[ kamicak @ 26.02.2011. 14:59 ] @
Da li neko ima informaciju kada će da moći da se uzme kredit za Punto clasic uz subvenciju države, onako kako su najavili predstavnici države?
Hvala
[ sasa022 @ 26.02.2011. 16:05 ] @
Da li si proverio sta kazu prodavci ???

www.deltaautomoto.rs/code/navigate.php?Id=9&newsId=35

www.deltaautomoto.rs/code/navigate.php?Id=9&newsId=33
[ kamicak @ 26.02.2011. 16:28 ] @
Proverio sam kod onih koji daju pare umesto mene, a to su banke, i za sada kredit od 4.25% na 7 godina za Fiat Punto bez učešća ne postoji ni u jednoj banci bar ne kod ovih koje sam zvao, a zvao sam u 5 banaka i to ove koje se najviše reklamiraju, da li čekaju sajam ili ovaj raspad vlade utiče na to , to ne znam, zato sam i postavio ovde pitanje.
[ vveseli @ 28.02.2011. 06:58 ] @
Sacekaj 15.3.! 3.95 kamata! Pozz!
[ savasa @ 01.03.2011. 11:25 ] @
Proveri šta kupuješ. U Avgustu su otišli na kolektivni godišnji dok ne rasprodaju ono što su proizveli (oko 3500 kom na lageru). Da ti ne uvale auto star pola godine i više.
[ DrJekyll @ 01.03.2011. 13:57 ] @

Sto, jel ima unutra neka salama pa ce da se pokvari?
[ savasa @ 01.03.2011. 20:01 ] @
Ne znam za salamu ali znam da kola više propadaju kad stoje nego kad se voze. Pogotovo kad stoje na krugu fabrike u Srbiji. Ko zna šta može nekome da padne na pamet. Možda i neki deo završi na Najlonu.
[ test1234 @ 18.03.2011. 09:26 ] @
Mozda nije za ovde ali da ne otvaram novu temu.

Ponedeljak ujutro 14.03.2011g krenem sa svojim Puntom kad smrdi benzin. Pogledam ispod curili curi. Posto je auto nov, u garanciji odem pravo u Delta-auto na N.Bgd-u blok 70a. Kad tamo gomila Puntica sa istim problemom. Neko je nedeljom nocu bio vredan po blokovima na N.Bgd-u duz ulice Jurija Gagarina. Izbusio svima plasticne rezeorvare za gorivo. Koliko sam primetio "rukopis" je potpuno isti na svim Puntima, busio je tako sto je je legao sadesne strane pored desnog zadnjeg tocka i sa saberom probijao rezeorvare tacno na zaobljenom donjem cosku reseorvara. Mesto je je najteze za eventualno krpljenje a iscuri gotovo svo gorivo.

E sad ajd probusili pa sta, glava je citava da dmo zivi i zdravi.

Da se krpi auto u garanciji nesme, kazu u Delta-auto-u, novi na stanju nemaju a i cena sa zamenom je sitnica, tu negde oko 50.000 rsd, ceka se 15-tak dana. Tu se malo osvestim pa skapiram ako hocu da vozim kola moram nesto da budzim i naravno gubim garanciju ili ono drugo 500 evrica i najmanje 20-tak dana bez kola. Kazu idi prijavi policiji.

Posto se auto vodi na suprugu ode ona u pliciju i posle dva sata je prime i ajde ono licna karta, datum rodjenja, otisci (necete verovati) devojacko prezime ime oca i jos milion gluposti da bi joj na kraju rekli da to rade neki narkomani kojima oni nista nemogu.

