gore opisanoj sudbini jednog takvog sve je tacno onako kako treba biti, i ne vidim zasto bi to nekom smetalo.
[ pisac @ 24.02.2011. 13:10 ] @
Eto opet isti dosadni i netačni argumenti, koje stalno slušam ovde.

Decu ne vaspitavaju samo roditelji nego celokupno okruženje, uključujući i drugove/drugarice u školi koji takođe imaju TV, i koji predstavljaju jedan sistem vrednosti koji dete mora da prihvati ili će da ga šutnu iz društva, a koji u jednom trenutku života postaju važniji činilac nego roditelji.
[ p3j4 @ 24.02.2011. 14:58 ] @
Svi ti parovi, dvorovi, farme i ostalo predstavljaju projekat zaglupljivanja nižih društvenih slojeva i skretanje pažnje sa suštine i pravih društvenih problema.
Sporedno je što ta vrsta zabave takvim slojevima predstavlja duševnu hranu, način ispunjavanja njihovih ispraznih života i skromnih mentalnih kapaciteta kako ne bi razmišljali (što je i najvažnije), dok organizatorima ovog zamajavanja služi da ispuni njihove džepove. Naizgled, svi dobijaju Ali samo naizgled.

Naravno, projekat zamajavanja postoji i za one malo obrazovanije, gde banalnost svetine ne dolazi ovako do izražaja, jer su metode suptilnije, ali to ne umanjuje opasnost po društvo od ovakvih projekata. Čak naprotiv.

Nije realno očekivati bilo kakve zabrane niti da se stanje popravi. Naročito ne samo od sebe.

poz
[ Lesli Eldridz @ 24.02.2011. 16:07 ] @
Citat:
pisac: Eto opet isti dosadni i netačni argumenti, koje stalno slušam ovde.

Decu ne vaspitavaju samo roditelji nego celokupno okruženje, uključujući i drugove/drugarice u školi koji takođe imaju TV, i koji predstavljaju jedan sistem vrednosti koji dete mora da prihvati ili će da ga šutnu iz društva, a koji u jednom trenutku života postaju važniji činilac nego roditelji.
Dobro, to je sve tacno, ali ako su roditelji na vreme obavili posao i na vreme usadili neke osnovne eticke norme, i napravili lika sa karakterom kome je svejedno sta ko misli o njemu umesto povodljivog degenija itd, onda je opasnost od pokretenjivanja potomaka svedena na minimum. Ako nisu, sta sad, sto bi rek'o Markus Aurelijus Komodusu, to sto su potomci mozda ljudi u pokusaju je u stvari neuspeh roditelja. U svakom slucaju koga briga i za jedne i za druge. Znaci, zasto gubiti vreme na nesto sto ne moze da se promeni, i uz to niko i ne zeli da sve to menja. Ni manipulatori, ni manipulisani. Pa neka se igraju onda, a ovi koji su da kazem svesni neka to ignorisu, svako neka ide svojom stranom ulice, i gotovo.
[ Odin D. @ 24.02.2011. 16:44 ] @
Citat:
sistem vrednosti koji dete mora da prihvati ili će da ga šutnu iz društva

Kad bi ti debili bili u stanju da nekog pametnog sutaju - ne bi bili debili.
Prema tome - pretpostavka opovrgnuta.
A sve i da jeste tako - biti sutnut iz drustva debila je u stvari pozitivna stvar, tako da ja i dalje u svemu tome ne vidim nista negativno.
[ pisac @ 24.02.2011. 23:47 ] @
Znači ne vidiš ništa negativno u tome da tvoje dete ide u odeljenje u kome je 80% debila i 20% normalnih? I apsolutno svejedno ti je da li je obrnuto (80% normalnih i 20% debila) ili nije? I potpuno te briga za tih 60% koji su mogli da budu normalni i da nečim doprinose celom društvu, ali su eto pod uticajem medijskog đubreta postali debili?

Ili misliš da onda treba platiti privatnu školu u kojoj će biti 90% normalnih, i time će problem biti rešen?

Jednom prilikom rekoh da ništa ne vredi što pažljivo vaspitavaš svoje prepametno i kulturno dete i ignorišeš budalaštine koje se dešavaju u društvu, kada u jednom trenutku to tvoje superkulturno i fino dete može da bude roknuto od strane nekog komšijskog nevaspitanog i agresivnog deteta koje se vaspitavalo samo preko TV-a.
[ Lesli Eldridz @ 25.02.2011. 08:21 ] @
Sad vec idemo prema resenju. Bačite ih lavovima.
[ triac @ 21.03.2011. 04:39 ] @
Iskren da budem od vecine koja se nesto pravda da ne gleda, za sebe mogu da kazem da sam ispratio vecinu, i da nemam neki problem sa bog zna kakvim zatupljivanjem.

Jednostavno odlgedam nasmejem se i to je to, i pored toga mogu da pratim neka politicka ili bilo koja druga pitanja i probleme.
Mogu se ja zaludjivati koliko hoces ali cim ugasim TV znam gde sam i sta sam, tako da ta prica o skretanju sa pravih problema ne pije vodu.

Jednostavno ako hoces da pratis i ucis ne smeta ti ni 100 Farmi ( i to pogoto farme, i bratovi ti ne mogu smetati jel ti treba manje od 1% mozga da to pratis, sto je zanemarljivo opterecenje sistema...mozes pored toga zavrsiti 5 fakultetata).

Tako da uzivajte i opustite se...
[ fanfon @ 21.03.2011. 06:25 ] @
Ja npr. ne gledam uopste. Nemam sta da krijem. Na tv-u pogledam uglavnom neke dokumentarne emisije na Discovery i Animal planet i neku nasu tipa Sasvim prorodno. Tv veoma slabo gledam. A te gluposti(jer se ne mogu nikako drugacije nazvati) vidim na trenutak samo dok prolazim pored tv-a ako je prebacen program na pink kojim slucajem.