[ robert63 @ 28.02.2011. 05:03 ] @
Piletina i nije mnogo jeftinija ako se od jednog pileta pola kile masnoće baci: |
[ robert63 @ 28.02.2011. 05:03 ] @
[ Hattalasat @ 28.02.2011. 06:39 ] @
Pa ok je .Ako ne zelis masnocu , kupis file i to je to. Cena je odgovarajuce proporcionalna.
[ Java Beograd @ 28.02.2011. 07:49 ] @
Ne kapiram. Nije u pitanju masnoća, već koliko vidim skinuo si kožicu. Jesi li očekivao da kožica nema težinu !?
'Vako ti ide cenovni rang kod krmeta: najjeftinije - "živa mera", pa onda ide "cepana polutka", pa "francuska obrada", pa "meso sa koskom", pa "krtina". [ mmix @ 28.02.2011. 10:18 ] @
I kosti imaju tezinu isto i to poprilicnu. Na Pancevackoj pijaci imas da kupis odmah krmetinu pilecu, i cena jeste proporcionalna, 1 kg pilecih bataka 260, 1kg otkostenih bataka 470.
[ Srđan Pavlović @ 28.02.2011. 10:43 ] @
Ja obozavam tu kozuricu kada se zapece onako u rerni, nikad je ne bacam :)
[ Count Zero @ 28.02.2011. 11:09 ] @
Ih bre, roberte,
ne valja ti voda (oslić), ne valja ti mast... Ne mere samo meso biti [ Pali zari @ 28.02.2011. 12:01 ] @
+1 uz Srdjana
[ mmix @ 28.02.2011. 12:21 ] @
Jooj, kad udjete u 30-e Te kozurice su zlo
[ robert63 @ 28.02.2011. 15:09 ] @
Hteo da ukažem da kad se skine kožura,odvoji masnoća i povade kosti iz batka i karabatka
od pileta 1,9Kg otpade skoro pola kile ( a i dalje ima kosti). @Srđane -Ne voliš samo Ti tu krckavo-hrskavu-reš kožicu,ima nas još nekih @mmix -Kožurice jesu Holesterolsko zlo--ali ponekad da se "istera želja" @Count Zero -Znam da "Ne mere samo meso biti" treba i povrća,salate,testa,hleba -zato sam u petak "zamirisao" nešto konkretno,bez "kožurice" na Elektro Roštilju-Direkt pod Aspirator a izgledalo je ovako: Naravno da je "Vrat" bio sat-ipo-2 u začinu pre pečenja-a posle preliv: -Peršun, -Malo Belog luka, -Ulje, -Sirče i Voda, I sve to u poklopljenu šerpu da preliv--prošara ispečeno meso. Hm,a kada otklopiš ? -Ima svi prste da ližu,zaboravljajuči na " Escajg" [Ovu poruku je menjao robert63 dana 28.02.2011. u 16:25 GMT+1] [ mmix @ 28.02.2011. 15:41 ] @
Pa tako ti je sa skoro svim zivotinjski proizvodima. Jos si dobio pile sa izvadjenim iznutricama.
Ja sam jutros kupio dva sveza brancina, 1kg na vagi, ocisceno i filetirano 300g, bas sam merio da vidim koji je kal. Kad pogledas cenovno, 300g sam platio 780din, dakle 1kg svezeg brancina spremnog za przenje je malo jace od tri puta skuplje, 2500din. Mislim da to vise necu raditi :) jer pored ovoga smrznuti pangasius izgleda ultra povoljno. Isto je za prasice, isto za junetinu, itd. Ziva vaga -> krmetina izgubis 60, 70% mase. Da budemo morbidni tako ti je i kod ljudi, kod prosecnog neatletskog coveka na 100kg ide oko 40kg misica. [ srdjee @ 28.02.2011. 15:50 ] @
Najbolje je kupovati samo pilece grudi s kostima, najmanji % bacas, a razlika u ceni za ocisceno je bezobrazno velika.