Posto sam ja covek sa ovih prostora oma pomislim na teoriju zavere a vi?
[ Danilo Cvjeticanin @ 18.03.2011. 09:31 ] @
heh,to mi sve lici na servisere nasih Puntica :) ... otkud narkoman zna gde treba probusiti rezervoar kako bi sav benzin iscureo? Strasno sta se desava,garancija nista? A oporavak 50.000 rsd? Jesmo mi sigurni da vozimo Fiat Punto,da nije neki bmw3 ?
[ etjen @ 18.03.2011. 13:07 ] @
narkomani koji buše rezervoare???
[ Nocni @ 18.03.2011. 13:18 ] @
Meni to lici na kradju goriva... ukrade desetak litara koliki ima bidon a ostalo neka curi na ulicu... budi zadovoljan da nije bacio sibicu pri odlasku... moguce je da su narkomani ali malo poduceni
Kako si uspio da dodjes do servisa ako je sve icurilo?
[ savasa @ 18.03.2011. 13:43 ] @
Možda u servisu nemaju posla pa su se malo dosetili.... 50k puta dvadesetak puntića .... Srbija bato!
[ Zarko Silic @ 18.03.2011. 15:09 ] @
A da nisu mozda plinadzije umesali prste ?
[ test1234 @ 18.03.2011. 20:54 ] @
Imam BRC plin`ugradjen u Delti inace nebi nikad sti'go do servisa.
[ sasa022 @ 18.03.2011. 23:41 ] @
.... i jos samo reci da niko nije imao kasko,pa da stvar bude jasna...
[ Milojkovic @ 20.03.2011. 18:25 ] @
Tako ce biti i sa novim tablicama drzavi kad zafali love ekipica ce da se baci u akciju , ovo je Srbija a kod nas je sve moguce.Delta je tako sebi obezbedila lep posao a plus su dobili bonus da svako ko to okrpi izgubi garanciju.Time se odmah dolazi do zakljucka da to nije obest niti hir nekih manijaka ili narkomana.Nije ni delo majstora nego cika Miskovih jurisnika.
A Misko je drzavni covek kome je lova potrebna hitno da je prosledi zna se vec kome.
Bas je poletan i ambiciozan taj podmladak zute koalicije, pre su pocinjali sa lepljenjem plakata, pa sa cepanjem konkurentskih, djipanja po mitinzima, davanje optimistickih intervijua podrske vlasti u "slucajnim anketama" a sad izgleda clanstvo podrazumeva i soficistiranije akcije u vidu busenja raezervoara novih automobila koji su u domenu sponzorskih kompanija.
[ savasa @ 20.03.2011. 18:52 ] @
Au bato pa ti si gori od mene. Već sam se uplašio za svoje zdravlje jer sam sve oko punta počeo da gledam kao zaveru. Samo sam ja to više kao zaveru banke-prodaja-servis-kasko, ono kao oni nas gule i vozaju u krug dok nas ne umore ali čika Miška nisam ni uzimao u obzir. Za žute tek, kakve oni veze imaju s ovim... Ovo ni Čvorović ne bi povezao - SVAKA ČAST.
[ Horvat @ 20.03.2011. 21:07 ] @
pa za cega ti sluzi ta garancija kad iz svog dzepa placas 500 evi??
[ Milojkovic @ 20.03.2011. 21:28 ] @
Da ne mislis da ce i gorivo da ti sipaju dok si pod "garancijom".Samo polako videcete na cega ce sve ovo izaci, zivi bili pa videli.Ako zaista verujete da je sve to slucajno i da je u pitanju "obicna narkomanska kradja goriva" zapitajte se otkud se bas benzin krao iz novih automobila istog tipa na isti nacin busenjem rezervoara i gle cuda da su bas svi bili bez kasko osiguranja.
Ko ima korist od toga....? a kome ce dzepovi da puknu i ko ima korist ako izgubite garanciju, a kome se placa za novi rezervoar.
[ Horvat @ 20.03.2011. 22:42 ] @
duduk pitanje (i izvinjavam se sto upadam u temu), al sta onda pada pod garanciju? ako ti eksplodira motor?
[ Milojkovic @ 21.03.2011. 00:49 ] @
Garancija ne pokriva svakojaka ostecenja pa i eksploziju motora ako se ustanovi da si ti kriv ( a uvek ces biti) ne pokriva nikakave , lomove, udarce, unistenja, nepravilno koriscenje, visu silu, udar groma, poplavu, pad napona , pregrevanje, .....garancija je vrlo striktno definisana i da bi je ostvario mora zaista da bude ocit nedostatak u proizvodnji a ne u eksploataciji sto znaci da je mozes okaciti macku o rep, jer tvoja rec protiv reci mahera je trabunjanje i ti ces uvek za njih biti bas to sto si rekao, duduk.
[ savasa @ 21.03.2011. 09:25 ] @
Čitaj temu reklamacija na novog punta ili [url=www.vrelegume.rs/forum/viewtopic.php?f=45&t=19614&p=304218#p304218][/url]
[ Horvat @ 22.03.2011. 13:11 ] @
ebala ih garancija onda kad nista nije "uracunato" u istu (da 'prostite na izrazu)
[ test1234 @ 28.03.2011. 08:55 ] @
Jel zna neko neki servis koji krpi rezeorvare od Punta (a da nije Delta). Dva puta sam ga krpio sam i drzi 2-3 dana i opet kaplje. Ne bih vise sam da ceprkam. Na PP.
[ kamicak @ 29.03.2011. 09:47 ] @
Ne znam kako se krpi rezervoar od Punta, ali bih hteo da pitam pošto je sajam u toku, a Punto najprodavanije vozilo, da li neko ima saznanja koja banka je najbolja za uzimanje subvencionosanog kredita za Punta, ako ima u opšte neke razlike među ponudama banaka, ima li bar nekih poklona?
[ Zarko Silic @ 29.03.2011. 11:28 ] @
Citat:
test1234: Jel zna neko neki servis koji krpi rezeorvare od Punta (a da nije Delta). Dva puta sam ga krpio sam i drzi 2-3 dana i opet kaplje. Ne bih vise sam da ceprkam. Na PP.

