[ stepandelac @ 02.03.2011. 06:59 ] @
Pozdrav svima, imam problem sa video nadzorom.
Naime imam u firmi sistem za video nadzor sa 8 kamera, a na racunaru koji za tu svrhu sluzi je kartica kodicom kmc-8800.
Softver koji se koristi je Digital Video Witness Center (Veotron Technologies). Racunar se nalazi u zasebnoj prostoriji (sa drugim serverima), pa mu se uglavnom prisltupa iz lokalne mreze.
Kabl koji je koriscen je koaksijalni kabl RG6, a konektori su F na BNC. Najudaljenija kamera je od racunara daleko nesto manje od 200 metara.
Problem se sastoji u sledecem:
iz nekog razloga dolazi do prekida u slici na pojedinim kamerama. Naime polje u kome se prikazuje slika sa odredjene kamere odjednom postane crno (kao da program ne moze da uspesno reprodukuje sliku,
kada kamera nije prikljucena polje je plavo). Sumnjam na konektore, posto sam od nekoga vec cuo da nisu bas nekog kvaliteta ili na Watch Dog kabl (od kraja kabla do kartice).
Problem se privremeno resava na taj nacin sto se Watc Dog kabl iskljuci sa kabla za kameru koja se ne vidi pa se ponovo vrati.
Tako ponovo radi neko vreme (12-24 h) pa se slika ponovo izgubi.
Ima li neko neki koristan savet?
[ trivo @ 02.03.2011. 19:17 ] @
U principu ne bi bilo lose ako si u u prilici da reinstaliras softver,prethodno zapamti osnovna podesavanja.
Da li ti se javlja ista situacija kad diras kablove na konektorima?Ako je do konektora prilikom njihovog pomjeranja trebalo bi doci do iste situacije.
Da li se gubljenje slike javlja na svih 8 kamera?Ako ne pokusaj da zamjenis mjesta sa ulazima na kojim se ne desava gubljenje.
Da li je napajanje na kamerama zajednicko za sve ili svaka ima posebno,da li imas kamere na 220V i na 12V i koliko kojih?
Djeluje mi da je video signal pojedinih kamera na samom pragu osjetljivosti video kartice,u zavisnosti od vrste kamera koje imate to se moze pojacati ili smanjiti.Postoji mogucnost i da je kabl uzrok slabljenja signala pa bi u tom slucaju trebalo upotrebiti video balune.
Neki moj redosljed bi bio:
1.Ispitati konektore
2.Zamjenja mjesta kamerama
3.Reinstalacija softvera
4.Ispitivanje svake kamere zasebno kao i razine video signala
5.....
6......


Srecno i obavijesti nas sta je bio uzrok!
[ stepandelac @ 03.03.2011. 06:25 ] @
Kolega i ja smo vec jednom reinstalirali software, ali se ponovo desava isto. Kamere imaju zasebna napajanja na 220 V, a prekid slike se desava pojedinacno za svaku kameru ali se okd 7 od 8 javljaju prekudi.
Sto se tice saveta da zamenim mesta na ulaznom kablu u karticu, to sam pokusavao i prekidi se ponovo desavaju. Dobio sam savet od coveka koji radi u firmi koja se bavi video nadzorom da pokusam sa BNC
konektorima koji se krimpuju. Pokusacu prvo to, posto mi je to najlaksa varijanta, pa cu da javim sta sam uradio.
[ stepandelac @ 04.03.2011. 11:59 ] @
Mislim da sam pronasao sta je pravilo problem.
Imam u firmi neki stari DVR uredjaj za 4 kamere (koji je srecom ispravan).
Povezao sam kamere na njega i sada rade bez prekidanja.
Tako da problem u stvari pravi DVR kartica, pa planiram da nabavim ili novi karticu ili DVR.
Zanima me jos jedno:
koliko frame/sec (FPS) treba da ima DVR (ili kartica) po jednoj kameri da bi se slika prenosila u realnom vremenu (ili sa podnosljivim zakasnjenjem)?
Broj FPS kartice ili uredjaja se deli na broj kamera, koliko ja znam trebalo bi da svaka kamera ima po 20 FPS.
Sta ce se desiti ukoliko je to negde 12 FPS (DVR sa 100 FPS)?
[ trivo @ 04.03.2011. 19:24 ] @
DVR sa 100 FPS je sasvim dovoljno za vas sistem.Iz iskustva i 6FPS po kameri je dovoljno za zadovoljavajuci snimak.Prepostavljam da je tih 100FPS u najmanjoj rezoluciji tj CIF-u tako da i to treba gledati kod karakteristika DVR-a tako da racunajte na nekih 4,5FPS.Naravno uvijek mozete smanjiti rezoluciju i povecati broj frejmova ili odrediti bitnije kamere sa vise frejmova a ostale sa manjim brojem.
Iz svog nekog iskustva uvijek preporucujem DVR umjesto video karti,cak i kod nas je izbor veliki od onih profesionalnih do korejskih i kineskih koji opet zadovoljavajuce rade svoj posao.Skoro svi rade u triplex modu(snimanje,pregledanje i web istovremeno),imaju web podrsku za pristup preko neta i mobilnog itd.
[ stepandelac @ 08.03.2011. 06:51 ] @
@trivo
mozes li da mi kazes sta mislis o DVR-u Dahua DVR0804LE-A koji sam nasao na
http://www.alarmplus.rs/dvr-snimaci-i-dvr-kartice.htm
Znam da je kineski, ali me zanima da li si imao iskustva sa tim uredjajem ili nekim drugim proizvodom te kompanije.
Ukoliko smatras da ne radi zadovoljavajuce, molim te preporuci mi neki cija je cena u istom rangu.

Hvala!
[ trivo @ 08.03.2011. 16:08 ] @
Ugradio sam dva ovakva DVR-a,doduse jedan prije par mjeseci a drugi prije desetak.Solidne karakteristike i dosta funkcija za te pare.Na ovom drugom mi je crkla napojna odmah poslije par dana,zamijenio je(garancija) i poslije toga nisam imao nikakvih problema.U svakom slucaju dosta sigurnije rjesenje od DVR karte(moje misljenje).Ako ti budu trebale bilo kakve informacije oko podesavanja ili neka pitanja javi mi se.
Ima i drugih marki za te i sl. pare ali i ovaj ce obavljati svoj posao sasvim dobro a i cijena je tu negdje.Ako te zanima mogu ti poslati par kontakata firmi u BG-u pa se raspitaj i za neke druge i sl.
Znam da dva komada i period od par mjeseci nisu neki reprezentativan uzorak ali neki bagovi bi brzo isplivali da ih ima.
Pozdrav!
[ janko.janko @ 28.10.2018. 18:50 ] @
Pozdrav izvinite ako nije u temi , ali imam problem sa Samsung SVR 1630 16 kanalni snimac . Uzeo sam ga polovno on radi sve ali ne mogu da mu pristupim podesavanjima posto trazi sifru.Ako neko zna da resetujem na fabricko podesavanje bio bi veoma zahvalan. Hardverski nema dugme za reset. Molim za Pomoc.