[ robert63 @ 28.02.2011. 17:01 ] @
Tako se to Pile prodaje u Zastakljenim Frižiderima,
-Za gledanje u Pile ( da vidiš--šta dobijaš ---kad platiš ! ) Nema Tu nikakve Zavrzlame, Zavrzlama počinje kad počneš da " Odmotavaš Pile"--od masnoće, A ono što Ti ostane,i ispečeš---i kada izmeriš, nešto se jako iznenadiš ?!?! O tom kaliranju govorim. [Ovu poruku je menjao mmix dana 28.02.2011. u 19:52 GMT+1] [ mmix @ 28.02.2011. 18:56 ] @
Onda nemoj kupovati pile upakovano u celfoan vec izadji na pijacu, imas bar 5 radnji sa svezom piletninom plus 6, 7 pilicarki u boxu sa sirevima i mesom na drugoj strani pijace. U svim tim situacijama mozes da vidis koliko je masnio pile. Al svejedno ces od njega dobiti samo 30-40% mesa.
[ robert63 @ 01.03.2011. 17:12 ] @
mmix:
-Znaš i sam da voliš " Ono zapečeno krckavo i da puca ispod prstiju"--kad se povadi iz Rerne, Nije to smisao mog posta- već da ukažem na količinu masnoće -koja se prodaje " Kao Da je Piletina ! " [ mmix @ 01.03.2011. 20:36 ] @
Hehe, nemoj pogresno da shvatis ovo sto cu ti reci i shvati kao dobronamernu kritiku ali ova cela tema je posledica tvog kulinarskog neiskustva. TO sto si ti kupio nije piletina za kasapljenje, to je piletina za pecenje, tzv. "roaster". Ta mast je tu da bi se istopila tokom pecenja u rerni i zalila krompirice i ostalo povrce ispod Toliko o mom suzdrzavanju od kozurice ali nadam se da shvatas poentu. Zato kad kupujes pile za pecenje zagledavas mu ispod repa da vidis dal je dovoljno masno. TO su ujedno i malo stariji pilici koji imaju ukusnije meso (ali su i malo skuplji). AKo hoces meso za przenje na komade sa boljom cenom po kg onda se kupuje mladja piletina bez toliko masti, a ako hoces ukusno meso onda moras da prihvatis i da uz nju stize ova masnoca.
[ Count Zero @ 01.03.2011. 20:49 ] @
Citat: to je piletina za pecenje, tzv. "roaster" A lepo piše na nalepnici i po-srpski: "roster" A ta masnoća nije loša ni kad kuvaš supu, pa dobije onako domaći šmek. A nema bolje od supe (od stare koke;)) u ove zimske dane. [ ventura @ 01.03.2011. 20:52 ] @
BTW, masnoća u sebi sadrži najviše 'ukusa' u svakoj vrsti mesa.. Zato je čista krtina generalno bezukusna..
[ jnk @ 01.03.2011. 21:45 ] @
mmix i sta kazes svez brancin u pancevu?
[ Sale_123 @ 01.03.2011. 22:13 ] @
Sunce li vam ljubim, sutra moram sebi peci pile :). Vec sam gladan. :D
[ sonus70 @ 02.03.2011. 19:55 ] @
Sledeći put će da se žali na masnoću u dimljenoj slanninnici!!
[ Srđan Pavlović @ 02.03.2011. 21:13 ] @
Masnoća rulez.
[ Milos D @ 03.03.2011. 11:50 ] @
Šta tek reći za kobasice (i to sveže, ne sušene) koje se prodaju po ceni mesa, a u kojima verovatno najmanje ima mesa. Ili viršle, debrecine itd...
[ mmix @ 03.03.2011. 12:45 ] @
U kobasicama imas manje mesa ali vise rada. Uostalom, bar za kobasice postoji konkurencija, kupis tamo gde valja
[ srdjee @ 03.03.2011. 13:24 ] @
Da ga i ja malo umastim
[ MasterRW @ 03.03.2011. 14:50 ] @
Huh kancerogeni pilići :)
Citat: -Kada se menja ulje? -Pa kad potamni. -Onda je kasno bako, mnogo kasno.. Saša - Paklena kuhinja ;) [ robert63 @ 03.03.2011. 15:01 ] @
srdjee
-Aauu ! tu se "lepe prsti", kad uvatiš batak-ne moš ga pustiš Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|