... a sta i ako zna, kada ne zna odakle si, jer se iz tvog profila to ne moze videti?

(Ili mozda mislis da su svi u Srbiji iz Beograda? )

Sta vredi da te neko posalje u servis, recimo u Temerinu, ako si, na primer iz Nisa?!

P.S.

Za tebe, kao i za sve ostale, a pogotovo za one koji zele nesto konkretno saznati, vazno je da popune svoj profil.
Svojevremeno je to bio preduslov da se na ESu dobije bilo kakva korisna informacija.

[ duca74 @ 29.03.2011. 12:20 ] @
Ja kupio pre 4 meseca, to da je sve isto pri kupovini punta za subv.kredit kod svih banaka nije isto bar ovde u bg.kolega kupio kod inteze rata 104e,drugi kod findomestik 95e,a ja kod kredi agrikol banke 84,59e,kod njih saznam da oni imaju jedini posebnu povezanost ugovorom sa fiatom tako je ovde opet kazem u Beogradu za druge ne znam,moras da procesljas banke sve redom ja sam zujao 3 meseca dok nisam nasao onu koja mi najviše odgovara citaj najjeftinija
[ kamicak @ 29.03.2011. 12:37 ] @
Hm, malo su mi velike razlike u ratama ako su u pitanju identični modela Punta sa identičnim uslovima, mislim na učešće i dužinu otplate.
[ dekster2 @ 29.03.2011. 12:56 ] @
A kasko.Da li taj rezervoar spada u osigurano.Možda ima budala pa će bušilicom da kradu i plin+eksplozija+i on u njoj.
[ test1234 @ 05.04.2011. 13:53 ] @
Ej prijatelju jel ti ti to ozbiljno? Da nisi zaposlen u Delti? Jel ti mozda nesto zasmetalo u mom postu o izbusenim rezeorvarima? Posto si nekako "provalio" odakle sam ajd ponovo da pitam jel neko zna servis za krpljenje plasticnih rezeorvara od Punta, posto jos nisam to zavrsio. Iz posta se lepo vidi odakle sam. Ako moze da se ne prepucavamo. Ne moram da citiram zna se...
[ milovanmaric @ 05.04.2011. 19:04 ] @
sad moze i pesmica : ''petsto evrica, rezervar puntica'' .

Mislim da gumene stvari ne idu u garanciju.
[ dekster2 @ 05.04.2011. 20:36 ] @
@test1234 Ej prijatelju jel ti ti to ozbiljno?

