[ djolep @ 20.04.2011. 11:22 ] @
Razbijena mi je sofersajbna i moram da je zamenim. U Glas servisu su mi rekli da se nalepnica ne moze skinuti neostecena i moracu da trazim od policije novu.

Da li neko mozda ima iskustva sa skidanjem ovakvih nalepnica, ali tako da ostanu relativno neostecene? Radije bih izbegao ponovno cekanje u redu i pratece troskove ako je to moguce.
[ mmix @ 20.04.2011. 12:04 ] @
Vidjao sam ljude da uopste ne lepe markicu na staklo vec na neku foliju i onda tu foliju selotejpom za staklo :) Easy on , easy off ;)
[ Marko83 @ 20.04.2011. 12:26 ] @
Ovo mu bas nece pomoci za ovu markicu ;-) ali zato za sledecu je lepo znati :)
Domisljato
[ Java Beograd @ 20.04.2011. 12:56 ] @
A da sačuvaš parče stakla šoferšajbne, odrežeš ga pravilno (kod stakloresca) i takvog ga prilepiš na novu šoferku ?
[ X Files @ 20.04.2011. 13:01 ] @
^
...i kad te (ne daj bože) zaustave, tvrdiš da si šoferku razbio pre dve nedelje, a da je izrada nove markice u "postupku". I tako godinu dana :)
[ mmix @ 20.04.2011. 13:18 ] @
MOze da se proba, ali mislim da bi za ovo najbolje funkcionisale folije za mobilne telefone. Providne su a jedna strana je prijanjajuca i lako se skida/vraca sa stakla tako da ne mora cak ni selotejp da se koristi, samo se kreditnom karticom istisne mehuric ako je ostao, sa druge strane se zalepi markica i gotovo.
[ Igor88 @ 20.04.2011. 18:24 ] @
Probaj grijati fenom.
[ bakara @ 20.04.2011. 19:07 ] @
Ma nema sanse da se skine, napravili su je da se osteti ako se skida.
[ deki77 @ 20.04.2011. 20:38 ] @
Citat:
mmix: MOze da se proba, ali mislim da bi za ovo najbolje funkcionisale folije za mobilne telefone. Providne su a jedna strana je prijanjajuca i lako se skida/vraca sa stakla tako da ne mora cak ni selotejp da se koristi, samo se kreditnom karticom istisne mehuric ako je ostao, sa druge strane se zalepi markica i gotovo.

tu sam ja foru smislio za vinjetu...
samo ako te uvate 300eur
folija se uzme od Iphone-a jer je najveca
nelepi se cela folija vec se ziletom obradi oko nalepnice tako da ostane samo koliko je nalepnica.Ona se potom zalepi na soferku..
[ mmix @ 20.04.2011. 20:45 ] @
Pa dobro, sa vinjetom jeste prevara ali ova nalepnica je IMHO ionako glupost neopevana, a i markirana je tvojom registracijom i ne moze se iskoristiti na drugom vozilu. Kao da bas sluzi da ako te zapadne maler dprsnute soferke drzava tu uskoci i ugazi jos malo za jos neke pare.
[ Goran Mijailovic @ 20.04.2011. 22:14 ] @
480 dinara je nova nalepnica
[ dekster2 @ 20.04.2011. 22:20 ] @
@Goran Mijailovic
Ceniš.Ja mislim da je 800,ako ne i više.
[ Nozzlezator @ 20.04.2011. 22:35 ] @
@mmix: Imas gomilu ljudi koji kupe strance i onda samo prebace tablice - isti model auta,ista boja.... Zato tu sluzi nalepnica da oteza posao...
[ Goran Mijailovic @ 20.04.2011. 23:37 ] @
Citat:
dekster2: @Goran Mijailovic
Ceniš.Ja mislim da je 800,ako ne i više.

