[ alexandar05 @ 09.04.2011. 20:07 ] @
| Pozdrav svima, dans mi se desio problem i ne znam sta da radim , pa ako neko ima savet ili iskustva ...
Auto je golf IV 1.4 16 V , dok sam isao uz brdo upalila se kontrolka za ulje ( pocela je treptati i pistati u jednakim vremenskim intervalima ) , posle par metara na ravnom ugasio sam auto ,sacekao par minuta , upalio i sve je bilo ok , dok se opet isto nije desilo na sledecem usponu ....
Kuca mi je bila blizu , dosao kuci ,parkirao se i posle 15-ak minuta proverio ulje... na meracu je milimetar , dva ispod polovine . ( naravno na meracu pricam samo o onom pljosnatom delu na kome se gleda )
E sada , da li on sme da pisti i upozorava i kada mu je ulje na pola ..... ???? Da li je to jer ima " malo" ulja , mada ja mislim da to nije malo ???? Da li ulje treba biti do vrha meraca ? Neki kazu do vrha a neki do pola .....da li to zavisi od modela do modela , da li da proverim i nesto drugo ....?
|
[ vidan kv @ 09.04.2011. 20:22 ] @
Ulja treba da bude između min-max.....proveri pritisak ulja i sve će ti biti jasno.....samo se nadam da se neće tebi zalomiti da platiš tu preteranu ljubav Srba prema VW vozilima....pozzz!
[ alexandar05 @ 10.04.2011. 14:25 ] @
Mereno danas i pritisak ulja na glavi motora .
Kada je hladan bude 1 bar , kada se bas zagreje na leru bude oko 04...03 bara i ne mrda... da li je to OK ?
On i bez davaca isto reaguje , na leru sve Ok dodas mu gas -pojacas obrtaje i on upali kontrolku... zar ne bi trebao paliti kontrolku bez davaca odmah nakon startovanja motora ?
[ dekster2 @ 10.04.2011. 16:57 ] @
3.5-4.0 Bara je pritisak ulja na 2000,minimum 2.0 na 800 i 80c.
To ako je ako je recimo motor AEH.Koji je tvojbr. motora.Moraš mi dati tačne podatke da te ne bi dezinformisao.
[Ovu poruku je menjao zarsilic dana 11.04.2011. u 01:36 GMT+1]
[ alexandar05 @ 10.04.2011. 17:20 ] @
Hvala DEKSTER ....
AXP
Evo sada citam da Autodata kaze 2 bara na 2000 obr.
No nejasno mi je kako se isto desava i kada skinem onaj zeleni senzor za pritisak ulja ??? Potpuno isto sve radi ... na leru sve ok .... veci gas i opet pali i pisti crvena kontrolka za ulje... cemu onda taj senzor sluzi , sta mu drugo javlja "problem " ako je taj senzor/ davac skinut ????
[ dekster2 @ 10.04.2011. 17:52 ] @
Možda uljna pumpa,premeri kompresiju.Kod majstora,batali vožnju.Nisam mehaničar da ti tačno detektujem
ali treba videti sa drugim elementima gde je šta vezano.Daj tačnu godinu,šasiju da vidim u elsi.
[ vladd @ 10.04.2011. 21:10 ] @
Senzor nivoa ulja u karteru?
Poz
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.