Naj ozbiljnije.Koliko vidim ljudi obezglavljeno idu ulicom zbog ekonomske situacije.Postali su pravi zombi.Nego zombiji imaju one tikove
sa pokretima,pa je varnica neminovna jer bušilica neće stabilno da vrši svoj posao.
OPUSTI SE.Malo sam se našalio a ti ako si mislio na mene je bez weze.
Lepo sam pitao da li neko zna da li je rezervoar osiguran ako auto ima kasko osiguranje.Ti ako budeš srljao i otišao kod majstora koji će
brenerom da topi plastiku,Zombi će biti Bečki hor dečaka.
Ima raznih lepkova,za abs plastiku,poliuretane,poliuretani itd.Ima za sve kombinacije,bakar-aluminijum-staklo.
Vari i blokove motora itd.Informiši se i završi posao.

Evo ti rešenja koje je 100 % .Hajde po uniji 99.999.

http://www.youtube.com/watch?v=txDOqBnYD3I

http://www.youtube.com/watch?v=3a2DlL5cKK4

http://www.youtube.com/watch?v=VC8BMqDMABs
[ Zarko Silic @ 05.04.2011. 21:32 ] @
Ovo je 0 % resenje za krpljenje plasticnog rezervoara.

Lepila na cijanokrilonoj bazi poput ovog Pasco fixa ne sluze za lepljenje plastike na bazi polipropilena.

Postoje nacini i metode da se posao obavi korektno i treba konsultovati plasticara koji se ovakvim poslom bave. Posebno se ne treba igrati kada su u pitanju explozivne i zapaljive materije.

Siguran sam da se za desetinu cene novog rezervoara ovaj posao moze kvalitetno i trajno, zavrsiti kod plasticara.
[ dekster2 @ 05.04.2011. 22:10 ] @
@zarsilic
Nisi upravu,izvini ali pričaš napamet.Pišem na forumu uvek što sam probao i lično video.Sa ovim lepkovima sam imao lična iskustva.
Da o,onaj prvi ne moše da lepi tu plastiku.Ali je tu paleta drugih.Ovaj klip je za tu vrastu plastike,sa prajmerom koji on koristi.

http://www.youtube.com/watch?v=KP3Fvh70Ano&feature=related

Njemu treba PASCO PEPP SET 3/1

http://www.pascofix.si/index.php?lang=scg&section=5

@zarsilic Razočara me.
[ Zarko Silic @ 06.04.2011. 00:49 ] @
Nemoj zbunjivati ljude.

Ovaj 3x1 set ne sluzi za lepljenje rezervoara i ne predstavljaju nikakvu revoluciju. U rangu ovih lepila postoje proizvodi i od drugih proizvodjaca poput recimo LOCTITE, inace mnogo poznatijeg i ozbiljnijeg proizvodjaca.

Rec je o nevolumenskom kontaktnom, krutom lepilu na cijanokrilnoj bazi, koje ima primenu na drugim mestima. Samo bocica 2 lepi. Bocica jedan sluzi za pripremu a bocica 3 je sredstvo za "armiranje".

30 godina koristim slicna lepila. Mnogo duze nego sto ovaj proizvodjac uopste postoji. PASCOFIX spada u grupu srednje kvalitetnih lepila.

Lepljenje plasticnog rezervoara za gorivo zahteva niz relativno striktnih postupaka: od direktne sanacije pukotine pa sve do povrsinskog lepljenja ili nanosenja novog sloja.
Krpljenjem ovakvim lepilima sto si predlozio, rezervoar bi procurio nakon prve dilatacije (toplo-hladno).

P.S.

apropoo price napamet

[Ovu poruku je menjao zarsilic dana 06.04.2011. u 02:08 GMT+1]
[ test1234 @ 11.04.2011. 07:57 ] @
Ajd da ponovim, da li neko zna neki servis u Beogradu koji krpi plasticne rezervoare za gorivo a da moze da mi ga preporuci. Nista drugo. Za Punto-clasic-a.
[ dekster2 @ 11.04.2011. 11:02 ] @
Da se ne prepucavam ..............
Dao sam ti link paskofix-sa i imaš telefon onog Saleta koji ima distributere po Beogradu.Pitaj da li može da se
to radi sa tim lepkom i jedan od njih da i to uradi,pošto im je pre bila takva praksa.Ima i drugih lepkova.
Ja sam lično razočaran u loktajt tečni metal,ali to ništa NE ZNAČI jer je to moja lični stav koji meni znači a ne za druge.
Lepili su u kiler autu hladnjake pre 3-4 godine.Po meni pitaj i posavetuj se.Ne mislim kupi pa probaj pa da me psuješ i kuneš.
[ Zarko Silic @ 11.04.2011. 12:02 ] @
@test1234