Ja gledao na tv kad je neki policajac pokazivao kako se lepi nalepnica (hvala mu na tome) i cini mi se da je rekao 480 da se dobije nova.

http://www.youtube.com/watch?v=nRqIcZ09yjc
[ djolep @ 21.04.2011. 07:04 ] @
Nazalost + takse. Sve u svemu 3 uplatnice cca 2000 dinara + cekanje.
[ jnk @ 21.04.2011. 08:51 ] @
Ma koje takse? Lepo rekao Mirko Alvirko da se plaćaju 2 takse za novu nalepnicu koje su oko 480 din.
[ mmix @ 21.04.2011. 09:22 ] @
Citat:
Nozzlezator: @mmix: Imas gomilu ljudi koji kupe strance i onda samo prebace tablice - isti model auta,ista boja.... Zato tu sluzi nalepnica da oteza posao...

Pukla mi soferka dajte mi nalepnicu, 480 dinara i zalepi u stranca. Koliko god da si platio stranca, cena nalepnice je marginalna sve i da je 2000. Jedini nacin da to funkcionise kako ti mislis je da sluzbeno lice lepi nalepnicu nakon fizicke provere ostalih parametara vozila (vin, itd)
[ Nozzlezator @ 21.04.2011. 13:23 ] @
@mmix: Ali na salteru ce ti reci da moras da prilozis pocepanu nalepnicu - a ti nemas - sto dalje znaci da ce neko ko hoce da "vara" sistem morati da odmah zalepi nalepnicu na stranca ili da lepi direktno na svoj auto pa da celu soferku prebacuje na stranca - i kada dodje vreme registracije mora da ponovo prebaci na stari auto da bi prosao tehnicki...U svakom slucaju - teze je od prostog prebacivanja 2 tablice.... ;)
[ mmix @ 21.04.2011. 16:29 ] @
Ja koliko znam ne mora, niti je istu moguce skinuti bez da se ufroncla. Imas neki izvor za to ili samo nagadjas?
[ Nozzlezator @ 21.04.2011. 17:50 ] @
http://registrujauto.com/index.php/registraciona-nalepnica

Mada u pravilniku o registraciji motornih i prikljucnih vozila nema nigde o tome da li treba ili ne treba da se vraca...Logicno je da treba da se vraca...
[ __Mrgud__ @ 21.04.2011. 17:54 ] @
Bez obzira na to što me je par kolega lepo upozorilo da pripazim kako lepim nalepnicu - u trenutku rastrojstva i dekoncentracije posle četvoročasovnog čekanja u policiji - uspeo sam da je nalepim pogrešno...

Moje pitanje: pogrešno zalepljena registraciona nalepnica, ali NEOŠTEĆENA i zalepljena na propisanom mestu - da li da očekujem probleme sa saobraćajcima? Pretpostavljam da znam odgovor, al' da čujem i tuđa mišljenja...

Citat:
Goran Mijailovic: Ja gledao na tv kad je neki policajac pokazivao kako se lepi nalepnica (hvala mu na tome) i cini mi se da je rekao 480 da se dobije nova.

http://www.youtube.com/watch?v=nRqIcZ09yjc

Eto, da sam sinoć svratio na [ES] pre današnje uradi-sam akcije, najverovatnije bih uštedeo sebi 480 dinara i (još jedno) čekanje.
[ Haski @ 22.04.2011. 14:29 ] @
Da ne otvaram novu temu posto je moje pitanje deo "novog zakona"..

Da li neko zna od kada pocinje,
da vazi za kola starija od 15 god,
pravilo o dva tehnicka pregleda godisnje?

(auto sam registrovao u decembru 2010 god.)
[ ctrl alt del @ 22.04.2011. 17:58 ] @
Ne znam tačno - ali logika mi govori da si svoju obavezu tehničkih pregleda završio do isteka registracije. Kad se ponovo u decembru budeš pojavio verovatno će ti registracija važiti samo šest meseci.
[ pisac @ 25.05.2011. 21:49 ] @
Dok sam vadio nove tablice, neka žena pored mene je kukala kako za novu nalepnicu (pošto je razbijeno staklo) mora da plati 2500din.

Ja inače nisam nalepio nalepnicu, nego sam je nalepio na foliju a foliju pričvrstio na šoferku. Koliko sam video (ovde na forumu) u zakonu nigde ne piše da nalepnica mora da se zalepi nego samo piše da se pričvrsti. E, pa to sam i uradio.