poslao sam ti na PP kontakt telefon osobe koja ovaj posao ume da obavi strucno i trajno bez upotrebe bilo kakvih lepkova.
[ test1234 @ 09.07.2011. 12:01 ] @
Necete verovati, jos nisam okrpio rezeorvar. Svi nesto izmisljaju.

Molio bih nekoga ako poznaje neki servis ili majstora koji bi znao-hteo da uzme auto i da zavrsi posao komplet. Kada to kazem mislim da mu ostavim auto i da on komplet odradi sve, skidanje pumpe za gorivo, skidanje rezervoara, krpljenje rezervoara, vracanje rezervoara i pumpe i da to na kraju sve radi i ne curi.

Naravno i da platim.

Svi ovi saveti i telefoni koje sam dobio nisu dali nikakavrezultat.

Jos jednom molim za pomoc.
[ test1234 @ 07.09.2011. 12:08 ] @
Na kraju sam otisao na Ledine (izmedju N.Bgd-a i ledina) kod nekog "padobranca" ovaj me poslao kod nekog automehanicara preko putanjega da mi skinu rezervoar. Skidanje rezervoara kod Punto-clasik-anije bas jednostavna stvar. Uz dizalicu potrebno je dobra dva sata da se skine rezervoar. Kada je rezeorvar skinut "padobranac" (tako ga svi zovu) ga je okrpio za deset minuta i naplatio 1.000 dinara. Onda montaza ponovo oko dva sata i toje to. Mehanicar je montazu i demontazu naplatio 2.000 dinara. Dogovor je pao pre pocetka radova. Castio sam ga jos 1.000 dinara.

E sada nastaju problemi.

Odem Puntom u inostranstvo. Posto auto ide na plin, vozim i nista ne gledam. Posle nekoliko hiljada kilometara nestade ono malo benzina za paljenje auta i ajd na pumpu. Kad oces djavola, ne moze da se naspe vise tri cetiri litre a rezervoar prazan. Da ne duzum, onaj mehanicar sa ledina je kada je vracao rezeorvar, izlomio neko plavo i neko crno tanko crevo. Tako da sam ponovo morao kod majstora, naravno u inostranstvu. Kad gle cuda, skinuse rezervoar ispravise ona izlomljena creva i sve to vratise nazad za 35 minuta. Uz sve to su trazili da sednem sa strane i svaki cas mi objasnjavali sta rade i sta onaj mjstor nije smeo da radi. Na kraju su mi dali racun od 55€.

Pogodili ste to su bile Svabe.
[ savasa @ 07.09.2011. 14:02 ] @
Ima i kod nas dobrih i poštenih majstora ali ih je u moru šarlatana teško pronaći. Možda bi trebalo otvoriti temu sa spiskom loših majstora pa da ne moramo na svojoj koži da prođemo ono što već dosta njih zna.
[ pisac @ 07.09.2011. 22:37 ] @
Ako bi otvorili takvu temu, neki sa ovog foruma bi se našli uvređenima
[ bakara @ 07.09.2011. 23:33 ] @
Takva tema bi bila protivno pravilima.
[ savasa @ 07.09.2011. 23:43 ] @
Ne bi to bila reklama već antireklama. Sličnih tema već ima npr. poređenje dva automobila. Ako navedete neku manu automobila vi ste prosto upoznali nekog sa eventualnim problemom koji može nastati. Ne vidim šta je tu protivno pravilima kad takvih tema najviše i ima. Onda treba zatvoriti 80% tema na ovom forumu ;-)
[ bakara @ 08.09.2011. 09:24 ] @
Citat:
savasa: Ne bi to bila reklama već antireklama.

Bilo kakve reklame pa i antireklame nisu dozvoljene kao ni navodjenje imena, kontakta kako licnih tako i servisa.